Slimme verleidingen

We zitten aan de keukentafel en luiden het weekend vast in met een glaasje wijn. ‘Het begint écht na je veertigste,’, zegt vriendin S. somber,  ‘Je taille verdwijnt gewoon, niks helpt meer, hè?’. Ik ben gelijk op mijn hoede. Het venijn zit hem in het woordje ‘hè’. Ze herkent in mij blijkbaar een lotgenoot van de groep veertigers-met-de-verdwijnende-tailles. Wég weekendgevoel, dit is een serieuze aangelegenheid. Als vriendin S. weg is, haast ik mij naar de spiegel en bekijk mezelf kritisch.  Helaas, ook in de meest gunstige belichting bedriegt de spiegel niet;  er is meer van mij dan ooit.

Natuurlijk weet ik heus wel wat me te doen staat; een verantwoord beweeg- en eetpatroon. Ik overweeg om me aan te melden bij de plaatselijke hardloopclub en print alvast een 15-daags hongerdieet uit. Maar het ontbreekt me aan de motivatie om daadwerkelijk tot actie over te gaan.  Bestaat er dan echt geen leukere manier? Hoe doen  BN’ers dat toch? Neem nou Heleen van Royen;  de veertig gepasseerd en verleidelijker en slanker dan ooit. Wat is haar geheim? Ze heeft tenslotte niet bepaald het imago zo principieel en volhardend te zijn dat ze als prioriteit crashdiëten combineert met het lopen van marathons. Met Heleen in mijn gedachten krijg ik opeens een ingeving. Even googlen en ja hoor, het staat er zwart op wit; bij flirten verbruik je veel calorieën en het geeft je ook nog eens positieve energie. Dit lijkt toch haast te mooi om waar te zijn; een flirtdieet! Verleiden, sjansen en  koketteren met als resultaat een slanke taille.

Daar wil ik natuurlijk alles over weten. Gelukkig staan er genoeg flirtcoaches klaar om me de fijne kneepjes bij te brengen. In het begin is het namelijk nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Bij flirten komt het aan op een subtiel samenspel van lichaamstaal en oogcontact om de juiste boodschap over te brengen. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet helemaal van overtuigd of dit echt kan leiden tot een rank postuur. Maar het is zo leuk, dat ik het maar het voordeel van de twijfel geef. Baat het niet, schaden doet het me zeker niet. Een bijkomend voordeel van dit dieet is ook nog eens dat het overal en op alle tijden uitvoerbaar is; op kantoor, in de supermarkt, in de file of gewoon thuis! En in principe blijft het onschuldig van aard; zonder verdere verwachtingen of bijbedoelingen. Een luchtig niemendalletje.


Sommigen onder ons zullen echter de voorkeur geven aan meer zekerheid. Tja, dan zul je door moeten gaan tot het gaatje. Niet alleen het flirten, maar ook de grande finale. Er wordt zelfs beweerd dat je tijdens een stevige voospartij bijna evenveel calorieën verbruikt als bij het lopen van een halve marathon. Bij deze crashversie is het dan ook flink aanpoten geblazen, daar moet je voor open staan…


Welke variant je ook kiest; succes! Ik voorspel een hete zomer!