FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 september 2023

Eindelijk verdachte aangehouden voor de moord op Tupac (1996)

Zo'n 27 jaar na de moord op de Amerikaanse rapper Tupac Shakur is er een verdachte gearresteerd door de politie in Las Vegas. Volgens de officiële aanklacht wordt hij beschuldigd van moord.

De verdachte is Duane Davis, nu 60 jaar oud en een bekend lid van een criminele bende. Afgelopen zomer heeft de politie van Las Vegas het huis van deze voormalige crimineel in Henderson, een buitenwijk van Las Vegas, doorzocht. Gedurende de afgelopen 27 jaar van het onderzoek is Davis al eerder ondervraagd vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord. Davis heeft in het verleden herhaaldelijk openlijk beweerd dat hij in de Cadillac zat waaruit Tupac in 1996 is neergeschoten. In interviews en in zijn autobiografie die in 2019 werd gepubliceerd, heeft Davis hier ook openlijk over gesproken.

Tupac werd op 7 september 1996 op straat in Las Vegas neergeschoten vanuit een passerende auto nadat hij een bokswedstrijd van Mike Tyson had bezocht. De rapper overleed een week later op 25-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. De rapper, ook bekend als 2Pac, wordt door velen gezien als een van de grootste rappers ooit. Changes, Dear Mama en California Love behoren tot zijn bekendste nummers. Hij verkocht wereldwijd meer dan 75 miljoen platen.

'Een huis vol met Marilyn Monroe'

Op zijn 15e zag Jos voor het eerst een afbeelding van Marilyn Monroe. ‘Het was meteen liefde op het eerste gezicht. Zij is het mooiste meisje dat ik ooit heb gezien en ik was op slag verliefd.’ Sinds die dag begon Jos met verzamelen van afbeeldingen van de mooie blondine. Overal in zijn huis zijn kussens, tijdschriften en ansichtkaarten te vinden met het gezicht van deze Amerikaanse beroemdheid. 


Beroemde Robin Hood boom (Sycamore Gap tree) omgezaagd

De misschien wel beroemdste boom van Engeland is moedwillig omgezaagd door een 16-jarige jongen, die inmiddels gearresteerd is. De Sycamore Gap-boom is al honderden jaren een kenmerk van de locatie bij Hadrian's Wall in Northumberland. De boom, vermoedelijk zo'n 300 jaar oud, verscheen in de film Robin Hood: Prince of Thieves uit 1991, met Kevin Costner en Morgan Freeman in de hoofdrol. 


2023: al 186.000 migranten via Middellandse Zee naar Europa gekomen

Volgens het vluchtelingenagentschap van de VN zijn dit jaar tot nu toe zo'n 186.000 mensen via de Middellandse Zee in Europa aangekomen. Dit komt overeen met een stijging van 83 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, aldus de directeur van het UNHCR-kantoor in New York, Menikdiwela, uitlegde aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Ruim 2.500 mensen kwamen om of raakten vermist  tijdens de oversteek van de Middellandse Zee. Dit komt overeen met een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De oversteek is niet het enige risico: ook de route over land naar Libië is uiterst gevaarlijk.

Het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos is een symbool geworden van de moeilijkheden waarmee het asielbeleid van de EU wordt geconfronteerd. Sinds juli 2023 komen daar nog steeds maandelijks meer dan 1300 mensen aan.

De sterke stijging van de migratieaantallen heeft de laatste tijd opnieuw tot spanningen binnen de EU geleid. Gisteren zijn de lidstaten het in principe eens geworden over een asielcrisisregeling. Daarin is bepaald dat mensen langer in kampen kunnen worden vastgehouden als er sprake is van een bijzonder sterke toename van het aantal vluchtelingen. De procedures van kinderen en hun gezinnen aan de buitengrenzen moeten prioriteit krijgen.

De verwachting is dat het besluit van de lidstaten de komende dagen zal volgen, waarna de lidstaten nog een akkoord moeten bereiken met het EU-Parlement en de Europese Commissie.

In Malta bespreken momenteel verschillende Zuid-Europese landen hoe het verder moet met het vluchtelingenbeleid. Naast vertegenwoordigers van negen mediterrane staten zullen ook EU-raadsvoorzitter Von der Leyen en Raadsvoorzitter Michel aan de bijeenkomst deelnemen. Het doel is om overeenstemming te bereiken over de wijze waarop in de toekomst met het grote aantal aankomende migranten moet worden omgegaan.

Aan de zijlijn van de bijeenkomst zal Von der Leyen opnieuw afzonderlijk vergaderen met de Franse president Macron en de Italiaanse premier Meloni. Volgensberichten gaat dit gesprek over de uitvoering van een door de voorzitter van de Commissie voorgesteld noodplan om de vluchtelingen beter te verdelen.

Speciale regels voor vluchtelingen uit Oekraïne
Verder hebben de EU-ministers van Binnenlandse Zaken in Brussel ook de speciale regels voor oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne verlengd. Deze kunnen zonder problemen tot minstens maart 2025 in de EU verblijven. Spanje, dat momenteel het voorzitterschap van de EU-Raad bekleedt, zei dat de ruim vier miljoen mensen uit Oekraïne een veilige haven in de EU zullen blijven houden. De overeenkomst moet nog formeel worden bevestigd.

De EU activeerde deze speciale regels kort na het begin van de Russische agressieoorlog. Deze houden onder meer in dat vluchtelingen uit Oekraïne geen langdurige asielprocedure hoeven te doorlopen in de EU. Ze hebben ook onmiddellijk recht op sociale uitkeringen, onderwijs, huisvesting en een werkvergunning.


Freedom of Russia kondigt nieuw Belhorod offensief aan

De Russische verzetsgroep Freedom of Russia heeft nieuwe acties aangekondigd. Ditmaal in de Belhorod Oblast ten noorden van Kharkov. Of ze weer net zo eenvoudig tot actie kunnen komen als enkele maanden terug is natuurlijk de vraag.

Russische media beweren dat een Oekraïense afleidings- en verkenningsgroep, bestaande uit ongeveer 50 individuen, het grondgebied van de Russische Federatie is binnengekomen in de buurt van het dorp Lugovoy in de #Bryansk regio, en dat er momenteel een strijd gaande is. Dit zou een actie van Freedom of Russia kunnen zijn.

Extinction Rebellion opgelucht na arrestaties

Na grote bezorgdheid eerder vandaag bij Extinction Rebellion, kan de organisatie aan het einde van de middag toch nog opgelucht adem halen.

De organisatie vreesde eerder vandaag nog dat de politie niet kwam opdagen bij hun dagelijkse evenement op de A12 in Den Haag. Hoe moest het nu verder zonder mediagenieke arrestaties? Maar aan het einde van de middag kwam de politie alsnog opdagen om de zo gewenste arrestaties uit te voeren. Of het zo georkestreerd was is niet bekend. Wel heeft de organisatie aangekondigd morgen nogmaals dezelfde voorstelling op te zullen voeren.

Waterspuit en waarschuwingsschoten bij arrestatie verwarde schipper op het IJ

De politie heeft vanmiddag moeten ingrijpen op het water bij de NDSM-werf. Op een plezierjacht zat een schipper die zich verward gedroeg. Met twee politieboten werd het jacht geënterd, agenten die op het schip sprongen losten waarschuwingsschoten en konden de schipper daarna overmeesteren en in de boeien slaan. Niemand raakte gewond.

Kort voor 14.00 uur vanmiddag kwam de politie in actie. De man zou doelloos rondvaren in de haven en had volgens een ooggetuige ook een havenboot geramd.

Op de beelden is te zien hoe de politie het jacht binnenvalt. Eerst wordt er vanaf een schip van de havenpolitie een flinke hoeveelheid water op het schip gespoten, daarna verschijnt er een andere boot met agenten die op de boot springen. Bij de arrestatie zijn rubberen kogels als waarschuwingsschoten gebruikt. De politie doet onderzoek naar het incident.

Stardew Valley krijgt nieuwe content in update 1.6

Stardew Valley krijgt meer content in update 1.6! Dat heeft de maker Concerned Ape bekendgemaakt in een tweet.

Er was in september al sprake van dat er gewerkt werd aan nieuwe content voor Stardew Valley dat nieuws is nu bevestigd. Ook moet update 1.6 het makkelijker maken voor modders om gemodde content voor het spel te ontwikkelen en toe te voegen. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Cities: Skylines 2 uitgesteld voor PS5 en Xbox Series X|S

Cities: Skylines 2 is uitgesteld voor consoles. Dat heeft Paradox bekendgemaakt op hun forum.

Cities: Skylines 2 zou een gezamenlijke release hebben op zowel pc als Xbox Series X|S en PlayStation 5. Helaas wordt de release op consoles verschoven naar de lente van 2024. De pc-versie komt wel uit op 24 oktober 2023. Paradox geeft aan meer tijd nodig te hebben om een zo goed mogelijke ervaring op de consoles te kunnen bieden. De eerste Cities: Skylines is ook later voor de consoles uitgekomen en werkte eigenlijk verbazingwekkend goed.

Ook zijn er nieuwe pc vereisten bekendgemaakt door paradox:

Aanbevolen:

  • CPU: Intel® Core i5-12600K | AMD Ryzen 7 5800X
  • RAM: 16 GB
  • GPU: Nvidia GeForce RTX 3080 (10 GB) | AMD equivalent
  • OS: Windows 10 Home 64 Bit | Windows® 11

Minimum:

  • CPU: Intel Core i7-6700K | AMD® Ryzen 5 2600X
  • RAM: 8 GB
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 970 (4 GB) | AMD equivalent
  • OS: Windows 10 Home 64 Bit

Mensen die Cities: Skylines 2 hebben vooraf hebben besteld voor consoles krijgen hun geld automatisch terug.

Verdachte schietpartijen woning en Erasmus MC zwaar gestoord

Uit berichten op sociale media blijkt dat de 32-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van de moord op drie mensen, ernstige psychische problemen had en een diepe haat koesterde jegens het Erasmus MC. Het oogt als een geplande, lange reeks van wraaknemingen tegen zijn opleiding en een buurvrouw die aangifte tegen hem zou hebben gedaan wegens dierenmishandeling. Hij voelde zich in de steek gelaten nadat de universiteit weigerde hem zijn diploma te geven, wat resulteerde in een gevoel van totale instorting van zijn leven.

Fouad L. wordt beschuldigd van het doden van zijn buurvrouw en haar dochter op 28 september op het Heiman Dullaertplein, gevolgd door de moord op een docent in het Erasmus MC. Een belangrijk element in dit tragische verhaal lijkt te zijn de herhaalde arrestaties voor dierenmishandeling waarvan hij verdacht wordt. Hij zit momenteel in voorarrest, en wordt na het weekend voorgeleid.

Op 23 juni 2018 heeft de verdachte een waarschuwing ontvangen van de politie nadat hij karpers met een kruisboog had beschoten. Drie jaar later, op 22 december 2021, is hem een taakstraf van 40 uur opgelegd voor het mishandelen van zijn konijn genaamd ‘Flopsie’. Volgens het verslag door het AD van de zitting, was de student dronken, heeft hij het dier geschopt en een baksteen op het konijn gelegd. Dit incident werd door een buurvrouw gefilmd. Ook zou hij met een kruisboog op een duif hebben geschoten, maar de rechter oordeelde dat daar niet voldoende bewijs voor was.

Op 17 januari van dit jaar moest hij opnieuw voor de rechter verschijnen voor dierenmishandeling, dit keer had hij zijn puppy geschopt. Ondanks de beschuldiging wordt hij door de rechter vrijgesproken. Echter, onderneemt het OM stappen en schrijft naar het Erasmus MC en geeft alle bevindingen uit het onderzoek naar dierenmishandeling door aan de examencommissie van het Erasmus MC. Als gevolg hiervan besluit de commissie om Fouad L. het diploma basisarts niet toe te kennen.

Op het internetforum 4chan publiceert de verdachte de brieven van het OM en de rapportages van de politie. Uit zijn posts op 4chan komt een beeld naar voren van een zeer gefrustreerde en eenzame student.

Fouad L. heeft er tien jaar over gedaan om zijn geneeskundestudie af te ronden. Het niveau van de studie vond hij niet te zwaar, hij haalde zijn bachelor in slechts twee jaar. Wat duidelijk in zijn posts te lezen is dat hij regelmatig aanvaringen met docenten, mede-studenten en medewerkers in het Erasmus MC had. Ze zouden volgens hem moeite hebben met zijn Asperger gedrag (stoornis Autistisch spectrum). ”Hij beschrijft zichzelf als een ‘visionair genie’ dat geen connectie heeft met 99,9 procent van de mensen omdat ze ‘te dom zijn". Hij beweert geen vrienden te hebben en nooit een relatie te hebben gehad. “Zij haten mensen met Asperger, omdat wij niet vallen voor hun manipulaties.” Ergens anders schrijft hij: “vrouwen zouden moeten worden vervangen door kunstmatige baarmoeders”.

Psychotisch
Uit het schrijven van het Openbaar Ministerie aan het Erasmus MC komt het beeld naar voren van een man die ernstige psychische problemen heeft. Zo zouden in zijn woning tijdens een huisbezoek overal dierlijke uitwerpselen zijn aangetroffen. Getuigen hebben verklaard dat de persoon verontrustend gedrag vertoont. Hij schreeuwt en ligt halfnaakt in de tuin op een hoop bladeren. Er is duidelijk sprake van psychotisch gedrag, waarbij hij hard lacht en schreeuwt. Op zijn telefoon zijn afbeeldingen en video’s gevonden waarop mensen worden neergestoken. Bovendien stonden er nazigerelateerde en rechtsextremistische afbeeldingen op. Op 4chan uit hij zich regelmatig racistisch naar zwarte mensen en zegt aanhanger van de kerk Promotheus te zijn. Ook zegt hij zelf van Arabische afkomst te zijn, wat hij het 'meesterras' noemt.

Zie ook: Wild West in Rotterdam, schietpartij in woning en in het Erasmus MC

Op het forum worden ook over de actualiteiten van dit drama gediscussieerd in NWS.

Geen harde bewijzen bij hoorzitting afzettingsprocedure Joe Biden

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben Republikeinen een eerste hoorzitting gehouden om te bepalen of er gronden zijn voor een afzettingsprocedure tegen president Biden. De eerste getuigen die werden opgeroepen hebben verklaard dat er onvoldoende bewijs is om dit te rechtvaardigen. Bovendien is het zeer twijfelachtig of het politiek haalbaar is om tot afzetting over te gaan.

Tijdens de zittingen wordt met name gekeken naar de betrokkenheid van de familieleden bij het werk van Biden, die vicepresident was onder Barack Obama van 2009 tot 2017 en sinds 2021 president is.

Vooral zijn zoon Hunter ligt onder vuur. Hij wordt ervan beschuldigd geld te hebben verdiend door de suggestie te wekken dat hij toegang kon verschaffen tot zijn vader. De Republikeinen hebben bijvoorbeeld Chinese betalingen aan Hunter Biden gepresenteerd, waarbij als postadres het huis van zijn vader werd gebruikt. Volgens hen is dit bewijs dat Biden senior hiervan mee heeft geprofiteerd.

Bidens advocaat heeft echter direct gereageerd en verklaard dat het huis destijds officieel het adres van Hunter was. Hij noemde de beschuldigingen “leugens die direct worden weerlegd zodra de feiten op tafel komen”. Een deskundige getuige die door de Republikeinen was opgeroepen, was ook niet overtuigd van voldoende bewijslast tegen Biden. Zelfs als zijn zoon daadwerkelijk toegang tot zijn vader zou hebben verkocht, is er geen bewijs dat zijn vader hiervan op de hoogte was of hiervan heeft geprofiteerd. “Ik geloof niet dat het huidige bewijs voldoende is voor een afzettingsprocedure”, aldus rechtsgeleerde Turley tijdens de zes uur durende hoorzitting. “Ze hebben geen enkel bewijs”, zei de belangrijkste Democraat in de commissie, Raskin. 

'Drie docenten Conservatorium weg na seksueel grensoverschrijdend gedrag'

Het Conservatorium in Amsterdam heeft vorig jaar twee docenten weggestuurd vanwege meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Over een derde docent, die net gepensioneerd was, kwamen ook meldingen binnen. Hij mag de muziekschool niet meer betreden en ook zijn buitenschoolse activiteiten zijn hem ontzegd.

Het wangedrag van de docenten varieert van seksueel getinte opmerkingen en Whatsapp-berichtjes tot ongewenste aanrakingen en zelfs seks met een student. Dat komt naar voren uit een onderzoek van onderzoeksplatform Pointer. Dat sprak met verschillende oud-studenten die tussen 2002 en 2020 studeerden aan de vakgroep waar twee van de drie docenten lesgaven.

Drankcultuur
Volgens de oud-studenten heerste er op het Conservatorium een 'informele drankcultuur' waar studenten en docenten na lessen en voorspeelavonden samen het café indoken. "Onder invloed van de nodige alcohol werd daar dan op zowel verbale als fysieke wijze toenadering gezocht door docenten", schrijft de Pointer redactie. Daarnaast werden er seksistische grappen gemaakt en vertelden studentes dat zij ongewenst werden aangeraakt. Ook werd er door docenten, tegen de schoolregels in, thuis lesgegeven. Een oud-studente vertelde hoe ze na zo'n avond bij een docent bleef slapen, omdat ze te dronken was om nog naar huis te fietsen.

Het grensoverschrijdende gedrag van de derde docent gaat over seksueel getinte Whatsapp- en Facebookberichten die hij naar ten minste drie studentes heeft gestuurd over de duur van vier jaar. In een van de gevallen stuurde de docent berichten naar een minderjarige student die op dat moment lessen volgde op een door hem georganiseerd zomerkamp voor jonge musici.

Eerdere meldingen
Over het gedrag van twee van de drie oud-docenten werd eerder door oud-studenten al een melding gedaan bij het Conservatorium. Toen de oud-leerlingen vorig jaar opnieuw aan de bel trokken werd er actie ondernomen door de nieuwe directie. Conservatoriumdirecteur Okke Westdorp noemt de gebeurtenissen 'hartstikke zuur' in een reactie aan Pointer. "Wat mensen hebben meegemaakt, is heel pijnlijk en naar. Het is heel wrang dat wanneer iemand de moed heeft om een signaal af te geven en melding te doen, dat het dan ergens blijft steken."

De muziekschool heeft naar eigen zeggen de bestaande protocollen en structuren tegen dit soort gedrag verder verstevigd en is op het moment in gesprek met docenten en andere medewerkers over de schoolcultuur. Daarnaast onderzoekt een extern bureau hoe de sociale veiligheid op het Conservatorium wordt ervaren.

FOK! Wat een weer: af en toe regen

herfstbanner

Goedemorgen!

Vanochtend is het bewolkt en valt er in het noorden af en toe regen. In het zuidoosten is het droog en is er eerst ook nog wat zon. Later in de ochtend valt er in de westelijke kustgebieden wat regen. De wind komt meestal uit het zuiden en is zwak tot matig.

Vanmiddag begint bewolkt en trekken er enkele buien over het land. In de loop van de middag klaart het van het westen uit op en wordt het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noordwestelijk kustgebied tot 23°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. De wind gaat geleidelijk uit het noordwesten waaien. Het eerst in het westen, het laatst in het oosten.

Vanavond zijn er brede opklaringen. In het uiterste zuidoosten komt eerst nog bewolking voor en kan er een bui vallen. De wind uit het noordwesten is matig.

Komende nacht is het droog. In Limburg kan plaatselijk mist ontstaan. De temperatuur daalt naar ca. 10°C. Aan zee staat een matige wind uit het westen, boven land is er weinig wind.

Tot morgen!

 

Nog weer een mooi plaatje van het Bargerveen (Foto: Oppiedoppie)
Nog weer een mooi plaatje van het Bargerveen (Foto: Oppiedoppie) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels

In ons land leven op dit moment negen wolvenroedels. Dit zijn wolvenparen die jongen hebben gehad. Bij zeven van de negen roedels zijn dit jaar welpen op wildcamerabeelden gezien. In totaal zijn er minimaal 39 welpen geboren. Zeven roedels hebben hun territoria op de Veluwe, de andere twee roedels leven in Midden-Drenthe en de Drents-Friese regio.

Dit meldt BIJ12 in de nieuwste voortgangsrapportage over de activiteit van de wolf in Nederland over de periode 1 mei tot en met 31 juli 2023.

In totaal leven er in Nederland op dit moment minimaal 20 gevestigde wolven. Daarnaast zijn er de welpen die dit jaar geboren zijn en nakomelingen van voorgaande jaren. Hoeveel wolven er totaal in Nederland zijn is niet met zekerheid te zeggen omdat niet alle wolven met DNA vastgesteld zijn.

Waarom Oekraïense soldaten de Grad-raketwerper 'oma' noemen

Ondanks dat Oekraïne duizenden westerse wapens ontvangt, is minstens tweederde van Kyiv's arsenaal afkomstig uit het Sovjettijdperk, zoals de BM-21 Grad-raketwerper. De Grad valt bijna uit elkaar en heeft geen precisie, maar kan in twintig seconden veertig ongeleide raketten lanceren, waarmee hij een gebied beslaat dat bijna tien voetbalvelden groot is.

Nu hun voorraad raketten kleiner wordt, gaan steeds meer Oekraïense soldaten conservatief om met hun munitie door selectiever hun doelwitten te kiezen. WSJ legt uit hoe de Grad werkt en waarom Oekraïne er meer probeert te krijgen, ondanks dat het een verouderde en onnauwkeurige raketwerper is.

0:00 BM-21 uit het Sovjettijdperk

 0:25 Hoe de Grad werkt

 1:25 Gebrek aan precisie 

 2:20 Aanvulling van de Oekraïense raketvoorraad

 3:24 Schieten en schieten

4:09 Wat staat de Grad te wachten?

Disney Speedstorm is Free-To-Play vanaf vandaag

Na een Early Access periode van drie seizoenen eerder dit jaar, lanceert Gameloft officieel het vierde seizoen van de live-service racegame Disney Speedstorm. De game is vanaf vandaag verkrijgbaar in de vorm van Free-To-Play zowel voor consoles als voor pc.

Disney Speedstorm is de ultieme racegame vol helden en razendsnelle circuits dat geïnspireerd is op de werelden van Disney en Pixar. Het is een spannende arcade race-ervaring waarbij spelers de unieke vaardigheden van elk personage op de racebaan moeten beheersen om de overwinning te claimen.

In het vierde seizoen kunnen spelers Aladdin, Jasmine, de Genie en Jafar vrijspelen, terwijl er ook evenementen zullen zijn waarbij spelers niet-Aladdin-personages kunnen vrijspelen zoals Hades, Gaston en twee nog aan te kondigen personages.

Seizoen vijf, staat gepland voor november van dit jaar. Daarin introduceert de studio vijf nieuwe personages uit de film Frozen en twee bonus personages die niet op de film gebaseerd zijn. Seizoen zes staat ook nog gepland voor begin 2024 met het thema gebaseerd op de film De Kleine Zeemeermin. Daarin komen nog 4 nieuwe personages beschikbaar uit de film en twee bonus personages die daar niet uit komen.

Dataminers hebben echter al meerdere personages uit nieuwere seizoenen gevonden in de codebase, die in de toekomst nog onthuld moeten worden.

De volgende inhoud is al gevonden in de game-bestanden:

Frozen seizoen

  • Anna
  • Elsa
  • Hans
  • Kristoff
  • Olaf

The Little Mermaid seizoen

  • Ariel
  • Eric
  • Triton
  • Ursula

The Nightmare Before Christmas seizoen

  • Dr Finkelstein
  • Jack Skellington
  • Oogie Boogie
  • Sally

Bonus evenement racers

  • Oswald the Lucky Rabbit
  • Ortensia
  • Wall-E
  • Eve

Wreck-It Ralph seizoen (geen personages bevestigd)
Inside Out seizoen (geen personages bevestigd)
Tron seizoen (geen personages bevestigd)

Het spel is vanaf vandaag beschikbaar voor PlayStation 4/5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc. Het spel komt op een later moment beschikbaar voor Android/iOS.

Perkamentus - acteur Michael Gambon overleden

De Brits-Ierse acteur Michael Gambon is overleden op 82-jarige leeftijd, meldt zijn familie. Hij werd onder meer bekend bij een breed publiek door de rol van schooldirecteur Perkamentus in de Harry Potter-filmreeks.

Gambon werd in 1940 in Dublin geboren. Hij begon zijn acteercarrière in het theater begin jaren zestig en stapte later over naar televisie en films. Zijn bekendste filmrollen zijn onder meer die van een psychotische maffiabaas in Peter Greenaway's 'The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover' (1989) en de bejaarde koning George V in Tom Hoopers 'The King's Speech' (2010). Ook schitterde Gambon in de tv-serie 'The Singing Detective' (1986). 

In 1992 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II en mocht zichzelf sindsdien Sir Michael Gambon noemen.

OM eist gevangenisstraf voor afpersing 'uit naam van maffia'

Een 49-jarige verdachte hoorde vandaag voor de rechtbank in Arnhem een gevangenisstraf van 15 maanden tegen zich eisen voor afpersing. "Verdachte heeft misbruik gemaakt van de chantabele positie waarin de aangever verkeerde en heeft op een zeer ingrijpende, indringende wijze deze afpersing gepleegd, puur voor eigen gewin”, aldus de officier van justitie.

Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs dat de man eind juni 2022 contact heeft gezocht met het latere slachtoffer uit Meteren en heeft geprobeerd om hem 25.000 euro afhandig te maken. De verdachte legde het eerste contact via een briefje, waarna er een ontmoetingen plaats vonden. Tijdens deze gesprekken vertelde de verdachte de man uit Meteren dat hij ‘alles van hem wist.’ Hij toonde dit vervolgens aan door foto’s en beelden te tonen van de woning van de man, het bedrijf waar hij werkte en van de woning van zijn dochter. De man verkeerde vanwege zijn contact met sekswerkers in een chantabele positie.

Tijdens de ontmoetingen beweerde de verdachte dat hij zelf het beste met de aangever voor had, maar dat de maffia geld wilde zien. “Aangever trapte erin, omdat verdachte zich voordeed als beschermer. Pas aan het einde van het gesprek zei verdachte dat aangever 25.000 euro moest betalen, voor 12 uur ’s nachts, want anders kon verdachte de mannetjes niet meer tegenhouden”, zo schetste de officier van justitie de situatie. ‘De mannetjes’ zouden er vervolgens voor zorgen dat er doden zouden vallen, zo beweerde de verdachte. Ook zou het bedrag dat de man moest betalen oplopen tot 5 ton als de politie ingeschakeld zou worden.

De verdachte werd uiteindelijk op 9 juli 2022 aangehouden bij een hotel waar de aangever op dat moment met zijn vrouw naar toe was gevlucht, uit angst voor de bedreigende situatie die was ontstaan.

Onder de auto van het slachtoffer is een GPS tracker gevonden, een mogelijke verklaring voor het feit dat de verdachte op de hoogte was van de verblijfplaatsen van de man. Op deze GPS tracker is DNA aangetroffen dat waarschijnlijk afkomstig is van een medeverdachte. De identiteit van deze medeverdachte is bekend, en het telefoonnummer werd teruggevonden in de telefoon van de 49-jarige hoofdverdachte. Ook is er in de periode dat de afpersing plaats vond contact geweest tussen beide mannen. Maar de verblijfplaats van deze medeverdachte is niet achterhaald.

“Het gaat om een zeer ernstig strafbaar feit. Aangever en zijn gezin hebben langere tijd doodsangsten uitgestaan. Aangever dacht dat hem en zijn gezin daadwerkelijk iets kon worden aangedaan. Verdachte heeft zo een ernstige inbreuk gemaakt op de persoonlijke integriteit”, aldus de officier van justitie in het requisitoir.

Gelet op de ernst van de feiten en de impact op het slachtoffer vindt het OM een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Ook het feit dat de verdachte blijft volhouden dat hij goede bedoelingen had, vindt de officier van justitie kwalijk. Alles afwegende is een gevangenisstraf van 15 maanden passend. Daarnaast vroeg de officier van justitie de rechtbank om de verdachte een locatie- en contactverbod op te leggen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.