Columnrence 2003

Ergens in het weefsel van het immense Al, op de afdeling Tijd/Ruimte, in de nacht van woensdag op donderdag, tussen 24:00 en 0:00 uur...

"...Opschieten, opschieten, het is bijna zover! Is alles gereed? En heeft nu iemand de Tijd stilgezet, zoals ik al drie keer gevraagd heb?! Mooi zo...
Oké- persen maar!"
"Hhhhnngggh!"
"Je pufjes! Denk aan je pufjes!"
"Puf!Puf!Puf!Puf!Puf!Puf!Puf!Puf!Fuf-"
"Jaa...jaaaah...daar komt het koppie al...doorgaan; persen!"
"Hnnngghh!"
"Je doet het uitstekend-"
"...en dat -ahh- op mijn leeftijd oe ah oeAAAHHHH!!"
"...Gefeliciteerd, ouwe! Het is een wolk van een nieuwjaar!"

(0,000003 picoseconden later)
"...Ja, dat dacht ik wel! Die da-da van me is er mooi vandoor! Zit je dan als pasgeworpene met de brokken van een afgeleefd jaar...
Laat ik me maar even voorstellen: ik ben 2004; vers van de pers. En hou er maar rekening mee dat ik het allemaal héél goed aan ga pakken. Want het was nou wel lekker om met 2003 eindeloos in de gulle geile zon te liggen wentelteven maar er moet gewerkt worden. Aantrekken die economie! Reken gedurende mijn komende regeerperiode dus maar op een klotezomer.

Ik zal proberen om de politiek weer uit de pantoffels te krijgen en iets aan het haar en het mondtrekje van Balkenende te doen, maar ik garandeer niks. Dit land klampt zich nu eenmaal bij het minste geringste vast aan het Grote Traditiegevoel en daar valt als nieuw jaar niet altijd tegen op te boksen. Ik kan trouwens niet alles alleen doen, jullie inbreng in het tijdsverloop en de daarmee samenhangende gebeurtenissen is van belang voor mijn goed functioneren!

Van al die royal Gates moet ik nu al spuugjes doen, maar verwacht niet van mij dat ik het einde van de monarchie ga betekenen! Daar is het nog te vroeg voor en daar heb ik nazaten voor.
Waar ik wèl een einde aan hoop te maken is het z.g. Non-Nieuws: in 2004 géén berichten meer als 'Vrouw Vindt Orgasmemachine uit' of 'Frans Bauers Scheet Uit Reality Show Geknipt'; ik wil dat er over twaalf maanden serieus op mij teruggekeken wordt. Dus dat ongebreidelde UFOsighten moet ook afgelopen zijn.

's Kijken wat ik nog meer had...het lijstje zat toch hier, in m'n luier?...O ja; dat gezeur over files wat al jaren aan de gang is! 2003 was het Jaar van de Stilstaande Auto's? Nou, dan wordt 2004 het Jaar van de Rijdende Files. Zo, dat gaat ook weer positivo opgelost worden.
Natuur? Hebben we nog wel wat van en het zal er op 31 december ook nog wel zijn. Onthou dat ik slechts een termijn van 12 maanden heb, oké?

Ik zal wèl proberen een project te stimuleren waarbij PURschuim in de bodem van Groningen en Limburg wordt gespoten, anders staan jullie straks met z'n 15 miljoenen op de Hoge Veluwe.

Genotmiddelen; ha! Jullie zijn altijd zo sterk in het maken van goeie voornemens, hè? Prima. Ik word het Jaar van de Cocaïne. Niet omdat het gezonder is dan tabak roken, maar een shotje is straks goedkoper dan een pakje sigaretten.
Seks; ook zoiets. Die Gezondheidszorg krijg ik echt niet meer in 1 jaar tijd opgekrikt, dus als jullie pre-huwelijks willen neuken doe het dan met een condoom asjeblieft, ik ben wel pasgeboren maar ik zit evengoed vol met SOA. Je hebt geen excuus om het niet doen want een beetje goed merk heeft een houdbaarheidsdatum van minstens een jaar. Ik wil in mijn jaar trouwens géén geboortegolf. Daar wordt door latere jaren altijd zo lacherig over gedaan.

Hmmm...'Nederlandse Spoorwegen'. Lijkt me dat er in de tijd van mijn ouwe vaar al geen toekomst meer in zat...er is toch een nieuw soort vervoermiddel ontwikkeld? Een kruising tussen een step en een skateboard? Neem die maar.
Heb ik alles gehad? Er moeten nog wel wat verrassingen overblijven, natuurlijk...Of Ben & Jen toch gaan trouwen? Je mag het niet weten! Wie de nieuwe Idol gaat worden? Je wilt het niet weten!

In elk geval; stop jullie verleden in de compostbak en de glascontainer, knuffel me en LATEN WE ER WAT VAN MAKEN!

©doubleU