Beste Jeroen van Inkel

Beste Jeroen,

Ik luister al vele jaren naar jouw programma's op de radio zowel op Veronica als op 538, maar de laatste maanden ga ik me meer en meer irriteren aan jou. Je bent een persiflage geworden van de Jeroen van Inkel van 10 jaar terug en je valt in herhalingen. Je vindt het een sport om "grappig" te doen en door regelmatig persoonlijk te worden.
Je afkeer voor bepaalde personen - ik hoef geen namen te noemen want je weet dat zelf heel erg goed - steek je niet onder stoelen of banken, laat je duidelijk blijken en jouw positie als een van de ankers van een bekend radiostation geven je het zelfvertrouwen om respectloos uit de hoek te komen.

Nee, ik zit er niet mee, het zal me worst wezen. Je gaat maar lekker tekeer, je reageert je eigen frustraties maar lekker af en projecteert ze naar anderen die niet kunnen reageren.

Jeroen is grappig? Dat was je ooit, nu een stuk minder. Misschien moet je eens gaan analyseren hoe dat komt? Het zal wel je ouderdom zijn die je parten speelt. Je hormonen protesteren tegen je mid-life crisis die je het recht geven om gebruik te maken van de diensten van een ander.

Er was een tijd dat je origineel uit de hoek kwam en de luisteraar verraste met originele one-liners en grappig nieuws en weirde feiten. Waar is die tijd gebleven dat je nog de kracht en het fut had om zelf op zoek te gaan naar je eigen content?

Voortaan gaat mijn radio in de auto op een ander station want elke dag opnieuw moet ik weer horen hoe jij letterlijk de berichten van de frontpage hier citeert in jouw o-zo-originele radioprogramma. Het kan wel eens gebeuren dat je berichtjes voorleest omdat ze leuk zijn en die je overal vinden kan, maar als je dat elke dag doet en ze elke dag van de zelfde site vandaan haalt, wees dan eens mans genoeg, toon je loyaliteit ten opzichte van de jongens die die berichtjes schrijven en vermeld mooi je bron zoals dit ook hier gebeurt.

Nee, Jeroen, je hebt geen gelijk, die berichten heb je niet ergens anders vandaan gehaald. Die berichten haal je van FOK!Zine want sommige berichten die je voorleest staan vaak nergens op nederlandstalige sites en zijn eigenhandig door newsposters van FOK! geschreven.

Ik twijfelde wel eens, maar als je zelfs letterlijk de foute zinsconstructies overneemt uit de vertaalde berichten, dan lijkt het me overduidelijk waar ze hun oorsprong vinden. Nee, Jeroen, wij willen geen gezeik, wij willen dat je gewoon erkentelijk bent en ook eens je bronnen noemt net zoals wij dat hier ook doen.

De newsposters hier zijn vrijwilligers die belangeloos de site vullen en bewaken en daarvoor mag je wel eens een beetje respect gaan tonen. Jij krijgt daarentegen een salaris van om en bij de 5 ¤uro-ton.

Dank je wel Jeroen voor je medewerking en vergeet ons niet.

Met vriendelijke groet,

Kris