Van Gaal zeer tevreden met 2-0

"Meer dan tevreden", luidde de eerste reactie van bondscoach Louis van Gaal op de 2-0 overwinning in de vriendschappelijke oefenwedstrijd bij Engeland. "We hebben vooral in de eerste helft met veel elan gespeeld."

Van Gaal roemde vooral de as van zijn basiself. "Van der Sar heeft bewezen wel degelijk goed te kunnen keepen. Hofland heeft het meer dan goed gedaan in de combinatie met Stam. Kevin is een groot talent, al moet hij het nog wel bewijzen. Dit was natuurlijk wel een oefenwedstrijd."

Van Gaal was eveneens tevreden over zijn centrale middenvelders. "Van Bommel heeft het erg goed gedaan. En dan heb ik het nog niet eens over zijn mooie doelpunt. Ja, hij was in de combinatie met Cocu erg goed. Het wordt misschien een heel eentonig verhaal, maar ook over Van Nistelrooy en Kluivert ben ik erg tevreden. Jammer dat Kluivert na rust een beetje nonchalant speelde. Voor rust was hij subliem. Hetzelfde geldt voor Zenden overigens."

Van Gaal keek alvast vooruit op het duel bij Ierland. "Deze overwinning geeft veel vertrouwen. Engeland heeft onder Eriksson alleen nog maar met drie of vier doelpunten verschil gewonnen. Tegen ons hadden ze niet veel kans. Ik heb het altijd gezegd, Nederland heeft fantatsiche spelers. Gelukkig hebben we het weer een keer laten zien. Als we dat ook doen bij Ierland, dan ben ik nergens bang voor. Als iedereen fit en in vorm blijft, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop."