Bedrijf begint veemarkt via internet

Een Haarlems internetbedrijf is een veemarkt begonnen op internet. Via webcattle kunnen handelaren sinds donderdag onder meer runderen, varkens, geiten en ook struisvogels kopen en verkopen.

De nieuwe internetsite richt zich op de Europese markt. De site is daarom voor het grootste deel in de Engelse taal gemaakt. Vier handelaren hebben zich inmiddels als klant aangemeld.

Volgens manager M. Kruysse van webcattle.nl is de nieuwe site een gezamenlijk initiatief van mensen uit de traditionele veemarktsector en pioniers in de internethandel. Hij stelt dat het niet de bedoeling is dat de digitale veemarkt de bestaande markten in Nederland gaat vervangen.

,,Er zijn acht veemarkten in Nederland. Wij zijn gewoon nummer negen, alleen dan in een wat andere vorm'', stelt Kruysse. Hij zegt dat de nieuwe site is opgezet om vraag en aanbod in heel Europa bij elkaar te brengen. Hij verwacht veel belangstelling in de agrarische sector. ,,Een boer uit Friesland die bepaalde runderen te koop heeft, kan nu via internet contact leggen met een belangstellende collega in Zuid-Italië. Dat is volstrekt nieuw''.