Viruswaarheid versus zwak wetje

Het enige dat de actiegroep ‘viruswaarheid’ heeft bereikt is het duiden van een zwakke wet voor een grote beslissing van het kabinet voor de inwoners van Nederland. Voor de rest zijn het een stel zeer zwakke individuen die alleen op ontwrichting en publiciteit uit zijn. Judas Engel heeft zijn vader met veel verve opgevolgd. Ook vader Engel heeft altijd advocaten nodig gehad om de in hun ogen altijd onrechtvaardige democratie aan te vallen. Hier meer over Willem Engel.

Engel gaat ervan uit dat een overheid niet nodig is en moet deze er dan toch zijn dan zo klein als mogelijk. Hij leeft in een Twilight Zone waarin fantasie en non-fictie tot waarheid worden gesmeed. De uitkomst zijn ’verwarde’ mensen die fantasie, fictie en werkelijkheid niet meer kunnen scheiden. Ook bij OP1 van 16 februari jl. beweerde Engel dat de ic’s nooit vol hebben gelegen. Ab Oosterhaus rolde zowat van zijn stoel en keek naar Engel alsof hij wellicht een gevallen Engel was. Individuen zoals deze Engel zorgen ervoor dat nog dommere mensen ic’s gaan bellen met de vraag of er eigenlijk wel iemand op de ic ligt met corona. Ik zeg sluit die gasten op en wacht tot het virus geneutraliseerd is door middel van vaccinatie.

Psychologen doen hun uiterste best deze gedragsstoornissen te verklaren en wanneer deze dan gevonden worden zijn ze praktisch niet uit te leggen aan ons, simpele zielen. Wanneer ik hem dan weer bezig zie met zijn vele aanklachten tegen de staat, nog vijf lopende nu, dan denk ik wel eens: ‘is het zo slecht dan hier? Leven wij echt in een ondemocratisch land waar we gevormd worden door onze democratisch gekozen Kamers? Wordt ons constant verteld wat we moeten doen en laten in alles wat je gaat doen en of onderneemt? Is het klein China hier?'

Maar goed, even terugkomend op de zeer korte vreugde in het Engelenkamp dat ze dachten dat ze avondklok konden stoppen; het kabinet Rutte heeft nu zeker laten zien wie hier eigenlijk de baas is in Nederland. De verwarde geest van Engel dacht even dat hij gewonnen had en alle Nederlanders een dienst had bewezen. Feit is dat de meeste Nederlanders zich weer enorm aan hem ergerden. De avondklok stopt niet met tikken en iedere avond om negen uur dien je binnen te blijven tot half vijf en daar veranderen Engel en al zijn consorten helemaal niets aan …..