Poliklinieken dicht door vandalisme

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door vandalisme moest het Tweestedenziekenhuis in Tilburg gisteren vijf poliklinieken de hele dag sluiten. Iemand had de avond tevoren op de begane grond een brandkraan opengedraaid. De twee daar gevestigde poliklinieken kwamen snel onder water te staan met grote schade tot gevolg. Ook de drie poli's in de kelder liepen ernstige waterschade op.

Het ziekenhuis schat dat 300 tot 500 patiënten de dupe waren. De meest acute gevallen konden in het ziekenhuis in Waalwijk terecht.

Het water en de hoge luchtvochtigheid hebben gevoelige computerapparatuur lamgelegd. Ook zijn dossiers met patiëntengegevens verloren gegaan. De schade bedraagt enkele tonnen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Het is de tweede keer dat het Tweestedenziekenhuis dit overkomt. In juli werd dezelfde brandkraan opengedraaid. De schade was toen aanzienlijk kleiner. De poliklinieken op de begane grond zijn in de avonduren voor iedereen toegankelijk. De directie heeft besloten de poliklinieken buiten kantooruren af te sluiten. Alleen een speciale pas biedt dan toegang. De poliklinieken zijn vandaag weer in bedrijf.