Mountainbiker Pierron wint sensationele downhill Les Gets

Voor het eerst sinds de vroege 'jaren nul' is de World Cup mountainbiken voor de downhill neergedaald in het Franse Les Gets. Dat werd een feest, zowel voor de thuisfans als voor de kijkers.

Op het fenomenaal snelle parcours was het de jonge Brit Laurie Greenland die met een geweldige run de snelste tijd neerzette, waar de een na de ander zich op stuk zou bijten. Dat gold niet voor Loïc Bruni: de Franse wereldkampioen dook er een dikke seconde onder en met alleen Amaury Pierron nog te gaan stonden de Franse fans massaal te juichen.

Bruni's run leek nauwelijks te verslaan, maar Pierron lachte om dat idee. Hij denderde naar beneden alsof het niks was, knalde met een rotvaart door de sectie in het bos en op het laatste bloedsnelle stuk deed hij er nog een schepje bovenop, waardoor hij met 2,352 seconden voorsprong de winst pakte. In het klassement staat Bruni nog altijd op één, voor Pierron en de Australiër Troy Brosnan, die met plek vier voor het eerst dit jaar naast het podium greep.

Bij de vrouwen was het eveneens behoorlijk spannend. Mariana Salazar uit El Salvador zette de run van haar leven neer, maar zag de Française Marine Cabirou er wel anderhalve seconde onderdoor duiken. Alleen Tracey Hannah stond nog boven en de Australische veterane pakte met 0,677 seconden de winst, voor Cabirou en de verrassende Salazar.

De liefhebber verwijzen we door naar Red Bull TV, waar de hele wedstrijd te zien is. De mannenwedstrijd is bijvoorbeeld hier te vinden, met vanaf 1:13 uur de run van Greenland en een klein half uurtje later de ontknoping met Bruni en Pierron.