Duitse sekspillen uit lab gestolen

ok@helpt.nl>Ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De potentiepillen van het Duitse farmacieconcern Bayer zijn nog niet op de markt maar in het Duitse nachtleven vinden ze al gretig aftrek. Bayer heeft woensdag bevestigd dat een onbekend aantal van de pillen is gestolen uit haar laboratoria.

Volgens het Duitse boulevardblad Bild gaat het om duizenden pillen die door werknemers zijn ontvreemd door ze in plastic tasjes in hun ondergoed te verstoppen. In disco's en fitnessstudio's zijn ze voor twintig tot honderd mark per stuk verkocht.

Daarmee is Bayer voor de tweede keer in korte tijd in grote verlegenheid gebracht. Vorige maand moest het concern onverwacht het cholesterolverlagende medicijn Lipobay van de markt halen. Gebleken was dat 52 gebruikers waren overleden als gevolg van gevaarlijke bijwerkingen.

Bayer wil met de potentiepil, die de naam Vardenafil heeft meegekregen, de dominantie van het Amerikaanse Pfizer aanvechten. Dat heeft met Viagra, ook een medicijn tegen erectieproblemen, de markt volledig in handen. Vardenafil zou zich in de eindfase van het testen bevinden.