FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Gomorra

Film

Napels heeft al jarenlang de reputatie misschien wel de smerigste, gevaarlijkste en meest onleefbare stad van Europa te zijn. Die naam heeft het met name omdat de lokale maffia, de camorra, met een wurggreep de stad in haar macht houdt. In Gomorra wordt gedetailleerd en op niks verhullende wijze uitgelegd hoe de Camorra te werk gaat. En wat deze film laat zien is zeer verontrustend en ronduit schokkend: de Gamorra zit in alle lagen van de bevolking, van de armste straatschoffies tot de hoogste politici, iedereen heeft er mee te maken.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de jonge Italiaan Roberto Saviano, die sinds de publicatie ondergedoken leeft; de Camorra houdt er namelijk niet zo van als mensen een kijkje in hun keuken krijgen. Ook regisseur Matteo Garrone werd naar verluidt met de dood bedreigd toen hij de film in mei 2008 presenteerde op het Film Festival van Cannes. Daar wist deze film wel de Grand Prix du Festival in de wacht te slepen, wat min of meer de tweede prijs van het festival is.

Genre Misdaad, Drama, Foreign, Indie, Thriller
Regie Matteo Garrone
Cast Salvatore Abruzzese, Simone Sacchettino, Salvatore Ruocco, Vincenzo Fabricino, Gianfelice Imparato, Maria Nazionale, Salvatore Striano, Toni Servillo, Carmine Paternoster, Alfonso Santagata, Salvatore Cantalupo, Gigio Morra, Ronghua Zhang, Marco Macor, Ciro Petrone, Giovanni Venosa
Land van oorsprong Italië
Label Fandango, Rai Cinema, Sky
Releasejaar 2008
Bioscooprelease NL 29-01-2009
DVD-release NL 19-05-2009
IMDB-score 7
Aantal stemmen IMDB 35290
Meer informatie FilmTotaal
User-waardering Onbekend.
Aantal stemmen0
Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.