FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 augustus 2020

Feyenoord klopt Dortmund en Duisberg

Feyenoord kan tevreden terugkijken op een dagje Duitsland. Het versloeg vandaag zowel Borussia Dortmund als MSV Duisburg in duels over een uur. Als bonus won het zelfs nog een prijs, door de overwinningen gaat de Cup of Traditions mee naar Rotterdam.

Tegen Dortmund schoot Feyenoord uit de startblokken. Na een half uur stond het al 3-0 door treffers van Eric Botteghin en tweemaal  Nicolai Jørgensen. Pas in de slotfase deed Dortmund iets terug dankzij een goal van Axel Witsel. Het kreeg zelfs nog een uitgelezen kans op 3-2 maar de penalty van  Erling Haaland werd gestopt door Justin Bijlow.

In het tweede duel werd MSV Duisburg met 2-1 verslagen. Namens Feyenoord scoorden Jens Toornstra en Luciano Narsingh. Steven Berghuis maakte in dit duel zijn rentree na een luchtweginfectie en deed een half uur mee. 

Warner Bros. kondigt Gotham Knights aan

Tijdens DC Fandome heeft Warner Bros Montreal Gotham Knights aangekondigd. In de eerste trailer vertelt Batman dat hij dood is en dat zijn 'familie' het batstokje mogen overnemen om de schurken uit Gotham te gooien. Robin, Batgirl, Nightwing, en Red Hood zullen samen moeten werken om de stad veilig te krijgen en te houden.

In de tweede trailer zie je gameplay van Gotham Knights in de open wereld van Gotham City, waar Batgirl en Robin hun krachten bundelen om Mr. Freeze te verslaan in een van de vele Villain-ontmoetingen die in de stad te vinden zijn. Ze gebruiken verschillende skills, wapens en unieke gevechtsmoves om hun vijanden te verslaan. In Gotham Knights kunnen spelers de open wereld van Gotham verkennen die is verdeeld in vijf afzonderlijke wijken. Begeef je op verschillende manieren door de donkere steegjes, zoals met de beroemde Batcycle. 

De speelbare personages van Gotham Knights zijn:

  • Batgirl, ook bekend als Barbara Gordon, is een vastberaden strijder en een uitstekende hacker. Ze is de dochter van Jim Gordon, de overleden commissaris van Gotham, en heeft Batman in het verleden al geholpen als Oracle. Na lange jaren die in het teken stonden van herstel en voorbereidingen is ze klaar om in haar nieuwe rol te kruipen. Daarbij maakt ze gebruik van haar tonfa en jarenlange training in kickboksen, capoeira en jiujitsu.
  • Nightwing is Dick Grayson, de eerste Robin, die Batmans beschermeling was voor hij zelf een held werd. Hij is een geboren leider en het oudste en verstandigste lid van de Batman Family. Nightwing kan halsbrekende acrobatische stunts uitvoeren en is zeer behendig in het gebruik van Eskrima-stokken, waarmee hij vijanden in een handomdraai uitschakelt.
  • Red Hood, voorheen bekend als Jason Todd, is een gespannen en lichtgeraakte antiheld die na zijn dood weer tot leven werd gewekt door een van Batmans grootste vijanden. Red Hood heeft een kort lontje, maar aarzelt geen moment om zich op te offeren om een vriend te helpen. Tijdens zijn uitgebreide training heeft hij uitzonderlijke krachten ontwikkeld die hij kan toepassen op meerdere gevechtstechnieken met zowel traditionele als geavanceerde wapens.
  • Robin is Tim Drake, het wonderkind en het brein van het team, en een meester in deductie. Hij gelooft in de missie van Batman en is ervan overtuigd dat Gotham City beschermd moet worden. Hij hoopt dat hij hier de aangewezen held voor is. Robin is een deskundige strijder die is gewapend met zijn inklapbare gevechtsstok. Hij kent meerdere aanvalstechnieken en heeft een achtergrond in gecombineerde psychologische oorlogsvoering en gedragswetenschappen.

Gotham Knights zal in 2021 beschikbaar zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X en pc.

Nieuwe trailer voor Wonder Woman 1984 toont eerste blik op Cheetah

Het is het weekend van het online evenement DC FanDome, een soort DC-only versie van Comic-Con, waarin DC Comics een reeks panels beschikbaar maakt over hun comics, series en films. Het evenement opende een half uur geleden met het panel voor Wonder Woman 1984 en daarin werd de nieuwe trailer voor deze film getoond.

Geen Blue Monday-cover in deze trailer, wel meer beelden van Steve Trevor (Chris Pine) die went aan 1984, Maxwell Lord (Pedro Pascal) in het Witte Huis en een eerste blik op Barbara-Ann Minervia (Kristen Wiig) in haar Cheetah-gedaante.

Wonder Woman 1984, opnieuw geregisseerd door Patty Jenkins, verschijnt begin oktober.

Eerste Nederlandse titel voor Van der Breggen

Anna van der Breggen heeft het Nederlandse kampioenschap op de weg bij de vrouwen in Wijster op haar naam geschreven. Van der Breggen bleef Annemiek van Vleuten voor.

De vrouwen moesten vandaag zeventien ronden van 7.3 kilometer afleggen en in totaal 33 maal de VAM-berg bedwingen. Door de slagregens en windvlagen was het een pittige koers.

De wedstrijd werd opengebroken door Jip van de Bos. De ploeggenote van Van der Breggen reed in de tweede ronde zo hard weg dat het peloton van 61 naar 30 vrouwen ging. Niet veel later meldde Van der Breggen en Anouk Koster zich bij de koploopster en het verschil liep op tot drie minuten.

Op 50 kilometer van de streep gaf Marianne Vos gas. Amy Pieters en Van Vleuten sloten zich bij Vos aan. Van Vleuten liet het duo vervolgens op een steil stuk achter zich.

Van Vleuten ging vervolgens op jacht naar Van der Breggen maar die gaf geen krimp. Ondanks dat ze in de slotfase nog van fiets wisselde, kwam ze als winnares over de finish. Koster pakte het brons.

Database problemen lijken voorbij, FOK! Forum weer bereikbaar

Bij het stofzuigen van de serverruimte zijn er per ongeluk wat stekkers losgetrokken en in de knoop geraakt. De devvers zijn met man en macht aan het werk om de boel te ontwarren en de stekkers op de juiste plek terug in te prikken.

Iedereen die wel eens kerstverlichting heeft opgehangen weet wat een helse klus het kan zijn om die draden uit elkaar te krijgen. Hierdoor zijn sommige onderdelen van FOK!, waaronder het forum, nog even slecht bereikbaar. Even geduld alsjeblieft, er wordt hard aan gewerkt!

On a serious note: Er zijn wat database problemen, er wordt hard aan herstel gewerkt! 

Update 18:43 uur

De problemen lijken voorbij te zijn, maar de situatie wordt in de gaten gehouden!

<

Marc Marquez nog maanden niet in actie

Marc Márquez komt voorlopig niet in actie en moet dit jaar mogelijk het hele kampioenschap aan zich voorbij laten gaan. Dit heeft Repsol Honda laten weten via een kort persbericht. De MotoGP-coureur brak in juli tijdens de openingsrace in Jerez zijn rechter humerus, een bot in de bovenarm.

Sinds de crash op het Spaanse circuit is Márquez niet meer aan de start verschenen. Honda heeft nu bekendgemaakt dat de Catalaan niet terugkeert totdat hij helemaal is hersteld. Naar verwachting duurt dit zeker nog 'twee tot drie maanden'. In het meest gunstige geval brengt ons dat bij 22 oktober, een paar dagen na de eerste race op Aragon. Het raceseizoen is al bijna ten einde als de revalidatie nog een maand langer duurt. De seizoensafsluiter vindt plaats in het weekend van 20 tot en met 22 november op het Portugese Portimao.

Hoewel het persbericht vrij summier is, lijkt het erop dat de blessure erger is dan aanvankelijk gedacht. Márquez probeerde de week na de valpartij en de daaropvolgende operatie meteen weer op de grid te verschijnen maar moest nog voor de start van de kwalificatieronde opgeven. Later bleek dat de plaat die zijn bovenarm fixeerde door overbelasting beschadigd is geraakt en de 27-jarige rijder onderging hierop een tweede operatie. Sindsdien zit de huidig wereldkampioen thuis.

Bezoekers van FOK! willen Van Gaal als nieuwe bondscoach

Via een poll hebben de bezoekers van FOK! gestemd wie de opvolger moet worden van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. Louis van Gaal is bij de bezoekers de grote favoriet om de nieuwe bondscoach te worden.

Bijna 30% van de stemmen ging naar Van Gaal. De 69-jarige Amsterdammer was, met wisselende resultaten, ook al bondscoach in de periodes 2000-2002 en 2010-2014. Met 18% eindigde “Iemand anders” als tweede. Op de vraag wie dat dan moet zijn wordt Arsène Wenger vaak genoemd. De 70-jarige Fransman is momenteel clubloos.

FOK! wil Louis van Gaal als opvolger van Ronald Koeman
FOK! wil Louis van Gaal als opvolger van Ronald Koeman

Aan de kant geschoven bondscoach Curaçao is vol ongeloof

Remko Bicentini was tot vrijdag de bondscoach van Curaçao. De 52-jarige trainer die nog een doorlopend contract had vernam via de media dat Guus Hiddink aangesteld was als zijn opvolger.

“Ik dacht dat het een geintje was toen ik platgebeld werd en het vanuit de media moest horen en lezen”, vertelt Bicentini aan AD Sport. “Er was in mijn ogen ook echt geen enkele aanleiding toe. We hebben onder mijn bewind drieënhalf jaar lang vrijwel alles gewonnen. We zijn Caribisch kampioen geworden, we hebben ons voor de derde keer op rij gekwalificeerd voor de Gold Cup in de USA. Vorig jaar bereikten we nog de kwartfinale van de Gold Cup, een historische prestatie.”

De voetbalbond van Curaçao heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. Apotheker Shaheen Elhage nam na twintig jaar de voorzittershamer over van Jean Francisca.

“Ik weet niet wie hier achter zit, maar de nieuwe voorzitter heeft mij per brief aangegeven dat dit een besluit van het bestuur is, hij is de baas, terwijl ik op goede voet leef met de bestuursleden. Heel vreemd allemaal. Ik heb al veertien jaar, zolang ik voor de bond werkzaam ben, goed contact gehad met de bond. De spelers hebben allemaal van zich laten horen, mij gebeld toen ze dit bericht te horen kregen. Zij vinden dit ook niet kunnen, kijk naar wat we met z’n allen hebben opgebouwd. De spelers reageren vol ongeloof. We zijn als één familie.”

Robben maakt eerste minuten voor FC Groningen

Arjen Robben heeft zaterdagmiddag zijn rentree in het betaald voetbal gemaakt. De 36-jarige aanvaller speelde een half uur mee bij FC Groningen in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC.

Robben beëindigde in 2019 bij Bayern München zijn actieve voetbalcarrière. Deze zomer keerde hij terug bij zijn oude liefde FC Groningen. Omdat hij nog niet wedstrijdfit was werd zijn rentree enkele malen uitgesteld.

In de wedstrijd tegen Almere City begon Robben in de basis. Na een half uur werd hij zoals afgesproken gewisseld.

“De kop is eraf. Lekker, leuk om gewoon weer een wedstrijd te spelen, want daar doe je het uiteindelijk voor”, vertelde Robben tijdens de rust. “Ik heb heel veel getraind, dus ik ben blij dat ik eindelijk weer de wei in mocht. Ik kom van ver, en ik ben er nog lang niet, maar ik zet goeie stappen. Een halfuurtje spelen was wel weer lekker.”

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Burgemeester sluit café om overtreding coronaregels

Politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag zeer veel mensen in een café en op het terras van het café staan aan de Tuinweg in Hoofddorp. De bezoekers stonden schouder aan schouder en hielden veel te weinig afstand van elkaar, de coronamaatregelen op dit vlak werden niet nageleefd.

De burgemeester van Haarlemmermeer werd geïnformeerd die een spoedsluiting gelastte. De bezoekers zijn aangesproken en verzocht zich te verwijderen. Er hebben hierbij geen ongeregeldheden plaatsgevonden.

Nachtvissers gestoken met een kapotte fles

Twee vissers zijn zaterdagmorgenvroeg gewond geraakt toen ze werden aangevallen door vier personen. Ze zijn geslagen en gestoken met een kapotte fles.

Op zaterdag 22 augustus 2020 om 1.45 uur kwam er een melding binnen bij het operationeel centrum dat twee mensen gewond waren geraakt bij een vechtpartij. Dat zou gebeurd zijn op het terrein van het safaripark langs het kanaal. Meerdere eenheden en een ambulance werden daar heen gestuurd.

Nachtvissen
Aan het water troffen de hulpverleners twee gewonde mannen. Beide mannen hadden flinke steekwonden. Het medisch personeel van de ambulance ontfermde zich over de twee slachtoffers uit Haaren. Ze verklaarden tegenover de politie dat ze aan het nachtvissen waren op twee verschillende stekken aan het water. Ze verklaarden verder dat ze werden overvallen tijdens hun slaap door twee mannen en twee vrouwen. Vanuit het niets werd één van hen geslagen met een fles. De andere werd daarvan wakker en schoot te hulp. Beiden zijn meerdere keren geslagen met een kapotte fles wat mogelijk de snijwonden heeft veroorzaakt. Een getuige heeft de verdachten weg zien rennen en in een wit bootje zien stappen met buitenboordmotor. Dit bootje is weggevaren in de richting van Tilburg. Achter het bootje hing een zwemband volgens de getuige. De gewonde vissers bleven ontdaan achter.

Zoekactie
De slachtoffers werden naar een ziekenhuis gebracht en de politie is een onderzoek gestart. Er is langs de waterkant uitgebreid gezocht naar het bootje. Maar het bootje met de vier verdachten werd niet meer gevonden. Daarom roept de politie getuigen op om zich te melden. Misschien dat mensen de combinatie van signalementen herkennen. Het waren vier personen met een blanke huidskleur in de leeftijd tussen de 18 en 22 jaar. Er werd Nederlands gesproken volgens de getuige. De beide mannen hadden een wit shirt aan en hadden een normaal postuur. Eén van de vrouwen had lang blond haar en was gekleed in een zwarte trui met capuchon. De andere vrouw had korter blond haar en was gekleed in een gekleurde trainingsjas.

Supermarkt bedekt lijk medewerker om winkel open te houden

Je hebt een supermarkt. Daarin werken allemaal mensen, en ineens gaat één van die mensen dood: een hartaanval. Dat is ontzettend vervelend natuurlijk, want nu moet je winkel toch even dicht.

Gelukkig had men er een handige oplossing voor bij de Carrefour in het Braziliaanse Recife - ooit Mauritsstad geheten, dat pak je zo mooi even mee op de zaterdagmiddag. De 53-jarige Moises Santos overleed en om de winkel open te kunnen houden, besloot men om zijn lichaam te bedekken met wat paraplu's.

Het is natuurlijk vervelend als je je karretje vult met groenten, wat te drinken en een lekkere vette hap, en je dan ineens tegen een onder paraplu's liggend lijk aan loopt, dus om dat te voorkomen werden een paar muurtjes gebouwd van onder meer kratjes bier en andere zaken.

Carrefour zelf reageerde vrij snel en veroordeelde de besluiten van het filiaal in Recife. Volgens het bedrijf is het uiteraard wel de bedoeling dat de winkel in een dergelijke situatie even gesloten wordt.

Politiestudent in vrije tijd houdt man met gestolen kluis aan

Een student van politie, vrij van dienst, zag vrijdagmiddag een man met een tafel en een daaraan bevestigde kluis over de Bloemgracht in Zaandam lopen. Hij belde direct de meldkamer politie en politiemensen werden naar de opgegeven plek gestuurd. De man werd aangesproken en de tafel en kluis werden inbeslaggenomen, want deze waren net uit een gebedsruimte in de omgeving ontvreemd.

De verdachte, een 34 jarige man uit Zaandam is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De kluis en de tafel zijn teruggegeven aan de beheerders van de gebedsruimte.

Amsterdamse plofkrakers plunderden voor miljoenen in Duitsland

Criminelen, van wie een groot deel afkomstig is uit Amsterdam, plunderden de afgelopen vijf jaar voor meer dan dertig miljoen euro in Duitsland door middel van plofkraken.

Dit staat op de website van AT5. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen werden de afgelopen vijf jaar, met name in het grensgebied met Nederland, 634 geldautomaten opgeblazen. Daarbij maakten de plofkrakers in totaal meer dan dertig miljoen euro buit. Volgens de politie van Düsseldorf zijn de daders voornamelijk 'zeer professionele gangsterbendes uit Utrecht en Amsterdam', meldt de Volkskrant.

Maatregelen
Door het toenemende geweld werd vorig jaar in Amsterdam een reeks maatregelen genomen om plofkraken tegen te gaan. In november sloot ABN Amro geldautomaten die dicht bij woningen zaten, in december werd besloten dat alle geldautomaten 's nachts, tussen 23 en 7 uur, sluiten.

In Duitsland zijn de automaten een stuk minder goed beveiligd, wat zou kunnen verklaren waarom de bendes hun werkterrein verleggen naar de andere kant van de grens. Ook zijn er in Duitsland in vergelijking met Nederland relatief veel geldautomaten.

Laatste trailer voor Tenet

Christopher Nolans Tenet moet vanaf komende week twijfelende bioscoopbezoekers weer terug de bioscoop in krijgen. Als laatste zet in de promotiecampagne heeft Warner Bros. nu de laatste trailer vrijgegeven.

De trailer toont nog steeds maar heel weinig van het verhaal, maar laat wel goed zien wat de scope van de film is en geeft een indruk van de belangrijkste personages, gespeeld door John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en Kenneth Branagh.

Tenet draait vanaf woensdag in Nederlandse bioscopen. De film is grotendeels opgenomen met IMAX-camera's en is dus het beste te zien op de grotere schermen.

Kabinet past Wet publieke gezondheid aan voor gebruik app CoronaMelder

Het wetsvoorstel dat de wettelijke grondslag voor het vrijwillige gebruik van de CoronaMelder-app expliciet maakt, wordt door het Kabinet van de Koning aan de Tweede Kamer gestuurd. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In het voorstel wordt ook een antimisbruikbepaling geïntroduceerd om te voorkomen dat de app voor de verkeerde doeleinden wordt gebruikt.

De app is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD en stelt mensen in staat de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er wordt geen informatie van gebruikers of de locatie van een gebruiker opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras.

Om de landelijke introductie en de GGD’en goed voor te bereiden, wordt de app momenteel getest in vijf GGD-regio’s: Drenthe, Twente, IJsselland, Gelderland-Zuid en Noord- en Oost-Gelderland. Tijdens de praktijktest wordt gekeken hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Ook wordt onderzocht of de app goed aansluit op het werkproces van de GGD’en.

Inmiddels is de app ruim 828.000 keer gedownload en hebben de eerste mensen met behulp van de GGD vrijwillig en anoniem in de app gemeld dat ze besmet zijn.

Mosselvisser betrapt met illegale vangst van ruim 40.000 kilo

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de kustwacht een beroepsvisser betrapt op illegale mosselvisserij in de Voordelta. De Voordelta, de ondiepe zee voor de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden, is een natuurbeschermingsgebied waar niet op mosselen gevist mag worden.

De handhavers zagen de mosselvisser in de nacht van 20 op 21 augustus 2020 zonder lichten, en zonder dat het verplichte volgsysteem (AIS) was ingeschakeld, op mosselen vissen in de Voordelta. De controleurs besloten de visser op te wachten in de haven. Daar bleek dat de kotter ruim 40.000 kilo mosselen aan boord had. Deze vangst is na overleg met een officier van justitie in beslag genomen. De mosselen zijn teruggestort in de Voordelta, zodat de schelpdieren verder kunnen leven in dit natuurbeschermingsgebied.

De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de visser en stuurt dat op naar het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Een officier van justitie zal beslissen welk vervolg de zaak krijgt.

FOK! Wat een weer: enkele buien

Holla!  

We hebben het geweten dat het warm is geweest. Donderdagnacht was wel de climax. Om een uur of 5  was het op veel plaatsen nog zo'n 25 graden! En overdag klom het kwik in het oosten wederom tot 30 graden en iets meer. 

Donderdagavond ontstonden er uit het niets een aantal zeer actieve onweersbuien. Veel mensen meldden een ware lichtshow, en dat was het. Ook ik had er een mooi uitzicht op. Vervolgens trok er in de loop van de nacht een gebied met lichte regen over ons land. Echter, al voor de koffie was het in het westen alweer strakblauw. In het oosten duurde dat wat langer. Veel regen viel er overigens niet. De rest van de dag verliep zonnig en droog. Er stond wel een duidelijk aanwezige zuidwestelijke wind. 

Afgelopen nacht waren er brede opklaringen. Op veel plaatsen bleef het droog, maar aan einde van de nacht kon er aan de kust een bui ontstaan. De minima lagen rond de 17 graden en dat is nog best zacht.

Vandaag trekt er een storing over land en die levert een paar buien op. Daar kan ook onweer en hagel bij zitten. Toch denk ik niet dat ze zo heftig zullen zijn zoals we de laatste tijd hebben gezien. Het is wel overal een stuk frisser met maxima van 21 graden aan zee tot 24 of 25 in het zuidoosten. Dus alle ramen en deuren kunnen open. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot (vrij) krachtig. 

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

 Zonsondergang Vlissingen (Foto: Zara)
Fraaie zonsondergang met op de achtergrond de Zeelandbrug in de richting van Vlissingen. (Foto:Zara)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

De Jong helpt Sevilla met twee kopgoals tegen Inter aan Europa League-winst

Sevilla heeft de Europa League gewonnen door in de finale Internazionale te verslaan. Luuk de Jong had een belangrijk aandeel in de zege van Sevilla dankzij twee rake kopballen in de eerste helft.

De Jong, die in het basisteam mocht beginnen na zijn winnende treffer zondag tegen Manchester United als invaller (2-1), wist twee keer te scoren. Na twaalf minuten maakte De Jong 1-1 nadat Inter in de derde minuut al op voorsprong was gekomen na een benutte penalty van Romelu Lukaku. Na iets meer dan een half uur spelen zorgde De Jong via een rake kopbal voor de 2-1. Lang kon Sevilla niet van de voorsprong genieten want twee minuten later was het alweer gelijk na een doelpunt van Diego Godin.

Na de rust verliep het duel minder spectaculair. Pas na ruim een uur kreeg Lukaku een grote kans om Inter op voorsprong te zetten, maar de Belgische spits stuitte op Sevilla-doelman Yassine Bounou. Een kwartier voor tijd was Lukaku helemaal ongelukkig nadat hij een omhaal van Diego Carlos in eigen doel tikte.

Inter kreeg nog een grote kans op de 3-3. Invaller Alexis Sánchez kreeg de bal wel langs keeper van Sevilla, maar op de lijn bracht verdediger Jules Koundé redding voor de Spaanse ploeg.

Het is de vierde keer dat Sevilla de Europa League wint, na eerdere eindzeges in 2014, 2015 en 2016. In 2006 en 2007 won de club ook nog eens de voorloper van de Europa League; de UEFA Cup.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.