Moeder woedend op de bruid

Zeeuwse graaskracht koe had ons via de newssubmit het volgende te melden: Het leek de mooiste avond van haar leven te worden zondagavond, toen Stefan Kerkhofs, de Vlaamse miljonair, haar voor het oog van bijna drie miljoen tv-kijkers uitkoos als zijn bruid. Maar achter de schermen speelde zich na deze huwelijksvoltrekking een persoonlijk drama af voor de 29-jarige Coby Bos.

Tijdens de uitzending had zij al gezegd dat haar moeder deze avond niet in Studio Aalsmeer was vanwege haar geloofsovertuiging, maar ook tijdens de filmopnamen in Frankrijk was al gebleken dat Coby's moeder niet zo gelukkig was met de deelname van haar dochter aan de show.

Deze avond, na het huwelijk, leidde dat tot een emotioneel en triest telefoongesprek tussen moeder en dochter. Na het aansnijden van de bruidstaart en tijdens de huwelijksreceptie, waarop Coby nog dolgelukkig was en overmand door emoties, kreeg zij haar moeder aan de telefoon. Coby's zusjes, die wel achter dit huwelijk staan van hun zuster en in de studio waren, hadden dit gesprek gearrangeerd. En Coby, die wist dat haar moeder bezwaren had tegen dit programma, hoopte toch op een gelukwens. Maar het werd een heel ander gesprek.

Coby's moeder uitte haar boosheid over het huwelijk van haar dochter. Hoe had zij dit kunnen doen? Ze had de naam en eer van de familie in dit dorp op de Veluwe waar ze woont te schande gemaakt. Ze zei in haar woede dat zij Coby zelfs niet meer wilde zien. Het was voor Coby's familie duidelijk allemaal te veel geweest. Men had in het dorp negatieve reacties gehad op Coby's medewerking aan het programma. En dat heeft, zo blijkt nu, de moeder zich zodanig aangetrokken, dat zij zich nu in haar boosheid zo liet gaan dat zij zei zich af te keren van haar eigen net-getrouwde dochter.

Coby was duidelijk geschokt na dit gesprek. Op dat moment bleek echter al dat Stefan een man met het hart op de goede plaats is. Hij ving Coby goed op en beloofde met haar moeder te gaan praten. Kortom, hij was een steun voor haar. Coby zelf wilde gisteren niet ingaan op haar band met haar moeder. "Ik wil niets zeggen waarmee ik haar kwets", zei ze. "Ik hou van haar."