DJ breekt wereldrecord

koos voos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'This is the Moment'. Met deze cd van René Froger draaide de Berlicumse dj Richard Blokx gisteren om 17.00 uur de knop om. Zijn recordpoging was gelukt. De zaal ging al uit haar dak, toen zijn emoties losbarstten. In de armen van vriendin Joyce Wegman liet hij zich even gaan.

Met honderd uur non-stop muziek draaien en aan elkaar praten verbeterde de dj onder massale belangstelling en ondersteuning het wereldrecord met liefst 35 uur. Zodat hij vrijwel zeker is van een plaatsje in het Guinness Book of Records. Afgelopen woensdag ging hij in de lokale herberg De Prins, die dag en nacht geopend was, om 13.00 uur van start. Volgens de reglementen moet elk nummer, dat live aan- of afgekondigd en geregistreerd wordt, minimaal twee en maximaal zes minuten duren. Om de drie uur mag het herhaald worden.

Naast een medische controle, om de vier uur, mocht Blokx om de acht uur een kwartier pauzeren. Naast de geselecteerde muziek gaf de dj informatie en regionieuws, dat hij via internet kreeg. Ook paste hij verzoeknummers in. De opbrengst, ruim tienduizend gulden, ging naar Doe Een Wens Stichting Nederland. "Die jongen levert een topprestatie", zegt begeleidend huisarts Han Ferrée.