Ralf Schumacher wint zijn 2e GP

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ralf Schumacher heeft de grand prix van Canada op zijn naam geschreven. Hij was in de Williams BMW zijn broer Michael Schumacher te snel af. Michael Schumacher werd tweede nadat hij tijdens de pitstops door zijn broer werd ingehaald. Mika Hakkinen haalde een derde positie. Voor hem is het de eerste keer dit jaar dat hij op het podium komt.

Voor Ralf Schumacher is dit de tweede overwinning in zijn Formule-1 Carriere. Eerder dit jaar stond hij tijdens de grand prix van Imola al op de hoogste trede van het podium. Tevens is dit de tweede overwinning voor BMW en Michelin.

David Coulthard had deze race wat minder geluk. De Schot, tweede in de strijd om het wereldkampioenschap, lag op een vierde positie maar moest in de ronde 55 zijn wagen in de pits stil zetten met een kapotte Mercedes motor. Zijn gat met Schumacher wordt groter. Hij staat nu tweede met achttien punten achterstand op Michael Schumacher.

Eerder was het al over voor Rubens Barrichello en Juan Pablo Montoya. Montoya raakte in de negentiende ronde met zijn Williams naast de baan. Rubens Barrichello moest hiervoor uitwijken. Dit ging niet helemaal goed doordat zijn traction control niet goed werkte. Beide coureurs konden de strijd dus niet vervolgen.

Ook Jos Verstappen wist de race niet te finishen. Hij reed een hele mooie race waar hij zeker op een vierde positie had kunnen eindigen. Op een zesde positie liggend viel de Hollander met nog enkele ronden te gaan uit doordat zijn linker voorremschijf explodeerde. Tijdens zijn eerste pitstop verloor de Hollander ook al 20 seconden doordat hij binnen kwam na het moment dat de pace car binnen kwam. Dit werd veroorzaakt doordat de radio van Verstappen niet meer werkte en hij niet met het team kon overleggen.

Resultaat Grand Prix van Canada
PositieCoureurTeamTijd
1eRalf SchumacherWilliams / BMW1:34:31,522"'
2eM.SchumacherFerrari+ 20,235"'
3eHakkinenMcLaren Mercedes+ 40,672'"
4eRaikkonenSauber Petronas+ 1:08,115'"
5eAlesiProst+ 1:10,435'"
6eDe la RosaJaguar Cosworth+ 1 ronde