FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 juli 2018

Verstappen: "Het is gewoon een schijtzooi, wat een fucking grap"

Max Verstappen kende geen geweldige Grand Prix van Hongarije, om het maar even zacht uit te drukken. In de kwalificatie wist de Nederlander er met plek zeven nog íets uit te halen, hoewel ook dat tegenvallend was, in de race hield zijn auto er al snel mee op.

Verstappen kende een puike start en stuurde zijn Red Bull binnen een bocht van de zevende naar de vijfde plek. Na vijf ronden ging het echter fout: door een probleem met een onderdeel van de Renault-motor moest hij zijn auto aan de kant zetten en dat leverde logischerwijze wat frustratie op.

De bliepjesmachine van de F1-bazen draaide op volle toeren op het moment dat Verstappen's boordradio de lucht in geslingerd moest worden: "Fuck! Wat een fucking grap is het de hele fucking tijd", foeterde de Limburger, die ook voor de camera van Ziggo Sport duidelijke taal sprak.

"Het is gewoon een schijtzooi. Het is gewoon belachelijk, je betaalt zoveel miljoenen voor een A-product, maar het is gewoon....ja, ik ga het maar niet noemen, maar het slaat nergens op. Als je uitvalt is het enorm balen, maar het is in elk geval niet het schuld van het team", zo legde Verstappen de schuld - net als zijn teambaas Christian Horner - duidelijk bij motorfabrikant Renault neer.

Verstappen's boordradio is hier zónder bliepjes te luisteren, voor wie zin heeft in wat gefuck.

Tennisster Danilovic wint finale der 17-jarigen, Wang wint in China

Tennisster Olga Danilova heeft haar eerste zege op de WTA Tour te pakken. De pas 17-jarige Servische rekende in Moskou in de eindstrijd af met haar Russische leeftijdsgenote Anastasia Potapova. 

De tieners, die elkaar al jaren goed kennen, stonden beiden voor het eerst in de finale van een WTA-toernooi. Danilovic won set één, maar in de tweede set verloor ze de tiebreak kansloos nadat ze een matchpoint niet benutte. In set drie werd over en weer gebroken, maar het was de Servische die uiteindelijk aan het langste eind trok: 7-5, 6-7 (1), 6-4.

Het WTA-toernooi in het Chinese Nanchang werd gedomineerd door speelsters uit het thuisland, er stonden er zes in de kwartfinales. In de eindstrijd nam Wang Qiang het op tegen landgenote Zheng Saisai. Beiden speelden hun eerste WTA-finale, maar halverwege de tweede set moest Zheng geblesseerd opgeven: 7-5, 4-0.

Anderson pakt in thriller eerste World Matchplay-titel

Gary Anderson heeft voor het eerst in zijn carrière de World Matchplay gewonnen. In een krankzinnige finale won hij na verlenging met 21-19 van Mensur Suljovic. De Oostenrijker kwam nog wel 7-9 voor, maar verzuimde om verder uit te lopen. Het levert The Flying Scotsman 115.000 pond op. Suljovic moet het doen met 55.000 pond. 

Het niveau was in de finale direct hoog, waarbij Anderson als eerste een break plaatste. Hij gooide in de vijfde leg twee 180’ers en een 76-finish. Na de onderbreking was de Schot na vijf beurten niet uit en zo kon Suljovic weer het initiatief terugpakken. Het werd 5-5 en Suljovic leek door te drukken. Hey werd 7-7 en toen pakte Suljovic weer de voorsprong met een 118-finish (7-8). 

Suljovic plaatse de break (7-9) en kreeg kans verder om verder uit te lopen. Vier pijlen vlogen niet in de dubbel, waarna Anderson terug komen komen en uit kon lopen naar 11-9. De Oostenrijker kwam na de onderbreking terug met een elfdarter, waarna het woord weer was aan Anderson. Hij kwam op 14-11 en 17-14. De bibber kwam toch wat in de arm van Anderson, die niet in vijf beurten uit was. Het verschil werd verkleind tot twee legs en Anderson gooide vervolgens scores van 95 en 44. Zo was het 17-16 en moest Anderson het in zijn eigen leg afmaken. De Schot begon goed, om scorend weg te zakken. The Gentle knalde door en met een bulls-eye 121-finish was het gelijk.

Voor het eerst sinds 1999 was een verlening nodig om de finale van de World Matchplay te beslissen. Suljovic kwam weer voor, maar hij kwam opeens niet verder dan twee scores van 60 en tops bracht Anderson 18-18 op het bord. Anderson gooide weer goed.  Een score van 60 van Suljovic werd gecounterd met een 180’er van de Schot. Na negen pijlen stond hij op 46 en dubbel achttien bracht hem de break. Suljovic stond na negen pijlen echter op 46 en Anderson had 121 nodig. Die leek hij uit te gooien, maar bizar genoeg viel de pijl uit bulls-eye. Anderson was ziedend en leek gooide de pijlen ziedend hard de triple twintig in. Toch kreeg Suljovic twee pijlen voor zijn eigen leg. Hij miste en een nieuwe break was een feit: 20-19. Anderson liep weg en maakte het alsnog af via dubbel tien.

Het is de eerste keer dat Anderson de World Matchplay op zijn naam schrijft. De Schot, die in de halve finale te sterk was voor Jeffrey de Zwaan, is de opvolger van de na vorig jaar gestopte legende Phil Taylor. Taylor won het prestigieuze toernooi liefst zestien keer. In 2015 en 2016 was de eindzege voor Michael van Gerwen, maar de nummer één van de wereld verloor in de huidige editie al in de eerste ronde van landgenoot De Zwaan.

De Zwaan was de enige Nederlander die bij de 25e editie van het toernooi voorbij de tweede ronde wist te komen. Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen werden net als Van Gerwen direct uitgeschakeld, terwijl Raymond van Barneveld een ronde later sneuvelde.

Engelse hockeysters op WK nipt langs Ierland

De hockeysters van Engeland kregen op het WK in eigen huis kans op kans en wisten uiteindelijk één keer te scoren tegen Ierland. Dat was genoeg voor de winst en een plekje in de cross-overs, de strijd om in de kwartfinales te komen.

Het India van Sjoerd Marijne speelde met 1-1 gelijk tegen de Verenigde Staten van Janneke Schopman, waardoor India naar de cross-overs gaat. De Verenigde Staten zijn uitgeschakeld. In een van de slechtste wedstrijden van het WK tot nu toe speelde China gelijk tegen Zuid-Korea, waardoor het is uitgeschakeld. Zuid-Korea gaat naar de cross-overs.

Engeland - Ierland (1-0)
53' 1-0 (sc) Giselle Ansley
Engeland kreeg 15 strafcorners en kon in totaal 31 keer uithalen op de Ierse goal. Voor eigen publiek bleef het echter tergend lang 0-0. Ierland verdedigde en moest het hebben van een spaarzame uitbraak. Uiteindelijk verloste Giselle Ansley het Engelse publiek door een corner binnen te slepen. De vraag is echter voor hoe lang Engeland verlost is. Door de winst eindigt de ploeg tweede in de poule, na Ierland. Mochten ze de cross-over winnen van Korea, dan treffen ze in de kwartfinale Nederland. Dat zal in ieder geval een sfeervolle wedstrijd worden in een volgepakt Lee Valley Stadium, net als het zondagavond was.

India - Verenigde Staten (1-1)
11' 0-1 Margaux Paolino
31' 1-1 (sc) Rani Rampal
Een prachtig resultaat voor het India van Sjoerd Marijne, dat aan een gelijkspel genoeg had om zich te plaatsen voor de cross-overs. India kwam nog wel op achterstand, maar dankzij een rake strafcorner gaat het alsnog naar de volgende ronde.

Zuid-Korea - China (1-1)
4' 0-1 Zhang Xiaoxue
15' 1-1 Kim Ok-Ju

Lil' Kleine zet kleerkasten in tegen bierdouches

Lil' Kleine heeft een nieuwe strategie om bierdouches van het publiek te voorkomen. Hij treedt nu op tussen twee beveiligers in die de taak hebben aan het publiek duidelijk te maken dat bier gooien niet de bedoeling is, meldt AT5.

Deze strategie heeft hij ingezet op een festival in het Twentse Saasveld. Op een video op Dumpert.nl is te zien hoe de Amsterdamse rapper op het podium wordt vergezeld door twee grote kerels die met psychologische oorlogsvoering proberen te voorkomen dat er met bier wordt gesmeten. 

Beide mannen staan vooraan op het podium en kijken streng de zaal in. Wanneer één van hen vermoedt dat een bezoeker iets ondeugends van plan is, begint hij te wijzen en dreigende gebaren uit te slaan richting het publiek. 

Of de sfeer daar iets minder feestelijk van wordt kan Lil' Kleine hoogstwaarschijnlijk weinig schelen. Het is namelijk tot zijn grote frustratie bijna traditie onder het publiek geworden om de rapper de bekogelen met bier. 

1.400 migranten gered door Spaanse Kustwacht

De afgelopen drie dagen zijn er door de Spaanse kustwacht tenminste 1400 migranten uit zee gered. Dat meldt de NOS. De grootste groep was uit Afrika afkomstig. Op vrijdag probeerde een groep van maar liefst 888  via de Straat van Gibraltar de Spaanse kust te bereiken. 

Spanje wordt steeds populairder als reisdoel van migranten. Ook vorige weekend werden er al zo'n duizend mensen gered in de Straat van Gibraltar. Ook de Spaanse enclave Ceuta in Marokko werd bestormd: Afrikanen klommen over een hoge muur in de hoop een beter leven te vinden in Spanje. 

FOK! sportfoto-onderschrift week 30

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is Multani met het volgende onderschrift: "The bike is lava!"

De opgave van deze week:

Honkballers Elvis Andrus en Rougned Odor van de Texas Rangers nemen een 'verfrissende' douche, wat is hier gaande? (Pro Shots / Action Images)
Honkballers Elvis Andrus en Rougned Odor van de Texas Rangers nemen een 'verfrissende' douche, wat is hier gaande? (Pro Shots / Action Images)

Gal pakt Nederlandse titel dressuur

Edward Gal is in Ermelo voor de negende keer Nederlands kampioen dressuur geworden. Met zijn paard Zonik was Gal oppermachtig.

Aanvankelijk stond voor vrijdag het eerste onderdeel gepland, de grand prix, maar deze werd vanwege de extreme hitte verplaatst naar zaterdag waardoor GP special te vervallen. Gal reed in de stromende regen vervolgens een nagenoeg foutloze grand prix en begon met een grote onderdeel het aan het onderdeel van vandaag, de kür op muziek. Ook hier waren Gal en Zonik weer duidelijk de beste. Het zilver ging uiteindelijk Hans Peter Minderhoud. Brons was er voor Adelinde Cornelissen.

Na afloop van het NK werden ook de teams bekend gemaakt voor de Wereldruiterspelen die van 11 tot en met 23 september in het Amerikaanse Tryon plaatsvinden. Dressuurbondscoach Rien van der Schaft koos naast Gal voor Minderhoud, Emmelie Scholtens en Madeleine Witte-Vrees. Het team van springruiters van bondscoach Rob Ehrens bestaat uit Harrie Smolders, Jur Vrieling, Frank Schuttert, Leopold van Asten en Marc Houtzager.

Portugal wint EK onder 19 ondanks razendsnelle comeback Italië

De voetballers van Portugal hebben in Finland de Europese titel tot 19 jaar gepakt. In Seinajöki nam de ploeg het op tegen Italië in wat uiteindelijk een zeer boeiende finale werd, vooral aan het einde.

João Filipe had Portugal kort voor rust op voorsprong gezet en in de 72e minuut was het Francisco Trincão die voor de 2-0 tekende. Moise Kean viel echter in bij Italië en die sloeg hard toe: in de 75e en 76e minuut was het raak voor de jongeling, waardoor het plotsklaps weer gelijk stond.

Er was verlenging nodig en ook dat leverde spektakel op. Filipe tekende in de 104e minuut voor 3-2, voormalig PSV'er Gianluca Scamacca maakte al snel de gelijkmaker. In de 109e minuut werd het spervuur aan goals beëindigd: Pedro Correia maakte de winnende 4-3 voor Portugal.

Na 28 jaar staat er weer een Nederlander op eindpodium Tour de France

Tom Dumoulin werd vandaag tweede in het eindklassement van de Tour de France. De laatste keer dat een Nederlander op het podium van de Tour de France stond, was in 1990. Toen werd Erik Breukink derde achter Greg LeMond en Claudio Chiappucci.

Het is pas de zestiende keer dat er een Nederlander bij de beste drie van de Tour de France eindigt. Jan Janssen (1e in 1968 en 2e in 1966), Joop Zoetemelk (1e in 1980, 2e in 1970, 1971, 1976, 1978, 1979 en 1982), Hennie Kuiper (2e in 1977 en 1980), Johan van der Velde (3e in 1982), Peter Winnen (3e in 1983), Steven Rooks (2e in 1988) en Erik Breukink (3e in 1990) gingen Dumoulin voor.

Voor Dumoulin volgt de tweede plek in de Tour na een tweede plaats in de Giro d’Italia. Nog nooit eerder eindigde een Nederlandse renner op het eindpodium van zowel de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk. Zoetemelk leverde wel een soort gelijke prestatie. Zoetemelk won in 1979 de Ronde van Spanje en werd tweede in de Ronde van Frankrijk. Toen werd de Vuelta a Espana nog voor de Tour de France gereden.

Verdachte gewond door waarschuwingsschot

Vrijdag 27 juli in de ochtend, werd door een agent tijdens de benadering van een verdachte in een woning aan de 63e straat in de Meijhorst in Nijmegen een waarschuwingsschot gelost. Eerder werd door de politie gemeld dat er niemand gewond was geraakt.

Dit is niet juist. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man wél aan zijn onderbeen is geraakt door het waarschuwingsschot. De man maakt het naar omstandigheden goed.

Een woordvoerder van de politie: "De omstandigheden waaronder de agenten naar binnen moesten waren moeilijk. Zij moesten een kleine ruimte in waar een man zichzelf maar ook de agenten dreigde wat aan te doen met een mes. De verdachte reageerde niet op pepperspray. Dat was voor de agenten aanleiding om te schieten."

Zoals gebruikelijk wordt na ieder vuurwapen gebruik onderzoek gedaan door de Rijksrecherche. Zolang dit onderzoek loopt, worden er geen nadere mededelingen gedaan, aldus de woordvoerder. 

[Tour] Parijs was niet ver

Daar kwam een dik monster aangevlogen. Een monster met een brede bek. Wie zou er als eerste uit de bek vandaan komen? Het was iemand met een Belgische kampioenstrui. Hij nam 100 meter, hij nam 200 meter, de laatste kilometer was er al. Hij zou gaan winnen. Maar daar ging de draak pas echt vliegen. Hij spuwde vuur en de tongen van het vuur raasden Lampaert voorbij. De sterkste was een witte Noor, luisterend naar de naam Kristoff.

Berghuis rekent niet op transfer: "Er speelt niets"

Steven Berghuis verwacht niet dat hij deze zomer nog gaat vertrekken naar een andere club. De buitenspeler van Feyenoord kende een prima seizoen.

Na de achttien goals en veertien assists van vorig seizoen bleef het echter rustig rond Berghuis. "Nee, eigenlijk speelt er niets", zei de 26-jarige speler tegen RTV Rijnmond na de kleine oefenzege op Levante. Berghuis was zelf één keer trefzeker tegen de Spanjaarden.

"Je weet natuurlijk nooit wat er komt of hoe het loopt. Daar kan ik nu niks over zeggen, maar dan zijn er ook nog twee partijen aan zet. Eigenlijk drie: ik, Feyenoord en de andere club", aldus de vleugelaanvaller. "Dat is nog heel ver weg. Ik ga er niet vanuit dat ik wegga."

Steven Berghuis kwam in augustus 2016 bij Feyenoord terecht, toen hij in eerste instantie werd gehuurd van Watford. Na het winnen van de landstitel kreeg de Apeldoorner in De Kuip een contract tot medio 2021. In tachtig duels schreef hij in totaal 31 treffers en 24 assists op zijn naam.

Ackermann te snel voor Viviani in Prudential RideLondon

Pascal Ackermann heeft de Prudential RideLondon-Surrey Classic gewonnen. De Duits kampioen van Bora-Hansgrohe was in een wedstrijd van 187 kilometer door Londen de snelste in een massasprint. Italiaans kampioen Elia Viviani werd tweede, voor zijn landgenoot Giacomo Nizzolo.

Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), die gezelschap had van Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Paweł Cieślik (CCC Sprandi Polkowice), Aaron Verwilst (Sport Vlaanderen – Baloise),Manuele Boaro en Valerio Agnoli (beiden Bahrain Merida) waren de vroege aanvallers van de dag. In zeer slecht weer kreeg het zestal zeven minuten van het peloton.

Het was vooral Trek-Segafredo dat het gat met de koplopers langzaam kleiner maakte. Met nog zestig kilometer maakte zes renners de sprong naar de kopgroep toe: Michael Matthews (Sunweb), Peter Kennaugh en Jay McCarthy (BORA-hansgrohe), Chris Juul Jensen (Mitchelton-Scott), Owain Doull (Sky) en Nathan Haas (Katusha-Alpecin). Ewan, de Australische sprinter die niet mee mocht van zijn ploeg naar de Tour de France, was inmiddels afgehaakt in de kopgroep.

In de heuvelzone van de wedstrijd versnelde Kennaugh in de kopgroep. De Brit, die vorige week nog wedstrijd in België won, zorgde er wel voor dat de kopgroep gehalveerd werd. De kopgroep bleef lang een voorsprong van dertig seconden houden op het peloton, maar ze werden in de laatste zes kilometer teruggepakt.

Miles Scotson probeerdde nog een massasprint te voorkomen, maar zijn poging kwam niet ver. Bora-Hansgrohe trok de sprint perfect aan voor hun sprinter Ackermann. Hij maakte het perfect af voor zijn ploeg. Viviani moest genoegen met een tweede, voor Nizzolo.

'Nederlandse fietsers gedood in Tadzjikistan, mogelijk aanslag'

In het Centraal-Aziatische land Tadzjikistan zijn zondagmiddag meerdere buitenlandse fietsers omgekomen. Volgens media in de voormalige Sovjet-republiek gaat het om Nederlanders, maar de Amerikaanse ambassade in hoofdstad Dushanbe heeft laten weten dat in elk geval twee Amerikanen gedood zijn.

Of het om een aanslag of een ongeluk gaat is nog onduidelijk. Akhbor meldde dat sprake was van een terroristische aanslag met geweren en messen, terwijl Ozodi en Asia Plus zeggen dat er een fatale aanrijding met een auto plaats heeft gevonden. Ozodi meldt daarbij dat de 21-jarige bestuurder van de auto inmiddels is opgepakt, nadat deze was gevlucht.

Op de site van Ozodi zijn een paar foto's te zien, onder meer van twee op de grond liggende fietsen en van een door Dushanbe fietsende groep. Aanvankelijk stond er ook een foto bij van een slachtoffer in sportkleding en met fietshelm, met een gezicht vol bloed, maar die foto is verwijderd.

De groep was Tadzjikistan per fiets aan het verkennen en bevond zich ten zuiden van Dushanbe. In totaal spreekt men van vier tot zeven doden, terwijl er ook nog slachtoffers in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, maar meer details zijn nog schaars. President Emomali Rahmon heeft laten weten dat er uitgebreid onderzoek gedaan wordt.

Tadzjikistan is populair onder buitenlandse fietsers, die een belangrijke inkomstenbron vormen voor het land. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken is uiteraard ook druk bezig met onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

Feyenoord besluit voorbereiding met zege in De Kuip

Feyenoord heeft zondagmiddag een kleine oefenzege behaald op Levante. Robin van Persie en Steven Berghuis waren bij de thuisploeg op dreef.

In de eerste helft was Berghuis gevaarlijk met een vrije trap die net naast ging en vlak voor de pauze stuitte de buitenspeler op doelman Oier Olazábal, na een combinatie met Van Persie. Namens de bezoekers uit Valencia liet Roger Martí zich zien met een hakbal, maar Brad Jones had daar geen problemen mee. De Australiër kreeg de voorkeur boven Justin Bijlow.

Kort na de pauze nam Feyenoord de leiding via Jens Toornstra, die hard raak schoot na voorbereidend werk van Jeremiah St. Juste. Berghuis maakte met links 2-0 vanuit een prima steekpass van Van Persie. In de slotfase deed Jason nog wat terug namens Levante, maar verder dan 2-1 kwamen de Spanjaarden niet, ook omdat Jones uitstekend redding bracht op een harde kopbal.

Bij Feyenoord had Jordy Clasie een basisplek, terwijl Yassin Ayoub (lies) en Nicolai Jörgensen (voet) er niet bij waren wegens blessures. Of zij volgend weekend in actie kunnen komen, is nog niet duidelijk. Feyenoord strijdt dan tegen landskampioen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Die wedstrijd wordt zaterdag om 18:00 uur gespeeld in het Philips Stadion.

Janine Abbring is bang voor Van Gaal

Presentatrice Janine Abbring is 'een beetje bang' voor Louis van Gaal, de man die ze binnenkort voor het VPRO-programma Zomergasten live het vuur aan de schenen legt. 'Maar volgens mij is iedereen een beetje bang voor Van Gaal', meldt AT5.

Dat zegt ze in aanloop naar de eerste van de zes afleveringen in een interview met Nu.nl. Vanavond bijt ze het spits af met theatermaker Romana Vrede, volgende week zondag staat het interview met Nederlands succesvolste coach op het programma. 

Toch verwacht ze dat Van Gaals onvoorspelbaarheid een grote bijdrage leveren aan het succes van de aflevering. 'Dat maakt hem een superinteressante gast, want als het spannend is, is het goed', zegt Abbring. Bang dat de aflevering door Van Gaals starre houding een flop wordt, is ze allerminst. 

Reddingsboei
"Dan heb je altijd nog alle fragmenten als reddingsboei. Want hij heeft dingen die hij wil vertellen en we hebben die fragmenten. Dus hoe dan ook maak je wel drie uur televisie, en leuke televisie, maar of je het dan nog een level hoger weet te tillen, is de vraag."

Behalve over de coach gaat de aflevering ook over de mens Van Gaal, zei hij eerder tegen de VPRO. 'Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring.' 

Groep vervelende jongeren keert zich tegen politie

In het centrum van Amersfoort is in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij ontstaan, waarbij de politie gebruik heeft gemaakt van het stroomstootwapen. Rond 01:30 uur ‘s nachts kwam een melding binnen van een vervelende groep jonge mannen in de Amersfoortse horeca.

Agenten zijn op de melding af gegaan en spraken de groep aan. Na dit gesprek liep de groep in de richting van de Nieuweweg en leek het weer rustig. Toen de politiewagen de groep echter wilde passeren gingen twee mannen voor de auto lopen. Na meerdere verzoeken aan de kant te gaan, escaleerde de situatie. Een politieagent werd daarbij tegen de grond geworpen.

Toen hij opnieuw aangevallen werd, besloot zijn collega het stroomstootwapen in te zetten. In de tussentijd arriveerde versterking die de rest van de groep in linie op afstand wist te houden. Hierna was de situatie weer onder controle en was het mogelijk twee verdachten aan te houden.

Groep vervelende jongeren keert zich tegen politie (Foto : Stockfoto politie.nl)
Groep vervelende jongeren keert zich tegen politie (Foto : Stockfoto politie.nl)

Baker zwemt wereldrecord op 100m rugslag

Zwemster Kathleen Baker heeft op de Amerikaanse kampioenschappen in Irvine het wereldrecord op de 100 meter rugslag verbroken. Dat stond sinds het WK van vorig jaar op naam van de Canadese Kylie Masse, die destijds met 58,10 seconden de wereldtitel pakte.

In Irvine zwom Baker in de finale naar een tijd van 58,00 seconden. Het leverde haar gelijk een startbewijs op voor de prestigieuze Pan-Pacifische kampioenschappen, volgende maand in Tokyo. Baker was na afloop gelijk vol ambitie: "Ik ga er alles aan doen om onder de 58 te komen."

Ook op de 200 meter was er winst voor Baker, hoewel ze het daar wel moest delen: de pas 16-jarige Regan Smith noteerde in de finale dezelfde tijd.

Baker zwemt wereldrecord op 100m rugslag (Pro Shots / Action Images)
Baker zwemt wereldrecord op 100m rugslag (Pro Shots / Action Images)

Kristoff wint op Champs-Élysées, eindzege Thomas

De laatste etappe van de Tour de France is gewonnen door Alexander Kristoff. De Europees kampioenvan UAE-Emirates won in Parijs op Champs-Élysées de massasprint. John Degenkolb werd tweede, voor Arnaud Démare.

De gele leiderstrui van Geraint Thomas kwam zoals verwacht in de laatste rit niet meer in gevaar. Tom Dumoulin finisht als tweede en is daarmee de eerste Nederlander in 28 jaar die op het eindpodium staat van de Tour de France.

De eerste zeventig kilometers deden de renners het rustig aan. Team Sky ging met de champagne-glazen op de foto, terwijl andere renners op hun gemak een praatje met de collega's. Bij het opdraaien van de Champs-Élysées kreeg Sylvain Chavanel zijn ererondje. De 39-jarige Fransman van Direct Energie reed zijn achttiende Tour op rij en is daarmee recordhouder.

Nadat Chavanel werd teruggehaald ontstond er een sterke kopgroep van zes renners: Taylor Phinney (EF Education First), Silvan Dillier (AG2R-La Mondiale), Michael Schär (BMC), Damien Gaudin (Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin) en Guillaume van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert). Meer dan veertig seconden kregen ze niet van het peloton en in de laatste ronde werden ze teruggehaald.

Marco Mercato was de volgende die aanviel. De Italiaan die heel de Tour de France niet in beeld kwam probeerde het met nog vijf kilometer te gaan, maar werd al snel weer teruggepakt. Daarna was het de beurt aan een andere Italiaan Daniel Oss. Hij kreeg Yves Lampaert met zich mee. De Belgisch kampioen profiteerde eerst van het werk van Oss, waarna Lampaert alleen er vandoor ging. De Belg van Quick-Step Floors had bij het ingaan van de laatste kilometer een mooie voorsprong, alleen werd hij op 500 bijgehaald waarna Kristoff de beste in de sprint reed. De Noor won voor Degenkolb en Demare.

Kristoff wint op Champs-Élysées (Pro Shots / Action Images)
Kristoff wint op Champs-Élysées (Pro Shots / Action Images)

Thomas wint de Tour (Pro Shots / Action Images)
Thomas wint de Tour (Pro Shots / Action Images)

Van Persie doet niet mee aan '010 vs. 020'

Robin van Persie heeft kleine Feyenoord-fans uitgelegd dat ze geen hekel moeten hebben aan Ajax, meldt AT5.

Dat deed hij tijdens een persconferentie met de jonge supporters, schrijft Voetbal International. De inmiddels 34-jarige Van Persie kreeg de vraag of hij 'ook zo'n hekel heeft aan 020'. Toen volgde een vloek in de kerk.

'Ik heb geen hekel aan Ajax, want zo heet die club. Het is ook helemaal niet goed om een hekel te hebben aan iets of iemand, dat hoort niet', legde de geboren Rotterdammer uit. 'Zéker niet aan Ajax. Zij zorgen juist voor mooie concurrentie en leuke wedstrijden, toch?'

Dat voetballers de rivaliteit tussen '010' en '020' ontgroeien, is vaker te zien. Sjaak Swart zong al eens het lijflied van Feyenoord en een delegatie Ajacieden speelde eerder dit jaar mee in de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt. Die delegatie werd overigens wel uitgefloten door het Feyenoord-publiek.

'Lewandowski wil gesprek met Bayern-coach'

Robert Lewandowski lijkt nog steeds te mikken op een vertrek bij Bayern München. De Poolse spits wil een gesprek met trainer Niko Kovac.

Dat meldt Sky Deutschland. Lewandowski wil met Kovac over zijn toekomst praten als Bayern terug is uit de Verenigde Staten. De nieuwe coach van de Rekordmeister wil echter dat Lewandowski komend seizoen een belangrijke rol gaat spelen en dus lijkt Bayern niet te gaan meewerken aan een vertrek.

Ook Marca beweert dat Lewandowski nog steeds naar Real Madrid wil, al zullen de Madrilenen hem niet ten koste van alles willen halen. Ondertussen blijft de clubleiding van Bayern München benadrukken dat Lewy niet te koop is. De 29-jarige aanvaller werd vorig seizoen met 29 goals topscorer van de Bundesliga.

Mocht Robert Lewandowski in München blijven, dan gaat hij daar aan zijn vijfde seizoen beginnen. Tot nu toe wist hij liefst 151 keer te scoren in 195 officiële wedstrijden, waarvan 106 treffers in 126 duels in de Bundesliga. Zijn contract in de Allianz Arena loopt in juni 2021 af.

Langlaufkampioene Skofterud (38) overleden

Ex-langlaufster Vibeke Skofterud is zondag op slechts 38-jarige leeftijd overleden. De Noorse was op het water ten zuiden van Oslo aan het jetskiën en daarbij ging het fout. Rond half twaalf 's ochtends kreeg de politie een melding van een ongeval op het water, drie uur later werd de dood van Skofterud bevestigd. Volgens de politie was ze ten tijde van het ongeluk alleen op het water.

Skofterud stopte na het seizoen 2014/15 en boekte vooral veel succes als onderdeel van de Noorse estafetteploeg. In 2010 pakte ze samen met Therese Johaug, Kristin Størmer Steira en Marit Bjørgen olympisch goud, een jaar later volgde in dezelfde samenstelling de wereldtitel in Oslo. Ook in 2005 maakte Skofterud deel uit van de gouden estafetteploeg op het WK, terwijl ze ook nog zilver (2003) en brons (2007) pakte.

In haar 191 individuele World Cup-wedstrijden kwam Skofterud, tegenwoordig analist bij het Noorse Eurosport, nooit tot een overwinning, hoewel ze wel vijftien keer op het podium stond. Gedurende haar bijna vijftien jaar in de World Cup maakte ze wel maar liefst zeventien keer deel uit van een winnende ploeg op de niet vaak op het programma staande estafette.

Geen EK voor polsstokhoogspringer Vloon vanwege blessure

Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft zich afgemeld voor het EK atletiek. De 24-jarige atleet heeft last van een rugblessure.

Twee weken geleden kwam Vloon bij een wedstrijd ten val en liep daarbij een rugblessure op. De Nederlands recordhouder richt zich nu op het indoorseizoen.

Door de afmelding van Vloon is Rutger Koppelaar de enige Nederlandse atleet die in actie komt bij het polsstokhoogspringen. Het EK vindt plaats van 6 tot en met 12 augustus in Berlijn.

Wellens wint tweede rit Wallonië en is ook nieuwe leider

Tim Wellens heeft de tweede rit in de Tour de Wallonië gewonnen. De 27-jarige Belg van Lotto Soudal was in een etappe van 167,2 kilometer in Namen de beste van een select groepje. Wellens neemt ook de leiderstrui over van Romain Cardis, die de openingsrit won.

In een etappe van Villers-La-Ville naar Namen moesten de renners acht heuveltjes over met in de finale twee keer de beklimming van de Citadel van Namen. De Deen Kasper Asgreen (Quick-Step Floors) en de Belg Nicolas Cleppe (Telenet Fidea Lions) waren de vroege vluchters van de dag. Samen fietste ze vijf minuten voorsprong bij elkaar, waarna het peloton de controle behield.

Met nog vijftig kilometer te fietsen sprong Lachlan Morton (Dimension Data) naar de kopgroep toe. Samen reden ze nog dertig kilometer samen, en toen werden ze ingerekend door het peloton.

Tijdens de beklimming van de La Tienne aux Pierres onstond er een nieuwe kopgroep, met onder meer de Italiaan Fabio Aru, die maakte zijn rentree na zijn slechte Giro d'Italia.

Remi Cavagna ging bij de laatste beklimming van de Citadel van Namen ten aanval. Later deed Aru dat ook nog, maar met nog vier kilometer te gaan werden ze weer bijgehaald door een select groepje. Wellens was vervolgens de snelste voor Pieter Serry en Quentin Pacher.

Titels voor tennissers Hogenkamp en Griekspoor

Tijd voor een gala op het bondsbureau van de KNLTB. Zowel Richel Hogenkamp als Tallon Griekspoor hebben zondag hun tennisfinales weten te winnen. Hogenkamp won in Praag en Griekspoor boekte zijn eerste challengerzege in Tampere. 

Richel Hogenkamp won het ITF-80k toernooi in Praag door in de finale af te rekenen met de Italiaanse Martina Di Giuseppe. De als tweede geplaatste Hogenkamp rekende in twee sets af met de ongeplaatste Italiaanse. In de eerste set liep ze uit naar een 4-1 voorsprong, maar kwam Di Giuseppe nog terug. Uiteindelijk trok Hogenkamp alsnog met 6-4 aan het langste eind. De tweede set was met 6-2 een makkelijke prooi voor de 26-jarige Doetinchemse.

Voor Hogenkamp is het haar eerste toernooizege van dit jaar. Ze is op dit moment de nummer 166 van de wereld. Ze klimt naar plek 134. 

Griekspoor beleefde in het Finse Tampere een topweek, waarin hij tot de finale geen set afstond. De als zesde geplaatste tennisser uit Nieuw-Vennep versloeg op weg naar de finale onder meer de als vierde geplaatste Marco Trungelliti en Tristan Lamasine, die een einde maakte aan de zegereeks van Thiemo de Bakker. In de finale was Griekspoor met 6-3, 2-6 en 6-3 te sterk voor de als derde geplaatste Juan Ignacio Londero uit Argentinië.

Londero werd ook door Griekspoor aan de zegekar gebonden in de week van zijn eerste toernooizege op een Challenger, de toernooicategorie onder de ATP-tour. Mede dankzij die titel haalt Tallon zijn oudere broer Scott Griekspoor weer in op de wereldranglijst. Voor deze week stond Scott op 210 en Tallon op 223. Door deze toernooizege is de jongste tennistelg vanaf maandag weer de kopman van het gezin. Hij verbetert tevens zijn beste notering tot dusverre, behaald in februari 2018 (218e). Tallon klimt naar plek 180. 

'Higuaín geeft de voorkeur aan Premier League boven Serie A'

Gonzalo Higuaín kan naar AC Milan verhuizen, maar volgens de Italiaanse krant La Stampa gaat de spits van Juventus liever in Engeland voetballen.

Bovendien is Higuaín naar verluidt niet van plan om salaris in te leveren. In San Siro ligt voor hem een jaarsalaris van 4,7 miljoen euro klaar. Andere media meldden dit weekend dat Juventus en Milan een principeakkoord hebben over een verhuur van Higuaín en dat Juve een huurvergoeding van twintig miljoen euro krijgt. De landskampioen wil bovendien een verplichte optie tot koop laten opnemen van 35 miljoen euro.

Aangezien de spits al een aantal jaren in Italië speelt, zou hij graag eens in de Premier League willen voetballen. De Daily Mirror claimt dat hij zes tot zeven miljoen euro per jaar kan gaan verdienen bij Chelsea. Daar zou hij dan herenigd worden met Maurizio Sarri, de coach met wie hij samenwerkte bij Napoli.

Chelsea mikt overigens op een dubbele transfer, want behalve Higuaín hoopt de Londense topclub ook Daniele Rugani binnen te halen. Zijn zaakwaarnemer bevestigde vrijdag dat The Blues al met een mooie aanbieding voor de dag zijn gekomen.

Amsterdam blundert met huisnummers

Bewoners van het Narva-eiland in de Houthavens in Amsterdam keken raar op toen plotseling hun huisnummerbordjes werden losgeschroefd, om vervolgens vervangen te worden door nieuwe. Klein detail: op die bordjes stonden totaal andere huisnummers, zo meldt AT5. 

En dat bleek géén vergissing te zijn. Bij de oplevering hebben alle appartementen op het eiland - zoals gebruikelijk - huisnummers gekregen. In januari bleek echter dat deze huisnummers onjuist waren. Ook de woning van Michiel Bles kreeg een nieuw nummer: 'Ik woonde op 134, maar nu woon ik op 12.'

 
Bron tekst en video : AT5

Pizarro keert weer terug bij Werder Bremen

Claudio Pizarro gaat opnieuw aan de slag bij Werder Bremen. De 39-jarige aanvaller was transfervrij na zijn vertrek bij 1. FC Köln.

Pizarro heeft in Bremen een contract voor een jaar gekregen. "Ik ben heel blij om een nieuwe kans te krijgen bij Werder. Ik wil mijn carrière beëindigen bij de club waar het voor mij in Europa begon. Ik zie ernaar uit om mijn ervaring te delen met de ploeg, maar ik ben ook terug om doelpunten te maken", reageert hij.

Werder Bremen werd in 1999 de eerste Europese club van Pizarro, die twee jaar later naar Bayern München vertrok. Na zes jaar Bayern en een korte periode bij Chelsea keerde de Peruviaan terug in Bremen. Pizarro vertrok vier jaar later weer naar Bayern, om vervolgens in 2015 opnieuw in Bremen te gaan voetballen.

Vorig seizoen droeg de routinier dus het shirt van 1. FC Köln en nu meldt hij zich voor de vierde keer bij Die Grün-Weißen. In totaal scoorde Pizarro al 144 keer in 271 wedstrijden namens Werder Bremen. De spits werd met Bayern zes keer landskampioen, terwijl hij in 2009 met Bremen de DFB Pokal veroverde.

F1: Uitslag Grand Prix van Hongarije

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De kampioenschapsleider profiteerde optimaal van zijn poleposition en zegevierde met zijn Mercedes voor de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Max Verstappen viel al in de beginfase uit door een kapotte MGU-K.

Hamilton had zich in de natte kwalificatie verzekerd van de eerste startplek en profiteerde hier optimaal van. Hij greep meteen de leiding voor teamgenoot Valtteri Bottas en Vettel die in tegenstelling tot zijn directe concurrenten op de zachte in plaats van ultrazachte banden was gestart. Verstappen klom direct van plek zeven naar vijf en sloot aan bij Räikkönen.

Ver daarachter was er het nodige getouwtrek. Zo reed Marcus Ericsson met zijn Sauber over de voorband van de Red Bull van Daniel Ricciardo heen. Beiden konden verder, maar Ericsson moest achteraan aansluiten. Zijn teamgenoot Charles Leclerc kwam er minder genadig vanaf. De Sauber van de Monegask ging in de mangel bij de Force India's en dat betekende einde wedstrijd.

Dat gold na zes ronden ook voor Verstappen, omdat de MGU-K, die zorgt voor opslag en afgifte van de kinetische energie, er mee ophield. De Nederlander baalde hier flink van en haalde over de boordradio hard uit naar leverancier Renault. Op dat moment had Hamilton al een gat van vier seconden geslagen met Bottas die drie tellen achter hem Vettel en Räikkönen had zitten. Hierachter zat Pierre Gasly die optimaal profiteerde van zijn goede startpositie en met de Toro Rosso-Honda makkelijk standhield tegenover de Haas van Kevin Magnussen.

Räikkönen was in de vijftiende ronde de eerste van de toppers die stopte, gevolgd door Bottas. Dit gaf Vettel de ruimte om het tempo op zijn zachte banden op te schroeven. Räikkönen viel terug naar plek zes, maar de Fin lag al snel weer vierde en voerde de druk op bij Bottas. Niet meer hierachter reed Daniel Ricciardo die zich na de slechte kwalificatie van gisteren een weg door het veld moest banen en dit ook deed.

Hamilton stopte in ronde 25, waarna Vettel de leiding overnam. De Duitser wilde met zijn Ferrari lang doorrijden en zette verrassend genoeg snellere rondetijden neer dan de Mercedessen op nieuwe banden. Vettel had een gat van ongeveer veertien seconden met zijn rivaal, maar zag dat vlak voor zijn eerste en enige stop flink kleiner worden doordat hij in verkeer zat. Toen de Duitser in ronde 40 stopte ging er bovendien nog wat mis met zijn stop, waardoor hij achter Bottas belandde in plaats van ervoor. Ferrari-teamgenoot Räikkönen had even daarvoor zijn tweede stop al gemaakt.

Vettel zat hierdoor klem achter Bottas, terwijl Hamilton met speels gemak een groot gat kon slaan. Räikkönen was ondertussen snelste man op de baan en liep snel in op de twee voor hem. Voor Stoffel Vandoorne was de wedstrijd na 51 ronden voorbij. De Belg reed een uitstekende race en zat met de McLaren op plek negen, vlak achter teamgenoot Fernando Alonso. De versnellingsbak begaf het echter en een mooi resultaat ging zo in rook op.

In de slotfase gingen de banden van Bottas eraan, waarna Vettel de druk flink opvoerde. Eerst had dit nog geen succes, maar vijf ronden voor het einde wel. Bottas verdedigde voor bocht een, maar Vettel stak achterlangs en kwam zo voor de Fin uit bij bocht twee. De Mercedes-coureur verremde zich vervolgens en reed een deel van zijn voorvleugel stuk op de Ferrari. Räikkönen profiteerde meteen door plek drie over te nemen. Bottas ging zelfs zo langzaam dat ook Ricciardo snel naderbij kon komen. De eerste poging van de Australiër strandde omdat Bottas zich bij bocht verremde en zich in de Red Bull boorde. Een tweede poging slaagde wel.

Na 70 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd voor de Ferrari's van Vettel en Räikkönen. Ricciardo eindigde op plek vier, voor Bottas en Gasly die een uitstekende race bekroonde met plek zes. Magnussen eindigde op de zevende stek, voor de ook prima presterende Alonso, Carlso Sainz en Romain Grosjean.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:37:16.427
2 Sebastian Vettel Ferrari +17.123
3 Kimi Räikkönen Ferrari +20.101
4 Daniel Ricciardo Red Bull +46.419
5 Valtteri Bottas Mercedes +50.000
6 Pierre Gasly Toro Rosso +1:13.273
7 Kevin Magnussen Haas +1 ronde
8 Fernando Alonso McLaren +1 ronde
9 Carlos Sainz Renault +1 ronde
10 Romain Grosjean Haas +1 ronde
11 Brendon Hartley Toro Rosso +1 ronde
12 Nico Hulkenberg Renault +1 ronde
13 Esteban Ocon Force India +1 ronde
14 Sergio Perez Force India +1 ronde
15 Marcus Ericsson Sauber +2 ronden
16 Sergey Sirotkin Williams +2 ronden
17 Lance Stroll Williams +2 ronden
DNF Stoffel Vandoorne McLaren +21 ronden
DNF Max Verstappen Red Bull +65 ronden
DNF Charles Leclerc Sauber +70 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 213
2 Sebastian Vettel Ferrari 189
3 Kimi Räikkönen Ferrari 146
4 Valtteri Bottas Mercedes 132
5 Daniel Ricciardo Red Bull 118
6 Max Verstappen Red Bull 105
7 Nico Hulkenberg Renault 52
8 Kevin Magnussen Haas 45
9 Fernando Alonso McLaren 44
10 Sergio Perez Force India 30
11 Carlos Sainz Renault 30
12 Esteban Ocon Force India 29
13 Pierre Gasly Toro Rosso 26
14 Romain Grosjean Haas 21
15 Charles Leclerc Sauber 13
16 Stoffel Vandoorne McLaren 8
17 Marcus Ericsson Sauber 5
18 Lance Stroll Williams 4
19 Brendon Hartley Toro Rosso 2
20 Sergey Sirotkin Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 345
2 Ferrari 335
3 Red Bull 223
4 Renault 82
5 Haas 66
6 Force India 59
7 McLaren 52
8 Toro Rosso 28
9 Sauber 18
10 Williams 4

Altered Carbon krijgt nieuw seizoen met nieuwe hoofdrolspeler

 Netflix-serie Altered Carbon krijgt een tweede seizoen. Voor kijkers van de serie zal het niet geheel verrassend zijn dat hoofdpersoon Takeshi Kovacs door een andere acteur gespeeld gaat worden: Joel Kinnaman's taak wordt overgenomen door Anthony Mackie.

In de futuristische wereld in Altered Carbon kan de menselijke geest in een soort computerchip worden opgeslagen, waardoor deze makkelijk in een ander lichaam - of 'sleeve' - geïsntalleerd kan worden. Het is dan ook geen probleem om er een andere acteur in te gooien: zeker voor Takeshi Kovacs is het wisselen van gedaante bijna een gewoonte.

Macki speelde recent nog The Falcon in een aantal Marvel-films, terwijl hij ook in The Hurt Locker8 Mile en Million Dollar Baby te zien was. Een vaste rol in een TV-serie had hij nog nooit, tot nu dus.

'Dat doet ie anders nooit...'

Wat een mooie wandelvakantie had moeten worden, eindigde voor een echtpaar uit Tilburg in het ziekenhuis in Groningen, nadat ze uit het niets werden aangevallen door twee rottweilers. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Joop en Irmgard liepen afgelopen donderdag langs twee rijen huizen in Nieuw Beerta toen ze de rottweilers achter een hek zagen zitten. Volgens Joop waren de twee zeer agressief en hard aan het blaffen. Volgens hem komt dat wel vaker voor en vormt het meestal geen probleem: "Ik dacht wel bij mezelf, jeetje ik ben blij dat ze achter een hek zitten." In het voorbijlopen merkte het stel op dat er groot gat onder het hek zat. 

Twee minuten
En door dat gat ontsnapten de honden vermoedelijk, want net nadat ze de honden waren gepasseerd werd Joop aangevallen door de honden. Joop: "Ze kwamen op me af en ik werd meteen gegrepen. Ik had een kleine paraplu bij vanwege de felle zon. Die hield ik voor me, maar dat hielp niks. De honden waren veel te groot en te sterk. Ze beten in mijn armen en benen en ik viel op de grond. Ik kon alleen maar hard gillen. Ik dacht dat ik het er niet levend vanaf zou brengen."

De hele aanval duurde zo'n twee minuten, toen werden de honden teruggefloten door de eigenaresse. Nadat één van de twee Irmgard nog snel in haar bovenbeen beet, vlogen de honden terug naar huis. De eigenaren van de honden belden een ambulance, maar het duurde circa 20 minuten voordat die ter plaatse was. Omdat Joop op een weg lag waar de ambulance niet kon komen werd hij op op een plank naar de ambulance getild. 

In het ziekenhuis bleek dat Joop geluk heeft gehad. Er waren geen vitale organen geraakt, hij heeft alleen diepe vleeswonden overgehouden aan de aanval van de rottweilers. Hij moet nog zeker een week in het ziekenhuis blijven.

Hondenpsycholoog
Een dag na de aanval moest een hondenpsycholoog beoordelen of de honden een spuitje moesten krijgen ja of nee. Daartoe liep de beste man dezelfde route als het echtpaar de dag ervoor. De hondenpsycholoog had minder geluk dan Joop: ook hij werd aangevallen, echter hij liep volgens Joop een slagaderlijke bloeding op door de aanval van de honden. 

De honden zijn meteen afgemaakt. Terecht volgens Joop: "Die honden kun je nooit meer vertrouwen. De eigenaar vertelde dat ze nog nooit zoiets hadden gedaan. Dat geloof ik allemaal best. Misschien zijn ze voor het gezin zelfs heel lief. Maar na dit kun je die beesten toch niet meer vertrouwen?"

De politie Noord-Nederland heeft de zaak in onderzoek. 

Foto ter illustratie ©Pxhere.com
Foto ter illustratie ©Pxhere.com

Man geschept op A10-West na ongeluk

Een man is zondagmiddag op de A10-West bij Amsterdam geschept en zwaargewond geraakt. Het slachtoffer was kort daarvoor betrokken bij een ongeluk en werd aangereden toen hij uitstapte om z'n gevarendriehoek op de weg te plaatsen. Dat meldt AT5 op haar website. 

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het slachtoffer ter plaatse werd gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Behalve ambulance en brandweer werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Die landde rond 14.50 op de snelweg, waardoor er tussen Coentunnel en knooppunt Westpoort slechts één rijstrook open was.

Rijkswaterstaat adviseert daarom de Ring West te mijden en raadt verkeer aan om te rijden via de Zeeburgertunnel. Over het ongeluk voorafgaand aan de aanrijding is niet veel bekend. Op beelden is te zien dat er minimaal drie auto's bij betrokken waren. Voor zo ver bekend raakte daar niemand bij gewond.

Man in kritieke toestand na mishandeling

Een 30-jarige man uit Beek is in de nacht van zaterdag op zondag naar het ziekenhuis gebracht na een mishandeling op de Dobbelsteynporte in Sittard. Op dit moment ligt hij nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Rond 04.00 uur ontstond er een ruzie op die straat over het verhaal dat het slachtoffer mogelijk aan een auto van iemand anders had gezeten. Hier was de eigenaar van de personenauto niet van gediend en er ontstond een handgemeen. Daarbij heeft het slachtoffer een klap gekregen en is gevallen. Omdat hij moeilijk aanspreekbaar was is hij naar het ziekenhuis gebracht, waar nu blijkt dat het letsel ernstiger is dan gedacht, zijn situatie is op dit moment kritiek.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept eventuele getuigen van de mishandeling om zich te melden. Er is nog niemand aangehouden en er wordt onderzocht wat er precies is gebeurd. Tips kunnen worden doorgeven via 0900-8844 onder vermelding van nummer 2018114928

Hockeydames boeken grootste WK-zege ooit

Even had Nederland het moeilijk tegen de Italianen, die zeker in het begin van de wedstrijd geloofden in een goed resultaat. Maar toen toonden de Oranje Dames hun klasse en liepen ze in de 200ste interland van aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel uit naar een ongekende 12-1 overwinning, de grootste zege op een WK ooit. Dat record was eerst in handen van West-Duitsland, dat in 1978 Nigeria met 10-1 versloeg.

Kitty van Male scoorde vier keer, Fréderique Matla, Kelly Jonker en Carlien Dirkse van den Heuvel ieder twee keer. De aanvalskracht van Nederland is sowieso ongekend. In totaal scoorde Oranje in de drie wedstrijden van de poulefase 26 keer.

Na misschien wel de negen slechtste minuten van de Oranje Dames van dit WK werd Nederland in de tiende minuut wakker. De beginfase was slordig, Oranje leed veel onnodig balverlies en liep onnodig achteruit tegen Italië, maar toen belandde de bal aan de linkerkant bij Eva de Goede, die dit WK haar eerste toernooi met Oranje speelt sinds haar sabbatical. De Goede gaf de bal voor op Frédérique Matla, die binnentipte: 1-0.

Een paar minuten later sleepte Caia van Maasakker een strafcorner hoog in het doel (2-0) en leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor Oranje. Maar de Italianen, die een hoop geboren Argentijnen met een Italiaans paspoort voor dit team hebben weten te strikken, geloofden in een stunt tegen Nederland. Ze maakten het Nederland moeilijk en haalden aan het begin van het tweede kwart hun tweede strafcorner van de wedstrijd. Aanvoerder Chiara Tiddi, die volgend seizoen voor Kampong speelt, flatste een strafcorner tegen de plank: 2-1.

Daarna zochten de Italianen de aanval en maakten ze het Nederland even lastig, maar uiteindelijk liepen ze in het mes. Toen Kelly Jonker na goed vrijlopen en met een knappe tip-in de 3-1 op het scorebord zette, ging het hard. Binnen een paar minuten scoorde Margot van Geffen uit een strafcornervariant en tipte Kitty van Male een bal binnen, waardoor Nederland na een zwak begin toch met een 5-1 voorsprong de rust inging.

Het zegt veel over de kwaliteiten van de Oranje Dames, die tot nu toe van alle deelnemende landen veruit de meeste indruk hebben gemaakt. Na rust was de wedstrijd gespeeld – Carlien Dirkse van den Heuvel maakte al snel de 6-1 – en denderde Nederland over Italië heen.

In het derde kwart was het wel schrikken geblazen toen Laurien Leurink huilend van het veld af moest. Ze werd op haar hand geraakt en haar vinger stond scheef. Leurink keerde niet meer terug op het veld, maar hoefde niet meteen naar het ziekenhuis en bleef in de dug-out zitten.

Nederland liet zich door de blessure niet van de wijs brengen en speelden de Italianen op een gegeven moment helemaal weg. Ze maakten er een wervelende show van. Dankzij doelpunten van Kitty van Male (die een hattrick maakte), Frédérique Matla, Carlien Dirkse van den Heuvel en Kelly Jonker liep Oranje uiteindelijk uit naar 12-1. De doelpunten van Van Male waren schitterend; ze sloeg de rebound van een strafcorner snoeihard in de kruising en lobte een ander balletje over de Italiaanse keepster heen.

Met de declassering van Italië heeft Nederland zich verzekerd van directe plaatsing voor de kwartfinale. Italië kan dit ook nog doen via de tussenronde. 

Eerste trailer voor Digimon Survive

Bandai Namco heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Digimon Survive, de nieuwste game in de populaire franchise. De game is een SRPG en combineert dit met Visual Novel-achtige elementen. De trailer toont nog niet veel, maar wel een klein beetje gameplay.

De game komt in 2019 naar Nintendo Switch en PlayStation 4. Verdere informatie volgt hopelijk snel, want vooralsnog is de titel nog een beetje in mysterie gehuld.

Van der Mark wint 8 uur van Suzuka ondanks niet rijden teamgenoot

Voor de vierde keer in zijn loopbaan heeft motorcoureur Michael van der Mark de prestigieuze 8 uur van Suzuka gewonnen. Dat is een knappe prestatie, want hij moest het slechts samen met zijn World Superbikes-teamgenoot Alex Lowes doen.

Het Yamaha-duo zou op Suzuka gezelschap krijgen van de Japanner Katsuyuki Nakasuga, maar door een sleutelbeenblessure kon hij niet in actie komen. Helemaal slecht kwam het wellicht niet uit, want Lowes en Van der Mark zijn over het algemeen dan weer wel van een wat hoger niveau.

De voornaamste concurrentie kwam van Kawasaki, met Superbikes-kampioen Jonathan Rea in de gelederen. Tijdens de vierde ronde pitstops ging het fout voor de groene brigade: Van der Mark kwam op tijd binnen, de mannen van Kawasaki reden een ronde te lang door.

Rea moest zo nog een ronde rijden terwijl zijn brandstof bijna op was. Hij verloor er zo'n veertig seconden mee en kwam ook achter de #33 Honda van Takaaki Nakagami, Takumi Nakahashi en PJ Jacobsen terecht. Met Leon Haslam en Kazuma Watanabe eindigde Rea uiteindelijk als derde.

Van der Mark zegevierde in 2013, 2014 en 2017 ook al in de endurancerace op het Japanse asfalt, waar het zondag tijdens de race lange tijd zeiknat was.

Blind richting Halsema: "Kampioensfeest op Museumplein graag"

Voetballer Daley Blind is pas net terug bij Ajax, maar hij kijkt al flink op de zaken vooruit. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste en dus moest Blind het tijdens de spelerspresentatie op de open dag gelijk maar even over het aankomende kampioensfeest hebben.

"Ik wil gelijk een oproep doen aan Femke Halsema, Amsterdam's nieuwe burgemeester. Als we dit seizoen kampioen worden, moet de huldiging weer op het Museumplein zijn", aldus Blind. "Dat is mijn gevoel en daar moet zij haar best voor doen."

Ajax mocht het feest in 2011 voor het laatst op het Museumplein vieren en dat ging niet helemaal goed: Ajax was kampioen, dus moest er zoveel mogelijk kapot. 'Fans' zorgden voor honderdduizenden euro's aan schade en een kampioensfeest is niet compleet zonder veel gewonden: 160, in dit geval.

Albon wint F2-race Hungaroring, De Vries 7e

Alexander Albon heeft zondag de sprintrace van het Formule 2-weekeinde op de Hungaroring gewonnen. De Thai van DAMS vertrok als vierde en reed uiteindelijk na een knappe inhaalactie naar zijn derde zege van het jaar.

Polesitter Artem Markelov kende geen beste start, net als de van plek twee vertrokken Sergio Sette Camara. Luca Ghiotto en Albon schoten voorbij, terwijl Nyck de Vries, de winnaar op zaterdag, van de achtste naar de vijfde plek klom.

Na een door Ralph Boschung en Alessio Lorandi veroorzaakte virtual safety car raakte Antonio Fuoco bij de herstart wat knullig zijn voorvleugel kwijt. Vervolgens gebeurde er niet al te veel meer, tot Albon in de slotfase bij leider Ghiotto in de buurt kwam. De Thai verschalkte de Italiaan en sloeg nog een groot gat op weg naar de finish.

Ghiotto kwam als tweede over de streep, Sette Camara wist zijn derde plek net vast te houden. Lando Norris kende een uitstekende race en reed knap naar de vierde plek, nadat hij Markelov en De Vries in één klap verschalkte. Nirei Fukuzumi pakte De Vries in de slotmeters nog, waardoor de Nederlander als zevende eindigde, voor de vanaf plek twintig vertrokken kampioenschapsleider George Russell.

Sponsor breekt 'VI-trio' op tijdens Champions League

Het komende Champions League-seizoen zullen de uitzendingen bij TV-zender Veronica niet becommentarieerd worden door het illustere trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Derksen zal in de rust de wedstrijd bespreken met Hélène Hendriks en Kenneth Pérez.

Reden hiervoor is dat 'het nieuwe VI', genaamd Veronica Inside, wordt gesponsord door Bavaria en de Champions League door Heineken. "We mogen dit dus niet in dezelfde samenstelling doen", aldus de snor.

Hendriks wisselt het presenteren van de Champions League af met Genee. Op de woensdagen komen Van der Gijp en een nog te onthullen analist ook nog aanschuiven.

Derksen kijkt er naar uit om met Perez te werken. "Heel veel mensen vinden hem niet aardig, want hij is zo zelfverzekerd en hij heeft een mening",  volgens Derksen. "Maar ik houd van mensen met een mening en ik ben het altijd met hem eens."

Talpa was niet bereikbaar voor commentaar.

Perez wil Formule 1-team Force India redden

Het Formule 1-team Force India is afgelopen vrijdag door een Britse rechter onder curatele gesteld. Deze stap volgt vanwege de financiële problemen waarmee de renstal al geruime tijd mee kampt. Een van de schuldeisers is coureur Sergio Perez die naar eigen zeggen de stap heeft moeten zetten om de toekomst van het team veilig te stellen.

Voor het seizoen was de situatie bij Force India al niet rooskleurig en de problemen zijn vergroot doordat eigenaren Vijay Mallya en Subrata Roy in hun thuisland India verwikkeld zijn in allerlei juridische procedures. Om de financiële problemen enigszins te verlichten zouden de beide Indiërs kunnen besluiten om Force India te verkopen aan de hoogste bieder. Dit omdat het team aan de holding waaronder het valt een schuld heeft van 178 miljoen euro.

Perez is een van andere de schuldeisers met een openstaande rekening van 3,5 miljoen euro. De Mexicaan wil echter dat het team ook in de toekomst blijft bestaan en heeft met zijn team bij Mercedes aangeklopt. Het Duitse automerk heeft meer dan tien miljoen euro tegoed en besloot Perez te steunen bij het verzoek aan de rechter om Force India onder curatele te laten stellen. Ook hoofdsponsor BWT, het Oostenrijkse waterbedrijf, zou inmiddels de kant van Perez en Mercedes gekozen hebben.

Doordat Force India nu onder curatele staat is er een bewindvoerder aangesteld. Deze kan er nu voor zorgen dat de verkoop van de in Silverstone gevestigde renstal bespoedigd wordt. Hierbij hoeft hij niet voor de hoogste bieder te gaan, maar kan hij bekijken wie de beste plannen indient. BWT zou een van de gegadigden zijn, maar ook Lawrence Stroll, de vader van Williams-coureur Lance Stroll, Michael Andretti en de vader van coureur Nikita Mazepin worden genoemd als potentiële overnamekandidaten.

Visser vindt romp in de Waal

Een man die zat te vissen deed gisterenavond rond 21.30 uur, een lugubere ontdekking toen hij tijdens het vissen in de Waal ter hoogte van Brakel aan de Waaldijk, een romp aan de oever vond. Hij waarschuwde de politie die uitgebreid onderzoek deed ter plaatse.

Bij het onderzoek ter plaatse werd ook de politiehelikopter ingezet. Volgens de schouwarts zou het lichaamsdeel mogelijk al weken en misschien wel maanden in het water hebben gelegen. Het lichaamsdeel is overgebracht naar de afdeling Forensisch Opsporing in Elst. Daar zal verder onderzoek gedaan worden. De man die het lichaamsdeel aantrof heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Man wordt vrouw om lagere premie af te dwingen

Een 23-jarige man uit Canada, die onder meer een ongeval en een aantal verkeersovertredingen op zijn naam heeft staan, wilde een nieuwe Chevrolet Cruze kopen. Toen de verzekeringsagent hem vertelde dat zijn verzekering hem jaarlijks circa 4.500 Canadese dollar (omgerekend 2.959 euro) zou kosten vroeg de man zich af wat het zou kosten als hij een vrouw geweest zou zijn. 

Het bleek dat de verzekering in dat geval 'slechts' 3.400 Canadese dollar (2.234 euro) per jaar zou kosten.  De man werd boos en voelde zich genaaid. Hij vroeg zijn verzekeringsmaatschappij om zijn geslacht te veranderen in vrouwelijk, zodat hij kon besparen op zijn premie. Dat de verzekeringsmaatschappij weigerde is volgens uw redacteur logisch, maar de man ging op onderzoek uit. 

Hij kwam tot de ontdekking dat hij slechts een verklaring van een arts nodig had waarin stond dat hij voortaan als vrouw door het leven wilde gaan. En zo geschiedde: de man belde zijn arts en kreeg zijn verklaring. Nadat hij met deze verklaring zijn geslacht op zijn geboorteakte en en rijbewijs had laten aanpassen toog hij opnieuw naar de verzekeringsmaatschappij. De man bespaart hierdoor nu maandelijks 91 Canadese dollar (60 euro) per maand uit. 

Tientallen airbags gestolen bij autobedrijf Apeldoorn

Bij een autobedrijf in Apeldoorn aan de Laan van de Dierenriem zijn tientallen auto’s opengebroken. Bij alle auto’s hadden de dieven het voorzien op de airbags. De auto’s stonden op het terrein aan de achterzijde van het bedrijf.

De diefstallen vonden plaats tussen vrijdag 27 juli 18.15 uur en zaterdag 28 juli 8.30 uur. De daders zijn via de achterzijde het terrein opgekomen. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die wat gezien of gehoord hebben.

Tientallen airbags gestolen bij autobedrijf Apeldoorn (Foto ter illustratie ©Pxhere.com)
Tientallen airbags gestolen bij autobedrijf Apeldoorn (Foto ter illustratie ©Pxhere.com)

UFC on Fox 30: KO's beëindigen heerlijke vechtavond

Het vorige gevecht tussen Eddie Alvarez en Dustin Poirier eindigde onbeslist, na een aantal onregelementaire klappen van Alvarez. Zaterdagnacht gingen beide vechters op herhaling tijdens UFC on FOX 30 en wat een spektakel maakte beide vechters ervan.

Alvarez nam van het begin van het gevecht het initiatief met harde trappen en stotencombinaties. Voor dit gevecht had hij al gezegd niet te ver van Poirier te willen blijven staan vanwege de lange verwoestende armen van de Amerikaan, maar Alvarez kwam geen moment dichterbij. Poirier kon daarom lekker met zijn jab het gezicht van Alvarez beschadigen zonder zelf zwaar in de problemen te komen.

De spectaculaire eerste ronde bracht veel schade toe aan het, door de jaren heen, gehavende gezicht van Alvarez terwijl Poirier in de pauze fris en fruitig op zijn krukje zat. De tweede ronde zou dan ook voor Poirier zijn.

Zware klappen op het gezicht van Alvarez en een aantal mooie pogingen tot verwurging, bracht Alvarez zwaar in de problemen. Toch wist Alvarez Poirier nog eenmaal vast te zetten tegen de kooi, maar de ellebogen die hij uitdeelde waren weer onregelementair. De scheidsrechter Mark Goddard greep in en  liet beide vechters weer opstaan.

Poirier was furieus en begon direct een keiharde aanval op de vermoeide Alvarez. Een linkse stoot werd afgewisseld met een keiharde knie op het lichaam van de voormalig kampioen. Poirier wist dat Alvarez hierdoor geen lucht meer had en bleef met zijn harde vuisten op het hoofd en lichaam van Alvarez afvuren. Knieën, trappen en stoten, maar Alvarez wilde niet neergaan.

Goddard liet doorgaan, vooral ook, omdat Alvarez er af en toe nog een stoot uit wist te persen en nog helder leek. Een klap op het hoofd deed Alvarez dan toch op de grond belanden en Goddard greep direct in, de vierde achtereenvolgende overwinning van Poirier was een feit.

"Ik stop nooit hier. Ik sterf nog liever dan opgeven. Mijn hart ligt hier", aldus de overwinnaar. "Die 12-to-6 ellebogen zijn zwaar verboden, die mogen niet, net als die knieën van het vorige gevecht", gaf Poirier nog even een laatste sneer naar Alvarez.

Jose Aldo vs Jeremy Stephens
Oudje Aldo leek al klaar voor Bellator volgens veel MMA-fans, maar zaterdagnacht wist hij er nog een knappe overwinning uit te persen. Een leverstoot, halverwege de eerste ronde, deed zijn sterke tegenstander Stephens ineenkrimpen van de pijn. De stotenregen die hij daarna mocht uitdelen waren teveel voor de Amerikaan die Aldo in diezelfde ronde nog bijna knock-out had geslagen.

Een emotionele Aldo was enorm blij met deze comeback. "Veel mensen dachten 'waar staat Aldo nu, is hij nog dezelfde vechter'. Ik had mijn team achter me staan en daardoor bleef ik kalm en geconcentreerd."

Aldo ziet zichzelf nog eenmaal in een titelstrijd. "Ik ben nog steeds een topvechter in deze divisie en voordat mijn contract afgelopen is wil ik nog eenmaal voor de titel vechten."

Volledige uitslag UFC on FOX 30
Dustin Poirier verslaat Eddie Alvarez door TKO (stoten, ronde 2)
José Aldo verslaat Jeremy Stephens door TKO (stoten, ronde 1)
Joanna Jędrzejczyk verslaat Tecia Torres na jurybesluit (30-27 x3)
Alexander Hernandez verslaat Olivier Aubin-Mercier na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Jordan Mein verslaat Alex Morono na jurybesluit (29-28 x3)
Hakeem Dawodu verslaat Austin Arnett na jurybesluit (30-27 x3)
Islam Makhachev verslaat Kajan Johnson na opgave (armklem, ronde 1)
Ion Cutelaba verslaat Gadzhimurad Antigulov door TKO (stoten, ronde 1)
John Makdessi verslaat Ross Pearson na jurybesluit (30-26, 29-27, 29-28)
Katlyn Chookagian verslaat Alexis Davis na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Dustin Ortiz verslaat Matheus Nicolau door knockout (stoten, ronde 1)
Nina Ansaroff verslaat Randa Markos na jurybesluit (29-28 x3)
Devin Powell verslaat Alvaro Herrera door knockout (levertrap, ronde 1)

'Migrantenboot' mag aanleggen in Tunesië

Het bevoorradingsschip Sarost 5, dat tientallen migranten aan boord heeft, mag toch aanleggen in Tunesië. Premier Youssef Chached zegt dat de haven van Zarzis is opengesteld. De boot ligt al een paar dagen in de buurt van deze kustplaats zo meldt het AD. 

Het Tunesische schip pikte op 13 juli circa 40 migranten op. Vervolgens kregen Tunesië en Malta ruzie over wie de migranten moest opnemen. Volgens Tunesië vond de redding plaats in Maltese wateren en dus was Malta verantwoordelijk. Malta vond echter dat Tunesië verantwoordelijk was, omdat de dichtstbijzijnde veilige haven zich daar bevond. 

Volgens het Rode Kruis, dat recentelijk nog artsen naar het schip stuurde, was de situatie aan de boord van de Sarost 5 niet langer houdbaar. 

Drankrijder beschadigt meerdere geparkeerde auto's

Een 27-jarige man uit Haarlem werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De politie kreeg even na 01:00 uur de melding dat een bestuurder op de Bernadottelaan in Haarlem tegen meerdere geparkeerde auto’s was gereden.

De bestuurder was hierna doorgereden. Hij werd niet thuis aangetroffen maar bleek zich op een ander adres te bevinden. De 27-jarige man moest blazen en blies 635 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Op de Bernadottelaan werden meerdere beschadigde auto’s aangetroffen. De verdachte had met zijn auto de linkerflank van een geparkeerd voertuig geraakt en was vervolgens tegen de achterkant van een andere auto gereden. Deze schoot door de klap door tegen de achterkant van een auto daarvoor. Deze auto kwam op zijn beurt weer tegen de voorzijde van weer een andere auto.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Haarlem.

2 doden in groepswoning, doodsoorzaak onduidelijk

In een groepswoning op de Reinevaarstraat in Tilburg werden zaterdagochtend de lichamen van twee mannen (33 en 43 jaar) aangetroffen. Het is op dit moment nog onbekend waaraan zij zijn overleden.

De medewerkers van de ambulance konden bij een van hen geen duidelijke doodsoorzaak vaststellen. Hierop is de politie met een onderzoek gestart. De brandweer heeft een meting verricht of er sprake was van een giftige stof in de lucht. Dit bleek niet het geval te zijn. De forensische opsporing heeft vervolgens ook onderzoek gedaan. Diezelfde middag is er met een arts een schouw verricht op beide lichamen.

Beide personen waren bekend met drugsgebruik. Of dit ook de doodsoorzaak is, is op dit moment nog niet vast te stellen. Dit zal nader worden onderzocht in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Viertal aangehouden na mishandelen beveiliger

Vier jongens in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar uit Alkmaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur aangehouden op de Stationsweg in Castricum. 

Een horecabeveiliger meende te zien dat één van de jongens uit het groepje van vier een trap tegen een geparkeerde auto gaf. Hij belette het groepje weg te gaan om hen over te dragen aan de politie en werd vervolgens mishandeld.

De beveiliger werd tegen zijn hoofd geslagen en kwam op de grond terecht. Hij werd voor behandeling met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

MLB: 28-jarige rookie kent geweldige debuutweek

Hij is al 28 jaar, maar de Venezolaanse honkballer Francisco Arcia was nog niet in actie gekomen in de MLB. Na twaalf jaar in de minor leagues was het deze week dan eindelijk raak: de Los Angeles Angels haalden hem naar het MLB-team en hij mocht debuteren.

Tegen de Chicago White Sox sloeg Arcia in zijn debuutwedstrijd gelijk vier runs binnen, onder meer dankzij een 3-run homerun als eerste hit. Tegen de Seattle Mariners ging het zaterdagavond nog beter: Arcia sloeg wéér een 3-run homerun en mepte buiten dat nog eens drie teamgenoten over de thuisplaat, waardoor hij na twee wedstrijden al verantwoordelijk is geweest voor maar liefst tien runs, een beter debuut dan wie dan ook in de lange MLB-geschiedenis. De Angels wonnen overigens met 11-5.

Uitslagen MLB zaterdag
New York Yankees - Kansas City Royals 5-10
St.Louis Cardinals - Chicago Cubs 6-2
Detroit Tigers - Cleveland Indians 2-1
Cincinnati Reds - Philadelphia Phillies 6-2
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 11-2
New York Yankees - Kansas City Royals 5-4
Pittsburgh Pirates - New York Mets 5-0
Atlanta Braves - Los Angeles Dodgers 1-5
Boston Red Sox - Minnesota Twins 10-4
Chicago White Sox - Toronto Blue Jays 9-5
Houston Astros - Texas Rangers 3-7
Miami Marlins - Washington Nationals 2-1
Colorado Rockies - Oakland Athletics 4-1
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 4-9
San Francisco Giants - Milwaukee Brewers 1-7
Los Angeles Angels - Seattle Mariners 11-5

Arcia is geweldig op dreef (Bron: YouTube)

6 doden na kapseizen boot voor Turkse kust

Na het kapseizen van een opblaasboot voor de kust van Turkije zijn zeker 6 van de 16 opvarenden verdronken. 9 mensen werden door de kustwacht uit het water opgevist, naar de laatste persoon wordt nog gezocht. Onder de doden waren drie baby's zo meldt de NOS. 

Volgens een lokale bestuurder waren er ook twee mensensmokkelaars aan boord van de boot, die op weg geweest zou zijn naar het Griekse eiland Lesbos. Turkse staatsmedia melden daarnaast dat er ook Gülen-aanhangers op de boot aanwezig waren. Turkije maakt twee jaar na de mislukte coup, waarvan Gülen als het brein wordt gezien, nog steeds jacht op aanhangers van de tegenstander van Erdogan. 

Zo meldde staatspersbureau Anadolu gisteren nog dat er 45 mensen zijn gearresteerd op het Turkse gedeelte van Cyprus. Onder hen zouden mensen zijn die banden hebben met de Gülen-beweging. Volgens de autoriteiten wilden zij naar Griekenland vluchten. 

Fun met Funda #110 - Betonnen bak in Midwoud

In  de reeks Fun met Funda zijn we al een hoop huizen tegengekomen, maar een dergelijk 'fantasieloos' huis als dit heb ik nog niet eerder gezien. In sommige kamers waan je je in de schuur. Werkelijk overal zijn de muren opgetrokken uit betonblokken, of wat het ook voor moet stellen. We vinden dit optrekje in Midwoud, voor slechts een half miljoen euro. 

Liever alles op één pagina? Check dan snel de laatste pagina! 

Betonnen bak in Midwoud (Foto: Funda)
Betonnen bak in Midwoud (Foto: Funda)

Qatar speelde vals om WK binnen te halen

Het toch moeilijk als roddelblaadje te omschrijven The Sunday Times heeft een primeur die mogelijk het aanstaande wereldkampioenschap voetbal in Qatar op losse schroeven zet. De krant beschikt over informatie waaruit blijkt dat het Islamgekke en schatrijke golfstaatje een zware overtreding tegen de FIFA-reglementen zou hebben begaan om het WK binnen te slepen. Naar verluidt hebben de oliesjeiks diverse invloedrijke personen ingehuurd om de concurrentie te besmeuren.

Zo zouden de Arabieren een PR-bureau en oud-CIA-agenten hebben ingezet om doelbewust foute informatie te verspreiden over de WK-bids van de Verenigde Staten en Australië, destijds de belangrijkste concurrenten voor de slavendrijvers Qatari. Een klokkenluider die de nogal controversiële informatie aan The Times doorspeelde, rept ook over een gerespecteerde wetenschapper die van de organisatie 9000 dollar zou hebben ontvangen om een vernietigend rapport te schrijven over de hoge kosten van een WK in Amerika, Dat rapport is daarna verzonden naar verschillende nieuwsorganisaties.

Qatar zou verschillende invloedrijke figuren in Australië en de Verenigde Staten hebben betaald om de kandidatuur van hun eigen respectievelijke landen zwart te maken. Iets dat volkomen in strijd is met de reglementen van de Wereldvoetbalbond, dat zegt dat 'geen enkele mondelinge of schriftelijke verklaring mag worden afgelegd, gunstig of ongunstig, over de kandidaturen van andere landen'. Ironisch genoeg kregen de tijdelijke werknemers van de sjeiks de opdracht om te laten afspiegelen dat er geen draagvlak zou zijn onder de bevolking van de beide landen voor een WK. Een belangrijk criterium om voor de organisatie van zo'n toernooi in aanmerking te komen.

Ironisch, omdat de Arabieren zelf ook niet bepaald warm lijken te lopen voor een WK in eigen emiraat.

De klokkenluider zou zelf betrokken zijn geweest bij de Qatarese WK-bid en dus goed op de hoogte zijn.

Het is niet de eerste keer dat het Arabische land negatief in het nieuws komt omtrent het aanstaande WK. Eerder al kwam de Independent met de constatering dat voor de bouw van de stadions slaven werden ingezet en de onmenselijke werkomstandigheden al voor de nodige sterfgevallen hadden gezorgd. Qatar beloofde na een vermaning van de FIFA beterschap, maar daar lijkt in de praktijk weinig terecht van te komen.

Man lichtgewond na worsteling met insluiper

De schrik zit er goed in bij de bewoners van een huis in Uden. Ze werden zaterdag aan het einde van de avond geconfronteerd met een onbekende man in hun woning. Hij ging er na een worsteling met de bewoner vandoor. Kort daarna werd een verdachte opgepakt.

De bewoner van het huis zat zaterdag aan het einde van de avond nietsvermoedend in de tuin toen hij vreemde geluiden uit de woning hoorde. Ook brandde plotseling het licht op de bovenverdieping. Omdat hij het niet vertrouwde nam hij boven een kijkje.

Daar werd hij direct geconfronteerd met een man die hem vastpakte en duwde, waardoor de bewoner ten val kwam. De bewoner en zijn vrouw, die in de woonkamer zat en inmiddels ook door had dat er iets mis was, werden door de man bedreigd. Hij ging er uiteindelijk met geld van de bewoners vandoor. 

Terwijl specialisten van de technische recherche onderzoek deden in de woning, gingen andere agenten op zoek naar de dader, van wie een goed signalement bekend was. Op het Beatrixhof zagen agenten even na middernacht een man die volledig voldeed aan het signalement van de insluiper. De 39-jarige man uit Amsterdam werd direct aangehouden.

De bewoner liep enkele schaafwonden op bij de worsteling met de insluiper en maakt het naar omstandigheden goed. Hij is net als zijn vrouw erg geschrokken van het voorval. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

Man lichtgewond na worsteling met insluiper (Foto: stockfoto politie.nl)
Man lichtgewond na worsteling met insluiper (Foto: stockfoto politie.nl)

61-jarige vrouw gewond na steekpartij

Bij een steekpartij in de nachtopvang aan de Poeldijkstraat in Amsterdam is vannacht een 61-jarige vrouw gewond geraakt. Dat meldt AT5 op haar website. De steekpartij vond plaats rond rond 04:45 uur.

Kort na het incident heeft de politie een verdachte aangehouden. Over de identiteit van de verdachte is nog niets bekendgemaakt. Ook over de ernst van de verwondingen kan de politiewoordvoerder nog niets zeggen. Wel zou het slachtoffer volgens een getuige met spoed naar het VU zijn gebracht voor behandeling.

Het pand aan de Poeldijkstraat is sinds vorig jaar een nachtopvanglocatie van HVO Querido. Behalve aan daklozen biedt de organisatie in het pand ook opvang aan mensen uit instellingen die binnen afzienbare tijd op zichzelf gaan wonen.

Rukia, Ichigo en Aizen getoond in Jump Force

Via PlayStation HongKong is er nieuwe gameplay getoond van Jump Force. In de trailer worden personages uit Bleach getoond: Ichigo, Rukia en Aizen.  We zien het ze opnemen tegen onder andere Naruto, Freeza en Luffy. De gameplay begint rond 14:50

Jump Force is een fighter waarin diverse Jump-manga samenkomen om tegen elkaar te knokken. Tot nu toe zijn er vertegenwoordigers uit One Piece, Naruto, Bleach en Dragon Ball. Light en Ryuuk uit Death Note zijn ook meermaals getoond, maar onzeker is nog of zij ook speelbaar zijn. Jump Force lanceert ergens in 2019 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Servië na zinderende finale weer Europees kampioen waterpolo

Voor de vierde keer op rij heeft Servië zich bij de mannen gekroond tot Europees kampioen waterpolo. De Oost-Europese grootmacht won in een zinderende finale in Barcelona van gastland Spanje, hoewel daar een strafworpenserie aan te pas moest komen.

Servië domineert het waterpolo al geruime tijd, hoewel het op het WK van vorig jaar in de halve finales nipt geklopt werd door Kroatië. In 2015 was er de wereldtitel, een jaar later olympisch goud en in 2012, 2014 en 2016 won de ploeg de Europese titel.

In Barcelona was de Spaanse keeper Daniel Lopez de grote man door zijn ploeg in de bijzonder hoogstaande finale lang op de been te houden. Servië kwam pas in de derde periode op voorsprong, maar dat werd tenietgedaan en strafworpen moesten uitkomst bieden. Daarin waren de absolute topfavorieten met 5-3 dan toch te sterk en dus was de vierde opeenvolgende Europese titel een feit.

De samenvatting van de finale is hier te zien.

[esports] London Spitfire wint Overwatch League

Na ruim zes maanden competitie, vier stage play-offs en de grote finale is London Spitfire de kampioen geworden van het eerste seizoen van de Overwatch League. Het team versloeg Philadelphia Fusion in twee sets: 3-1 en 3-0.

De Fusion kon weinig inbrengen tegen het optreden van London Spitfire. Spitfire, dat in Stage 4 nog verloor van Fusion en een zwakke performance had, was compleet dominant. Voornamelijk DPS-spelers Birdring en Profit lieten niets heel van Fusion. De DPS-spelers van Fusion hadden beduidend minder impact en konden weinig bewerkstelligen.

Hiermee is London Spitfire de eerste kampioen. Ze hebben hiermee een miljoen dollar verdiend als bonus, dat verdeeld wordt onder de spelers, de staff en de organisatie. In december keert de Overwatch League terug voor seizoen 2 met meer teams. 

London Spitfire wint Overwatch League

'Erdogan beflikkert Trump, Israël laat Turkse vrij'

De driehoeksverhouding tussen de Verenigde Staten, Turkije en Israël staat weer eens wat onder spanning. Dit keer gaat het om gevangenen en dan met name een soort ruil, waar twee gevangenen bij betrokken zouden moeten zijn.

Als eerste is daar Ebru Özkan uit Turkije, die in Israël opgepakt werd omdat ze banden zou hebben met Hamas. Vervolgens is er de Amerikaanse dominee Andrew Brunson, die al bijna twee jaar vast zit in Turkije wegens president Erdogan's standaardriedeltje: Gülenist, banden met de 'couppoging' van 2016,  je kent het wel.

Turkije wil Özkan vrij hebben, de Amerikanen willen Brunson op vrije voeten zien en daar viel een dealtje mee te maken, want Israël is dan weer dikke vrienden met de VS. Eerder deze maand ontmoetten presidenten Trump en Erdogan elkaar op de NAVO-top, waarbij Trump ogenschijnlijk dacht dat hij met Erdogan een deal gesloten had.

Naar nu blijkt heeft Trump aan zijn Israëlische collega Netanyahu gevraagd om de Turkse Özkan vrij te laten, wat dan ook vrij rap gebeurde. In ruil daarvoor wilde Trump natuurlijk zien dat Brunson vrijgelaten werd, maar dat gebeurde dan weer niet. Sterker nog, eerder deze week werd bekend dat Brunson onder huisarrest is geplaatst en dat komt natuurlijk niet overeen met vrijlating.

Trump heeft inmiddels gedreigd met sancties tegen Turkije als Brunson niet vrijgelaten wordt, Erdogan liet weten niet te zwichten: "De VS verliezen een sterke en oprechte partner als ze hun houding niet veranderen." Vanuit Israël werd door anonieme overheidsbronnen dan weer bevestigd dat de ruil gepland was, hoewel de advocaat van Özkan van niks zegt te weten.

Hoe de zaak verder gaat is nog afwachten, maar Turkije lijkt in elk geval de 'winnaar': de Turkse is vrij, Turkije's gevangene is nog altijd een gevangene. Zeg het maar, 'slim gespeeld van Ome Recep' of 'dat is toch puur bedrog!'?

Man mishandelt portier en agent

Een agent kreeg in de nacht van zaterdag op zondag 29 juli op de Visserstraat in Breda een kopstoot in het gezicht van een 19-jarige jongeman uit de gemeente Tholen. Kort hiervoor mishandelde de knul al een portier. Hij is aangehouden.

De jongeman misdroeg zich rond 02.15 uur in een bar en werd door de portier buiten gezet. Hij gedroeg zich vervolgens direct vervelend in de richting van het uitgaanspubliek. Toen de portier dit probeerde te voorkomen, gaf de man hem een vuistslag in het gezicht. Hierop heeft de portier de man op de grond gehouden en de politie gealarmeerd.

Kopstoot
Meerdere agenten kwamen naar de locatie van de portier en de in bedwang gehouden man. Een van de agenten ging met de man in gesprek. De man werd op zijn zij gedraaid en zag hierbij kans om uit het niets een gerichte kopstoot in het gezicht van de agent te geven. De verdachte werd direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft zich tot aan zijn insluiting hevig verzet.

Aangifte
Zowel de portier als de agent deden aangifte tegen de man. Beiden hadden geen directe medische hulp nodig voor hun verwondingen.

Tour: Etappe 21 - Sprinten in Parijs

Tom Dumoulin heeft op de valreep zijn etappezege nog binnen, Geraint Thomas wint de Tour. Vandaag is het nog tijd voor het standaard champagneritje richting Parijs, alwaar we dan naar de laatste meters van deze Tour kunnen kijken.

De heren krijgen 116 kilometer voor de kiezen, waarvan het eerste deel natuurlijk weer grappenmakend afgelegd wordt, je kent het wel. Rellende_Rotscholier heeft hier op FOK! zijn laatste voorbeschouwing van deze Tour geschreven, waarvoor dank namens alle liefhebbers.

Het is allemaal niet zo spannend verder: rond kwart over vier gaan de mannen van start, tegen zes uur zijn ze in Parijs en ergens rond zeven uur staat de massasprint op het schema. Tenzij iemand het peloton weet te foppen, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

Man overleden door geweld

Een man is zaterdagavond om het leven gekomen bij een geweldsincident aan de Oudestraat in Amstenrade. Drie verdachten (mannen) zijn na het incident aangehouden.

De politie kreeg rond 19.00 uur een melding van een ruzie in een pand aan de Oudestraat. Agenten waren snel ter plaatse en troffen in de hal van het pand een man aan die niet meer aanspreekbaar was. Hij reageerde niet meer en de agenten gingen over tot reanimatie. Deze hulp mocht niet meer baten en het slachtoffer is ter plekke overleden. Na het incident zijn drie verdachten aangehouden. Hun rol bij het geweldsincident wordt door de politie onderzoek.

De identiteit van de betrokken personen wordt nog niet bekend gemaakt omdat de familie van het slachtoffer nog in kennis gesteld moet worden. Ook worden er op dit moment geen uitspraken gedaan over de relatie tussen slachtoffer en verdachten. De aanleiding voor het incident is onbekend en wordt door de recherche onderzocht. 

Buurtonderzoek en getuigenoproep
In de Oudestraat is na het incident een buurtonderzoek ingesteld. Ook getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de politie als ze informatie hebben. Dit kan via 0900-8844. Naast een buurtonderzoek is er ook een sporenonderzoek ingesteld in en rondom het pand.

Man overleden door geweld (Foto: stockfoto politie.nl)
Man overleden door geweld (Foto: stockfoto politie.nl)

Ufo's of ballonnen met lichtjes

De bloedmaan trok veel bekijks vrijdagavond, maar AT5 kreeg ook meldingen binnen van een aantal onverklaarbare blauwe lichten in de lucht.

Uit verschillende delen van de stad kwamen de meldingen binnen. Peter keek met een vriend naar de bloedmaan op het Cruquiusplein in Oost toen de twee uit het niets een aantal blauwe lichten in de lucht zagen. 'Rond half elf 's avond zag ik een grote formatie lichten, soort van sterren, snel door de lucht vliegen. Het was een heel indrukwekkend verschijnsel wat moeilijk te verklaren was.'

'Ze vlogen razendsnel!'
Peter probeerde via Google te ontdekken wat het was en kwam toen terecht op de website ufomeldpunt.nl. Hij deelde zijn ervaring op het platform en kreeg tot zijn verbazing reacties van andere Amsterdammers die hetzelfde hadden gezien. 'Ik zag ze ook in Noord. Ik rende naar binnen om mijn kind te halen en die zag ze ook. Ze vlogen razendsnel!', zegt Zeola op de site.

Ook Lisa zag de blauwe lichten in de lucht vliegen vanuit Zeeburgereiland. 'Ook gezien, ik dacht dat ik gek werd. Ik heb ook nooit eerder op een site als deze gezeten. (...) Ik was zo gefrustreerd dat ik niks las op het internet dat iemand dit ook zag. Blij dat ik niet de enige ben!'

'Gewoon satellieten'
Lucas Ellerbroek is sterrenkundige en heeft de lichtstipjes zelf ook aan de horizon voorbij zien komen. 'Volgens mij waren dat gewoon satellieten, bijvoorbeeld Iridium satellieten (maakt onder andere mobiele communicatie mogelijk, red.). Die kan je op een heldere avond gewoon zien overtrekken.'

Satellieten? Of toch 'gewoon' feestattributen? Een Amsterdammer laat AT5 weten het mysterie op te kunnen lossen. 'Bij een trouwerij op Blijburg zijn vrijdagavond ballonnen met lichtjes erin opgelaten. Waarschijnlijk zijn die gezien!'

FOK! Wat een weer: de zomer gaat door hoor!

Hallo boerenburgers en buitenlui!  

Zo. We hebben een extreem warme periode afgesloten. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Diverse zware regen- en onweersbuien trokken in hoog tempo over ons land. Het was in eerste instantie een complex die over Noord-Holland trok, en daana ontstond er op het feitelijke koufront een nieuwe onweershaard. Toch zijn er ook plekken geweest die niet of nauwelijks wat hebben gekregen. Op plekken die wel met buien te maken kregen viel over het algemeen zo tussen de 7 en 17 mm. De treksnelheid was erg hoog dus de buien duurde meestal niet langer dan een half uur.

Achter het front klaarde het weer breed op. Wel stak er een pittig zuidwestenwindje op. Op veel plaatsen was het dan ook maar rond 23 graden. Behalve in het zuiden, daar klom het kwik toch wel weer tot ruim 28 graden en de buien die daar vielen waren warmte-onweders. 

Vannacht kunnen we dan overal het huis eens lekker laten doorluchten. Het koelt af naar waarden tussen de 13 en 17 graden. Heerlijk!.

Vandaag komt er dan geleidelijk aan meer bewolking en er kan tegen de avond in het westen zowaar wat lichte regen vallen. In het oosten en zuidoosten schijnt de zon nog volop, al komt er ook daar later meer bewolking. Nu denk je na alle hitte, het is eindelijk afgekoeld? Nee hoor. In de gebieden waar de zon het meest schijnt kan het toch nog 29 graden worden. Langs de kust wordt het rond de 25 graden. De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig.

De komende week is er één ding dat niet veranderd: de droogte. Het wordt wederom een meest droge week, al sluit ik een enkel buitje niet uit. De maxima komen gemiddeld uit rond de 25 graden. Aan zee en in het noorden iets lager, in het zuiden wat hoger.

Fijne zondag!  

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Einde reis (Foto: spylacopa_68)
De reis van Spylacopa_68 is ten einde. Dit is op de boot naar IJmuiden. ( Foto: SPylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Ni no Kuni II krijgt een hoop DLC

Ni no Kuni II krijgt drie DLC-uitbreidingen, waarvan de eerste gratis is. Op 9 augustus mag krijgt iedereen de 'Adventure Pack' gratis. De Faraway Forest krijgt hiermee een paar extra moeilijke verdiepingen, inclusief twee nieuwe bazen die gericht zijn op ervaren spelers.

De andere twee uitbreidingen zijn onderdeel van de Season Pass. De eerste uitbreiding moet deze winter uitkomen en voegt een nieuwe moeilijke puzzel dungeon toe. Aan het einde wacht een grote beloning. De tweede uitbreiding, die begin 2019 moet uitkomen, voegt een nieuwe verhaal toe. Hiervan zijn nog weinig details bekend.

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom kwam eerder dit jaar uit voor PS4 en pc.

Yakuza: Kiwami 2-trailer toont onmogelijke liefde

In Yakuza: Kiwami 2 ontmoet hoofdpersoon en onderwereldfiguur Kazuma Kiryu politiedetective Kaoru Sayama.De twee beginnen uiteraard als vijanden, maar natuurlijk wordt al snel hun relatie een stuk complexer. In de onderstaande trailer kun je alvast een glimp opvangen van de dynamiek van hun relatie. Yakuza: Kiwami 2 komt op 28 augustus uit exclusief voor PS4.

Yakuza: Kiwami 2 is een remake van Yakuza 2, die in 2008 uitkwam op de PS2. De game speelt zich af in Kamurocho, een parodie op Kabukichō (de echte red-light district van Shinjuku). Verder ga dit keer ook naar Osaka. De remake maakt gebruik van de nieuwe Dragon Engine, waarmee ook Yakuza 6 werd ontwikkeld.

Destiny 2: Forsaken toont nieuwe wapens en uitrusting

Destiny 2: Forsaken is een uitbreiding en dat betekent natuurlijk nieuwe wapens en uitrusting. In de onderstaande video zien we voor zowel PvE als PvP hele handige items. Wat te denken van een dubbele raketwerper of een laarzen waarmee je door te glijden projectielen terug kaatst. De nieuwe boog wapen wordt ook getoond.

In Forsaken is de Reef gevallen en moeten de speler en Cayde-6 onderzoeken wat er is gebeurd. Wat je treft is een uitbraak in de Prison of Elders, waarin de meest gevaarlijke criminelen zijn ontsnapt: de acht Barons. De uitbreiding draait om het vangen van deze criminelen. De uitbreiding komt op 4 september uit voor PS4, Xbox One en pc.

Phinney breekt neus en oogkas, maar finisht Tour de France

Wielrenner Taylor Phinney houdt niet van opgeven, zo blijkt in het slotweekeinde van de Tour de France. De 28-jarige Amerikaan ging vrijdag in de laatste 'normale' etappe van de Tour onderuit en brak zijn neus en oogkas.

Voorafgaand aan de tijdrit van zaterdag liet Phinney weten dat hij 'gewoon' van start zou gaan. Dat deed hij dan ook en hij zette uiteindelijk de 140e tijd neer in het veld van 145 renners, 7:43 minuten achter winnaar Tom Dumoulin. "Ik kon natuurlijk niet zo diep gaan als ik normaal zou doen, dus wat dat betreft scheelde het wel weer", aldus de Amerikaan na afloop, met alleen de 'wandeletappe' in Parijs nog voor de boeg.

"Maar goed, een tijdrit van dertig kilometer is dan weer wat makkelijker dan een bergetappe van tweehonderd kilometer, dus ik heb eigenlijk gewoon geluk", lachte Phinney, waarvan overigens al wel bekend was dat hij van geen opgeven weet: op het Amerikaans kampioenschap van 2014 ging hij verschrikkelijk onderuit en even leek het erop dat zijn been geamputeerd moest worden. Dat bleef hem bespaard en eind 2015 keerde hij terug, hoewel hij de belofte van zijn jongere jaren nooit écht in kon lossen.

Phinney na de tijdrit (Bron: YouTube)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.