Le Pen en rapper in gevecht

Animal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De extreem-rechtse Franse politicus Jean-Marie Le Pen van het Front National (FN) en de populaire uit Kaapverdië afkomstige rapper Stomy Bugsy zijn elkaar in de haren gevlogen aan boord van een vliegtuig op weg naar Straatsburg
Le Pen en Stomy Bugsy vloekten elkaar wederzijds uit alvorens het tot een handgemeen kwam tussen een van de lijfwachten van de FN-leider en een begeleider van de rapper. Op het vliegveld van Straatsburg dienden beide kemphanen een aanklacht tegen elkaar in wegens openbare belediging.
Le Pen was op weg naar Straatsburg voor een zitting van het Europarlement, waarvan hij tot onvrede van Parijs nog steeds lid is. De Franse rechter ontnam de 71-jarige Le Pen onlangs zijn burgerrechten, waardoor hij niet langer meer deel mag uitmaken van enig vertegenwoordigend lichaam.
De FN-leider werd destijds daartoe veroordeeld omdat hij tijdens de verkiezingscampagne in 1997 een socialistische kandidate had gemolesteerd. Hangende zijn hoger beroep bij de Franse Raad van State blijft hij lid van het Europarlement.

Agressieve kereltjes die Franse diplomaten