Één maand cel voor miltvuurbrief lolletje

Één maand zitten in de cel, dat is het het lot wat de 35-jarige J.B uit Ridderkerk ten deel is gevallen voor het versturen van een nep-anthraxbrief vorige week. Hij werd gisteren veroordeeld door politierechter Van Breukelen-van Aarnhem, ze zei dat de man met zijn grap veel paniek veroorzaakt heeft. De Ridderkerker stuurde de brief 'als lolletje' naar zijn baas.

De politierechter ondervroeg de 35-jarige verdachte tot in detail over zijn grap. De man wilde zijn baas laten schrikken met een enveloppe vol met melkpoeder dat voor de antraxbacterie moest doorgaan. De rechter kon de 'practical joke' niet waarderen. Zij vond die zelfs zo misplaatst dat zij B. dus een maand celstraf oplegde. J.B is zelf degene die het meest is geschrokken van de grap, want behalve bij de gealarmeerde politie brak nergens echt paniek uit wegens de brief. In elk geval niet bij de ontvanger. Die verklaarde direct na het gebeuren het vermoeden te hebben gehad dat het om een grap ging.

Meer verdachten

De komende tijd moeten nog zeker 9 verdachten voor de rechter verschijnen omdat ze enveloppen met verdacht poeder hebben verstuurd. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. Het gaat om zes zaken bij verschillende parketten. Bedreiging met ernstige misdrijven en rustverstoring, is in de meeste gevallen de tenlastelegging .