Kabouter Bevrijdingsfront slaat weer toe

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De inwoners van de gemeente Bergambacht doen er goed aan hun tuinkabouters zo snel mogelijk achter slot en grendel te zetten. Het zogenoemde Kabouter Bevrijdingsfront, dat kabouters uit tuinen steelt, is namelijk weer op oorlogspad.

De afgelopen dagen werden in totaal achttien kabouters en een trol uit tuinen gehaald en op de hoek van de Meidoornstraat en de Schoolstraat gezet. Dit bevestigde een woordvoerster van de politie Hollands Midden. Het regionale dagblad Goudsche Courant werd als eerste op de hoogte gebracht van de actie. Een anonieme beller eiste namens het Kabouter Bevrijdingsfront bij de krant de actie op.

In juni 2000 lieten de bevrijders voor het eerst van zich horen. Toen haalde het front in Bergambacht tien kabouters uit tuinen. Een groepje jongeren werd toen met een kist vol tuinkabouters gesnapt. Ze wisten zich uit de voeten te maken. De kist, met de tekst Kabouter Bevrijdingsfront, lieten ze achter.

Al de gestolen beeldjes staan opgeslagen in een ruimte op het politiebureau van Lekkerkerk. Er zijn inmiddels twee aangiften van diefstal binnengekomen. Twee tuinkabouters zijn terug bij de rechtmatige eigenaar.