Brand verwoest xtc-laboratorium in Maasbree

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een oude varkensstal in het Limburgse Maasbree is gisteren door brand verwoest. De brand brak rond 19:15 uit. Doordat het vuur zeer fel door bleef branden vermoedt de brandweer dat in de stal een xtc-laboratorium was gevestigd. "We denken dat dat komt door stoffen die gebruikt zijn voor de productie van xtc", zegt een woordvoerder. Zekerheid hierover kon hij nog niet geven. Daarvoor is eerst politieonderzoek nodig.

Vijf brandweerkorpsen uit de regio Venlo hielpen bij het blussen van de brand. Rond 22:30 uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het opruimen van de asbestdeeltjes gaat zeker nog een dag duren. "Tot het asbest is opgeruimd kunnen wij niks doen", zegt een woordvoerster van de politie.

De brandweer had grote moeite om het vuur te doven. Dat lukte pas toen de brandweer het hele gebouw onder een dikke laag schuim had gelegd. Uit metingen is komen vast te staan dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid, aldus de woordvoerder van de brandweer.