FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 april 2015

Bournemouth zo goed als zeker van promotie naar Premier League

Het is nog niet voor honderd procent zeker, maar AFC Bournemouth speelt volgend seizoen in de Premier League. De club won maandagavond op eigen veld met 3-0 van Bolton Wanderers en verzekerde zich zo goed een plek voor rechtstreekse promotie. Bournemouth heeft nu drie punten meer en veel beter doelsaldo (+50 om +31) dan nummer drie Middlesbrough. Nog nooit eerder speelde The Cherries op het hoogste niveau in Engeland. 

Marc Pugh en Matt Ritchie scoorden namens Bournemouth vlak voor rust de 1-0 en 2-0 tegen Bolton. In de tweede helft kwamen de gasten met een man minder te staan na rood Dorian Dervite en maakte Callum Wilson zelfs nog de 3-0. Met nog één speelronde te gaan kan Bournemouth alleen nog onder zeer speciale omstandigheden de promotie mislopen. Voor Middelsbrough wacht de play-offs. 

Bournemouth stond er een aantal jaar geleden heel slecht voor. Voorafgaand aan het seizoen 2008/09 kreeg de club zeventien strafpunten opgelegd voor financiële wanorde en bleef het ternauwernood in League Two, het vierde profniveau in Engeland. Na dat seizoen werd de club overgenomen door een consortium van een aantal mensen. Dit leverde direct succes op de club werd tweede en promoveerde naar League One. 

Bournemouth werd achtereenvolgens zesde, elfde en tweede in League One en promoveerde in 2013 na drie seizoenen naar de Championship. Na een seizoen in de middenmoot, vorig seizoen, ging het deze jaargang fantastisch met de club die zijn wedstrijden speelt voor 12.000 man op Dean Court. Onder leiding van de 37-jarige manager Eddie Howe draaide de club dit hele seizoen bovenin mee in de Championsip. 

Veel is ook te danken aan Maxim Demin, de Russische eigenaar van The Cherries. Hij werd eerst in 2011 mede-eigenaar van Bournemouth en betaalde toen naar schatting ruim een miljoen euro voor zijn deel van de aandelen. Demin heeft zijn geld verdiend in de petrochemie. In 2013 kreeg hij alle aandelen van de club in handen. 

Lullige oplossing voor gaten in wegdek

Gaten in het wegdek zijn knap vervelend én gevaarlijk voor automobilisten en fietsers. Onder de rook van Manchester heeft een anonieme kunstenaar een geniale manier gevonden om het probleem aan te pakken. Wanksy, zoals hij zichzelf noemt, schildert er een mannelijk geslachtsdeel omheen. En de gemeente is er daarna als de kippen bij...

Wanksy ging met een pot speciale verf op pad nadat meerdere fietsende vrienden van hem lelijk ten val waren gekomen. 'Ik wilde de aandacht vestigen op de gaten in het wegdek. Niks werkte beter dan er groot mannelijk geslachtsdeel van te maken', zegt de kunstenaar. 'Het is ook snel klaar. Ik wil niet te lang aan de weg bezig zijn. Maar het lijkt nu mijn handtekening te zijn geworden. Ik wil mensen laten lachen én het probleem aan de kaak stellen.'

Fans
De Engelsman, wiens artiestennaam is geïnspireerd op de bekende straatartiest Banksy, werkt met verf die niet permanent is. Na zo'n twee weken is de verf verdwenen. Zijn aanpak lijkt nog te werken ook. Op zijn Facebook-pagina prijken diverse foto's van gerepareerde gaten. Inmiddels heeft de pagina al meer dan zesduizend likes. En de creativiteit heeft zich ook uitgebreid naar het schilderen van een vrouwelijk achterwerk.

Het gemeentebestuur van Bury, een plaats ten noorden van Manchester, kan er niet om lachen. Het is schilderwerk is 'stompzinnig en ontzettend beledigend voor inwoners', meent een woordvoerder van de gemeente. 'Heeft deze persoon ook maar één seconde nagedacht hoe gezinnen met jonge kinderen zich voelen als ze met deze obscene symbolen worden geconfronteerd? Het is niet alleen vandalisme, het werkt ook nog averechts. Elke cent die we moeten uitgeven aan het schoonmaken van de graffiti is een cent minder die we kunnen besteden aan de gaten in het wegdek.'

Ontsieren
De woordvoerder roept de 'dader' op om onmiddellijk te stoppen met het 'ontsieren' van de wegen. De kunstenaar is niet erg onder de indruk. Hij benadrukt dat hij verf gebruikt die professionals ook gebruiken voor tijdelijke wegmarkeringen. 'Het verdwijnt vanzelf weer, het is geen graffiti.' Of de kunstenaar ook lid van de Orde van de Paarsgepunte Lans is, is overigens onbekend.

 
 

Another success story

Posted by Wanksy - Road Artist on Friday, April 10, 2015

Kenia moet homorechtengroep erkennen

De Keniaanse overheidsinstantie die non-gouvernementele organisaties reguleert moet een mensenrechtengroep die opkomt voor de rechten van homo's, lesbiennes, bi- en transseksuelen erkennen. Dat heeft een panel van drie rechters van het Hooggerechtshof van Kenia maandag bepaald.

De rechters stellen dat de Keniaanse grondwet de rechten van minderheden erkent en beschermt. De Non-Governmental Organization Co-ordination Board had op religieuze en morele gronden geweigerd de groep te registreren.

"In Kenia gaat de grondwet voor alles", stellen de rechters Isaac Lenaola, Mumbi Ngugi en George Odunga. De staat 'kan zich niet op religieuze teksten of zijn opvattingen over de morele en religieuze overtuigingen van de Kenianen beroepen om de inperking van een recht te rechtvaardigen'.

Activist Eric Gitari wilde een non-gouvernementele organisatie laten registreren die opkomt tegen geweld en mensenrechtenschendingen tegen homoseksuelen en lesbiennes. Gitari wilde verschillende namen reserveren, zoals de Gay and Lesbian Human Rights Council; Gay and Lesbian Human Rights Observancy en Gay and Lesbian Human Rights Organization. De raad wees echter alle drie de namen af, evenals drie alternatieven waar Gitari mee kwam. Gitari stapte daarop in september 2013 naar de rechter.

Seks tussen mensen van hetzelfde geslacht is in Kenia een misdrijf. De wet verbiedt sodomie en homoseksuele partners kunnen rekenen op extra aandacht van de politie. De Keniaanse homogemeenschap klaagt vaak over intimidatie en pesterijen, die soms gepaard gaan met geweld.

Nieuwe Avengers-film geboycot in Duitsland

Een groot aantal Duitse fans van The Avengers zal naar een andere bioscoop moeten gaan om de nieuwe film te gaan zien. Een aantal bioscoopeigenaren pikt de nieuwe eisen van Disney niet meer en gaat de film niet vertonen. 

De nieuwe eisen van Disney houden in dat zij een groter deel van de ticketopbrengsten graag naar haar toe ziet gaan, van eerst 47.7% naar 53%. Ook gaat Disney minder bijdragen aan de advertentiekosten. De bioscoopeigenaren hebben laten weten dat het zo niet verder kan en dat als Disney akkoord gaat met 50%, zij in overweging gaan nemen om de film te vertonen. Mocht dit niet zo zijn, zal het ook consequenties hebben voor toekomstige Disney-films. Mocht het echt zo ver komen, zal op 700 schermen de blockbuster niet te zien zijn.

De nieuwe Avengers-film wist dit weekend al bijna 200 miljoen euro op te halen. Er wordt verwacht dat dit deel het record van de eerste film ruim gaat overtreffen.

Twente hoopt op forse geldbedragen

Bij FC Twente hoopt men binnenkort forse geldbedragen te ontvangen voor Jesus Corona en Renato Tapia. Met de transfers zou het begrotingstekort voor een gedeelte kunnen worden opgevangen en gaat de storm mogelijk wat gaat liggen bij de vereniging uit Enschede.

Voorzichtig is er al naar het duo geïnformeerd, waardoor algemeen directeur Gerald van den Belt weer wat rustiger lijkt te worden. "Het is pas april, maar we merken dat er met name uit Duitsland en Engeland al veel interesse is." 

De oud-directeur van Cambuur Leeuwarden, moet geïnteresseerde clubs teleurstellen als zij denken met een schijntje spelers te kunnen halen. "Ze moeten alleen niet denken we bij een bepaald bedrag al heel snel 'ja' zeggen", aldus Van den Belt tegenover De Telegraaf.

Twente moet nog maar afwachten of het haar licentie behoudt voor het betaalde voetbal. De KNVB keurde eerder twee beleidsplannen van de Tukkers af, en is nu in afwachting hoe de Nederlandse voetbalbond over de derde en laatste reddingspoging oordeelt.

De mannen die het geld binnen moeten brengen bij FC Twente, Jesus Corona en Renato Tapia (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
De mannen die het geld binnen moeten brengen bij FC Twente, Jesus Corona en Renato Tapia (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)

Van der Vaart: "Terug naar Ajax geen goed idee"

Rafael van der Vaart vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Hamburger SV, maar hij heeft nog geen idee bij welke club hij zijn carrière vervolgt. De middenvelder wordt net als vorig seizoen gelinkt aan Ajax, maar een terugkeer bij zijn oude club ziet hij niet echt zitten. "Je denkt er wel over na, maar ik ben al een keer teruggekeerd bij een club", refereerde hij in een interview met FOX Sports aan zijn tweede en huidige periode bij HSV. "En dat is niet zo heel goed bevallen."

"Ik wil nog een paar jaar lekker in het buitenland spelen. Waar dat dan is, is voor mij ook nog de vraag", aldus Van der Vaart. "Ik voel me top en ik denk dat ik nog op niveau mee kan. Ik hoop nog een paar hele belangrijke wedstrijden te beslissen, liefst in een topcompetitie. Al denk ik niet aan de Bundesliga."

Van der Vaart komt niet terug bij Ajax (PRO SHOTS/Witters)
Van der Vaart komt niet terug bij Ajax (PRO SHOTS/Witters)

Cavendish opnieuw snelste in sprint

Mark Cavendish heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Britse wielrenner van Etixx-QuickStep was maandag opnieuw de snelste in de sprint. Na een rit over 182 kilometer van Alanya naar Antalya versloeg hij de Italianen Sacha Modolo en Nicola Ruffoni.

Geen van de Nederlanders eindigde in de top tien. Theo Bos werd zondag nog vijfde. Cavendish behield ook de leiderstrui.

Eicher stopt als bondscoach Duitse schaatsers

Markus Eicher stopt met ingang van 1 mei als bondscoach van de Duitse langebaanschaatsers. De 61-jarige trainer, die onder anderen Anni Friesinger groot maakte, heeft dat besluit om gezondheidsredenen genomen. "Ik moet het kalmer aan gaan doen", vertelde hij maandag tegen persbureau DPA.

Eicher, die sinds 1996 bij de Duitse schaatsbond (DESG) in dienst was, blijft bij de sport betrokken als leider van het steunpunt Inzell. "Vooral het reizen viel me steeds zwaarder", lichtte hij het afscheid toe. "Momenteel is mijn gezondheid wel stabiel, maar ik ben niet meer belastbaar."

Tijdens de Olympische Spelen van Sochi kreeg Eicher al fysieke klachten en ging hij voortijdig naar huis. Afgelopen winter miste hij ook verscheidene internationale wedstrijden. Het DESG-bestuur beraadt zich momenteel op een nieuwe structuur en de verantwoordelijke hoofdcoach daarin.

Markus Eicher stopt als bondscoach van de Duitse schaatsers (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Markus Eicher stopt als bondscoach van de Duitse schaatsers (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Controleur RET in gezicht getrapt

Een controleur van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET is maandagmiddag in z'n gezicht getrapt. De man liep een dikke neus op, liet de politie weten. Drie mensen zijn aangehouden.

Het incident gebeurde in metrostation Eendrachtsplein. Een man wilde het station verlaten, maar kon het poortje niet openen omdat hij geen ov-chipkaart had. De man begon aan het poortje te trekken. Een RET-medewerker sprak hem daarop aan. Een vriend van de zwartrijder bemoeide zich er mee en trapte de RET-man in z'n gezicht.

De inmiddels gealarmeerde politie - er is een politiebureau op het Eendrachtsplein - greep in. Ze hield drie mensen aan: de zwartrijder en zijn maat en een man uit het publiek die zich agressief gedroeg tegenover de agenten.

Schansspringheld Kasai (42) gaat voor Spelen 2026

De Japanse schansspringer Noriaki Kasai kan er nog absoluut geen genoeg van krijgen. Zijn 42 jaar wordt al niet door veel actieve sporters geëvenaard, zijn doelen gaan pas echt de extreme kant op. Kasai heeft zijn vizier namelijk weer gericht op de Olympische Spelen, die van 2026 welteverstaan.

Tijdens het 90-jarig jubileum van de Japanse skibond liet de legendarische schansspringer weten dat hij vol voor de Spelen van 2018 in Pyeongchang gaat, maar dat hij daarna nog zeker niet van plan is te stoppen. "Op dit moment is mijn grootste doel om in Pyeongchang het goud te winnen voor de ogen van mijn familie", aldus de afgelopen jaar getrouwde Kasai. Ruim een jaar geleden maakte hij in Sochi zijn jarenlange droom waar door op zijn zevende Olympische Spelen eindelijk een individuele olympische medaille te pakken: Hij won het zilver op de grote schans.

"Toen ik 40 werd besloot ik om tot mijn 50e door te gaan met schansspringen. Nu heeft Sapporo, mijn geboorteplaats, echter besloten om te proberen de Spelen van 2026 binnen te halen. Ik mag tegen die tijd dan wel 54 jaar zijn, die kans is gewoon te groot om te laten liggen", aldus de optimistische Nori. Na zijn twee olympische medailles in Sochi - met het Japanse team won Kasai ook nog brons - mocht hij in zijn thuisland 'officieel' een legende noemen.

Kasai tijdens het WK in Falun dit jaar in zijn kenmerkende vliegstijl (Foto: Getty)

Vorig seizoen liet Kasai nog altijd zien de beste Japanner te zijn en zonder twijfel de beste 40+'er ooit in het schansspringen. In november won hij in het Finse Ruka een World Cup, met zijn 42 jaar en vijf maanden goed voor een verbetering van zijn eigen record. Ondanks het missen van vier wedstrijden vanwege een rugblessure eindigde de krasse Kasai als zesde in de eindstand van de World Cup, een duidelijk teken dat hij simpelweg nog altijd tot de absolute wereldtop hoort.

"Volgend seizoen wil ik mijn record van oudste winnaar opnieuw verbreken, maar ik wil ook de eindzege in de World Cup pakken", aldus een nog immer ambitieuze Kasai. "Ik heb goede sprongen laten zien vorig jaar, als ik die wedstrijden niet had gemist zou ik nog hoger hebben kunnen eindigen." De Japanner heeft het buiten het schansspringen ook bijzonder druk vanwege zijn prestaties. "We leven inmiddels ruim een jaar na de Spelen, maar ik heb het ontzettend druk. Er komen erg veel aanbiedingen binnen voor talkshows en andere programma's en activiteiten, maar ondanks dat ik zo druk ben train ik geen moment minder. Ik ben gek op trainen."

Hoe hij het bid van Sapporo om de Spelen van 2026 binnen te halen kan helpen heeft Kasai al in zijn hoofd: "Internationaal topresultaten neerzetten en duidelijk blijven maken dat Sapporo mijn stad is, zo kan ik helpen." Als de Japanse stad onverhoopt de Spelen niet toegewezen krijgt zou dat een voortijdig afscheid betekenen van de schansspringlegende. "Dan stop ik al als ik 50 word."

Schietpartij bij politiebureau Bosnië

Een man is maandag een politiebureau in Zvornik in het noordoosten van Bosnië binnengestormd en heeft daar het onder het uitroepen van de kreet 'Allahu akbar' het vuur geopend. Hij doodde een agent en verwondde twee anderen voordat hij zelf werd doodgeschoten, zei een politiewoordvoerster.

Zvornik ligt in het Bosnisch-Servische deel van het land en ligt aan de grens met Servië. In de Bosnische oorlog van 1992-95 werden als onderdeel van een Servische campagne bijna alle moslims daar verdreven of gedood.

Denis lang geschorst voor klap in kleedkamer

Urby Emanuelson ziet ploeggenoot German Denis de komende vijf competitiewedstrijden niet verschijnen in de kleedkamer bij Atalanta Bergamo. De Argentijnse aanvaller werd maandag vijf duels geschorst. Denis was zondag na afloop van het duel met Empoli de kleedkamer van de opponent binnengedrongen en had daar Lorenzo Tonelli in zijn gezicht geslagen.

Denis, met de veelzeggende bijnaam de Tank, zorgde tijdens de wedstrijd in blessuretijd voor de gelijkmaker van Atalanta (2-2). Tonelli kon dat niet verkroppen en schreeuwde Denis na de wedstrijd op het veld toe dat hij hem en zijn familie zou vermoorden. Denis ging er in eerste instantie niet op in, maar dacht daar later toch anders over en ging verhaal halen in de kleedkamer van Empoli. Dat bleef zogezegd niet bij woorden.

Atalanta en Empoli zijn beiden nog volop in strijd om degradatie te ontlopen. Door de schorsing kan Denis pas in de laatste competitiewedstrijd weer meedoen. Tonelli kreeg één duel schorsing.

German Denis staat er vijf wedstrijden naast (PRO SHOTS/Insidefoto)
German Denis staat er vijf wedstrijden naast (PRO SHOTS/Insidefoto)

Boetes voor verkopen ongeschikt voedsel

Een aantal straatverkopers heeft maandag de verkoop van hun etenswaren moeten stoppen nadat ze door inspecteurs van de warenautoriteit waren gecontroleerd.

Verspreid over het land zijn zo'n 370 inspecties uitgevoerd; daarbij werden vooral beroepsmatige standhouders gecontroleerd. 34 verkopers mochten hun voedsel niet meer verkopen omdat het niet geschikt was om te eten, meestal omdat er problemen waren met verhitten.

In Amsterdam is een particuliere standhouder verwijderd, omdat hij geen vergunning had om voedsel te verkopen. De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit deelden twaalf keer een boete uit; 103 overtreders kregen een schriftelijke waarschuwing.

De boete voor het verkopen van onveilige levensmiddelen ligt tussen de 525 en 1050 euro.

NPO1 blundert met instarten Radar

'Even geduld alstublieft', stond er vanavond bijna twintig minuten in beeld op NPO1. Om 20:30 uur had het AvroTros-programma Radar moeten beginnen, maar door een misverstand werd het programma niet ingestart, meldt de NOS.

Op internet, ook hier op FOK!, gingen al snel de wildste geruchten rond. Een dronken man zou de uitzending hebben verstoord. Maar de echte reden bleek nog veel knulliger: Radar is normaal gesproken live te zien op maandagavond, maar deze keer was het programma eerder opgenomen vanwege Koningsdag. Door een misverstand was de regie daarvan niet op de hoogte, waardoor het programma niet werd ingestart.

Rond 20:50 uur ging de uitzending alsnog van start. De NPO probeert de achterstand tijdens de avond zoveel mogelijk in te lopen.

O'Sullivan en Robertson completeren kwartfinales WK snooker

Een korte avondsessie op maandag bij het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Het publiek kreeg welgeteld vier frames te zien, verdeeld over twee tafels. 

Ronnie O'Sullivan had tegen Matthew Stevens één frame nodig en Neil Robertson was twee frames verwijderd van de overwinning tegen Ali Carter. Stevens pakte nog het openingsframe tegen Rocket Ronnie met een break van 63, maar O'Sullivan maakte het snel af met een break van 77. Het werd 13-5. De viervoudig wereldkampioen speelt in de kwartfinale tegen Stuart Bingham

Robertson gunde zijn tegenstander helemaal geen frame meer. Hij sloot af met een break van 145, de hoogste break van dit WK. Robertson mag voor een plek bij de laatste vier aantreden tegen Barry Hawkins. 

Om het publiek toch waar voor hun geld te geven zal er vanavond nog een exhibition zijn met snookerlegende en zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry en de wereldkampioen van 1997 Ken Doherty.

Programma 28 april - kwartfinale - best of 25 frames

11:00 Anthony McGill v Shaun Murphy (eerste sessie)
11:00 Ding Junhui v Judd Trump (eerste sessie)
15:30 Barry Hawkins v Neil Robertson (eerste sessie)
15:30 Stuart Bingham v Ronnie O'Sullivan (eerste sessie)
20:00 Anthony McGill v Shaun Murphy (tweede sessie)
20:00 Ding Junhui v Judd Trump (tweede sessie)

Beachvolleyballer Nummerdor weken aan de kant

Reinder Nummerdor staat de komende drie tot zes weken aan de kant met een achillespeesblessure. Dat meldde de Nederlandse volleybalbond Nevobo maandag. De 38-jarige beachvolleyballer raakte vrijdag geblesseerd in de achtste finale van het Fuzhou Open in China.

De voorbereiding van Nummerdor op het WK komt volgens de Nevobo niet in gevaar. Dat toernooi wordt van 26 juni tot en met 5 juli gehouden in Nederland. Nummerdor geldt samen met zijn kompaan Christiaan Varenhorst als een van de medaillekandidaten.

Het is nog niet duidelijk hoe het programma van Varenhorst er in de komende weken uit gaat zien. Mogelijk speelt hij tijdens de Continental Cup, op 9 en 10 mei op Cyprus, met een andere partner.

Perez: "Vecht met juiste auto voor de titel"

Force India-coureur Sergio Perez vindt dat hij voor de titel in de Formule 1 kan gaan als hij over de juiste auto beschikt. Momenteel vecht hij om in het middenveld punten te pakken. Een achtste plaats in Bahrein is in 2015 zijn beste resultaat.

Perez debuteerde in 2011 in de Formule 1 voor Sauber en stapte in 2013 over naar McLaren. De Mexicaan kende bij het team uit Woking een zeer zwaar jaar, waarna hij zijn plaats verloor aan Kevin Magnussen. Vorig jaar streek de coureur neer bij Force India waar hij tiende werd in het kampioenschap.

Perez: "Het is zeer frustrerend om te weten dat wanneer je over de juiste auto zou beschikken je races zou winnen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik over de juiste auto zou beschikken ik races zou winnen en mee zou vechten voor het kampioenschap. In mijn vijf jaar in de Formule 1 heb ik nooit een winnende auto gehad of een auto die op het podium thuis zou horen, maar toch heb ik vier podiumplaatsen behaald."

"Sommige coureurs komen als een raket op, terwijl anderen daar iets langer voor nodig hebben. Ik hoop mijn talent te kunnen tonen en dat dit de deur opent naar een topteam in de Formule 1. Het is lastig aan de mensen uit te leggen dat je een geweldige race hebt gereden als je negende of tiende bent geworden." De Mexicaan wijst hierbij naar het feit dat hij sneller is dan zijn hoog aangeschreven teamgenoot Nico Hülkenberg. Dit zou volgens hem wel meer bekend mogen worden.

Sergio Perez vindt dat hij voor de titel in de Formule 1 kan gaan als hij over de juiste auto beschikt (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Sergio Perez vindt dat hij voor de titel in de Formule 1 kan gaan als hij over de juiste auto beschikt (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)

Froome aast op hattrick in Romandië

Chris Froome aast op een hattrick. De Britse Tourwinnaar van 2013 wil deze week voor het derde jaar op rij de Ronde van Romandië winnen. De kopman van Team Sky krijgt in de Zwitserse wielerronde steun van onder anderen Luke Rowe, Ian Stannard, Geraint Thomas en Nicholas Roche.

Sky heeft patent op de eindzege in Romandië, want in 2012 schreef Bradley Wiggins de zesdaagse etappekoers op zijn naam. De ronde begint dit jaar met een ploegentijdrit op dinsdag van 19,2 kilometer. Bergen bepalen de dagen erna, waarna de koers op zondag afsluit met een individuele tijdrit over 17,3 kilometer.

Fors verlies renstal Williams

Formule 1-team Williams heeft vorig jaar een verlies geleden van 34 miljoen Engelse pond, omgerekend 47 miljoen euro. De Engelse renstal maakte maandag die negatieve balans bekend.

Het team investeerde in 2013 stevig in het team om de sportieve prestaties van de raceauto's te verbeteren. Dat lukte, want vorig jaar eindigde Williams als derde team achter Mercedes en Red Bull in het wereldkampioenschap.

Williams noemde die kosten en tegenvallende sponsorinkomsten als oorzaken voor het forse verlies in 2014, maar rekent dit jaar op herstel. Het team krijgt nog de beloning van die derde plaats uit de commerciële rechten van de Formule 1 en rekent ook op meer sponsorinkomsten.

Dodental aardbeving Nepal boven de 4000

Het dodental van de aardbeving van zaterdag in de Himalaya is de vierduizend gepasseerd. In Nepal werden 3904 doden geteld en 7180 gewonden, maakte de politie maandagavond bekend.

De achttien doden die na de beving door lawines vielen in het basiskamp op Mount Everest zijn niet in dat cijfer opgenomen. In India en China zijn nog eens respectievelijk 61 en 25 doden gevallen.

Veel dorpen in de buurt van het epicentrum van de aardbeving, dat ten noordwesten van de hoofdstad Kathmandu lag, zijn moeilijk bereikbaar. Hulpverleners houden er ernstig rekening mee daar nog vele niet getelde doden te vinden.

Porosjenko: Oekraïne over vijf jaar klaar voor EU

De Oekraïense president Petro Porosjenko denkt dat zijn land binnen vijf jaar kan voldoen aan de voorwaarden om het lidmaatschap van de Europese Unie aan te vragen. Dat heeft hij maandag aan het begin van besprekingen met EU-raadspresident Donald Tusk en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie in Kiev gezegd.

Integratie bij Europa vormde de belangrijkste drijfveer voor de protesten die vorig jaar leidden tot de val van de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj. Onder het nieuwe regime is Oekraïne een associatieovereenkomst met de EU aangegaan. Porosjenko zei dat voor Brussel een belangrijke rol is weggelegd om te verzekeren dat de koerswijziging richting Europa soepel verloopt.

"Hulp van de EU moet helpen het vertrouwen van de Oekraïners te herstellen in de onomkeerbaarheid van Oekraïnes toekomst in de EU en de noodzaak om een soms pijnlijk maar niet onoverkomelijk proces te doorstaan", zei Porosjenko.

Tusk zei dat de EU voor 1 januari een nieuwe vrijhandelsovereenkomst met Oekraïne in werking wil zien.

Pogingen om de van corruptie doortrokken Oekraïense economie te hervormen en meer aan Europese maatstaven te laten voldoen hebben sinds Porosjenko aan de macht kwam nog niet veel vaart gekregen. Met de belofte van ingrijpende structurele hervormingen en beperking van de overheidsuitgaven heeft Oekraïne wel miljarden euro's aan internationaal krediet verkregen.

Ondertussen blijft de toestand in het oosten van Oekraïne gespannen. De regering in Kiev wil daar graag internationale vredestroepen hebben, maar Rusland wil daar niets van weten en westerse landen staan niet te springen om die te leveren. EU-raadsvoorzitter Tusk sprak zijn bezorgdheid uit over de hernieuwde onrust en drong bij Rusland aan zich te houden aan zijn toezeggingen om het vredesproces in stand te houden.

Goed begin Nederlandse duo's op WK tafeltennis

Het WK tafeltennis in het Chinese Suzhou is voor de Nederlandse duo's in het gemengd dubbelspel prima begonnen. Zowel het duo Laurens Tromer/Britt Eerland als Ewout Oostwouder en Li Jiao begonnen hun toernooi met een overwinning. 

Tromer en Eerland namen het in de eerste ronde op tegen Gonzalo Lorenzotti en zijn zus Maria uit Uruguay. Ze konden geen moment een serieuze vuist maken tegen het Nederlandse koppel, dat met 11-4, 11-8, 11-5, 11-9 in een ruime twintig minuten de wedstrijd beslist had.

Ook Oostwouder en Jiao hadden niet heel lang nodig, hoewel het iets moeizamer ging. Het duo speelde tegen de zeer ervaren Nigerianen Segun Toriola, een ware legende in Afrika, en Olufunke Oshonaike, als 51e geplaatst samen bijna 80 jaar oud. Het Nederlandse paar moest één game inleveren: 15-13, 11-6, 11-8, 8-11, 11-5.

In de tweede ronde moesten Oostwouder en Jiao dan toch het onderspit delven. Nabij Shanghai namen ze het op tegen de nummers 22 van de plaatsingslijst: Mattias Karlsson en Matilda Ekholm uit Zweden. Het werd een spannende wedstrijd, maar met 5-11, 5-11, 8-11, 11-6, 12-10, 13-15 trokken de Zweden aan het langste eind.

Tromer en Eerland daarentegen wisten juist indruk te maken. Zij speelden tegen het als zestiende geplaatste duo Suraju Saka en Xing Han uit Congo-Brazzaville in wat een meeslepend duel zou worden. Met twee keer 11-9 kwamen de Nederlanders snel op een voorsprong, waarna het via 10-12 en 11-3 zelfs 3-1 stond. De volgende twee games gingen naar de Afrikanen, 7-11 en 4-11, maar in de beslissende game bleken Tromer en Eerland toch sterker: 11-7. 

Dinsdagochtend om 04.30 uur Nederlandse tijd neemt het duo het op tegen Hugo Calderano en Caroline Kumahara voor een plek bij de beste zestien van de wereld.

De talentvolle Eerland kent dinsdag een vol programma, met wedstrijden in het gemengd en vrouwendubbel en het enkelspel (Foto: Getty)

Ook in de andere disciplines begint de titelstrijd dinsdag. Li Jiao krijgt een kans op revanche tegen Ekholm en neemt het met Eerland in de eerste ronde van het dubbelspel op tegen de Zweedse en haar Kroatische partner Lea Rakovac. Bij winst wacht zeer waarschijnlijk het Singaporese duo Feng Tianwei/Yu Mengyu, de nummers twee van de ranking. Lie Jie speelt eveneens om 05.45 uur samen met de Poolse Li Qian tegen het Roemeense duo Camelia Postoaca en Bernadette Szocs.

Het hoofdtoernooi bij het mannen dubbelspel begint dinsdag om 06.30 uur voor Rajko Gommers en Laurens Tromer, die zich maandag via de kwalififcaties op indrukwekkende wijze wisten te plaatsen. Dinsdag wachten de Serviërs Marko Jevtovic en Zsolt Peto op de Nederlanders. De internationale ogen zullen echter gericht zijn op de Duitser Timo Boll, de beste Europeaan, en de Chinees Ma Long, de beste speler ter wereld. Zij gaan als team van start in het dubbelspel, een unicum.

De eerste ronde van het enkelspel bij de dames begint dinsdag om 08.00 uur voor Britt Eerland, die gaat spelen tegen Andrea Todorovic. De Servische is de nummer 152 van de wereld, Eerland is de mondiale nummer 88. Li Jie, met positie 27 de hoogstgeklasseerde Nederlandse op de wereldranglijst, start om 08.45 uur in de eerste ronde tegen Debora Vivarelli uit Italië, die meer dan 200 plekken lager staat. Om diezelfde tijd begint ook Li Jiao aan het enkelspel en wel tegen Lea Rakovac. Met de 112e plek op de wereldranglijst staat de Kroatische ruim onder Jiao (38e).

Haase in drie sets naar tweede ronde Estoril

Tennisser Robin Haase is er maandag in geslaagd de tweede ronde van het ATP-toernooi van Estoril te bereiken. De 28-jarige Hagenaar ontdeed zich op het Portugese gravel in de eerste ronde van Ricardas Berankis. Haase versloeg de Litouwer in drie sets: 6-3, 6-7 (6) en 6-4.

Eerder op maandag werd bekend dat Haase voor de tweede keer dit jaar uit de top 100 van de wereldranglijst was gezakt. De Nederlander vond zichzelf op de nieuwe ranking terug op plek 101. Berankis staat twintig plaatsen hoger op de mondiale ladder, maar kon het Haase toch niet echt moeilijk maken. De Litouwer kreeg liefst zeventien breakkansen tegen, waarvan Haase er slechts vijf wist te benutten. Haase verspeelde twee keer zijn opslagbeurt.

Haase staat in de tweede ronde tegenover de als eerste geplaatste Spanjaard Feliciano Lopez. Deze had in de eerste ronde een bye.

De leukste sporttweets van week 17

Elke week verzamelt de sportredactie van FOK! de leukste en meest bijzondere sportweets. Vandaag zetten we die voor jullie op rij in deze rubriek. Veel leesplezier!

We beginnen maar meteen met groots transfernieuws:

Deze toffe wielrenwipkippen wilden we jullie niet onthouden:

Een bijzonder huwelijksaanzoek:

Ruta Meilutyte heeft goed door welke smoesjes ze in Rusland gebruiken:

De gebroeders Mulder gingen een potje voetballen en dat leverde Michel meteen een nieuwe sportieve uitdaging op:

Jenson Button liep in zijn Formule 1-vrije weekend 'even' een marathon voor het goede doel:

Dit is wel het briljantste spandoek van tijdens de Londense marathon:

Dat waren nog eens tijden:

Raemon Sluiter, voor uw betere woordgrappen:

Toch denken we dat Annette Gerritsen liever heeft dat alles dichtgevroren is:

Wederom geen stoeltje voor Giedo van der Garde:

Vettel enthousiast over Formule 4

De Duitse autocoureur Sebastiaan Vettel, de beschermheer van de Formule 4, is laaiend enthousiast over deze nieuwe raceklasse. "Als je naar de tijden kijkt, dan zie je meteen hoe prestatiegericht en sterk het deelnemersveld is. Het niveau is nu al heel hoog. Ik verwacht een spannend jaar met zeer kleine verschillen", zei de viervoudig wereldkampioen in de Formule 1.

Vettel feliciteerde zijn jonge landgenoten Marvin Dienst en Mick Schumacher maandag met hun eerste overwinningen van het seizoen op het circuit van Oschersleben. De zestienjarige zoon van voormalig F1-idool Michael Schumacher rijdt voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing. Daar presenteerde ook Max Verstappen zich internationaal aan het grote publiek.

Guardiola pokert met Robben

Arjen Robben trainde zondag voor het eerst weer met de groep bij Bayern München, maar wellicht kan de Nederlander dinsdag al in actie komen in de halve finale van de beker. Bayern speelt dan op eigen veld tegen Borussia Dortmund. Pep Guardiola hintte maandag in de persconferentie voorafgaand aan dat duel dat Robben zou kunnen spelen, maar de Spaanse oefenmeester wilde zijn kaarten nog niet helemaal open op tafel leggen. "Arjen is geen joker om achter de hand te houden", gaf Guardiola aan. "Als hij fit is, dan zal hij spelen."

Robben liep vijf weken geleden een buikspierblessure op, waarvan het herstel normaal zo'n zes weken vergt. Hij zat zaterdag nog op de tribune toen Bayern met 1-0 won van Hertha BSC, wat genoeg bleek voor de 25e landstitel omdat VfL Wolfsburg een dag later verloor. Tegen Dortmund keert hij dus mogelijk terug, tot tevredenheid van zijn coach. "Arjen is terug, dat is een goed teken. We hebben zijn één-tegen-één-duels nodig."

Wederopstanding Kerber te danken aan Graf

Angelique Kerber verkeerde een maand geleden nog in diepe crisis. De 27-jarige Duitser tennisster, vier jaar geleden als een komeet omhoog geschoten, dreigde nog harder van de Olympus af te vallen. Ineens was de kentering er. Zondag veroverde ze op in het graveltoernooi van Stuttgart haar tweede WTA-titel op rij, na ook Charleston te hebben gewonnen. Het geheim achter haar wederopstanding? Steffi Graf.

Kerber verklapte dat ze in Las Vegas op bezoek is gegaan bij haar beroemde landgenote en met de 'gravin' heeft getraind. Sindsdien is ze onherkenbaar. "Het is inspirerend een paar ballen met haar te slaan. Steffi speelt nog altijd heel goed tennis." Het effect van de samenwerking was in Indian Wells en Miami nog niet goed te zien, de laatste weken wel. Kerber kreeg maandag op de WTA-lijst de top tien weer in zicht.

Rojer dubbelt met Murray

Tennisser Jean-Julien Rojer heeft tijdelijk een nieuwe partner in het dubbelspel. De Nederlandse specialist komt deze week in het toernooi in München met niemand minder dan de Schotse wereldtopper Andy Murray aan zijn zijde in actie.

Rojer mist zijn vaste partner Horia Tecau door een blessure. De Roemeen heeft een peesontsteking in zijn rechterarm. Rojer en Tecau zijn een gevreesd duo in het dubbelspel en staan vierde op de wereldranglijst.

Murray speelt in München ook in het enkelspel en is als eerste geplaatst. Hij en Rojer treffen in de eerste ronde van het dubbelspel het Zuid-Afrikaans/Tsjechische koppel Raven Klaasen/Lukas Rosol.

Rodgers rekent niet meer op Sturridge

Trainer Brendan Rodgers van Liverpool rekent er niet op dat hij dit seizoen zijn sterspeler Daniel Sturridge nog kan inzetten. De 25-jarige Engelse international is nog altijd geblesseerd aan zijn heup. "Het wordt een moeilijk verhaal", zei de coach maandag. "We bekijken zijn toestand van dag tot dag, maar ik vrees het ergste voor de rest van dit seizoen."

Sturridge was vorig seizoen een van de uitblinkers bij Liverpool, maar deze voetbaljaargang kwam hij nauwelijks in actie. Hij raakte drie weken geleden opnieuw geblesseerd in de bekerwedstrijd tegen Blackburn Rovers. Rodgers: "Als hij fit is, dan is Daniel een briljant speler. Helaas beleeft hij een zeer ongelukkig jaar."

Liverpool strijdt nog om de vierde plaats in de Premier League, die recht geeft op een plek in de Champions League. De achterstand op nummer vier Manchester United bedraagt zeven punten.

Burger King scoort met nieuw menu

Fastfoodketen Burger King kan terugkijken op een goed eerste kwartaal. Het bedrijf zag door een wijziging van het menu de vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten en Canada met 6,9 procent toenemen. Wereldwijd lagen die verkopen 4,6 procent hoger op ruim 4 miljard dollar (3,7 miljard euro). Dat blijkt uit een kwartaalupdate van het concern.

Burger King wist de omzet in de restaurants te vergroten, onder meer met het aanbieden van menu's voor mensen die weinig tijd hebben. Ook reageerde het bedrijf onder meer adequaat op een aanbieding van concurrent McDonalds voor kipnuggets, die bij Burger King daarna weer een stuk goedkoper werden.

Burger King maakt sinds vorig jaar, toen het de Canadese koffieketen Tim Hortons overnam, deel uit van Restaurant Brands International (RBI). Daardoor is het fusiebedrijf nu de op twee na grootste fastfoodketen ter wereld. Bij zusterbedrijf Tim Horton viel de vergelijkbare omzet 5,3 procent hoger uit in vergelijking met een jaar eerder.

UEFA straft Feyenoord met één duel zonder publiek

Feyenoord moet het eerstkomende Europese bekerduel zonder publiek afwerken. De tuchtcommissie van de UEFA heeft de Rotterdammers gestraft in gestraft met totaal twee wedstrijden zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk. Ook kreeg de club een boete van in totaal 100.000 euro. 

Feyenoord krijgt de straf van één Europees duel zonder publiek wegens het racistische gedrag van de fans in de wedstrijd voor de Europa League tegen AS Roma op 26 februari jongstleden. Tijdens de wedstrijd werd onder meer een opblaasbare banaan het veld opgegooid. Voor dit voorval kreeg de club ook 50.000 boete. 

De overige 50.000 euro en de voorwaardelijke straf van één Europees duel zonder publiek kreeg men opgelegd voor het afsteken van vuurwerk, het op het veld gooien van voorwerpen en het blokkeren van de trappen door de aanhang van Feyenoord. Feyenoord gaat het vonnis nader bestuderen en beraadt zich op vervolgstappen.

In Rottedam zijn ze dol op bananen. (PRO SHOTS/Willem Vernes)
In Rottedam zijn ze dol op bananen. (PRO SHOTS/Willem Vernes)

Trump en Murphy naar laatste acht op WK snooker

Judd Trump en Shaun Murphy hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Trump had vanmiddag nog drie frames nodig tegen Marco Fu en Murphy slechts één tegen Joe Perry. 

Murphy begon tegen Perry met een 12-4 voorsprong. Perry pakte het eerste frame van de laatste sessie, waarna Murphy het afmaakte. In de kwartfinale speelt de wereldkampioen van 2005 tegen Anthony McGill, die titelverdediger Mark Selby uitschakelde.

Trump had een 10-6 voorsprong op Fu. De snookeraar uit Hong Kong kwam terug met een break van 94. De volgende twee frames waren echter voor Trump. Fu pakte er nog ééntje, waarna Trump de wedstrijd afmaakte met een break van 133. Juddernaut speelt voor een plek bij de laatste vier tegen Ding Junhui (13-8). 

Vanavond zijn de laatste sessies uit de tweede ronde. Ronnie O'Sullivan heeft nog één frame nodig tegen Matthew Stevens (12-4) en Neil Robertson zal nog twee frames moeten pakken tegen Ali Carter (11-5). 

NS vervoert 160.000 reizigers naar Amsterdam

De NS heeft maandag tot 14.00 uur ruim 160.0000 reizigers naar Amsterdam gebracht. In de hoofdstad vindt de traditionele vrijmarkt plaats.

De vervoerder spreekt van een goede sfeer en een gezellige drukte.

Op Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk worden feestgangers via de kortste looproute naar de festiviteiten en evenementen begeleid. De NS heeft samen met de Stichting Nederland Schoon en de gemeenten Amsterdam en Breda extra afvaleilanden geplaatst op de stationspleinen van Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid en Breda. Daarmee moet zo veel mogelijk troep worden voorkomen.

NS vervoert 160.000 reizigers naar Amsterdam
NS vervoert 160.000 reizigers naar Amsterdam (Foto: ANP)

Rusland dicht mazen in handelsembargo tegen EU

Rusland wil enkele mazen halen uit de invoerbeperkingen die de regering in Moskou Europese landen heeft opgelegd. Moskou legt de import van Europese groente en fruit via een minder door sancties belast tussenstation, zoals Bulgarije, aan banden.

Aan de heruitvoer van groente en fruit door Bulgarije is al een eind gemaakt, zei plaatsvervangend hoofd van de Russische landbouwautoriteit Joelia Sjvabauskene. Rusland kwam in actie omdat het de verdenking koesterde dat Europese bedrijven zo de Russische invoerbeperkingen probeerden te omzeilen. De strengere regels voor Bulgarije zijn 'nog maar het begin', aldus Sjvabauskene. Rusland zou onderzoeken of een algeheel verbod op herexporten uit Europa mogelijk is.

Moskou weert sinds augustus voedingsmiddelen uit de Europese Unie en de Verenigde Staten uit protest tegen de sancties die het Westen Rusland heeft opgelegd wegens de inlijving van de Krim. De voedselprijzen in Rusland zijn daardoor flink gestegen.

Haase valt weer buiten top 100

Tennisser Robin Haase is voor de tweede keer dit jaar uit de top honderd van de wereldranglijst geduikeld. De Hagenaar zakte op de ranking van maandag achttien plaatsen en is nu de nummer 101.

Haase zag in februari voor het eerst in vier jaar zijn naam niet staan bij de beste honderd tennissers van de wereld. Hij keerde in maart weer terug en reikte tot de 83e plaats.

Igor Sijsling steeg drie plaatsen, maar is op de 126e plaats nog relatief ver verwijderd van de top honderd. Kiki Bertens is nog altijd de hoogst geklasseerde Nederlandse op de wereldranglijst. De Wateringse staat 85e.

Grondige evaluatie bij niet presterend LottoNL-Jumbo

De Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo gaat grondig bekijken waarom er dit voorjaar zo slecht is gepresteerd in de voorjaarsklassiekers. Dat zegt ploegleider Merijn Zeeman. "Uiteindelijk gaat het om resultaten, excuses tellen niet. We moeten presteren en dat is niet gelukt dit voorjaar."

De ploeg behaalde dit voorseizoen geen enkele overwinning. Valpartijen, pech en ziektes bij de renners achtervolgden het team, dat tot de elite behoort die in alle koersen uit de World Tour mag starten. "Het is duidelijk dat het voorjaar teleurstellend was. We gaan komende week kijken of er een reden was waarom we zoveel zieken hadden. Waarom waren onze renners vaker dan anderen bij valpartijen betrokken? Het zijn vragen waarop we antwoord willen", liet Zeeman maandag optekenen in De Telegraaf.

Wilco Kelderman was zondag in Luik-Bastenaken-Luik de beste renner van het team op de 37e plaats. Hij was in de week voorafgaande aan de Ardennenklassieker ziek geworden en miste door een grote valpartij op 40 kilometer van de finish de aansluiting met de eerste groep.

Universiteit van Berkeley wint Heroes of the Dorm

De studenten van de universiteit van Berkeley hebben gisterenavond de universiteitscompetitie van Heroes of the Storm gewonnen. Berkeley bleek alle wedstrijden uit de best-of-five serie nodig te hebben om de studenten van de universiteit van Arizona de baas te zijn: 3-2. 

Heroes of the Storm is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) ontwikkeld door Blizzard, vergelijkbaar met spellen zoals DotA en League of Legends. In Heroes of the Storm nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op, en is het de bedoeling om de basis van je tegenstanders (de core) te vernietigen.

De halve finales en de finale werden bovendien live uitgezonden op het tweede kanaal van sportzender ESPN, wat bijzonder is omdat belangrijke sportcompetities zoals de NBA en de NHL bezig zijn met de playoffs. Berkeley begon vernietigend aan de finale en rolde Arizona op in de eerste game, mede doordat in het spel van Arizona flink wat slordigheden zaten. Arizona wist zichzelf echter goed te herpakken en trok in de tweede game de stand weer gelijk: 1-1.

 In de derde game had Berkeley een hele kluif aan Arizona voordat ze een overwinning uit het vuur konden slepen, waardoor Berkeley in de series weer op de voorsprong kwam. Berkeley had nog maar één game nodig om tot de winnaar van Heroes of the Dorm gekroond te worden, maar Arizona weigerde op te geven en maakte een spectaculaire comeback, waardoor de beslissing zou gaan vallen in de vijfde en laatste game.

In de laatste game lieten beide teams zich van hun beste kant zien en werd duidelijk waarom zij het tot de finale hadden geschopt. Het spel ging over en weer, totdat Arizona een cruciale fout maakte door overrompeld te worden door Berkeley  terwijl ze terug naar hun basis probeerden te teleporteren. Berkeley maakte geen fouten en doodde de spelers van Arizona, waardoor ze vrij baan hadden om naar de basis van Arizona te gaan, de core te vernietigen en zo het kampioenschap op te eisen.

De hoofdprijs voor de studenten van Berkeley is dat hun volledige studie vergoed zal worden door Blizzard. De top vier, die naast Berkeley en Arizona State ook bestaat uit studenten van de universiteit van Illinois en de universiteit van Boston, nemen ook nog een krachtige gamecomputer mee naar huis.

 Heroes of the Dorm
Universiteit van Berkeley wint Heroes of the Dorm

Batmans hulpjes in nieuwe Arkham Knight-trailer

Het duurt niet lang meer tot de release van Arkham Knight, het derde deel uit de Arkham-trilogie. Op 23 juni komt de game uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Onderstaande trailer toont enkele indrukwekkende beelden alsook interessante details.

In de trailer zien we vertrouwde gezichten in James Gordon, Batman en Catwoman. Wellicht interessanter zijn de nieuwe gezichten: Nightwing, Robin en Azrael zien we nu in actie. Het opvallende hieraan is dat we samenspel zien tussen deze lieden en vleermuisman himself, een gegeven dat zou kunnen duiden op co-op gameplay. Rocksteady/Warner Bros. lijkt in de trailer de nadruk te willen leggen op dit samenspel met enkele combi-aanvallen.

Update 14.13 uur

Volgens Gamespot heeft Warner Bros. inmiddels laten weten dat er een nieuw gameplayelement wordt geïntroduceerd in Arhkam Knight, genaamd Dual Play. Het stelt de speler in staat om naadloos te kunnen switchen tussen speelbare personages. Dit klinkt natuurlijk verdacht veel als het switchen zoals we dat kennen uit GTA V.

Spurs aan de bak in NBA

De basketballers van San Antonio Spurs moeten vol aan de bak in de play-offs van de Amerikaanse NBA. De kampioen van vorig jaar kreeg zondag (plaatselijke tijd) een flinke dreun van Los Angeles Clippers. De tegenstander in de eerste ronde van de beslissende competitiefase won met 114-105 en kwam na vier duels in de best-of-seven op gelijke hoogte: 2-2.

Guard Chris Paul was op dreef voor de Clippers met 34 punten. Blake Griffin was de andere uitblinker in de ploeg; hij combineerde 20 punten met 19 rebounds. Kawhi Leonard was topschuttter bij de Spurs met 26 punten, terwijl Tim Duncan 22 punten maakte en 14 rebounds pakte.

Washington Wizards plaatste zich overtuigend voor de tweede ronde van de play-offs. De ploeg gaf Toronto Raptors ook in de vierde wedstrijd geen schijn van kans en won met 125-94. Guard Bradley Beal was topscorer voor de Wizards met 23 punten.

De Cleveland Cavaliers hebben zondag de tweede ronde van play-offs bereikt in de NBA. De formatie uit de Eastern Conference won in Cleveland met 101-93 van de Boston Celtics. De stand in de best-of-seven series kwam daarmee op 4-0 voor Cleveland.

LeBron James was weer eens van grote waarde voor de Cavaliers. De superster zorgde voor 27 punten. Kyrie Irving was met 24 punten ook goed op schot voor de winnende ploeg. De Cavaliers spelen in de volgende ronde tegen de Chicago Bulls of de Milwaukee Bucks. Die ploegen spelen maandag tegen elkaar. De tussenstand is daar 3-1 in het voordeel van de Bulls.

Tot slot grepen de Dallas Mavericks hun laatste strohalm in de play-offs. De Houston Rockets werden geklopt met 121-109 mede dankzij Monta Ellis die 31 punten op de borden zette. Ook Tyson Chandler (14 rebounds) en Jose Juan Barea (13 assists) hadden een groot aandeel in de zege. Hierdoor is de stand nu 3-1 in het voordeel van de Rockets.

Hardlopers zijn doodlopers

Sinds kort heb ik een nieuwe vriendin. Gewoon voor erbij. Het is nog maar heel pril. Mijn huidige vriendin weet er van en ze vindt het allemaal prima. Afgelopen week hebben we zelfs met zijn drietjes afgesproken en zijn we samen naar het bos geweest. Binnenkort willen we graag een keer naar het park. En een trip naar het strand staat ook op al de agenda. Maar we doen het rustig aan, hoor.

Wisselende start tafeltennisers op WK

De Nederlandse tafeltennissers zijn het WK in het Chinese Suzhou gestart met zowel negatieve als positieve punten. In het enkelspel bij de mannen haalden de drie Nederlanders allemaal het hoofdtoernooi niet, terwijl het bij het dubbelspel een stuk beter ging.

Laurens Tromer deed het in de kwalificaties van het enkelspel het beste. Hij won zijn eerste groepswedstrijd doodsimpel met 4-0 van de Nepalees Deep Saun. De derde speler in de groep, Ojo Onaolapo uit Nigeria, kwam niet opdagen en dus kreeg Tromer ook daar de zege. Hij won zodoende zijn groep, waardoor hij in de knock-outfase van de kwalificatie terechtkwam. Daarin ging de Nederlander onderuit tegen Alvaro Robles, de Spaanse nummer 184 van de wereld: 1-4.

Ewout Oostwouder begon zijn kwalificatie met een 1-4 verlies tegen de Noord-Koreaan Kang Wi-hun, die in de officiële voorbeschouwing genoemd wordt als "Een onbekende Noord-Koreaan, die zijn vaak het lastigst in te schatten". Oostwouder herstelde zich daarna met een 4-0 overwinning op de Let Olegs Kartuzovs. Dat bleek echter niet voldoende, want Oostwouder werd tweede in de groep en was dus klaar.

Rajko Gommers begon met een 4-1 overwinning op Amar Malla uit Nepal, maar dolf vervolgens het onderspit tegen de Litouwer Alfredas Udra: 2-4. Daarmee was het enkelspel ook voor Gommers afgelopen.

Een naam die veel aandacht trok in de kwalificaties was de Nigeriaan Segun Toriola, die al liefst zes keer deelnam aan de Olympische Spelen. Hij won zijn groep en vocht zich in de knock-outfase langs Lionel Weber uit Zwitserland. De 40-jarige Afrikaanse legende moet zich nog wel door de rest van de kwalificatie worstelen. Namens België probeert Robin Devos zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

In het dubbelspel bij de mannen ging het een stuk beter voor de Nederlanders. Gommers en Tromer rekenden in de eerste kwalificatieronde met 3-0 simpel af met de Kosovaarse kampioenen Baton en Linor Citaku. Vervolgens moest het Zwitserse duo Elia Schmid/Lionel Weber er eveneens met 3-0 aan geloven. In de laatste kwalificatieronde werd het iets lastiger tegen het Montenegrijnse duo Luka Bakic en Irfan Cekic, maar met een 3-1 zege plaatsten Gommers en Tromer zich voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi op het WK.

Later op maandag begint het hoofdtoernooi in het gemengd dubbelspel, waar Nederland vertegenwoordigd zal worden door twee duo's: Tromer en Britt Eerland nemen het op tegen Gonzalo Lorenzetti en zijn jongere, maar hoger geklasseerde zus Maria. Oostwouder en Li Jiao starten tegen de Nigeriaanse legende Segun Toriola en zijn partner Olufunke Oshonaike.

Jongeren zetten Urk op z'n kop

Op Urk hebben 25 jongeren de wekker gezet om rond vijf uur 's ochtends het hele dorp wakker te tetteren met hun brommertjes. Deze vorm van terreur is traditie op de vroege ochtend van koningsdag in het vrome vissersdorp.

Om extra veel herrie te maken hebben de pubers de uitlaat van hun persoonlijke stukje penisverlenging gedemonteerd. Een van de heren verklaart: "Het is traditie. Lekker de mensen wakker maken. Lekker irriteren."

Deze vorm van geluidsoverlast wordt overigens ondersteund door de gemeente en de plaatselijke hermandad. Wel krijgen de jongeren een blaastest en mogen opgevoerde brommers niet meedoen in het circus.

Urk was afgelopen nacht ook het toneel van de gebruikelijke onkunde die veel vuurwerkafstekers regelmatig tentoonspreiden. De brandweer moest een paar keer uitrukken om links en rechts wat brandjes te blussen.


Het gaat ook wel eens fout

Demonstranten in Dordrecht

Op de route van het koninklijk paar in Dordrecht bevinden zich maar liefst twee (2) demonstranten van het Nieuw Republikeins Genootschap. Zij dragen bordjes met teksten als 'Down with the crown' en 'Leve de republiek Nederland'.

Om niet opgepakt te worden staan de demonstranten een stukje uit elkaar. Wanneer twee of meer personen namelijk actie voeren, is er een vergunning nodig. Bij een persoon met een bordje wordt dit uitgelegd als vrijheid van meningsuiting.

Bij de troonswisseling in 2013 werden wel individuele demonstranten opgepakt. Hierbij was een bord met de tekst 'weg met het koningshuis. Het is 2013' al genoeg reden om in een politiebusje te belanden.

Badmintontopper Lee komt goed weg na dopinggebruik

De Maleisische topbadmintonner Lee Chong-wei is voor een periode van acht maanden geschorst wegens doping. De internationale federatie BWF sprak die straf maandag uit. Lee mag zijn zilveren WK-medaille van vorig jaar houden, maar is wel zijn brons van de Asian Games kwijt.

De voormalig nummer één van de wereld was betrapt tijdens de wereldkampioenschappen vorig jaar. Hij testte positief op de verboden ontstekingsremmer dexamethason.

De straf valt lager uit dan de gebruikelijke twee jaar schorsing die geldt voor een dopingvergrijp. De BWF oordeelde dat Lee niet met opzet doping heeft gebruikt, maar wel onachtzaam is geweest.

De schorsing geldt met terugwerkende kracht vanaf vorig jaar november, waardoor Lee vanaf 1 mei al weer speelgerechtigd is. De 32-jarige Maleisiër won twee keer zilver op de Olympische Spelen en won 55 toernooien in zijn carrière, waaronder het wereldkampioenschap in 2005.

Weening: "Inspanningen moeten bekopen"

Pieter Weening haalde zondag weinig voldoening uit het feit dat hij als eerste Nederlander de finish was gepasseerd in Luik-Bastenaken-Luik. De Fries van Orica-GreenEdge had zijn kopman Simon Gerrans, de winnaar van vorig jaar, zien vallen. "We moesten in achtervolging, dat kostte veel kracht", vertelde Weening die veertiende werd.

"De inspanningen die ik op La Redoute voor Gerrans had moeten doen heb ik later moeten bekopen op de Saint-Nicolas. In de laatste klim naar Ans kon ik nog aansluiten maar er zat niks meer achter voor de sprint. Je kunt één keer boven je theewater rijden maar dan is het over", omschreef Weening bij de NOS zijn inspanningen. "Het is teleurstellend dat we niemand bij de eerste tien hadden."

Eerste zege voor Schumacher junior

Mick Schumacher heeft zondag zijn eerste race gewonnen in de Formule 4. De zestienjarige zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher kwam in de derde manche van de openingswedstrijd op het circuit van Oschersleben in Duitsland als eerste over de finish nadat hij vanaf de tweede startplaats gas had gegeven. Hij debuteert dit seizoen in de Formule 4 voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing.

"Ik ben heel blij met mijn eerste optreden en kijk uit naar de volgende serie wedstrijden", zei de jongeling. Schumacher junior mocht verder nog niet al te veel zeggen tegen de massaal uitgerukte media. Zijn management schermt de puber vooralsnog zo veel mogelijk af.

Mick Schumacher rijdt voor het team van Frits van Amersfoort, waar vorig jaar Max Verstappen furore maakte in de Formule 3 en zich in de kijker reed voor de koningsklasse. Ook de vader van Max, Jos Verstappen, reed in zijn beginjaren voor Van Amersfoort.

Dordrecht stroomt langzaam vol

Bij het Groothoofd in Dordrecht hebben zich maandagochtend de eerste rijen oranjefans verzameld voor de aankomst van de koninklijke familie. Daar wordt rond elf uur de jarige koning Willem-Alexander en de koninklijke familie verwacht.

Voor Hotel Bellevue staan de eerste rijen achter de dranghekken opgesteld in de fel schijnende ochtendzon, die wel vergezeld gaat van een fris windje. Op het water waar de Oude Maas, Noord en Beneden Merwede samenvloeien, is het met tal van pleziervaartuigen al een drukte van belang.

In de stad druppelen de eerste bezoekers voor de viering van Koningsdag binnen en kleurt Dordrecht langzaam aan oranje.

Dordrecht stroomt langzaam vol
Dordrecht stroomt langzaam vol (Foto: ANP)

Herlings wint zes keer op rij Valkenswaard

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zondag zijn ongeslagen status in Valkenswaard met verve behouden. De Brabander won voor het zesde jaar op rij de Grand Prix. Hij was net als in voorgaande jaren oppermachtig op de zandbulten en -schansen van het Eurocircuit.

De tweevoudig wereldkampioen in de MX2 reed zijn concurrenten in beide manches op grote achterstand. De Brit Max Anstie kwam in de eerste heat meer dan 40 seconden na de winnaar als tweede over de meet. In de tweede race kwam Herlings bij de start ten val, maar hij krabbelde snel op en lag halverwege de heat alweer aan de leiding. Hij liep vervolgens nog bijna een halve minuut uit.

De crosser uit het fabrieksteam van KTM boekte zijn derde grandprixzege van dit jaar en verstevigde zijn koppositie in het kampioenschap.

Kelderman had op meer gehoopt

Na zijn tiende plaats in de Waalse Pijl hoopte Wilco Kelderman op meer in Luik-Bastenaken-Luik. Maar de kopman van LottoNL-Jumbo was zondag door kramp gezien toen de finale echt op gang kwam. "Alles moet meezitten in zo'n koers", concludeerde Kelderman bij de NOS na zijn debuut in de Ardenner klassieker.

Het had niet meegezeten. Kelderman zag bij een massale valpartij kort voor La Redoute zijn ploeggenoten Bertjan Lindeman en Paul Martens onderuit gaan. Met Laurens ten Dam werd hij opgehouden. "Pas bovenop vond ik weer aansluiting, met dank aan Laurens. Maar ik vergat een bidonnetje aan te pakken en ik had daarna geen ploeggenoot meer in mijn buurt. Bij het begin van de beklimming van Saint-Nicolas kreeg ik daarom kramp."

Wat resteerde was de 37e plaats, op ruim anderhalve minuut van winnaar Alejandro Valverde. "Ik had er meer van verwacht. Ik ben dan wel ziek geweest maar het ging de laatste week steeds beter. Na de Waalse Pijl had ik hier een betere klassering verwacht."

Wenger: "Titel kan Chelsea niet meer ontgaan"

Hoewel Arsenal in theorie Chelsea nog in kan halen, zette de ploeg van manager José Mourinho zondag een grote stap naar de titel door Arsenal op 0-0 te houden. Manager Arsène Wenger kon dat na afloop van het duel in Emirates Stadion niet meer ontkennen. "Ja, ze worden kampioen", erkende de Franse coach. "De titel kan Chelsea nu niet meer ontgaan."

Het verschil tussen Chelsea en Arsenal is tien punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Ook Manchester City heeft tien punten minder dan de koploper, maar die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. "Ze zijn nog geen kampioen, maar ze gaan dat wel worden", stelde Wenger vast. "Je krijgt wat je verdient. Ze zijn heel sterk aan de competitie begonnen en hebben het verschil in de eerste helft van het seizoen gemaakt, in tegenstelling tot ons."

Google krijgt steun uit onverwachte hoek

Google heeft in zijn strijd tegen de aanklacht van de Europese Commissie (EC) steun gekregen uit onverwachte hoek. Topman John Donahoe van veilingsite eBay gaf in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times aan de concurrentie van Google makkelijk aan te kunnen.

Google werd twee weken geleden op de vingers getikt door de EC. Volgens Brussel misbruikt het bedrijf zijn dominante marktpositie, waardoor concurrenten er bekaaid van afkomen. Daarnaast begint de commissie een onderzoek naar Android, het besturingssysteem van Google voor mobiele apparaten. Mogelijk wacht de techgigant een miljardenboete.

Google is zich van geen kwaad bewust en ziet zich daarin nu gesteund door de opmerkingen van Donahoe. Hij zei onder meer dat Google qua online shoppen minstens een gelijkwaardige concurrent is van eBay en dat beleidsbepalers in Brussel niets snappen van het online koopgedrag van consumenten.

Google krijgt steun uit onverwachte hoek
Google krijgt steun uit onverwachte hoek (Foto: ANP)

Nederlandse darttalenten imponeren

Nederlandse darttalenten hebben de aandacht getrokken op de PDC Development Tour in Coventry. Berry van Peer (18) won zondag in Coventry een van de twee hoofdprijzen van 2000 pond (bijna 2800 euro). De tweevoudig Europees jeugdkampioen versloeg de Brit Harry Ward in de finale (best-of-seven) met 4-0.

Eerder had hij al een partij gewonnen met een gemiddelde van 125,25 punten per beurt. In het eerste toernooi van de dag verloor Benito van de Pas in de eindstrijd van Aden Kirk (1-4). In de tweede ronde gooide Dirk van Duijvenbode een nine-darter, na die in zijn openingspartij te hebben gemist op dubbel 12.

Zaterdag waren de toekomstige toppers van de profbond PDC ook al tweemaal aan het werk te zien in een 'double-header', met Van Peer en de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez als uiteindelijke winnaars. Mike van Zuydwijk noteerde tegen Christopher Bent een fenomenaal gemiddelde van 130,56.

Hazard voetballer van het jaar in Engeland

De Belgische international Eden Hazard is zondagavond door zijn collega voetballers uitgeroepen tot beste speler van het jaar in Engeland. De middenvelder van Chelsea kreeg de meeste stemmen in de jaarlijkse verkiezing van de vakbond voor profspelers PFA.

De 24-jarige Hazard scoorde dit seizoen dertien keer en is een sleutelfactor in het team van coach José Mourinho, dat afstevent op de titel in de Premier League. Aanvaller Harry Kane van Tottenham Hotspur en doelman David de Gea van Manchester United eindigden als tweede en derde in de verkiezing.

Hazard is de opvolger van Luis Suárez, die vorig seizoen uitblonk bij Liverpool. Robin van Persie was in 2012 als speler van Arsenal de laatste Nederlander die de eer ten deel viel.

Galatasaray herovert koppositie

Galatasaray is terug aan kop in de Turkse Süper Lig, in elk geval voor een dag. De ploeg won zondagavond zonder Wesley Sneijder (geschorst) van Gaziantepspor: 1-0. Hakan Balta maakte de enige treffer pas vijf minuten voor tijd.

Galatasaray passeerde door de benauwde zege Fenerbahçe, dat zaterdag uit bij Eskisehirspor in de slotfase twee punten inleverde: 1-1. Dirk Kuijt viel halverwege de tweede helft in. Het verschil tussen beide rivalen uit Istanbul is na 28 wedstrijden één punt.

Besiktas komt maandag bij winst op degradatiekandidaat Karabükspor ook op 61 punten en mag zich dan weer de nummer 1 noemen door een beter doelsaldo dan Galatasaray.

De Leeuw jaagt op Milik in bekerfinale

Michael de Leeuw kan zondag met FC Groningen in De Kuip niet alleen de KNVB beker veroveren, maar ook een individuele prijs. De 28-jarige aanvaller heeft nog één doelpunt nodig om Arek Milik te achterhalen als topschutter van het bekertoernooi. De Poolse spits van Ajax heeft acht doelpunten gemaakt, De Leeuw staat op zeven.

Milik verspreidde zijn acht treffers over slechts twee wedstrijden. De Poolse international was in de tweede ronde tegen JOS Watergraafsmeer liefst zes keer trefzeker, in de derde ronde maakte hij er twee tegen SV Urk. De Leeuw was tot aan de halve finale tegen Excelsior in alle wedstrijden trefzeker: tegen BVV Barendrecht (1-4, één doelpunt), Flevo Boys (1-8, vier doelpunten), FC Volendam (3-0, één doelpunt) en Vitesse (4-0, één doelpunt). De topschutter miste de halve finale tegen Excelsior (3-0), vanwege ziekte.

Met 22 doelpunten is FC Groningen dit seizoen de meest productieve club in het bekertoernooi. De noorderlingen hebben hun eigen clubrecord uit het seizoen 1988-1989 al ruimschoots overtroffen.

'Koningschap moet moderniseren'

Ruim de helft van de Nederlandse bevolking (54 procent) vindt dat Willem-Alexander het koningschap - waar hij kan - moet moderniseren. Eén op de zeven Nederlanders (14 procent) vindt dat de vorst het koningschap in de afgelopen twee jaar te weinig heeft gemoderniseerd.

Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Ipsos in opdracht van NOS ter gelegenheid van Koningsdag.

De vernieuwing en modernisering zou volgens de ondervraagden vooral uit het inleveren van privileges en de jaarlijkse uitkering moeten komen. Zo vindt 52 procent de jaarlijkse uitkeringen aan Willem-Alexander (823.000 euro) en Máxima (326.000 euro) te hoog. Ruim een derde (37 procent) heeft geen problemen met dit bedrag.

Nederland is evenals vorig jaar tevreden over de koning. Net als vorig jaar vindt 70 procent van de bevolking dat Willem-Alexander zijn taken naar behoren vervult.

Silent Hills geannuleerd

Vorig jaar verscheen P.T., de speelbare teaser voor Silent Hills. De teaser werd goed ontvangen en veel mensen keken dan ook uit naar Silent Hills. Helaas voor deze mensen is er slecht nieuws: de game is geannuleerd.

Geruchten hierover gingen al langer, na het ontslag van Hideo Kojima bij Konami (de game director voor Silent Hills). Het nieuws wordt naar buiten gebracht door director Guillermo del Toro. Tijdens een vraag-en-antwoord-sessie tijdens het San Francisco Film Society-evenement brengt Del Toro dit nieuws naar buiten. Ook acteur Norman Reedus, die een rol zou spelen in de game, heeft dit nieuws bevestigd.

Ook verdwijnt de speelbare teaser P.T. aanstaande woensdag uit de PlayStation Store. Er lijkt dus geen twijfel mogelijk dat we Silent Hills niet meer te zien krijgen. 

Jay Z: grote bedrijven werken Tidal tegen

Jay Z vindt de kritiek op zijn nieuwe muziekstreamingdienst Tidal niet terecht. Op Twitter hekelt de rapper en producer de 'lastercampagne' waar Tidal volgens hem het doelwit van is.

'Het gaat prima met Tidal', weerspreekt Jay Z berichten dat de dienst dreigt te floppen. 'We hebben meer dan 770.000 abonnees en we zijn nog geen maand bezig. De iTunes Store is ook niet op één dag gebouwd. En Spotify heeft er negen jaar over gedaan om succesvol te worden. Wij mikken op de lange termijn. Geef ons alsjeblieft de kans om te groeien en beter te worden.'

Volgens de man van zangeres Beyoncé zijn er 'veel grote bedrijven die miljoenen uitgeven aan een lastercampagne' tegen Tidal. 'Wij zijn tegen niemand, wij zijn er voor de artiesten en de fans.' De 45-jarige Jay Z benadrukt verder dat de streamingdienst 75 procent van de inkomsten doorsluist naar 'alle artiesten, schrijvers en producers, niet alleen naar de sterren op het podium'.

Deze week meldden diverse media dat Tidal mogelijk op een mislukking uitdraait, mede omdat de groei van het aantal downloads van de iOS-app terugloopt. Jay Z, die samen met een groep andere celebs eigenaar is van het muziekplatform, lijkt niet van plan het bijltje erbij neer te gooien. 'Wij zijn ook maar mensen (zelfs Daft Punk, ha). We zijn niet perfect, maar wel vastberaden.'

Brand theater Grave, eigenaar mishandeld

In een theater aan de Maasstraat in Grave (Noord-Brabant) is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Kort daarvoor werd de eigenaar, die als enige aanwezig was in het pand, door een groep mannen mishandeld. Vorige week was hetzelfde theater nog doelwit van een overval. 

In het Palazzo Theater was geen voorstelling bezig toen de brand begon. 'Er waren buiten de eigenaar geen mensen aanwezig', zei een woordvoerder van de brandweer. De naastgelegen panden lijken niet bedreigd te worden door de vlammen. Toch is de bewoners uit voorzorg gevraagd naar buiten te komen.

Het vuur is waarschijnlijk aangestoken, meldt de NOS. Rond middernacht drongen enkele mannen het pand binnen. Ze mishandelden de eigenaar van het theater. Nadat ze hem enkele klappen hadden gegeven, ontdekte hij dat er brand was. De eigenaar raakte niet gewond bij het incident.

Vorige week was hetzelfde theater doelwit van een overval. De eigenaar wist de indringers toen te verjagen. De politie gaat onderzoeken of er een verband is tussen de incidenten.

Stephen Hawking troost One Direction-fans

Stephen Hawking heeft aan de hand van astrofysica One Direction-fans gerust gesteld over het vertrek van Zayn Malik. Dat meldt Business Insider Australia.

De beroemde wetenschapper trad zaterdag als hologram op in het Sydney Opera House waar hij een vraag gesteld kreeg over het veelbesproken vertrek van de zanger uit de jongensgroep. "Wat denk je dat het kosmologische effect is van het vertrek van Zayn uit One Direction die daarbij de harten van miljoenen tienermeiden over de hele wereld brak?", zo luidde de vraag.

"Eindelijk een vraag over iets belangrijks", reageerde Hawking via een live verbinding vanuit de Universiteit van Cambridge in Engeland. "Mijn advies voor alle verdrietige jonge meiden is om aandacht te geven aan de theoretische natuurkunde. Het zou kunnen dat er op een dag bewijs is voor het bestaan van meerdere universa. Het is niet onmogelijk dat er ergens buiten ons eigen universum een ander universum is. En dat in dat universum Zayn nog steeds in One Direction zit."

Hawking besloot zijn antwoord met een nog meer geruststellende gedachte. "Deze meid zal het fijn vinden om te weten dat in een ander mogelijk universum zij en Zayn gelukkig getrouwd zijn."

Justin Bieber feest mee op schoolbal

Justin Bieber heeft de leerlingen van een middelbare school in Los Angeles een onvergetelijk schoolbal bezorgd. Het Canadese popidool kwam onaangekondigd langs en feestte vrolijk mee.

Justin (21) voelde zich tijdens het bal van Chatsworth Charter High School niet te beroerd een dansje te doen met enkele meiden. "Justin Bieber, bedankt voor het beste bal ooit!", twitterde een van hen na afloop. "Ik kan nog steeds niet geloven dat ik met hem heb gedanst!"

De zanger heeft een aantal filmpjes van het feest verzameld op zijn Twitter-account. "Ik heb altijd al naar een schoolbal gewild. Bedankt dat ik mocht komen #promcrasher", schrijft Bieber, die ontbrak op zijn eigen schoolbal. Hij kreeg zijn diploma in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.