FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 maart 2017

Wedden op de F1: Schumacher's comeback en zeges voor Verstappen?

Het Formule 1-seizoen gaat deze week weer van start en ook bij de wedkantoren betekent dat dat er weer geld verdiend moet gaan worden. We nemen een kijkje bij de bookmakers om te zien wie de favorieten zijn, maar ook wat er aan meer bijzondere weddenschappen aangeboden wordt. 

Als eerste kijken we natuurlijk naar waar het om gaat: de wereldtitel. Het zal weinigen verbazen dat Lewis Hamilton de favoriet is, nu teamgenoot en regerend kampioen Nico Rosberg opgestapt is en Valtteri Bottas mogelijk eerst nog even moet wennen aan de Mercedes. Voor een titel van Hamilton kun je je geld ongeveer verdubbelen, dus rijk wordt je er niet van. Met 4,5 keer de inzet volgt Sebastian Vettel op plek twee, met Valtteri Bottas (6-7,5) achter zich.

Om de plekken vier tot en met zes lijkt het redelijk gelijk op te gaan bij de wedkantoren: Max Verstappen krijgt er met negen keer de inzet een nipt voordeel ten opzichte van Daniel Ricciardo en Kimi Räikkönen. Daarachter gaan de noteringen uiteraard rap omhoog. Op plek zeven staat Felipe Massa, waar je al meer dan tweehonderd keer je inzet voor krijgt. Vreemd genoeg wordt hij gevolgd door Fernando Alonso, de Spanjaard die een McLaren met een bijzonder brakke Honda-motor onder zijn kont heeft. Voor Pascal Wehrlein en Marcus Ericsson krijg je drieduizend keer je inzet, maar daarop inzetten is dan ook ongeveer de definitie van 'geld door het toilet spoelen'.

Voor de zes coureurs die bij een van de drie topteams rijden kan ook ingezet worden op het aantal overwinningen. Onze blik gaat natuurlijk gelijk naar Verstappen en wat blijkt? De wedkantoren hebben goede hoop! Voor minstens drie overwinningen verdubbel je je geld, wat aangeeft dat één of twee overwinningen allesbehalve onrealistisch is. Voor Vettel worden zo'n drie zeges verwacht, voor Bottas ook, en Hamilton verwacht men grofweg tussen de zeven en tien keer bovenop het podium. 

Uiteraard kan ook per race ingezet worden en één optie sprong ons in het oog: zoals altijd kun je inzetten op het team van de eerste uitvaller in de race en gezien de huidige problemen bij McLaren lijkt een notering van 4,5 voor het team niet slecht. Voor zowel Alonso als teamgenoot Stoffel Vandoorne krijg je 1,6 tot 1,75 keer je inzet voor het niet finishen van de race, gezien de onophoudelijke motorproblemen misschien niet eens zo'n gekke weddenschap.

Bookmakers zouden bookmakers niet zijn als er niet ergens één was die wat 'bijzondere' weddenschappen bij elkaar geschraapt heeft. Zo lijkt één van hen wel erg optimistisch over een herstel van voormalig wereldkampioen Michael Schumacher, die er na een ski-ongeluk in 2013 al jaren niet best aan toe is en over wiens toestand nauwelijks iets bekend is. Toch krijg je slechts 34 keer je inzet voor 'Rijdt Schumacher in 2017 minstens één Grand Prix? Ja!' De notering 34 zal een geluksgetal zijn voor het wedkantoor, want dezelfde notering zien we bij 'Geeft Hamilton toe dat hij een haartransplantatie ondergaan heeft?' en, God verhoede, 'Doet Justin Bieber mee aan de Grand Prix van Canada?' Als een rijder tijdens de Grand Prix van Australië over iemand uit zijn pitcrew rijdt is het overigens ook feest: elf keer je inzet!

We zouden je zeker niet aanraden om in te zetten op een comeback van Der Michael, maar een kijkje bij de wedkantoren nemen kan natuurlijk geen kwaad. Hier kun je de nodige noteringen vinden, variërend van de winnaar en de podiumplekken tot de eerste uitvaller. 

Coureurs verdeeld over meer F1-races per seizoen

Niet alle Formule 1-coureurs zijn even enthousiast over de plannen van Liberty Media, de nieuwe eigenaren, om meer races in een seizoen te hebben. Liberty wil de mogelijkheden bekijken en de coureurs zijn verdeeld.

Wat Daniel Ricciardo betreft hangt het af van de opzet. "In de NASCAR in de VS heb je 36 races, maar daar hoeft ook minder gereisd te worden. Ik hou wel echt van racen, dus misschien kan het als we minder testen? Dan sta ik er wel voor open", reageerde de Red Bull Racing-coureur.

Sebastian Vettel heeft er wat minder zin in. "Alles tussen zestien en twintig is gewoon genoeg, 25 is echt teveel. Het is voor ons als coureurs wel te doen, maar voor de andere leden van het team wordt het dan gewoon te zwaar", aldus de Duitser.

Daar is Lewis Hamilton het niet mee eens, want volgens de Brit zijn ook de andere teamleden verslaafd aan de sport. "Maar ik ben het wel met Daniel eens: dan moet de opzet veranderen. Het hangt er ook vanaf waar we rijden. Jaren terug reden we in Turkije, maar daar kwam niemand kijken en dat schiet niet op."

Fernando Alonso lijkt als fan wel zin te hebben in meer races, maar als coureur niet: "Meer races op de kalender zetten lijkt me best een goed idee, maar wacht er nog maar even een paar jaar mee", aldus de McLaren-coureur, die tegen die tijd vermoedelijk niet meer in de Formule 1 rijdt. 

Van Barneveld dwingt Van Gerwen op de knieën

Het mag inmiddels duidelijk zijn: het is donderdagavond en dus gaan we weer darten! In de Premier League is het vanavond twee keer de beurt aan Michael van Gerwen, die door een rugblessure een avond moest missen en dat nu in kan halen. Hij opent de avond tegen James Wade en sluit de tent af na het duel tegen Raymond van Barneveld, een pittige avond dus voor de wereldkampioen. Jelle Klaasen en Kim Huybrechts zitten in de problemen en zullen moeten winnen om nog een soort van kans te hebben op een plekje bij de laatste acht. Live kijken kan gelukkig weer op TV, zoals altijd op RTL7.

Michael van Gerwen (NED) - James Wade (ENG) 7-4
Het duel moest even twee legs op gang komen, maar een nette elfdarter van Van Gerwen zorgde ervoor dat de heren langzaam op stoom kwamen. Het werd een spannende wedstrijd, want beide heren konden geen gat slaan. Wade kreeg de kans om met bullseye te breken, nota bene in een leg waarin Van Gerwen twee keer 180 gooide. Dat lukte Wade echter niet en met dubbel 1 kwam de Nederlander op 5-4. Hij gooide nog even het gas erop en leek op weg naar een negendarter. Daar slaagde hij niet in, maar Mighty Mike gooide de wedstrijd met een 120-finish gedecideerd uit: 7-4.  

Michael van Gerwen - James Wade (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - James Wade (Bron: PDC)

Kim Huybrechts (BEL) - Gary Anderson (SCO) 2-7
Huybrechts gooide allerminst verkeerd, maar hij stond tegenover een Anderson die weer bijzonder goed speelde. Zo gooide hij vroeg in de wedstrijd al een sterke 130-finish, terwijl zijn gemiddelde ruim boven de 110 zat. Huybrechts deed heel even iets terug, maar finishes van 104 en 132 maakten een definitief einde aan de hoop van de Belg. Anderson maakte het met 7-2 af en Huybrechts ligt uit de Premier League. 

Kim Huybrechts - Gary Anderson (Bron: PDC)
Kim Huybrechts - Gary Anderson (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Phil Taylor (ENG) 5-7
Taylor begon lekker aan de wedstrijd met onder meer een 112-finish, maar Wright sloeg met 96 gelijk terug. Nadat Taylor er niet in slaagde 46 uit te gooien om een gaatje te slaan, kwam Snakebite weer terug om de stand op 3-3 te zetten. Dubbel na dubbel ging vervolgens mis voor Wright en Taylor kon uitlopen naar 3-6, maar de Schot beet toch weer van zich af. Taylor herstelde echter precies op tijd om eindelijk weer eens twee punten bij te schrijven in de Premier League: 5-7.

Peter Wright - Phil Taylor (Bron: PDC)
Peter Wright - Phil Taylor (Bron: PDC)

Jelle Klaasen (NED) - Adrian Lewis (ENG) 5-7
Hier gaan we niet al te veel woorden aan vuil maken: dit was de moeite van het kijken niet waard. Klaasen gooide een verdwaalde 88-finish, beiden gooiden een keer een verdwaalde 180 en na een lange, saaie en kwaliteitsloze zit werden de fans dan eindelijk verlost van deze gruwelpartij: 7-5 voor Lewis en Klaasen ligt uit de Premier League. Judgement Night is geen Judgement Night, want de twee afvallers zijn bekend.

Jelle Klaasen - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Jelle Klaasen - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Michael van Gerwen (NED) 7-5
Van Barneveld schoot wederom uit de startblokken, net als vorige week, en binnen de kortste keren had hij een 3-0 voorsprong op het scorebord staan - inclusief een op één pijl gemiste negendarter. Van Gerwen gooide de turbo aan en met onder meer een elfdarter en een 108-finish stond hij al snel weer op gelijke hoogte: 3-3.

De wedstrijd bleef een hoog niveau houden en het was Van Barneveld die met 6-4 op matchpoint kwam. Een 131-finish ging op een haar mis, maar in de volgende leg maakte hij het af: via dubbel 8 gooide Barney 70 uit, waardoor Van Gerwen voor het eerst in bijna een half jaar een wedstrijd op TV verloor.

Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)

Miljardste contactloze betaling in Nederland

Bij een bloemenkiosk in Amsterdam Buitenveldert is donderdag de miljardste contactloze betaling van Nederland gedaan. Dat meldde Betaalvereniging Nederland.

Het aantal contactloze betalingen is sinds de invoering in 2014 zeer sterk toegenomen. De miljardste contactloze betaling was in minder dan drie jaar een feit. Nadat pinnen aan de toonbank in 1990 werd geïntroduceerd, duurde het tot 1997 voordat de miljardste pinbetaling werd gedaan. Inmiddels verloopt ruim een kwart van het totale aantal pinbetalingen contactloos, aldus Betaalvereniging Nederland.

Contactloos betalen maakt gebruik van een technologie die near field communication (NFC) wordt genoemd. De technologie is in 2002 ontwikkeld door het Nederlandse NXP en Sony.

Miljardste contactloze betaling in Nederland
Miljardste contactloze betaling in Nederland (Foto: BuzzT)

Mogelijk besmettingen door fout gebruik glucosemeter

In een hulpverleningscentrum in Amsterdam zijn mogelijk cliënten besmet doordat een glucosemeter niet goed is gebruikt. Maximaal zestig mensen hebben volgens de GGD een zeer klein risico gelopen op besmetting met hepatitis B, C en hiv. Zij worden geïnformeerd en uitgenodigd voor een consult.

De suikerspiegels zijn gemeten met een apparaat dat is bedoeld voor individueel gebruik, in plaats van voor meerdere mensen. Dat is dit jaar gebeurd tussen 19 januari en 16 maart. De naaldjes zijn wel per patiënt vernieuwd, maar misschien is er bloed op het apparaat zelf achtergebleven. Daardoor is er een kans dat er bloed-bloedcontact is geweest. Toen het werd ontdekt, is er meteen mee gestopt.

De meter is gebruikt in een centrum waar gemeente en GGD zorg en hulp verlenen aan Amsterdammers met onder meer verslavingsproblematiek. Er is een melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Mogelijk besmettingen door fout gebruik meter
Mogelijk besmettingen door fout gebruik meter (Foto: ANP)

Twee doden gevonden in hotel in Arnhem

In een pand aan de Patersstraat in Arnhem zijn donderdag twee doden gevonden. Het gaat om een man en een vrouw. Wie ze zijn en waardoor ze zijn overleden wordt onderzocht, aldus een woordvoerder van de politie.

De twee lichamen werden gevonden door agenten die poolshoogte gingen nemen nadat "een alarm was afgegaan", zegt de woordvoerder. Wat voor alarm dat was, kon hij niet zeggen. De twee doden waren de enige mensen in het gebouw.

Op de gevel van het pand staat Hotel Rembrandt. De politie kan niet zeggen of het leegstaat of nog in gebruik is. 

Twee doden gevonden in hotel in Arnhem
Twee doden gevonden in hotel in Arnhem (Foto: ANP)

SER: veel armoede bij kinderen ondanks werkende ouders

Er groeien in Nederland ondanks allerlei inspanningen van de overheid en van maatschappelijke organisaties nog steeds te veel kinderen op in armoede. De aanpak om dit aantal terug te dringen, moet daarom anders, aldus de Sociaal Economische Raad (SER) in een advies aan het nieuwe kabinet.

Zo'n 8 tot 12 procent van de kinderen leeft in armoede. In 2014 waren dat 378.000 jongens en meisjes. Volgens de SER zijn de gevolgen van langdurige armoede groot. De raad vindt dat alle kinderen zoveel mogelijk een gelijke start en gelijke kansen moeten krijgen.

Ze moeten daarom een beroep moeten kunnen doen op voorzieningen die de gevolgen van armoede compenseren. Ze moeten mee kunnen doen aan sport en culturele uitstapjes. Dit beleid moet worden aangevuld met een meer structurele en systematische aanpak van de oorzaken van armoede.

Armoederegisseur
Van de arme kinderen heeft zestig procent werkende ouders. Werk is dus niet altijd een garantie tegen armoede, omdat sommige mensen te weinig verdienen met hun werk. Ze komen ook niet meer in aanmerking voor voorzieningen. De SER pleit voor een armoederegisseur in iedere gemeente, met als belangrijke taak de werkende minima in beeld te krijgen. Verder kan de armoederegisseur de vaak ingewikkelde aanvraagprocedures voor voorzieningen verbeteren.

Ook scholen zijn belangrijk voor het signaleren van armoede. Leerkrachten zijn vaak de eerste buitenstaanders die de effecten bij kinderen opmerken. Ook moeten scholen kinderen leren met geld om te gaan én de eigen bijdrage van ouders beheersbaar houden.

SER: andere aanpak kinderen in armoede
SER: andere aanpak kinderen in armoede (Foto: ANP)

Lokeren verprutst vrije trap helemaal, maar scoort toch

Oefenwedstrijden zijn een goede gelegenheid om wat nieuwe dingen te proberen. Dat dachten de spelers van Lokeren in een duel tegen FC Twente ook met een vrije trap. Serhiy Bolbat en Mario Ticinovic stonden klaar om de bal te nemen, maar in plaats van het leer te raken sprinten beiden weg. Dit tot hilariteit van het publiek.

Hiermee was de actie nog niet afgelopen, want Bolbat maakte zijn fout meer dan goed door direct hierna de bal op het hoofd van Tom De Sutter te leggen die de 2-0 scoorde. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-1 voor Lokeren tegen een Twente waar veel basisspelers door blessures en interlands ontbraken.

Bendsneyder snelste tijdens tweede vrije training in Qatar

Een heerlijk begin van het nieuwe Moto3-seizoen voor Bo Bendsneyder. De Rotterdammer prijkte bovenaan de tijdlijst tijdens de tweede vrije training in Qatar.

Bij de eerste vrije training van 2017 was de 18-jarige coureur ook lange tijd lijstaanvoerder, maar zakte in de laatste minuten af naar een zevende positie. Tijdens de tweede sessie op het Losail International Circuit wist Bendsneyder wel de koppositie vast te houden, drie tienden voor Italianen Nicolo Bulega en Andrea Migno. Teamgenoot Niccolo Antonelli crashte maar kwam uiteindelijk toch nog als vierde over de streep, gevolgd door Honda-rijder Jorge Martin. De top-10 werd gecompleteerd door Italianen Romano Fenati en Fabio di Giannantonio, Spaans duo Joan Mir en Arón Canet tot slot de Schot John McPhee.

De weersomstandigheden tijdens de tweede training waren niet ideaal; er was veel harde wind. Hierdoor was Bendsneyders snelste tijd van 2'07.955 maar liefst een seconde langzamer dan de tijd die koploper Philipp Oettl tijdens de eerste sessie liet noteren. De Nederlander staat nu op de zevende plek op de gecombineerde tijdenlijst over twee sessies. 

Details volgende gratis Titanfall 2-DLC onthuld

De volgende portie gratis downloadbare content voor Titanfall 2 is bekendgemaakt. Het opvallendste uit deze DLC-ronde is de terugkeer van de map Colony, een klassieker uit het vorige deel.

Behalve de favoriete map van Titanfall-fans maakt ook de R-101 Assault Rifle zijn terugkeer, en kunnen spelers zich uitleven met een nieuwe grapple execution. De 'Colony Reborn'-DLC is vanaf 30 maart beschikbaar op alle platforms.

Titanfall 2 kwam vorig jaar uit en werd bijna overal zeer goed ontvangen, alleen werd de titel nogal ondergesneeuwd vanwege andere grote releases. Onze review kun je hier nog even teruglezen.

Vandebron wil kolencentrale kopen en sluiten

Voor 1 miljoen euro wil duurzame energieleverancier Vandebron de kolencentrale van Nuon in Amsterdam overnemen. Niet om stroom op te wekken, maar om de centrale te sluiten en een andere bestemming te geven.

Met het geld kan Nuon een goede regeling bieden aan de tweehonderd medewerkers van de Hemweg-centrale die door de sluiting hun baan verliezen, zegt Vandebron. Het bod is donderdag overgebracht aan de Nuon-directie.

Nuon gaf in december aan open te staan voor sluiting van de kolencentrale, mits er een goede regeling voor het personeel zou komen. "De kolencentrale zorgt voor sterke vervuiling van de stad, de lucht en de natuur", zegt Aart van Veller, medeoprichter van de duurzame energieleverancier. "Bovendien is zo'n rokende pijp geen gezicht. Alle partijen, ook consumenten, willen dat de centrale sluit. Daarom nemen wij het initiatief de centrale dit jaar nog te sluiten."

Volgens Van Veller heeft de directie toegezegd zich te gaan beraden op het bod. Mocht het tot een akkoord komen, dan wil Vandebron de centrale een nieuwe bestemming geven voor de inwoners van Amsterdam. Hierover wil het bedrijf ook in gesprek met de gemeente.

Vandebron wil kolencentrale kopen en sluiten
Vandebron wil kolencentrale kopen en sluiten (Foto: ANP)

7 Man & 1 vrouw bij coalitieonderhandelingen

Aan de gesprekken over een mogelijke coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks doen acht onderhandelaars mee. VVD-leider Mark Rutte neemt Halbe Zijlstra, de afgelopen jaren fractievoorzitter in de Tweede Kamer, mee en CDA-voorman Sybrand Buma Tweede Kamerlid Pieter Heerma. Alexander Pechtold koos Wouter Koolmees, de financiële man van de D66-fractie, als zijn secondant. GroenLinks-leider Jesse Klaver krijgt assistentie van zijn nummer 2 Kathalijne Buitenweg.

Zij zullen gaan overleggen met de informateur of informateurs die nog moeten worden aangewezen. De Tweede Kamer buigt zich dinsdag over de verdere gang van zaken.

Naar verwachting brengt VVD-politica Edith Schippers maandag verslag uit als verkenner. Zij polste deze week de mogelijkheden voor een nieuw kabinet.

Acht onderhandelaars bij overleg formatie
Rutte en Zijlstra samen bij overleg formatie (Foto: ANP)

Nacer Bouhanni wint ingekorte etappe in Catalonië

Nacer Bouhanni heeft de vierde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Fransman van Cofidis was in de sprint te snel voor Davide Cimolai en Daryl Impey. Tejay van Garderen behoudt de leiderstrui.

De vierde etappe werd vanwege sneeuwval bij de start ingekort met zestig kilometer. Snel na het startschot in Montferrer kozen vijf renners voor de aanval: Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo), José Goncalves (Katusha-Alpecin), Matteo Bono (UAE Abu Dhabi), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA) en Juan Felipe Osorio (Manzana Postobón). Het vijftal pakte iets meer dan drie minuten op het peloton, waar Lotto Soudal, FDJ en Cofidis het tempo aangaf.

Met nog iets meer dan dertig kilometer te rijden was er een grote valpartij, waarbij Ilnur Zakarin het grootste slachtoffer was. De Rus bleef ook lange tijd met pijn in de borststreek zitten, maar de renner van Katusha-Alpecin zou uiteindelijk in dezelfde tijd als de winnaar eindigen.

Met nog 22 kilometer werden de vluchters gegrepen door het peloton, net voor de laatste klim van de dag. Op de Tugo del Puig van tweede categorie gingen Dario Cataldo en Jakob Fuglsang in de aanval. Het duo kreeg geen ruimte van Orica-Scott. Net onder de top gingen Romain Bardet en Daniel Martin in de aanval, maar ook zij kregen geen ruimte van het peloton.

Net na de top koos Marc Soler de aanval. De renner van Movistar kreeg David Gaudu met zich mee, later zouden ook Alejandro Valverde en Chris Froome de aansluiting maken. Het viertal nam in de afdaling een kleine voorsprong, maar het peloton liet niet begaan en haalde de vier onder de boog van de vijf kilometer terug. In de laatste vijf kilometer nam FDJ de leiding voor Cimolai, maar in de sprint kwam de Italiaan te kort tegen Bouhanni.

Onderzoek naar mogelijke fraude Steve Jobsschool

De Onderwijsinspectie doet onderzoek naar de bekostiging van een zogenoemde Steve Jobsschool in Amsterdam. Op die school staat nog één leerling ingeschreven en er wordt geen les gegeven. Toch gaat er nog steeds geld naartoe.

Volgens de inspectie, die een bericht van de Algemene Onderwijsbond en het Onderwijsblad bevestigde, zal het geld moeten worden terugbetaald als blijkt dat het geld onterecht naar Onderwijs 4 Nieuwe Tijd (O4NT) is gegaan, de stichting achter de school. Die stichting heeft daar geen recht meer op vanaf het moment dat de school "effectief" is gesloten. Dat zoekt de inspectie nu uit.

Het zou om een ton gaan die sinds oktober is betaald. Vorige zomer werd al vastgesteld dat de school niet levensvatbaar was.

Onderzoek naar geld voor Jobsschool
Onderzoek naar mogelijke fraude Steve Jobsschool (Foto: ANP)

Tot 3 jaar cel geëist tegen krokodillenbende

Tegen de zeven mannen en drie vrouwen die bekendstaan als de 'krokodillenbende' zijn donderdag door het Openbaar Ministerie celstraffen tot drie jaar geëist. De tien staan voor de rechtbank in Amsterdam terecht voor deelname aan een criminele organisatie en drugshandel. Bij een inval in een loods in Amsterdam vond de politie onder meer koffers met geld die - het zou zo uit een Hollywoodfilm kunnen komen - bewaakt werden door krokodillen in een bassin (er waren geen sharks with freaking lasers on their heads).

De tien zijn in februari vorig jaar aangehouden. Bij doorzoekingen in de woningen van enkele verdachten vond de politie geld, variërend van enkele duizenden tot ruim 200.000 euro, wapens, munitie en een hennepplantage.

Hoofdverdachte is een 56-jarige Amsterdammer. Het OM ziet hem als leider van de criminele organisatie. Tegen hem is de hoogste straf geëist: drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De rechtbank doet naar verwachting op 11 april uitspraak.

Tot 3 jaar cel geëist tegen krokodillenbende
Tot 3 jaar cel geëist tegen krokodillenbende (Foto: ANP)

'Britney als de dood dat sekstape uitlekt'

Britney Spears heeft het niet makkelijk. De Amerikaanse site Radar Online beweert een sekstape van de 35-jarige zangeres in handen te hebben en Britney is naar verluidt doodsbang dat de beelden openbaar worden gemaakt.

"Ze vindt het afschuwelijk", zegt een bron tegen Radar Online. "Telkens als ze denkt dat ze het verleden eindelijk achter zich kan laten, duikt er weer iets op dat haar achtervolgt." Volgens de bron gaat het niet goed met Britney. "Een sekstape is meer dan ze nu aankan."

Wanneer Britney haar bedprestaties vast heeft laten leggen, is niet bekend. Radar Online, dat de video bekeek maar nog niet publiceerde, schrijft dat de popprinses 'nog steeds niet zo onschuldig' is. Volgens de roddelsite bedrijft Britney de liefde met 'een geheime lover' terwijl ze een joint rookt.

Een woordvoerder van de zangeres ontkent het bestaan van de sekstape. Geruchten dat Britney haar slaapkameravonturen vaker laat filmen, doen al jaren de ronde. Zo wordt gefluisterd dat er ook een sekstape van Britney en Justin Timberlake, met wie ze van 1999 tot 2002 samen was, in omloop is.


Britney in betere tijden

Nieuwe games te spelen tijdens EA Play 2017

Mocht je zo rond 10 tot 12 juni in Los Angeles of omgeving zijn, dan kun je EA Play bijwonen, waar je de nieuwste games van Electronic Arts kunt uitproberen. De uitgever heeft vandaag bekendgemaakt welke games speelbaar zijn.

Vandaag heeft EA op haar blog aangekondigd dat de volgende Star Wars Battlefront, Need for Speed, Madden NFL 18, FIFA 18 en NBA LIVE 18 speelbaar zullen zijn tijdens EA PLAY in het Hollywood Palladium, met meer aankondigingen in de planning voor de komende maanden. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 20 april om 18.00 uur.

Voor de mensen die niet in Los Angeles zijn: het evenement is ook online te volgen door middel van streams van gameplay, competitieve evenementen en exclusieve interviews met de ontwikkelteams die gedurende het hele evenement beschikbaar zullen zijn.

EA Play 2017 logo

Khalid Mashood pleegde aanslag Londen

De pleger van de terreuraanslag woensdag bij het Britse parlement was ene Khalid Mashood, een 52-jarige crimineel die in de streek van Birmingham zou hebben gewoond. Dit heeft de politie van Londen donderdag bekendgemaakt.

De politie meldde woensdag al te weten wie de dader was, maar verzweeg zijn naam. De man was bekend bij de politie door een reeks misdrijven, maar niet door acties die te maken hebben met terrorisme. Hij werd in 1964 het zuidoostelijke Kent geboren. Zijn eerste veroordeling wegens een misdrijf was in 1983. Wanneer en waarom hij radicaliseerde is niet bekend.

De aanslag is inmiddels opgeëist door Islamitische Staat.

Pleger aanslag crimineel uit regio Birmingham
Pleger aanslag crimineel uit regio Birmingham (Foto: ANP)

Meisje faket gangbang met 3 negers

Breana Harmon Talbott heeft de politie van Denison vele overuren bezorgd. De 18-jarige Texaanse deed namelijk twee weken geleden aangifte van een groepsverkrachting door drie negers. Nu blijkt het blondje alles uit haar duim te hebben gezogen.

Op 8 maart rinkelde tegen avondetenstijd de telefoon op het plaatselijke politiebureau. De verloofde van het meisje meldde dat hij haar auto onbeheerd had zien staan op een parkeerplaats. De deur stond open en haar telefoon, sleutels en een schoen lagen in de buurt van het voertuig.

Hierop rukte de politie van Denison massaal uit. Zij gingen namelijk uit van een ontvoering. Later die avond dook Talbott echter op in een kerk. Ze zat onder het bloed en droeg niets meer dan haar ondergoed en een shirt. "Ik ben groepsverkracht", vertelde ze.

Tegenover de politie verklaarde het meisje dat ze door drie donkere jongens met skimaskers was ontvoerd bij haar flat. Zij namen haar vervolgens mee naar een bos in de buurt van de kerk, waarna zij beurtelings door het drietal werd verkracht.

Pas na enkele dagen bleek het verhaal van het meisje aan alle kanten te rammelen. Een van de grootste mirakels was nog wel dat de onderzoekende artsen niets konden vinden dat duidt op een verkrachting. Laat staan door drie grootgeschapen negers.

Ook een groots sporenonderzoek leverde helemaal niets op. "Wij vermoeden dat het hele verhaal – van de ontvoering tot haar toestand tijdens het binnenlopen van de kerk – in scène is gezet", constateerde de recherche.

Afgelopen dinsdag bekende de blondine dat ze de politie inderdaad een oor had aangenaaid. Zo heeft ze toegegeven zichzelf te hebben verwond. Hierop werd zij gisteren in de boeien geslagen. Zij zal worden aangeklaagd wegens het doen van een valse aangifte.

Breana TalbottDe arrestatiefoto van Breana (foto: Denison Police Dpt.)

Elder Scrolls Legends nu op iPad

Bethesda heeft haar strategische kaartspel The Elder Scrolls: Legends nu gratis beschikbaar gemaakt voor iPad. iPad-eigenaars kunnen de game via de App Store downloaden. De game vereist minstens iOS 10 en is compatibel vanaf de iPad 4.

Was je al de pc-versie aan het spelen, dan zal je zien dat je vooruitgang gekoppeld is met je Bethesda.net-account waardoor je een game verder op de iPad kan oppikken en vice versa.

The Elder Scrolls: Legends verscheen officieel voor pc op 9 maart en maakt volgende maand zijn opwachting op Android-tablets, Mac OS in mei en iOS- en Android smartphones deze zomer. Bethesda onthulde ook recent een nieuwe PvE content update – The Fall of the Dark Brotherhood – die op 5 april verschijnt en tal van nieuwe verhaalmissies en meer dan 40 nieuwe kaarten, inclusief 3 Legendary kaarten, introduceert.

Een korte uitleg van de game is hieronder te bekijken.

Releasedatum Skyforge op PS4 bekendgemaakt

Uitgever My.com maakt bekend dat hun actie-MMORPG Skyforge 28 maart al op PlayStation 4 te spelen zal zijn voor de mensen die een Early Adopter-pack hebben gekocht. De overige spelers moeten wachten tot 11 april wanneer de gratis game voor iedereen beschikbaar is.

Op de planeet Aelion hebben alle stervelingen de kans om onsterfelijk te worden. Daar hoef je niets voor te doen: je gaat dood en als je weer tot leven komt dan ben je dus een onsterfelijke. Een aardige gok dus, want je alleen door dood te gaan weet je of je die speciale gave hebt. De onsterfelijken op Aelion hebben de taak om de gewone stervelingen te beschermen tegen monsters en aliens die de planeet continue aanvallen. In hun vrije tijd vechten de onsterfelijken ook tegen elkaar in PvP of complete toernooien. Wil je de tijd verder doden, dan is er ook de mogelijkheid je door te ontwikkelen tot een God. De Goden hebben ontzagwekkende krachten en gaven.

Onze preview is hier te lezen.

Hamilton benieuwd naar 'verrassing' Red Bull

Formule 1-coureur Lewis Hamilton is benieuwd naar de 'verrassing' waar Red Bull Racing in Australië mee komt. Sinds de wintertests in Barcelona gaan er al geruchten dat het team van Daniel Ricciardo en Max Verstappen dan met nieuwe updates komt en de Brit is nieuwsgierig.

"Red Bull lag ver achter Ferrari in Barcelona, dus ik ben heel erg benieuwd wat ze dan mee hebben genomen", aldus Hamilton tijdens de persconferentie voorafgaand aan het raceweekeinde. Volgens hem heeft Red Bull de 'ware snelheid' nog niet laten zien in de tests, maar of dat voor Mercedes wel zo is liet hij in het midden.

"Ik zie graag dat meer teams en coureurs om de overwinning vechten, dan wordt een zege ook meer waard", zegt de Brit. "Als het teams de kans geeft om bij ons in de buurt te komen, moeten we de regels misschien vaker om gaan gooien. We zijn klaar voor de uitdaging."

Red de wereld in Prey

In Prey ben je de enige – en laatste – hoop van de mensheid. Maar wie ben je eigenlijk? Welke krachten, vaardigheden en wapens beschik je over? Welke keuzes zal je maken? En wat is er aan boord van Talos I? Kom een antwoord op al deze vragen en meer te weten in de nieuwe video, genaamd ‘Only Yu Can Save the World’.

Kruip in het TranStar-uniform van Morgan Yu en vecht, gebruikmakend van wapens en krachten, tegen de aliens die het ruimtestation hebben geïnfesteerd om de mensheid te redden. Maar terwijl je de wereld behoedt van hetgeen op Talos I aan boord zit, ben je ook op zoek naar je eigen identiteit. Ook jij bepaalt wie Morgan is door keuzes te maken en bepaalde acties te ondernemen. Beslis je de overlevenden aan bood van Talos I te redden? Kies je ervoor om over meer alienkrachten te beschikken – en je eigen menselijkheid aan te passen? En, om toch de basis niet te vergeten, hoe zal je trachten te overleven met de dodelijke Typhon-aliens die je constant op de hielen zitten? Elke beslissing die je maakt heeft het potentieel een invloed te hebben op het verdere verloop van de game.

Prey verschijnt vrijdag 5 mei voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dramatisch interlanddebuut voor topscorer RB Leipzig

Voetballer Timo Werner mocht woensdagavond zijn debuut maken in het Duitse nationale elftal. Voor de 21-jarige aanvaller verliep het echter niet volgens plan, want hij keert met een forse blessure terug naar RB Leipzig.

Werner is met veertien goals de topscorer van de nummer twee in de Bundesliga en mocht in de oefeninterland met Engeland zijn debuut maken. Hij viel geblesseerd uit en een dag later bleek dat hij een spier in zijn bovenbeen heeft gescheurd. 

Het WK-kwalificatieduel met Azerbeidzjan van zondag zal hij sowieso aan zich voorbij moeten laten gaan. Werner is weer terug in Leipzig om aan zijn herstel te werken. Hoe lang hij aan de kant zal staan is nog onduidelijk. 

Bellen naar klantenservice wordt goedkoper

Bellen naar een klantenservice op een 090x-nummer wordt goedkoper. Dat heeft minister van Economische Zaken Henk Kamp donderdag laten weten. Telefoontjes naar dit soort nummers mogen straks niet meer dan het doorsnee tarief gaan kosten.

Momenteel kunnen bedrijven boven op de normale belkosten nog een tarief van maximaal een euro per gesprek aan hun klanten in rekening brengen. Daar wil Kamp per 1 juli van dit jaar een einde aan maken. De minister benadrukt wel dat de strengere regels alleen van toepassing zijn als de beller al klant is van het bedrijf.

Nederland kent drie verschillende soorten 090x-nummers. De 0900-nummers zijn bedoeld voor serieuze informatie en zakelijke diensten, 0909-nummers zijn voornamelijk voor spelletjes en ander amusement en op 0906-nummers worden vooral erotische diensten aangeboden.

Bellen naar klantenservice wordt goedkoper
Bellen naar klantenservice wordt goedkoper (Foto: ANP)

Slowmotionfunctie Sony A6500 reviewed

Tegenwoordig kunnen veel digitale camera's in hoge framerates filmen. Bij het afspelen op normale snelheid krijg je dan slowmotionvideo's.

Mr SlowMotives, een Youtubekanaal, is gespecialiseerd in het demonstreren van de slowmotionfunctie van de camera's. Hier een demo van de 2017 DAYTONA BEACH Bike Week WET T SHIRT CONTEST op een Sony A6500.

Binnenkort meer voorbeelden van de slowmotionfunctie van camera's.

Oud-bokskampioen Maskaev plant comeback op z'n 48e

De Russische bokser Oleg Maskaev is van plan om dit jaar op z'n 48e eindelijk weer eens de ring in te stappen. De voormalig wereldkampioen kwam al sinds zijn gevecht met de Brit Danny Williams in 2013 niet meer in actie, naar eigen zeggen door blessureleed.

"Als we met een promoter tot een overeenkomst kunnen komen, zal ik in het voorjaar weer gaan vechten. Ik ben weer fit en ben druk aan het sparren in de sportschool", aldus Maskaev. 

The Big O kroonde zich in 2006 tot wereldkampioen bij de zwaargewichten bij boksbond WBC. Dat deed hij door in het Amerikaanse Paradise te winnen van Hasim Rahman, waar hij in 1999 ook al van gewonnen had. In 2008 verloor Maskaev de titel nadat de Nigeriaan Samuel Peter hem versloeg. Deontay Wilder is de huidige houder van de WBC-gordel bij de zwaargewichten.

Maskaev, die in zijn amateurtijd nog eens van Vitaly Klitschko won, heeft tussen 1993 en 2013 in totaal 46 professionale gevechten afgeleverd, met 39 overwinningen als resultaat.

Steunbetuiging Erdogan aan Britten

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Britse premier Theresa May donderdag gebeld om te zeggen dat Turkije een partner van Groot-Brittannië is in de strijd tegen het terrorisme. Ook condoleerde hij May met de slachtoffers die door de aanslag woensdag in Londen zijn gevallen, aldus medewerkers van de president.

De steunbetuiging aan de Britten komt in een periode dat Erdogan in de clinch ligt met meerdere Europese landen. Zo beschuldigde Erdogan Nederland van nazisme en fascisme. Dat gebeurde nadat het kabinet Turkse ministers de toegang tot ons land had geweigerd om hier campagne te voeren. Ook Duitsland verweet hij het gebruik van "nazi-methoden" en bedreigde hij alle Europeanen door te stellen dat zij niet meer veilig over straat zouden kunnen als de houding tegenover Turkije niet zou veranderen.

Steunbetuiging Erdogan aan Britten

Steunbetuiging Erdogan aan Britten (Foto: ANP)

EU roept Turkse ambassadeur op matje

De Turkse ambassadeur bij de EU is donderdag op het matje geroepen bij de Europese Commissie. Hij moest tekst en uitleg geven over uitlatingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, liet een commissiewoordvoerder weten. Erdogan zei woensdag dat Europeanen wereldwijd niet veilig op straat zullen lopen als de EU volhardt in haar houding ten opzichte van Turkije.

De president laat zich de laatste tijd steeds grover uit over EU-lidstaten. Zo betichtte hij Duitsland en Nederland van nazipraktijken omdat ze Turkse ministers beletten om in hun landen campagne te voeren.

"Wij, als Turkije, doen een beroep op Europa om de mensenrechten en de democratie te respecteren", zei Erdogan zonder verdere toelichting. Wat de ambassadeur van de kandidaat-lidstaat heeft gezegd wilde de zegsvrouw van de commissie niet kwijt.

EU roept Turkse ambassadeur op matje
EU roept Turkse ambassadeur op matje (Foto: ANP)

LB: Chantal Janzen wilde Toon Hermans worden

Lekker Belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Als kind wilde Chantal Janzen Toon Hermans worden. Dat vertelt de actrice donderdag in het AD.

"Op de basisschool schreef ik dat al in mijn vriendenboekje", aldus Janzen, die momenteel te zien is in de romantische komedie Het verlangen. "Mijn ouders hebben me met zijn werk opgevoed. Ik weet nog hoe kwaad ik was toen ik als 8-jarig meisje niet mee mocht naar een voorstelling van Toon."

Janzen droomt al jaren van een onewomanshow, naar voorbeeld van haar grote held. "Ik heb al veel geschreven, maar durf er nog niet mee naar buiten te komen. Het moet eerst door een trechter om te kijken wat geschikt is. Het lijkt me heerlijk om net als Toon alleen op het podium in Carré de mensen de ballen uit hun broek te laten lachen met mijn voorstelling. Mensen op deze manier kunnen amuseren is mijn grote droom."

Chantal Janzen wilde Toon Hermans worden
Chantal Janzen wilde Toon Hermans worden (Foto: BuzzE)

DENK vindt zetelplek belangrijker dan aanslagen

De drie leden van de politieke Erdoganpartij DENK zijn donderdag uit protest blijven staan op het moment dat Kamervoorzitter Khadija Arib sprak over de aanslag van woensdag in Londen. Tunahan Kuzu en zijn partijgenoten Selçuk Öztürk en Farid Azarkan deden dit niet uit respect voor de slachtoffers, maar omdat zij de plek die zij in de vergaderzaal hebben gekregen niet op prijs stellen.

De verdeling van de stoeltjes in de Tweede Kamer gebeurt min of meer op ideologische volgorde: de SP zit helemaal aan de linkerzijde van de plenaire zaal en de PVV aan de rechterkant. NRC meldde woensdag dat DENK vooralsnog op de achterste rij is ingedeeld, ingeklemd tussen twee andere partijen en naar hun zin te ver naar de linkerkant.

Kamerleden DENK blijven staan uit protest

Wat nou slachtoffers? Wat nou terreur? Onze stoelen staan niet goed! (Foto: ANP)

Mogelijke aanslag Antwerpen voorkomen

Een man die donderdag met grote snelheid door een winkelstraat in Antwerpen reed had een wapen, legerkleding en een jerrycan benzine in zijn kofferbak. Dat bleek bij onderzoek van het voertuig door explosievenexperts, melden Vlaamse media.

De bestuurder was een Franse Tunesiër, die een bekende zou zijn van de politie vanwege verboden wapenbezit. Voetgangers moesten rond 11.00 uur opzij springen voor de auto met Frans kenteken, maar er zijn geen gewonden gevallen. De politie zette direct de achtervolging en wist de bestuurder aan te houden op de Sint-Michielskaai.

Burgemeester Bart De Wever prees op een persconferentie het professionele optreden van de lokale politie. De afdeling terrorisme van de federale politie heeft het onderzoek overgenomen. De kans is groot dat een islamitische aanslag in Antwerpen vandaag is voorkomen.

Aangehouden man Antwerpen had wapen
Aangehouden man Antwerpen had wapen (Foto: ANP)

Kate Winslet werd op school 'blubber' genoemd

Kate Winslet werd vroeger vaak gepest. Haar leeftijdsgenoten noemden haar "Blubber" vanwege haar volle figuur. Ook sloten ze haar op in de kast en werd ze regelmatig uitgelachen. Winslet vertelde woensdag openhartig tijdens een evenement voor het goede doel over haar moeilijke jeugd.

"Ik was niet het mooiste meisje van de klas en men zei dat ik heel veel geluk zou hebben als ik een rol kon krijgen als dikke meid", vertelde de 41-jarige Britse actrice die zei dat die onaardigheid haar vreselijk veel pijn deed.

Het gepest leidde ertoe dat Winslet voelde dat ze nooit goed genoeg was of er nooit goed uitzag. Maar uiteindelijk koos ze ervoor om de negatieve opmerkingen te negeren en vol te gaan voor een carrière als actrice.

"Ik deed altijd auditie voor de theaterstukken op school. Ik kreeg geen interessante rollen, ik werd een keer gecast als krokodil bijvoorbeeld. Maar ik liet me niet uit het veld slaan, ik hield van het acteren", vertelde Oscarwinnares.

Kate Winslet werd op school 'blubber' genoemd
Kate Winslet werd op school 'blubber' genoemd (Foto: BuzzE)

Burial Chamber Arena voor Quake Champions

Er komen steeds meer nieuwtjes en filmpjes van Quake Champions naar buiten. Dit keer heeft Bethesda een trailer op YouTube geplaatst waarin ze de Burial Chamber Arena laten zien.

Je kunt je nog aanmelden voor de closed bèta van Quake Champions via deze website. De bèta wordt verwacht de komende weken van start te gaan. Voorlopig zal Quake Champions alleen voor pc uitkomen.

MMO-troll schrijft essay om ban te vermijden

Dat MMO's trolls aantrekken is eigenlijk onvermijdelijk, en Black Desert Online is er geen uitzondering op. Speler Kimochi had voornamelijk de pik op RPers, die hij vermoordde wanneer hij ze tegenkwam. De moderators kregen lucht van Kimochi's actie maar in plaats van hem direct te bannen, kreeg Kimochi het bericht dat hij door mocht blijven spelen op een voorwaarde: hij moest binnen 24 uur een essay inleveren.

Normaal gesproken heeft Black Desert Online een systeem tegen dit soort trolls die onschuldige spelers vermoorden: de game heeft een karma-systeem, dat hevig omlaag gaat wanneer je onschuldige spelers aanvalt. Wanneer je karma laag genoeg is wordt je vogelvrij verklaard, waardoor iedereen je kan vermoorden zonder gevolgen. Ook jagen wachters je uit de steden, waardoor je speelervaring gigantisch gehinderd wordt.

Dit weerhield Kimochi er niet van om de RolePlay-sessie van andere spelers te verstoren. Elke keer wanneer hij een groepje RPers had vermoord spamde hij "Death to RPers" in de chat, dus het was een kwestie van tijd voordat de moderators erachter kwamen dat Kimochi het plezier van andere spelers aan het verzieken was. Kimochi kreeg een bericht van moderator Rhotaaz waarin hij beschuldigd werd van griefing en spamming en een ban zou krijgen binnen 24 uur. Teminste, als hij niet binnen 24 uur een essay van exact 501 woorden zou posten op de roleplaying forums over zijn vrouwelijke ranger, waarmee Kimochi juist datgene moest doen wat hij zo haatte.

Kimochi besloot er het beste van te maken en niet zo maar een essay te overhandigen, maar een ongemakkelijke erotische fanfiction. Kimochi's verhaal was echter zo expliciet dat het al snel van de forums werd verwijderd, waarop hij het vervolgens op reddit postte. Het verhaal is in de comments van deze thread te lezen (natuurlijk NSFW). Toen hem door PC Gamer werd gevraagd waar hij het idee vandaan had gehaald, reageerde Kimochi met "Ik weet het niet - waarschijnlijk te veel anime gekeken".

Of de uitzonderlijke straf van Rhotaaz iets heeft uitgemaakt is niet zeker: alhoewel Kimochi heeft gezegd te zullen stoppen met het spammen van de chat, heeft hij ook gezworen te blijven doorgaan met het doden van RPers. 

BDORhotaaz
MMO-troll schrijft essay om ban te vermijden

Ghana over levenslange schorsing scheids: "Omdat we zwart zijn?"

De Ghanese scheidsrechter Joseph Lamptey werd eerder deze week voor het leven geschorst door wereldvoetbalbond FIFA. Vorig jaar gaf hij Zuid-Afrika een penalty in de WK-kwalificatiewedstrijd met Senegal, omdat hij een bal op de knie van een Senegalees als hands beoordeelde. In 2010 werd Lamptey al eens een half jaar geschorst vanwege een nogal dubieuze beslissing.

De Ghanese voetbalbond is niet blij met de schorsing. De voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de nationale bond, Eddie Doku, zet zijn vraagtekens bij de 'dubbele' schorsing - Lamptey werd voor hetzelfde incident immers al drie maanden geschorst door de Afrikaanse voetbalbond CAF.

"Ik heb het bericht van FIFA gelezen en nadat ik het goed bekeken heb denk ik dat ik niet bepaald blij ben met de situatie", aldus Doku op de Ghanese radio. "Ik ben vooral niet blij met de beslissing van FIFA om Lamptey levenslang te schorsen. Ik ben geen advocaat, maar ik weet wel dat je iemand niet twee keer kunt straffen voor één actie, en hij heeft al een straf van CAF gehad."

Doku lijkt furieus en haalt er zelfs compleet andere redenen bij. "Waarom nu dan ineens een levenslange schorsing van FIFA? Omdat we zwart zijn? We hebben slechtere acties van scheidsrechters gezien in Europese competities en competities van de FIFA, maar die kregen geen levenslange schorsing. Dit klopt niet."

Ook Lamptey's collega Daniel Laryea is het niet eens met de schorsing. "De sport zit vol met maffia. De Zuid-Afrikaanse scheidsrechter Daniel Bennet nam eenzelfde beslissing en daar is niks over gezegd. Sterker nog, die mag waarschijnlijk naar het WK volgend jaar. Lamptey haalde bij zijn beslissing de kleuren door elkaar en hij had het geluk niet aan zijn zijde. Nu heeft hij een levenslange schorsing omdat men ook naar eerdere fouten kijkt en dat vind ik niet eerlijk."

Van Marwijk zet met Saudi-Arabië in Thailand volgende stap richting WK

Deelname aan het wereldkampioenschap voetbal 2018 komt steeds dichterbij voor het Saudi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk. Het land won in en tegen Thailand met 0-3. 

Mohammed Al-Sahlawi zette Saudi-Arabië halverwege de eerste helft op een voorsprong met zijn veertiende treffer in de kwalificatie. Zes minuten voor tijd werd het 0-2 door een eigen doelpunt van Tanaboon Kesarat. Salman Almuwashar tekende in blessuretijd voor het slotakkoord.

Door de zege gaat de ploeg van Van Marwijk met dertien uit zes nog altijd aan kop van Groep B van de Aziatische kwalificatie. Achtervolger Australië kwam niet verder dan 1-1 bij Irak en heeft nu tien punten uit zes duels. Later op de dag spelen Japan en de Verenigde Arabische Emiraten nog tegen elkaar. 

WK Kwalificatie Aziatische zone - groep B

# Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Doelsaldo
1  Saudi-Arabië 6 4 1 1 12 12-5
2  Australië 6 2 4 0 9 9-6
3  Japan 5 3 1 1 8 8-5
4  V.A.E. 5 3 0 2 7 7-6
5  Irak 6 1 1 4 7 7-9
6  Thailand 6 0 1 5 3 3-15

De groepswinnaar en nummer twee plaatsen zich voor het WK van 2018. De nummer drie speelt play-offs tegen nummer drie van Groep A

China stunt tegen Zuid-Korea in WK-kwalificatie

Een grote verrassing in de Aziatische zone voor de kwalificatie wereldkampioenschap voetbal in Rusland. China heeft in eigen land Zuid-Korea verslagen. De grote man was Yu Dabao. Hij scoorde in de 34e minuut de enige goal van de wedstrijd. Het was de eerste overwinning voor China in de finaleronde van de kwalificatie. 

China kwam de vier voorgaande kwalificatiewedstrijden niet eens tot scoren. Met deze overwinning komt China op vijf punten uit zes wedstrijden en greep de laatste strohalm voor de derde plaats in groep A, dat recht geeft op een playoffplek. Het land staat momenteel vijfde en moet alleen Qatar onder zich dulden. Zuid-Korea staat tweede met tien punten. 

In de wedstrijd gebeurde niet veel totdat na een half uur Dabao de corner van Wang Yongpo binnenkopte. Zuid-Korea probeerde voor de rust nog langszij te komen, maar kon de gelijkmaker niet vinden. In de tweede helft was China de betere ploeg en raakte Zuid-Korea alleen maar meer gefrustreerd. Tot grote kansen kwamen de Koreanen niet. 

De enige treffer van de wedstrijd. (Bron: YouTube)

China onder leiding van bondscoach Marcello Lippi speelt over vijf dagen tegen Iran, dat koploper is in de groep. Iran speelt later vandaag nog tegen Qatar en kan bij een overwinning vier punten los komen van Zuid-Korea. 

De laatste wedstrijd in deze groep ging tussen Syrië en Uzbekistan. Omar Khabin schoot in blessuretijd een penalty raak waardoor Syrië met 1-0 won. Deze wedstrijd werd in vanwege de omstandigheden in Syrië in Maleisië gespeeld. 

WK Kwalificatie - Aziatische zone - Stand groep A

# Land Ges[ee;d Gewonnen Gelijk verloren punten doelsaldo
1  Iran 5 3 2 0 11 4-0
2  South Korea 6 3 1 2 10 8-7
3  Uzbekistan 6 3 0 3 9 5-4
4  Syria 6 2 2 2 8 2-2
5  China PR 6 1 2 3 5 3-6
6  Qatar 5 1 1 3 4 3-6

De nummers één en twee plaatsen zich voor het WK. De nummer drie speelt playoffs tegen de nummer drie van groep A. 

Feest op de tribunes. (PRO SHOTS/Action Images)
Feest op de tribunes. (PRO SHOTS/Action Images)

Steden alert op stemmen Turks referendum

Deventer, Den Haag en Amsterdam zijn van 5 tot 9 april de plek waar tienduizenden Turkse Nederlanders kunnen stemmen voor het referendum over de omstreden wijziging van de grondwet van Turkije. Als een meerderheid van de Turken 'ja' zegt tegen de voorgestelde wijziging, krijgt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan meer macht.

Het referendum deed op voorhand al veel stof opwaaien door de rellen bij het Turkse consulaat in Rotterdam nadat Turkse ministers hadden geprobeerd hier campagne voor Erdogan te voeren. Volgens dit consulaat is het tijdens het referendum zelf verboden om bij de stembureaus politieke voorkeuren duidelijk te maken. Het schrijft op zijn Facebookpagina dat het niet is toegestaan om op de drie locaties drukwerk te verspreiden, mondeling of via filmpjes op te roepen 'ja' of 'nee' te stemmen of zichtbaar iets te dragen dat aan een politieke partij kan worden gelinkt.

Deventer, waar in sporthal De Scheg gestemd kan worden, verwacht "met de natte vinger" 30.000 stemgerechtigden, zo'n 6000 per dag. Een woordvoerder: "Het stemmen wordt georganiseerd door het Turkse consulaat, dus niet door ons. We hebben hier al drie keer eerder een Turkse verkiezing gehad en we behandelen dit niet anders dan andere grote evenementen waar veel mensen op afkomen."

De gemeente heeft voor de zekerheid een terrein op grote afstand van het stembureau aangewezen als mogelijke demonstratielocatie. "Maar er is nog niets aangevraagd."

In Amsterdam is de RAI aangewezen als stembureau. Een RAI-woordvoerder kon donderdag nog niks zeggen over eventuele extra maatregelen. "We snappen de commotie die er speelt na wat er is gebeurd, maar zijn in staat zo'n grootschalig evenement te hosten", zei hij. "Als er extra maatregelen genomen moeten worden, dan zullen we dat doen."

De VVD in het Amsterdamse stadsdeel Zuid, waar de RAI zich bevindt, sprak donderdag de vrees uit voor wanordelijkheden tijdens het stemmen. De partij vraagt zich daarom af of er voldoende veiligheids- en beheersmaatregelen zijn en wil een demonstratie- en/of vlagverbod.

Ook de gemeente Den Haag is zich, met locatie GIA Exhibition Center én de organisatie van de stembusgang, aan het voorbereiden op het referendum. Een woordvoerder: " Het is een evenement dus de organisatie moet vooral heel veel zelf regelen. Wij kijken of er gevolgen zijn voor de openbare orde en of we met voorwaarden gaan komen."

Steden alert op stemmen Turks referendum
Steden alert op stemmen Turks referendum (Foto: ANP)

'Destiny 2 komt uit in september'

Het ziet er naar uit dat we het vervolg voor Destiny in september kunnen verwachten. Er is namelijk een poster gelekt bij Gamestop in Italië, die de releasedatum aangeeft. Bronnen hebben bij website Eurogamer aangegeven dat de posters echt zijn.

Op de poster zijn drie guardians zonder helmen te zien, en een personage dat lijkt op de warlock class met een SUROS shotgun. Ook wordt op de poster een betá aangekondigd voor de PlayStation 4, die van start zou moeten gaan in juni. Over een betá voor de Xbox One en pc wordt geen woord gerept, dus we gaan er van uit dat de betá eerst exclusief voor PS4-spelers is.

Bungie heeft nog niet op het lekken van de poster gereageerd. Hopelijk horen we later meer.

Destiny2
'Destiny 2 komt uit in september'

NBA: Nieuw unicum voor Russell Westbrook

Na twee nederlagen op rij wist Russell Westbrook weer eens opzien te baren. De point guard van de Oklahoma City Thunder leidde zijn ploeg naar een eenvoudige 122-97 overwinning op de Philadelphia 76ers. Westbrook kwam met 18 punten, 11 rebounds en 14 assists tot zijn 35e triple double van het seizoen. Wat zijn prestatie echter uniek maakte, was dat hij tijdens de wedstrijd geen schot miste. Al zijn zes schoten van het veld en zes vrije worpen gingen raak. Het was de eerste keer in de NBA-geschiedenis dat een speler een triple double produceerde zonder te missen.

Dat de Thunder zouden winnen was al praktisch vanaf de start duidelijk. Oklahoma City heerste op alle fronten en de reservespelers kregen volop speeltijd. Enes Kanter, eerder dit jaar een tijd uitgeschakeld met een gebroken hand, werd met 24 punten topscorer bij de Thunder.

Thunder - 76ers. Bron: YouTube

Een directe concurrent voor de Thunder in het westen is de Utah Jazz. Na jaren net niet goed genoeg te zijn geweest voor een plekje bij de play-offs, valt dit jaar alles op zijn plek voor de ploeg uit Salt Lake City.

Voor de wedstrijd van afgelopen nacht tegen de New York Knicks besloot de Jazz om het team van 1997 te eren. Dat jaar haalde de Jazz voor de eerste keer de NBA-finale, waarin van de Chicago Bulls werd verloren. Bij de wedstrijd waren diverse spelers van dat team aanwezig, onder andere John Stockton en Byron Russell. Jeff Hornacek was er ook, als coach van het bezoekende team. Opvallende afwezige was Karl Malone, die een videoboodschap had voor het publiek in Salt Lake City.

De aanwezigheid van de legendes had aanvankelijk niet het gewenste effect op de Jazz. Tot in het vierde kwart keek de ploeg tegen een achterstand aan. Het was de Franse reus Rudy Gobert die in de slotminuten de zege binnenhaalde. De Stifle Tower scoorde tien van zijn 35 punten in de laatste zes minten. De Jazz wonnen met 108-101.

Gobert miste in de wedstrijd maar één van zijn veertien schoten. Daar moet wel bij gezegd worden dat hij alleen schoten neemt van heel dicht bij de basket. Het liefst dunkt hij. Ook plukte hij dertien rebounds uit de lucht en blockte hij vier schoten.

De Chicago Bulls speelden in eigen huis tegen de Detroit Pistons. Beide ploeg staan net buiten de play-off plaatsen in het oosten. De winnaar van de wedstrijd houdt Miami en Milwaukee in het vizier, de verliezer kan alvast op zoek naar een vroege vakantie.

Bij Chicago ontbrak Robin Lopez. Hij kwam er na een vechtpartij met Serge Ibaka met één wedstrijd schorsing genadig vanaf. In een fantasie-opstelling met alleen Rajon Rondo als guard stal Nikola Mirotic de show. De tot Spanjaard genaturaliseerde Montenegrijn mocht starten en speelde een vlekkeloze wedstrijd. Mirotic miste maar vier schoten en eindigde met 28 punten. Hij leidde de Bulls naar een 115-97 overwinning.

De Cleveland Cavaliers liepen in Denver tegen een verrassende nederlaag aan. Uitwedstrijden in Denver zijn altijd lastig. De stad wordt de Mile High City genoemd en op de hoogte van 1600 meter merk je al dat de lucht iets ijler is. Dit geeft een bescheiden voordeel aan de thuisploeg, die aan deze omstandigheden gewend is.

In Denver wonnen de Nuggets met 126-113. De zege krijgt extra glans omdat de Cavaliers met de grote drie aantraden. Kyrie Irving kwam tot 33 punten. LeBron James bleef op 18 punten steken en Kevin Love kwam niet verder dan negen punten.

Bij de Nuggets scoorden zeven spelers minstens twaalf punten. Gary Harris werd met 21 punten topscorer. Denver houdt met de overwinning de achtste plaats in het westen voorlopig vast.

Uitslagen

Orlando Magic – Charlotte Hornets 102-109
Boston Celtics – Indiana Pacers 109-100
Chicago Bulls – Detroit Pistons 117-95
Oklahoma City Thunder – Philadelphia 76ers 122-97
Washington Wizards – Atlanta Hawks 104-100
Denver Nuggets – Cleveland Cavaliers 126-113
Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 98-116
Utah Jazz – New York Knicks 108-101

Eastern Conference

  1. Cleveland Cavaliers 46-24
  2. Boston Celtics 46-26
  3. Washington Wizards 43-28
  4. Toronto Raptors 42-29
  5. Atlanta Hawks 37-34
  6. Indiana Pacers 36-35
  7. Milwaukee Bucks 36-35
  8. Miami Heat 35-36
  9. Chicago Bulls 34-38
  10. Detroit Pistons 34-38
  11. Charlotte Hornets 32-39
  12. New York Knicks 27-44
  13. Philadelphia 76ers 26-45
  14. Orlando Magic 26-46
  15. Brooklyn Nets 14-56


Western Conference

  1. Golden State Warriors 57-14
  2. San Antonio Spurs 54-16
  3. Houston Rockets 49-22
  4. Utah Jazz 44-28
  5. Los Angeles Clippers 43-29
  6. Oklahoma City Thunder 41-30
  7. Memphis Grizzlies 40-31
  8. Denver Nuggets 34-37
  9. Portland Trail Blazers 32-38
  10. Dallas Mavericks 30-40
  11. New Orleans Pelicans 30-41
  12. Minnesota Timberwolves 28-42
  13. Sacramento Kings 27-44
  14. Phoenix Suns 22-49
  15. Los Angeles Lakers 20-51

PlayStation China Hero Project krijgt vorm

Sony is druk bezig met het PlayStation China Hero Project. Bij dit project gaat Sony Chinese ontwikkelaars steunen in het maken van games voor PlayStation. De lijst bevat 10 spellen waarvan de helft PlayStation VR zal ondersteunen. Wanneer de games uitkomen is nog niet bekend.

Selena Gomez werd gepest bij Disney Channel

Selena Gomez zegt dat ze gepest is tijdens haar tijd bij The Disney Channel. De 24-jarige zangeres doet de onthulling in een groot interview met The New York Times.

Gomez heeft de filmrechten gekocht van Thirteen Reasons Why, een boek over een studente die zelfmoord pleegt nadat ze jarenlang is gepest. "Ik denk dat de schrijver begreep dat ik snap wat het betekent om gepest te worden", vertelt de zangeres die een verfilming van het boek produceert.

"Ik zat op de grootste middelbare school van de wereld: het Disney Channel. Ook mijn moeder is vroeger gepest", vervolgt de Kill Em With Kindness-zangeres.

Gomez is al lang niet meer te zien op het televisiekanaal van Disney, maar toch ondervindt ze nog steeds hinder van pesterijen met name via sociale media. "Ik wis Instagram zeker een keer per week", grapt Gomez. "Je raakt gefixeerd op de negatieve opmerkingen", aldus de zangeres die ruim 114 miljoen volgers op Instagram heeft.

Selena Gomez werd gepest bij Disney Channel
Selena Gomez werd gepest bij Disney Channel (Foto: BuzzE)

Shia LaBeouf verhuist 'protest' naar Liverpool

Shia LaBeouf, de acteur die sinds enkele jaren compleet geflipt lijkt te zijn, verkast zijn kunstproject, dat dient als protest tegen Donald Trump, van de VS naar Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Het videoproject, waarbij LaBeouf een livestream startte en omstanders vroeg om met hem "Hij zal ons niet verdelen" hardop te zeggen, begon in januari in New York.

Na diverse opstootjes waarbij voorstanders van Trump werden geïntimideerd of zelfs geslagen, werd het verplaatst naar Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico. Nu ziet ook die gemeente LaBeouf liever vertrekken nadat er schoten waren gelost in de buurt van het videoproject. De acteur ging vervolgens op zoek naar een nieuwe locatie voor het protest.

Volgens The Hollywood Reporter heeft een stichting in de Britse stad Liverpool laten weten onderdak te willen bieden aan het kunstzinnig protest. Wel wordt het project aangepast en zal er een livestream worden uitgezonden van een Amerikaanse vlag met de tekst in plaats van dat LaBeouf omstanders verzamelt.

Aanhangers van president Trump hebben al laten weten de vlag te willen vervangen door een petje met de slogan van Trump: Make America Great Again.

LeBeouf werd eerder dit jaar nog opgepakt nadat hij een voorstander van Trump voor de camera van zijn eigen project een paar rake klappen gaf.


Shia LaBeouf valt tegenstanders aan,want geweld is oké als het tegen Trumpsupporters gericht is

Wijnaldum: "Geen ruimte voor ego's"

Georginio Wijnaldum is inmiddels een grote meneer in Engeland bij Liverpool, maar de middenvelder is daar niet door veranderd. "Liverpool, dat klinkt anders voor de mensen. Dat heb ik wel gemerkt. Maar ik ben nog dezelfde speler", vertelde Wijnaldum tegen de NOS. De 26-jarige middenvelder sloot zich deze week aan bij het Nederlands elftal.

"Natuurlijk heb ik wel stappen gemaakt, maar het is niet zo dat ik hier binnenkom met de gedachte dat ik gestegen ben in de hiërarchie. Daar denk ik ook niet eens aan. Ik ben hier om succes te boeken met het team."

In de WK-kwalificatie is zaterdag Bulgarije de tegenstander voor Oranje. "Daarbij is er geen ruimte voor ego's. We moeten winnen van Bulgarije, er zijn geen excuses. Het WK halen, dat is het belangrijkste."

Hollywood cast vaker moslimacteur sinds Trump

In Hollywood zijn sinds het aantreden van president Trump meer moslims gecast dan daarvoor. Dat meldt TMZ. Castingbureaus en producenten zeggen dat de vraag naar acteurs en actrices met een moslimachtergrond is toegenomen, met name voor series. Op dit moment spelen al een aantal moslims belangrijke rollen in serie zoals Omar Metwally (The Affair) en Mouzam Makker (American Horror Story).

Volgens Sue Obeidi van de organisatie van moslims in Hollywood heeft het te maken met het feit dat studio's niet langer genoegen nemen met iemand die er Arabisch uitziet. "Ze willen een geloofwaardig personage voor de film of serie", aldus Obeidi.

Bronnen in Hollywood beweren dat sommige producenten, die kritisch zijn op het beleid van de nieuwe Amerikaanse president, opzettelijk acteurs met een moslimachtergrond aantrekken om Trump dwars te zitten. Wat natuurlijk minstens zo kinderachtig zou zijn als Trump zelf, maar dat terzijde

Hollywood cast vaker moslimacteur sinds Trump
Hollywood cast vaker moslimacteur sinds Trump (Foto: BuzzE)

IS claimt aanslag in Londen

Islamitische Staat (IS) heeft donderdag de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Londen opgeëist. De moslimterreurgroep deed dat via hun eigen 'persbureau' Amaq. De dader was een 'soldaat van IS' die gehoor gaf aan een oproep van Islamitische Staat.

Door de aanslag bij het Britse parlementsgebouw kwamen woensdag vier mensen om het leven. Daarnaast werd de dader doodgeschoten.

IS claimt aanslag in Londen
IS claimt aanslag in Londen (Foto: ANP)

Assassin's Creed komt als tv-serie

De Assassin’s Creed franchise is voorlopig nog niet klaar met tv en film. Na de film van vorig jaar komt er nu ook een tv-serie van de bekende game-franchise. Aymar Azaizia, head of content voor Assassin’s Creed, heeft dit bevestigd.

Veel details zijn er nog niet bekend, maar hij kon wel zeggen dat men rustig de tijd voor het project neemt. Vorig jaar bevestigde Ubisoft CEO Yves Guillemot nog dat ze in gesprek waren met Netflix voor een tv-serie. Of dat om de Assassin's Creed tv-serie ging is niet bekend.

ac

Alonso: "Gelijke motoren voor iedereen graag"

Het is een Grand Prix-week, het is donderdag, en dus is het tijd voor de persconferentie in de Formule 1. Een van de journalisten vroeg aan de aanwezigen (Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton) wat ze graag in de F1 zouden zien.

Ricciardo koos voor een race in Las Vegas, terwijl Hamilton graag in Miami zou racen. Het antwoord van Alonso zorgde echter voor de meeste lachers in de zaal en bij zijn collega's: "Gelijke motoren voor iedereen", aldus de Spanjaard, die het bij McLaren met een bijzonder matige en onbetrouwbare Honda-motor moet doen. 

"Daar heb ik geen zin in", lachte Hamilton. "Of nou ja, zolang het maar geen motor van Honda is.." Ricciardo ziet het plan mogelijk wel zitten, als het maar geen elektrische motoren zijn. Alonso lijkt de hoop op een goede Honda-motor wel opgegeven te hebben en gaat inmiddels regelmatig wat luchtig met de kansloze situatie om. Zo liet hij tijdens de testweken in Barcelona, waar het ding er om de haverklap mee stopte, weten dat hij en teamgenoot Stoffel Vandoorne in elk geval vol gas door alle bochten kunnen..

Alonso: "Gelijke motoren voor iedereen graag" (Bron: YouTube)

Depay: "Ik heb het weer gedaan"

Memphis Depay is klaar met de beeldvorming rond zijn persoon. De kritiek vindt de 23-jarige aanvaller vaak onterecht. Maandag kreeg hij kritiek, toen hij bij aankomst bij in Noordwijk voor het Nederlands elftal de pers voorbij liep en besloot de media niet te woord te staan.

"Mensen moeten eens verder kijken dan hun neus lang is", vertelde Depay tegen De Telegraaf. "Jullie laten mij soms echt lachen, man. Kijk, mij raakt het niet. Maar het is niet fair. Ik wil dit even zeggen, anders komt het niet ter sprake. Maandag was ik opeens weer arrogant. Terwijl Quincy Promes, een van mijn beste vrienden, achter mij aanliep en ook niets zei. Zoals wel meer spelers."

"We lachen er maar om. Ik heb het weer gedaan. Het is toch niet verplicht? Bij officiële media-momenten, zoals nu, doe ik toch rustig mijn verhaal. Ik hoorde zelfs dat de KNVB moest ingrijpen. Dan denk ik bij mezelf, ’kom op jongens’.”

Dan is er ook nog het verhaal van de tatoeage van een leeuw op zijn rug. "Dan hoor ik meneer Van Hanegem zeggen dat ik die leeuw erop heb gezet toen ik naar Lyon ging en dat ik eens normaal moest doen. Terwijl ik die tatoeage al lang had! Dat heeft dus niets met Lyon te maken. Ik heb een leeuwenhart. Ik ben een strijder. Ik geef nooit op. Dit is een symbool van Memphis. Bam, een leeuw.”

VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan verder

VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan bekijken of ze een coalitie kunnen vormen, hoewel er grote verschillen zijn. Dat heeft VVD-leider Mark Rutte donderdag gezegd na een eerste verkennend gesprek tussen de vier partijen over de haalbaarheid van een dergelijk kabinet.

"Ik heb aangegeven dat ik bereid ben, de anderen zijn dat ook, om in deze samenstelling verder te praten. We hebben ook wel benoemd naar elkaar dat er natuurlijk grote verschillen zijn", aldus Rutte. Waar de pijnpunten zitten, daar wilde Rutte nog niets over zeggen.

Rutte, Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) spraken ruim 1,5 uur met verkenner Edith Schippers. Het was het eerste overleg van het kwartet met Schippers. Het gaat om de grootste partij en de drie grootste winnaars van de verkiezingen vorige week.

Klaver zei te willen kijken of de verschillen overbrugbaar zijn. Hij wil niet vooruitlopen op de kans van slagen. "Wat ik wil is onze idealen realiseren. Deze coalitie is verre van de ideale coalitie voor ons, er zitten allerlei partijen in met wie de verschillen heel groot zijn."

Ook Buma zei "te beseffen dat de inhoudelijke verschillen groot zijn, maar tegelijkertijd is ook het besef erg aanwezig dat het van belang is om met deze vier partijen een volgende fase in te gaan om te kijken of die inhoudelijke verschillen te overbruggen zijn."

Pechtold sprak over een "belangrijke stap". Ook hij zei dat er "wel het nodige te doen" is, maar dat hij dat "met vertrouwen tegemoet ziet".

Eerder deze week sprak Schippers afzonderlijk met alle lijsttrekkers om de mogelijkheden af te tasten.

VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan verder
VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan verder (Foto: ANP)

Force India te zwaar: Perez moest afvallen

Voor het Formule 1-team Force India is er zo aan het begin van het seizoen nog veel werk aan de winkel. Volgens coureur Sergio Perez heeft de bolide een aantal technische problemen die opgelost moeten worden. Ook is de VJM10 te zwaar, waardoor de Mexicaanse rijder stevig op dieet moest.

Force India wist in de afgelopen jaren langzaam maar zeker naar voren te komen op de grid met vorig jaar een vierde plaats in het constructeurskampioenschap als hoogtepunt. Dit jaar zou plek drie een doel moeten zijn, meer concurerend zijn tegenover Ferrari. Mercedes en/of Red Bull is nog duidelijk te hoog gegrepen.

Perez: "Tijdens de tests hebben we gezien dat we nog niet op het niveau zitten waar je wil zijn aan het begin van een seizoen. De auto is te zwaar, bovendien merkten we meteen dat de achterkant niet stabiel was en dat er problemen waren bij het aanremmen. Voor ieder team zal gelden dat er verbeterpunten aan het licht gekomen zijn in Barcelona en wij hebben deze zo snel mogelijk in kaart gebracht en werken er nu aan."

Force India werkt aan het oplossen van de problemen, maar dat kost tijd. Het team uit Silverstone heeft in de afgelopen jaren bewezen dat het gedurende het seizoen flinke stappen voorwaarts kan zetten. Een van de zaken die opgelost moet worden is het gewicht. Daaraan heeft Perez ook een steentje bijgedragen.

"Sinds Barcelona ben ik al twee kilogram afgevallen. Ik verlies zo veel mogelijk gewicht en heb eigenlijk continu honger. Het valt niet mee, want als atleet heb je vooral spiermassa en weinig vet. Het doel is dus ook om de spiermassa iets te laten slinken. Dat gewicht komt er later, als de auto op orde is, dan wel weer aan. Uiterlijk in Bahrein zullen we alles, wat gewicht betreft, voor elkaar hebben."

Vlaggen halfstok uit solidariteit met Britten

Diverse grote steden in Nederland betuigen donderdag hun medeleven en solidariteit met Groot-Brittannië na de aanslag die Londen een dag eerder trof. Onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heeft de gemeente besloten de vlaggen halfstok te hangen.

In Rotterdam is het de afgelopen jaren een gebruik geworden om de vlag van een land dat door terroristisch geweld is geraakt halfstok op het stadhuis te hangen. De Britse vlag bleek echter niet voorradig. De gemeente heeft er met spoed een besteld. Die wordt waarschijnlijk aan het begin van de middag gehesen, liet een woordvoerder weten. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zijn medeleven betuigd aan de inwoners van Londen en aan zijn ambtgenoot Sadiq Khan.

Drie mensen kwamen om het leven door de aanslag. De dader werd doodgeschoten door de politie.

Vlaggen halfstok uit solidariteit met Britten
Vlaggen halfstok uit solidariteit met Britten (Foto: ANP)

Man vast voor 47 jaar oude kindermoord

Justitie in Australië heeft een 63-jarige man in staat van beschuldiging gesteld voor de ontvoering en moord van een driejarig meisje 47 jaar geleden. De man werd woensdag gearresteerd, aldus Australische media donderdag.

Het kind verdween in januari 1970 bij een openbare doucheruimte op een strand in de plaats Wollongong ten zuiden van Sydney. Er werd nooit meer iets van het kind vernomen. Haar lichaam werd ook niet gevonden. De verdachte was ten tijde van de verdwijning zestien jaar oud. Hij werd destijds verhoord maar niet beschuldigd.

De Australische politie heropende vorig jaar het onderzoek in de zaak. Wat haar op het spoor van de verdachte heeft gezet, is niet bekend. Volgens de politie werd het kind binnen een uur na haar verdwijning gedood. De politie wilde verder geen details over de zaak kwijt maar verklaarde wel dat die "gruwelijk"zijn en in de rechtszaak naar buiten zullen komen.

Man vast voor 47 jaar oude kindermoord
Man vast voor 47 jaar oude kindermoord (Foto: ANP)

Vlees mishandelde varkens te koop in Nederland

Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights waarschuwt voor wrede misstanden in een varkensslachthuis in het Belgische Tielt, waarvan het vlees in de schappen ligt van tientallen Nederlandse slagerijen. De organisatie neemt juridische maatregelen om het bedrijf Debra te sluiten, maakte Robert Molenaar, directeur van de organisatie, donderdag bekend.

Verborgen camera
Op beelden met een verborgen camera is te zien hoe varkens regelmatig geschopt en geslagen worden door transporteurs en medewerkers bij aankomst in het Vlaamse slachthuis. Kreupele varkens worden hardhandig aan de oren voortgetrokken. Varkens die niet in staat zijn te lopen worden met kettingen rond de poten uit de vrachtwagen gesleept.

Ook worden varkens die tijdens transport al doodgingen, verkocht als geslacht dier in plaats van vernietigd. "Regels rond dierenwelzijn worden systematisch geschonden, maar ook wetgeving over hygiëne en voedselveiligheid wordt niet gerespecteerd", aldus Molenaar.

Geschokt
Thomas De Roover De Brauwer, directeur Debra, zegt "zeer geschokt" te zijn van de beelden. "We kunnen de beelden niet ontkennen. We zijn een intern onderzoek gestart om te kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen", aldus de directeur. Tegen de betreffende medewerkers worden "passende maatregelen" genomen.

De gruwelijke beelden zijn te zien op de website van Animal Rights. Daar staat ook een petitie om te zorgen dat het bewuste slachthuis word gesloten. 

Vlees geslagen varkens te koop in Nederland
Vlees geslagen varkens te koop in Nederland (Foto: ANP)

Grootste munitiedepot van Oekraïne brandt

Het grootste munitiedepot in Oekraïne is in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen. Het werd beschoten waardoor explosies ontstonden en de opslag in brand vloog, meldde het Oekraïense leger.

In het depot bij de plaats Balaklija in het oosten van het land ligt ongeveer 138.000 ton munitie opgeslagen. Ongeveer 20.000 omwonenden zijn geëvacueerd. Er zijn geen berichten over gewonden. Meer dan zeshonderd mensen zijn ingezet om de brand te blussen. Premier Vladimir Groisman reist af naar het gebied, zo kondigde hij aan.

Grootste munitiedepot van Oekraïne brandt
Grootste munitiedepot van Oekraïne brandt (Foto: ANP)

Super Mario Run beschikbaar op Android

Super Mario Run is donderdag beschikbaar gekomen voor gebruikers van Android-apparaten. Het Nintendo-spel was tot nu toe alleen op iOS verkrijgbaar.

Nintendo maakte van de gelegenheid gebruik om het spel direct van een update te voorzien voor iOS-gebruikers. Er zijn grotere delen van het spel gratis te spelen en ook Yoshi is nu een speelbaar karakter in bepaalde spelvormen.

Toen Super Mario Run op iOS uitkwam, zette het een downloadrecord neer. Ook zouden relatief veel gebruikers de EUR 9,99 voor het volledige spel neertellen.

Super Mario Run beschikbaar op Android
Super Mario Run beschikbaar op Android (Foto: BuzzT)

Wehrlein mag starten in GP van Australië

Formule 1-coureur Pascal Wehrlein heeft van de artsen in het Formule 1-circus groen licht gekregen om bij de openingsrace van het seizoen gewoon van start te gaan. 

De Duitse Saubercoureur liep eerder dit jaar een rugblessure op na een forse crash bij de Race of Champions in Miami en moest de eerste testweek in Barcelona overslaan. Tijdens week twee kon hij wel in actie komen, maar een extra medische check was voor het eerste raceweekeinde noodzakelijk. Dat leverde geen problemen op en dus lijkt het verhaal rond Wehrlein's rugblessure definitief afgesloten. 

Tweede Nederlandse gouden medaille op EK poolbiljart

Het Europees kampioenschap poolbiljart heeft een tweede Europese titel voor Nederland opgeleverd. Niels Feijen won zondag voor de zesde keer in zijn carrière het onderdeel straight pool, woensdag was het raak voor Marc Bijsterbosch.

De 23-jarige Bijsterbosch speelde op het onderdeel 10-ball, waar hij woensdagmiddag in de halve finales Francisco Sanchez Ruiz uitschakelde. In het Portugese Albufeira was hij 's avonds te sterk voor Christian Sparrenlöv-Fischer uit Zweden: 10-6.

Honkballers VS met overmacht naar eerste WBC-titel

De Amerikaanse honkballers hebben voor het eerst de World Baseball Classic gewonnen. In de finale in Los Angeles was de VS met ruime cijfers te sterk voor Puerto Rico, dat in de halve finales nog van Nederland won: 8-0. De Amerikanen stonden voor het eerst in de finale, Puerto Rico verloor vier jaar geleden in de eindstrijd van de Dominicaanse Republiek. 

De Amerikaanse pitcher Marcus Stroman hield de Puerto Ricanen uitstekend in bedwang, terwijl zijn ploeggenoten de ene na de andere honkslag uitdeelden. Nadat de Amerikanen in de zevende inning op 8-0 waren gekomen kon David Robertson de wedstrijd uitgooien, waardoor de Amerikanen voor het eerst de titel in de WBC op hun naam mochten schrijven.

Van Marwijk: "Geweldig werken in Saoedi-Arabië"

Bert van Marwijk heeft het prima naar zijn zin als bondscoach van Saoedi-Arabië. Het land is nog vol in de race voor WK-kwalificatie. In de WK-kwalificatiepoule staat Saoedi-Arabië op doelsaldo boven favoriet Japan. Hekkensluiter Thailand is donderdagmiddag 13.00 uur Nederlandse tijd de volgende tegenstander in de kwalificatiereeks.

"Voor een bondscoach is het geweldig werken in Saoedi-Arabië", vertelde Van Marwijk tegen De Telegraaf. "Bij het Nederlands elftal heb ik ook wel eens voorgesteld om te kijken of we voor een belangrijke interland eerder bij elkaar konden komen, maar dat bleek nooit mogelijk vanwege de clubbelangen."

"Hier heb ik voor het begin van de kwalificatiereeks aangegeven wanneer ik extra wilde trainen met de nationale ploeg, we zijn dit jaar ook al op trainingskamp geweest in Abu Dhabi, en vervolgens hebben ze daar gewoon rekening mee gehouden met de planning voor de competitie. Dat geeft je de gelegenheid om wat gerichter te trainen met de ploeg, waar je in Europa bij de nationale ploegen eigenlijk alleen aan toe komt in voorbereiding op een EK of WK."

Arcadis adviseert bij versterking Houtribdijk

Ingenieursbureau Arcadis geeft technisch advies bij de versterking van de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Dat gebeurt in opdracht van de baggeraars Boskalis en Van Oord, die het project uitvoeren. Dat meldde het bedrijf donderdag, zonder financiële details te vermelden.

De Houtribdijk is een zogenoemde primaire waterkering die tegelijkertijd fungeert als een belangrijke auto- en fietsverbinding tussen Enkhuizen en Lelystad. De dijk voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen en moet daarom over een lengte van 25 kilometer worden versterkt.

Bij de versterking van de dijk wordt een techniek toegepast die nog niet eerder is gebruikt. Arcadis levert technische adviezen en is actief betrokken bij het ontwerp.

Arcadis adviseert bij versterking Houtribdijk
Arcadis adviseert bij versterking Houtribdijk (Foto: ANP)

DENK is boos: 'we zitten niet eens aan het gangpad!'

De griezels van de Turkse Erdoganpartij DENK zijn boos. Héél boos. Ja alweer! Niet over de islamitische terreuraanslag in London, of de bedreigingen van hun baas Erdogan en zijn Turkse personeel aan het adres van heel Europa natuurlijk. Nee. Ze zijn boos over hun zetels in de Tweede Kamer. De toegewezen zetels staan namelijk achterin de zaal en dat is natuurlijk kapot-racistisch.

DENK is zelfs zó boos over hun nieuwe plek dat ze morgen overwegen uit protest niet op hun zetels plaats te nemen, maar nóg verder naar achteren willen en áchter hun zetel willen gaan staan. Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan zouden nog kunnen overwegen de kamer helemáál te verlaten. Gewoon een tip.

Facebook Live nu ook vanaf laptop en pc

Facebookgebruikers kunnen sinds woensdag ook vanaf hun laptop en hun vaste computer Live-video's opnemen. Facebook Live was al beschikbaar voor mobiele apparaten.

Facebook heeft het ook gemakkelijker gemaakt om streaming software en externe apparaten te gebruiken voor Live-video's. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld delen hoe ze een game spelen.


Facebook Live nu ook op vaste pc
Facebook Live nu ook op vaste pc

Islamitische aanslag Londen telt 4 slachtoffers en 40 gewonden

In Londen zijn schoten gelost bij het parlement. Op de Westminster Bridge nabij het Britse parlement is een auto op een groep mensen ingereden, hierbij zouden meerdere gewonden zijn gevallen.

Buiten het parlementsgebouw zijn twee personen neergeschoten, mogelijk zijn dit personen die met steekwapens het gebouw wilden betreden. In het parlementsgebouw worden schoten gehoord. Het metroverkeer in dit deel van Londen is stilgelegd.

De politie sprak over een 'incident bij het parlement'. NPO1 en RTLZ zijn inmiddels live met een extra uitzending. 

Update 16:20 uur
Een man die buiten het Brits parlement is neergeschoten stak volgens nu.nl een agent neer in het parlementsgebouw. Het parlement is direct afgesloten. Ook zouden er zeker twaalf mensen gewond zijn geraakt. Een fotograaf van persbureau Reuters laat weten minstens twaalf gewonden te zien op de Westminster Bridge. Getuigen melden dat een auto op de brug mensen heeft aangereden en daarna tegen het hek van Westminster Palace is aangereden.

Update 17:34 uur
Tenminste één persoon - een vrouw - is aan haar verwondingen overleden. Het totaal aantal gewonden is niet bekend, maar zou in de tientallen lopen. 

Update 19:40 uur
Inmiddels melden diverse bronnen dat er bij de terreuraanslag 4 doden en minstens 20 gewonden zijn gevallen. Onder de doden zijn de aanslagpleger en de politieagent die hij neerstak voor hij werd neergeschoten. De Britse minister Tobias Ellwood heeft nog geprobeerd om de agent te reanimeren, maar zijn hulp was tevergeefs.

Update 20:36 uur
Diverse bronnen melden dat de dader haatimam Abu Izzadeen zou zijn.
Hieronder een foto van de dader, die nog wordt geholpen door hulpdiensten. Hij is inmiddels dood. 

Update 22:09 uur
De Telegraaf meldt op haar website dat de advocaat van de beoogde dader, de haatimam Abu Izzaden, meldt dat deze in de gevangenis zit. Hij zou de dader dus niet kunnen zijn.  

Update 07:24 uur
Het dodental van de aanslag bij het Brits parlement in Londen is opgelopen naar vijf (eigenlijk vier, want aan de dader gaat niets verloren). Een derde slachtoffer onder de voetgangers op de Westminster Bridge is overleden. Eerder bezweken al twee andere burgers en een politieagent. Daarnaast zijn er veertig gewonden, onder wie drie politieagenten. De identiteit van de dader is inmiddels bekend bij de politie, maar de politie heeft zijn naam niet vrijgegeven. Wel is bevestigd dat de eerder gemelde Abu Izzadeen niet de dader kan zijn, omdat hij momenteel wegrot in de gevangenis. Een politiecommissaris van de anti-terrorismedienst meldt dat de aanslagpleger geïnspireerd was door islam.

De dader wordt verzorgd door hulpdiensten
 De dader wordt verzorgd door hulpdiensten

Video van net na de aanslag met de auto:

Bewaren

FOK! F1-manager 2017 is van start!

Jawel, het is weer zover; de FOK! Formule 1-manager 2017 is van start! Je kunt weer een team bestaande uit twee coureurs, een chassis en een motor samenstellen. Daarmee kun je punten halen voor de plek waarop die onderdelen in een F1-grandprixweekend zijn geëindigd. Voor die punten wordt budget uitgekeerd, waarmee je je team kunt verbeteren.

De onderdelen variëren in waarde, al naar gelang ze beter of slechter gepresteerd hebben in een raceweekend. Naarmate het F1-seizoen vordert zal de waarde van de onderdelen steeds geleidelijker veranderen. Hierbij geldt dat de recente prestaties wel degelijk nog enkele schommelingen in de waarde van een onderdeel teweeg kunnen brengen. Lees meer hierover in de speluitleg.

Qua puntentelling is er niks veranderd. Net als de voorgaande jaren worden er geen strafpunten uitgedeeld, om een 'dubbele straf' te voorkomen.

Om je direct in te schrijven voor de FOK! Formule 1-manager klik je hier. Kijk ook bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ. Je kunt ook een pm sturen aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), of een bericht achterlaten in het speciale F1-manager 2017-topic in het Autosport- en motorsport-forum.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Let op! De eerste managerronde sluit op vrijdag 24 maart 2017 om 23:59 uur. Zorg dat je voor die tijd je het door jou samengestelde team hebt opgeslagen voor de Grand Prix van Australië.

We wensen je veel plezier met het seizoen 2017 van de FOK! Formule 1-manager!

FOK! Wat een weer: droog en zon

Hoor je de koekoek al eind maart,
Doof dan gauw maar de haard.

We hebben een mooie nacht achter de rug. Bewolking was er vrijwel niet en het bleef dus ook droog. Het weer wat we gisteren hadden krijgen we vandaag weer. Het blijft dus droog met een lekker zonnetje. In de middag zou er wel wat bewolking kunnen ontstaan. Op de wadden loopt het kwik op tot zo'n 9 graden, woon je in het zuidoosten dan zou je buitenthermometer op kunnen lopen tot 14 graden. De wind is oostelijk en zwak.

De komende dagen blijft het lente. Regen is daarbij niet te verwachten.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:33
Zon onder: 18:59
Zonkracht: 3/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1860 Executie van Ype Baukes de Graaf, de laatste voltrekking van de doodstraf in Friesland in vredestijd.
1948 In Parijs wordt de Citroën 2CV (Lelijke Eend /Geit) ten doop gehouden
1956 De Nederlandse Organisatie voor Internationale Bijstand, Novib, wordt opgericht. Tegenwoordig heet deze organisatie Oxfam Novib.
1965 Lancering van de Gemini 3, de eerste Amerikaanse ruimtevlucht met een meerpersoons bemanning.
1997 In Beverwijk vinden gevechten tussen supporters van Ajax en Feyenoord plaats waarbij een dode valt, de Slag bij Beverwijk.
2009 Kathleen Aerts stapt uit de Belgische meidengroep K3.

19 mm water in de regenmeter. De opbrengst van 1 week. (Foto: qltel)
19 mm water in de regenmeter. De opbrengst van 1 week. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Fortuynisten willen grootse herdenking Pim

Geestverwanten van de vijftien jaar geleden vermoorde politicus Pim Fortuyn sturen aan op de "grootste herdenking ooit" op zaterdag 6 mei aanstaande in Rotterdam. Zij willen daarmee een signaal afgeven "richting Den Haag".

In een donderdag verzonden uitnodiging stelt de partij Leefbaar Rotterdam (LR) "dat de gevestigde orde nog maar weinig van Fortuyns waarschuwingen en aanbevelingen lijkt te hebben geleerd". Daarom is het volgens een van zijn medestanders van destijds, de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans (LR), nodig om zijn visie op de multiculturele samenleving, integratie en immigratie, zorg en onderwijs levend te houden.

"Die haarscherpe visie is nog altijd hoogst actueel, we zijn elke dag in de stad bezig met de thema's die hij benoemd heeft", aldus Eerdmans. Hij verwijst bijvoorbeeld naar het recente Turkse vlagvertoon bij het Turkse consulaat in Rotterdam. Die uitingen en het vraagstuk van identiteit gaan voorbij aan de partijpolitiek, maar moeten volgens Eerdmans iedereen aanspreken "die zich bekommert om onze manier van samenleven".

Sprekers
Hij vindt dat de vijftiende sterfdag van Fortuyn, waarop ook de jaarlijkse Pim Fortuynprijs wordt uitgereikt, een goed moment is om te bepalen wat er met diens gedachtegoed is gebeurd en hoe daarmee in de toekomst moet worden omgegaan. De trouwe aanhang bij de herdenkingen liep de afgelopen jaren wat terug, erkent Eerdmans. Vandaar dat Leefbaar Rotterdam de bijeenkomst een nieuwe impuls wil geven.

Een aantal sprekers gaat in op de vraag wat de samenleving is opgeschoten met de woorden van Fortuyn. Onder die sprekers onder anderen hoogleraar en Elsevier-columnist Afshin Ellian, historicus en journalist Wierd Duk en Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV). De herdenking bij het standbeeld van Fortuyn in de Korte Hoogstraat in Rotterdam wordt afgesloten met twee minuten stilte.

Fortuynisten willen grootse herdenking Pim
Fortuynisten willen grootse herdenking Pim (Foto: ANP)

Doden bij serie schietpartijen Wisconsin

Bij een reeks schietpartijen in de Amerikaanse staat Wisconsin zijn woensdag vier personen, onder wie een politieagent, overleden. De schietpartijen vonden plaats in een bank, een advocatenkantoor en een appartementencomplex in de omgeving van de stad Wasau.

De verdachte werd omsingeld door de politie en heeft zich na een aantal uren overgegeven. De politie heeft nog geen motief voor de schietpartijen gegeven, meldt CNN.

Volgens Amerikaanse media vielen er eerst schoten bij een lokale bank en tien minuten later bij een advocatenkantoor. de verdachte had zich vervolgens verschanst in een appartementencomplex in het nabijgelegen Weston. Na enkele uren onderhandelen volgde er opnieuw een schotenwisseling. Hierbij raakte een politieagent dodelijk gewond.

Meer bedrijven stoppen reclame YouTube

De druk op YouTube en moederbedrijf Google neemt toe. Steeds meer bedrijven stoppen met reclames op de videosite, omdat ze niet willen dat hun naam opduikt boven extremistische filmpjes.

De laatste bedrijven die de portemonnee dichtdoen, zijn de grote Amerikaanse providers AT&T en Verizon. "We zijn bezorgd dat onze advertenties opduiken bij inhoud die terreur en haat promoot. Totdat Google ervoor zorgt dat dit niet nog een keer gebeurt, halen we onze reclame weg", liet AT&T woensdag weten.

Eerder hadden de Britse regering, de krant The Guardian, de BBC, Toyota en Volkswagen al reclames van YouTube verwijderd. Het grote marketingbedrijf Havas besloot om niet meer voor zijn klanten te adverteren op Google en YouTube.

Al bij al verliezen Google en YouTube honderden miljoenen dollars. Google probeert de schade te beperken met nieuw beleid, maar adverteerders zijn nog niet overtuigd.

Meer bedrijven stoppen reclame YouTube
Meer bedrijven stoppen reclame YouTube (Foto: BuzzT)

Politie niet vaker op tijd bij noodhulp

Het is de politie vorig jaar niet gelukt om vaker binnen een kwartier ter plekke te zijn na een verzoek om noodhulp. Afgelopen jaar lukte dat in 84 procent van de gevallen, blijkt uit cijfers die de politie woensdag bekendmaakte. Die prestatie is vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Het streven van de politie is echter om in 90 procent van de spoedmeldingen binnen de vijftien minuten aanwezig te zijn. Om dat doel toch te bereiken wordt onder meer bekeken of de procedures op de meldkamers verder kunnen worden aangescherpt. "We willen blijven zoeken naar mogelijkheden om onze tijden te verbeteren", aldus Oscar Dros, politiechef Noord-Nederland.

Hij liet bij zijn eigen eenheid onderzoeken wat er moet gebeuren om vaker binnen een kwartier ter plekke te zijn. Volgens hem zouden daarvoor vijfhonderd politiemensen uit andere 'taakvelden' moeten worden verplaatst naar de noodhulp. Veel ander belangrijk politiewerk zou dan blijven liggen. "Een onevenredige investering", aldus Dros.

Politie niet vaker op tijd bij noodhulp
Politie niet vaker op tijd bij noodhulp (Foto: ANP)

McLaren wil Formule 1-cultuur bij Honda

Het Formule 1-team McLaren wil dat hun motorenleverancier Honda snapt wat de racecultuur in de Formule 1 inhoudt, zo heeft teambaas Eric Boullier aan Motorsport laten weten. De Japanners keerden in 2015 in de sport terug door krachtbronnen te leveren aan McLaren, maar nu ruim twee jaar later zijn er nog steeds problemen met de snelheid en betrouwbaarheid van het Japanse product.

Door de problemen met de motoren is de relatie tussen McLaren en Honda stevig onder druk komen te staan. Boullier: "Ze moeten begrijpen wat de Formule 1-cultuur is en deze in hun bedrijf inplementeren. Hoe wij werken in het racen en de Formule 1 in het bijzonder wordt geheel bepaald door de kalender, vastgestelde doelen, vastgestelde datums, winst per ronde; wij proberen altijd zo snel mogelijk voor de best mogelijke oplossing te gaan."

"Als automaker kun je wel een paar weken vertraging hebben, want dat tast jouw product of bedrijfsvoering niet aan. In racen is dat een ander verhaal, want als je de upgrade niet voor de eerste race brengt dan ben je die race nergens. Dat is de racementaliteit. Je gaat naar leveranciers en wat ze eerst doen in een maand gaatt de volgende keer in drie weken en daarna in twee weken. Het sneller kunnen werken is belangrijker dan het uitgegeven geld. Dat is radicaal anders dan in de rest van de wereld."

Honda heeft inmiddels een basis, maar veel gaat nog via Japan, waardoor Boullier alles veel te traag voor de moderne racerij gaat. "Daarom zit Mercedes bijvoorbeeld in Engeland, waar ze van de leveranciersketen profiteren, omdat deze ervaring met de Formule 1 heeft. Onze leveranciers zijn er tweemaal zo duur als die van Honda, maar leveren drie, vier of vijf keer sneller."

De cultuur van Honda stoot McLaren op dit punt tegen de borst, omdat het handelen als een groot bedrijf ervoor zorgt dat Honda slagvaardigheid mist. Dit past niet in de racewereld waar snelle besluiten moeten vallen en de lijnen kort zijn.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.