Steelsteekspijbeldraaideurmarokkanen

Is een vuile racist. Heeft fascistische standpunten. Kan zijn schofterige beweringen niet met cijfers onderbouwen. Smerige PVV’er. Tot zover enkele complimenten die mij in mijn columnistenloopbaan op deze website en elders op internet ten deel vielen. Al deze loftuitingen kwamen tot mij naar aanleiding van stukjes die ik schreef over de grote oververtegenwoordiging van bepaalde bevolkingsgroepen in de criminaliteit. Zelfs het Meldpunt Discriminatie Internet was zo onder de indruk van mijn werk, dat ze een column uit puur egoïsme lieten verwijderen omdat die te mooi was om met het gepeupel te delen. Dankuwel.

Er was altijd wel weer een of andere wereldvreemde gek, die aan de hand van de misdaadcijfers van Schin op Geul meende te moeten beweren dat de criminaliteit in heel Nederland onder bepaalde groepen best meeviel. Iemand bij wie het zoontje van die gezellig-lichtbruine buren nog maar slechts één keer tot een celstraf was veroordeeld, op grond waarvan diegene beweerde dat het met de recidive in de bontkraagjessector dus best wel meeviel. Naar al dit soort idioten trek ik nu een lange neus.

Wát een geweldig rapport, dat is opgesteld na serieus onderzoek in 22 gemeenten. We kijken even naar wat cijferwerk van de Marokkaanse jeugd tussen de 12 en 24 jaar. Ze zijn twee keer zo vaak als hun leeftijdgenoten met de politie in aanraking geweest. Ze hebben ook twee keer zo vaak een strafblad. Ze worden vier keer zo vaak betrapt op geweldpleging, en drie keer zo vaak op drugsdelicten. De recidive ligt veel hoger. O ja, de werkloosheid is ook het dubbele van hun leeftijdsgenoten. Dus of de dames en heren van de politiek-correcte oogkleppenbrigade voorlopig even hun harses dicht willen houden.

In nogal wat columns heb ik niet om de hete brij heen gedraaid. Want dat is het werk niet van een columnist. Er omheen draaien. Nee, die benoemt problemen en probeert oplossingen te verzinnen. Zoals het niet alleen straffen van daders, maar ook van hun families, die immers enerzijds het wangedrag van hun zonen vergoelijken, en anderzijds vaak ook fijn meeprofiteren van de buit. Maar als je dat durft op te schrijven, dan ben je dus een racist. Ik heb meermalen gesteld dat er geen enkele reden is om vreemdelingen die de straten om de haverklap letterlijk onveilig maken, nog langer toegang tot ons land te verlenen. Schrijf dat op, en je bent een fascist.

Maar hoe ziet de samenleving er nu uit? Marokkaans straattuig lacht onze samenleving en onze rechtsstaat keihard in zijn gezicht uit. Moet ik ze dat verwijten? Jazeker. Maar zijn ze de enige schuldigen? Nee. Absoluut niet. Want zelfs een hond kun je leren dat 'ie geen koekjes mag jatten.

Het kon in de eerste plaats zo ontsporen dankzij de stekeblinde geitenwollen sokken. De aanhangers van de PvdA of de Groene Khmer. Die vonden dat, wanneer je ruiten werden ingegooid door een stel Capuchonberbers, je dan op een cursus moest. Om te leren hoe je met je allochtone medemens moest omgaan. Sodeflikker toch gauw een eind op! Subsidiesponsen die vonden dat een Marokkaan die na een waslijst van ernstige misdrijven zichzelf te pletter reed toen hij in een gestolen auto op de vlucht was voor de politie “best een goede en waardevolle jongen was, die veel voor de buurt had betekend door zitting te nemen in het  jongerenparlement van het buurthuis”. Rot op! De eigenaar van die vernielde ruiten kan twee dingen doen. Met een eind hout achter die Marokkaantjes aan, óf met een eind hout achter die geschifte welzijnsidioten aan. In beide gevallen heeft hij volkomen gelijk. Maar dat mag je niet schrijven.

Ik ben kwaad. En dat is slecht. Een columnist moet registreren. Constateren. Beledigen, schelden, razen, tieren. Oplossingen verzinnen. Maar nooit kwaad worden. Nooit. Ik heb dus gefaald. Want ik ben woest. Op al die idioten die weigerden te aanvaarden dat de waarheid buiten veel minder politiek-correct is dan zij met hun geitenwollen sokken van achter hun kaasplankje en met het blad van Natuurmonumenten veilig op de salontafel hadden gewild. De grote ontkenners zijn de hoofdschuldigen aan de situatie die nu is ontstaan. Het zijn de grote ontkenners die het zover hebben laten komen. Ze dragen er ook verantwoordelijkheid voor dat degenen die de ellende wél onder ogen willen zien en pleiten voor hoognodige oplossingen, worden uitgemaakt voor fascist, racist en schoft. Zij zélf zijn de schoften.