Jordan: "Mercedes GP wil M. Schumacher"

Peterselieman
Eddie Jordan weet het zeker: Mercedes Grand Prix wil Michael Schumacher binnenhalen. De zevenvoudig wereldkampioen zou een van de bolides moeten gaan besturen bij het Formule 1-team van Ross Brawn.

"De mogelijkheid wordt nagestreefd en ik denk dat het nog gaat gebeuren ook," zei Jordan over een mogelijke terugkeer van de bijna 41 jarige Duitser in de Formule 1. "Het begon met een ontmoeting tussen Michael, Ross Brawn en de baas Daimler Dieter Zetsche in Abu Dhabi. Op dit moment is het contractueel niet mogelijk voor Schumacher om bij Mercedes GP te gaan rijden, maar ik begrijp dat hij een ontmoeting met Ferrari-president Luca di Montezemolo in de planning had om hem mogelijk te laten gaan en dat dit mogelijk zal gebeuren omdat dit in het belang van de sport is."

"Ik geloof dat de plannen nu gemaakt worden. Ik geloof ook dat Ross en Michael met elkaar gesproken hebben de laatste tijd en dat Michael het idee wel aan staat om onder Ross voor Mercedes te rijden. Schumi was teleurgesteld dat hij niet voor Massa kon racen en hij wil weer racen," zei de Ier tegen de BBC. Hij wijst er op dat Schumacher in een ver verleden liet racen in sportscars en dat ze hem bij Jordan in 1991 zijn debuut in de Formule 1 lieten maken.

De woordvoerster van Schumacher Sabine Kehm zei dat zijn terugkeer in de Formule 1 "erg onwaarschijnlijk" was. Mocht Schumi niet bij Mercedes Grand Prix naast de mogelijk al vastgelegde Nico Rosberg instappen, dan moet er gezocht worden naar een andere Duitse coureur. Hiervoor lijkt Nick Heidfeld in beeld te zijn. Mocht Renault de stekker uit haar Formule 1-activiteiten trekken dan is ook de Pool Robert Kubica een serieuze optie voor het team.