FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 6 december 2017

Feyenoord sluit Champions League af met eerste zege

Feyenoord heeft het Europese avontuur afgesloten met een overwinning tegen Napoli. In de blessuretijd maakte Jeremiah St. Juste de 2-1.

Bij Feyenoord was er een basisplek voor jongeling Tyrell Malacia, die de geblesseerde Miquel Nelom verving op de linksbackpositie. Al na twee minuten namen de gasten de voorsprong. Van dichtbij knalde Piotr Zielinski de 0-1 tegen de touwen. Napoli kreeg vervolgens mogelijkheden op een tweede treffer, maar door ondermeer goed verdediger van Renato Tapia bleef het bij de ene treffer.

Naarmate de eerste helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd, maar kansen bleven aanvankelijk uit. In de 33ste minuut kwamen de Rotterdammers toch op gelijke hoogte. Uit een goede voorzet van Steven Berghuis kopte Nicolai Jörgensen de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft bleven grote kansen voor beide ploegen uit en hield Feyenoord betrekkelijk eenvoudig stand. De ploeg eindigde de wedstrijd nog met tien man nadat Tonny Vilhena in de slotfase met twee keer geel werd weggestuurd. De wedstrijd leek vervolgens in 1-1 te eindigen, maar in de blessuretijd kopte St. Juste uit een corner de 2-1 binnen.

Feyenoord

2 - 1

Napoli

 33' Jörgensen
 90+1' St.Juste
   2' Zielinski
 
 Gele kaart: St.Juste, (Feyenoord), Mertens, (Napoli)
 Rode kaart: Vilhena (83/2xg) (Feyenoord),
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 36.500
Arbiter: Oliver (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Nieuwkoop (St.Juste/ 76)
v.Beek
Tapia
Malacia
Amrabat
Toornstra
Vilhena
Berghuis (Larsson/ 72)
Jörgensen
Boëtius
  Reina
Maggio (Rui/64)
Albiol
Koulibaly
Hysaj
Allan (Rog/60)
Diawara
Hamsík
Callejón (Ounas/74)
Mertens
Zielinski

Feyenoord sluit Champions League af met eerste zege (Pro Shots / Kay Int Veen)
Feyenoord sluit Champions League af met eerste zege (Pro Shots / Kay Int Veen)

Nepverhuizers halen huis R. Kelly leeg

Huizen van R. Kelly in Atlanta zijn leeggeroofd door dieven die zich voordeden als verhuizers. Dit gebeurde tijdens een tournee van de zanger, zegt de politie tegen New York Daily News.

Een schoonmaakster waarschuwde de politie toen Kelly eind november optrad in New Orleans. Op het moment dat agenten bij de woning arriveerden was bijna alles weg. Na contact met Kelly nam de politie ook een kijkje bij zijn andere huurwoning en ook die woning was gestript.

Buren hadden gezien dat verhuizers spullen uit Kelly's woning hadden gehaald en ingeladen in een vrachtwagen. Toen de politie de volgende dag terugkeerde voor vervolgonderzoek troffen ze de nepverhuizers aan bij de woning van Kelly. Ze zijn gearresteerd en tijdens het verhoor vertelden ze dat ze Kelly helpen verhuizen naar Chicago. Maar de politie vermoedt dat ze alle objecten van Kelly onderhands verkopen, kamer voor kamer. Een van de kopers had voor 6000 dollar, ruim 5000 euro, aan gestolen goederen gekocht.

De politie kan niet zeggen hoeveel de buit totaal bedraagt, omdat het zoveel spullen zijn. ''Er zijn veel meubels en elektronica gestolen, waaronder een aantal televisies. We praten hier over een televisie in elke kamer van het huis." De politie probeert de resterende buit op te sporen.

Nepverhuizers halen huis R. Kelly leeg
Nepverhuizers halen huis R. Kelly leeg (Foto: BuzzE)

Uitslagen 4e speeldag WK handbal

Afgelopen middag speelde Nederland met 27-27 gelijk tegen Servie. Inmiddels zijn ook de overige wedstrijden van groep C en D achter de rug. Morgen spelen groep A en B hun vierde wedstrijd.

Groep C
Rusland - Japan 29-28
Tunesië - Montenegro 23-29
Brazilië - Denemarken 20-22

1. Rusland 4 - 8
2. Denemarken 4 - 6
3. Montenegro 4 - 4
4. Brazilië 4 - 3
5. Japan 4 - 3
6. Tunesië 4 - 0

Groep D
Kameroen - Zuid-Korea 21-33
Servië - Nederland 27-27
Duitsland - China 24-9

1. Duitsland 4 - 7
2. Servië 4 - 6
3. Zuid-Korea 4 - 6
4. Nederland 4 - 5
5. Kameroen 4 - 0
6. China 4 - 0

OS ver weg voor curlingmannen

De Nederlandse curlingmannen lijken de Olympische Spelen te kunnen vergeten. Het team van skip Jaap van Dorp verloor op het olympisch kwalificatietoernooi in Tjechië met 3-4 van Duitsland. Gisteren werd in het eerste duel al met 6-7 van Italië verloren.

Net als gisteren was het duel opnieuw spannend. Na negen ends stond het 3-3, waarna in de tiende beurt de beslissing viel. Daarin scoorde Duitsland het vierde punt, waardoor Nederland het lastig gaat krijgen om zich te plaatsen voor Zuid-Korea. Slechts de beste twee landen krijgen een ticket voor het evenement.

Nederland speelt nog tegen Finland, waarna wedstrijden tegen China, Rusland, Denemarken en gastland Tsjechië volgen.

Autodief steelt kind

Woensdagmiddag zette een moeder in Heiloo één van haar kinderen in de auto en liep daarna terug de woning in om haar andere kind te halen, toen haar auto gestolen werd met kind en al. Even later al werd de auto met het kind, ongedeerd, enkele straten verderop teruggevonden.

Pas nadat de dief met de auto was weggereden van de Werkendelslaan ontdekte hij dat er een kind in de auto zat. Hij besloot de auto met kind en al achter te laten en te vluchten. Volgens een politiewoordvoerder was de dief vermoedelijk zelf ook erg geschrokken.

Wielerploeg FDJ heeft een nieuwe sponsor gevonden voor komend jaar

De Franse verzekeringsgroep Groupama wordt de nieuwe cosponsor van FDJ, dat maakte Marc Madiot, ploegmanager van de Franse WorldTour-ploeg, woensdag bekend via een persbericht. Groupama is een internationaal verzekeringsconcern met wereldwijd meer dan 30.000 werknemers. Het bedrijf verleende eerder al zijn naam aan voetbalstadions in Boedapest en Lyon.

"Ik ben trots dat ik de manager ben van Groupama-FDJ", zegt Marc Madiot. "De komst van Groupama, een grote speler in de Franse sportwereld, naast onze partner FDJ is geweldig nieuws voor de wielersport. En natuurlijk ook voor de ploeg, want we krijgen de middelen om sterker en competitiever te zijn. De ploeg, de technische staf en de renners staan in de startblokken om een nieuwe pagina toe te voegen aan onze historie."

FDJ is al sinds 1997 verbonden als sponsor van de Franse wielerploeg. Het bedrijf begon eerst als Française des Jeux, daarna werd het Equipe Cycliste FDJ en vanaf 2014 heet de ploeg FDJ. Vanaf komend seizoen zal ook Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam uitkomen voor de Franse ploeg, waar Thibaut Pinot en Arnaud Démare de kopmannen zijn. 

Het nieuwe shirt van Groupama-FDJ zal op 31 januari bekend worden gemaakt. Het tenue zal op 4 maart voor het eerst te bewonderen zijn in wedstrijdverband, dan gaat Parijs-Nice van start. De blauw-wit-rode teamkleuren zullen behouden blijven, ondanks het groene logo van de nieuwe sponsor.

Bendelid wil testikels vergulden en overlijdt

Als je ooit op het lumineuze idee komt om je ballen van een laagje goud te voorzien, vraag iemand dan om je even terug de realiteit in te slaan. Bendelid Nazario Gonchucha had zo iemand ook wel kunnen gebruiken, want hij ging wel door met zijn plan en dat kwam hem duur te staan: de knuppel overleed.

Gonchucha was lid van de beruchte sukkelverenging Mara Salvatrucha, ook wel bekend als MS-13 en vol vet stoere jongens. Zo'n vet stoere jongen wilde Nazario ook worden en daarvoor had hij een apparaatje weten te bemachtigen waarmee men sieraden van goud kan voorzien. Met zijn ietwat matige denkvermogen kwam hij tot de conclusie dat hij hier ook wel mee kon tatoeëren, een soort van. En waar beter om dat uit te proberen dan op je ballen? 

Zo gezegd, zo gedaan, en toen was hij dood. "Iemand's edele delen vergulden kan niet en zorgt voor acuut levensgevaar", zo zegt arts Ian Joseffson van het Los Angeles Community Hospital, waar de man met de gouden lul ballen zijn laatste ongelukkige adem uitblies. Opvallend genoeg zegt Joseffson daarbij ook dat het dit jaar al de derde keer is dat iemand met zo'n prachtig stukje dodelijke versiering naar binnen kwam in zijn ziekenhuis. Een trend, zo noemt hij het zelfs, wat hij te gek voor woorden vindt.

Mocht het dus nog niet duidelijk zijn: laat je ballen lekker voor wat ze zijn. 

Update
Een oplettende lezer wijst ons erop dat het hier naar alle waarschijnlijkheid om een klassiek broodjeaapverhaal gaat. Altijd scherp blijven, zo blijkt maar weer.

Ongelofelijke stunt van hockeyers India tegen België, Bhubaneswar ontploft

De Indiase hockeyers hebben het op het oog ongenaakbare en favoriete België – drie zeges in de poulefase – op de HWL Final in Bhubaneswar voor een uitzinnig thuispubliek in de kwartfinale met shoot-outs verslagen na een 3-3 gelijkspel. India was in de poule nog blijven steken op slechts één gelijkspel tegen Australië en twee nederlagen.

Maar dat maakte woensdagavond niet uit in een uitverkocht Kalinga Stadium. De hockeyers van Nederlander Sjoerd Marijne kwamen op een 2-0 en 3-2 voorsprong, maar zagen de Belgen telkens terugkomen, twee keer via topscorer Loïck Luypaert. Het werden uiteindelijk shoot-outs en die werden matig genomen door de Belgen en beter door de Indiërs. De shoot-outs werden met 2-3 gewonnen door India. Het thuispubliek was helemaal uitzinnig en droeg India naar de overwinning. Nadat India al was afgeschreven dit toernooi na twee matige wedstrijden, stond het op uit de dood. Dankzij het format van het toernooi waar iedereen de kwartfinale haalde, waardoor India een rustdag meer had dan België, dat dinsdag nog tegen Oranje speelde. De Belgen kwamen er moeilijk aan te pas.

Marijne was uiteraard apetrots na de wedstrijd. ‘Dit is zo ongelofelijk positief, tegen een van de beste teams van de wereld. Iedereen in het team haalde ook minimaal een zeven. Ik zag een heel ander team dan de vorige wedstrijd’, zei de coach. Hij had samen met het team op de tribune de wedstrijd Nederland-België (0-3) dinsdag gekeken. ‘Ik zag samen met Raoul Ehren wel mogelijkheden. Wij hebben vandaag laten zien dat we rustig kunnen blijven. Wij hebben België grote delen van de wedstrijd gewoon onder druk gezet. Het allermooiste is dat ze er ook echt in geloofden. Prachtig om het team zo te zien. Toen we de shoot-outs haalden was ik al trots op onze prestatie. Raoul had nog wat dingen aangepast bij ons in de shoot-outs de afgelopen tijd. Heel bijzonder om dit samen met hem mee te mogen maken.’

Bij de Belgen heerste een apart gevoel. Het eerste wat aanvoerder Thomas Briels zei was: ‘Mooi dit. Dit maak je als hockeyer maar een paar keer in je carrière mee’, doelend op de bijna tienduizend Indiërs in het stadion. ‘Maar het zou lekker zijn als er eens tienduizend man voor ons zouden zijn’, refeerde hij aan het Wagener Stadion en het EK, toen België de finale verloor van Nederland. ‘Het is geen drama. Dit is geen titeltoernooi. Maar het is wel zuur. Wij hadden wel een team om hier de finale te spelen. Zij hebben goed gespeeld. Wij hebben ons niveau niet gehaald.’

België-India 2-3 (0-2)
’31 Gurjant Singh 0-1
’35 Harmanpreet Singh 0-2 (sc)
’39 Loïck Luypaert 1-2
’46 Loïck Luypaert 2-2
’46 Rupinder Singh (sc) 2-3
’53 Amaury Keusters 3-3

India wint de shoot-outs met 2-3

Spanje-Australië

Dankzij vier rake strafcorners is Australië de eerste halve finalist van de HWL Final in Bhubaneswar. De fysiek imponerende Australiërs zagen eerst Spanje op voorsprong komen, maar dankzij Jeremy Hayward, Aaron Kleinschmidt en twee keer Blake Govers (ex-Bloemendaal) liepen de Kookaburras uit naar een duidelijke zege. Nadat Govers de 1-4 had gemaakt kwam de Spaanse frustratie, die zich uitte in een groene kaart voor Marc Salles en een gele voor Sergi Erique.

Spanje-Australië 1-4 (1-1)
’20 Marc Garcia 1-0
’28 Jeremy Hayward 1-1 (sc)
’48 Aaron Kleinschmidt 1-2 (sc)
’50 Blake Govers 1-3 (sc)
’50 Blake Govers 1-4 (sc)

'Sporters met astma moeten naar Paralympische Spelen'

De voormalige Russische topijshockeyer Alexander Smirnov is van mening dat Noorse sporters met astma, met name langlaufers, mee zouden moeten doen aan de Paralympische Spelen en niet de Olympische Spelen. 

Smirnov was aanvoerder van het Russisch olympisch ijshockeyteam in 1994 and coacht tegenwoordig in de Kontinental Hockey League, de Oost-Europese tegenhanger van de NHL. Hij zegt verbaasd te zijn dat het Internationaal Olympisch Comité zich vooral op de Russische dopingproblemen richt en niet op die van andere landen.

"Het is moeilijk voor mij om uit te leggen wat er aan de hand is, het kan met politiek te maken hebben. Atleten uit andere landen gebruiken ook doping en het IOC gaat alleen achter het Russische team aan", doet hij zijn beklag in Russische media. "Kijk naar de Noorse langlaufers en biatleten, ze hebben allemaal astma en iedereen weet het. Maar als ze astma hebben en dus ziek zijn, moeten ze naar de Paralympische Spelen."

"Het is niet fijn dat de Russische sport zo wordt opgejaagd. Zelfs onze president Vladimir Poetin zei dat na de Spelen in Sochi alle dopingtests afgenomen waren en dat er geen overtredingen waren van de regels, maar drie jaar later waren er ineens problemen." Dat klopt, want later bleek dat de Russen op grote schaal met urinestalen liepen te klooien, om er zo voor te zorgen dat Russen niet positief zouden testen. "Iedereen snapt dat daar iets niet klopt", zegt Smirnov.

De Noorse toplanglaufer Martin Johnsrud Sundby raakte eerder zijn winst in het World Cup-eindklassement en de Tour de Ski in het seizoen 2014/15 kwijt, nadat hij positief had getest op te hoge waarden van astmamedicijn salbutamol. Opvallend genoeg werd Sundby voor slechts twee maanden geschorst, ook nog eens tijdens de zomer, niet echt een boeiende straf voor een langlaufer.

Atleten met astma kunnen een medische uitzondering krijgen om middelen te nemen die ze anders niet zouden mogen nemen. In Noorse media is wel eens geopperd dat minstens 42 olympisch medaillewinnaars uit het land sinds 1992 profijt hebben gehad van astma-medicatie. Dat was overigens gebaseerd op statistische data in plaats van bewijs en valt dus nauwelijks te vergelijken met het Russische staatsdopingsysteem.

Nederland wint World Cricket League en mag tegen 'De Grote Landen' spelen

Het Nederlands heeft al na de eerste van de laatste twee wedstrijden in het World Cricket League Championship (WCLC) gewonnen van Namibië en omdat Papua New Guinea verloor van Hong Kong kan Nederland niet meer worden ingehaald en heeft hiermee het toernooi gewonnen. Nederland heroverde hiermee zijn ODI-status en mag vanaf 2020 in de nieuwe ODI Lague uitkomen. In deze nieuwe competitie zal Oranje spelen tegen de grote cricketlanden als India, Pakistan, Australië en Engeland. 

De World Cricket League Championship is een competitie met ééndaagsewedstrijden voor de beste cricketlanden zonder teststatus, waaronder Nederland, Schotland en Namibië. 

Namibië was als eerste aan zet en kwam uiteindelijk tot 269 runs tegen het verlies van acht wickets. Op het kleine veldje in Dubai, waar de gehele laatste ronde wordt gespeeld, hadden de Nederlandse batsmen echter geen problemen het totaal van Namibië te overtreffen. Wesley Barresi (120 runs) en Ben Cooper (109 not out) sloegen de ballen keer op keer het veld uit. 

Nederland won met acht wickets met nog 53 ballen te gaan. Het partnership van 236 tussen Barresi en Cooper is het hoogste in deze editie van de WCLC tot nu toe. Het Nederlands team ging vervolgens naar het veld waar concurrent Papua Nieuw-Guinea speelde tegen Hongkong. De cricketers uit Hong Kong wonnen en de buit was binnen.

Deze overwinning was zeer belangrijk. Zoals gezegd mag Oranje als kampioen van de WCLC vanaf 2020 meedoen aan de nieuwe ODI League. Omdat het Nederlands team de ODI-status terug heeft, krijgt het ook veel meer geld voor de ontwikkeling van het nationale team vanuit de ICC, de internationale cricketbond. 

Nederland had zich al geplaatst voor het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap cricket. Oranje zal in maart 2018 het kwalificatietoernooi spelen in Zimbabwe. Tien landen spelen om de laatste twee plaatsen voor het WK. 

'Rico vs Badr in de ArenA'

In een interview met podcast 'Vechtersbazen' heeft succestrainer Mike Passenier aangegeven dat de onderhandelingen tussen kickbokskampioen Rico Verhoeven en Badr Hari onderweg zijn.

'Rico versus Badr in 2018? Ja, dat komt er denk ik wel aan,' aldus de Amsterdamse trainer van Hari in het interview. 'Maar dan hoop ik wel dat het groots gebeurt. Dan praat ik gewoon over de ArenA. Dat Oberhausen is het niet. Dat was een mooie setting, een goede locatie, maar wat moeten we nou in Duitsland? We kunnen toch veel beter in Nederland vechten?'

Vorig jaar was een gevecht in Nederland niet mogelijk, aangezien Hari nog een akkefietje had met justitie. De 32-jarige Marokkaan heeft zijn straf inmiddels uitgezeten en is weer in training. De trainer denkt dat het beter is als Badr Hari eerst nog aan minstens één ander gevecht deelneemt. 'Het zal gerust snel bekend worden wat er gaat gebeuren.'

'Hopelijk kan het nu wel. De tijd is er ook rijp voor,' stelde Passenier, doelend op de toenemende populariteit van het kickboksen in Nederland. Passenier stelt dat Hari voorlopig nog wel even doorgaat als kickbokser. 'Hij doet minimaal nog wel twee gevechten. Waarschijnlijk vier ook nog wel. Hij gaat misschien wel door tot zijn 35e. En als hij maar één of twee partijen per jaar pakt, hoeft hij er tot zijn 40e nog maar acht of tien te doen.'

Volgens Passenier wil Ziggo Sport het gevecht uitzenden. 'Zij doen dat liever dichtbij en houden de regie liever zelf in eigen hand. Laten we hopen dat het allemaal rondkomt. Hoe mooi zou het zijn als we minimaal een keer per jaar in Nederland een vechtgala hebben, de ring op de stip. De Toppers lukken het ook.'


Podcast Vechtersbazen (Bron: Youtube)

Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad Israël

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag zoals verwacht Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. Trump kreeg veel kritiek van vooral Arabische landen toen hij dinsdag al aankondigde dat te zullen gaan doen, maar hij zette woensdag door.

Israël beschouwt Jeruzalem als zijn hoofdstad. De Palestijnen zien Oost-Jeruzalem, dat nu wordt bezet door Israël, als hun hoofdstad. Door de stad nu als hoofdstad van Israël te erkennen, gooit Trump olie op het vuur, vinden veel critici.

Trump was dinsdag door diverse Arabische leiders gewaarschuwd dat de erkenning schadelijk kan zijn voor het vredesproces en voor de vrede en stabiliteit in de regio.

Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad Israël
Trump erkent Jeruzalem als hoofdstad Israël (Foto: ANP)

Cricketers Australië op rozen na tweede Ashes-wedstrijd

De Australische cricketers hebben ook de tweede testmatch in de strijd om The Ashes gewonnen. In Adelaide werden de Engelsen opnieuw op een fikse nederlaag getrakteerd. Australië leidt nu met 2-0 in de serie van vijf testmatches.

Mede door een knappe century van Shaun Marsh (126 not out) had Australië in de eerste innings in Adelaide een enorme voorsprong genomen. Op dag vier sloeg Engeland echter terug door de opponent goedkoop uit te gooien in de tweede innings.

De slotdag beloofde veel spanning. Engeland had een hele dag om 178 runs te maken, met nog zes wickets over. De stunt kwam er niet, daar staken de Australische fastbowlers Josh Hazlewood en Mitchell Starc een stokje voor. Al vroeg waren de Engelsen twee wickets kwijt, waaronder dat van hun beste batsman en captain Joe Root. Hij was goed voor 67 runs. Die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven. Het was snel gedaan en uiteindelijk kwam Engeland 120 runs tekort voor de overwinning.

De Engelsen hebben ruim een week de tijd om te herstellen van deze klap. Van 14 tot en met 18 december staat in Perth de derde testwedstrijd op het programma.

FOK! Wat een weer: regen en veel wind

De Sint is weer vertrokken, nu gaat de winter mokken.

Goeiedag of avond of nacht.

En dat was weer een grijze en kleurloze dag. Gelukkig hangt er beterschap in de lucht. Altans, voor de liefhebbers van mooie luchten. We krijgen namelijk te maken met zogeheten 'vuil winterweer' Alle soorten neerslag komen hierbij aan de orde. De kans op gladheid door winterse neerslag neemt ook flink toe, en ik sluit daarbij niet uit dat het ook echt even wit kan worden. Maar voor details is het nog te vroeg.

Eerst morgen maar even. Het blijft bewolkt en en de loop van de dag komt het bewuste koufront op de koffie. Het gaat dan even flink regenen en waaien. Ik verwacht op veel plekken toch wel zo'n 10 millimeter. De wind is met name vóór het koufrount erg sterk met kracht 6 tot 8. De meeste wind aan de kust, maar ook in het binnenland is de wind uitermate vlagerig.

Daarna wordt het interessant, dan komt dus die noordwestelijke stroming op gang en daarin ontwikkelen zich ook diverse kleine verstoringen die voor een forse toename van de buien zorgen. Op vrijdag is dat nog vooral hagel en regen met een klein beetje natte sneeuw,  maar zaterdag kunnen het voluit sneeuwbuien worden. De temperaturen zakken van 9 graden die we morgen nog halen, tot 3 graden op zondag. Ooh, ja, natuurlijk mag ik ook niet vergeten te vertellen dat er bij buien ook onweer mogelijk is. 

Mogelijk komt er op zondagavond dan een echt sneeuwgebied opzetten. Ik zei het al, voor details is het nog te vroeg, maar ik ben elke dag paraat! Ik hou jullie dus op de hoogte.

* Actueel: De modellen draaien al bij voor wat betreft de sneeuwkansen. De trend is droger en iets zachter. Morgen meer hierover.* 

Tot morgen!

Nederland
 

Doesburg (Foto: qltel)

Een wandeling langs de IJssel bracht qltel ook in Doesburg. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Kansen voor jong talent bij kickboksgala Glory: Redemption

Kickbokspromotor Glory geeft aankomend weekend twee jonge getalenteerde vechters de kans van hun leven.  De twintig jaar oude Bailey 'BadBoy' Sugden (10-1, 2 KO, uitkomend voor het Verenigd Koninkrijk) en de negentienjarige Chenglong Zhang (45-5, 11 KO, uitkomend voor China) zijn toegevoegd aan kickboksgala 'Glory:Redemption'.


Promo Glory:Redemption (Bron: Youtube)

Het tweetal was eerder ingedeeld als openingswedstrijd bij Glory 49 SuperFight Series, welke zaterdag 9 december voorafgaand aan Glory:Redemption wordt gehouden. Door het plotselinge en onverwachte pensioen van zwaargewicht Xavier Vigney ontstond er een mogelijkheid op de fight card van Glory:Redemption.

De jonge kickbokstalenten mogen zich zaterdag bewijzen naast andere toppers uit de kickbockswereld, zoals de zwaargewicht wereldkampioen Rico Verhoeven en de geweldige uitdager Jamal Ben Saddik. Daarnaast komen ook de vechters van hét gevecht van het jaar 2016, Michael Duut en Danyo Ilunga, in actie. Medevedergewichten Petchpanomrung Kiatmookao en Zakaria Zouggary gaan bovendien met elkaar de strijd aan om te beslissen wie de nummer één uitdager in hun divisie is. Eerder op de avond zal publiekslieveling Nieky Holzken de weg richting de Glory-titel weer inslaan.

Nieky Holzken promo (Bron: Twitter/@NiekyHolzken)

'Zowel Bailey als Chenglong hebben alle kenmerken die Glory belangrijk vindt bij opkomende talenten,' zegt Cor Hemmers, Managing Director Sports en Head of Talent Operations bij 's werelds grootste kickboksorganisatie. 'Beiden hebben zich keer op keer bewezen in zware toernooien om daarmee hun plek veilig te stellen op de Glory-ranglijst. Bovendien blijven ze naar nieuwe uitdagingen snakken. Daarnaast vinden we het belangrijk om talenten kansen te bieden zich te ontwikkelen binnen het grootste wereldwijde kickboksplatform. Hiermee kan het publiek kennis maken met de volgende generatie vechters.'

Sugden is opgegroeid in een vechtersfamilie in Newark in Engeland en startte met zijn training op vijfjarige leeftijd. Na een succesvol Glory-debuut - een unanieme beslissing over de winst op Arthur Soror tijdens Glory 43 SuperFight Series afgelopen juli - geeft Sugden aan dat het bemachtigen van de Glory vedergewichttitel ‘het enige is dat er toe doet’ voor hem.

Net als zijn tegenstander is Zhang ook door zijn familie geïnspireerd. Zijn broer zorgde ervoor dat hij als dertienjarige begon met Muay Thai. Hij boekte al driemaal winst binnen Glory, waarvan de twee meest recente plaatsvonden tijdens het toernooi van Glory 46 China afgelopen oktober.

Zhang vindt het belangrijk zijn tegenstanders te respecteren: 'Omdat ik hen respecteer, probeer ik ze altijd knock-out te slaan, omdat dat het beste gevecht oplevert. Ik hoop dat mijn tegenstander dezelfde instelling heeft.'

Volledig programma Glory:Redemption
Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik
Michael Duut vs. Danyo Ilunga
Bailey Sugden vs. Chenglong Zhang
Petchpanomrung Kiatmookao vs. Zakaria Zouggary

Volledig programma Glory 49 Superfight Series
Alex Pereira vs. Yousri Belgaroui
Nieky Holzken vs. Alim Nabiyev
Ismael Londt vs. D’Angelo Marshall
Anderson Silva vs. Brian Douwes
Eyevan Danenberg vs. Jamie Bates

Glory:Redemption start zaterdag 9 december om 22:00 uur en is via betaalde streamservice ufc.tv live te volgen. Abbonees van Ziggo kunnen de uitzending al vanaf 21:00 uur gratis volgen via Ziggo Sports op kanaal 14. Glory 49 SuperFight Series wordt exclusief gelivestreamd via UFC Fight Pass vanaf 19:30 uur.

Nog steeds fipronil in eieren

De afgelopen weken is in eieren in de handel nog steeds het giftige fipronil aangetroffen. De hoeveelheden zijn boven de wettelijke norm, maar zouden geen gevaar vormen voor de volksgezondheid. De aangetroffen hoeveelheden zijn weer onder de zogeheten schadelijkheidsnorm ARfD.

De waakhond NVWA blijft actief controleren, melden de minister voor Medische Zorg Bruno Bruins en de minister van Landbouw en Voedselkwaliteit Carola Schouten woensdag.

De ARfD (Acute Referentie Dosis) is een schatting voor de hoeveelheid van een stof in voedsel of drinkwater die iemand binnen 24 uur kan innemen zonder noemenswaardige gezondheidseffecten.

Nog steeds fipronil in eieren
Nog steeds fipronil in eieren (Foto: ANP)

Nederland op de valreep naast Servië op WK

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK met 27-27 gelijk gespeeld tegen Servië. In de slotseconden van de wedstrijd wist Oranje de gelijktreffer te scoren. Nederland had zich dinsdag al geplaatst voor de achtste finales.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en beide ploegen gingen met een tussenstand van 15-15 de rust in. De Servische vrouwen namen na de rust afstand van Nederland. De Oranjedames konden, mede dankzij een uitstekende Servische keepster, het doel niet meer te vinden.

In de slotfase wist Nederland toch de aansluiting te vinden. Eerst bracht Estavana Polman het verschil terug tot één punt. Nyncke Groot maakte vervolgens de gelijktreffer. Daarna maakte Servië in de laatste seconde de winnende treffer maar vanwege een aanvalsfout werd dat doelpunt afgekeurd.

Komende vrijdag om 18.00u speelt Nederland tegen Duitsland. Ook die wedstrijd wordt live uitgezonden door Ziggo Sport.

Youtube-netwerk Yogscast haalt 3 miljoen op voor het goede doel

Het populaire Youtube-netwerk Yogscast heeft in vijf dagen tijd al 3 miljoen dollar opgehaald voor diverse goede doelen. Daarmee is het vorige record, 2.5 miljoen dollar vorig jaar, al in recordtijd verbroken.

Het Britse Youtube-netwerk doet al sinds enkele jaren de zogenaamde Jingle Jam in december, waarbij YouTubers die onderdeel zijn van de Yogscast plus enkele gasten de hele maand videogames streamen via Twitch voor het goede doel. Tevens is er een samenwerking met Humble Bundle: voor 35 dollar krijg je een gigantische bundel met games en in-game items. Nieuwe games worden elke dag aan de bundel toegevoegd.

Het geld gaat onder andere naar Wallace and Gromit's Grand Appeal, Special Effect, de Whale and Dolphin Conservation, de Mental Health Foundation, Save the Children, Cancer Research UK, Charity: Water en de International Lesbian, Gay, Bisexual and Intersex Association.

JingleJam
Youtube-netwerk Yogscast haalt 3 miljoen op voor het goede doel

Kamer zeer kritisch over plan Deliveroo

De Tweede Kamer is niet blij met het plan van maaltijdbezorger Deliveroo om alleen nog met losse bezorgers te werken, en niet meer met vaste contracten. Partijen vrezen dat het nogal wat gevolgen heeft voor de fietskoerier die bijvoorbeeld een ongeluk krijgt.

Gijs van Dijk (PvdA) sprak tijdens een hoorzitting met Deliveroo over een illegale constructie. Het bedrijf zou zijn verantwoordelijkheden willen ontlopen. Pieter Heerma van regeringspartij CDA zei bijna het gevoel te hebben "in de maling te worden genomen." De Kamerleden vrezen dat bezorgers bij een ongeval een hele juridische procedure moeten doorlopen zonder zekerheid op een schadevergoeding, in tegenstelling tot vaste werknemers.

Deliveroo bevestigde dat de bezorgers niet direct verzekerd zijn. Wel zegt het bedrijf "graag"gebruik te maken van zijn zorgplicht, zodat via zijn eigen verzekering bezorgers gedekt zouden zijn voor dergelijke risico's.

Kamer zeer kritisch over plan Deliveroo
Kamer zeer kritisch over plan Deliveroo (Foto: ANP)

Paus wil erkenning alle volken Heilig Land

Franciscus heeft opgeroepen de rechten van alle volken in het Heilig Land te erkennen. Dat is volgens hem de basis voor een serieuze dialoog. De paus sprak met Palestijnen kort voordat de Amerikaanse president Trump volgens zijn medewerkers woensdagmiddag bekendmaakt dat de Verenigde Staten Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkennen.

Die stap is een breuk met decennia van Amerikaanse Midden-Oostenpolitiek. De stap druist ook in tegen de wens van de Verenigde Naties om te komen tot vrede met twee staten in het voormalige Britse mandaatgebied Palestina: een Joodse staat en een Palestijnse.

De Palestijnse gezant in Londen, Manuel Hassassian, noemde het plan van Trump "een oorlogsverklaring aan anderhalf miljard islamieten en honderden miljoenen christenen die niet accepteren dat de heilige plaatsen uitsluitend onder gezag van Israël komen". Naar schatting 6 procent van de Palestijnen is christen.

Paus wil erkenning alle volken Heilig Land
Paus wil erkenning alle volken Heilig Land (Foto: ANP)

Portal keert terug als Bridge Constructor

Portal 1 en Portal 2 zijn twee van de meeste geliefde Valve-games ooit, dus is het niet meer dan logisch dat de franchise terugkeert als Bridge Constructor. Nou ja, misschien niet, maar het is wel wat we krijgen.

Headup Games en ClockStone Software zijn verantwoordelijk voor de titel, die al ervaring hebben met Bridge Constructor-games. In deze games is het de bedoeling om bruggen te bouwen en hiermee diverse puzzels op te lossen. Uiteraard maakt deze game gebruik van de 'Test Chambers' die we kennen en wordt het geheel aan elkaar gepraat door GLaDOS.

Bridge Constructor Portal, zoals de game heet, lanceert 20 december al voor pc, MacOS, Linux en smartdevices. In het begin van 2018 komt de game naar Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. De aankondigingstrailer kun je hieronder bekijken.

Museum New York weigert 'aanstootgevend' schilderij te verwijderen

Duizenden mensen hebben afgelopen dagen een petitie ondertekend waarin wordt gepleit voor het weghalen van een schilderij dat aanstootgevend zou zijn. Het Museum of Art in New York ziet dat anders en laat het schilderij hangen. Dat meldt The Guardian.

Op het schilderij staat een jong meisje afgebeeld in een volgens sommigen suggestieve pose. Het meisje zit achteruit geleund op een stoel en onder haar rokje is haar ondergoed zichtbaar. Thérèse Dreaming dateert uit 1938 en is gemaakt door de Frans-Poolse schilder Balthasar.

De ondertekenaars van de petitie vinden dat het schilderij niet past binnen het huidige sociale klimaat. "Gegeven het huidige klimaat rondom aanranding en beschuldigingen die tegenwoordig steeds publieker worden, romantiseert het 'Met' voyeurisme en de objectivisatie rondom kinderen met het tonen van dit werk aan het grote publiek'', is te lezen in de petitie. De schrijfster van de petitie, Mia Merril, stelt voor om het schilderij te vervangen door een schilderij van een vrouwelijke schilder uit dezelfde periode.

Het museum weigert dit te doen. Woordvoerder Ken Weine laat weten dat met dit besluit een mogelijkheid wordt geschapen om te reflecteren op de hedendaagse cultuur. "Momenten zoals deze bieden de mogelijkheid tot een conversatie en visuele kunst is een van de meest betekenisvolle manieren om zowel op de toekomst als op het heden te reflecteren'', aldus Weine. "Daarnaast wordt de constante evolutie van de bestaande cultuur door middel van geïnformeerde discussie en respect voor creatieve uitingen aangemoedigd.''

Thérèse Dreaming
Thérèse Dreaming

Marktplaats vol met ongewenste sintcadeaus

Marktplaats staat vol met sinterklaaspresentjes die niet in de smaak zijn gevallen. Vooral navigatiesystemen, auto-opladers voor smartphones, ondergoed en lingerie stonden een dag later al op de website.

Volgens de advertentieportal wilden we, net als vorig jaar, af van onze mutsen, sjaals en handschoenen. Het aanbod van Nederlandstalige cd's en reisgidsen steeg dit jaar opvallend veel. Bij cd's steeg het aantal advertenties 28 procent. De Sint vergiste zich vooral in smartlappen en Nederlandstalige popmuziek. Het aanbod van reisgidsen op marktplaats nam met 19 procent toe.

Bij online webshop Bol.com valt de stroom aan retourzendingen mee. "Het is nu nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar we zien dat het percentage retourzendingen niet hoger ligt rond de feestdagen dan op andere dagen", aldus een woordvoerster.

Marktplaats vol met ongewenste sintcadeaus
Marktplaats vol met ongewenste sintcadeaus (Foto: BuzzT)

Europa koerst af op nieuwe zege Mosconi Cup

Europa heeft dinsdagavond een belangrijke slag geslagen in de strijd om de Mosconi Cup. Na twee dagen heeft Europa een 8-2 voorsprong tegen de Amerikanen en is nog maar drie punten verwijderd van de overwinning. 

Maandag begon moeizaam, maar Europa wist de eerste vier partijen met 5-3 of 5-4 te winnen. Shane van Boening maakte nog iets goed voor de Amerikanen door Jayson Shaw met 1-5 te verslaan. 

Dag twee begon opnieuw spannend. Onze landgenoot Nick van den Berg en David Alcaide uit Spanje verloren nipt met 4-5 van de Amerikanen Dennis Hatch en Billy Thorpe. De Amerikanen hadden weer een beetje hoop. Ralf Souquet won namens Europa echter met 5-3 van Oscar Dominguez, waardoor het verschil weer gemaakt was. Vervolgens werd het Europees feestje. 

Joshua Filler & Jayson Shaw versloegen vervolgens Shane van Boening & Skyler Woodward met 5-1. Woodward kreeg solo met dezelfde cijfers klop van Alcaide en als toetje bleven Van den Berg en Joshua Filler met 5-0 foutloos tegen Van Boening en Thorpe. Goed voor een 8-2 tussenstand. 

Woensdag staan er vier partijen gepland. Van den Berg speelt onder andere tegen Thorpe. De Mosconi Cup is live te zien bij Ziggo Sport op kanaal 14 voor klanten van Ziggo. Vorig jaar wist Europa de Mosconi Cup met 11-3 te winnen. De Amerikanen wonnen dit continentale onderonsje voor het laatst in 2009. 

Juventus met Barcelona mee naar knockout-fase Champions League

Juventus heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de knockout-fase van de Champions League door Olympiakos met 0-2 te verslaan. In het andere duel in Groep D won FC Barcelona met 2-0 van Sporting Portugal dat door dit resultaat naar de Europa League mag.

FC Barcelona - Sporting Portugal 2-0

Bij de thuisploeg, die al verzekerd was van groepswinst in Groep D, was er geen basisplaats voor Lionel Messi, die rust kreeg van trainer Ernesto Valverde. Bij de Portugezen begon Bas Dost op de bank en kreeg Alan Ruiz de voorkeur in de spits. Vanaf de bank zagen beide aanvallers geen van beide ploegen voor rust het net vinden. Bij aanvang van de tweede helft kwam Dost als vervanger van Ruiz in het veld.

Net binnen het uur brak Paco Alcácer de ban voor de thuisploeg. Op aangeven van Denis Suárez maakte de Spanjaard de 1-0 en twee minuten na de treffer mocht Messi zijn opwachting maken. De treffer van Alcácer leek lang de enige treffer van de wedstrijd te worden, maar in de negentigste minuut bepaalde ex-Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu met een eigen doelpunt de eindstand op 2-0.

Olympiakos - Juventus 0-2

Juventus zou zich bij een zege plaatsen voor de knockout-fase van het miljoenenbal en de Italianen kenden een droomstart nadat Juan Cuadrado, op aangeven van Alex Sandro, de 0-1 maakte. In de negentigste minuut van de wedstrijd gooide invaller Federico Bernardeschi de wedstrijd in het slot door de 0-2 te scoren.

Roma wordt groepswinnaar na minimale zege, Chelsea tweede

AS Roma en Chelsea hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de knockout-fase van de Champions League, waar Roma als eerste eindigde in Groep C. Achter de Italianen en Engelsen eindigde Atlético Madrid als derde, waardoor de Spanjaarden voor het eerst sinds lange tijd de knockout-fase missen en naar de Europa League moeten.

Chelsea - Atlético Madrid 1-1

Chelsea was voorafgaand aan de wedstrijd al verzekerd van een plek bij de knockout-fase, waar Atlético een zege moest boeken en moest hopen dat AS Roma niet zou winnen van FK Qarabag. Voor rust werd er niet gescoord in Londen, maar na rust was het bijna raak voor de gasten. Filipe Luís raakte de paal en daar ontsnapte Chelsea aan de achterstand.

De poging van de Braziliaanse linksback bleek een grote waarschuwing te zijn voor Chelsea. Na 56 minuten spelen was het namelijk wel raak voor de gasten uit Madrid. Volledig vrijstaand kopte Saúl Ñíguez de 0-1 achter Thibaut Courtois. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg langszij. Een schot van Eden Hazard werd via Stefan Savic in zijn eigen doel gewerkt: 1-1.

AS Roma - FK Qarabag 1-0

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Kevin Strootman en de middenvelder zag geen van beide ploegen voor rust het net vinden. Acht minuten na de thee werd er wel gescoord. Diego Perotti kopte raak, maar deed dat vanuit buitenspelpositie, maar de treffer vond doorgang: 1-0.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord in Rome, waardoor Roma zich als groepshoofd plaatste voor de knockout-fase van de Champions League. Chelsea eindigde als tweede en de derde plek werd vergeven aan Atlético Madrid.

Man. United wint Groep A, ook Basel ronde verder

Manchester United heeft de laatste groepswedstrijd in de Champions League omgezet in winst. CSKA Moskou werd met 2-1 verslagen op Old Trafford. FC Basel won uit met 0-2 van Benfica, waardoor de Zwitsers achter United als tweede eindigden in Groep A en door mogen bekeren in het miljoenenbal.

Manchester United - CSKA Moskou 2-1

Manchester wist voor aanvang van de wedstrijd dat het aan een punt genoeg had om als eerste te eindigen in Groep A en zich zo te verzekeren van een plek in de knockout-fase. Ook een ruime nederlaag zou zelfs kunnen volstaan nadat de heenwedstrijd tegen CSKA overtuigend met 1-4 gewonnen werd en het een aanzienlijk beter doelsaldo had dan de Russen.

De thuisploeg, met Daley Blind in de basis, kwam vroeg in de wedstrijd al bijna op voorsprong, maar Marcus Rashford raakte de paal. Er leek voor rust niet gescoord te worden, maar in de laatste minuut van de eerste helft bracht Alan Dzagoev daar verandering in, al zat er een luchtje aan het doelpunt. Vanuit buitenspelpositie veranderde hij een schot van Vitinho van richting en de bal verdween achter Sergio Romero: 0-1.

In de tweede helft herstelde de thuisploeg zich en na 65 minuten spelen kwam het op gelijke hoogte. Op aangeven van Paul Pogba tikte Romelu Lukaku al vallend de 1-1 binnen. Nog geen minuut later stond ook de 2-1 op het scorebord op Old Trafford. Rashford volleerde raak na een assist van Juan Mata. Manchester United eindigde zodoende als eerste in de groep, waar CSKA genoegen moest nemen met de derde plek.

Benfica - FC Basel 0-2

Basel wist dat het bij een zege zich zou plaatsen voor de laatste zestien van het miljoenenbal en al na vijf minuten waren de Zwitsers trefzeker. Op aangeven van Michael Lang vond Mohamed Elyounoussi het net. Twintig minuten na rust stelde Basel de winst veilig en dus ook overwintering. Dimitri Oberlin nam de 0-2 voor zijn rekening en daarmee eindigde Basel op plek twee in Groep A. Benfica eindigde puntloos onderaan de groep.

Bayern brengt PSG eerste CL-nederlaag toe, Celtic verliest maar viert feest

Bayern München heeft Paris Saint-Germain afgehouden van de perfecte score in de groepsfase van de Champions League door met 3-1 te winnen. In het andere duel in Groep B won Anderlecht met 0-1 van Celtic, waardoor beide ploegen op drie punten eindigden. De Schotten gaan echter door naar de Europa League.

Bayern München - Paris Saint-Germain 3-1

Voor Bayern wachtte een bijna onmogelijke missie om PSG met vier doelpunten verschil te verslaan, nadat de heenwedstrijd door de Fransen met 3-0 was gewonnen, om zich te verzekeren van de eerste plek in Groep B. De Duitsers kenden een droomstart nadat Robert Lewandowski al na acht minuten van dichtbij de 1-0 op het scorebord zette. Acht minuten voor rust werd het ook 2-0. Op een afgemeten voorzet van James Rodríguez kopte Corentin Tolisso binnen.

Vijf minuten na rust maakte PSG een einde aan de illusies van Bayern dat het nog als eerste kon eindigen in de groep. Op aangeven van Edinson Cavani kopte Kylian Mbappé fraai raak: 2-1. PSG nam het initiatief in de wedstrijd over, maar het was Bayern dat er twintig minuten voor tijd wederom in slaagde om te scoren. Op een voorzet van Kingsley Coman schoot Tolisso de 3-1 tegen de touwen.

Ondanks de eerste nederlaag van dit Champions League-seizoen verzekerde PSG zich van de eerste plek in Groep B, waar Bayern als tweede eindigde.

Celtic - Anderlecht 0-1

De derde plek kon Celtic in aanloop naar de wedstrijd tegen Anderlecht bijna niet meer ontgaan. De Schotten hadden in de eerste vijf wedstrijden drie punten gepakt, maar Anderlecht nog altijd puntloos was. Celtic had de punten gepakt in de uitwedstrijd tegen de Belgen, die ze wonnen met 0-3.

Voor rust werd er niet gescoord, maar in de tweede helft lukte dat wel. Pieter Gerkens kopte na 62 minuten via de rug van Celtic-verdediger Jozo Simunovic de 0-1 binnen voor Anderlecht. Verder dan één treffer kwamen de Belgen niet waardoor Celtic als derde eindigde en zich plaatste voor de Europa League.

D66 wil minder lesuren voor leraar

Leraren in het voortgezet onderwijs en het mbo moeten minder uren voor de klas doorbrengen. Daar knappen leraar en leerling van op, denkt regeringspartij D66.

Tweede Kamerlid Paul van Meenen wil docenten meer tijd gunnen "om zichzelf te ontwikkelen en hun lessen voor te bereiden". Ook kunnen zij dan "meer tijd een aandacht aan iedere leerling" besteden. De hoge werkdruk, een belangrijke klacht van leraren, daalt en de kwaliteit van het onderwijs stijgt, denkt de D66'er.

Nu geeft een gemiddelde leraar op een middelbare school 25 uur les, maar dat mogen er van Van Meenen twintig worden. Nederlandse scholieren krijgen veel meer les dan die in vergelijkbare landen, en dat komt het onderwijs volgens hem niet ten goede.

Kost niets
Een soortgelijk plan van Van Meenen kreeg vorig jaar al steun van een Kamermeerderheid, maar het toenmalige kabinet schoof het door naar zijn opvolger. Het huidige kabinet zou er volgens ingewijden wel voor voelen. Het hoeft volgens D66 niets te kosten.

De schoolbesturen steunen het plan, maar voegden daar in het verleden wel aan toe dat er dan ook meer geld nodig is.

D66 wil minder lesuren voor leraar
D66 wil minder lesuren voor leraar (Foto: ANP)

Bouwers krijgen dreun op Damrak

De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies begonnen. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden in het rood. Op het Damrak verwerkten beleggers een flinke strop voor de bouwers BAM en VolkerWessels. Laatstgenoemde ging hard onderuit. Van BAM was na een kwartier handel nog geen openingskoers bekend omdat het aantal verkopers het aantal kopers ruimschoots overtrof.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde na enige minuten handelen 0,8 procent lager op 538,62 punten. De MidKap zakte 1,2 procent tot 818,69 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt leverden tot 1,4 procent in.

BAM en VolkerWessels zijn tegen een flinke tegenvaller aangelopen bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. Daardoor duurt de bouw langer en lopen de kosten fiks op. BAM ziet zich daardoor genoodzaakt zijn winstverwachting voor 2017 te verlagen. VolkerWessels (min 15,6 procent) blijft wel bij zijn prognoses voor 2017.

Bouwers krijgen dreun op Damrak
Bouwers krijgen dreun op Damrak (Foto: ANP)

Alle basisscholen aan de moestuin

D66'er Tjeerd de Groot heeft een plan bedacht om iedere basisschool van een moestuin te voorzien. Doel is dat kinderen daarvan leren waar voedsel vandaan komt. Het kabinet vindt dit zo een goed plan in het kader van gezonder leven dat er direct 70 miljoen voor is uitgetrokken.

Tsjeerd begrijpt wel dat dit voor een aantal scholen niet zomaar te realiseren is. De D66'er vindt dat kinderen vandaag de dag te ongezond eten.

NOMU T18, met externe camera en walkie-talkie?!

Ja hoor, de Chinezen hebben weer wat nieuws bedacht. Een telefoon waaarbij je een camera kan aansluiten met een kabeltje, en dus toepasbaar voor vele doeleinden. Hoe dit nu allemaal exact gaat werken en wat de specificaties ervan zijn, gaan we hier even bespreken. 

nomut18camera (Foto: nomu)

In de onderstaande video is te zien dat de camera twee knoppen heeft, één om foto's te maken en de andere om een video te starten. Je kan de camera dus ergens vastmaken en zonder je telefoon te gebruiken de belangrijkste functies bedienen. Handig voor bepaalde sporten, beroepen en andere hobbies. De camera beschkt over een 720P resolutie.

Het mooie is wel dat deze camera gratis komt bij de NOMU T18, het is dus een accessoires die normaal voor circa 69 dollar over de toonbank gaat.

De NOMU T18 beschikt over de volgende specificaties, en is hier te koop voor €229,59

  • IP68 waterdicht
  • Walkie-talkie VHF 144-148MHz & UHF 430-440MHz
  • Vingerafdruksensor
  • Externe camera met 720P resolutie
  • MIL-STD-810G certificatie
  • Android 7.0
  • 5200mAh Li-polymer battery
  • 3GB werkgeheugen + 32GB interne opslag
  • Camera: 8.0 MP Sony rear camera+2.0MP front camera
  • MT6737T quad core 64bits 1.5GHz
  • 4.7-inch HD-scherm, Corning Gorilla Glass 3
  • 2.4GHz and 5GHz WiFi
  • NFC/OTG
  • Overige informatie

Visactivisten jagen vis uit schoolklasje

Kinderen pesten door hun sinterklaasfeestje te verzieken is voor sommigen nog lang niet genoeg. Want waarom daar stoppen als je ook de goudvis van groep 4 van basisschool De Triolier in Budel kun laten weghalen?

De kinderen van de klas zorgden met liefde voor hun goudvis, tot Ton Dekker van de Stichting Vissenbescherming de school belde. Bij hen waren 'signalen' binnengekomen dat er een goudvis in een ronde kom zou rondzwemmen. En dát kan natuurlijk niet zomaar!

Volgens Dekker heeft een goudvis een aquarium nodig van maar liefst een meter lang en dat is in combinatie met de bijbehorende zuurstofinstallatie, plantjes en dergelijke een investering van mogelijk honderden euro's.

De school was zich van geen kwaad bewust. Die wilden de kinderen juist leren goed te zorgen voor dieren door ze actief te betrekken bij de verzorging en het onderhoud van de vis.

Demente islamgeleerde verkrachtte 10-jarig stiefkind; geen straf

Een Brabantse islamgeleerde (74) uit Oudenbosch gaat vrijuit, ondanks het feit dat hij zijn 10 jaar oude stiefdochter meerdere malen wreed verkrachtte en mishandelde. De man zou zo dement zijn dat hij niet begrijpt waar de strafzaak over gaat, en dus kapte de rechter de rechtzaak af tot de man beter is. Dementie is echter progressief, wat concreet inhoudt dat de man vrijuit gaat.

De voormalig Rotterdamse 'hafiz' woont al 56 jaar in Nederland. De zieke verkrachtingen vonden op diverse locaties plaats in de periode tussen 2010 en 2016. Bij de verkrachtingen zou hij het kind hebben geslagen, gestompt en bedreigd met een zwaard en vleesmes. Ook zijn toenmalige vrouw sloeg en stompte hij.

Hij dwong zijn vrouw seks met hem te hebben door haar te zeggen dat hij haar of haar kinderen zou doodsteken als ze niet toegaf. Tegen het meisje en haar broertje zei hij juist hun moeder te doden.

De man heeft een onbekend aantal kinderen bij meerdere vrouwen.

Het OM probeert te man nog verplicht te laten opnemen in een inrichting. Voorlopig blijft de man dus in voorarrest.

Geile bikinibarista's mogen halfnaakt blijven

Goed nieuws voor koffieliefhebbers in Everett, Washington: de halfnaakte barista's van een bikini-barista-bar mogen van de rechter schaarsgekleed de koffie blijven bereiden. De gemeente wilde middels een verordening de barista's dwingen zich preutser te kleden, maar de rechter zegt dat dit tegen de grondrechten van de vrouw ingaat en de vrouwen zou belemmeren in hun 'free speech'.

Bikini Barista
Bikini Barista

Free Speech omvat in de Verenigde Staten niet alleen spraak, maar ook andere uitingsvormen zoals muziek, geschrift, kunst en dus ook kleding.

De barista's van Hillbillie Hotties hadden de zaak aangespannen omdat de hoeveelheid kleding die zij dragen direct van invloed is op de hoeveelheid fooi die zijn kunnen verwachten.

Voor meer 'breastaurants', zie ons item over onder meer Hooters en Tilted Kilt.

 

Transgender gewichthefster pakt WK-zilver

Gewichthefster Laurel Hubbard heeft op het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Anaheim het zilver gepakt bij de superzwaargewichten, de klasse boven 90 kilogram. De 39-jarige Nieuw-Zeelandse hoefde alleen de Amerikaanse topfavoriete Sarah Robles voor zich te dulden en dat is bijzonder: Hubbard is namelijk geboren als man.

Bij afwezigheid van Meng Suping uit China en Kim Kuk-hyang uit Noord-Korea - de nummers één en twee van de Spelen vorig jaar - was Robles, in Rio goed voor brons, de grote topfavoriete. Bij het trekken maakte ze dat met 126kg gelijk al waar, hoewel Hubbard met 124kg dicht in de buurt bleef. De Nieuw-Zeelandse deed zelfs nog een poging op 127kg, maar haalde dat niet.

Het stoten was een iets minder punt van Hubbard, die drie geldige pogingen liet noteren en uitkwam op 151kg. Daarmee leverde ze in op Robles, die met 158kg het grootste gewicht van allemaal omhoog stootte. Het leverde haar een totaal van 284kg en het goud op, voor het zilver met 275kg van Hubbard. Shaimaa Haridy uit Egypte pakte het brons met een totaal van 268kg (115 + 153).

Het stoten bij de vrouwen, met Hubbard's eerste poging vanaf ongeveer 20:00 (Bron: YouTube)

Franse rock-'n-roll zanger Johnny Hallyday overleden

De Franse rock-'n-roll zanger Johnny Hallyday is vannacht op 74-jarige leeftijd overleden. De zanger, die ook wel de Franse Elvis Presley werd genoemd, is overleden aan de gevolgen van kanker.

Johnny Hallyday werd als Jean-Philippe Smet geboren in Parijs op 15 juni 1943. Onder invloed van artiesten zoals Elvis Presley begint hij zijn muzikale loopbaan aan het einde van de jaren vijftig. In 1960 brengt hij zijn eerste single 'Souvenirs, Souvenirs' uit en krijgt al snel de reputatie van een wilde rock-'n-roll zanger. Zo loopt datzelfde jaar nog een optreden van Hallyday in Parijs zo uit de hand dat er een jaar lang geen rockmuziek meer mocht worden gespeeld in de Franse hoofdstad.

Gedurende zijn meer dan vijftig jaar durende carrière bracht Hallyday tientallen platen uit die vaak zouden uitgroeien tot grote hits, zoals 'Ma Gueule', 'Tes Tendres Années' en 'Pour Moi La Vie Va Commencer'. Met laatstgenoemde twee liedjes scoorde Hallyday ook in Nederland zijn enige nummer 1 hits in de Top 40. Van zijn platen werden wereldwijd in totaal meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Naast zanger was Johnny Hallyday ook acteur. Zo was hij op het witte doek onder meer te aanschouwen in rolprenten als Diabolique (1955), D'où Viens-tu... Johnny? (1963), L'aventure, C'est L'aventure (1972), Jean-Philippe (2006), Fuk Sau (2009) en The Pink Panther 2 (2009).

Aanslag op premier May in de kiem gesmoord

De Britse veiligheidsdiensten hebben een terroristische aanslag van twee islamitische extremisten op premier Theresa May verijdeld. Dat meldt Sky News dinsdag. De verdachten van 20 en 21 jaar uit Londen en Birmingham werden vorige week opgepakt.

De veiligheidsdiensten hadden de twee al langer in het vizier. Volgens de politie wilden ze een geïmproviseerde bom tot ontploffing brengen in Downing Street, bij de ambtswoning van de premier in Londen. In de chaos die daaruit zou volgen, wilden ze May doden.

De twee verdachten worden vervolgd voor het voorbereiden van terroristische aanslag en moeten woensdag voor de rechter verschijnen. Volgens een woordvoerder van May zijn in het afgelopen jaar negen aanslagen in het Verenigd Koninkrijk verijdeld.

Aanslag op premier May in de kiem gesmoord
Aanslag op premier May in de kiem gesmoord (Foto: ANP)

Autobom Malta: arrestaties en aanklachten

Drie van de tien verdachten die in Malta zijn opgepakt in verband met de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia zijn aangeklaagd voor moord. De anderen zijn op borgtocht vrijgelaten.

Het gaat om Vince Muscat en de broers Alfred en George Degiorgio. Het is onduidelijk of de politie denkt dat de drie zelfstandig te werk zijn gegaan, of dat ze voor anderen werkten. Ze zijn volgens een vriend van Galizia nooit onderwerp geweest van haar stukken. Voor de rechter verklaarden ze onschuldig te zijn.

De kritische onderzoeksjournaliste kwam op 16 oktober om het leven toen een bom haar auto vernietigde tijdens het rijden. De moord op de 53-jarige Galizia deed veel stof opwaaien op Malta en leidde onder meer tot demonstraties. Haar onthullende stukken over corruptie onder Maltezer politici en hun banden met de lokale maffia waren erg populair onder de bevolking, maar leverden haar ook veel vijanden op.

Drie verdachten Malta vervolgd voor moord
Autobom Malta: arrestaties en aanklachten (Foto: ANP)

Chester Benningtons zelfmoord was onder invloed

Leadzanger Chester Bennington van de band Linkin Park was onder invloed van een kleine hoeveelheid MDMA (xtc) en alcohol toen hij in juli een einde aan zijn leven maakte. Dat blijkt volgens TMZ uit het autopsierapport.

De recherche vond een fles van het slaapmiddel Zolpidem op zijn dressoir. Er stond ook een halfvol glas Corona en een lege fles van het Belgische pilsmerk Stella Artois. Zijn vrouw Talinda verklaarde tegenover de politie dat hij angstig was en een geschiedenis had met depressies en eerdere zelfmoordpogingen.

Chester stond nog onder poliklinische behandeling. Hij zou destijds aan vrienden hebben verteld dat hij zes maanden nuchter was geweest. Antidepressiva had hij al meer dan een jaar niet aangeraakt.

De frontman van de band Linkin Park pleegde op 20 juli op 41-jarige leeftijd zelfmoord.

FOK!Kerstprijsvraag: 6 december [gesloten]

Zo, Sinterklaas is weer terug naar Spanje en dus kunnen de pepernoten en taaitaai weer terug de voorraadkast in.

Met LEGO Worlds is kun je virtueel aan de slag met de bekende bouwsteentjes en je eigen creativiteit. Maak alles wat je wilt in een handomdraai, en dit keer hoef je het niet direct op te ruimen!

Vandaag mogen LEGO Worlds voor de Nintendo Switch weggeven. De vraag van vandaag luid dan ook: LEGO Worlds kan inmiddels op heel veel platformen gespeeld worden. Op hoeveel precies?

Neem mij mee naar de prijsvraag! Lees hier de spelregels door. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door Warner Bros.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.