Tyson niet vervolgd voor verkrachting

De Amerikaanse bokser Mike Tyson wordt niet vervolgd voor verkrachting. De 50-jarige Arlene Moorman uit Californië beschuldigde de voormalige wereldkampioen zwaargewicht vorige maand van dat vergrijp, maar justitie in San Bernardino County oordeelde dat het bewijs tegen Tyson te mager is.

Tyson zou op 16 juli in een huis in Big Bear, 110 kilometer ten oosten van Los Angeles, Arlene Moorman hebben verkracht. Hij was daar om te trainen. Moorman zegt verbijsterd te zijn over de beslissing en overweegt de bokser nu zelf aan te klagen. 'Iron Mike' zat wegens verkrachting en agressief gedrag in het verleden al enkele malen achter de tralies.

Na een maand onderzoek besloten de aanklagers in San Bernardino dat er geen grond is om Tyson te vervolgen. Moormans advocaat suggereerde er sprake is van klassenjustitie. "Van de officier van justitie begreep ik na afloop dat voor hem de vraag was of er sprake was van gewenste seks of verkrachting. Dat lijkt me een kwestie voor een jury. Zeker als een beschuldigde al een veroordeling voor verkrachting op zak heeft, moet de zaak tot op de bodem worden uitgezocht. Ik ben altijd zeer achterdochtig als een beroemdheid met fluwelen handschoenen wordt behandeld", aldus raadsvrouwe Gloria Allred.

Tysons advocaat Darrow Soll denkt dat een aanklacht van Moorman geen enkele kans maakt. Soll verwierp de insinuaties van Moormans advocate. De advocaat van de 35-jarige Tyson zei dat zijn cliënt een test aan de leugendetector heeft ondergaan.