[WK] Uitslag Tunesië - Japan

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Tunesië en Japan (Groep H) is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Japan. Door deze overwinning gaat Japan door naar de volgende ronde.

Wedstrijdverslag
De eerste helft begon zeer agressief. Er werden veel overtredingen gemaakt. Beide teams wilden niet het eerste tegendoelpunt krijgen, omdat ze allebei nog een kans hadden om door te gaan. Aan het eind van de eerste helft was er één schot op doel geweest en wel van Japan.

De tweede helft begon met een aantal wissels en dat leidde meteen tot resultaat. Morishima stond net drie minuten in het veld toen hij de 0-1 maakte. Japan was met deze voorsprong zeker van plaatsing voor de volgende ronde. Japan oogde iets beter na het doelpunt, maar Tunesië vocht voor wat het waard was om toch nog de winst te pakken. Maar het mocht niet baten. In de 75e minuut scoorde Nakata voor Japan en daarna speelde Japan de wedstrijd zeker uit. Door deze winst gaan ze door naar de volgende ronde, waarin Turkije hun tegenstander wordt.