Ik maak die pedo af!

Afgelopen zondag keek ik naar het programma van Peter R. de Vries. Ik ben niet zo'n fan van Peter. Ik vind hem maar een egocentrische aandachtsgeile mediahoer. Dat neemt niet weg dat hij best goede dingen gedaan heeft en probeert misdaden op te lossen, met name zaken die al vele jaren muurvast lijken te zitten. Alleen zet ik heel grote vraagtekens bij zijn intenties en vooral zijn contacten. Maar goed, voor zover ik weet zijn de goede dingen die hij doet meer in getal dan de eventuele slechte dingen en de zaken die hij niet aan de kaak stelt, in ruil voor informatie.

Normaal gesproken zou ik afgelopen zondag ook niet gekeken hebben, als ik niet een bericht op de frontpage gelezen had, waarin stond dat er een kort geding aangespannen was tegen De Vries om de uitzending tegen te houden. Van de rechter mocht in elk geval de eerste uitzending wel uitgezonden worden. De uitzending zou de eerste moeten zijn in een reeks van drie over kindermoordenaar Koos H. Deze eerste was een inleidende uitzending waarin voornamelijk oude informatie te zien zou zijn. Nog geen beelden met de, van Peter R. bekende, verborgen camera. De rechter zal volgende week vrijdag beslissen of de andere twee uitzendingen ook uitgezonden mogen worden.

Volgens De Vries bevat het programma 'schokkende onthullingen' (altijd goed voor de kijkcijfers) over de drie moorden, plus andere onthullingen over zaken die aan Koos H. gelinkt zouden zijn en misstanden in de tbs-kliniek waar H. op dit moment vastzit. Ook wordt er gesproken over de rol van een vice-president van de Haagse rechtbank, die H. geholpen zou hebben. Tot in Den Haag zou dit voor opschudding zorgen. Dat heeft de eerste uitzending al gedaan, er werd immers onthuld dat H. in zijn cel porno mocht kijken. PvdA en VVD willen inmiddels al opheldering over hoe dit mogelijk is. Hirsch Ballin is geschokt.

Na het begin van het programma gezien te hebben, was mijn eerste opmerking: "Als er ooit een pedo zich aan mijn kinderen vergrijpt dan maak ik hem af. Dan zal ik hem zo hard op zijn hoofd beuken dat ze stukjes van zijn hersens uit mijn ringen moeten peuteren." Natuurlijk weet ik niet of ik dat doe. Ik weet niet of ik er de mogelijkheid voor krijg, ik weet niet eens of ik het zou kunnen. Maar dat was wel de woede die ik voelde. Als je zoiets doet is in Nederland de kans zelfs groot dat je een zwaardere straf krijgt dan degene die je hiertoe aangezet heeft. Rationeel gezien benadeel je je gezin dan nog meer. Niet alleen heb je een kind dat zwaar in de problemen zit vanwege wat het heeft mee moeten maken, of erger wat misschien vermoord is, je laat ook je vrouw en andere kind zitten. Maar in dergelijke situaties denk ik niet dat je rationeel denkt.

Als ik er nu, in alle rust, wel rationeel over denk, denk ik dat men pedofielen en kindermoordenaars die gepakt zijn nooit meer in de maatschappij vrij moet laten. Koos H. heeft levenslang. Ik mag hopen dat hij dit ook werkelijk uitzit en niet na dertig jaar alsnog vrijkomt 'wegens goed gedrag'. De maatschappij weet ook niet wat ze met vrijgelaten pedo's aan moet. Bekend is het geval van Sytze van der V. die alleen in Eindhoven mocht wonen als hij zich liet controleren. Iets wat hij weigerde. Sindsdien zwerft hij vrij door het land. De man is al twee keer eerder veroordeeld en is zelfs openlijk pedofiel. De kans is groot dat hij weer de fout in zal gaan.

Waarom doet de overheid hier niets aan? Niet alleen aan hem, maar aan alle pedofielen. De overheid dient de burgers te beschermen. Vooral degene die nog niet in staat zijn om zichzelf te beschermen, de kinderen dus. Men legt ook geen snelweg aan door een woonwijk met slechts een waarschuwingsbordje dat er snel verkeer overheen rijdt. Waarom laat men dan potentiële kindermisbruikers en -moordenaars wel weer vrij rondlopen. Vaak zelfs zonder waarschuwingsbordje. Veroordeelde en vrijgelaten pedo's kunnen in jouw, kinderrijke, buurt komen te wonen zonder dat je het weet. Zonder dat je er wat aan kan doen. Of je wilt in een buurt gaan wonen, dan wil je wel weten hoe de buurt is, of er gevaar dreigt voor je kinderen. Of er geen roofdieren rondlopen die azen op jouw kinderen.

Een roofdier weet niet beter dan dat ze de prooi moet vangen. Pedo's zijn roofdieren. Ze zijn niet te genezen. Je kunt een leeuw ook niet leren om vriendjes te worden met een schaap. Daarom ben ik van mening dat een veroordeelde pedofiel nooit en te nimmer meer in de maatschappij terug mag keren. Levenslang. Allemaal, zonder uitzondering en zonder verjaring. Hoe dan? Door een speciale pedo-gevangenis te bouwen. Ergens op een afgelegen plek, waar niemand er last van heeft. En waar ze, zo humaan ben ik dan ook wel weer, ook geen last hebben van medegevangenen. Want zoals bekend, staan pedo's onderaan de voedselketen in de gevangenissen, wat op zich heel raar is voor een roofdier. Die gevangenis gaan ze in en komen ze nooit meer uit. Geen kans op vervroegde vrijlating, geen gratie, niets.

Waarom dan niet de doodstraf, zul je zeggen. Welnu, ik ben tegen moord, in welke vorm dan ook, dus ook van staatswege. Ondanks mijn eerdere woorden en de titel. Dat ik er tegen ben zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat ik hem niet af kan maken. Maar mochten ze zelf besluiten dat hun leven in die gevangenis totaal uitzichtloos is, dan moeten ze de mogelijkheid hebben om er zelf een eind aan te maken. Dan mogen ze van mij een pilletje krijgen en dan is het over. Pedofilie valt niet te genezen. Pedofilie valt niet te voorkomen. Als je ze gepakt hebt, kun je wel voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Laten we daar dan ook voor zorgen.