Politieke Wiet partij in Enschede

Mensen die in Enschede kans raken om hun huis uitgezet te worden omdat ze hennep kweken kunnen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen stemmen op Groen Vrij en Blij. Kopstukken van de onlangs verboden Vereniging van Enschedese Cannabisten (VEC) hebben namelijk een politieke partij opgericht.

Groen Vrij en Blij doet op 6 maart in Enschede mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens partijvoorzitter H. van Bommel is de liberalisering van softdrugs een belangrijk verkiezingsonderwerp. Hij ziet een rol weggelegd voor het sociaal werkvoorzieningschap DCW voor het telen van medisch verantwoorde wiet. Maar ook heeft de partij voldoende te bieden aan niet-blowers. "Er moet in de Enschedese politiek een cultuuromslag komen met meer aandacht voor de sociaal zwakkeren, zoals daklozen en probleemjongeren."

De 50-jarige E. Kappelhoff, eigenaar van een boekenantiquariaat, wordt de lijsttrekker van Groen Vrij en Blij. De inmiddels verboden VEC had 2500 leden. Op basis van dat aantal een zou een raadszetel haalbaar zijn.