FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 januari 2010

[Afrika Cup] Uitslagen Poule C

Vandaag kwamen de landen uit Poule C in de Afrika Cup in actie. Nigeria moest het tegen Benin opnemen, terwijl Egypte Mozambique trof. Bij winst kon Egypte zich al plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi dat in Angola gehouden wordt.

Nigeria - Benin

Nigeria verloor in de eerste wedstrijd van Egypte, terwijl Benin met 2-2 gelijkspeelde tegen Mozambique. De Super Eagles waren uit op revenge en in de eerste helft was de ploeg van Shaibu Amodu de ploeg met de meeste kansen. De ploeg was niet de betere, maar Nigeria kwam vlak voor rust wel op voorsprong. Een handsbal van Benin zorgde er voor dat Yakubu na 42 minuten een penalty kon benutten.

De tweede helft was Benin de betere ploeg. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Het team creëerde kansen, maar Nigeria bleef met enig kunst en vliegwerk overeind, waardoor het alles in eigen hand heeft om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Egypte - Mozambique

Egypte had een eenvoudige opgave tegen Mozambique. De Farao's kwamen al in de tweede minuut op voorsprong, want Dario Khan schoot in de tweede in eigen goal. In de eerste helft bleef Egypte de sterkere ploeg, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer, al was Emad Meeteb er nog dicht bij. Tien minuten voor tijd werd het wel 2-0 door een fraaie volley van Mohamed Gedo. Hij schoot de bal in de kruising, waarmee Egypte zich verzekerde van een plaats in de kwartfinale van de Afrika Cup. Mozambique moet nu in de laatste wedstrijd van Nigeria winnen wil het zich plaatsen voor de volgende ronde.

Stand:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Egypte 2 2 0 0 4 5-1
2 Nigeria 2 1 0 1 3 2-3
3 Benin 2 0 1 1 1 2-3
4 Mozambique 2 0 1 1 1 2-4

Fascisme

‘Als het maar gezond is’. De belangrijkste wens van aanstaande ouders. Wat is gezond? In onze cultuur is het geaccepteerd om de zwangerschap af te breken als de foetus het Downsyndroom blijkt te hebben.

Ik ben benieuwd of je straks ook je ongeboren kind kunt laten screenen op autisme, wat volgens velen ook aangeboren is. Wat me vooral bezighoudt is of er dan ook een mogelijkheid voor actieve euthanasie komt.

Brundle: "F1 gaat geweldig seizoen tegemoet"

Voormalig coureur en huidige BBC-commentator Martin Brundle kijkt uit naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Het seizoen 2010 brengt liefst vier (voormalig) wereldkampioenen aan de start, alsmede andere kanshebbers zoals Sebastian Vettel en Felipe Massa, waardoor de kwaliteit van het startveld hoog mag worden genoemd.

"Er waren jaren dat toen ik nog coureur was niet zo erg naar het seizoen uitkeek als nu. Er zijn nu vier wereldkampioenen op de grid die een race of het kampioenschap kunnen winnen. We hebben Lewis Hamilton tegen Michael Schumacher, iets wat we niet voor mogelijk hadden gehouden. We hebben Schumacher tegen Ferrari, waar we verwachtten dat hij altijd bij Ferrari zou blijven en alle jonkies die Schumacher willen verslaan. Er zijn zoveel gevechten. Er is nog McLaren versus Mercedes," zei Brundle die het nieuwe seizoen erg spannend ziet worden.

"Het zal een jaar worden met intense rivaliteit, er zijn nieuwe teams op de grid, dus we kunnen een volledige grid met 26 rijders hebben, tenminste de eerste races." De Brit denkt dat de teruggekeerde Schumacher vele jonge coureurs achter zich zal gaan laten. "Hij zal niet langzamer geworden zijn. Hij is al sinds zijn tienerjaren in een zeer goede conditie en vergeet niet dat het net zoiets is als zwemmen of fietsen." Daarnaast is er de rivaliteit tussen McLaren-teamgenoten Lewis Hamilton en Jenson Button die voor veel vermaak zal kunnen gaan zorgen.

KNMI waarschuwt voor ijzel en sneeuw

Het KNMI waarschuwt vanavond en morgen voor natte sneeuw en ijzel. In een brede strook rond de lijn Den Helder-Tilburg valt natte sneeuw en lokaal komt ijzel voor. In het oosten en noordoosten ligt de temperatuur iets onder het vriespunt en valt droge sneeuw. Dat stelt het KNMI vandaag op zijn website.

Rijkswaterstaat laat weten flink te strooien in de noordelijke provincies, Flevoland, Brabant en rond Nijmegen en Arnhem. Automobilisten wordt aangeraden hun snelheid aan het winterweer aan te passen.

[KNVB beker] Uitslag sc Heerenveen - PSV

PSV heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB beker. Het won vandaag met 3-1 van sc Heerenveen.

De eerste goede kans was nog wel voor de Friezen, Ooijer greep mis maar Papadopulos stuitte vervolgens op keeper Isaksson. Daarna kregen de Eindhovenaren echter grip op de wedstrijd. Na een half uur kwam het op voorsprong toen Dzsudzsák scoorde.

In de tweede helft drong Heerenveen wel aan, maar het was PSV dat via de counter het gevaarlijkst was. Uit één daarvan scoorde Lazovic de 0-2. Met nog tien minuten te gaan scoorde Sibon de 1-2, waardoor de slotfase toch nog spannend werd. De 1-3 van Amrabat in blessuretijd zorgde voor de definitieve beslissing.

In de kwartfinale speelt PSV thuis tegen Feyenoord.

sc Heerenveen

1 vs 3

PSV

 80' Sibon
   26' Dzsudzsák
 66' Lazovic
 90+2' Amrabat
 
 Gele kaart: Grindheim, (sc Heerenveen), Dzsudzsák, (PSV)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Vandenbussche (Lejsal/ 44)
Janmaat
Bak Nielsen
Breuer
Popov
Grindheim
Svec
Elm
Beerens
Papadopulos (Sibon/64)
Assaidi (Elyounoussi/68)
  Isaksson
Manolev
Rodríguez
Ooijer
Pieters
Afellay
Bakkal
Simons
Lazovic (Amrabat/71)
Koevermans
Dzsudzsák (Toivonen/82)

Kabouter Wesley op Nederlandse televisie

Niemand minder dan Kabouter Wesley zal verschijnen op de Nederlandse televisie, zo weet het Belgische Het Nieuwsblad te melden. De eigenwijze kabouter zal voortaan te zien zijn op Comedy Central.

Het karakter is een creatie van de Belg Jonas Geirnaert, die de stripverhalen over de avonturen van de kabouter voor het Belgische Humo creëerde. Uit de strips maakte hij korte animatiefilmpjes, waarbij hij zelf de rauwe en schreeuwerige stem van kabouter Wesley voor zijn rekening nam. Deze waren vervolgens te zien in de afleveringen van Man bijt hond.

Vorig jaar brak de gekte helemaal los en werd kabouter Wesley een grote hit. Geirnaert was plots een graag geziene gast en verscheen onder meer in De Wereld Draait Door (DWDD). Die waren onder de indruk van de filmpjes en vroegen hem zelfs of hij niet filmpjes voor DWDD kon maken. Inmiddels is Comedy Central er dus mee aan de haal gegaan. De zender die onder MTV valt, zendt ook afleveringen van series als South Park en Family Guy uit. De afleveringen van kabouter Wesley zijn er vanaf volgende week vrijdag te zien. Geirnaert is blij met de ontwikkelingen. Hij weet dat zijn animaties het vooral goed doen bij de jeugd en vindt het geweldig om mensen daarmee te kunnen vermaken.

Naast Nederland zijn er misschien ook andere landen met interesse voor het kaboutertje. Geirnaert zelf wil niet te hard van stapel lopen maar zou het wel onwijs leuk vinden als het kaboutertje er ook zou komen in de varianten Engels en Frans.

In mei vorig jaar stopte de Belgische tekenaar met de stripjes over de kabouter. Volgens hem was het moeilijk om telkens op de proppen te komen met een originele verhaallijn. Hij was bang dat de verhaaltjes te veel op elkaar zouden gaan lijken. Inmiddels heeft de beste man weer genoeg inspiratie en is bezig met de huidige reeks van zo'n tien afleveringen. Deze zullen tot mei bij Humo en Man bijt hond verschijnen. Als Geirnaert daarna altijd nog inspiratie over heeft, wil hij er daarna ook nog wel mee doorgaan.

Jonas Geirnaert in DWDD

[Dakar] Uitslag etappe 14 en eindklassement

De veertiende en laatste etappe van de 32e Dakar Rally in Argentinië is vandaag verreden. Hieronder vind je de einduitslag van alle klasses, inclusief de Nederlanders.

 

Motoren
De Portugese coureur Ruben Faria (KTM) won zijn eerste etappe in de Dakar 2010 bij de motoren en zijn derde etappe ooit. De Noor Pal Anders Ullevalseter, die ook KTM rijdt, kwam 3 minuten en 45 seconden later over de finish en pakte daarmee de tweede plaats overall. Helder Rodrigues uit Portugal (Yamaha) werd derde met 3:57 achterstand. Beste Nederlander bij de motoren was vandaag Henk Knuiman, die zevende werd op 6 minuten en 10 seconden. Knuiman was ook in het eindklassement de beste Nederlander, met een zeventiende plaats.

Quads
Een Poolse winnaar bij de quads in de veertiende etappe: Rafal Sonik (Yamaha) pakte zijn tweede etappezege van deze rally. In een tijd van 1.45:27 kwam Sonik 4 minuten en 3 seconden eerder over de streep dan Fransman Christophe Declerck (Polaris), en 7 minuten en 46 seconden voor Argentijnse rijder Sébastian Halpern die een Yamaha rijdt.

Auto's
In de autoklasse was het vandaag Nasser Al-Attiyah in zijn Volkswagen die zijn derde etappewinst boekte in deze Dakar Rally. Het was de achtste Dakar voor de man uit Qatar. Op 36 seconden kwam de uiteindelijke winnaar van het eindklassement over de meet, Spanjaard Carlos Sainz, die eveneens een Volkswagen bestuurt. Fransman Guerlain Chicherit (BMW) deed er 43 seconden langer over dan Al-Attiyah.

(c) Dakarpress - Nasser Al-Attiyah in gevecht

In de open klasse was de winnaar geen verrassing: Amerikaan Robby Gordon (Hummer) won voor de dertiende keer in veertien etappes, met een zevende tijd bij de scratch. In de productieklasse haalde Fransoos Jean-Pierre Strugo (Nissan) zijn eerste etappezege in deze categorie.

(c) Dakarpress - Gordon oppermachtig in open klasse

Vrachtwagens
Ilgizar Mardeev (Kamaz) won zijn eerste etappe in de 32e editie van Dakar. In een tijd van 1.41:36 was de Rus 2 minuten en 4 seconden sneller dan Nederlander Wulfert Van Ginkel in de Ginaf, en 2 minuut 20 voor Martin Macik (Liaz) uit Tsjechië.

(c) Dakarpress - Van Vliet pakt een mooie derde plaats


 

Eindklassement motoren

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil Straf
1 002 DESPRES (FRA) KTM 51:10:37 00:00:00  
2 004 ULLEVALSETER (NOR) KTM 52:13:29 01:02:52  
3 009 LOPEZ CONTARDO (CHL) APRILIA 52:20:25 01:09:48  
4 005 RODRIGUES (PRT) YAMAHA 52:30:10 01:19:33  
5 012 FRETIGNE (FRA) YAMAHA 53:06:33 01:55:56  
17 007 KNUIMAN (NLD) KTM 59:49:57 08:39:20 30:00
24 048 LIEFHEBBER (NLD) KTM 62:56:09 11:45:32 15:00
41 106 DE GROOT (NLD) YAMAHA 67:49:21 16:38:44 02:00
44 087 VRUGGINK (NLD) HONDA 69:34:44 18:24:07 01:00
46 072 SNIJDERS (NLD) HONDA 70:25:14 19:14:37  
77 095 KRABBENBORG (NLD) HONDA 99:44:34 48:33:57 12:02:00
78 091 RESSING (NLD) HONDA 99:58:55 48:48:18 10:01:00

 

Eindklassement quads

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil Straf
1 251 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 64:17:44 00:00:00  
2 277 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 66:40:43 02:22:59 05:00
3 256 GONZALEZ COROMINAS (ESP) YAMAHA 69:25:15 05:07:31 03:00
4 258 DECLERCK (FRA) POLARIS 70:04:40 05:46:56  
5 252 SONIK (POL) YAMAHA 70:08:08 05:50:24 01:08:00
-   Geen Nederlandse deelnemers        

 

Eindklassement auto's

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil Straf
1 303 SAINZ (ESP)
CRUZ (ESP)
VOLKSWAGEN 47:10:00 00:00:00  
2 306 AL-ATTIYAH (QAT) GOTTSCHALK (DEU) VOLKSWAGEN 47:12:12 00:02:12  
3 305 MILLER (USA) PITCHFORD (ZAF) VOLKSWAGEN 47:42:51 00:32:51  
4 301 PETERHANSEL (FRA) COTTRET (FRA) BMW 49:27:21 02:17:21  
5 307 CHICHERIT (FRA) THOERNER (CHE) BMW 51:12:49 04:02:49  
15 317 VAN DEIJNE (NLD) ROSEGAAR (NLD) MITSUBISHI 61:01:48 13:51:48  
32 365 VAN DER BEEK (NLD) HOOGENDIJK (NLD) KIA 81:34:46 34:24:46 02:00
45 337 VAN LOON (NLD) VERHOEF (NLD) MITSUBISHI 111:05:34 63:55:34 28:02:00
48 347 CORONEL (NLD) MC RAE 115:13:34 68:03:34 15:04:00
53 369 LEYDS (NLD) MC RAE 153:16:15 106:06:15 39:00:00

 

Eindklassement vrachtwagens

Pos. Nummer Coureur Merk Tijd Verschil Straf
1 501 CHAGIN (RUS) SAVOSTIN (RUS) NIKOLAEV (RUS) KAMAZ 55:04:47 00:00:00  
2 500 KABIROV (RUS) BELYAEV (RUS) MOKEEV (RUS) KAMAZ 56:17:55 01:13:08  
3 508 VAN VLIET (NLD) VAANHOLT (NLD) VAN VEENENDAAL (NLD) GINAF 65:48:07 10:43:20  
4 506 MACIK (CZE) KALINA (CZE) BERVIC (CZE) LIAZ 67:26:08 12:21:21  
5 505 MARDEEV (RUS) MIZYUKAEV (RUS) KARGINOV (RUS) KAMAZ 70:04:16 14:59:29 05:00:00
6 503 VAN GINKEL (NLD) DE ROOIJ (NLD) TIJSTERMAN (NLD) GINAF 70:34:03 15:29:16  
12 544 VAN PELT (NLD) BEEFTINK (NLD) STAM (NLD) MERCEDES 89:57:53 34:53:06 04:00:00
15 543 VERHEYDEN (BEL) VAN DEN BOSCH (NLD) TIMMERMANS (NLD) DAF 97:13:41 42:08:54 04:00:00
17 525 VAN GINKEL (NLD) BRUINSMA (NLD) VOGELAAR (NLD) GINAF 109:58:46 54:53:59 12:00:00
20 552 OFFRINGA (NLD) HANSE (NLD) Mercedes Benz 128:52:12 73:47:25 11:02:00
23 537 VAN LANKVELD (NLD) VAN DE SANDE (NLD) SCHOONES (NLD) DAF 177:59:37 122:54:50 66:00:00

(c) Dakarpress - Chagin pakt simpel de overwinning

De foto's zijn mogelijk gemaakt door Dakarpress

Lady Gaga zegt shows af

De Amerikaanse popster Lady Gaga heeft vier concerten in de Verenigde Staten afgezegd wegens uitputting en uitdroging. Nadat ze eergisteren al een show in Lafayette (Indiana) had afgelast, liet ze ook de optredens dit weekeinde in Connecticut en Atlantic City schieten.

Een uur voor het concert in Indiana werd ze duizelig en kon ze nog maar moeilijk ademhalen, maakte de 23-jarige zangeres zelf bekend op het communicatienetwerk Twitter. Lady Gaga (bekend van hits als Bad Romance en Poker Face) hoopt op 24 januari weer te kunnen optreden. De opbrengst van de geplande show in New York gaat naar organisaties die de slachtoffers van de aardbeving in Haïti helpen.

Lady Gaga is ook uitgenodigd om te zingen tijdens de uitreiking van de Grammy-prijzen op 31 januari. De zangeres is voor vijf Grammy's genomineerd. Ze wil daarna met haar Monster Ball-tournee naar Europa komen.

Verdachten vast voor moord Nederlander in Spanje

De Spaanse politie verdenkt drie leden van een roofbende van betrokkenheid bij de moord op een Nederlander in juli de Spaanse stad Denia ten noorden van Benidorm. De Rotterdammer werd vastgetapet op een bed in zijn woning gevonden. Hij was door verstikking om het leven gebracht. Dat melden Spaanse media.

Twee Polen worden als hoofdverdachten gezien. Een Belg zou hen hebben geholpen en ook het huis van de Nederlander hebben leeggehaald. De Spaanse politie had aanvankelijk tien leden van de bende opgepakt op verdenking van tenminste elf berovingen.

'Twee Nederlandse gezinnen omgekomen'

In het volledig ingestorte hotel Villa Therese in Port-au-Prince zijn twee Nederlandse gezinnen omgekomen. Dat stelde hoteleigenaar Roberta Vellard vandaag.

Eén stel met kind is gisteren door het hotelpersoneel uitgegraven. Het tweede stel, met twee kinderen, ligt nog in het puin.

Vellard vertelde dat het gebouw afgelopen dinsdag in luttele seconden instortte en van degenen die zich binnen bevonden, vrijwel niemand dat heeft overleefd. "Toen het begon te beven keek ik snel om me heen om te zien wat er gebeurde. Toen ik mijn blik weer op het hotel richtte, was het er niet meer."

Ten tijde van de beving in Haïti verbleven vier Nederlandse stellen in Villa Therese. Ze waren in Port-au-Prince om een kind te adopteren. Twee stellen hebben de ramp overleefd en zijn inmiddels gerepatrieerd, inclusief kinderen. Eerst hadden ze Vellard aanwijzingen gegeven voor het vinden van de slachtoffers.

Willem II op zoek naar interim-voorzitter

Willem II gaat voorlopig alleen op zoek naar een tijdelijke vervanger van de opgestapte voorzitter Hans Verbunt. Deze nog te vinden persoon moet de lopende financiële hervormingen tot een goed einde brengen, laat Willem II vandaag weten.

Volgens het bestuur van Willem II is Verbunt onder druk van de supporters vertrokken. ''De roep vanuit supporterskringen om het aftreden van Hans Verbunt werd steeds sterker, mede ingegeven door de tegenvallende sportieve prestaties en de slechte financiële situatie."

"Wij hebben begrip voor de keuze van Hans Verbunt gezien de druk die de afgelopen periode op hem lag en respecteren zijn beslissing'', aldus Peter van Zunderd, voorzitter van het stichtingsbestuur van Willem II.

Van Zunderd laat weten dat de club binnenkort in gesprek gaat met de supporters over de toekomst van de club.

Pechdag voor Russische telefoondieven

De 27-jarige Igor Petrov beroofde met een handlanger een 38-jarige voorbijganger van diens mobieltje in Sint-Petersburg. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis, aldus Russische media vandaag.

Petrov kon niet lang genieten van zijn nieuwe telefoon. In een andere buurt liep hij in zijn eentje op twee mannen in, die ook interesse hadden in de gsm. Ze sloegen de dief neer en beroofden hem van zijn zojuist verworven telefoon. Petrov werd na zijn eerste aanval echter geschaduwd, waardoor de politie zowel hem als de twee andere overvallers kon inrekenen.

Douglas inzetbaar tegen Utrecht

FC Twente-trainer Steve McClaren kan morgen beschikken over verdediger Douglas. De Braziliaan had deze week last van zijn enkel, maar lijkt op tijd fit voor de ontmoeting met FC Utrecht. Rechtsback Ronnie Stam lijkt ook tijdig hersteld voor de ontmoeting in de Galgenwaard.

Douglas trainde vandaag weer met de groep mee in de afsluitende training. De technische staf liet na afloop weten dat de Braziliaan fit genoeg is om mee af te reizen voor het uitduel tegen Utrecht. Kort voor de wedstrijd wordt bekeken of Douglas fit genoeg is om in de basis te starten. Anders neemt hij plaats op de bank.

De zorgen over de inzetbaarheid van Stam zijn ook weggenomen. De rechtsback trainde in de laatste oefensessie voluit mee en lijkt geen probleem te vormen voor de wedstrijd tegen Utrecht. Naast Douglas bestonden er ook twijfels over het meedoen van Stam.

McClaren kent op het middenveld meer problemen door de afwezigheid van Theo Janssen, Cheikh Tioté en Nashat Akram. Dario Vujicevic krijgt daardoor naar alle waarschijnlijkheid een basisplaats van de Brit.

Driehonderd mensen op bijeenkomst Culemborg

Ongeveer driehonderd mensen hebben vandaag in Culemborg een bijeenkomst bijgewoond voor bewoners van de door rellen geteisterde wijk Terweijde. Burgemeester Roland van Schelven toonde zich "bijzonder blij" met de opkomst en liet weten dat de politie overmorgen bekijkt of het aantal ME'ers in de wijk kan worden teruggebracht.

Net als de burgemeester toonden vertegenwoordigers van de Molukse en de Marokkaanse gemeenschap zich tevreden na afloop van de besloten bijeenkomst.

In de wijk is het al maandenlang onrustig door wrijving tussen Molukse en Marokkaanse jongeren. Rond de jaarwisseling kwam het tot rellen en werd onder andere een 48-jarige wijkbewoner ernstig mishandeld en werd een balk door de ruit van zijn woonkamer gegooid. Bij elkaar hield de politie dertig mensen aan, van wie er nog vijf worden vastgehouden.

Sinds de jaarwisseling geldt een samenscholingsverbod in de wijk voor vier of meer personen. De politie is er elke dag nadrukkelijk op straat aanwezig, onder meer met leden van de mobiele eenheid. De bijeenkomst begon overigens met een minuut stilte voor de slachtoffers in Haïti.

Utrecht zonder Lensky tegen FC Twente

Jacob Lensky kan niet voor FC Utrecht in actie komen in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De Canadees is ziek. Ook Ricky van Wolfswinkel en Mihai Nesu waren afgelopen week geveld door de griep. Vandaag verlieten zij de training voortijdig en morgen zal worden bekeken of zij inzetbaar zijn. Verder mist FC Utrecht de geschorste Michael Silberbauer en Jacob Mulenga. Mulenga speelt met Zambia de strijd om de Afrika Cup.

Di Resta mogelijk testrijder bij Force India

Paul di Resta is dicht bij een testrol bij het Formule 1-team van Force India. De Schot maakte in december in Jerez indruk in de rookietest, waarna het team uit India geïnteresseerd in hem raakte. Hij hoopt dat hij via de testrol door kan breken in de Formule 1.

"Sinds de test zijn we in gesprek geweest," zei Di Resta. "We zijn er nu voor 90%. We zijn nu het programma dat ze opgaven aan het afronden en hopelijk kunnen we een goede relatie opbouwen en voor in de toekomst voor Force India te racen. De coureurs die ze vorig jaar hadden Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi hebben het goed gedaan. Het is een gevecht om een stoeltje te krijgen. Ik ga er voor vechten en ik probeer Force India te overtuigen dat ik geschikt ben om in de auto te zitten en het werk op het zelfde niveau, zo niet beter uit te voeren."

"Vorig jaar had ik in de DTM geen beste start van het seizoen. We raakten in gesprek met Force India en gelukkig gaven ze mij de kans om drie halve dagen te testen. Het was een kans waar ik lang op gewacht heb. Het ging goed en we schoven steeds verder naar voren en hebben zo een goede relatie met Force India opgebouwd."

Handballers dichtbij play-offs WK-kwalificatie

De handballers zijn vlak bij een plaats in de play-offs voor de WK-kwalificatie. Vandaag rekenden de heren in België af met Estland. Het werd na een spannende partij 22-21. Morgen heeft Nederland aan een gelijkspel tegen het gastland genoeg voor de play-offs.

Halverwege stonden de mannen met 11-9 voor maar de Esten, die gisteren België versloeg met 20-30, waren nooit ver weg. In de slotfase behielden de Nederlanders een voorsprong van één punt. In de slotminuut zorgde doelman Eijlers ervoor dat de Esten niet gelijk konden maken en dat de handballers een uitstekende uitgangspositie hielden. Het WK vind in 2011 plaats in Zweden.

CD: Dirty Dutch Outsiders mixed by Chuckie

Traditiegetrouw kwam net voor het uitverkochte Dirty Dutch event in de Rai van Amsterdam de gelijknamige CD uit van Dirty Dutch en housegoeroe DJ Chuckie. Het is bijna niet meer de vraag of het een heerlijk album zal zijn, maar meer of Chuckie zichzelf zou overtreffen in vergelijking met het vorige album. Tijd voor ons om eens te kijken welke opzwepende beats hij voor deze dubbel-cd gebruikt heeft.

F1-motoren niet gelijk getrokken

De prestaties van de motoren in de Formule 1 worden voor het seizoen 2010 niet gelijkgetrokken. Ondanks uitgebreid overleg tussen alle partijen zullen de motoren niet aangepast worden. Hierdoor blijft het verschil tussen de beste en slechtste motor in prestaties 2,5%.

Dit getal komt neer op een verschil van ongeveer achttien pk, wat ongeveer 0,3 seconde per ronde scheelt. De beste motor van het veld, de Mercedes, heeft naar verluidt 755 pk. De meest zuinige motor is de Renault-krachtbron. Deze motor is in de vorige winter met toestemming van de FIA aangepast, zodat de prestaties beter geworden zijn. Dit jaar mochten van de FIA de teams overleggen over het gelijk trekken van de motorprestaties, wat zou betekenen dat de motor van Mercedes in vermogen beperkt zou moeten worden. Dit zou de reden zijn waarom het overleg mislukt is.

Feyenoord-amateur wordt prof in Kirgizië

Kenan Koseoglu, speler van zondaghoofdklasser SC Feyenoord, wordt profvoetballer in Kirgizië. De technisch vaardige buitenspeler speelt vanaf komende week voor FK Abdish-Ata. Koseoglu is onder de naam Rathinho tevens bekend als straatvoetballer.

De 24-jarige Koseoglu komt terecht bij de bekerwinnaar van 2007 en 2009. FK Abdish-Ata is gevestigd in de stad Kant en hoopt dit seizoen kampioen van Kirgizië te worden. Tevens wil men deelname aan de Aziatische Champions League afdwingen. Koseoglu speelde in Nederland behalve voor SC Feyenoord ook in de jeugdopleiding van FC Dordrecht en Excelsior. Tevens is hij actief met Soccershowdown, een verzameling straatvoetballers die over de wereld reist om demonstraties te geven.

Koseoglu is blij met de kans die FK Abdish-Ata hem biedt: "Een droom die uitkomt. Ik heb altijd de wens gehad om profvoetballer op het veld te worden. Ik zal proberen de mensen met mijn spel te vermaken, maar ik wil ook met veel rendement voor het team spelen. Ik pak deze kans met beide handen aan en hoop dat dit het begin is van een mooie profcarrière die nog lang mag duren. Natuurlijk zal ik mijn familie, vrienden en mijn collega’s bij Soccershowdown missen. Kirgizië ligt helaas niet naast de deur."

Tiental tips na misbruik tiener

De politie heeft een tiental tips binnengekregen over een man die gisteren een 17-jarig meisje in Veldhoven in een busje sleurde en misbruikte. De politie onderzoekt de tips en resultaten van een buurtonderzoek. Over de aard van de tips wil de politie in verband met het onderzoek niets kwijt.

Het meisje werd gisterochtend door een onbekende man in een wit busje gesleurd en veertig minuten later in de buurt van Eindhoven weer vrijgelaten. In de tussentijd is er volgens de politie een zedenmisdrijf gepleegd, wat kan duiden op aanranding of verkrachting.

Svendsen wint massastart Ruhpolding

De Noor Emil Hegle Svendsen is de winnaar geworden van de massastart bij de wereldbeker biatlon in het Duitse Ruhpolding. Svendsen bleef de Rus Evgeny Ustyugov voor, die wel de leiding behield in de wereldbeker. De Oostenrijker Simon Eder werd vierde.

Ole Einar Bjørndalen ging halverwege nog aan de leiding, maar maakte bij de laatste schietronden twee fouten en werd uiteindelijk zesde. Na de derde schietronde had de Fransman Martin Fourcade de leiding, echter maakte hij in de laatste ronde zijn enige fout, waardoor Svendsen de leiding kon overnemen en deze totaan de finish behield. Ustyugov werd op vijf seconden tweede, terwijl Eder een kleine tien seconden toegaf.

Moncoutié: "Stoppen met bergtrui Vuelta"

David Moncoutié zal naar alle waarschijnlijkheid na het jaar 2010 stoppen met wielrennen. Hij meldde tegen Cylclingnews dat hij in stijl afscheid wil nemen van de wielersport. Dit zal hij graag willen doen door voor de derde keer op rij de bergtrui in de Vuelta a Espana te winnen.

”Het is een mooie uitdaging,” aldus de 34-jarige Fransman. "Ik ben echt van de Vuelta gaan houden. Ik wil er dan ook graag mijn loopbaan beëindigen, en het liefst als bergkoning. Drie keer de bergtrui winnen in drie opeenvolgende deelnames: het zou echt heel mooi zijn."

Voor dit doel zal de Tour de France zelfs moeten wijken. "Mijn laatste twee Tourdeelnames waren niet echt geslaagd. Vorig jaar al dacht ik dat het wel eens mijn laatste Tour zou kunnen geweest zijn. Ik ga het waarschijnlijk dus eens anders proberen dan de vorige jaren. Maar ik wacht nog een paar maanden om een definitieve beslissing te nemen," aldus de renner van Cofidis.

Juventus roept Paolucci terug

Michele Paolucci keert terug bij Juventus. De spits was voor dit seizoen verhuurd aan Siena. De rest van het seizoen komt Paolucci echter weer voor Juventus uit.

Juventus heeft problemen op de aanvallende posities. De nummer drie van de Italiaanse competitie kan namelijk niet beschikken over de geblesseerde spitsen David Trezeguet, Vincenzo Laquinta en Sebastian Giovinco. Paolucci dient als vervanger voor de geblesseerden.

 

VN: ramp Haiti is ergste ooit

De aardbeving in Haïti is de ergste catastrofe waarmee de Verenigde Naties ooit te maken hebben gehad. Dat heeft de bijna 65 jaar oude volkerenorganisatie vandaag laten weten. "Dit is een historische ramp", aldus zegsvrouw Elisabeth Byrs in de Zwitserse stad Genève, waar het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken is gevestigd.

Ze wees erop dat de infrastructuur in de zwaarst getroffen rampgebieden nagenoeg is verdwenen en de overheid niet of nauwelijks hulp kan bieden aan getroffen burgers. Daarmee is de situatie nog ernstiger dan die na de verwoestende tsunami in Zuidoost-Azië eind 2004.

Destijds bleef bijvoorbeeld de lokale overheid in de zwaarst getroffen regio op het Indonesische eiland Sumatra functioneren. In Haïti stortten diverse ministeries en het presidentiële paleis in de hoofdstad Port-au-Prince in en kreeg de toch al zwak functionerende centrale regering de genadeklap. De aardbeving heeft ook in andere plaatsen rampzalige gevolgen gehad. Byrs zei dat tot 90 procent van de huizen in de stad Leogane is ingestort of beschadigd. Tussen de vijf- en tienduizend mensen zouden hier om het leven zijn gekomen.

De meeste slachtoffers liggen nog onder het puin van ingestorte gebouwen. Leogane ligt circa 30 kilometer ten westen van Port-au-Prince en telt ongeveer 130.000 inwoners. Het epicentrum van de beving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter lag halverwege deze steden. Ook twee andere steden, Carrefour en Gressier, zijn zwaar getroffen.

De regering van Haïti vreest dat het dodental van de beving kan oplopen tot 200.000. Tot nu toe zijn de lichamen van 50.000 slachtoffers geborgen. Vermoedelijk zijn anderhalf miljoen mensen dakloos geworden. De spanning in de straten van Port-au-Prince neemt toe.

VN-medewerkers maken melding van plunderende bendes en inwoners die woedend zijn over de trage hulpverlening of het uitblijven van hulp. De VN overwegen vijfduizend blauwhelmen naar de hoofdstad Port-au-Prince te verplaatsen. Ze moeten daar hun collega's bijstaan om de orde te bewaken. De VN hebben zo'n twaalfduizend personen in Haïti gestationeerd om de vrede te handhaven na jaren van politieke conflicten. Door de aardbeving kwamen ook tientallen medewerkers van de vredesmissie om het leven. Secretaris-generaal Ban Ki-moon reist morgen naar Haïti. Met zijn bezoek wil Ban zich solidair tonen met de bevolking en het VN-personeel.

'Miley Cyrus is verloofd'

Pech voor alle mannelijke fans wier gedachten regelmatig naar Miley Cyrus gaan. Het tienermeisje zou namelijk al zijn verloofd. De zeventienjarige Cyrus zou onlangs zijn gesignaleerd met een flinke ring om haar vinger.

De Hannah Montana-ster is al een tijdje dolgelukkig met de negentienjarige Liam Hemsworth. Cyrus is zelfs onlangs naar Australië gevlogen om daar kennis te maken met vrienden en familie van de acteur.

Verschillende bronnen melden dat het stel binnenkort gaat samenwonen. "Ze wonen bij de ouders van Miley in. Vader Billy Ray Cyrus en moeder Tish Cyrus vinden dat hun dochter nog te jong is om op eigen benen te staan."

Gedeelde smart is halve smart. Kom uithuilen in dit topic

Verkoopcijfers NL week 2: Darksiders betreedt de top 10

Vorige week vroegen we ons al af of New Super Mario Bros. Wii eens van zijn troon zou worden geschopt door één van de aankomende games, maar zoals je hieronder kan zien staat Mario Bros. Wii nog standvast op zijn eerste plek in de recente verkoop top 10. Toch hebben we wat vers bloed in lijst gekregen met het spel Darksiders voor de PS3 en de Xbox 360.

1. (vorige week: 1) [Wii] New Super Mario Bros. Wii 
2. (2) [PS3] Call of Duty: Modern Warfare 2
3. (4) [X360] Call of Duty: Modern Warfare 2
4. (5) [Wii] Mario Kart Wii
5. (3) [Wii] Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen
6. (6) [PC] Call of Duty: Modern Warfare 2
7. (10) [Wii] Wii Fit Plus
8. (-) [PS3] Darksiders: Wrath of War
9. (-) [X360] Darksider: Wrath of War
10. (7)[Wii] Wii Sports Resort

Darksiders kreeg van onze eigen pannekoek3000 een behoorlijk hoog cijfer in zijn review (een dikke 9) en over het algemeen wordt het spel positief ontvangen. Darksiders wordt vaak al snel vergeleken als een mix tussen God of War en Legend of Zelda. Mede-regisseur Joe Madureira heeft ook in een eerder interview toegegeven dat de invloed van de Zelda-spellen vanaf het begin af aan al als basis voor de structuur van het spel heeft gestaan. Er wordt overigens momenteel al sterk gehint naar een vervolg voor Darksiders. Sowieso willen de makers van het spel maar al te graag verder met een vervolg (regisseur Luis Gigliotti praat zelfs over een franchise) en als je momenteel naar het succes van Darksiders kijkt zal een sequel niet geheel onwaarschijnlijk zijn.

Darksiders' War

 

 

Vroeger...toen de NS nog geen nachtnet had

Na het winnen van een bierestafette in een café in Breda moest er uiteraard nog meer bier gedronken worden. Dat je als buitenstaander weg wordt gekeken uit een kroeg, dat is vrij normaal. Dat je dit als buitenstaander niet door hebt niet. Normale mensen zouden zich net zo snel uit de voeten maken als een astmapatiënt een wigwam zou ontvluchten waar zojuist door opperhoofd Bleke Anus een vredespijp is aangestoken, maar wij niet.

'Scheringacollectie naar Den Haag'

De kunstcollectie van Dirk Scheringa gaat mogelijk naar het Haagse Gemeentemuseum. De collecties van beide musea zullen volgens het plan in de toekomst in Den Haag en Opmeer te zien zijn. Dat meldt de website van RTV Noord-Holland vandaag.

Het nog af te bouwen Scheringamuseum in Opmeer zou volgens het plan een dependance van het Haagse museum worden. De provincie Noord-Holland en schuldeisers zouden aan het plan mee moeten betalen, meldt de site.

Half november werd het Dirk Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek failliet verklaard. De collectie was al eerder door ABN Amro in beslag genomen. In januari 2008 was gestart met de bouw van een groter museum in het nabijgelegen Opmeer.

Het gemeentemuseum was vandaag niet bereikbaar voor een reactie.

FBI 'misbruikt' Spanjaard voor foto Bin Laden

De Amerikaanse federale recherche FBI heeft een foto van een Spaanse parlementariër gebruikt om een digitaal beeld te produceren van hoe Osama bin Laden er waarschijnlijk heden ten dage uitziet. Parlementslid Gaspar Llamazares zei vandaag tegen de Spaanse krant El Mundo dat hij verbijsterd is.

De linkse politicus liet weten het geen veilig idee te vinden om nu in de Verenigde Staten rond te lopen. Immers, een gemanipuleerde foto van hem prijkt op een website van de Amerikaanse overheid. Op de site rewardsforjustice.net valt te lezen dat de VS een beloning van 25 miljoen dollar op het hoofd van de leider van Al-Qaida heeft gezet.

Een FBI-woordvoerder heeft tegenover El Mundo bevestigd dat er gebruik is gemaakt van een foto van Llamazares. De foto was op internet gevonden.

Spaans politicus 'misbruikt' voor trucagefoto
  Spaans politicus staat model voor Osama (Foto: Novum)

Zettel wint reuzenslalom Maribor

De reuzenslalom in het Sloveense Maribor is gewonnen door de Oostenrijkse Kathrin Zettel. Zij had na de eerste run een flinke voorsprong opgebouwd, waarna ze in de tweede run de Duitse Maria Riesch (tweede op 0,23) en de Zweedse Anja Pärson (derde, 0,48) voorbleef.

De Amerikaanse Lindsey Vonn bleef in de eerste run nog enigszins dichtbij Zettel, maar ging in de tweede run onderuit, waardoor Zettel niet allen de wereldbekerwedstrijd won, maar ook de leiding overnam in het WB-klassement op de reuzenslalom.

Federer tennist voor Haïti

Roger Federer gaat zich morgen voor het goede doel inzetten. De Zwitserse tennisser gaat geld inzamelen voor Haïti, dat op 12 januari door een zware aardbeving werd getroffen. Dit doet hij middels het spelen van een serie dubbel- en mixwedstrijden met andere toppers uit de tenniswereld.

"Ik had het idee dat we na de tragische aardbeving iets moesten doen om te helpen. Dus heb ik met enkele andere topspelers gesproken," liet Federer in een reactie weten. Naast de nummer één van de wereld zullen ook Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Roddick, Kim Clijsters, Serena Williams en Sam Stosur acte de présence geven.

De volledige opbrengst van deze benefietwedstrijd gaat naar Haïti.

Hiddink: "Niet naar WK als bondscoach"

Het gonst al tijden van de geruchten rond de persoon Guus Hiddink. De bondscoach van Rusland werd de afgelopen weken al in verband gebracht als trainer bij Juventus en Liverpool. De Varssenvelder zelf zei vandaag in de Telegraaf nog niet te weten wat zijn toekomstplannen zijn.

"Ik heb de geruchten gelezen," aldus Hiddink. "Maar ik heb nog geen beslissing over mijn toekomst genomen." Waar de oud-bondschoach van het Nederlands elftal en Zuid-Korea wel duidelijk over was, is dat hij niet als bondcoach naar het WK gaat. "Ten eerste zijn de 32 deelnemers niet zomaar gekwalificeerd, daar zijn hun coaches voor een belangrijk deel debet aan geweest. Dus waarom zouden die vervangen moeten worden? Daar komt bij, dat ik zelf geen enkele behoefte heb om me daar tussen te wurmen. Om met een ander land naar Zuid-Afrika te gaan, terwijl mijn eigen team thuis blijft, dat voelt gewoon niet goed. Dus is het geen optie."

[Dakar] Wuf van Ginkel lag vrijdag om

Wuf van Ginkel beleefde een gisteren een lastige dertiende etappe van de Dakar Rally. De Nederlandse vrachtwagenequipe ging in de één na laatste etappe op de zijkant en verloor zo veel tijd. Desondanks werd Van Ginkel toch zevende in de etappe, maar zakte door het voorval wel naar plaats zes in het klassement.

"We gingen iets te hard. Soms is de ondergrond moeiljk in te schatten en is het zand zachter dan je verwacht," zei Van Ginkel die zijn vrachtwagen met behulp van Team ItalTrans weer overeind kreeg. "Het moet blijkbaar zo zijn. We hebben verder goed gereden. De crash kostte ons ongeveer een uur," meldde navigator Willem Tijsterman. Hierdoor raakte het team de vijfde plaats in het klassement kwijt aan de Kamaz van Ilgizar Mardeev.

(c) Dakarpress

Deze foto is mogelijk gemaakt door Dakarpress

Nederlandse muziek populair over de grens

De Nederlandse muziekexport is in 2008 ten opzichte van 2007 met 15 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van Perfect & More in opdracht van Buma Cultuur.

In 2008 bracht de Nederlandse populaire muziek 50,2 miljoen euro op. André Rieu, Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten blijven de belangrijkste Nederlandse exportproducten.

André Rieu is vooral populair in Australië
André Rieu is vooral populair in Australië. (Foto: Novum)

'Positie Benítez lijkt onhoudbaar'

De positie van Rafael Benítez, trainer van Liverpool, lijkt steeds meer onzeker te worden. Vandaag speelden The Reds gelijk tegen Stoke City (1-1), dat pas in de slotfase op gelijke hoogte wist te komen.

Het is voor Benítez niet de eerste tegenvaller van dit seizoen. Onlangs werd de formatie nog door Reading, dat in het Championship uitkomt, uit de FA Cup geknikkerd.

Daarnaast zijn ook de prestaties in de Premier League ondermaats. De ploeg staat op dit moment op de zevende plaats en vergaarde pas 34 punten. Koploper Chelsea heeft al 45 punten in de wacht gesleept en speelde één duel minder.

PSV heeft Boral op de korrel

PSV volgt volgens diverse Turkse media de verrichtingen de Turk Ugur Boral op de voet. De multifunctionele speler van Fenerbahçe kan zowel linksback als links op het middenveld acteren.

Boral komt op dit moment niet voor in de plannen van trainer Christoph Daum. De Turks international is bij Fenerbahçe vaak bankzitter. De 27-jarige speler kwam 26 keer uit voor de Turkse nationale ploeg en scoorde één keer.

In de strijd om de 27-jarige Boral heeft PSV concurrentie van Paris Saint-Germain. De Fransen zijn ook geïnteresseerd in de diensten van de Turk.

PSV is druk op de transfermarkt. De Eindhovenaren zouden ook interesse hebben in de Oostenrijker Jakob Jantscher en de Bosniër Mehmed Alispahić. Het Oostenrijkse talent Marcel Ritzmaier, die al stage liep bij PSV, is goed bevallen in Eindhoven.

Man steekt pompinstallatie in brand

Een 49-jarige man uit Deventer heeft afgelopen nacht een pompinstallatie voor rioolwater in brand gestoken. De man, die in de buurt van de installatie woont, had naar eigen zeggen in het verleden geluidshinder ondervonden en hij probeerde dit met zijn daad in de toekomst te voorkomen. Dat meldt de politie.

De man woont in de Erasmusstraat in de buurt van een politiebureau. De pomp was ten tijde van de brandstichting niet in werking. De schade valt volgens de politie mee.

VS geeft namen vrij van gevangenen in Bagram

De Amerikaanse regering heeft de namen vrijgegeven van 645 mensen die gevangen zitten op de luchtmachtbasis Bagram in Afghanistan. Dat gebeurde in reactie op een rechtszaak die was aangespannen door de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie ACLU. De lijst met namen dateert van 22 september 2009.

In een ander document van het Pentagon, dat dateert uit 2003 en eveneens gisteren werd vrijgegeven, staat dat 'een klein deel' van de gedetineerden in Bagram jonger is dan 16 jaar.

Tot dusverre werd door Washington niet of nauwelijks informatie verstrekt over de mensen die in Bagram vastzitten of hebben vastgezeten.

De Amerikaanse autoriteiten houden sinds de aanslagen van 2001 terreurverdachten vast in Bagram. Met enige regelmaat waren er berichten over mensenrechtenschendingen in het gevangeniscomplex. "Honderden mensen zijn in Bagram jarenlang weggekwijnd onder gruwelijke, wrede omstandigheden, zonder dat hun ook maar werd verteld waarom ze vastzaten en zonder dat ze een eerlijke kans kregen om voor hun invrijheidstelling te pleiten", zei ACLU-advocaat Melissa Goodman.

Volgens de ACLU is de vrijgave van de namenlijst een belangrijke eerste stap. "De regering moet ook openheid van zaken geven over de wijze waarop de gevangenen zijn opgepakt en waarom zij zijn vastgezet", zei Goodman.

'Kazakken' mogen starten bij NK marathonschaatsen

De vier Nederlandse marathonschaatsers die geprobeerd hebben om via Kazachstan te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen mogen morgen gewoon meedoen aan het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen op kunstijs. Dat hebben Arjan Stroetinga, Rob Hadders, Jorrit Bergsma en Christijn Groeneveld vandaag gehoord van de KNSB.

Toen de poging van de vier om de Olympische Spelen te halen mislukte lieten ze weten voor Nederland te willen blijven rijden. De schaatsbond vroeg daarop bewijsstukken waaruit moest blijken dat ze inderdaad niet over de Kazachse nationaliteit beschikken. Hieraan hebben de vier nu voldaan, waardoor niks meer deelname in de weg staat.

Het kampioenschap wordt morgen verreden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Janka wint afdaling in Wengen

De Zwitser Carlo Janka heeft verrassend de afdaling van Wengen op zijn naam geschreven. De skieër bleef in eigen land op de 4,46 kilometer lange piste de Canadees Manuel Osborne-Paradis en de Liechtensteiner Marco Büchel ruim voor.

Janka daalde in een tijd van 2:32,23 seconden van de Lauberhornpiste af. Hiermee was hij 0,66 seconde sneller dan Osborne-Paradis en 0,82 seconde dan Büchel. Grote favoriet Bode Miller ging vlak voor de finish onderuit. Hij had op het laatste meetpunt 0,25 seconde voorsprong op de tijd van Büchel. Was hij overeind gebleven dan had de Amerikaan plaats twee voor zich op kunnen eisen.

FOK!sport is op zoek naar jou!!

FOK!sport is 2010 ingegaan met een compleet nieuwe website waar momenteel nog hard aan wordt gewerkt. Om verder te groeien hebben we jou nodig. Lijkt het je leuk om in een gezellige crew te werken en je steentje bij te dragen aan het groter worden van FOK!sport? Lees dan verder.

Columnisten
De sportwereld is altijd in beweging, zowel positief als negatief. Iedereen heeft er wel een mening over. Ben jij diegene die zijn mening goed kan verwoorden dan zijn we op zoek naar jou. Lijkt het je leuk om zaken uit het voetballen, het wielrennen, de autosport, het schaatsen of uit een andere sport ter sprake te brengen? Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. Het enige wat we van je vragen is dat je twee columns per maand schrijft.

Nieuwsposters
Over minder dan een maand gaan de Olympische Spelen in Vancouver van start en daarvoor zijn we op zoek naar nieuwsposters die ons team komen versterken. Ga jij de wedstrijden dag en nacht volgen en lijkt het je leuk om hier voor FOK!sport verslag van te doen? Of vind je het veel leuker om te berichten over het andere sportnieuws uit Vancouver? Reageer dan snel. Vanwege het tijdsverschil zullen de wedstrijden bij ons in de avond en 's nachts te zien zijn.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwsposters die het leuk vinden om over andere sporten te berichten.

Het betreft een vrijwillige functie, waarvoor we je helaas geen vergoeding kunnen bieden. Als crewlid van FOK!sport zul je echter wel een hoop ervaring opdoen en daarnaast deel uitmaken van een gezellig team.


Lijkt het je wat om deel uit maken van de crew van FOK!sport stuur dan een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. sollicitatie nieuwsposter of columnist. Reageer je op de vacature van columnist, stuur dan een voorbeeld mee van jouw schrijfkunsten.

FOK!sport is op zoek naar jou!!

FOK!sport is 2010 ingegaan met een compleet nieuwe website waar momenteel nog hard aan wordt gewerkt. Om verder te groeien hebben we jou nodig. Lijkt het je leuk om in een gezellige crew te werken en je steentje bij te dragen aan het groter worden van FOK!sport? Lees dan verder.

Columnisten
De sportwereld is altijd in beweging, zowel positief als negatief. Iedereen heeft er wel een mening over. Ben jij diegene die zijn mening goed kan verwoorden dan zijn we op zoek naar jou. Lijkt het je leuk om zaken uit het voetballen, het wielrennen, de autosport, het schaatsen of uit een andere sport ter sprake te brengen? Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. Het enige wat we van je vragen is dat je twee columns per maand schrijft.

Nieuwsposters
Over minder dan een maand gaan de Olympische Spelen in Vancouver van start en daarvoor zijn we op zoek naar nieuwsposters die ons team komen versterken. Ga jij de wedstrijden dag en nacht volgen en lijkt het je leuk om hier voor FOK!sport verslag van te doen? Of vind je het veel leuker om te berichten over het andere sportnieuws uit Vancouver? Reageer dan snel. Vanwege het tijdsverschil zullen de wedstrijden bij ons in de avond en 's nachts te zien zijn.

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwsposters die het leuk vinden om over andere sporten te berichten.

Het betreft een vrijwillige functie, waarvoor we je helaas geen vergoeding kunnen bieden. Als crewlid van FOK!sport zul je echter wel een hoop ervaring opdoen en daarnaast deel uitmaken van een gezellig team.


Lijkt het je wat om deel uit maken van de crew van FOK!sport stuur dan een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. sollicitatie nieuwsposter of columnist. Reageer je op de vacature van columnist, stuur dan een voorbeeld mee van jouw schrijfkunsten.

Stunt voor bobsleeërs Van Calker en Jansma

De bobsleeërs Edwin van Calker en Sybren Jansma hebben gestunt tijdens een wereldbekerwedstrijd. In Sankt Moritz is het Nederlandse duo als derde geëindigd.

Na de eerste omloop keken de concurrenten verbaasd op doordat het duo de snelste tijd neerzette. Van Calker en Jansma waren als achttiende geplaatst. Ook in de tweede omloop deden ze het goed: ze haalden daar een derde plaats.

Vorige week werd het duo zevende tijdens de wereldbekerwedstrijden in Königssee. Dat was de eerste wedstrijd voor het duo na een liesblessure van Jansma.

Paffett blijft testcoureur bij McLaren

Gary Paffett zal testcoureur bij McLaren blijven, ondanks dat Mercedes nu een eigen Formule 1-team heeft. De Brit is fabriekscoureur voor het Duitse merk in de DTM en is sinds 2006 testrijder bij het team van McLaren.

"Ik blijf testen voor McLaren om te auto te verbeteren en het volledig Britse team aan het kampioenschap te helpen. Ik ben niet betrokken bij het Mercedes-team. Ik heb een baan bij Mercedes in de DTM en bij McLaren in de Formule 1. Er is dankzij de motoren nog steeds een relatie tussen de beide partijen en hoewel er nu rivaliteit is tussen beide partijen ben ik in de F1 voor McLaren en in de DTM voor Mercedes," zei Paffett.

Mariah Carey komt met eigen champagne

Mariah Carey heeft een week na haar dronken optreden tijdens het Palm Springs Film Festival bekendgemaakt dat zij haar eigen champagnemerk lanceert. Dit meldt het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

Carey ontving tijdens het Palm Springs Film Festival in Californië de award voor beste vrouwelijke bijrol in 'Precious'. Tijdens haar speech werd duidelijk dat zij te diep in het glaasje had gekeken.

Het voorval heeft haar blijkbaar geïnspireerd. "Serieus, Angel Champagne (Rose) van MC komt eraan!" twitterde de zangeres volgens het blad.

M Carey
Of Bonnie St Claire nu ook met een eigen dranklijn komt, is niet bekend

Dronken blinde knokt met politie

Een blinde Belg is gisteravond behoorlijk tekeer gegaan in Brussel. De visueel gehandicapte kreeg het eerst aan de stok met zijn moeder en vervolgens kreeg hij mot met de politie. Hier bleef het niet bij, want toen de vriendelijke agenten hem naar het ziekenhuis hadden gebracht, besloot hij met het verplegend personeel te gaan vechten.

De Belg had het na een avondje flink doorhalen in zijn hoofd gehaald dat het wel weer eens leuk zou zijn om zijn moeder te zien. Dat had hij beter niet kunnen doen, want de blinde kreeg slaande ruzie met haar. Omdat zijn moeder het niet langer alleen af kon, belde ze de politie.

Toen de agenten de man wilden meenemen, begin hij wild om zich heen te slaan. Hierbij raakten zowel de agenten als hijzelf gewond. Hierna ging het hele groepje naar het ziekenhuis om zich daar aan hun verwondingen te laten helpen.

Ondanks de kou bleek de woede nog niet te zijn gekoeld, want eenmaal in het ziekenhuis ging hij met het personeel aldaar op de vuist. Uiteindelijk is het de politie gelukt de blinde op te pakken. Hij blijkt al vaker te zijn opgepakt wegens agressief gedrag. De man kan zich de komende tijd blind staren op een paar witte muren.

Button wil Dakar Rally rijden

Jenson Button wil na het beëindigen van zijn Formule 1-loopbaan in de toekomst de Dakar Rally gaan rijden. De Brit is de huidige wereldkampioen in de Formule 1 en maakte afgelopen winter de overstap van het winnende Brawn GP naar McLaren waar hij de strijd met Lewis Hamilton aan moet gaan.

"Ik zou graag de Dakar Rally, die op dit moment bezig is, willen rijden, omdat het leuk is," zei Button tijdens de beurs AUTOSPORT International. "Als ik in andere Formule-klasses wil gaan racen dan doe ik dat omdat ik dat wil en er plezier in heb. De Dakar wil ik als privateer rijden, gewoon er heen gaan en plezier hebben. Het zal een grote levenservaring worden. Als je bij een topteam rijdt, dan race je voor hen. Dat geeft enorm veel druk. Ik wil er naar toe gaan en er gewoon van genieten," zei de Brit die ook het racen in de 24 uur van Le Mans nog op zijn verlanglijstje heeft staan.

(c) Dakarpress

Deze foto is mogelijk gemaakt door Dakarpress

Blindedarmontsteking hindert F1-test Rossi niet

Valentino Rossi zal ondanks een blindedarmontsteking volgende week gewoon met een Ferrari Formule 1-auto gaan testen. De Italiaan is opgenomen in een Italiaans ziekenhuis waar hij donderdag voor zijn lichamelijke klachten een antibioticakuur voorgeschreven heeft gekregen.

Gisteren reed Rossi al weer ronden in een Ferrari 458 over het circuit van Fiorano. Daar zijn ook de laatste details besproken over de test die de 30-jarige coureur volgende week woensdag en donderdag op het circuit van Barcelona met een F2008 uit gaat voeren. De Formule 1-test krijgt de Italiaan vanwege het winnen van zijn negende wereldtitel in de motorsport en de zevende in de MotoGP.

Wurz wil niet terugkeren in de Formule 1

Alexander Wurz is niet geïnteresseerd in een terugkeer in de Formule 1. De 35-jarige coureur werd deze winter gelinkt aan een stoeltje bij US F1, maar hij geeft de voorkeur aan de sportscars. De Oostenrijker is fabriekscoureur bij Peugeot en won vorig jaar met het Franse merk de 24 uur van Le Mans.

Begin 2009 was Wurz betrokken bij Superfund F1 dat uiteindelijk van de FIA niet uit werd gekozen om in de Formule 1 te mogen rijden. De Oostenrijker zegt nu dat hij de F1 achter zich heeft gelaten en zich op andere raceklasses richt. "Ik heb de showbusiness verlaten en ik ga nu voor het echte werk," zei hij bij de beurs AUTOSPORT International.

"Kijk maar eens naar Peugeot of Bentley hier. Ik heb al van jongs af aan van sportscars gehouden. Na dertien jaar in de Formule 1 ben ik bij dat ik bij Peugeot zit. We gaan naast Le Mans ook op Sebring en in enkele andere races rijden."

Fles rum door raam moskee gegooid

Bij een moskee in het oosten van Maleisië is een fles rum door het raam gegooid. Het gaat daarbij vermoedelijk om een wraakactie van christenen. Het is moslims verboden om alcohol tot zich te nemen. De afgelopen week werden zeker twaalf christelijke kerken doelwit van aanvallen met brandbommen.

De aanleiding vormt een uitspraak van het Maleisische hooggerechtshof dat op 31 december oordeelde dat christenen het woord 'Allah' voor God mogen gebruiken. De regering had dat juist verboden.

De aanvallen op de kerken hebben grote ongerustheid gewekt onder de christenen, die ongeveer negen procent uitmaken op een bevolking van 28 miljoen. Moslims vormen zestig procent van de bevolking en zijn voor het merendeel etnische Maleiers; de meeste christenen zijn van Chinese of Indiase afkomst.

De Maleisische regering wil niet dat niet-moslims het woord Allah in hun gebeden en geschriften gebruiken. Christenen wijzen er op dat het Arabische woord al voor God werd gebruikt, voordat de islam ontstond. De Maleisische regering stelt dat het tot verwarring kan leiden. In andere islamitische landen als Egypte, Syrië en Indonesië duiden christenen God overigens ook met Allah aan.

Rum in moskee
Brandbommen op kerk van 'Allah'

Borsato heeft fiscus enorm genaaid

Marco Borsato heeft het de Belastingdienst jarenlang niet leuker gemaakt. Hij wist miljoenen euro's uit de handen van Vadertje Staat te houden door de inkomsten van zijn cd-verkoop op Curaçao te incasseren. Dankzij dit gesjoemel hoefde hij nauwelijks een cent af te dragen aan de fiscus.

Dit hebben diverse ex-werknemers van het The Entertainment Group (TEG) verklaard. Het artiestenbureau, waar Borsato mede-eigenaar van was, ging eind vorig jaar failliet. Hierna verklaarde hij bijna al zijn centjes te zijn kwijtgeraakt, maar onze vrienden van de Belastingdienst ontdekten nog enkele miljoenen op het Antilliaanse eiland. Toen de zanger hiervoor op het matje werd geroepen, besloot hij een deal met hen te maken. Hij schoof de fiscus twee miljoen euro toe en betaalde hiermee zijn verborgen inkomsten af.

Eric Keyzer, Borsato's advocaat, heeft de belastingontduiking inmiddels bevestigd. Volgens hem liet zijn cliënt zijn geld op Curaçao beheren omdat hij bezig was met een internationale zangcarrière. "Hem werd geadviseerd om met het oog op een beoogde internationale doorbraak zijn royalty's te laten beheren door een op de Antillen gevestigde vennootschap", beweert Keyzer.

Peace Marco
"Zoveel miljoen kun je krijgen, geen cent meer" (Foto: Novum)

Van Hummel: "Wil mezelf meer laten zien"

Afgelopen seizoen maakte het grote publiek kennis met Kenny van Hummel. Niet alleen doordat hij vijf koersen won en net niet de Continental Tour op zijn naam kon schrijven, maar vooral vanwege zijn opvallende presteren in bergetappes van de Tour de France, waarin hij steevast op een flinke achterstand eindigde, maar wel telkens binnen de gestelde tijd over de finish kwam.

Ook dit jaar rekent Van Hummel erop dat zijn team Skil-Shimano wordt uitgenodigd voor de Tour, al wordt het wel lastig met nieuwe ploegen als BMC en RadioShack. "Vorig jaar wisten we niet hoe we ons moesten voorbereiden op de Tour, we baseerde ons op verhalen van Steven de Jongh en Maarten den Bakker," aldus Van Hummel tegen Wielerflits. "Dit jaar weten we wat ons te wachten staat. Als we niet worden uitgenodigd dan zou dat een enorme domper zijn voor de sponsoren, de ploeg en de renners. De Tour is de Tour, daar is de meeste media aandacht, bovendien zien de mensen de echte toppers in Ronde van Frankrijk."

Van Hummel scoorde vorig jaar dus goed met vijf overwinningen, maar 'Kamikaze Kenny' wil meer. "Ik wil mezelf meer laten zien in de grotere koersen zoals Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs. In de Scheldeprijs was ik vorig jaar tweede. Dat soort koersen wil ik dit jaar winnen, maar of ik win in Overijssel of in Gent-Wevelgem maakt niet uit: winnen is winnen."

Naast deze koersen wil de ambitieuze Van Hummel zich ook laten zien op het NK en het WK in Australië. "Het Nederlands kampioenschap is dit jaar wederom een doel, op kampioenschappen kan ik altijd iets meer, hoe zwaar het parcours ook is. Vorig jaar was ik er heel dicht bij (hij werd tweede, red). Dit jaar geldt: 'nieuwe ronde, nieuwe kansen'. Ik zou die trui graag een keer willen winnen."

Over het WK: "Ik heb met bondscoach Leo van Vliet gesproken over het WK. Ik denk een goede kans te maken om naar het WK te gaan. Ik wil dit seizoen alles eruit halen wat erin zit, dat heb ik de afgelopen jaren niet gedaan, wat dat betreft ben ik serieuzer geworden. In de zware wedstrijden wil ik proberen te overleven. Ik heb de lat hoog gelegd maar ik ga ervoor!"

Arsenal laat Wilshere niet naar Twente gaan

FC Twente zal na deze transferperiode nog geen gebruik kunnen maken van Arsenal speler Jack Wilshere. Arsenal heeft bekend gemaakt Wilshere de komende maanden in Londen te willen houden houden. Twente had hem echter graag gehuurd voor de tweede helft van het seizoen.

"Ik heb bij Arsenal naar deze speler geïnformeerd, maar op dit moment is het niet mogelijk om hem te huren vanwege een aantal blessures bij Arsenal", laat FC Twente-trainer Steve McClaren weten in De Telegraaf. Ook Munsterman laat weten niet dringend op zoek te zijn naar nieuwe spelers. "Maar als er een buitenkansje voorbijkomt, dan happen we toe. Een speler als Wilshere valt in die categorie."

Baghdatis wint toernooi Sydney

De finale van het ATP-toernooi van Sydney is gewonnen door Marcos Baghdatis. In de finale versloeg de Cyprioot zijn Franse opponent Richard Gasquest met 6-4 en 7-6. Het was de vierde zege van Baghdatis tot nu toe op de ATP-tour. Zijn laatste winst dateerde van vorig jaar in Stockholm.

Baghdatis lijkt door zijn zege klaar voor de Australian Open, die dit weekend van start gaat. In 2006 stond hij nog in de finale van de eerste grandslam van het jaar, waarin hij verloor van Roger Federer. BAghdatis treft in de eerste ronde in Melbourne de Italiaan Paolo Lorenzi.

[AO]: De Bakker en Haase maandag in actie

De Nederlanders Thiemo de Bakker en Robin Haase zullen beide meteen op de eerste dag in actie komen tijdens de Australian Open. Ze staan ingepland op de maandag.

De Bakker zal het op moeten nemen tegen de Amerikaan Andy Roddick in de Hisense Arena, het op één na grootste stadion op Melbourne Park. De partij zal rond 13 uur lokale tijd aanvangen.

Robin Haase strijdt in de eerste ronde tegen Tomas Berdych uit Tsjechië. Dit is de laatste partij op baan achttien en zal rond 17 uur lokale tijd beginnen.

 

Sidenote: Het is in Australië tien uur later dan hier

'Geweer jachtongeluk te vroeg vernietigd'

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft het geweer laten vernietigen waarmee de bejaarde jager Johan K. in november 2007 de 39-jarige Joska Gosens per ongeluk zou hebben doodgeschoten. Het hoger beroep in de zaak loopt echter nog. Advocaat van de verdachte Frank Koningsveld zegt verbijsterd te zijn, meldt BN/De Stem.

Een woordvoerder van het gerechtshof in Den Bosch zegt dat nog wordt onderzocht hoe het kan dat het geweer is vernietigd. Johan K. werd in april door de rechtbank in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, 293 dagen cel, waarvan 270 voorwaardelijk, en het betalen van een schadevergoeding.

K. schoot Gosens op 22 november 2007 neer bij de Bavelse Berg bij Breda, terwijl de vrouw haar hond uitliet. Zij overleed enkele dagen later aan haar verwondingen. De rechtbank stelde dat de man schoot op een voor publiek toegankelijk terrein, dat hij door de ruigte en het beperkte blikveld vanuit zijn jachthut niet helemaal kon overzien. Hij heeft daardoor de vrouw niet gezien.

Nicolas Cage dieper in de problemen

Nicolas Cage moet nog eens 6,7 miljoen dollar afstaan aan de belastingdienst vanwege onbetaalde belastingen over 2008. Dit meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Cage had bij de fiscus al een rekening openstaan van 6,6 miljoen dollar aan schulden over 2002, 2003, 2004 en 2007. Zijn nieuwe totaal komt daarmee op ruim 13 miljoen dollar.

Hoe Cage aan zijn schulden gaat voldoen is onduidelijk. Eerder noemde hij zijn financiële situatie 'catastrofaal'. In een verklaring meldt de acteur dat hij alle schulden zal betalen en vertrouwen heeft in de toekomst.

Schip botst op woning in Zaandam

Een binnenvaartschip is vanochtend in Zaandam tegen een woning gevaren. Niemand raakte hierbij gewond, maar de woning raakte behoorlijk beschadigd. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend, meldt een woordvoerder van de politie.

Het binnenvaartschip botste rond 08.00 uur tegen de woning aan de Oostzijde. Het schip had op dat moment geen vracht meer aan boord. Het gezin in de woning is tijdelijk elders ondergebracht, aangezien kozijnen en muren lijken te zijn ontzet.

De gemeentelijke dienst bouw- en woningtoezicht is ingeschakeld. Die moet beoordelen of het pand nog mag worden betreden. Waardoor het schip tegen de woning botste, wordt nog onderzocht. De schipper is inmiddels gehoord. Hoe ernstig de schade aan het schip is, is onbekend.

Davids: reactie Balkenende niet 'zuiver'

Voorzitter Willibrord Davids van de Irak-commissie vindt de manier waarop premier Jan Peter Balkenende dinsdag reageerde op de conclusies over het volkenrechtelijk mandaat niet "zuiver." Dat zegt Davids vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

Balkenende nam afstand van de conclusie dat het volkenrechtelijk mandaat voor de Amerikaans-Britse inval in Irak in 2003 niet toereikend was. De minister-president verwees naar de kanttekening die commissielid Peter van Walsum in het rapport maakte. Van Walsum stelde dat er situaties kunnen bestaan waarbij de grenzen van het volkenrecht in zicht komen.

Davids vindt het niet zuiver dat Balkenende deze opvatting aanhaalt omdat zijn kabinet destijds deze redenering niet volgde, maar zelfs verwierp. Het kabinet droeg andere argumenten aan om de inval te kunnen steunen. Daarom noemt Davids de opmerkingen van Balkenende een schot in de verkeerde richting.

Gelukkig hebben we de foto's nog

Politie grijpt in na paniek om 'saunaganger'

Een paspop op het toekomstige metrostation Vijzelgracht in Amsterdam heeft tot grote commotie geleid. Voorbijgangers dachten dat het als saunagast uitgedoste kunstwerk levensecht was en belden in paniek de politie.

De mensen dachten dat iemand een einde aan zijn leven wilde maken door in zijn blootje de vrieskou te trotseren, bevestigde een woordvoerder van de politie vandaag een bericht hierover in Het Parool.

De politie heeft de pop inmiddels weggehaald. "We kregen met grote regelmaat telefoontjes en aangezien dat steeds weer tijdens andere diensten gebeurde, stuurden we er ook elke keer politieauto's naartoe", aldus de zegsman. Het kunstwerk bevond zich bovenop de hekken op het Weteringcircuit. De pop droeg slechts een handdoekje over het hoofd en om zijn middel. Ernaast stond een sauna-emmer.

71 procent geeft niks aan Haïti (555)

Maar liefst 71 procent van de mensen die stemden op de FOK!poll met de vraag of ze geld zouden storten voor Haïti zegt 'nee'.  Slechts 4,5 procent zegt dat wel te doen.

Ruim 22 procent van de stemmers weet het nog niet. In Haïti zijn meer dan honderdduizend doden en honderdduizenden daklozen na een zware aardbeving. Giro 555 is weer in het leven geroepen om geld in te zamelen.

En juist daar wringt de schoen bij veel 'nee'-stemmers. Een veelgehoorde klacht is dat er het ingezamelde geld voor de tsunami niet op de juiste plekken terecht is gekomen. Er is zelfs geld over. 'Stort dat maar naar Haïti", aldus enkele stemmers. Maar er zijn ook users die zeggen dat deze FOK!kers gierig zijn.

Wat is jouw mening? Stem hier!

TV-ploeg redt dreumes uit puin Haïti

Mike Amor is een held. De verslaggever van het Australische tv-station Channel 7 heeft namelijk meegeholpen bij de succesvolle reddingsactie voor een kindje van zestien maanden. Dreumes Winnie werd levend onder de puinhopen van Haïti vandaan gehaald.

De reddingswerkers haalden Winnie uit een ingestort huis en overhandigden haar gelijk aan Amor. Vervolgens geeft hij het kind wat water te drinken uit zijn flesje."Wiens baby, wiens baby?", vroeg de verslaggever telkens. "Is het uw baby?", vraagt hij uiteindelijk aan de oom van de dreumes, waarna hij haar aan hem geeft.

"Het was zeer emotioneel", vertelt een reddingswerker. "Ik dacht eigenlijk dat ik mijn eigen kind onder de puinhopen vandaan trok. Het is knap dat ze drie dagen in leven wist te blijven zonder eten of drinken."


De bewuste reddingsactie van de verslaggever

Dr. Doom 'relatief optimistisch'

Nouriel Roubini, één van de weinige economen die de wereldwijde financiële en economische crisis op voorhand voorspelde, is relatief optimistisch over de toekomst. In een exclusief interview met de Belgische krant De Tijd voorspelt hij een vertraging van de economie in de tweede helft van het jaar, maar geen nieuwe recessie.

Roubini kreeg onder andere de bijnaam Dr. Doom omdat hij jarenlang pessimistisch was over de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie. Roubini: "Dankzij de begrotingsimpulsen van de overheden zien we een economische groei rond 3 procent in de eerste jaarhelft. In de tweede helft verwacht ik een vertraging tot circa 1,5 procent. Het gevolg van het terugdraaien van de vele stimuli."

De kans op een dubbele dip in de economie schat de econoom slechts op 20 procent. Dat kan gebeuren door een zware beleidsfout van een centrale bank, een crash van de dollar en een geopolitieke gebeurtenis. In die categorie ligt een nucleair conflict tussen Iran en Israël het meest voor de hand.

Voor economische zeepbellen is Roubini nog niet bang. Hij vreest dan ook niet onmiddellijk een nieuw incident in de financiële sector. "Typisch aan een zeepbel is dat het jaren duurt vooraleer ze gevormd is en explodeert. Misschien zal ik volgend jaar voor zeepbellen waarschuwen, maar nu is het nog wat te vroeg", aldus Roubini.

Nouriel Roubini 'relatief optimistisch' over toekomst economie

Mortal Kombat-trailer krijgt webisode-serie

Kennen jullie nog die super gewelddadige concept-trailer voor een Mortal Kombat-film afgelopen zomer? Helaas overtuigde die trailer Warner Bros. niet tot het maken van een Mortal Kombat-film, maar dat betekent niet dat het project helemaal dood is. Volgens de horror fansite Bloody Disgusting zal regisseur Kevin Tancharoen een tiendelige Mortal Kombat webisode-serie maken en begint hij volgende maand al.

Behalve dat Jai White nog steeds Jax speelt heeft Bloody Disgusting niets onthuld over het verhaal van de film. Omdat de films van Mortal Kombat sowieso niet zo heel hoog staan is de lat laag voor deze webisode-serie. Volgende maand weten we hopelijk meer. Heb je de trailer niet zo fris in het geheugen staan? Hieronder kan je hem nog eens bekijken.

Mortal Kombat-trailer krijgt webisode-serie

Kennen jullie nog die super gewelddadige concept-trailer voor een Mortal Kombat-film afgelopen zomer? Helaas overtuigde die trailer Warner Bros. niet tot het maken van een Mortal Kombat-film, maar dat betekent niet dat het project helemaal dood is. Volgens de horror fansite Bloody Disgusting zal regisseur Kevin Tancharoen een tiendelige Mortal Kombat webisode-serie maken en begint hij volgende maand al.

Behalve dat Jai White nog steeds Jax speelt heeft Bloody Disgusting niets onthuld over het verhaal van de film. Omdat de films van Mortal Kombat sowieso niet zo heel hoog staan is de lat laag voor deze webisode-serie. Volgende maand weten we hopelijk meer. Heb je de trailer niet zo fris in het geheugen staan? Hieronder kan je hem nog eens bekijken.

Mortal Kombat-trailer krijgt webisode-serie

Kennen jullie nog die super gewelddadige concept-trailer voor een Mortal Kombat-film afgelopen zomer? Helaas overtuigde die trailer Warner Bros. niet tot het maken van een Mortal Kombat-film, maar dat betekent niet dat het project helemaal dood is. Volgens de horror fansite Bloody Disgusting zal regisseur Kevin Tancharoen een tiendelige Mortal Kombat webisode-serie maken en begint hij volgende maand al.

Behalve dat Jai White nog steeds Jax speelt heeft Bloody Disgusting niets onthuld over het verhaal van de film. Omdat de films van Mortal Kombat sowieso niet zo heel hoog staan is de lat laag voor deze webisode-serie. Volgende maand weten we hopelijk meer. Heb je de trailer niet zo fris in het geheugen staan? Hieronder kan je hem nog eens bekijken.

Mega Man Zero vier maal samengepropt in DS-collectie

Mega Man-fans kunnen hun hart ophalen de aankomende tijd. Sowieso kunnen wij in maart nogmaals genieten van een nieuw retro-avontuur van Mega Man met Mega Man 10, die downloadbaar zal zijn voor de Wii, Xbox 360 en Playstation 3. Alleen houdt het daar niet op. Wie namelijk de Mega Man Zero-serie heeft gemist op de Game Boy Advance kan in de toekomst alsnog alle vier de delen uit de Mega Man Zero spelen op zijn Nintendo DS met de Mega Man Zero Collection. Of deze collectie nog extras of bijvoorbeeld verbeterde graphics met zich zal meebrengen is helaas nog niet bekend.

Mega Man Zero

De Mega Man Zero-reeks liep van 2002 tot 2005 en werd toentertijd enorm bejubeld, omdat de gameplay een terugkeer maakte naar de formule van de originele Mega Man-reeks, terwijl de serie ook voldoende vernieuwing met zich mee bracht. Het verhaal van de Zero-reeks vervolgt de verhaallijn van de Mega Man X-reeks en heeft voor een platform/schietspel-game een relatief uitgebreid verhaal.

Het eerste deel wijkt misschien het meeste af qua opbouw van de levels, omdat zij elkaar opvolgen in plaats van de bekende levelkeuze die men gewend is van de originele reeks. Vanaf Zero 2 werd dit wel gecorrigeerd en keerde men weer een beetje terug naar de oude formule. Sommige Mega Man-puristen hadden er wel wat moeite mee dat Capcom met de Zero-spellen afstapte van de standaard traditie waar men bij de levelkeuze van tevoren weet wie de robotmasters (eindbaas) zijn. Tevens werd er geen gebruik meer gemaakt van de standaard robotmaster-namen zoals: Cut Man of Air Man, maar koos men nogmaals, zoals bij de X-serie, voor nogal exentrieke namen zoals: Blizzack Staggroff, Burble Hekelot en Devilbat Schilt.

Over het algemeen wijken alle Mega Man Zero-delen niet enorm van elkaar af, maar zit er wel een zekere graad van variatie in de wapens die Zero krijgt en de manieren waarop hij zijn krachten in ieder spel uibreid. Ook heeft de reeks, zoals men misschien gewend is van de Mega Man-spellen, een behoorlijk uitdagende moeilijkheidsgraad die zelfs de beste gamers in het stof zullen doen bijten. Bijzonder aan deze serie is ook dat deel vier daadwerkelijk de verhaallijn afsluit, terwijl dit een zeldzaamheid is in de gehele Mega Man-reeks.

De Mega Man Zero Collection zal op 22 april in Japan uitkomen. Helaas is een Amerikaanse of Europese releasedatum nog niet vrijgegeven.

 

 

[WK sprint] Mulder: "Ik sta er goed voor"

Na de eerste dag van het wereldkampioenschap sprint in het Japanse Obihiro staat Ronald Mulder tweede en Beorn Nijenhuis vierde in het algemeen klassement. 

Mulder werd vierde op de 500 meter en vijfde op de kilometer. "Ik sta er goed voor. Tweede op mijn eerste WK, fantastisch," aldus een zeer tevreden Mulder. "De 500 meter was heel goed, de 1.000 meter iets minder. Ik groef mezelf een beetje in." Mulder denkt dat een plek op het podium kan lukken. "Als ik morgen weer een goeie dag heb, is dat mogelijk."

Nijenhuis eindigde als tweede op de kilometer en ook hij ziet kansen op een hoge eindklassering. "Ik zei vooraf voor de hoogste plekken te gaan, niet voor de achtste plaats. Dat doe ik morgen ook."

 

NAC Breda en Maaskant willen verder met elkaar

NAC Breda en Robert Maaskant willen met elkaar door. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden.

"De intentie om er uit te komen is er. Een gesprek hierover zal niet lang meer uitblijven. Daarin moet de invulling van een verbintenis worden besproken. Denk dan aan de duur. Ik heb die in mijn hoofd, maar ga dit eerst met de leiding bespreken", zegt Maaskant tegenover AD Sportwereld.

Maaskant is tevreden over zijn technische staf en wil deze dan ook graag behouden. "De samenwerking met Gert verloopt prima. We hebben een complementaire staf, met ook Arno van Zwam en John Karelse."

Aanstaande zondag hervat NAC Breda de competitie in het Rath Verlegh Stadion tegen Ajax. Maaskant kan niet beschikken over Matthew Amoah. De Ghanese spits is actief op de Afrika Cup.

FC Oss geeft Kolf profcontract

FC Oss heeft de ontwikkeling van Melvin Kolf beloond met een profcontract. De middenvelder speelde tot de winterstop op amateurbasis voor de Brabanders, maar tekende nu een contract tot komende zomer.

Kolf werd opgeleid bij De Graafschap, maar mocht daar afgelopen zomer vertrekken. Hij streek neer bij FC Oss, waar hij zich opwerkte tot basisspeler. De 23-jarige Nijmegenaar speelde tot nu toe zeventien duels in de Jupiler League, waarin hij één keer scoorde. De technische staf is dan ook zeer tevreden over hem.

RBC huurt Nahrwold van Twente

RBC Roosendaal huurt Lesley Nahrwold de rest van het seizoen van FC Twente. De 22-jarige aanvaller speelde in het belofteteam van de Tukkers en is een oude bekende van RBC-trainer Rini Coolen.

Coolen werkte in het verleden in Enschede en maakt regelmatig gebruik van het netwerk dat hij daar nog heeft. Ook middenvelder Joran Pot, aanvaller Tjaron Chery en doelman Melvin Koetsier werden door hem al naar Roosendaal gehaald. Nahrwold doorliep sinds 2001 de jeugdopleiding van FC Twente, dat hem wegplukte bij amateurclub UDI.

Van der Sar pakt record af van Van der Gouw

Mocht Edwin van der Sar zaterdag in de basis staan tegen Burnley dan zal hij de oudste speler van Manchester United worden met speeltijd sinds de Tweede Wereldoorlog. Sar stond de afgelopen tijd zijn vrouw bij toen deze door een ziekte getroffen werd.

Van der Sar is momenteel 39 jaar en 79 dagen oud. Het huidige record staat ook op naam van een Nederlander, Raimond van der Gouw was in mei 2002 tijdens zijn laatste duel voor The Red Devils 39 jaar en 48 dagen. Als van der Sar het absolute record wil gaan verbreken zal hij nog een tijdje door moeten gaan; Billy Meredith speelde in 1921 op 46-jarige leeftijd nog een wedstrijd in het rode shirt. 

Jill is terug in Resident Evil 5 Gold Edition

De komende twee maanden zal Capcom twee nieuwe afleveringen uitbrengen voor de survival-horrorgame Resident Evil 5. Deze uitbreidingen getiteld Lost in Nightmares en Desperate Escape brengen het karakter Jill Valentine in speelbare vorm terug. Ze werkt hierin samen met Josh Stone om Chris en Sheva te ondersteunen in hun missie. De episodes zullen respectievelijk vanaf 17 februari en 3 maart te downloaden zijn vanaf Xbox Live. Op de PlayStation 3 zullen ze een dag later beschikbaar zijn.

Voor wie de game nog niet heeft brengt Capcom binnenkort ook een Gold Edition uit van de game. Naast het originele spel zal deze alle DLC bevatten, waaronder deze twee afleveringen en wat nieuwe kostuums om je karakters leuk aan te kleden. Deze Gold Edition zal vanaf 12 maart te verkrijgen zijn voor beide consoles. Om even aan te geven wat je kunt verwachten heeft Capcom een kleine trailer ontwikkeld die je hieronder kunt bekijken.

Koeman hoopt op functie bij Barcelona

Als trainer is Ronald Koeman de laatste jaren niet erg succesvol. Bij zijn laatste twee clubs Valencia en AZ kreeg hij zijn ontslag. Koeman wil terug naar Spanje, maar niet als trainer.

Koeman ziet een functie bij zijn oude club Barcelona wel zitten. In een interview met De Telegraaf sprak Koeman over zijn toekomst. "Ik weet het niet. De voetballerij blijft trekken. Tegenover de nare ervaringen staan ook een heleboel mooie."

De oud-verdediger hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen met het idee om ooit terug te keren bij Barcelona als trainer. "Dat heb ik al na Valencia uit mijn hoofd gezet en is nu helemaal niet aan de orde."

"Wellicht zit er muziek in een andere functie in de voetballerij, daar moet ik de komende maanden mijn gedachten eens over laten gaan. In dat licht zijn er binnen Barcelona nog genoeg mensen die me graag zien komen."

"Van de zomer zijn er presidentsverkiezingen. De vorige keer was Bassat de grote favoriet ten opzichte van Laporta. Die wilde mij halen als trainer, daar heb ik toen ook mee gesproken. In deze wereld moet je helemaal niets uitsluiten," besloot Koeman.

Hoop snelle actie in launchtrailer Vancouver 2010

De Olympische Winterspelen zijn nog een maandje van ons verwijderd en onze helden zijn nog volop bezig met de voorbereidingen op het toernooi, maar SEGA heeft deze week alvast de officiële game op de markt gebracht. De game bevat veertien Olympische evenementen waarin je voor de medailles mag strijden. Helaas is de grootste successport van Nederland, het schaatsen, er niet bij. Tenzij je houdt van short-track, maar daar hebben we geen Sven Kramer of Ireen Wüst.

De sporten die wel beschikbaar zijn draaien met name om het zo snel of mooi mogelijk van een berg afdalen. Zo is er de Super-G, de Reuzenslalom voor ski en snowboard, het Schansspringen en de Ski Cross. Als daar je passie ligt kun je met deze game dus zeker nog vooruit. Als je toch graag wilt schaatsen als Sven kun je altidj nog met Mario & Sonic aan de slag die de 500 meter afleggen op de Wii.

Vancouver 2010 ligt sinds gisteren in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

[AO]: Gilles Simon meldt zich af

De Fransman Gilles Simon heeft zich vandaag afgemeld voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De nummer vijftien van de wereld moet zich afmelden omdat hij last heeft van een knieblessure.

Vorig jaar strandde Simon in de kwartfinales. De tennisser heeft al sinds afgelopen zomer last van de kwetsuur maar had de verwachting dat hij op tijd fit zou zijn voor Melbourne. Toen deze week tijdens de trainingen de pijn weer terugkwam kon Simon niets anders dan afmelden.

Veroordeelde Italiaan opgepakt in Venlo

Een 32-jarige Italiaan die nog een gevangenisstraf van ruim drie jaar moet uitzitten, is gisteren tegen de lamp gelopen in Venlo. Dat meldt de marechaussee. De man legitimeerde zich tijdens een controle met een gestolen Italiaans identiteitsbewijs en moest voor nader onderzoek mee naar een bureau van de marechaussee.

Daar bleek na contact met de Duitse autoriteiten dat de man in Duitsland nog een celstraf van ruim 2,5 jaar moet uitzitten vanwege verkrachting. Ook in Nederland is hij veroordeeld in verband met drugsbezit. Hier kreeg hij eerder een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden opgelegd. De man had bij zijn aanhouding gisteren ook harddrugs bij zich. De Italiaan is in de cel gezet. Maandag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Australië verbiedt films met spuitende vrouwen

Wie graag een pornofilm bekijkt met squirtende vrouwen, kan maar beter niet naar Australië afreizen. Het land doet namelijk alle porno met daarin ejaculerende vrouwen in de ban.

Het verbod volgt op een verzoek van een streng christelijke groepering. De christenen hadden namelijk bij de Classification Board, de Australische evenknie van de NICAM, aangedrongen op een verscherpte regulering bij de import van films voor volwassenen.

De Classification Board heeft ingestemd met het verzoek en neemt per direct alle films met spuitend klaarkomende vrouwen in beslag. Alle films met deze natte momenten krijgen vanaf heden een zogeheten 'RC-label', hetgeen staat voor 'refused classification' (classificatie geweigerd). Dit houdt ook in dat ook alle sites waarop squirtende vrouwen te zien zijn, zullen worden tegengehouden door het internetfilter, dat Australië later dit jaar zal invoeren.

Eros Association, de stichting die de belangen behartigt van de Australische porno-industrie, laat het hier niet bij zitten. "De douane heeft gewoon gehoor gegeven aan de oproep van de Classification Board", laat de stichting in een reactie weten. "Dat wil zeggen dat men heeft vastgesteld dat spuitende vrouwen geen gewone seks is. Volgens hen valt alles was uit een vagina komt onder urine en dus gelden hiervoor dezelfde richtlijnen als de zogeheten 'golden showers'."

"Dit houdt in dat als het ejaculaat op het lichaam of in de mond terechtkomt, dit een aanstootgevende fetisj is en dus verboden. Volgens de Classification Board bestaat een spuitend klaarkomende vrouw niet. Uit wetenschappelijk (en persoonlijk) onderzoek is echter gebleken dat het wel degelijk bestaat. Onlangs hebben wetenschappers op tv nog een uur lang gepraat over dit fenomeen, waar men tot de conclusie kwam dat het absoluut geen urine kon zijn."

Bondarenko pakt titel in Hobart

Tennisster Alona Bondarenko heeft het WTA-toernooi in Hobart op haar naam geschreven. De als vierde geplaatste versloeg in twee sets met 6-2 en 6-4 Shahar Peer (2). Voor Bondarenko is het de tweede titel in haar tenniscarrière.

De titel van Bondarenko smaakt naar meer: "Ik ben erg blij met het pakken van mijn tweede WTA-titel. Ik hoop dat dit niet de laatste is van dit jaar." Peer was minder tevreden: "Ik ben teleurgesteld over de wedstrijd. Ik vond mijn ritme niet."

Beide dames staan volgende week op de baan in Melbourne. Bondarenko komt tijdens de eerste ronde van de Australian Open uit tegen een qualifier. Peer ontmoet Lucie Hradecka in de eerste ronde.

Nederlanders redden moeder en kind

Een reddingsploeg van het Nederlandse Urban Search and Rescue Team (USAR) heeft in Haïti afgelopen nacht (Nederlandse tijd) twee slachtoffers uit de puinhopen van een woning in de hoofdstad Port-au-Prince gered. Het gaat om een vrouw van ongeveer dertig jaar en haar 4-jarig dochtertje. Beiden waren op het eerste gezicht niet ernstig verwond.

Het voltallige USAR, dat bestaat uit 65 hulpverleners en acht speurhonden, is sinds gisteren in Haïti. Direct na aankomst begonnen de eerste reddingswerkers onder bewaking van VN-militairen met het zoeken naar overlevenden in de zwaargetroffen hoofdstad Port-au-Prince.

De Verenigde Naties overwegen vijfduizend blauwhelmen naar de hoofdstad te verplaatsen. De militairen en agenten moeten daar hun collega's bijstaan om de orde te bewaken. De organisatie maakt zich grote zorgen over de openbare orde en veiligheid in de stad. Er komen meldingen van plunderende bendes en inwoners die woedend zijn over de trage hulpverlening of het uitblijven van hulp.

Een groep van dertien Nederlandse evacués uit Haïti kwam vanochtend aan op Curaçao. Onder hen zijn adoptiekinderen uit Haïti en hun ouders. Een van de minderjarigen was zwaargewond. Eerder was al een eerste groep van vier evacués van Haïti naar Curaçao vervoerd. Beide vluchten werden op verzoek van Nederland uitgevoerd door de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air.

In de Amsterdam ArenA komen vanmiddag Haïtianen uit Nederland en België bijeen. Velen kunnen nog steeds geen contact krijgen met familie en vrienden in het land.

Isner wint toernooi Auckland

John Isner heeft het ATP-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de 24-jarige Amerikaan Arnaud Clément met 6-3, 5-7 en 7-6 (2).
                                       
Isner overleefde een matchpoint in de twaalfde game van de derde set. Vervolgens dwong de Amerikaan met twee aces een tiebreak af. In de tiebreak liep hij snel weg bij zijn opponent en met een forehand servicewinner pakte hij zijn eerste ATP-titel.

Nintendo DS2 lanceert binnen vijftien maanden?

Het is alweer bijna zes jaar geleden dat Nintendo zijn positie op de handheldmarkt verstevigde met de lancering van de Nintendo DS. Dankzij de twee schermen, waarvan één touchscreen, de ingebouwde microfoon en de vele games en non-games die daar gebruik van maakten wist de DS record op record te breken. Inmiddels zijn er vele varianten in allerlei kleurtjes op de markt beschikbaar en daar komt in februari nog de DSi XL bij.

Als we naar de verkoopcijfers van december kijken zou je niet zeggen dat het einde van het succes in zicht is. In Amerika alleen al ging het apparaatje nog eens 3,31 miljoen keer over de toonbank. Toch zijn er tekenen dat ook de Nintendo DS wellicht toch aan het einde van zijn leven is. Niet omdat de handheld niet populair meer is bij de gamers, maar omdat het aanschaffen van games dat niet meer is.

Doordat het spelen van gedownloade games vrij eenvoudig is op de DS deze dagen ondervinden veel publishers een hoop financiële schade op deze markt. Het gevolg is dat bedrijven als Ubisoft, SEGA en Capcom al hebben aangegeven weinig tot niets meer voor het platform te doen. En volgens uitspraken van EA in de afgelopen herfst zullen we van die kant ook niks meer hoeven te verwachten.

Maar niet alleen een afnemende stroom games zal voor Nintendo een reden zijn om een compleet nieuw systeem op de markt te brengen. Volgens Jesse Divnich van Electronic Entertainment Design And Research (EEDAR) is er ook een tactische reden om over te stappen. Nintendo domineert al vele jaren de handheldmarkt en één van de belangrijkste redenen is dat Nintendo goed ziet waar kansen liggen en deze benut voor de concurrentie de kans krijgt. Alleen al de verrassend vroege lancering van de DS was een klap die Sony redelijk wat gekost zal hebben.

Op basis hiervan verwacht Divnich dat in de komende acht maanden Nintendo de opvolger zal aankondigen voor de Nintendo DS, waarna het gloednieuwe apparaatje binnen nu en vijftien maanden daadwerkelijk op de markt zal verschijnen.

Nintendo DS2
Door fans gemaakte Nintendo DS2

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een uitglijder van onze kroonprins.

Onze kroonprins is gevallen met schaatsen. Zo zie je maar weer, sport is goed, maar kan ook tot blessures leiden. Dat geldt ook voor Willem-Alexander, terwijl hij een zeer ervaren schaatser is, die zelfs een elfstedentocht heeft uitgereden. Een gebroken schouder.  Vraagje:

De Ridder staat voor overstap naar Hapoel Tel Aviv

Daniël de Ridder maakt mogelijk het seizoen af bij Hapoel Tel Aviv. De Israëlische club wil de buitenspeler tot juli huren van Wigan Athletic.

De voormalig Ajacied komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe in de Premier League. "Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar bij Wigan, maar kom onder deze trainer niet aan spelen toe", zegt De Ridder.

De Ridder heeft al contact gehad met de club en een transfer lijkt in de maak. "Ik sta open voor elke club waar ik wel een basisspeler kan worden en de trainer van Hapoel is zeer van me gecharmeerd. Aan het telefoongesprek met hem heb ik een goed gevoel overgehouden."

Een akkoord tussen de clubs is er nog niet. "Er wordt op dit moment wel gesproken", aldus De Ridder die eerder speelde in het shirt van Ajax, Celta de Vigo en Birmingham City. Met Hapoel zou hij Europa in kunnen. "Hapoel is eerste geworden in de groep met Celtic en HSV en speelt in de volgende ronde tegen Rubin Kazan. Echt, dit is geen misselijke club."

Fortuna huurt Gommans en Linssen van Roda

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Harrie Gommans en Edwin Linssen. De Limburgse eerstedivisionist huurt het duo van provinciegenoot Roda JC. Beiden blijven tot het einde van dit seizoen. Gommans leek eerder aan het Servische FK Vojvodina Novi Sad te worden verhuurd, maar blijft nu toch in Nederland.

Voor Gommans betekent de huurperiode een terugkeer naar Fortuna. De 26-jarige aanvaller doorliep in Sittard de jeugdopleiding en debuteerde er ook in het betaalde voetbal. Hij komt terug van een zware blessure. Trainer Roger Reijners vindt dat de aanvaller een goede keuze maakt. "Wij willen Harrie de kans geven weer op het niveau van voor zijn blessure terug te keren."

De 29-jarige middenvelder Linssen kwam dit seizoen nog niet veel aan spelen toe. Hij speelde eerder voor VVV-Venlo, Helmond Sport en nogmaals VVV. "Hij is een leider, een verlengstuk van de trainers in het veld", vindt Reijners.

Cocaïne gevonden in Kennedy Space Center

In Amerika lopen blijkbaar astronauten rond die zich ook wel eens figuurlijk in hogere sferen wilden begeven. Het Kennedy Space Center heeft namelijk cocaïne aangetroffen in een deel van het gebouw.

De zogeheten Orbiter Processing-faciliteit is zwaar beveiligd. Slechts tweehonderd mensen hebben toegang tot het gedeelte waar men de laatste hand legt aan de spaceshuttles.

"Dit is een zeldzaam en geïsoleerd incident", zegt Bob Cabana, directeur van het Kennedy Space Center. "We zoeken deze zaak tot de bodem uit. Wel wil ik even benadrukken dat het werk hier in het Kennedy Space Center wordt gedaan door een fantastisch en toegewijd team."

Alle personen die toegang tot de hal hebben, hebben een drugstest moeten ondergaan. Geen van de tweehonderd medewerkers bleek onder invloed te verkeren. Op dit moment is men in de basis bezig de Discovery klaar te stomen voor een vlucht in maart, maar "wij denken niet dat dit incident uitwerking heeft op de lancering van Discovery."

Mocht NASA de dader op heterdaad betrappen, dan is diegene nog niet jarig. "NASA heeft een zero-tolerance beleid als het gaat om illegaal drugsgebruik", verklaart NASA-woordvoerder Allard Beutel.

Sutil ziet kostenverlaging als voordeel

Coureur Adrian Sutil denkt dat het verminderen van de budgetten in 2010 wel eens positief uit zou kunnen pakken voor Force India. Grote teams zullen sterk moeten bezuinigen op personeel en materiaal, maar Force India hoeft dit niet. Het team is immers altijd al klein geweest.

"In het verleden was dat wel een nadeel, maar nu wordt het juist een groot voordeel. We zijn het immers al gewend om met kleine budgetten en weinig mensen te werken", verklaarde Sutil tegen de officiële site van de F1. "Wij kunnen ons net als in de afgelopen jaren volledig op onze ontwikkeling richten, zonder onze energie te besteden aan het verkleinen van het team."

"De andere teams moeten daar wel mee leren omgaan, mogelijk zelfs op pijnlijke wijze. Daar kan wat tijd overheen gaan, dus in 2010 hebben we mogelijk een erg grote kans op succes", ging de Duitser verder. Sutil is overigens ook blij dat hij dezelfde teamgenoot, Vitantonio Liuzzi, heeft als in de laatste races van vorig seizoen. "We kunnen alleen in februari testen en verliezen nu geen tijd met het leren kennen van een nieuw team. Ook dat is, zeker in de eerste paar races, een voordeel voor ons."

Renner Kessler in coma gehouden

Matthias Kessler wordt in coma gehouden na een zware crash. De toestand van de Duitse wielrenner, die al geopereerd werd aan hersenletsel dat hij opliep, wordt omschreven als ernstig. Dat meldt Cyclingnews. Donderdag na zijn valpartij werd zijn toestand nog als kritiek omschreven.

De teamloze Kessler was samen met Andreas Klöden aan het trainen op Mallorca toen er een kat overstak en in het wiel van de 30-jarige Duitser liep. Daarbij kwam hij zwaar ten val en liep hij ernstige hoofdwonden op. Het is onduidelijk of Kessler ten tijde van het ongeval een helm droeg.

Kessler werd in het voorjaar van 2007 betrapt op testosterongebruik en voor twee jaar geschorst. Die schorsing liep in juli 2009 af, maar de voormalige prof van Team Telekom en Astana vond nog geen nieuwe ploeg.

Krajicek sneuvelt bij laatste horde Australian Open

Michaëlla Krajicek is vanaf maandag niet te bewonderen op de Australian Open. De Almeerse redde het in de derde en laatste ronde van de kwalificatie net niet tegen Angelique Kerber. De Duitse won een zwaarbevochten wedstrijd met 7-5, 3-6 en 6-4.

Door de nederlaag van Krajicek doen er geen Nederlandse vrouwen mee aan de Australian Open. Arantxa Rus verloor al in de eerste kwalificatieronde. Bij de mannen plaatsten Thiemo de Bakker en Robin Haase zich direct voor het hoofdtoernooi. Igor Sijsling gaf in de tweede kwalificatieronde op.

Yanina Wickmayer liet zien dat ze niet in het kwalificatietoernooi thuishoort. De Belgische toptwintigspeelster moest dat echter toch vanwege haar korte schorsing in de whereabouts-zaak. Ze klopte de Spaanse Lourdes Dominguez-Lino in de derde ronde eenvoudig met tweemaal 6-0 en doet dus gewoon mee aan het hoofdtoernooi.

[WK sprint] Stand na eerste dag

Na de eerste dag van het wereldkampioenschap sprint staat Ronald Mulder tweede.

Na zijn vierde plaats op de 500 meter werd hij vijfde op de 1.000 meter. De Zuid-Koreaan Kyou-hyuk Lee, de kampioen van 2007 en 2008, gaat na de eerste dag aan de leiding. Lee, die de 1.000 meter won, heeft 0,54 seconden voorsprong op Mulder.  Beorn Nijenhuis eindigde als tweede op de 1.000 meter en staat nu vierde in het algemeen klassement.

Bij de vrouwen gaat Sang-hwa Lee aan de leiding. Na winst op de 500 meter werd ze vierde op de 1.000 meter en bleef daarmee de grote favoriete Jenny Wolf voor. Lotte van Beek werd vijfde en Sophie Nijman zesde.

In het algemeen klassement is Nijman met een elfde plaats de beste Nederlandse, Van Beek bezet plek twaalf.

Uitslag 1.000 meter, mannen 

# Naam Land Tijd
1 Kyou-hyuk Lee ZKo 1.09,44 (br)
2 Beorn Nijenhuis NED 1.09,73
3 Samuel Schwarz Dui 1.10,20
4 Dmitri Lobkov Rus 1.10,23
5 Ronald Mulder NED 1.10,48
6 Christoffer Rukke Noo 1.10,62
7 Lars Elgersma NED 1.10,81
8 Kang-seok Lee ZKo 1.10,85
9 Keiichiro Nagashima Jap 1.10,99
10 Ryohei Haga Jap 1.11,01

Klassement na 1.000 meter, mannen 

# Naam Land Punten 500 m
1 Kyou-hyuk Lee Zko 69.940  
2 Ronald Mulder Ned 70.480 0,54
3 Keiichiro Nagashima Jap 70.505 0,57
4 Beorn Nijenhuis Ned 70.525 0,59
5 Kang-seok Lee Zko 70.575 0,64
6 Dmitri Lobkov Rus 70.615 0,68
7 Mika Poutala Fin 70.780 0,84
8 Samuel Schwarz Dui 70.850 0,91
9 Lars Elgersma Ned 71.155 1,22
10 Tadashi Obara Jap 71.170 1,23

Uitslag 1.000 meter, vrouwen

# Naam Land Tijd
1 Sayuri Yoshi Jpn 1.17,26(br)
2 Monique Angermüller Dui 1.17,59
3 Nao Kodaira Jap 1.17,64
4 Sang-hwa Lee ZKo 1.17,78
5 Lotte van Beek NED 1.17,83
6 Sophie Nijman NED 1.18,11
7 Jekaterina Malysjeva Rus 1,18,31
8 Jenny Wolf Dui 1.18,32
9 Peiyu Jin Chi 1.18,37
10 Olga Fatkoelina Rus 1.18,40

Klassement na 1.000 meter, vrouwen

# Naam Land Punten 500 m
1 Sang-hwa Lee Zko 77.080  
2 Sayuri Yoshi Jap 77.370 0,29
3 Jenny Wolf Dui 77.470 0,39
4 Nao Kodaira Jap 77.570 0,49
5 Yu Jing Chi 78.175 1,1
5 Jekaterina Malysjeva Rus 78.175 1,1
7 Shihomi Shinya Jap 78.255 1,18
8 Jin Peiyu Chi 78.335 1,26
9 Olga Fatkoelina Rus 78.400 1,32
10 Tomomi Okazaki Jap 78.645 1,57
11 Sophie Nijman Ned 78.695 1,62
12 Lotte van Beek Ned 78.715 1,64
13 Sanne van der Star Ned 78.645 1,68
21 Ingeborg Kroon Ned 79.435 2,35

 

PVV vergeet eigen prijs uit te reiken

De PVV is vergeten de eigen 'Maartje van Weegen-bokaal' uit te reiken. Met veel bombarie werd de prijs 'voor linkse en bevooroordeelde berichtgeving door de staatsomroep' aangekondigd. Eind vorig jaar zou de prijs uitgereikt worden, maar het bleef stil.

De persdienst van de partij moest zich lang in allerlei bochten wringen. 'Het is nog reces', 'het is een rommeltje hier' en 'ik bel u over vijf minuten terug' waren veel gehoorde woorden bij journalisten die vroegen hoe het ermee stond.

Uiteindelijk is er dan toch een winnaar uit de hoge hoed getoverd. NOS-correspondent Sander van Hoorn is de 'gelukkige'. Van Hoorn is correspondent in het Midden-Oosten. De partij van Wilders (die zelf meerdere malen per jaar in Israël is en nauwe banden heeft met het land) vindt dat de correspondent te veel aandacht heeft voor de Palestijnen. Volgens de PVV kent Sander maar één verhaal: "Er bestaat slechts de schurk Israël die, als hij al iets positiefs uitvoert, dat slechts doet voor Amerika…".

Een bokaal krijgt Van Hoorn overigens niet.

Italië: 'Anne Frank' is pure porno

Italië wil het lezen van 'Het dagboek van Anne Frank' op haar basisscholen verbieden. Volgens parlementariër Paolo Grimoldi van de regeringspartij Lega Nord bevat het wereldberoemde dagboek pure kinderporno. Grimaldi eist het verbod op het boek in een brief aan minister van Onderwijs Mariastella Gelmini.

Grimaldi heeft te horen gekregen dat een school in Usmate Velate in de regio Lombardije kinderen van slechts negen jaar het volledige boek van het Nederlandse meisje had laten lezen. Ook het gedeelte waarin Anne Frank uitgebreid over haar ontluikende borstjes en andere intieme lichaamsdelen schrijft. "De beschrijving is dermate gedetailleerd dat zij onvermijdelijk tot verwarring leidt bij kinderen van de basisschool", vindt de centrumrechtse politicus.

De directeur van de bewuste basisschool wijst alle kritiek van de hand. "Ik denk dat de minister van Onderwijs belangrijkere dingen heeft waar zij zich mee bezig moet houden", reageerde Claudio Redaelli gisteren laconiek. Volgens hem is het boek onschuldig leesvoer en is de jeugd van tegenwoordig met tv en internet heel wat gewend.

'Stop Wilders nu' mag toch meedoen

Het centraal stembureau van de gemeente Den Haag moet de naam 'Stop Wilders Nu' alsnog opnemen in het kiesregister voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS) heeft dat gisteren in een uitspraak bepaald.

Het Haagse stembureau wilde de naam niet opnemen in het kiesregister omdat het de persoonlijke levenssfeer van Geert Wilders zou aantasten. Stop Wilders nu zei echter niets tegen de persoon Wilders te hebben, maar slechts tegen zijn politieke gedachtegoed. De RvS deelt deze mening. Verder is het gebruik van de naam Wilders in een partijnaam niet in strijd met de openbare orde, zo oordeelde de bestuursrechter.

De RvS heeft het laatste woord; hoger beroep is niet mogelijk. Of de partij echt zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen is niet duidelijk.

Radiostations willen gezamenlijke actie voor Haïti

Veel landelijke radiostations willen graag gezamenlijk in actie komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. 3FM, Radio 538, Radio Veronica en Q-music hebben gisteren overlegd over Radio 555. Dat station, verwijzend naar giro 555, was vijf jaar geleden te horen om geld op te halen voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. In een dag tijd werd toen ruim vijf miljoen euro opgehaald.

De radiostations hebben een plan neergelegd bij de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) voor een grote actie. De zenders willen eerst weten of er veel geld nodig is en of een grote actie dus gewenst is. De verwachting is dat er dit weekend een beslissing valt.

De hulpverlening in Haïti verloopt nog altijd moeizaam, mede omdat veel wegen verwoest zijn.

'Asbestregels moeten flink op de schop'

Asbest is veel gevaarlijker dan gedacht. De Nederlandse regels voor asbestsanering moeten daarom op de schop. Dat staat in een conceptadvies van de Gezondheidsraad, meldt Trouw vandaag.

Het advies werd opgesteld op verzoek van het ministerie van Vrom. Het huidige beleid van de Nederlandse overheid voor asbest is gebaseerd op onderzoek uit de jaren tachtig. De Gezondheidsraad gaat er nu echter vanuit dat er ruim twee keer zoveel mensen overlijden door asbest dan werd aangenomen.

Gedacht werd dat jaarlijks zevenhonderd mensen overlijden aan longvlieskanker, dat door asbest wordt veroorzaakt, maar de Gezondheidsraad denkt dat er ieder jaar ook nog eens negenhonderd mensen sterven aan door asbest veroorzaakte longkanker. Daarnaast zou asbest mogelijk ook eierstok- en strottehoofdkanker veroorzaken.

Ook wordt in het rapport het onderscheid dat wordt gemaakt tussen blauw en wit asbest bekritiseerd. Blauw asbest zou gevaarlijker zijn omdat het minder buigzaam is en ruwere vezels bevat, maar uit onderzoeken uit het verleden blijkt volgens de raad niet dat wit asbest inderdaad minder schadelijk is.

Blauw asbest moet in de huidige regels bij het aantreffen ervan direct worden verwijderd, terwijl wit asbest met rust mag worden gelaten als er maar niet in geboord of gezaagd wordt, maar dat moet veranderen. In de toekomst zou alle gevonden asbest in woningen of bedrijfspanden geïsoleerd of verwijderd moeten worden.

'Te weinig investeringen in groene energie'

De energiebedrijven doen er lang niet genoeg aan om de Nederlandse doelstelling te behalen om ervoor te zorgen dat het aandeel duurzame energie in het totale energiegebruik in 2020 twintig procent is. De bedrijven komen ongeveer op de helft uit, zo meldt de Volkskrant na een inventarisatie van de huidige investeringsplannen van de bedrijven.

De doelstellingen zouden vooral moeten worden behaald door investeringen in duurzame elektriciteit. Daarvoor moet in het binnenland 35 procent van de elektriciteit uit groene bronnen komen. Dat is nu nog acht procent. Uit de inventarisatie zou echter blijken dat slechts de helft van de 35 procent haalbaar is.

Een woordvoerder van het Duitse energieconcern Eon stelt in de krant dat het Nederlandse subsidieklimaat voor groene energie niet aantrekkelijk genoeg is. Ook de federatie van energiebedrijven EnergieNed geeft aan dat er te weinig subsidie is en dat er te weinig locaties zijn voor windmolens.

Directeur van milieuadviesbureau CE Delft denkt echter dat de doelstelling alleen wordt behaald, als deze wettelijk wordt verankerd. "Alleen door een oplopend aandeel groene stroom verplicht te stellen, halen we die 35 procent duurzame elektriciteit in 2020."

Seriemoordenaar België bekent vierde moord

De Belg Ronald J., die verdacht wordt van drie moorden, heeft verklaringen afgelegd over een vierde moord die hij gepleegd zou hebben. De 38-jarige leraar beweert dat hij het lichaam jaren geleden achterliet in het grensgebied met Duitsland. Dat meldde de krant Het Laatste Nieuws vandaag.

De politie heeft nog geen naam van het slachtoffer. De speurders zouden wel de namen hebben van enkele meisjes die verkracht werden door de leraar. J. moet een aantal verkrachtingen hebben bekend, onder meer op tienermeisjes die hij opwachtte bij zomerfestivals.

Voor het eerst is er ook fysiek bewijs gevonden tegen de verdachte. Volgens de krant ontdekten specialisten dat de sporen van algen en micro-organismen die gevonden werden op de fiets van slachtoffer Annick Van Uytsel, erop wijzen dat die in de vijver van J. heeft gelegen. Gisteren maakte justitie al bekend dat sporenonderzoek resultaat had opgeleverd.

Boek: Brooke en Keith Desserich - Verstopte briefjes

Vorig jaar verscheen in diverse media het ontroerende bericht van een meisje dat tijdens haar terminale ziekte briefjes in huis had verstopt voor haar familie. Er zouden na haar onvermijdelijke dood nog elke dag briefjes van haar opduiken tussen hun spullen. Toen bekend werd dat de ouders van het meisje een boek uit hadden gegeven en dat het wel eens om een publiciteitsstunt zou kunnen gaan, werden de reacties op dit bericht iets achterdochtiger. Publiciteitsstunt of niet, Brooke en Keith Desserich hebben een zeer ontroerend verslag van het ziekteverloop van hun dochter Elena opgetekend in het boek Verstopte briefjes.

 

[WK sprint] Uitslagen 500 meter Dames en Heren

De eerste 500 meter bij de mannen op het WK sprint is gewonnen door de Japanner Keiichiro Nagashima. De schaatser die vorig jaar op de slotafstand zijn titel verspeelde won in een nieuw baanrecord 35.01. Ronald Mulder was met 35,24 de eerste niet Aziaat op de vierde plaats. De houder van het wereldrecord liep op twee honderdste het podium mis. Beorn Nijenhuis werd tiende in 35,66 en Lars Elgersma die werd opgehouden door een ijsreparatie werd 35,75.

Bij de vrouwen wist Sang-Hwa Lee te verrassen. De Zuid Koreaanse reedt de Duitse Jenny Wolf op flinke afstand. De Aziatische zette na 500 meter een tijd neer van 38,19 en was daarmee twaalf honderdste sneller dan de Duitse. Sanne van der Star was de beste Nederlandse op de kortste afstand. De rijdster uit de VPZ-ploeg reed uiteindelijk 39,43 en wist daarmee de veertiende plaats te pakken. Sophie Nijman was in het duel met Ingbeborg Kroon ruim drie tiende sneller (39,65 om 39,99) Lotte van Beek reed 39,80.

# Naam Land Tijd
1 Keiichiro Nagashima Jap 35,01 (br)
2 Kang-seok Lee ZKo 35,15
3 Kyou-hyuk Lee ZKo 35,22
4 Ronald Mulder Ned 35,24
5 Mika Poutala Fin 35,26
6 Tadashi Obara Jap 35,44
7 Dmitri Lobkov Rus 35,50
8 Zhongqi Zhang Chi 35,52
9 Parker Vance VS 35,62
10 Nico Ihle Dui 35,66
10 Beorn Nijenhuis Ned 35,66

Uitslag 500 meter vrouwen

# Naam Land Tijd
1 Sang-Hwa Lee ZKo 38,19 (br)
2 Jenny Wolf Dui 38,31
3 Sayuri Yoshi Jap 38,74
4 Nao Kodaira Jap 38,75
5 Jing Yu Chi 38,84
6 Tomomi Okazaki Jap 38,99
7 Shihomi Shinya Jap 39,02
8 Jekaterina Malysjeva Rus 39,02
9 Joelija Nemaja Rus 39,08
10 Peiyu Jin Chi 39,15

Jagers alarmeren kernwapenfabriek VS

Twee mannen in camouflagepakken met jachtgeweren hebben gisteren in Texas het nodige tumult veroorzaakt bij de enige fabriek in de Verenigde Staten waar kernwapens in elkaar gezet of uit elkaar gehaald worden.

De mannen hielden zich ongeveer drie kilometer ten zuiden van de Pantex-fabriek in Amarillo op. Medewerkers van de fabriek stelden leidinggevenden op de hoogte, die vervolgens de politie waarschuwden. Uit voorzorg werden alle toegangen afgesloten en mocht niemand meer de fabriek in of uit.

De jagers bleken gedetacheerde medewerkers van het departement van energiezaken te zijn, dat in de VS ook verantwoordelijk is voor kernladingen van wapens. Ze bevonden zich niet op het terrein van de fabriek en waren legaal op ganzen aan het jagen, zei de politie.

Meisje van 1 maand overleden na verkrachting

Politie in Mexico heeft een jongen van zeventien aangehouden op verdenking van verkrachting van een meisje van slechts een maand oud. De baby is als gevolg van de verkrachting overleden. Dit heeft de politie in het Latijns-Amerikaanse land laten weten.

De moeder had de jongen op haar baby laten passen toen zij even buitenshuis iets moest doen. Toen de moeder terugkwam, stelde zij vast dat haar dochtertje ademhalingsproblemen had. De baby overleed op weg naar het ziekenhuis. Daar werd het stoffelijk overschot onderzocht. Artsen stelden vast dat de baby kennelijk een hartstilstand had gekregen tijdens een verkrachting.

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek was de verdachte onder invloed van drugs.

Vettel: "Renault heeft motor verbeterd"

Sebastian Vettel kende vorig seizoen veel problemen met de Renault-motor in de Formule 1. De Duitser deed lang mee in de titelstrijd, maar gaf door het falen van de motor in Valencia punten weg. In de Grand Prix van Europa ploften er twee krachtbronnen van het Franse merk, waardoor Vettel een negende motor nodig leek te hebben in 2009. Door de inspanningen van Renault is dit voorkomen.

"Vorig jaar waren er inderdaad wat problemen met de motor. Daar is geen ontkennen aan. Maar ik weet dat Renault naar de problemen heeft gekeken en tegen het einde van het seizoen waren er geen complicaties meer. Iedereen dacht op een gegeven moment dat wij een extra motor nodig zouden hebben en daarvoor een straf zouden gaan krijgen, maar die extra motor bleek dus niet nodig. De situatie zag er dus niet goed uit bij ons, maar we hebben er geen nadeel van gehad en konden mee blijven doen in de strijd om de wereldtitel. We hebben deze winter de problemen nog eens geanalyseerd, zodat deze niet weer kunnen gebeuren," zei Vettel op de officiële website van de Formule 1.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.