Verstappen: "Het is gewoon een schijtzooi, wat een fucking grap"

Max Verstappen kende geen geweldige Grand Prix van Hongarije, om het maar even zacht uit te drukken. In de kwalificatie wist de Nederlander er met plek zeven nog íets uit te halen, hoewel ook dat tegenvallend was, in de race hield zijn auto er al snel mee op.

Verstappen kende een puike start en stuurde zijn Red Bull binnen een bocht van de zevende naar de vijfde plek. Na vijf ronden ging het echter fout: door een probleem met een onderdeel van de Renault-motor moest hij zijn auto aan de kant zetten en dat leverde logischerwijze wat frustratie op.

De bliepjesmachine van de F1-bazen draaide op volle toeren op het moment dat Verstappen's boordradio de lucht in geslingerd moest worden: "Fuck! Wat een fucking grap is het de hele fucking tijd", foeterde de Limburger, die ook voor de camera van Ziggo Sport duidelijke taal sprak.

"Het is gewoon een schijtzooi. Het is gewoon belachelijk, je betaalt zoveel miljoenen voor een A-product, maar het is gewoon....ja, ik ga het maar niet noemen, maar het slaat nergens op. Als je uitvalt is het enorm balen, maar het is in elk geval niet het schuld van het team", zo legde Verstappen de schuld - net als zijn teambaas Christian Horner - duidelijk bij motorfabrikant Renault neer.

Verstappen's boordradio is hier zónder bliepjes te luisteren, voor wie zin heeft in wat gefuck.