Kok ontkent stop veiling FM-frequenties

Blue-eagle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Premier Kok zegt dat berichten absoluut niet waar zijn dat tijdens een overleg zou zijn afgesproken dat de verkoop van FM-frequenties aan commerciele afgeblazen zou worden.

Tijdens een overleg tussen de paarse fractieleiders en de premier is er wel over de kwestie gesproken. Maar besluiten zijn er niet genomen. De betrokken bewindslieden, de staatssecretarissen De Vries en Van der Ploeg, waren niet aanwezig bij het overleg.

De veiling van de FM-frequenties ligt erg gevoelig. Bij de veiling moesten de commerciele zenders bieden op hun eigen frequentie. Dat beschouwen deze zenders als een grote onrechtvaardigheid. Naar hun mening zouden zij op die manier moeten betalen voor hun eigen moeite om hun station populair te maken. De programmering heeft immers gezorgd voor het grote aantal luisteraars en dat heeft de marktwaarde van de frequenties verhoogd. Veronica, Radio 538 en Sky Radio hadden hun luisteraars opgeroepen per email en telefoon hun mening te geven bij de VVD, D66 en de PvdA. Dat heeft honderduizenden reacties opgeleverd.