Drenkeling gered na versturen SMSje

Mox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Indonesië is een boot met twaalf toeristen gered nadat een Britse vrouw een sms-berichtje om hulp naar Londen stuurde, zo meldt de Jakarta Post donderdag. De vrouw was met een groep mensen in een gehuurde boot de zee opgegaan, maar kwam in zwaar weer in moeilijkheden. Dankzij het sms-berichtje naar de andere kant van de wereld kwam er een reddingsoperatie op gang.

De 19-jarige vrouw had voor het vertrek een mobieltje van haar vriend gekregen. Ze wist midden op zee zo snel niets beters dan hem maar even te waarschuwen. De 23-jarige vriend keek vreemd op toen op zijn display in Londen een noodoproep van zijn geliefde in Indonesië verscheen. Maar hij hield het hoofd koel.

De man belde het Britse alarmnummer en kreeg al snel de kustwacht aan de lijn. Die waarschuwde direct de Indonesische autoriteiten. De Indonesiërs zetten onmiddellijk een reddingsactie op touw. Indonesische legervliegtuigen werden vanuit Surabaya op Oost-Java en Bali ingezet om het schip te lokaliseren. Het schip met achttien opvarenden dobberde toen al zo'n twaalf uur op de woeste golven, ergens tussen Bali en Lombok.

Aan boord waren tien Britse toeristen, een Australiër en een Nieuw-Zeelander. Volgens de ambassadeur waren er verder zes Indonesische bemanningsleden aan boord. Alle opvarenden bleven ongedeerd. Een medewerker van de Britse kustwacht vindt dat de vrouw een juiste keuze heeft gemaakt door haar vriend in te seinen. ,,In Indonesië zelf zou ze niet ver zijn gekomen omdat ze daar niemand verstaat'', zo zegt hij in de Daily Telegraph.