hete vrouwen

Vroeger dacht ik bij de woorden “zwart” en “wit” aan het Yin en Yangteken, of, in een hopeloze vreetbui aan het salmiakpoeder gemengd met zoethoutwortel. Vandaag is dat helemaal veranderd.

Ik las, lui in de zon en gekleed in een luchtig zomerjurkje, de column “inburgeren” van schrijfmirakel Daphne Deckers. Daphne stapte aan de hand van een inburgeringstest in een avontuur dat zij ooit beleefde in Qatar. Ze schreef over mannen die rondwandelden in “lange witte gewaden en kunstig geknoopte hoofddoeken” en over “dames in zwarte boerka's met een minuscuul kijkgaatje en soms zelfs zwarte handschoenen”. In haar verhaaltje op de volgende pagina droegen de dames over de zwarte gewaden soms losse, zwarte doeken. Dat zette mij aan het denken.

Wit stoot hitte af. In mediterrane landen zijn de daken van de huizen, kerken, moskeeën en ziekenhuizen wit om de warmte buiten te houden. De woestijn kent witte bedoeïenententen. Klamboes zijn wit. Matrozenpakjes ook. Voorwerpen die een donkere kleur hebben zuigen daarentegen hitte op. Energie uit het licht wordt geabsorbeerd en niet zoals bij wit, weerkaatst. Zwart is dus hartstikke warm.

‘Arme vrouwen’, dacht ik eerst. Want waar de mannen in frisse tenues de zuchtende wind als bonus in hun baard voelen, zeulen hun vrouwen de zware boodschappentassen met klotsende oksels. Zoute zweetdruppels rollen door de kier van hun borsten, om kriebelend tot stilstand te komen in de kanten beha’s. Snorharen broeien onder het horretje.

Waarom deze situatie laten voortduren? Wat is de reden dat mannen al eeuwenlang alle vrouwen laten aanmodderen in hun donkerte? En als het om mannen gaat, dan gaat mijn radar aan. Dit moet over seks gaan!

Google bracht geen uitkomst, maar het mysterie vroeg om een oplossing. Met de van mijn voorvaderen gekregen onderzoeksgenen, voelde ik enorme lust om dit mysterie te ontmaskeren. Om van het gepuzzel af te komen, fladderde ik naar de lokale sekswinkel. Zachtjes fluisterde ik met de baliemedewerkster, maar zij kon zich geen gesluierde klanten herinneren die roze of zwarte Tarzans per gros insloegen. De laatste maanden had zij ook geen schone in boerka gezien die vroeg om Spaanse vlieg of glijmiddel met kersensmaak. Integendeel: verwarmende clitorisgel werd juist gekocht door dames in westerse kleding.

Uiteindelijk begreep ik het. De mannen met lange witte gewaden houden het hoofd koel. Dat is hard nodig, omdat zij eenmaal thuis overmeesterd worden door hun echtgenotes. Volledig oververhit trekken die hun mannen kronkelend in de echtelijke sponde om hen daar, vochtig en superheet, alle vezels van het witte beddengoed te laten zien om zelf even af te kunnen koelen.

Ik voorspel na de publicatie van dit stukje dan ook een run op zwarte boerka's in de sekswinkels.