TMF voorlopig niet overgenomen

De overname van The Music Factory (TMF) door SBS is voorlopig niet meer aan de orde. De Arcade Media Groep, eigenaar van de muziekzender, heeft het bod van SBS afgewezen, omdat zij het veel te laag vinden. Het bedrag dat SBS, samen met Endemol, op tafel had willen leggen voor TMF in Nederland en België en de radiozenders Radio 10 FM, Love Radio en Business Nieuws, ligt tussen de 65 en 80 miljoen gulden. De potentiële kopers hadden analisten van ABN Amro geraadpleegd en volgens hen was dit de de reële waarde van de zenders. Arcade wil echter, volgens ingewijden, 200 miljoen gulden ontvangen. Mocht de koop definitief neit door gaan, dan gaan SBS en Endemol waarschijnlijk zelf een nieuwe jongerenzender opzetten. Gesprekken daarover vinden al plaats.
Mocht dat weer doorgaan, dan zou dat vrij pijnlijk zijn voor de HMG (RTL 4, 5 en Veronica). Mocht Endemol mede-eigenaar worden van TMF, of anders samen met SBS een nieuwe zender opzetten, dan krijgt HMG concurrentie van zijn grootste programma-leverancier. Vanwege het contract zijn RTL 4, 5 en Veronica tot 2006 gedwongen voor ten minste 150 miljoen gulden aan programma's bij Endemol af te nemen.

Hier zal het laatste nog niet over gezegd zijn, voor jongeren is de tweede optie waarschijnlijk beter. TMF moet blijven zoals het is, en een tweede jongerenzender erbij kan nooit kwaad. Toch...?
Submitter:  Bron: <a href="http://www.medianed.com" target="ned">Medianed</a>