Dirk van den Broek betuigt medeleven

Nicky en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een officiële verklaring betuigt supermarktketen Dirk van den Broek medeleven met de nabestaanden van Anja Joos, de 43-jarige vrouw die maandagavond om het leven kwam na een confrontatie met personeel van een filiaal van de keten.

De directie van de onderneming laat weten dat er grote verslagenheid heerst onder haar medewerkers. Verder werd er nog eens gewezen op het beleid van de supermarkt: "bij constatering waarschuwen van de leidinggevende en aanhouding in het filiaal. Dus tot de deur en niet verder!" Het bedrijf hoopt dat de ware toedracht van het incident snel bekend wordt en rekent erop dat de onderste steen daarbij boven komt.

Vaker incidenten met personeel Dirk van den Broek

Op basis van gesprekken met buurtbewoners constateerde de politieke wijkpartij Zuid- en Pijpbelangen dat er vaker problemen waren met personeel van Dirk van den Broek. Zeker drie vermeende winkeldieven zouden afgelopen zomer in elkaar zijn geslagen door medewerkers. Bij die voorvallen werden de slachtoffers steeds door meerdere jongens geslagen en bloedend achtergelaten op straat.

De vijf personeelsleden die bij de mishandeling betrokken zouden zijn geweest, zijn inmiddels allemaal opgepakt. Of en wanneer de vijf worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan dat uiterlijk vrijdagochtend. Er is een oordeel van de rechter-commissaris nodig om de voorlopige hechtenis van de verdachten te kunnen verlengen met tien dagen.