De nieuwe Wereldorde VS de oude Olympische spelen

Op uitnodiging van de vaste columnisten schreven "gewone" users eindejaarscolumns.

Column door WAARHEID


Er was ontzettend veel nieuws in 2008, maar mijn hoogte of beter gezegd dieptepunt was de Olympische spelen. Waarom?
Omdat het hier het begin van een nieuw tijdperk betrof. Een tijdperk waarin oude idealen voorgoed verdwijnen en allerlei geopolitieke ruzies aan het oppervlakte komen. De Olympische spelen in China (of all places) toonden de naakte waarheid van deze nieuwe eeuw.

Er heerste helaas ook in Nederland veel onbegrip over mensen die kritiek hadden op de Olympische spelen. Veel Fok!kers hadden zich al weken voorbereid om dit leuke spelletje te volgen. En geef ze eens ongelijk, het ging hier toch om eerlijke Hollandse sporters? Toch wil ik bij deze nog 1 maal mijn standpunt verdedigen; namelijk dat deze spelen nooit in Peking gehouden hadden mogen worden!

Als je in China een medaille wint, win je deze niet zelf. De staat wint deze medaille.

Ik keek naar de opening van de Olympische spelen met de vertaling erbij, en wat bleek? Constant zat een opgewonden Chinese commentator er op te hameren: het individu bestaat niet want wij zijn een eenheid! Alle (56!) volkeren in China zijn een eenheid! ( je zou het ook haast geloven als je de duizenden miertjes op het scherm hun dansen zag doen.)

Nu heb ik niks tegen Chinezen. Sterker nog, ik bewonder hun geschiedenis als 1 van de 3 grote ontstaansplaatsen van de stedelijke beschaving. En China is gelukkig ook niet communistisch meer (en Rusland ook niet). Maar wat is het dan wel tegenwoordig? Dat zal ik je vertellen. Het zijn totalitaire kapitalisten. Dat houdt in dat je vrij bent om zoveel geld te verdienen als je wilt maar verder moet je je mond houden, want de staat is een eenheid die niet beschadigd mag worden door individuele personen. En de Chinese staat bestaat uit een dunne laag hoge generaals en ministers die weten wat goed is voor de rest.

Nu dachten mensen zoals Erica Terpstra dat de Olympische spelen konden bijdragen aan meer vrijheid voor de burgers in China. Dit is een smoes. Iedereen met een klein beetje verstand van de Chinese maatschappij weet dat dit ijdele hoop is. Het ergste wat hier door onze media doodgezwegen wordt is de Chinese opinie over vrijheid; “het westerse idee van mensenrechten werkt alleen in het westen. Het is puur racisme om dit ook in het verre oosten te verlangen want zo zit de Chinese mens niet in elkaar”; aldus beweert het spelen organiserende regime zelf. (http://www.cbiz.cn/news/showarticle.asp?id=2487)
Zou die man in 1989 die de op hem afrijdende tanks tegenhield op het plein van de hemelse vrede dit ook hebben gedacht? Hoe zou hij deze totalitaire spelen ervaren, als hij überhaupt niet in een werkkamp verblijft momenteel? Voor zover ik weet werd hij gemarteld op het zelfde moment dat ik naar die prachtige opening zat te kijken.

Ik ben bang. In 1936 hadden we ook een Olympische spelen die perfect waren, een prachtige grote show. Een show die destijds veel Europese leiders liet roepen: “ He, die nazi’s zijn zo slecht niet als ze zoiets kunnen organiseren misschien is dit dan toch de toekomst”. Dit omdat het in de jaren 30 helemaal niet zo goed ging met de democratische landen van de wereld. Zelfs in Amerika oogstten Hitler en Mussolini bewondering. De rest van Europa was nooit naar Berlijn afgereisd als men had geweten wat het fascisme later zou inhouden.

Het ergste van alles is dat het vrije Westen geen keus heeft gehad OF men vertegenwoordigers naar Peking zou toe zenden. Net zo min als wij bij machte waren Georgië te beschermen van Russische tanks. (Die crisis begon terwijl de atleten hun tassen nog aan het uitpakken waren in Peking.)
Bush moest wel naar de spelen. Zou hij niet gaan, dan zouden er economische consequenties aan vast zitten die het Amerika van vandaag niet kan dragen. Ook leuk: Rusland gaat mogelijk lange-afstandsbommenwerpers op Cuba stallen (http://www.siberianlight.net/2008/07/23/russian-nuclear-bombers-cuba/) in de nieuwe koude oorlog die begon tijdens de feestelijke tolitaire openingsceremonie. Ik vrees met grote vreze deze nieuwe instabiele wereldorde, het westen wordt alsmaar zwakker. Het is allang niet meer logisch dat mensen de straat op gaan om vrijheid te eisen, de nieuwe supermachten aan de horizon (China, Rusland, India) nemen graag onze geldverdienmethodes over maar daar blijft het verder bij. EN dit is levensgevaarlijk. Wij kunnen niet verwachten dat het allemaal wel vanzelf goed komt. De vorige keer dat wij werden geconfronteerd met niet-democratische landen die militair en economisch even sterk (of sterker) waren dan de vrije wereld heeft het ons bijna 'alles' gekost.

Ik In ieder geval heb gewaarschuwd, zeg het voort. Ik wens u allen een democratisch en Godsvruchtig 2009 :(