FOK! Wat een weer: enkele buien

Holla!  

We hebben het geweten dat het warm is geweest. Donderdagnacht was wel de climax. Om een uur of 5  was het op veel plaatsen nog zo'n 25 graden! En overdag klom het kwik in het oosten wederom tot 30 graden en iets meer. 

Donderdagavond ontstonden er uit het niets een aantal zeer actieve onweersbuien. Veel mensen meldden een ware lichtshow, en dat was het. Ook ik had er een mooi uitzicht op. Vervolgens trok er in de loop van de nacht een gebied met lichte regen over ons land. Echter, al voor de koffie was het in het westen alweer strakblauw. In het oosten duurde dat wat langer. Veel regen viel er overigens niet. De rest van de dag verliep zonnig en droog. Er stond wel een duidelijk aanwezige zuidwestelijke wind. 

Afgelopen nacht waren er brede opklaringen. Op veel plaatsen bleef het droog, maar aan einde van de nacht kon er aan de kust een bui ontstaan. De minima lagen rond de 17 graden en dat is nog best zacht.

Vandaag trekt er een storing over land en die levert een paar buien op. Daar kan ook onweer en hagel bij zitten. Toch denk ik niet dat ze zo heftig zullen zijn zoals we de laatste tijd hebben gezien. Het is wel overal een stuk frisser met maxima van 21 graden aan zee tot 24 of 25 in het zuidoosten. Dus alle ramen en deuren kunnen open. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot (vrij) krachtig. 

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

 Zonsondergang Vlissingen (Foto: Zara)
Fraaie zonsondergang met op de achtergrond de Zeelandbrug in de richting van Vlissingen. (Foto:Zara)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.