Liefde op de mobiele telefoon

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grote Nederlandse telecombedrijven verwachten dat op Valentijnsdag het sms-gebruik een piek zal vertonen. De firma's voorspellen dat vooral jongeren de stille liefde via de mobiele telefoon of het internet gaan uiten.

Abonnees van Vodafone kunnen het object van hun liefde verrassen met een anoniem sms'je. "De ontvanger kan dit berichtje dan terugsturen naar degene van wie hij denkt dat het afkomstig is. Zo kan er wellicht iets moois ontstaan", vertelt een woordvoerder van het telecombedrijf dinsdag.

Ook is het mogelijk om Valentijns-ringtones op een mobiele telefoon te zetten. Het gaat dan om liefdesliedjes. Ze kunnen op de gsm worden binnengehaald. "Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete zwijmelnummer horen", zegt de woordvoerder.

Op de internetpagina van Hi, een van de mobiele telefoondiensten die KPN aanbiedt, staan beltoontjes, logo's en foto's voor de gsm. Ook kan de internetgebruiker speciale internetkaarten versturen.

Als iemand twijfelt aan zijn relatie, kan hij op de Hi-site 'berekenen' of hij en zijn geliefde wel bij elkaar passen. De eigen naam en die van de geliefde moeten ingevoerd worden, waarop de computer met een percentage aangeeft of de twee wel bij elkaar horen.

Telecombedrijf Ben wil zijn abonnees ook in staat stellen Valentijnsdag te vieren met de mobiele telefoon. De sms-hausse op 14 februari verklaart Ben door het toenemende gebruik van de gsm en ook is Valentijnsdag steeds populairder geworden. Op de website van Ben staan onder andere ringtones en internetkaarten.

Vorig jaar steeg het sms-gebruik van Libertel, nu Vodafone, met ruim 35 procent. Telfort constateerde een toename van 25 procent en ook Ben maakte melding van een stijging.