FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 november 2009

Krajicek wint dubbelspel Bratislava

Michaëlla Krajicek heeft in Bratislava haar tweede dubbeltitel van dit jaar gewonnen. Ze deed dat samen met de Zweedse Sofia Arvidsson.

Ze klopten in de finale de Wit-Russische Tatjana Poetsjek en de Russische Arina Rodionova in twee sets: 6-3 en 6-4. Eerder dit jaar won ze met de Belgische Yanina Wickmayer het toernooi van Torhout. In het enkelspel won ze dit jaar één toernooi, in Boston.

Voetbalvrouwen verspelen punten

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in de WK-kwalificatie een teleurstellend resultaat geboekt. Tegen Wit-Rusland kwam het niet verder dan 1-1.

Nederland had het gelijkspel volledig aan zichzelf te wijten. In de eerste helft kreeg het legio kansen, maar alleen Renée Slegers wist te scoren. Ook in de tweede helft verzuimde Nederland de voorsprong uit te bouwen, waardoor uiteindelijk het onvermijdelijke gebeurde. Een inschattingsfout van Daphne Koster zorgde ervoor dat Jekaterina Auchimovitsj kon scoren.

Nederland won eerder met 13-1 van Macedonië en verloor met 3-0 van Noorwegen. Alleen de poulewinnaar gaat naar de play-offs om een plaats op het WK.

Uitslag FC Twente - Vitesse

FC Twente en Vitesse stonden om 20:45 uur aan de aftrap van hun competitiewedstrijd. Hieronder kun je de uitslag vinden.

FC Twente - Vitesse 1-0

84' Ruiz 1-0

Toeschouwers: 23.000
Scheidsrechter: v. Hulten
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Stoch, Stam (FC Twente) v.d. Struijk, Büttner (Vitesse)

Opstellingen

FC Twente Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (84/ Carney), Tioté, Perez (84/ Parker), Janssen, Ruiz, N'Kufo, Stoch

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, v.d. Struijk, v. Diermen, Jong-A-Pin, Kaya, Claudemir, Hofs (64/ Nilsson), Greene, Büttner (73/ Stefanovic), Pluim

Janmaat: "Sollied communiceerde te weinig"

Verdediger Daryl Janmaat weet waarom Trond Sollied niet slaagde als trainer bij sc Heerenveen. De Noor zou volgens de rechtsback niet genoeg communiceren. In Heerenveen werd Sollied enkele maanden geleden aan de kant gezet voor Jan de Jonge.

"Ik had geen problemen met de trainer. Al had ik liever gehad dat hij iets meer communiceerde. Dat vind ik persoonlijk lekker. Dan weet ik waar het aan ligt, wat ik anders moet doen. Ik denk dat jonge spelers dat nodig hebben. Ik wel in ieder geval," zei Janmaat op de site van de KNVB. "De Jonge communiceert juist veel met je. Hij is sowieso een ander persoon dan Sollied, veel relaxter. Maar als het moet zit hij er weer bovenop."

Van Barneveld komt in vorm

Raymond van Barneveld lijkt de juiste vorm weer te pakken te hebben. Na een periode vol tegenslag wist de Hagenaar vandaag de halve finale te bereiken van het Grand Slam of Darts toernooi.

Barney versloeg in de eerste partij van de avond de Brit Kevin Painter. Painter had geen enkele schijn van kans tegen de oppermachtige Nederlander. Van Barneveld gooide Painter met 16-6 van het bord. De Nederlander gooide in de dertiende leg een 156-finish en kwam daarmee op een 9-4 voorsprong. De Hagenaar wist hiermee alle hoop van Painter te laten vervliegen en bewees zijn klasse door in de hele wedstrijd acht maal een 180-score te gooien.

Berga wint marathon Hoorn

Ingmar Berga heeft in Hoorn de zevende wedstrijd om de marathon cup gewonnen. Bij de dames was Mariska Huisman de sterkste.

Berga slaagde erin als enige een ronde voorsprong te pakken. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Pieter Jan van Eck. Rob Radders werd derde. De leiding in het algemeen klassement bleef in handen van Bob de Vries.

Bij de dames won Huisman de wedstrijd door de sprint van een groep van veertien te winnen. Maria Sterk werd tweede.

Meerderheid vertrouwt griepvaccin niet

Een meerderheid van de mensen die stemden op onze FP-poll met de vraag 'vertrouw jij het Mexicaanse Griep-vaccin' antwoordt: nee. Dat blijkt uit de uitslag waar tot nu toe bijna 5000 stemmen op kwamen.

De meerderheid is maar klein, het is 55 procent 'nee', om 45 procent 'ja'. De verdeeldheid is ook goed te merken aan de argumenten die over en weer worden gegeven. Zowel de mensen die het vaccin niet vertrouwen als wel vertrouwen komen met nieuwsberichten en rapporten die hun gelijk moeten aantonen. Bij de 'nee'stemmers lijken ook onderbuikgevoelens mee te spelen.

Frenkck: "Vreemd om het niet te vertrouwen. Elk jaar wordt een griepprik uitgebracht waar ze ook geen 10 jaar tijd voor hebben om dit te testen, simpelweg omdat de griepvirussen elk jaar anders zijn. Met dit vaccin is precies hetzelfde gedaan." En stbabylon: "Natuurlijk vertrouw ik het. Dat ding is gemaakt door mensen die er echt wel verstand van hebben."

LiamP vertrouwt het echter niet: "De farmaceutische industrie woekert binnen de overheid en de medische organen die toezicht (zouden moeten) houden op de kwaliteit van medicijnen, gaan bij hun beoordeling enkel af op de rapporten die het farmabedrijf zelf opstelt over hun product: Wij van wc eend adviseren wc eend." En Monddood denkt: "Persoonlijk denk ik ook dat onze overheid zich heeft laten oplichten met miljoenen vaccins voor een griep die milder blijkt dan een normaal griepvirus."

Danny tot slot kijkt naar de cijfers: "Er zijn inmiddels miljoenen mensen gevaccineerd en dat heeft zo goed als geen problemen opgeleverd. Elk vaccin heeft bijwerkingen en elk vaccin heeft risico's. De risico's zijn echter heel klein. Veel kleiner dan de kans dat je dood gaat aan varkensgriep in ieder geval."

Stem ook nog mee. Of bezoek ons speciale griepforum FLU.



Johan Vlemmix heeft de griep overleefd.

[WB] Sábliková wint de 5 km

Martina Sábliková heeft in Hamar de Wereldbekerwedstrijd over 5.000 meter gewonnen. De Nederlandse dames stelden wederom teleur.

Sabliková rekende in een rechtstreeks gevecht af met de Duitse Stephanie Beckert. De Tsjechische won met een tijd van 6.50,08. Beckert eindigde in 6.52,80 als tweede. De winnende tijd betekende tevens een nieuw baanrecord.

Elma de Vries was op de achtste plaats de beste Nederlandse. In een veld van twaalf deelneemsters werden Renate Groenewold en Moniek Kleinsman elfde en twaalfde.

Uitslag 5.000 meter:

#NaamLandTijd
1Martina Sábliková Tsjechië6.50,07
2Stephanie BeckertDuitsland6.52,79
3Daniela AnschutzDuitsland6.59,62
4Clara HughesCanada7.00,24
5Kristina GrovesCanada7.01,48
8Elma de VriesNederland7.10,72
11Renate GroenewoldNederland7.13,17
12Moniek KleinsmanNederland7.18,43

Tussenstand Wereldbeker 3.000m/5.000m:

#NaamLandPunten
1Martina Sábliková Tsjechië280
2Stephanie BeckertDuitsland250
3Daniela AnschutzDuitsland200
4Kristina GrovesCanada160
5Clara HughesCanada150
10Ireen WustNederland69

Patient betaalt voor weigeren arts

Patiënten die op het laatste moment de behandeling door een dienstdoend arts weigeren, moeten zelf opdraaien voor de extra kosten die dat met zich meebrengt. Maar als een patiënt op tijd aangeeft bijvoorbeeld alleen een vrouwelijke arts te willen, moet dat mogelijk zijn. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) gisteren laten weten aan de Tweede Kamer.

Klink had de Kamer beloofd terug te komen op de vraag of patiënten artsen kunnen weigeren en of ze dan ook de extra kosten, bijvoorbeeld voor een ambulance, voor hun rekening moeten nemen. De PVV had vragen gesteld over een moslima die zich bij haar bevalling niet wilde laten bijstaan door een mannelijke arts.

Lopez gaat voor stoeltje bij US F1

José María López lijkt bijna zeker van een stoeltje bij het nieuwe Formule 1-team US F1. De Argentijn bezocht afgelopen week de thuisbasis van het team in Charlotte en bereikte een voorwaardelijke deal met het team. Hij moet dan wel sponsors meenemen naar het team.

Volgens Autosport is López daar goed mee bezig en heeft hij al 70% van zijn mee te nemen budget binnen. ”Tot nu toe hadden we het per telefoon besproken en omdat het proces goed verloopt hebben we het team persoonlijk bezocht en met Peter Windsor en Ken Anderson besproken. We hebben mondeling afgesproken dat we de deal volgende week af gaan ronden,” zei de Argentijn.

Volgens Windsor staat de 26-jarige coureur erg hoog op zijn verlanglijstje. López is een voormalige Renault-testcoureur en reed tussen 2004 en 2006 in de Formule 3000 en de GP2. Daarna keerde hij terug naar Argentinië waar hij eerst in de TC2000 saloon-serie. Daarin werd hij in 2008 kampioen en lijkt ook dit jaar weer de titel te pakken. Daarnaast reed López in 2008 enkele races in de FIA GT voor ACA Argentina Ferrari.

Twee Nederlanders in halve finales KEAN Open

Dylan Bennett heeft zich vrijdagavond laat geplaatst voor de halve finales van de KEAN Open 2009. De 25-jarige squasher, tijdens het proftoernooi in Delft als eerste geplaatst, was in zijn kwartfinalepartij tegen Ben Ford vanaf het begin heer en meester.

Na twee snel gewonnen games zakte de concentratie even weg bij de Eindhovenaar, waardoor hij het derde bedrijf aan de Engelsman moest laten. In de vierde game haalde de Nederlander weer zijn gebruikelijke niveau en was het pleit snel beslecht. Het werd 11-4, 11-6, 9-11 en 11-6 voor Bennett.

Ook Piedro Schweertman bereikte de laatste vier tijdens het met zesduizend Amerikaanse dollars gedoteerde squashtoernooi op Nederlandse bodem. De linkshandige Schweertman, de nummer zeven van de plaatsingslijst, maakte indruk met een knappe zege op de John Rooney, één van de grote favorieten voor de toernooizege. De aanvoerder van de Nederlandse ranglijst nam een 2-0 voorsprong in games, maar zag de als tweede gerangschikte Ier met een uiterste krachtsinspanning weer langszij komen. In de beslissende game schakelde de Nederlander echter weer een tandje bij, waarmee hij een prachtige overwinning boekte: 11-6, 11-9, 8-11, 10-12 en 11-5.

De halve finales van de KEAN Open 2009 beginnen zaterdag om 11.00 uur. Schweertman stuit daarin op de Australier Steve Finitsis (3), terwijl Bennett het moet opnemen tegen de als achtste ingeschaalde Stuart Crawford uit Schotland.

Heidi Klum kiest voor achternaam Seal

Heidi Klum gaat voortaan door het leven als Heidi Samuel. Het topmodel heeft de achternaam van haar echtgenoot Seal Samuel aangenomen, meldde showbizzblad People.

Het 36-jarige model gaf maar één reden voor de naamswijziging: haar huwelijk. Klum had overigens enige tijd nodig om tot haar beslissing te komen: het duo is al vier jaar getrouwd. Seal is bekend van hits als Crazy en Killer.

Ierland legt zich neer bij uitschakeling

De Ierse voetbalbond heeft verklaard zich neer te leggen bij de uitschakeling voor het WK in Zuid-Afrika. De kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Ierland hield de afgelopen dagen de gemoederen bezig, omdat Thierry Henry hands maakte bij het doelpunt waardoor de Fransen zich ten koste van Ierland plaatsten voor het WK.

De bond stelde voor om een replay te spelen, maar beseft nu dat dat niet mogelijk is. Volgens de Ieren heeft verder aandringen geen zin omdat zowel de FIFA als de Franse voetbalbond (FFF) niet van plan is om hieraan mee te werken.

"De Ierse voetbalbond bevestigt dat de Franse voetbalbond weigert in te gaan op het verzoek tot een replay, tegen de wens van beide aanvoerders in. Zonder twijfel is de geloofwaardigheid van fair-play geweld aangedaan door dit incident voor een wereldwijd publiek", aldus de Ierse bond in een verklaring.

"Ondanks onze grote teleurstelling bedanken we de spelers, de geweldige Ierse fans en het publiek voor de steun. We zullen doorgaan de FIFA op te roepen dit soort voorbeelden van vals spelen in de toekomst aan te pakken. Dit mag niet meer gebeuren", besluiten de Ieren.

Frankrijk plaatste zich woensdag ten koste van Ierland voor het WK nadat William Gallas zijn land naar de bevrijdende 1-1 kopte. Aan het doelpunt ging echter een duidelijke handsbal van Henry vooraf. Dit bleef onopgemerkt door de Zweedse arbiter Martin Hansson en zijn assistenten.

Cantona: "Ik had Henry een klap verkocht"

De Britse bladen kunnen weer smullen van de uitspraken van oud-sterspeler Eric Cantona. De excentrieke oud-speler van Manchester United nam onlangs de Franse bondscoach Raymond Domenech op de hak. Nu moet Thierry Henry eraan geloven.

Het Britse tabloid The Sun tekende de vermakelijke kritiek van Cantona gretig op. Nadat de Fransman zijn landgenoot Domenech "de domste trainer in Frankrijk sinds Lodewijk XVI" had genoemd, had hij ook wat over Henry te zeggen.

"Wat me het meest verbijsterd heeft is dat Henry na afloop naast Richard Dunne gaat zitten om hem te troosten, terwijl hij hem net bedrogen heeft", aldus Cantona over de houding van de Barcelona-spits.

Cantona zou daar op geheel eigen wijze mee om zijn gegaan. "Ik zou nog geen drie seconden getwijfeld hebben. Ik had hem zeker een klap verkocht", zo luidden de woorden van de oud-international.

"Ajax moet gebruik maken van eigen talenten"

Ajax moet de komende jaren nadrukkelijker gebruik maken van eigen talenten. Dit stelt algemeen directeur Rick van den Boog in een gesprek met het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers hebben niet de financiële middelen om veel nieuwe spelers aan te trekken in de komende transferperiodes.

"Als je de historie erop na slaat, dan heeft de eigen jeugd het altijd moeten doen bij deze club. Ajax dat de Champions League en de wereldbeker won in 1995: dat was een elftal vol met eigen jeugd en enkele buitenstaanders die een échte meerwaarde hadden. Ik blijf geloven dat we de jeugdopleiding zo goed kunnen maken, dat we van daaruit weer een echt Ajax-elftal kunnen krijgen dat ook Europees meetelt", liet Van den Boog weten tegen het AD.

De algemeen directeur van Ajax vindt dat er een nauwkeurige profielschets gemaakt moet worden om het hoogst mogelijke rendement uit een talent te halen. "Om het concreet te maken: in het profiel van centrale verdediger passen in het huidige voetbal geen spelers meer kleiner dan 1.85 meter. Een talent in onze B2 dat die lengte nooit zal halen, wordt niet verder opgeleid in die rol", legt de algemeen directeur.

"Alleen als we straks zien dat we in het profiel van rechtshalf geen direct inzetbare vervanger van de basisspeler in Ajax 2 hebben en de beste jeugdspeler daarachter heeft nog drie jaar nodig, dan kunnen we een tussenoplossing kopen. Die komt dan van een bestaande scoutingslijst. Daarop staan geen jongens die 20 miljoen euro kosten, maar ook geen modale Eredivisie-spelers."

Ex Britney Spears achter tralies

Het ex-vriendje van zangeres Britney Spears verdwijnt 45 dagen achter de tralies omdat hij een rechtbankmedewerker omver reed die hem een straatverbod probeerde te overhandigen. De rechter veroordeelde de 37-jarige Adnan Ghalib gisteren ook nog eens tot een taakstraf van 45 dagen en het volgen van een cursus woedebeheersing.

Fotograaf Ghalib reed de rechtbankmedewerker in februari omver, terwijl die hem een straatverbod probeerde aan te reiken dat door de vader van Spears was afgedwongen. Het slachtoffer moest op de motorkap van de Mercedes-Benz springen en brak zijn pols.

Justitie probeerde Ghalib aanvankelijk achter de tralies te krijgen wegens mishandeling en een aanval met een dodelijk wapen, maar liet deze aanklachten later vallen.

Ex-vriendje Britney Spears achter de tralies  (foto: ANP)

Smit overweegt te stoppen

Gretha Smit heeft gezegd dat ze overweegt om te stoppen met schaatsen. Smit, die in 2002 op de Winterspelen in Salt Lake City zilver won op de 5.000 meter, eindigde tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hamar als achttiende in de B-groep op de 5 kilometer.

"Twee jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn scheenbeen en sindsdien heb ik er last van," aldus de achtvoudig Nederlands marathonkampioene en winnares van viermaal goud bij de NK afstanden. "Ik kan het gewoon niet onder controle houden en na vijf rondjes kan ik niks meer met dat been."

Op de vraag of de race in Hamar haar laatste was zei ze: "Daar moet ik nog goed over nadenken. Maar zo heb ik er geen zin meer in. Zo ben ik er klaar mee."

'Chelsea wil Hiddink terug als directeur'

De Britse krant The Guardian bericht zaterdag dat Chelsea van plan is om Guus Hiddink tot technisch directeur te benoemen. Er bestaat nog onzekerheid of de Nederlander zijn contract bij de Russische voetbalbond wil verlengen.

Op Stamford Bridge werd Hiddink in korte tijd razend populair. De succescoach ging op interim-basis aan de slag met een spelersgroep die onder Luiz Felipe Scolari z'n draai niet wist te vinden. Onder Hiddink wist de ploeg de FA Cup te winnen.

Momenteel is bij Chelsea geen technisch directeur actief. Frank Arnesen vervult als sportief directeur enkele taken die normaal gezien door een td worden uitgevoerd. Chelsea-coach Carlo Ancelotti ziet een eventuele komst van Hiddink absoluut zitten.

"Hij is mijn vriend. Laat hem maar komen als hij vrije tijd heeft. Misschien kan ik wel een tijdje op vakantie", aldus de voormalige coach van AC Milan, die het vakmanschap van Hiddink zeer waardeert.

Lijfarts Jackson beschuldigt collega's

De lijfarts van Michael Jackson was naar eigen zeggen niet de eerste dokter die de popster van het krachtige narcosemiddel propofol voorzag. Dat blijkt uit gisteren openbaar gemaakte rechtbankdocumenten.

Dokter Conrad Murray wordt ervan verdacht de zanger een fatale dosis van het narcosemiddel te hebben toegediend. De arts stelde tijdens een politieverhoor dat hij niet de eerste arts was die de zanger het middel toediende. Hij wees met een beschuldigende vinger naar twee artsen die het popfenomeen in Duitsland van propofol voorzien zouden hebben.

De arts biechtte op de zanger een kleine dosis propofol te hebben gegeven op diens sterfdag. Murray vertelde de politie dat hij bang was dat Jackson verslaafd was aan het middel en daarom probeerde hij de zanger met kleine dosissen geleidelijk van de drug af te helpen.

Tweemansbob nog niet zeker

Bij de wereldbekerwedstrijden in Lake Placid heeft Edwin van Calker in de tweemansbob met remmer Sybren Jansma nog niet het vereiste vormbehoud laten zien voor een startbewijs voor de Olympische Spelen in Vancouver. Het duo eindigde als zestiende, terwijl een plek bij de eerste tien nodig was.

De Nederlandse bob kwam in de wedstrijd, gewonnen door de Amerikanen John Napier en Chuck Berkeley, snelheid tekort. Ze eindigden op bijna twee seconden achterstand van het winnende duo.

'Inter wil Balotelli inruilen voor Fàbregas'

Volgens een bericht van het Italiaanse Tuttosport zijn Internazionale en Arsenal met elkaar in gesprek over een mogelijke spelersruil. Het zou gaan om spits Mario Balotelli (Inter) en middenvelder Cesc Fàbregas (Arsenal).

Tuttosport beweert dat de verhoudingen tussen Balotelli en coach José Mourinho bekoeld zijn en daarom zou de spits op de transferlijst worden gezet. Recente ontwikkelingen rondom het duo lijken daar geen verandering in te brengen.

Naar verluidt is Arsène Wenger, coach van Arsenal, een liefhebber van Balotelli en volgt hij de speler zodoende met interesse. Tuttosport geeft vervolgens aan dat Inter en Arsenal op een spelerswissel uit zouden zijn.

Dat zou betekenen dat Fàbregas naar Milaan zou verkassen en dat SuperMario juist zijn carrière voortzet in Londen. Fàbregas zou voor Mourinho de eerste keuze zijn om aan het middenveld toe te voegen. Geen van beide clubs heeft commentaar geleverd op het bericht van Tuttosport.

Verdachten aanslagen India in Italië opgepakt

De politie heeft in de Noord-Italiaanse stad Brescia twee Pakistanen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de aanslagen van november 2008 in de Indiase stad Mumbai. Daardoor kwamen meer dan 160 mensen om.

De Italiaanse politie heeft in het onderzoek naar de twee nauw samengewerkt met de Indiase autoriteiten en de FBI, de Amerikaanse federale recherche. De Pakistanen drijven een bureau in Brescia, vanwaaruit geld naar het buitenland kan worden overgemaakt. Zij zouden onder een valse naam in de dagen voor de aanslagen een telecommunicatiedienst via internet hebben onderhouden. Mensen die contacten met de plegers van de aanslagen hadden, zouden daarvan gebruik hebben gemaakt.

Verdachten aanslagen India in Italië opgepakt  (foto: ANP)

Brand legt vliegverkeer Praag stil

Een brand in de verkeerstoren heeft het vliegverkeer van en naar de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad Praag vandaag stilgelegd. Dat heeft een woordvoerster van de op een na belangrijkste luchthaven van Centraal- en Oost-Europa meegedeeld.

Het vliegverkeer ligt sinds 07.55 uur stil. Inkomende vluchten worden omgeleid naar de luchthaven van Karlovy Vary in het westen van Tsjechië of naar Dresden en Düsseldorf in Duitsland.

Neushoorn geboren in Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen is zaterdagochtend een neushoorn geboren. Moeder Dounia schonk na een zwangerschap van anderhalf jaar en na dagenlange signalen van een aanstaande bevalling het leven aan een dochter, meldde een woordvoerder.

Het is voor het eerst dat een neushoorn die zelf in het Brabantse safaripark is geboren zelf voor nageslacht zorgt. Moeder en dochter maken het goed.

Verzorgers verwachten dat de baby over enkele dagen een naam krijgt en naar buiten kan om zich aan de bezoekers te tonen.

Amsterdam wil panel van hoerenlopers

Amsterdam wil dat hoerenlopers gaan helpen bij het signaleren van misstanden in de prostitutie. De gemeente gaat een panel van klanten van prostituees oprichten. Zij moeten de hoofdstad gaan informeren over vrouwen die gedwongen achter het raam staan of minderjarigen die seks hebben voor geld.

Dit staat in een plan dat burgemeester Job Cohen deze week aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Doel daarvan is de samenwerking tussen overheidsinstanties, welzijnsinstellingen en andere partijen die bij prostitutie betrokken zijn te verbeteren.

Hoerenlopers helpen bij het signaleren van misstanden in de prostitutie?  (foto: ANP)

Mercedes: "Schumacher rijdt niet in 2010"

Michael Schumacher zal in 2010 niet voor Mercedes Grand Prix in de Formule 1 gaan racen. De renstal van Ross Brawn ontkende de geruchten die door Eddie Jordan de wereld zijn ingeholpen dat de zevenvoudig wereldkampioen zou staan voor zijn rentree in de sport.

"Het is logisch dat er altijd speculatie zal zijn over de rijders zolang er nog een cockpit vrij is. Sommige speculaties zijn niets anders dan dromen die niet zullen uitkomen," meldde een woordvoerder van Mercedes GP tegen persbureau Reuters over de mogelijke terugkeer van Schumacher in een Formule 1-bolide.

Uitslagen Eredivisie (21/11/2009)

Om 18:45 en 19:45 uur werd er op drie velden afgetrapt. Hieronder kun je de uitslagen vinden van die wedstrijden

Roda JC - AZ 2-4
3' Lens 0-1
27' Kah 1-1
53' Yulu Matondo 2-1
70' Elm 2-2
75' Lens 2-4
80' Jonathas 2-4

Toeschouwers: 16.400
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Parkstad Limburg, Rotterdam
Gele kaart: Junker (Vitesse), Jonathas (AZ)
Rode kaart: 90+1' Jonathas

Opstellingen:

Roda JC: Castro, Saeijs (76/ Delorge), De Fauw, Kah, Lachambre (81/ Skoubo), Janssen, Vormer, Hadouir, De Jong, Junker, Yulu Matondo

AZ: Romero, Jaliens (46/ v.d. Velden), Moisander, Moreno, Swerts, Mendes da Silva, Holman, Schaars, Elm, Lens (76/ Jonathas), Martens (57/ Wernbloom)



NAC Breda - NEC 2-2
10’ Vleminckx 0-1
14’ Wellenberg (e.d.) 1-1
54’ Ntibazonkiza 1-2
62’ Amoah 2-2
77' Amoah 3-2
82’ Ntibazonkiza 3-3

Toeschouwers: 17.750
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Gele kaart: Penders (NAC Breda), Radomski, Worm, Vleminckx (NEC)


Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Zwaanswijk, Schilder, Kwakman, Gorter, Kolkka (46/ Elshot), Leonardo, Amoah, Lurling

NEC: Babos, Wellenberg, v. Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Radomski, Goossens (80/ Ten Voorde), Davids, Worm (46/ Fejzullahu), Vleminckx, Ntibazonkiza


RKC Waalwijk - FC Groningen 3-1
18’ Benschop 1-0
30’ Berger 2-0
42’ Matavz 2-1
56’ Benschop 3-1

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Mandemakers stadion, Waalwijk
Gele kaart: Agustien (RKC Waalwijk), Granqvist, Ajilore (FC Groningen)
Rode kaart: 11' Luciano (FC Groningen)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Levita, Varela, Gudde, v.Mosselveld, D.Mulder, Berger, Obodai, Agustien (80/ Colin), Metaj, Benschop (75/ Benson), Idabdelhay

FC Groningen: Luciano,De Roover (46/ Holla), Sankoh, Granqvist, M.Jansen (67/ Zonneveld), Ajilore, Lovre, Bacuna, v.d.Laak, Matavz, Enevoldsen (13/ v. Loo)

Rosberg verwacht overwinningen in 2010

Nico Rosberg verwacht dat hij in 2010 enkele overwinningen in de Formule 1 zal gaan boeken. Van de Duitser wordt verwacht dat hij in de komende dagen zal tekenen bij Mercedes Grand Prix na sinds 2006 voor Williams uitgekomen te zijn. Bij die renstal vertrok hij onlangs.

"Ik denk dat verandering goed is. Ik ben nu vier jaar bij Williams geweest en het is goed voor mij om eens in een andere omgeving actief te zijn," zei Rosberg bij een PR-evenement van Allianz op de Hungaroring. "Het geeft me de mogelijkheid om te kijken hoe een ander team werkt en om me te ontwikkelen als coureur. Daarnaast wil ik de stap maken naar een auto waarmee ik races kan winnen."

Rosberg denkt dat zowel Red Bull Racing als Mercedes Grand Prix, dat tot vorige week Brawn GP heette, weer vooraan mee zullen gaan draaien in de Formule 1. Daarnaast verwacht hij dat Ferrari en McLaren zich weer vooraan melden. "Ik weet alleen niet wie het snelste zal zijn. Ferrari en McLaren omdat ze in het verleden het al waren en Brawn en McLaren omdat ze dit jaar er bij zaten en niet alleen in het begin van het jaar, maar ook omdat ze door het jaar heen ontwikkeld hebben. Ze hadden aan het einde van het jaar nog steeds de snelste auto."

Boom rijdt twee veldritten

Wielrenner Lars Boom zal deze winter maar twee keer in het veld actief zijn. De Rabo-coureur zal begin januari in Sint-Michielsgestel crossen en daarna op 10 januari in Heerlen zijn Nederlandse titel verdedigen.

Boom kan in vrijwel elke cross rijden deze winter, maar de Nederlander geeft de voorkeur aan het voorjaar op de weg. Hij wil optimaal presteren in het voorjaar in de Ronde van Vlaanderen en in Parijs – Roubaix. "Maar ik ben genoeg liefhebber van het crossen om er toch een paar te willen rijden deze winter," zei de wielrenner.

Bewegingsvrijheid kampbewoners

Srilankanen die opgesloten zitten in interneringskampen in het noorden van hun land, kunnen vanaf 1 december het kamp vrij in- en uitlopen. Dat heeft regeringsadviseur Basil Rajapakse, broer van president Mahinda Rajapakse, gezegd tijdens een bezoek aan het grootste kamp, Manik Farm. De regering houdt zich volgens de adviseur aan haar belofte dat alle kampen op 31 januari gesloten zullen zijn.

In de kampen zitten ongeveer 136.000 vrouwen en kinderen, die wegens de strijd tussen het regeringsleger en de guerrillabeweging Tamil Tijgers op de vlucht waren geslagen. Kort na de val van het laatste bolwerk van de Tamil Tijgers in mei waren dar er nog ongeveer 280.000. De autoriteiten zeiden dat de mensen pas worden vrijgelaten, zodra is vastgesteld dat ze niet bij het gewapende verzet betrokken zijn geweest. Amnesty International heeft aandacht gevraagd voor de mensonterende omstandigheden in de kampen. De bewoners beschikken bijvoorbeeld nauwelijks over sanitaire voorzieningen. In oktober kregen ongeveer 41.000 mensen toestemming het interneringskamp te verlaten.

Veldrijders uit Mongolië rijden in Nederland

Komende week staan er bij de veldrit in Gieten vier aparte renners aan de start. Johan Museeuw is er in geslaagd om coureurs uit Mongolië aan de start te laten verschijnen. Bolbaatar Bolderdene, Ariunbold Noaranbat, Naran Khangarid en Baasankhuu Myagmasuren zullen nog niet meedoen om de zege.

"Het gaat goed en stap voor stap boeken de jongens progressie," meldt Museeuw. Het kwartet hoopt in de toekomst zich te kunnen gaan meten met de wereldtop. Ze zullen deze winter in Nederland nog in Huijbergen, Hoogerheide en Surhuisterveen te zien zijn, waarna het WK in het Tsjechische Tabor nog volgt. "Ze voelen zich als krijgers die Dzjengis Khan vertegenwoordigen. Mongolen gaan altijd en overal tot het uiterste," zegt Tom Lanhove die het project bedacht heeft.

"De Mongoolse federatie wil zich gaan specialiseren in veldrijden. Op de weg is voor hen niets te halen. De omstandigheden om te crossen zijn er ideaal, maar voor wegwielrennen ontbreekt het aan infrastructuur. Het individuele karakter van veldrijden past beter bij de mogelijkheden. Dit project wordt daarom gezien als een droomkans. Mongolië is onbekend. De sporten daar zijn worstelen en handboogschieten. Maar deze renners zijn geen sukkelaars. Het zijn ruwe diamanten die geslepen moeten worden," zegt Lanhove die heilig gelooft in het project.

Geen herkansing vaccinatie kinderen

Ouders die niet in staat zijn hun kinderen volgende week te laten inenten tegen de Mexicaanse griep krijgen geen mogelijkheid om de prik later te halen. De vaccinaties van baby's en peuters hebben alleen volgende week plaats, zo bevestigde een woordvoerster van GGD Nederland naar aanleiding van berichtgeving in het Nederlands Dagblad.

Vanuit logistiek oogpunt is het niet mogelijk om inhaaldata te plannen, laat de woordvoerster weten. "In principe worden er na volgende week geen prikken meer gegeven", aldus de woordvoerster. Het is wel mogelijk de afspraak te verzetten in dezelfde week. Dat geldt ook voor kinderen die een temperatuur van 38 graden of meer hebben. Zij kunnen op een ander tijdstip volgende week een prik halen. Eerder lag de ondergrens nog op 38,5 graden, de GGD stelde dit met een halve graad naar beneden bij.

Ruim 1 miljoen mensen zijn opgeroepen om een inenting te halen tegen de Mexicaanse griep. Het gaat om 830.000 kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby's van 0 tot en met 5 maanden.

Ouders die echt geen mogelijkheid zien om hun kind volgende week te laten inenten kunnen er wel voor kiezen om alsnog voor de herhalingsprik te gaan, enkele weken later. "Je kunt beter één prik halen dan helemaal geen prik", aldus de woordvoerster.

Vroemen toch niet vrijgesproken

De vrijspraak die oud-atleet Simon Vroemen kreeg in de zaak rond het EK atletiek in Göteborg is teruggedraaid. Het Instituut Sportrechtspraak verklaarde tegelijkertijd ook de de atletiekunie als de Dopingautoriteit niet ontvankelijk, waardoor Vroemen alsnog geen straf krijgt.

De Nederlandse atleet nam tijdens het EK atletiek in 2006 meerdere malen een hersteltransfuus tot zich, iets wat tegen de regels van de IAAF is. De Nederlandse atletiekbond wilde Vroemen aanvankelijk niet straffen omdat hij zijn carrière beëindigd had, maar nadat de atleet naar de Spelen in Peking wilde gaan werd de zaak na een onderzoek alsnog aanhangig gemaakt bij het Instituut Sportrechtspraak.

Dat sprak Vroemen eerst vrij, maar komt daar nu alsnog op terug. Omdat de atletiekunie niet ontvankelijk is verklaard wil directeur Rien van Haperen mogelijk naar het CAS in Lausanne stappen.

[WB] Davis opnieuw ijzersterk

Een hattrick voor Shani Davis. De Amerikaan heeft ook de derde 1500 meter van dit wereldseizoen gewonnen. De Amerikaan wist de schaatsmijl af te leggen in een nieuw wereldrecord voor laaglandbanen 1.44,27. Davis pakte met deze tijd ook nog eens het baanrecord van Simon Kuipers af.

De Canadees Lucas Makowsky wist met een tweede plaats te verrassen. De Canadees was met 1.45,40 een ruime seconde langzamer dan de Amerikaan. Havard Bøkko wist op eigen terrein beslag te leggen op de derde plaats. De Noor passeerde de finishlijn van het Vikingskipet in Hamar na 1.45,61.

De Nederlanders speelden geen enkele rol van betekenis. Mark Tuitert werd 6e, Remco Olde Heuvel 8e, Rhian Ket werd 15e en Stefan Groothuis kwam niet verder dan de 17e plaats. Groothuis was eerder dit seizoen nog vierde in Berlijn en derde in Heerenveen.

Ik ben asociaal

Het was een normale avond in het studentencafé waar ik achter de bar stond. Allemaal studenten die genieten van het begin van het weekend. Op de banken zit een groepje mensen gezellig te ouwehoeren onder het genot van menig biertje, aan een tafel zit een stelletje te schaken, een groepje meiden die ik nog niet eerder gezien heb bezetten het dansvloertje en aan de bar zitten een aantal oudere stamgasten, die praktisch tot het meubilair gerekend worden. Het was nog vroeg, het was nog rustig, dus een mooi moment om zelf ook nog wat te drinken te pakken.

CD/DVD: Annihilator - LIVE at Masters of Rock

Op de voorkant van de nieuwe live cd/dvd van de Canadese thrash metal formatie Annihilator staat niemand minder dan Jeff Waters afgebeeld. Met zijn kenmerkende rode Flying V-gitaar om de schouders, treffen we hem, half gebogen, op de rand van het podium aan. Op de achterkant staat vermeld: 'produced by Jeff Waters', maar dat is niet alles, ook de 'live audio' is 'mixed & mastered by Jeff Waters'. Had ik Jeff Waters al genoemd? Jeff Waters is Annihilator, en Annihilator is Jeff Waters, een metal grootheid van het eerste uur.


Zuid-Afrika richt 'WK-rechtbanken' op

Zuid-Afrika gaat speciale rechtbanken oprichten, die tijdens het WK Voetbal volgend jaar snelrecht zullen toepassen. Alle zaken die met het WK te maken hebben worden daar afgehandeld. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse overheid gisteren bekendgemaakt.

De 'snelrechtbanken' zullen voorrang verlenen aan zaken waarbij buitenlanders betrokken zijn "of die nou slachtoffer of dader zijn". Het gaat om 54 rechtbanken verdeeld over de negen speelsteden. Daar zal vijftien uur per dag gedurende het hele toernooi recht gesproken worden, aldus een regeringswoordvoerder. Het project kost omgerekend 90.000 euro.

In Zuid-Afrika komen dagelijks gemiddeld vijftig mensen om door geweld en er vinden jaarlijks ongeveer 250.000 huisinbraken plaats. Het ministerie van Justitie vermoedt een stijging van de criminaliteit als honderdduizenden buitenlandse bezoekers tijdens het WK in het land zijn.

Huntelaar tot einde seizoen bij AC Milan

Vrijdag gaf Adriano Galliani, vice-voorzitter van AC Milan, te kennen dat een vertrek van Klaas Jan Huntelaar of Gennaro Gattuso voorlopig niet aan de orde is.

"Huntelaar en Gattuso zullen bij Milan blijven, in ieder geval tot het einde van dit seizoen", aldus de vice-preses van de Rossoneri op milannews.it. Voorlopig lijkt de Nederlander dus nog krediet te hebben.

Huntelaar kwam afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro over van Real Madrid. Bij de Spaanse topclub kwam de Oranje-international niet volledig tot bloei en na het aantrekken van nieuwe sterspelers kreeg hij te horen dat hij mocht vertrekken.

Gattuso maakt sinds 1999 deel uit van de Milanese selectie, maar de kans is niet gering dat zijn periode bij de topclub richting het einde gaat. Giuseppe Favalli zal volgende zomer zijn carrière beëindigen en naar verwachting krijgt Dida geen nieuw contract.

Imago trucker centraal in nieuwe campagne

Transport en Logistiek Nederland (TLN) begint vandaag een grootscheepse campagne om het imago van truckers op te poetsen en iets te doen aan de vele vooroordelen die er over vrachtwagenchauffeurs bestaan.

Van 1995 tot 1998 bestookte de goederenvervoerders Nederland met de slogan 'Zonder transport staat alles stil'. "Die is echt heel goed blijven hangen en vormt daarom ook de basis voor de huidige campagne" zei een woordvoerder van TLN. Dit keer moet 'Zonder transport geen...' het gaan doen. Daarmee wil brancheorganisatie TLN duidelijk maken dat zonder transport veel zaken geen doorgang kunnen vinden. "Denk aan kennis, zonder boeken geen kennis en die boeken moeten vervoerd worden. Denk aan eten, denk zelfs aan Sinterklaas. Zonder transport geen cadeautjes."

Volgens TLN-voorzitter Alexander Sakkers weten mensen dat ook wel. "De meeste mensen realiseren zich dat transport belangrijk is, maar vaak wordt toch negatief gedacht over de sector. Vrachtauto's zouden fileveroorzakers zijn, lastig op de weg en zorgen voor oponthoud." Hij meent dat er meer begrip nodig is voor de sector. "De enkele chauffeur die zich minder professioneel gedraagt, verknoeit het voor de hele sector."

Als belangrijkste onderdeel van de driejarige campagne worden 150 speciaal uitgeruste vrachtauto's de weg opgestuurd.

CD: Blondie - Blondie Singles Collection 1977-1982

Blondie is sentiment. Blondie is leuk en goed en bijzonder. Pioniers in de Amerikaanse punkrock en newwave scene van de midjaren zeventig. Grofweg kent de band twee grote tijdsperiodes: die van de oprichting in 1975 tot de ontbinding in 1982 en die van de reunie in 1997 tot nu. De Blondie Singles Collection beslaat deze eerste periode en kan met het oog op de vele hits niet anders dan veelbelovend zijn.



Cuba deelt gratis penisimplantaten uit

De Cubaanse regering biedt gratis penisimplantaten aan. Mannen met erectieproblemen in zeven Cubaanse provincies komen in aanmerking voor de procedure, "die normaal alleen tegen hoge kosten exclusief in westerse landen wordt aangeboden", aldus uroloog Juan Carlos Yip gisteren in de Cubaanse krant Juventud Rebelde.

Mannen met diabetes of problemen met hun bloedsomloop komen het eerst aan de beurt, evenals veertigplussers.

'Jeugdzorg zit zichzelf in de weg'

De Jeugdzorg in Nederland is onverantwoord complex georganiseerd en hopeloos gefragmenteerd. De evaluatie van de Wet op de Jeugdzorg laat zien dat de huidige organisatie van de Jeugdzorg een goede jeugdzorg in de weg zit. De diverse organisaties die voor de jeugdzorg verantwoordelijk zijn moeten de handen ineenslaan "om gezamenlijk voor een verantwoord resultaat te zorgen, ook in ieder individueel geval."

Dat schrijft de Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer, vandaag  in de Volkskrant. Hij maakt zich "ernstige zorgen" over de vraag of kinderrechten in Nederland wel voldoende uit de verf komen. De waarborging van deze rechten, vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties, ligt in handen van 'de Jeugdzorg', met een beperkte controle van de rechter daarop.

Brenninkmeijer signaleert een gebrek aan 'commitment' bij de voor de jeugdzorg verantwoordelijke organisaties om gezamenlijk op te trekken. De oorzaak hiervan moet gezocht worden in de verschillende lagen en bevoegdheden, financieringsstromen en machtsstructuren. "Er blijven slechts individuele medewerkers over, die vaak jong en onervaren zijn en werken in een organisatie waar het management vaak tekort kan schieten."

FOK! vandaag grotendeels onbereikbaar

Later vandaag zal FOK! gedurende langere tijd onbereikbaar zijn in verband met het fysiek verhuizen van onze servers van serverlocatie Redbus naar serverlocatie euNetworks. Onze hostingprovider TRUE vertrekt uit redbus en wij vertrekken mee.

Eerder deze week werden al wat werkzaamheden uitgevoerd en zijn vier nieuwe Dell servers en een KVM over IP geïnstalleerd in ons splinternieuwe rack in euNetworks.  Vandaag zijn de rest van onze servers aan de beurt.   Dit houdt concreet in dat vanaf het moment dat de stekkers bij redbus eruit gaan tot het moment dat de boel in euNetworks is geïnstalleerd, gecontroleerd en opgestart FOK! geheel onbereikbaar zal zijn.
 
Update over de verhuizing verspreiden we middels korte tweets op deze twitterpagina.

Boek: Lauren Henderson - Fatale kus

Tienermeisjes hebben het maar zwaar met al hun onzekerheden. Ben ik niet te dik, ben ik niet lelijk, welke spijkerbroek moet ik aan, hoe gedraag ik me cool, hoe trek ik de aandacht van jongens? Genoeg om mee te worstelen dus, maar de hoofdrolspeelster Scarlett uit de nieuwste tienerchicklit van Lauren Henderson heeft er nog een extra zorg bij: heeft zij echt die knappe Dan McAndrew gedood door hem te zoenen? Was het echt een Fatale kus?



FOK! vandaag grotendeels onbereikbaar

Later vandaag zal FOK! gedurende langere tijd onbereikbaar zijn in verband met het fysiek verhuizen van onze servers van serverlocatie Redbus naar serverlocatie euNetworks.  Onze hostingprovider TRUE vertrekt uit redbus en wij vertrekken mee.
 
Eerder deze week werden al wat werkzaamheden uitgevoerd en zijn vier nieuwe Dell servers en een KVM over IP geïnstalleerd in ons splinternieuwe rack in euNetworks.  Vandaag zijn de rest van onze servers aan de beurt.   Dit houdt concreet in dat vanaf het moment dat de stekkers bij redbus eruit gaan tot het moment dat de boel in euNetworks is geïnstalleerd, gecontroleerd en opgestart FOK! geheel onbereikbaar zal zijn.
 
Update over de verhuizing verspreiden we middels korte tweets op deze twitterpagina.

Acties tegen AOW-plan kabinet

De FNV voert vandaag op vier plaatsen actie tegen het plan van het kabinet om de AOW-leeftijd en de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. FNV-voorzitter Agnes Jongerius en CNV-voorzitter Bert van Boggelen zullen de massa toespreken op de Coolsingel in Rotterdam. De FNV verwacht alleen daar al zo'n 20.000 mensen.

Verder zijn er rond het middaguur bijeenkomsten in Assen, Deventer en Eindhoven. De FNV heeft gratis bussen ingezet en gaat bovendien met de tijd mee door mensen de mogelijkheid te geven om via internet en Twitter uiting te geven aan hun verontwaardiging.

Vakbeweging en werkgevers konden het in de Sociaal-economische Raad niet eens worden over de toekomst van de AOW, waarna het kabinet zelf kwam met een plan, waarmee een meerderheid in de Tweede Kamer op hoofdlijnen instemde. De vakbeweging wil nu de Tweede Kamer en de Eerste Kamer onder druk zetten om niet akkoord te gaan.

De belangrijkste bezwaren van de vakbonden zijn dat mensen er financieel op achteruit gaan en dat vooral mensen met een zwaar beroep de dupe dreigen te worden. Het kabinet wil de verhoging van de leeftijd in twee stappen invoeren, in 2020 en in 2025. De FNV heeft als uitgangspunt dat AOWén pensioen op de leeftijd van 65 jaar moeten ingaan. Als mensen er voor kiezen langer te werken, moet dat kunnen en moeten ze daarvoor een hoger pensioen ontvangen.

'Nederlanders kritisch over AOW-beleid'

Driekwart van de Nederlanders denkt benadeeld te worden door de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Ook voelt 75 procent van de bevolking niets voor overheidsingrijpen in de pensioenen, blijkt uit een onderzoek van ADV Market Research dat in opdracht van de FNV is uitgevoerd.

Nederlanders hebben volgens de onderzoekers evenmin veel vertrouwen in het voornemen van het kabinet om mensen met zwaar werk na dertig jaar aan een lichtere baan te helpen. Slechts 22 procent van de ondervraagden denkt dat het plan gaat werken.

De FNV stelt de uitkomst van het onderzoek te zien als een stimulans om door te gaan met het ageren tegen de AOW-plannen van het beleid.

Chaos op A16 door verkeersongeval

Op de A16 ter hoogte van Dordrecht zijn vannacht twee personenauto's en twee vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. Een vrachtwagenchauffeur raakte door het ongeval bekneld en is later in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, meldde de politie. De inzittenden van de andere voertuigen zijn ongedeerd.

De twee personenauto's kwamen volgens de politie omstreeks kwart voor vier met elkaar in botsing. Een vrachtwagenchauffeur stopte en probeerde het verkeer te regelen, maar kon niet verhinderen dat een andere vrachtauto zonder vaart te minderen de stilstaande voertuigen ramde.

De A16 is inmiddels volledig afgesloten tussen randweg Dordrecht en De Zuidpunt. "Het is een behoorlijke chaos", stelde een politiewoordvoerster. Het kan nog uren duren voor de weg wordt vrijgegeven.

Explosie in Chinese mijn eist levens

Zeker 31 kompels zijn overleden door een gasexplosie in een kolenmijn in het noordoosten van China. Ongeveer 82 mensen zitten nog vast in de schachten. Dat meldden Chinese staatsmedia vandaag.

Op het moment van de explosie waren 528 personen in de mijn aan het werk, maar de meeste mijnwerkers wisten zich in veiligheid te brengen, aldus lokale autoriteiten van de stad Hegang in de provincie Heilongjiang aan de grens met Rusland. De Chinese vicepremier Zhang Dejiang is onderweg naar de plaats van het ongeval om de reddingswerkzaamheden aan te sturen.

De Chinese mijnen zijn de dodelijkste ter wereld. Vorig jaar kwamen er volgens officiële cijfers meer dan 3200 mensen om door ongelukken.

'Gerrit Zalm verdedigde beleid DSB'

Oud-minister Gerrit Zalm verdedigde als financieel directeur van DSB het kredietbeleid van die bank tegenover de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat schrijft de Volkskrant vandaag nadat de krant inzage had in een brief met die strekking. In de brief zou Zalm hebben ontkend dat DSB-klanten met te hoge leningen opzadelt.

Zalm was tot december 2008 een jaar lang financieel directeur van DSB Bank. Zalm heeft tegenover de Volkskrant verklaard niet te willen reageren op de brief zolang er onderzoeken lopen naar zijn rol in de ondergang van DSB.

Lees ook de FOK!-column Gerrit Zalm, de slechtste minister van Financiën.


Levenslang voor spion voor Cuba

Een voormalig ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft toegegeven dat hij heeft gespioneerd voor Cuba. Hij is akkoord gegaan met een levenslange celstraf. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie gisteren laten weten.

De 72-jarige Walter Myers spioneerde bijna dertig jaar lang voor het Cubaanse regime. De man had geruime tijd toegang tot geheime documenten over Cuba.

Ook zijn vrouw Gwendolyn (71) heeft gespioneerd voor het communistische regime en moet zes à 7,5 jaar achter de tralies. Het paar was in 1979 gerekruteerd. Zij werden in juni opgepakt.

Ruud Vreeman ontvangt erepenning mogelijk onterecht

De voormalige burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman heeft van de Universiteit van Tilburg een erepenning mogen ontvangen. De ex-burgemeester ontving de penning voor zijn uitzonderlijke inzet als burgemeester voor de belangen van de universiteit.

De universiteit had Vreeman deze erepenning eigenlijk niet mogen geven. FOK!user Dr_Strangelove kwam tot deze conclusie. Het blijkt dat een erepenning onder een gift valt, welke niet aan een (ex-)ambtenaar mag worden uitgereikt omdat corruptie op de loer ligt. Het is daarbij niet belangrijk of de burgemeester de universiteit zoveel bevoordeelde dat hij handelde in strijd met zijn plicht (artikel 177a lid 2 Wetboek van Strafrecht).

Dr_Strangelove verwijst naar literatuur uit het strafrecht. "In aant. 4 op art. 177 Sr (in welk artikel onder meer wordt strafbaar gesteld degene die een ambtenaar een gift of belofte doet met het oogmerk om hem te bewegen in zijn bediening, in strijd met zijn plicht, iets te doen of na te laten), wordt door Noyon/Langemeijer/Remmelink onder meer opgemerkt: Gift staat tot belofte als: het gegevene tot hetgeen waarvan het geven in uitzicht wordt gesteld. Bij geen van beide behoeft juist gedacht te worden aan iets materieels, iets dat vatbaar is om van hand tot hand te worden overgegeven, noch ook iets dat op geldswaarde kan worden geschat. (…) Het voorwerp van de gift of de belofte zal echter enige waarde moeten hebben, zij het ook een ideële, eventueel alleen voor hem aan wie zij wordt gedaan."

Vreeman kwam vorige maand in opspraak toen aan het licht kwam dat hij als burgemeester van Tilburg meer geld had uitgegeven aan het Midi/Adje theater, zonder de raad daarover in te lichten.

Ierland verzoekt FIFA opnieuw om replay

Ierland heeft vrijdag bij wereldvoetbalbond FIFA wederom een verzoek ingediend om de wedstrijd tegen Frankrijk over te mogen spelen. De bond had een eerder verzoek van de Ieren vrijdag nog geweigerd.

Ierland vraagt bij het verzoek steun van de Franse voetbalbond. Thierry Henry maakte in de verlenging hands, zodat William Gallas de bal in kon koppen en zijn land zo naar het WK te helpen. De scheidsrechter was dit ontgaan. Henry gaf na afloop van het duel eerlijk toe dat het hands was geweest. "We vragen de Franse voetbalbond om dit verzoek, samen met die van beide aanvoerders, Robbie Keane en Thierry Henry, richting de FIFA te steunen," zo luidde een verklaring van de Ierse bond. De Fransen reageerden hierop met de mededeling dat het besluit van de FIFA bindend is en dat er geen replay gespeeld zal gaan worden.

Tientallen arrestaties bij rellen in Brussel

In de Brusselse deelgemeente Anderlecht zijn vrijdagavond ongeregeldheden uitgebroken tussen een grote groep allochtone jongeren en de politie. Volgens de publieke Vlaamse omroep VRT gooiden de relschoppers een molotovcoctail naar het gemeentehuis, vernielden ze auto's en telefooncellen en bekogelden ze de politie met stenen.

 Een agent raakte daarbij lichtgewond. De politie verrichtte tientallen arrestaties.

De herrieschoppers reageerden op geweldplegingen door de politie in de gevangenis van de deelgemeente Vorst. Agenten die de bewaking van stakende cipiers overnamen, zouden gevangenen hebben gemarteld. Minister van Justitie Stefaan De Clerck gelastte eerder deze week een onderzoek naar deze gebeurtenissen.

Jordan: "Mercedes GP wil M. Schumacher"

Eddie Jordan weet het zeker: Mercedes Grand Prix wil Michael Schumacher binnenhalen. De zevenvoudig wereldkampioen zou een van de bolides moeten gaan besturen bij het Formule 1-team van Ross Brawn.

"De mogelijkheid wordt nagestreefd en ik denk dat het nog gaat gebeuren ook," zei Jordan over een mogelijke terugkeer van de bijna 41 jarige Duitser in de Formule 1. "Het begon met een ontmoeting tussen Michael, Ross Brawn en de baas Daimler Dieter Zetsche in Abu Dhabi. Op dit moment is het contractueel niet mogelijk voor Schumacher om bij Mercedes GP te gaan rijden, maar ik begrijp dat hij een ontmoeting met Ferrari-president Luca di Montezemolo in de planning had om hem mogelijk te laten gaan en dat dit mogelijk zal gebeuren omdat dit in het belang van de sport is."

"Ik geloof dat de plannen nu gemaakt worden. Ik geloof ook dat Ross en Michael met elkaar gesproken hebben de laatste tijd en dat Michael het idee wel aan staat om onder Ross voor Mercedes te rijden. Schumi was teleurgesteld dat hij niet voor Massa kon racen en hij wil weer racen," zei de Ier tegen de BBC. Hij wijst er op dat Schumacher in een ver verleden liet racen in sportscars en dat ze hem bij Jordan in 1991 zijn debuut in de Formule 1 lieten maken.

De woordvoerster van Schumacher Sabine Kehm zei dat zijn terugkeer in de Formule 1 "erg onwaarschijnlijk" was. Mocht Schumi niet bij Mercedes Grand Prix naast de mogelijk al vastgelegde Nico Rosberg instappen, dan moet er gezocht worden naar een andere Duitse coureur. Hiervoor lijkt Nick Heidfeld in beeld te zijn. Mocht Renault de stekker uit haar Formule 1-activiteiten trekken dan is ook de Pool Robert Kubica een serieuze optie voor het team.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.