FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 mei 2009

Winnaar Britain's Got Talent bekend

Susan Boyle, de zingende huisvrouw uit Schotland, is vanavond als tweede geëindigd in de tv-show Britain's Got Talent. De 48-jarige Britse werd wereldberoemd door haar vertolking van het lied 'I dreamed a dream' en was sinds het begin van de talentenjacht de gedoodverfde winnares.

Winnaar van het programma werd de dansgroep Diversity. Dit gezelschap krijgt een geldbedrag van 100.000 pond (114.000 euro). Daarnaast mag Diversity optreden tijdens een show voor de Britse koningin Elizabeth II.

Miljoenen kijkers van het tv-programma bepaalden via een stemming de rangorde van de kandidaten. Boyle nam haar verlies sportief op. Ze vond dat "de beste mensen hebben gewonnen" en wenste de dansgroep "het allerbeste" toe.

Mousavi wil af van vrouwendiscriminatie in Iran

De Iraanse presidentskandidaat Mirhossein Mousavi heeft vandaag tijdens een toespraak beloofd dat hij vrouwendiscriminatie gaat uitbannen, als hij verkozen wordt. De tegenstrever van de zittende president Mahmoud Ahmadinejad kondigde aan dat hij de wet kritisch gaat doorlichten op artikelen die oneerlijk of discriminerend zijn tegen vrouwen.

Mousavi zei dat ten overstaan van 1500 vrouwen in een sporthal in het zuiden van de Iraanse hoofdstad Teheran. De kandidaat was in de jaren '80 van de vorige eeuw al eens premier van de islamitische republiek en geldt als een gematigd politicus, in tegenstelling tot de radicale conservatief Ahmadinejad.

Circa 46 miljoen stemgerechtigde Iraniërs bepalen op 12 juni of Ahmadinejad een tweede termijn krijgt. Onder zijn bewind herwon de beruchte moraalpolitie in de afgelopen jaren veel macht die het had verloren ten tijde van het presidentschap van de gematigde president Mohammed Khatami (1997-2005).

Mousavi wil af van vrouwendiscriminatie in Iran  (foto: ANP)

Werder wint Duitse beker

Werder Bremen heeft het seizoen toch nog kleur weten te geven door vanavond de DFB Pokal te veroveren. Mesut Özil maakte na een klein uur spelen het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Hierdoor verzekert de club uit Bremen zich van een ticket voor de Europa League.

Zowel Werder als Leverkusen leunden in de wedstrijd zwaar op de verdediging. Beide ploegen wilden niet verliezen en dit was aan de wedstrijd ook aan te zien. In de eerste helft gebeurde dan ook weinig.

Na rust ging de verliezend UEFA Cup-finalist Werder onder aanvoering van de vertrekkende Diego op zoek naar een treffer. Pas na bijna een uur spelen was het raak via Özil. Daarna probeerde Leverkusen het wel, maar de ploeg van Thomas Schaaf liet zich de zesde bekerwinst uit de historie niet meer ontglippen.

Domenicali: "Inschrijving geen handreiking"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zegt dat het besluit van de FOTA om de teams onder voorwaarden zich in te schrijven voor het Formule 1-seizoen 2010 geen handreiking naar de FIA is. De Italiaan hamert er op dat de teams nog steeds tegen de budgetlimiet zijn.

Domenicali licht zijn standpunt toe: "Het is heel simpel. De negen teams, Williams is geschorst, die de FOTA vormen hebben zich ingeschreven voor het wereldkampioenschap 2010 en deze inschrijving zal alleen geldig worden als het Concorde Agreement getekend wordt en de huidige reglementen blijven bestaan, maar wel in de aangepaste vorm, zoals de FOTA wil."

"Het verzoek is om de reglementen voor 2009 als startpunt te nemen en dat betekent dat er geen budgetlimiet zal zijn. De FIA wil significante kostenbesparingen met twee doelen: het voorkomen dat bestaande teams de sport verlaten en het mogelijk maken van nieuwe teams om de sport te betreden. De doelen kunnen beiden behaald worden: de kosten zullen behoorlijk naar beneden gaan en er zullen inspanningen worden geleverd door de huidige Formule 1-teams om in de sport te blijven."

Mocht de FIA instemmen met het laatste voorstel van de FOTA dan is volgens de Ferrari-teambaas die laatste niet de winnaar. "Als het gebeurt en ik hoop dat het zo is, dan is de Formule 1 de winnaar. De belangrijkste elementen van technologische en sportieve strijd blijven behouden, de reglementen zullen niet te veel veranderen en de teams committeren zich voor langere tijd. Dat is wat de FOTA altijd al gewild heeft: het samenwerken met de FIA en de commerciële rechtenhouder (FOM) voor een gezonde en perspectief biedende sport."

Weer juwelenroof in Parijs

Dieven hebben vandaag voor zeker 6 miljoen euro aan juwelen buitgemaakt tijdens een overval op een juwelenzaak in Parijs. Dat heeft de Franse politie laten weten. Het is de tweede grote juwelenroof in de Franse hoofdstad in een halfjaar tijd.

De dieven sloegen even na het middaguur toe bij een vestiging van het wereldberoemde juwelenmerk Chopard bij de Place Vendôme. De politie maakte geen nadere details bekend.

In december was de grootste juwelenroof in Frankrijk ooit. Vier dieven overvielen de zaak Harry Winston in Parijs en maakten sieraden en juwelen ter waarde van 85 miljoen euro buit.

[LMS] Rijders bekend

Vandaag is bekend gemaakt dat Jos Verstappen samen met Anthony Davidson en Darren Turner de Lola-Aston Martin met startnummer 008 gaan besturen in de 24 uur van Le Mans op 13 en 14 juni.

Bij Aston Martin zal nog een Nederlander achter het stuur plaats nemen. Peter Kox zal, samen met Harold Primat en Stuart Hall, de 009 bolide besturen.

Charles Zwolsman en Narain Karthikeyan krijgen het met z'n tweeën zwaar in de Audi R10 met startnummer 14 van Team Kolles. Beide coureurs moeten twaalf uur in plaats van acht uur rijden. Christijan Albers, Giorgio Mondini en Christian Bakkerud besturen de Audi R10 van Team Kolles met startnummer 15.

Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen en Jarik Janis gaan proberen de GT2-klasse op hun naam te schrijven met een oer-Hollandse Spyker die het startnummer 85 draagt. Xavier Maassen rijdt samen met Julien Jousse met een Corvette in de GT1-klasse. Hun startnummer is 73.

Oud-president Sudan overleden

Jaafar Nimeiri, tussen 1969 en 1985 president van Sudan, is overleden. De man die de sharia invoerde in het grootste land van Afrika werd 79 jaar. Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag op gezag van de Sudanese autoriteiten.

Nimeiri zou na een ziekbed zijn overleden. De begrafenis van het voormalige staatshoofd heeft plaats in Omdurman. Deze grootste stad van het land ligt op de westelijke oever van de rivier de Nijl, tegenover de hoofdstad Khartoum.

Nadat hij in 1969 via een coup aan de macht was gekomen, ontwikkelde Nimeiri zich van een linkse bewonderaar van de Egyptische president Nasser tot een bondgenoot van de Verenigde Staten. In 1983 voerde hij de islamitische wetgeving in.

Het conflict tussen het christelijke en animistische zuiden van het land en het islamitische noordelijke deel van Sudan laaide daarna op. In 1985 trad Nimeiri af, waarna Sudan korte tijd democratiseerde. Aan deze periode kwam een einde in 1989, toen de huidige president Omar al-Bashir via een staatsgreep aan de macht kwam.

Oud-president Sudan overleden  (foto: ANP)

Bommen onder veld VfB Stuttgart gevonden

Tijdens renovatiewerkzaamheden bij het stadion van VFB Stuttgart zijn onder het veld tot nu toe achttien bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Alle bommen zijn inmiddels onschadelijk gemaakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente was de werkzaamheid van de bommen al verloren gegaan en is er nooit gevaar geweest voor de voetballers en omwonenden van het stadion.

VfB Stuttgart is dit seizoen derde geworden in de Bundesliga en zal komend seizoen uitkomen in de voorronde van de Champions League.

Bloemendaal naar finale EHL

Bloemendaal staat zondag in de finale van de EHL tegenover het Duitse Uhlenhorst. De landskampioen schakelde Rotterdam uit (4-3).

Lange tijd wist Pirmin Blaak zijn Rotterdamse ploeg in de wedstrijd te houden. De doelman voorkwam vier bijna zekere treffers van Bloemendaal. Maar tegen de strafcorner van Wouter Jolie had ook Blaak geen verweer. Noch tegen de gesleepte strafcorner van Olmer Meijer vlak voor het einde van het tweede kwart waar een overtreding van Willem Hertzberger aan vooraf ging. Hij kreeg de gele kaart.

Maar een goal van Phil Burrows, de vechtjas in de spits van Rotterdam, bracht de spanning terug. De gastheren kregen zelfs de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Specialist Sohail Abbas miste echter vanaf de kop van de cirkel. En Simon Child sloeg rakelings naast.

Rotterdam kwam er maar niet doorheen, ook niet tegen tien van Bloemendaal toen Jamie Dwyer even op het strafbankje plaats moest nemen. Amper terug op het veld scoorde Dwyer de derde treffer van Bloemendaal, na een fout van Abbas. De Pakistaan maakte zijn fout goed met een verwoestende strafcorner, in twee keer, op de lat die in de rebound door Burrows werd binnen gewerkt, 3-2. Maar vlak na de start van het vierde kwart was de marge alweer twee via een knappe goal van Ronald Brouwer, 4-2. Mark Knowles maakte het twee minuten voor tijd nog even spannend, 4-3.

Volleyballers beginnen WK-kwalificatie met zege

De mannen van bondscoach Peter Blangé hebben hun eerste wedstrijd van de WK kwalificatie in Rotterdam gewonnen van Letland. Nederland won de wedstrijd met 3-1.

Nederland leek af te stevenen op een makkelijke 3-0 overwinning, maar moest de derde set prijsgeven. In de vierde set stelde de ploeg orde op zaken en werd de wedstrijd in het slot gegooid (25-16, 25-21, 18-25, 25-21).

Blangé stuurde zijn verwachte basis het veld in. Yannick van Harskamp, Rob Bontje, Lars Lorsheijd, Jeroen Trommel, Robert Horstink, Wytze Kooistra en libero Jelte Maan moesten het vandaag gaan doen. Oranje kwam als een komeet uit de startblokken, waardoor al snel een 7-1 voorsprong op het scorebord stond. Het jonge Letland kwam nog terug, maar na de time-out van Blangé op 21-13 was het over.

In de tweede set had Oranje constant een kleine voorsprong door de serviceseries van aanvoerder Jeroen Trommel. Ondanks dat de score wat dichter bij elkaar bleef, haalde Oranje ook deze set gemakkelijk binnen. In de derde set verliep het wedstrijdbeeld compleet anders. Letland pakte zijn eerste voorsprong van de wedstrijd (2-3) en liep snel uit (7-16). Aanvallend kwam Oranje er niet meer doorheen en mocht het blok omzeild zijn dan kwam er altijd nog een handje onder of achter. Onder aanvoering van de gemakkelijk scorende aanvoerder Gundars Celitans wonnen de Letten verrassend de derde set.

In de vierde set bleef de score wederom dicht bij elkaar. Pas na de tweede technische time-out werd het gaatje geslagen door de Nederlandse mannen. Eerst twee services van Rob Bontje die direct een punt opleverden en later een uitstekende fase van invaller Jeroen Rauwerdink waren genoeg om een gat te forceren. Met een krachtige aanval van de goed spelende Wytze Kooistra werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Oranje.

"We hebben aangetoond dat ons basisniveau goed is", aldus bondscoach Peter Blangé. "We kunnen alleen beter dan we vandaag hebben laten zien. Je wint een wedstrijd pas na drie sets en niet na twee goed gespeelde sets."

Aanvoerder Jeroen Trommel gaf aan dat ze vooraf gewaarschuwd waren voor Celitans. "Ons grootste probleem was het tegenhouden van zijn harde aanvallen. In de derde set maakten we te veel individuele fouten waardoor we deze set verloren. In de vierde set was onze concentratie weer beter en konden we de wedstrijd afmaken. Ik ben tevreden met dit resultaat tijdens onze eerste internationale wedstrijd van het seizoen. We weten dat we beter kunnen en hopen dit in de volgende twee wedstrijden te laten zien."

Rijnsburgse Boys zaterdagkampioen na zege Vogels

Rijnsburgse Boys is vandaag zonder te spelen zaterdagkampioen geworden. De enig overgebleven concurrent Harkemase Boys verloor namelijk op eigen veld van IJsselmeervogels, waardoor Rijnsburg voor het eerst sinds 1990 weer eens de beste zaterdagamateurclub van Nederland is.

IJsselmeervogels speelde in Friesland een goede partij. Harkemase Boys kwam er niet echt aan te pas en keek na iets meer dan twintig minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Lion Axwijk en Bram Meurs scoorden voor de Rooien. Een eigen goal van Henri de Graaf in de laatste minuut van de eerste helft bracht de spanning echter terug.

Jongeling Yannick Cornelisz was kort na rust echter succesvol voor IJsselmeervogels en bracht de marge weer op twee. Twintig minuten voor tijd scoorde Reinder Slager de 2-3, zodat de slotfase spannend werd. Doelman Peter Messemaker, die de afgelopen dinsdag blunderende en later opgestapte Martijn Middelbeek, verving, had in de slotfase nog enkele puike reddingen in huis. De stand veranderde daarom niet meer en zo konden de toekijkende Rijnsburgse Boys-spelers een feestje vieren.

Harkemase Boys - IJsselmeervogels 2-3 (1-2)
12. 0-1 Lion Axwijk 22. 0-2 Bram Meurs 45. 1-2 Henri de Graaf (eigen doelpunt) 50. 1-3 Yannick Cornelisz 70. 2-3 Reinder Slager

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Rijnsburgse Boys374-2
2. IJsselmeervogels446-9
3. Harkemase Boys336-5

DOVO en Staphorst blijven in hoofdklasse

Vanmiddag stonden de laatste twee van in totaal vier duels om promotie en degradatie in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Zowel Staphorst als DOVO wist zich te handhaven op het hoogste niveau.

Staphorst, na een verloren beslissingsduel met PKC '83 als twaalfde geëindigd in de hoofdklasse C, moest het opnemen tegen de nacompetitiewinnaar van 1C, Roda Boys / Bommelerwaard. In Putten nam Roda Boys vroeg in de wedstrijd de leiding dankzij Mark van der Meijden, maar Martijn Brakke bracht Staphorst nog voor rust weer naast Roda Boys. Diezelfde Brakke zorgde in de tweede helft voor de 2-1, waarna Kenny van der Sluis in extra tijd de bevrijdende 3-1 scoorde.

DOVO, dat in de hoofdklasse B op de twaalfde plaats eindigde, moest in Wezep de degens kruisen met de winnaar van de nacompetitie in 1D, DETO. De Veenendalers kwamen na ongeveer een half uur op 1-0. Daniël Kops scoorde vanaf de stip, na een ook nog met rood bestrafte overtreding van Nebil Cimen. Zeven minuten voor tijd kreeg ook DETO een strafschop, die benut werd door Kevin Arnan. De wedstrijd eindigde dus in 1-1, waarna strafschoppen de beslissing dienden te brengen. DOVO-keeper Gerben Jan Ruizendaal werd vervolgens de held door twee penalty's te stoppen. Zijn teammaats maakten geen fout, waardoor DOVO dus in de hoofdklasse blijft.

[UPD] Grote brand bij houtbedrijf in Valkenswaard

Sinds vanmiddag woedt er in Valkenswaard, bij houtbedrijf Heesakker aan de John F Kennedylaan, een grote brand. De brand veroorzaakt grote rookontwikkelingen en trekt hierdoor veel kijkers.

Acht brandweerkorpsen uit de omgeving staan paraat om de brand te blussen, inclusief de Belgische brandweer uit Lommel. De brand ontstond bij het buurbedrijf G&P. Alle andere bedrijven in het complex zijn uit voorzorg ontruimd.

Er zijn geen gewonden gevallen en ook zijn er geen woningen ontruimd. Op dit moment is er wel veel stankoverlast in de omgeving.

 

moonmovies

brand
 
brand2
 
brand4

brand5

brand6

Met dank aan moonmovies voor de submit én de foto's

 

 

Sireau scherpt record Bos verder aan

Baanwielrenner Kevin Sireau heeft in Moskou andermaal zijn goede vorm gedemonstreerd. De Fransman bleef op de 200 meter met vliegende start vrijdag al onder de toptijd van Theo Bos en vandaag heeft hij die tijd aangescherpt tot 9,572 seconden.

Gisteren had Sireau bij de wereldbekerwedstrijden in de Russische hoofdstad het wereldrecord van Bos al aangescherpt tot 9,650 seconden. Hiermee bleef hij zijn landgenoot Grégory Baugé met 9,654 seconden nipt voor.

Woede om seksshop in Shakespeare-stad

Bij de immer kuise Britten is commotie ontstaan om een nieuwe seksshop. De vrijetijdswinkel komt namelijk op een van de heiligste plekken van Engeland te staan. De ondernemer wil zijn toko openen in Stratford, de geboortestad van William Shakespeare.

Binnenkort hoopt 'Romeo and Juliet's Adult Boutique' veel klanten te trekken met het aanlokkelijke assortiment. De inwoners van het stadje zijn daar echter niet zo blij mee. Zij vrezen dat de duizenden toeristen die jaarlijks Shakespeares huis bezoeken, gillend weglopen bij de aanblik van een seksshop.

"Het is een degradatie van de omgeving. Het is een opvallende winkel in een familiestadje. Ik vind het deprimerend", klaagt plaatselijk pastoor Martin Gorick. Ook burgemeester Jenny Fradgley staat niet te springen om een dergelijke winkel. "Het is niet goed voor het imago dat de mensen hebben van Stratford."

Katie Gilbert, die de bewuste winkel binnenkort wil openen, trekt zich niets aan van alle kritiek. Ze zegt dat ze alleen maar Shakespeare wil eren met haar toko. "We zullen veel producten hebben in de stijl van Shakespeare. Er zullen snoepjes zijn in de vorm van Romeo en Juliet en ook leuke lingerie. Sommige mensen zijn gewoon preuts. De toneelstukken van Shakespeare gingen allemaal over seks. Ik weet zeker dat de schrijver mijn winkel zou waarderen", vertelt Gilbert. 

[MotoGP] Lorenzo op pole in Mugello

Jorge Lorenzo staat morgen op pole-position in Mugello. De Spanjaard was met twee honderdsten sneller dan Ducati rijder Casey Stoner, die morgen als tweede mag starten. Op nummer drie is de eerste Italiaan te vinden, Loris Capirossi. Valentino Rossi zal zijn thuisrace niet vanaf de eerste rij mogen beginnen en start morgen als vierde.

Tot vijftien minuten voor het einde van kwalificatie stonden beide Yamaha fabrieksfietsen van Rossi en Lorenzo op één en twee, in die laatste minuten kwamen Capirossi en Stoner hen nog voorbij. Rossi moest daardoor genoegen nemen met een vierde plek, waarmee hij niet de best geklasseerde Italiaan op de grid was. Die eer was voor de als derde gekwalificeerde Loris Capirossi.

Rossi word morgen vergezeld door Randy de Puniet en Colin Edwards die ook op de tweede rij staan. Andrea Dovizioso start morgen als zevende, teamgenoot Pedrosa eindigde als achtste, en had opnieuw last van zijn heupblessure. De startplekken in de derde rij werden allemaal ingenomen door Honda-rijders, de verantwoordelijken hiervoor waren Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa en Toni Elias.

BMW komt met grote updates

BMW Sauber zal heel wat nieuwe onderdelen monteren voor de race in Istanbul, waar volgende week de Grand Prix van Turkije zal worden verreden. BMW gaat bij deze grote update ook de beruchte dubbeldeksdiffuser onder haar auto’s spijkeren.

“Niemand had verwacht dat we er zo slecht voor zouden staan”, vertelde teambaas Mario Theissen al eerder. “De resultaten zijn ontnuchterend. In Spanje leek het wat beter te gaan, maar in Monaco waren we weer terug bij af.”

“In Turkije zullen we een nieuw pakket onderdelen hebben, waarmee we ook de dubbele diffuser introduceren”, vertelde hoofdingenieur Willy Rampf, die liet weten dat de hele auto is omgegooid om de diffuser goed te laten werken. “De F1.09 was hier oorspronkelijk niet voor ontworpen, dus we hebben aanpassingen moeten doen aan de voorvleugels, bargeboards, wieldoppen en achterkant van de motorkap. We verwachten hier een stuk sneller mee te gaan, al staan onze rivalen natuurlijk ook niet stil.”

Scholieren verspreiden sexy foto's directrice

De leerlingen van een Britse, middelbare school kijken voortaan met heel andere ogen naar de directrice van hun school. Op de school zijn namelijk enkele gewaagde foto's van de vrouw verspreid.

Sue Brearley, de directrice in kwestie, had enkele foto's van zichzelf gemaakt met haar gsm, terwijl zij in niets meer was gekleed dan sexy lingerie. De foto's had ze op haar laptop gezet, maar ze was even vergeten dat deze was opgenomen in het schoolnetwerk. Toen Brearly er eenmaal achterkwam, was het kwaad al geschied. Enkele slimme leerlingen hadden de foto's inmiddels van het netwerk gehaald en deze op school verspreid.

De arme directrice wil wel benadrukken dat het hier niet om ranzige foto's gaat. "De foto's zijn privé", vertelt haar man. "Iemand heeft ze gestolen en we hebben de politie er moeten bijhalen."

De politie gaat nu uitzoeken hoe de foto's op het netwerk zijn terechtgekomen en hoe de leerlingen deze hebben kunnen downloaden. Volgens haar advocaat kan Brearly in ieder geval niet worden vervolgd wegens het verminken van tere kinderzieltjes.

Man overleeft suïcidale val van 60 meter

Een toerist uit het Russische Sint Petersburg heeft op wonderbaarlijke wijze een enorme val overleefd. De man sprong namelijk van een zestig meter hoge rots en dook zo de Zwarte Zee in.

De dertigjarige Rus, die op vakantie was in een zogeheten health resort aan de Zwarte Zee, zag het niet meer zitten en wilde zich van het leven beroven. Hij wilde dit echter wel in stijl doen. De man besloot vanaf de Aurora-rots de Zwarte Zee in te duiken. De bewuste rots bevat een populaire toeristische attractie, het zogeheten Zwaluwnest.

"Kustwachten van een lokale reddingsdienst waren vlakbij op een missie. Zij hebben de man uit het water gevist", zo heeft het Oekraiense ministerie van Noodgevallen laten weten. Naar verluidt ligt de man met een hersenschudding en diverse kneuzingen nu bij te komen op de afdeling Neurologie van een ziekenhuis.

Advocaat: keel Robienna doorgesneden

"Plots, onverwacht heeft hij haar keel doorgesneden." Dat zei Gerald Roethof, advocaat van de moeder van de 12-jarige Robienna, vandaag tegen de lokale televisiezender At5. Het meisje kwam donderdagavond laat om het leven in haar woning aan de Nova Zemblastraat in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt.

Volgens de advocaat zou de 48-jarige ex-vriend van de vrouw ook haar hebben willen vermoorden. "Als ik jullie niet kan krijgen, dan krijgt niemand jullie", zou hij hebben gezegd.

Advocaat: keel Robienna doorgesneden  (foto: ANP)

[RG] Djokovic uitgeschakeld

Novak Djokovic heeft zich niet voor de vierde ronde van Roland Garros kunnen kwalificeren. De Serviër verslikte zich namelijk in zijn tegenstander, de Duitser Philipp Kohlschreiber. De standen in deze partij waren 6-4, 6-4 en 6-4.

Djokovic, die momenteel op de vierde plaats van de wereldranglijst staat, reikte vorig jaar nog tot de halve eindstrijd van het graveltoernooi in Parijs. Kohlschreiber kruist in de achtste finales van het Franse toernooi de degens met Tommy Robredo.

[RG] Jankovic blaast Groth omver

Jelena Jankovic kent tot dusver een prima Roland Garros. In de derde ronde van het tennistoernooi in Parijs was de Servische tennisster veel beter dan de ongeplaatste Jarmila Groth. Zij werd met twee keer 6-1 naar huis gestuurd.

In de vierde ronde moet Jankovic het opnemen tegen de winnares uit de partij tussen Sorana Cirstea of Caroline Wozniacki. De Servische was in 2007 en 2008 overigens halve finalist op het graveltoernooi in Parijs.

[RG] Tsonga en Del Potro naar vierde ronde

Jo-Wilfried Tsonga zal met een goed gevoel op zijn partij in de derde ronde van Roland Garros terugkijken. De Fransman nam het voor eigen publiek op tegen de Belg Christophe Rochus en zegevierde met drie keer een 6-2-overwinning.

Tsonga, die in Parijs als negende is geplaatst, kruist in de vierde ronde de degens met niemand minder dan Juan Martín Del Potro. De Argentijn won in drie sets van zijn Russische opponent Igor Andreev. De setstanden van deze partij waren 6-4, 7-5 en 6-4.

[Giro] Gilbert wint voorlaatste rit

Philippe Gilbert heeft de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De renner, die voor Silence-Lotto uitkomt, reed op anderhalve kilometer weg van medevluchter Thomas Voeckler en kwam solo over de finish in Anagni.

Voeckler probeerde het tempo van Gilbert in de finale nog wel bij te benen, maar het was voor de Fransman onbegonnen werk. Uiteindelijk zou de renner van Bbox-Bouygues twee seconden tekort komen voor de dagzege. Stefano Garzelli, die de sprint van het peloton wist te winnen, werd uiteindelijk derde.

Danilo di Luca slaagde er in de finale niet in om tijd op klassementsleider Denis Menchov te pakken. De Italiaan, die de Italiaanse wielerronde al eens op zijn naam schreef, moet in de afsluitende tijdrit twintig seconden op de Rus goedmaken.


Uitslag twintigste etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Philippe GilbertSilence-Lotto04:30,07
2Thomas VoecklerBbox-Bouygues+ 0,02
3Stefano GarzelliAcqua & Sapone + 0,07
4Allan DavisQuick-Stepz.t
5Sébastien HinaultAG2Rz.t

Algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Denis MenchovRabobank85:44,05
2Danilo di LucaTeam LPR+ 0,20
3Franco PellizottiLiquigas+ 1,43
4Carlos SastreCervélo Test Team+ 2,44
5Ivan BassoLiquigas+ 3,37

Uitslag finale Schotse FA Cup

Glasgow Rangers heeft na het landskampioenschap ook beslag gelegd op de Schotse FA Cup. De ploeg wist op Hampden Park met 1-0 van Falkirk te winnen. Nacho Novo was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De invaller wist de bal op een fraaie manier in de touwen te werken. Kort na de pauze schoot Novo de bal richting het doel. Omdat de afstand ver was, had hij geluk dat de bal de juiste richting meekreeg en zo de keeper kansloos liet.

Uiteindelijk bleek dit ene doelpunt goud waard te zijn. Falkirk hielp namelijk veel kansen om zeep, waardoor Glasgow Rangers uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam en de Schotse dubbel pakte.

It's the final COUNTDOWN in 'Rolling Stone: Drum King'-video

*du du duuu duu* Jazeker! Final Countdown zit in het drumspel Rolling Stone: Drum King. Het is weliswaar niet gezongen door Europe, maar het liedje blijft bruut. Niet? De game is vergelijkbaar met Guitar Hero, want hierin moet je ook op tijd op knopjes indrukken/bewegen met de controller als het blokje op de juiste plek is. Hieronder hebben we een videootje voor jullie (met Final Countdown natuurlijk).

Uitslag finale Engelse FA Cup

Chelsea is er in geslaagd om scheidend coach Guus Hiddink een mooi afscheid te bezorgen. De ploeg uit Londen won namelijk de FA Cup door met 2-1 van Everton te winnen.

In eerste instantie leek het er echter op dat Everton er met de FA Cup vandoor zou gaan. De bezoekers kenden een bliksemstart van de wedstrijd. Na 25 seconden schoot Louis Saha de bal al in het doel van Petr Cech. Dit doelpunt was tevens goed voor een nieuw record. Het was namelijk de snelste goal in de historie van de Engelse bekerfinale.

Twintig minuten later was het alweer gelijk. Didier Drogba slaagde er namelijk in om Chelsea op gelijke hoogte te brengen. In de tweede helft luidde Frank Lampard het feest voor The Blues in door de tweede treffer voor de ploeg uit Londen te scoren. Everton slaagde er niet meer in om een verlenging uit het vuur te slepen, waardoor Chelsea de FA Cup mee naar huis mocht nemen.

Voor Hiddink was de Engelse bekerfinale zijn laatste wedstrijd in dienst van Chelsea. Vanaf nu richt de succescoach uit Varsseveld zich weer helemaal op het bondscoachschap bij Rusland.

Een jongen roept zijn Blob in gameplay-video

In A Boy and his Blob moet je Blob verschillende gekleurde bonen voeren waardoor Blob verandert in een object. Op deze manier zal je je door het hele spel puzzelen. De game zal geen remake worden van de NES-versie, maar is geïnspireerd op het origineel. De game zal ontwikkeld worden door Way Forward, makers van onder andere Contra 4. Bekijk vandaag een gameplay-video van deze game.

SMS versturen? De AIVD leest mee

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de politie krijgen ten onrechte de inhoud van sms’jes te zien. De Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CITV) heeft daar bezwaar tegen omdat dat gebeurt zonder toestemming van de minister van Binnenlandse zaken.

Dat staat vandaag in het  NRC in een afscheidsinterview met CITV-voorzitter Irene Michiels van Kessenich.

De opsporingsdiensten kunnen bij telecomproviders verkeersgegevens opvragen, wie met wie gebeld of gemaild heeft. Daarbij mag het niet om de inhoud gaan. Volgens haar zijn er twee providers (Vodafone en T-Mobile) die niet in staat zijn om verkeersgegevens en de inhoud te scheiden. KPN kan dat ‘filteren’ van de berichteninhoud wel.

Het CITV heeft de zaak aangekaart bij minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Ze heeft de Tweede Kamer geschreven dat het de AIVD niet te verwijten valt dat de dienst de berichten kan lezen, maar de dienst mag de berichten nu alleen lezen na uitdrukkelijke toestemming.

Politie zet zelf kinderporno in

In de bestrijding van kinderporno laat de politie geen middel onbenut. Als ze moet infiltreren in besloten kinderpornonetwerken op internet door zelf pornografische foto’s en filmpjes aan te bieden, zal ze dat niet nalaten.

Een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen bevestigde vandaag berichtgeving daarover in het AD. Binnen het ‘Verbeterprogramma kinderporno’ van de Raad van Hoofdcommissarissen is nadrukkelijk ruimte voor bijzondere opsporingsmogelijkheden, zo stelt de woordvoerder.

Op kinderpornosites wordt vaak gevraagd te ‘betalen’ met kinderpornografische afbeeldingen of filmpjes. "We kijken in zulke gevallen binnen de opsporingsmogelijkheden wat we kunnen doen. Dit gaat altijd in overleg met de officier van justitie”, aldus de woordvoerder. Hij wilde niet zeggen of momenteel al van het middel gebruik wordt gemaakt.

Emanuelson hoopt op plaats in WK-selectie

Wanneer Oranje erin slaagt zich te plaatsen voor het WK van 2010, hoopt Urby Emanuelson deel uit te maken van de selectie.

Emanuelson heeft een aantal interlands op zijn naam staan, maar de vleugelspeler van Ajax is uit de gratie geraakt bij Oranje. Desondanks hoopt hij dat bondscoach Bert van Marwijk hem nog altijd in de gaten houdt.

"Ik zit goed in mijn vel en ben belangrijk geweest voor Ajax. Daar concentreer ik me in eerste instantie op en dan hoop ik dat de uitnodiging voor het Nederlands Elftal binnenkomt," zo meldde Urby Emmanuelson op de clubsite van Ajax.

"Ik zou dolgraag eens met het Nederlands Elftal mee willen doen aan een groot voetbaltoernooi. Afgelopen jaar ging ik niet mee naar het EK in Zwitserland en Oostenrijk, maar in 2010 hoop ik er in Zuid-Afrika wel bij te zijn."

Figo bevestigt einde van zijn carrière

Inter-middenvelder heeft via een brief laten weten dat hij op 31 mei zijn laatste wedstrijd als profvoetballer zal spelen. De Nerazurri publiceerde de brief op de clubsite.

Luis Figo heeft via een brief aangekondigd dat de wedstrijd Inter Milan - Atalanta Bergamo van 31 mei 2009 zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal zal zijn.

"Beste vrienden van Inter, morgen, 31 mei 2009, zal mijn laatste zondag als voetballer zijn. Naast mijn vrienden bij Sporting Lissabon, Barcelona, Real Madrid en Portugal, wil ik ook jullie, supporters van Inter Milan, bedanken. Ik ben blij dat ik mijn laatste zondag als voetballer met Inter beleef en dat we zondag onze vierde opeenvolgende titel kunnen vieren," luidden de woorden van Figo.

"Winnen is altijd het hoofddoel geweest in de loop van mijn carrière en om te winnen heb ik geleerd om op te offeren en hard te werken. Iedereen heeft me dit duidelijk gemaakt en alles dat ik heb gewonnen, heb ik dankzij mijn inzet gewonnen."

Figo heeft diverse grote prijzen gewonnen in zijn carrière. In 2000 won de Portugees de Ballon d'Or. In 2001 werd hij Speler van het Jaar.

Familiedrama: man sms'te politie

De 46-jarige man die eerder deze week bij het familiedrama in Zwijndrecht is overleden, heeft sms'jes gestuurd naar de politie Midden- en West Brabant. In deze sms'jes gaf de man informatie over het drama, dat het leven kostte aan in totaal vijf mensen.

Dat zei een woordvoerster van justitie in Breda vanmiddag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. De man wordt ervan verdacht in een woning in Bavel zijn vriendin om het leven te hebben gebracht. In Zwijndrecht zou hij vervolgens zijn ex-vrouw, zoon (16) en dochter (17) hebben gedood. Daarna zou hij zichzelf van het leven beroofd hebben.

De politie heeft op de sms'jes gereageerd. Justitie onderzoekt hoe snel en hoe dat gebeurde en bekijkt het moment van verzenden van de berichtjes. De woordvoerster kon niet zeggen of de berichten voor of na het doden zijn verstuurd.

Familiedrama: man sms'te politie  (foto: ANP)

Leger herovert belangrijkste stad Swatvallei

Pakistaanse militairen hebben sinds vandaag de stad Mingora weer geheel in handen. De Talibanstrijders zijn uit de belangrijkste stad in de Swatvallei verdreven. Dat heeft het leger vandaag gemeld.

Het leger zette begin mei een offensief tegen de radicaalislamitische Taliban in. Het zou nu ook een gebied 70 kilometer ten noorden van Mingora in handen hebben, tot aan de stad Bahrain. Meer dan twee miljoen mensen zijn voor de gevechten op de vlucht geslagen. Hulporganisaties vrezen dat het nog lang kan duren voor zij naar huis kunnen terugkeren.


 Leger herovert belangrijkste stad Swatvallei  (foto: DAG)

Verhagen: "Sancties tegen Noord-Korea"

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vindt dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) sancties moet nemen tegen Noord-Korea. Volgens hem provoceert het land door kort achter elkaar een kernproef te houden en raketten af te vuren of deze lanceringen aan te kondigen.

Verhagen vindt de situatie ernstig. De internationale gemeenschap moet volgens hem eensgezind optreden. Daarom moet de Veiligheidsraad niet alleen een veroordeling uitspreken, maar ook tot sancties komen. "Dan kun je als internationale gemeenschap ook een vuist maken”, zei Verhagen zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.  

 


Verhagen: 'Sancties tegen Noord-Korea'  (foto: DAG)

Tropico 3 teaser brengt je in tropische sferen

Tropico 3 is een game waarbij alles draait om het managen van een tropisch eiland. Je kunt zelf kiezen of je van het eiland een vakantieparadijs, modern industrieel land of een politiestaat maakt. Als El Presidente kun je door het land om bijvoorbeeld je politieke tegenstanders te intimideren of om gewoon te genieten van het Caribische eiland.

Dit PC spel zal in de zomer uitkomen, aldus de officiële website.


Gerdemann pakt leiding in Beieren

Linus Gerdemann heeft de macht gegrepen in de vierde etappe van de Ronde van Beieren. De Duitser eindigde als derde in de tijdrit en nam de leiding in het algemeen klassement over van de Oostenrijker Markus Eibegger.

De tijdrit werd gewonnen door Tony Martin van Columbia in iets meer dan dertig minuten. Bert Grabsch eindigde als tweede op 25 seconden achterstand. Gerdemann had een achterstand van 37 seconden op Martin.

Morgen wordt de Ronde van Beieren afgesloten met een rit over een heuvelachtig parcours van Friedberg naar Gunzenhausen.

De Waele wint in België, Boom pakt leiding

De koninginnenrit in de Ronde van België is vanmiddag gewonnen door Bert de Waele. De Waele was vandaag, in de rit over 186 kilometer met start en finish in Fléron, zijn landgenoot Greg van Avermaet en Lars Boom net te vlug af.

De finale van de koers leek wel op een interland België-Nederland met de Belgen De Waele, Albert, Cornu en Van Avermaet op kop en Thomas Dekker, Lars Boom en Koos Moerenhout op enkele seconden daarachter. De Italiaan Marcato was de vreemde eend in de bijt en het leek erop dat hij de zege ging pakken toen hij drie kilometer voor de finish wegsprong. De Waele wist hem echter terug te halen en sprintte naar de dagzege.

Ook al was er geen dagzege voor Boom, hij is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement. Met nog een etappe voor de boeg heeft hij een seconde voorsprong op de Belgen Van Avermaet en De Waele.

[E3 '09] Supreme commander 2 geopenbaard

Een tijd terug verraste Square Enix veel mensen door aan te kondigen dat ze de publisher zullen zijn voor Supreme Commander 2, het vervolg op de science fiction RTS die ontwikkeld wordt door Gas Powered Games. Sinds deze aankondiging was het stil rond de game. Tot gisteren, zowel een 'openbaringstrailer' als het eerste in-game screenshot kwam naar buiten.

We wachten af welke informatie op de E3 nog meer bekend zal worden omtrent deze game.



'Marco Borsato' is gevaarlijke zoekterm

Een online zoektocht naar Marco Borsato, De Jeugd van Tegenwoordig of Najib Amhali kan zomaar eens resulteren in een vervelend computervirus. Volgens antivirus software-producent McAfee staan bovengenoemde drie artiesten in de top 10 gevaarlijkste zoekopdrachten van Nederland (pdf).

McAfee vergeleek de zoekresultaten van populaire termen op verschillende zoeksites en onderzocht hoe gevaarlijk de gevonden pagina's waren. Bij sommige zoekresultaten liep je een fifty-fifty kans om op een pagina met virussen of andere malware terecht te komen. Dat was in ons land bijvoorbeeld het geval met de zoekterm lyrics.

Volgens McAfee houden hackers, die vaak gebruik maken van populaire zoektermen om mensen naar hun sites te lokken, goed rekening met de laatste trends. Zo zijn sinds de financiële crisis in Groot-Brittannië premier Gordon Brown en minister van Financiën Alistair Darling populaire lokkertjes als het gaat om het risico om via een zoekmachine besmet te raken. Bovenaan staan Tjechie en Finland. Wat zijn de 10 meest gevaarlijke zoektermen in Nederland?

Top 10 gevaarlijke zoektermen:

 

  1. lyrics
  2. Kerk (de jeugd van tegenwoordig)
  3. Najib Amhali
  4. Marco Borsato
  5. Pastarecepten
  6. Buienradar
  7. Hotmail
  8. MSN
  9. Pinkpop
  10. Uit elkaar (Yes-R)

[NHL] Voorbeschouwing Stanley Cup Finals

Vannacht gaan de Stanley Cup Finals van start in de NHL. Hieronder vind je een voorbeschouwing van een tweestrijd die een herhaling is van die van vorig jaar: de Detroit Red Wings tegen de Pittsburgh Penguins

De weg naar de finales:

In het reguliere seizoen deden de Detroit Red Wings tot het laatste moment mee om de President's Trophy, de prijs die wordt gewonnen door de ploeg die in het reguliere seizoen de meeste punten haalt. De San Jose Sharks bleken echter de stabielste ploeg. De Penguins hadden een rumoeriger seizoen: de coach werd gedurende het seizoen ontslagen en vervangen door Dan Bylsma, en de Penguins stonden, ondanks dat ze vorig jaar ook al tot de Stanley Cup finales reikten, zelfs eventjes buiten de play-offplaatsen. Een sterke eindspurt zorgde er echter voor dat zij zich alsnog als vierde plaatsten voor de play-offs.

De Pittsburgh Penguins schakelden in de play-offs achtereenvolgens de fysiek sterke Philadelphia Flyers, de Washington Capitals van Alexander Ovechkin en de mentaal sterke Carolina Hurricanes uit. Tegen de Capitals hadden de Penguins de meeste moeite. Pas in de zevende wedstrijd werd de serie beslist. De conference finals tegen de verrassend ver gekomen Hurricanes waren nauwelijks spannend: het werd 4-0 voor de ploeg uit Pittsburgh. In totaal speelden de Penguins zeventien wedstrijden om in de Stanley Cup finales te komen.

De Detroit Red Wings schakelden respectievelijk de in de play-offs debuterende Columbus Blue Jackets, de Anaheim Ducks van de buitenaards keepende Jonas Hiller die bijna in zijn eentje de San Jose Sharks uitschakelde en de jonge Chicago Blackhawks uit. Ook de Red Wings hadden het in de conference semifinals het lastigst. De Anaheim Ducks werden pas in de zevende wedstrijd uitgeschakeld. De Red Wings waren vrijwel elke wedstrijd de bovenliggende partij, maar Jonas Hiller frustreerde de aanvallers van de ploeg uit Detroit keer op keer. In totaal speelden de Red Wings zestien wedstrijden om in de finales te komen.

De onderlinge resultaten:

In het reguliere seizoen speelden de ploegen tweemaal tegen elkaar. De eerste wedstrijd in Detroit werd door de Penguins met maar liefst 7-6 gewonnen door onder meer een hattrick van Jordan Staal na met twee goals achter te hebben gestaan. De wedstrijd in Pittsburgh eindigde in 3-0 voor de Red Wings. Met name voormalig Penguins-goalie Ty Conklin was in vorm: hij stopte alle schoten van de Penguins. Bovendien scoorde Marian Hossa, de veelscorende maar ook verdedigend sterke winger die de Pittsburgh Penguins verliet en een meerjarig en lucratief contract afwees om slechts voor een jaar en één miljoen dollar te tekenen bij de Red Wings. Hij dacht bij de Red Wings een betere kans te hebben om de Stanley Cup te winnen en had daar klaarblijkelijk erg veel voor over.

De sterke en zwakke punten:

Pittsburgh Penguins:

De Penguins staan bekend om hun sterke aanval. Vooral de centers zijn van grote klasse: Sidney Crosby, Evgeni Malkin en Jordan Staal. Malkin en Crosby waren in het reguliere seizoen de spelers met de meeste punten, en staan in de play-offs ook weer bovenaan. Jordan Staal is vooral verdedigend erg sterk. De drie spelers zijn bovendien erg jong. Crosby is 21 jaar oud, Malkin 22 en Staal slechts 20. De verwachting is dan ook dat als de Penguins deze spelers weten te behouden, dat ze de komende jaren wel vaker in de Stanley Cup play-offs terecht zullen komen. Ter ondersteuning van de jonkies speelt ook veteraan Bill Guerin een belangrijke rol in de play-offs. Hij is rond de trade deadline precies om die reden bij de Penguins gekomen. Hij scoorde zeven goals en maakte zeven assists tot nu toe.

De zwakkere punten van de Penguins zijn de verdediging en de goalie Marc-Andre Fleury. De verdediging is het afgelopen jaar danig verzwakt met het verlies van Ryan Whitney en de langdurig geblesseerde Sergei Gonchar. Dit is echter goed opgevangen door de weer teruggekeerde Mark Eaton en de steeds beter spelende Rob Scuderi en Kris Letang, want de Penguins stonden slechts 239 goals toe in het reguliere seizoen: 5 minder dan de Red Wings. Bovendien speelt in de verdediging inmiddels Sergei Gonchar weer mee, een speler die ook aanvallend het nodige bijdraagt aan het spel van de Penguins. Zo langzamerhand is dit dus nauwelijks meer een zwak punt van de Penguins te noemen. Verder kan Marc-Andre Fleury een zwak punt blijken te zijn. De goalie wordt alom geroemd om zijn atletische en spectaculaire reddingen, maar blijkt vaak een instabiele factor. Zijn reddingspercentages zijn dan ook middelmatig in vergelijking met zijn tegenstrever bij de Red Wings.

Detroit Red Wings:

Het sterkste punt van de Red Wings is de breedte van de selectie. De Red Wings hadden in de conference finales maar liefst zes blessures, waaronder topcenter Pavel Datsyuk, de beste verdediger in de NHL Niklas Lidstrom en de verdedigend sterke en ervaren center Kris Draper, maar wonnen alsnog met 4-1 van de Blackhawks. De Red Wings hebben met Datsyuk, Hossa, Johan Franzen, Henrik Zetterberg en de in de play-offs sterk spelende Daniel Cleary maar liefst vijf spelers waar veel goals van kunnen worden verwacht. Verder lijkt goalie Chris Osgood altijd op zijn best in de play-offs. In het reguliere seizoen keepte hij zeer matig met een reddingspercentage onder de 90, maar in de play-offs is hij weer erg goed in vorm met slechts iets meer dan twee tegengoals per wedstrijd.

Een zwakker punt van de Red Wings is de penalty kill. In de vier eerste wedstrijden tegen de Blackhawks stonden de Red Wings in elk van deze wedstrijden een powerplay goal toe. Pas in de laatste wedstrijd leek de penalty kill onder aanvoering van Darren Helm in vorm. Een en ander zal afhangen van de eventuele terugkeer van de geblesseerde Lidstrom en Datsyuk.

Conclusie:

De Detroit Red Wings zullen winnen als zij de puck weer lang in de offensieve zone kunnen houden, iets waar ze eigenlijk de laatste twee seizoenen altijd al erg sterk in zijn geweest. Op die manier komen Crosby en Malkin weinig aan de puck en kunnen zij dus ook minder vaak gevaarlijk worden. Bovendien moeten de Red Wings hopen dat hun geblesseerde sterspelers snel terugkeren, want spelen zonder Lidstrom en Datsyuk is normaal gesproken voor elk team teveel om te handlen.

De Pittsburgh Penguins zullen winnen als zij wat beter aan het podium en belangen gewend zijn dit jaar. Vorig jaar gaven enkele spelers toe wat onder de indruk te zijn, en voordat zij weer goed in hun spel kwamen stonden de Red Wings al met 2-0 voor in de serie. Wat dat betreft zal de ervaring van vorig jaar zeker meewegen. Bovendien zullen de Penguins moeten hopen dat Malkin en Crosby in vorm blijven en vaak in stelling gebracht kunnen worden. Verder zijn de Penguins de ploeg in vorm: de laatste vijf play-offwedstrijden en negen van de laatste tien play-offwedstrijden werden gewonnen

FOK!sport voorspelling:

De Pittsburgh Penguins winnen met 4-3. De Penguins zijn de ploeg in vorm, terwijl de spelers die normaal gesproken de topscorers zijn bij de Red wings (Zetterberg, Hossa, Datsyuk) het enigszins laten afweten. Tot nu toe is dat goed opgevangen door de breedte van de selectie, maar dat kan niet eeuwig goed blijven gaan. Verder is de powerplay van de Penguins normaal gesproken erg sterk, terwijl de penalty kill van de Red Wings deze play-offs juist een zwak punt zijn.

Pokemon heeft Wii Fit verstoten!

Na 9 weken de Wii Fit op 1 in de Dutch Charts gehad te hebben is Pokemon Platinum het spel gepasseerd. Nieuw deze week zijn de UFC 2009 games voor zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360. Ook is Guitar Hero Metallica nieuw in de lijst.

1 POKEMON PLATINUM (DS)
2 WII FIT (Wii)
3 UFC 2009/UNDISPUTED (PS3)
4 EA SPORTS ACTIVE (Wii)
5 MARIO KART (Wii)
6 UFC 2009/UNDISPUTED (XBOX 360)
7 SPORTS ISLAND (Wii)
8 GUITAR HERO/METALLICA (XBOX 360)
9 PROFESSOR LAYTON (DS)
10 RHYTHM PARADISE (DS)

Vliegtuigbommen onder voetbalveld

Bij de renovatie van het stadion van de Zuid-Duitse voetbalclub VfB Stuttgart zijn tot dusver onder het veld achttien bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Alle bommen, die al een groot deel van hun werkzaamheid hadden verloren, zijn onschadelijk gemaakt. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Stuttgart gezegd.

Volgens hem heeft er nooit levensgevaar voor de bewoners en de voetballers bestaan. VfB Stuttgart werd dit jaar derde in de Bundesliga. De club heeft daarmee het recht verworven uit te komen in de voorronde van de Champions League.


Vliegtuigbommen onder voetbalveld  (foto: DAG)

[F2] Uitslag race 1 Spanje

Dit weekend ging de Formule 2 'nieuwe stijl' officieel van start, na 25 jaar afwezig te zijn geweest. De eerste race op het circuit van Valencia is gewonnen door Robert Wickens, voor Carlos Iaconelli en Kazim Vasiliauskas.

Canadees Wickens had ook de poleposition getraind voor zowel race 1 als race 2. De rijder die racet voor het Red Bull Junior Team volgt met zijn winst Philippe Streiff op die in 1984 de laatste Formule 2-race op zijn naam schreef. Wickens zette ook de snelste ronde op de klok met 1:29,166.

De autosportbond FIA heeft de Formule 2 opnieuw opgezet om een goedkoper alternatief te zijn voor de GP2 Series, dat een groot budget van coureurs en teams kost. In de F2 Series, die georganiseerd wordt door MotorSport Vision, is er plek voor 25 wagens en momenteel zijn er vijftien nationaliteiten die meedoen.

Morgen wordt de tweede race verreden in Spanje, om 13:45 uur is de start.

Uitslag race 1 Spanje

Pos.CoureurTijd
1 R. Wickens (CAN)37:03.621
2 C. Iaconelli (BRA)+ 3.870
3 K. Vasiliauskas (LIT)+ 5.241
4 M. Aleshin (RUS)+ 8.554
5 J. Jousse (FRA)+ 9.922
6 M. Bortolotti (ITA)+ 10.904
7 H. Surtees (GBR)+ 11.319
8 A. Brundle (GBR)+ 12.326
9 N. de Marco (ITA)+ 12.913
10 S. Hohenthal (SWE)+ 13.976
11 N. Gachnang (SUI)+ 14.982
12 P. Eng (AUS)+ 17.675
13 J. Clarke (GBR)+ 17.916
14 G. Sanchez (ESP)+ 17.994
15 A. Ebrahim (IND)+ 18.942
16 J. Moore (GBR)+ 20.724
17 H. Karjalainen (FIN)+ 22.076
18 J. Höing (GER)+ 25.218
19 T. Gladdis (GBR)+ 27.296
20 P. Gandolfi (ITA)+ 37.711
21 J. Palmer (GBR)+ 48.195
DNFA. Soucek (ESP)+ 9 ronde(n)
DNFT. Hegewald (GER)+ 9 ronde(n)
DNFM. Pavlovic (SRB)+ 19 ronde(n)
DNFE. Piscopo (ITA)+ 20 ronde(n)

Misleide Zweed klaagt vrouw aan

Een 66-jarige Zweed heeft een klacht ingediend bij de politie. Hij had één van zijn vrouwelijke kennissen geld geleend. Nadat duidelijk werd dat zij dat geld niet terug kon betalen kwam ze zelf met een alternatieve oplossing, ze zou hem in natura betalen.

"Hij leende haar duizend euro, geld dat ze nodig had om een andere auto te kopen", vertelt Pär-Åke Ekholm van de politie in Motala aan de media. "Maar toen hij haar later aansprak over de terugbetaling kwam de aap uit de mouw. Ze kon hem niet terugbetalen en stelde dan voor om twaalf keer seks met hem te hebben." Na verloop van tijd werd het de man duidelijk dat de vrouw wederom haar woord niet hield. De gedupeerde klaagt de vrouw nu aan wegens fraude omdat ze hem het geld niet heeft terug betaald én omdat ze hem de beloofde seks heeft onthouden.

[RG] Stosur verrast Dementieva

Elena Dementieva is verrassend uitgeschakeld in Parijs. De Russiche nummer vier van de wereld verloor in drie sets van Samantha Stosur: 3-6, 6-4 en 1-6.

In de eerste set had Dementieva al veel moeite met haar Australische opponente, maar na een gewonnen tweede set leek de Russin in staat het tij te keren. Al vroeg in de derde set bleek dat dit niet het geval was. Stosur liep snel uit naar 4-0 en won uiteindelijk de set met 6-1.

Dementieva is na de uitschakeling van Venus Williams al de tweede speelster uit de top vijf die in een vroeg stadium is uitgeschakeld. Svetlana Kuznetsova plaatste zich wel voor de volgende ronde. De nummer zeven van de plaatsingslijst versloeg Melinda Czink met 6-1 en 6-3.

Vader Katja blijft verdachte

De vader van de 7-jarige Katja blijft verdachte. De politie verdenkt de man van onttrekking van het meisje aan het ouderlijk gezag van de moeder. Dat meldde de politie vandaag.

De Amerikaanse autoriteiten hebben inmiddels tegenover de Nederlandse politie bevestigd dat Katja in de Verenigde Staten verblijft en dat het meisje het goed maakt. Volgens de vader heeft een Amerikaanse rechter de voogdij over Katja aan hem toegewezen. Katja werd woensdag bij haar school in Ede meegenomen in een auto. De politie riep na de vermissing een Amber Alert uit in de hoop het meisje te vinden.

Een politiewoordvoerder bevestigt dat een Amerikaanse rechter uitspraak heeft gedaan over de voogdij. De politie gaat desondanks nog steeds uit van een misdrijf en zet het onderzoek voort.

Jol: "Van der Vaart wellicht een optie"

De kersverse trainer van Ajax Martin Jol zou nog steeds interesse hebben in Rafael van der Vaart. Volgens de Duitse krant Bild zou er bij Ajax zelfs intern al gesproken zijn over een eventuele terugkeer van de middenvelder.

"Ik heb altijd contact met Van der Vaart gehouden. Ik heb er veel respect voor, dat hij zich door zijn moeilijke situatie bij Real Madrid wil vechten. Als zijn positie bij Real Madrid eenmaal duidelijk wordt, kan er mogelijk iets van komen", aldus Jol in Bild.

Van der Vaart kwam tussen 1999 en 2005 ook al uit voor Ajax. Daarna vertrok de international naar het Duitse HSV, vorig jaar maakte hij de overstap naar Real Madrid.

[RG] Wassen zonder te spelen verder

Rogier Wassen heeft zonder te spelen de derde ronde van het dubbelspel op Roland Garros bereikt.

Wassen en zijn partner Christopher Kas uit Duitsland profiteerden van een afzegging van het Spaanse duo David Ferrer/ Daniel Gimeno-Traver. De rede van de afzegging is nog onbekend.

In de volgende ronde treffen Wassen en Kas waarschijnlijk het als eerste geplaatste koppel Daniel Nestor (Can)/Nenad Zimonjic (Ser).

[E3 '09] Epic komt met exclusieve PS3 game?

Betrouwbare bronnen, exclusief nieuws, wij houden daar wel van. Volgens de website Examiner komen Epic en Sony aankomende dinsdag met een exclusieve aankondiging. De tweede PS3-game van Epic (naast Unreal Tournament III) wordt dan op die dag aangekondigd.

Sony heeft al heel wat in petto voor de aankomende E3. Een nieuwe Square Enix MMO, een nieuwe Metal Gear Solid en wat nieuwe Sony-games worden genoemd als verwachte aankondigingen. Wij houden onze poten stijf, en zien wel wat er allemaal gaat gebeuren.

Berlusconi probeert publicatie foto's te voorkomen

Premier Silvio Berlusconi heeft de Italiaanse privacywaakhond gevraagd de publicatie van foto's die bij zijn villa op Sardinië zijn gemaakt, te verhinderen. Dat hebben Italiaanse media vandaag gemeld.

Op de foto's staan volgens de krant Corriere della Sera "in bikini gehulde of topless meisjes", die zich in de tuinen van Villa de Porto Rotondo vermeien of een douche nemen.

De foto's behoren tot een reeks van zevenhonderd die een Sardijnse fotograaf heeft geschoten. De 72-jarige premier, die in juli gastheer is van een top van de G8, de zeven grootste industrielanden plus Rusland, staat de laatste weken onder druk om zich uit te spreken over zijn betrekkingen met de 18-jarige Noemi Letizia. Zijn vrouw heeft echtscheiding aangevraagd.

Donderdag ontkende de premier dat hij "pikante betrekkingen" met minderjarige meisjes heeft. Hij zwoer "bij mijn kinderen" dat er van alle verhalen niets waar is. De premier belde Letizia vorig jaar om contact te leggen, nadat hij erotische foto's van haar zou hebben gezien. Ze was toen nog minderjarig.

Berlusconi probeert publicatie foto's te voorkomen  (foto: ANP)

Eerste gameplaybeelden Need for Speed: Nitro

Naast de E3-trailer van Need for Speed: Shift is er ook nog een trailer verschenen van een andere NFS-game. Need for Speed: Nitro is een exclusieve Nintendo Wii (komt ook voor de Nintendo DS uit, maar dan een andere versie uiteraard) game die in tegenstelling tot Shift, wél op arcade gameplay is gebaseerd. Denk meer aan de snelheden en de adrenaline van Burnout.

Mocht de bovenstaande video een kutkwaliteit weergeven, ga dan maar naar de site van Gamekyo.

[F3] Uitslag race 1 Lausitz

Jules Bianchi heeft de eerste race van de Formule 3 Euroseries op de EuroSpeedway Lausitz op zijn naam geschreven. De Fransman finishte 2,5 seconden voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die van poleposition vertrok maar als tweede over de streep kwam. Jean-Karl Vernay werd derde.

Bij de start wist Bottas de leiding te behouden door goed weg te komen. Atte Mustonen, die als derde startte, had minder geluk en liet zijn motor afslaan. Het lukte hem niet deze weer te starten, wat dus einde race betekende voor hem. Jean-Karl Vernay nam de derde plaats van hem over, terwijl Brendon Hartley een erg sterke start kende en naar de vierde plaats ging, voor Sam Bird, Henki Waldschmidt, Roberto Merhi en Christian Vietoris.

In de zesde ronde wist Bianchi Bottas in de eerste bocht te passeren, om vervolgens ongestuurd naar de finish te rijden. Verder gebeurde er in de top acht niet veel, behalve dat Waldschmidt nog een plek verloor aan Merhi. Het voordeel voor de Nederlander is wel dat hij morgen vanaf de eerste rij mag starten, naast Vietoris.

Mika Mäki presteerde opvallend goed. Na in de kwalificatie gecrasht te zijn moest hij vanaf de achterste startrij beginnen, maar de goede race bracht hem uiteindelijk de twaalfde plaats.

Bianchi heeft in het kampioenschap nu de leiding overgenomen van Stefano Coletti, die een slecht weekend kent. In de race zette de Monegask nog wel druk op Vietoris, maar een drive through-penalty zorgde ervoor dat hij als vijftiende eindigde.

PosCoureurTeam Tijd
1 J. Bianchi ART Grand Prix 30:18.861
2 V. Bottas ART Grand Prix + 2.776
3 J. Vernay Signature-Plus + 4.606
4 B. Hartley Carlin Motorsport + 5.823
5 S. Bird Mücke Motorsport + 6.872
6 R. Merhi Manor Motorsport + 7.796
7 H. Waldschmidt SG Formula + 11.833
8 C. Vietoris Mücke Motorsport + 12.603
9 T. Geronimi Signature-Plus + 15.518
10 M. Chinosi Prema Powerteam + 27.559
11 A. Tambay ART Grand Prix + 28.120
12 M. Mäki Signature-Plus + 29.179
13 K. Mirocha HBR Motorsport + 31.905
14 C. Zanella Motopark Academy + 33.218
15 S. Coletti Prema Powerteam + 35.518
16 J. Cecotto Jr. HBR Motorsport + 44.426
17 C. Ramos Manor Motorsport + 48.292
18 P. Enrique Manor Motorsport + 49.350
19 C. van Dam Kolles & Heinz Union + 52.451
20 B. Shaaban Prema Powerteam + 53.554
21 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 53.950
22 M. Wittmann Mücke Motorsport + 56.796
23 A. Caldarelli SG Formula + 1:11.909
24 E. Gutierrez ART Grand Prix + 1:13.141
DNFA. Sims Mücke Motorsport + 1 ronde
DNFA. Marsoin SG Formula + 23 ronden
DNFA. Mustonen Motopark Academy + 23 ronden

Tien games ontwikkelen in tien uur

Ontwikkelaar Mark Cooke deed precies dat wat er in de titel staat: het maken van 10 games in 10 uur. Dit om te kijken of het mogelijk was en er hopelijk nog wat van te leren ook. Vervolgens gaf hij een presentatie op Pecha Kucha in Tokyo - waar hij precies 20 slides van 20 seconden mocht laten zien. Het is leuk om te zien wat hij allemaal bedenkt in 10 uur en alhoewel niet alle games even hoogstaand zijn is het zeker leuk om even naar te kijken.


De youtubeversie is zonder publieksreacties, wil je de reacties van de mensen op de games horen (en het maakt de presentatie leuker!) moet je de versie hier bekijken.

Uitverkiezing Elia kwam als een verrassing

FC Twente-revelatie Eljero Elia had niet verwacht dat bondscoach Bert van Marwijk hem zou selecteren voor het Nederlands elftal. De jonge buitenspeler maakt deel uit van de selectie, die in de periode van 6 tot 10 juni WK-kwalificatieduels speelt.

Tijdens het eten kreeg Elia het nieuws te horen. "De bondscoach wenste ons smakelijk eten, maar wilde nog even de selectie bekendmaken aan de spelers", begon Elia tegenover De Telegraaf. "Opeens was het: Eljero, gefeliciteerd. Je zit erbij. Ik wist niet wat ik hoorde."

Elia beschouwt de uitverkiezing als een buitenkans en noemt het 'een prachtervaring'. Van de bondscoach kreeg de gewilde aanvaller te horen dat hij vooral zichzelf moet blijven.

Ajax, PSV en Hamburger SV zouden Elia graag willen inlijven. En door de selectie voor het Nederlands elftal lijkt een transfer alsmaar dichterbij te komen. "Als speler van Oranje sta je nu eenmaal nog meer in de belangstelling", bleef de speler koel.

Guardiola: "Voorzichtig zijn met Iniesta"

Met het oog op de selectie van Andrés Iniesta voor het Spaanse nationale elftal heeft Barcelona-trainer Josep Guardiola bondscoach Vicente del Bosque nadrukkelijk gevraagd om voorzichtig te doen met de spelmaker.

De middenvelder komt net terug van een blessure, maar nam wel deel aan de Champions League-finale tussen Barcelona en Manchester United (2-0). Guardiola in Marca: "Hij is net hersteld en als hij snel achter elkaar veel wedstrijden speelt, kan die blessure weer terugkeren."

Spanje doet volgende maand mee aan de Confederations Cup in Zuid-Afrika en inzake Iniesta heeft de medische staf van Barcelona reeds contact gelegd met de Spaanse voetbalbond RFEF. Zij willen tezamen het programma doorlichten.

Barcelona was dit seizoen in veel competities actief en Iniesta speelde daardoor ook veel duels. De Catalanen legden beslag op de titel in de Primera Division, wonnen ook de strijd om de Copa del Rey en wisten ook de Champions League aan hun prijzenkast toe te voegen.

'Nedved stelt pensioen jaartje uit'

Pavel Nedved (37) heeft overeenstemming bereikt met Juventus voor uitstel van zijn pensioen met één jaar. In een bespreking met de clubleiding is er besloten voor het plezier van zijn fans nog een jaar door te gaan bij de Italiaanse club, aldus juventusnews.tk.

Nedved gaat exclusief bonussen in één jaar 1,7 miljoen euro verdienen bij De Oude Dame. Eerder zei de Tsjech nog te stoppen met het betaalde voetbal."Ik heb er genoeg van. Het is tijd voor andere zaken. Mijn beslissing is definitief."

Het is niet ongewoon voor de Tsjech om te zeggen dat hij stopt en vervolgens even later toch weer door te gaan. In 2005 kwam hij terug bij zijn nationale ploeg, nadat hij niet stopte als international in 2004. Ook vertelde hij in 2007 al dat hij wilde stoppen.

Ondertussen speelde Nedved 246 wedstrijden voor de club uit Turijn, waarin hij 51 keerde scoorde.

Explosieve stof school tot ontploffing gebracht

Het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht heeft vrijdagavond een explosieve stof tot ontploffing gebracht bij een school in Amsterdam-Noord. Het ging om gekristalliseerde picrinezuur, zo meldt de politie in Amsterdam.

Toen medewerkers van de school aan de Rode Kruisstraat vrijdag het scheikundelokaal opruimden, vonden ze een kleine hoeveelheid gekristalliseerde picrinezuur. "In die vorm is het een zeer explosieve stof", aldus de politie. De brandweer deed nader onderzoek, maar stelde vast dat het Explosieven Opruimingscommando de klus moest klaren. Die heeft het materiaal nabij de school tot ontploffing gebracht.

[E3 '09] Need for Speed racet je tegemoet deze nazomer

Oeh, in september komt alweer de nieuwe Need for Speed uit. Welke Need for Speed? Need for Speed: Shift! Weg met die streetraces, welkom realistische gameplay! Niet alleen de auto is in dit spel belangrijk, maar ook de coureur. Dat wordt nog erg leuk met de volgende auto's die je kunt gebruiken:
2006 Aston Martin DBR9
2009 Audi R8 LMS
2008 Audi R8
2008 Audi RS 4
2007 Audi S3
2007 Audi TT 3.2 quattro
2006 Audi S4
BMW M3 E36
BMW M3 E46
BMW M3 E92
2008 BMW 135i Coupé
2009 BMW M3 GT2
2007 BMW Z4 M Coupé
2008 Bugatti Veyron 16.4
2006 Dodge Challenger Concept
2008 Dodge Viper SRT10
Falken Tire 2010 Ford Mustang GT
2010 Ford Shelby GT500
2007 Ford Focus ST
2006 Ford GT
2006 Need For Speed Shelby Terlingua
1996 Ford Escort RS Cosworth
2009 Chevrolet Camaro SS
2006 Chevrolet Cobalt SS
2006 Chevrolet Corvette Z06
2006 Honda Civic Si
2000 Honda S2000
2006 Koenigsegg CCX
2008 Lamborghini Gallardo LP560-4
2007 Lamborghini Murciélago LP640
2007 Lamborghini Reventón
2006 Lotus Elise 111R
2007 Lotus Exige S
2005 Maserati MC12 GT1
2008 Mazda MX-5
2006 Mazda RX-8
1995 Mazda RX-7
1994 McLaren F1
2007 Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition
2007 Mercedes-Benz SL65 AMG
2008 Mitsubishi Lancer EVOLUTION
2006 Mitsubishi Lancer EVOLUTION IX MR-edition
2003 Infiniti G35 (V35)
1997 Nissan 200SX (S14)
2009 Nissan 370Z (Z34)
2006 Nissan 350Z (Z33)
2009 Nissan GT-R SpecV (R35)
2008 Nissan GT-R (R35)
2000 Nissan Silvia (S15) spec.R AERO
1999 Nissan Skyline GT-R (R34)
1972 Nissan Skyline 2000GT-R
1992 Nissan 240SX (S13)
2006 Pagani Zonda F
2010 Pagani Zonda R
2008 Porsche 911 GT2
2009 Porsche 911 GT3 RSR
2006 Porsche 911 GT3 RS
2004 Porsche Carrera GT
2007 Porsche Cayman S
2008 Renault Mégane RS
2007 SEAT Leon CUPRA
2006 Subaru Impreza WRX STi
2007 Lexus LF-A Concept
2008 SCION tC
1986 Toyota Corolla GTS (A86)
2008 Volkswagen Scirocco
2006 Volkswagen Golf GTI

Veel, hè?

[E3 '09] Lost Planet 2 naar de Playstation 3?

Ik denk niet dat de titel veel mensen zal verbazen. In het verleden heeft Capcom veel games exclusief uitgebracht voor één console waarna ze het een jaar later uitbrengen op de anderen. De grootste vraag was eigenlijk wanneer Lost Planet 2, nu nog exclusief voor de Xbox 360, naar de Playstation 3 zou komen. Toch zou dit sneller kunnen zijn dan we tot nu toe dachten.

Bronnen hebben aan PSU laten weten dat Capcom een aantal interessante onthullingen gaat doen op de E3 met betrekking tot Lost Planet 2 en dat het erg belangrijk zou zijn voor de website. Aangezien PSU een Playstation website is, is de link naar een release op de Playstation 3 snel gemaakt. Natuurlijk zullen we moeten wachten tot de E3 voordat we met zekerheid kunnen zeggen dat de game ook op de Playstation 3 gaat verschijnen.

Ruim 1,4 miljoen mensen zien Tessa's gelukstranen

De uitslag van de finale van Holland's Got Talent was vrijdagavond met 1.421.000 kijkers het best bekeken televisieprogramma. Eén op de vier tv-kijkers (26,3 procent) zag hoe de 11-jarige deelneemster Tessa Kersten moest huilen van geluk toen ze hoorde dat ze won.

Dat bleek uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Naar de uitzending zelf keken 1.019.000 mensen. Dat is fors meer dan Dancing With the Stars op RTL4. Deze show moest met 703.000 kijkers genoegen nemen in plaats van het miljoen van vorige week. De uitslag - sterrenkapper Mari van de Ven moest eruit - wist slechts 594.000 kijkers te boeien.

Tessa Kersten uit het Limburgse Blerick wist de kijkers van Holland's Got Talent te ontroeren met haar vertolking van Sacrifice van Anouk en Sweet Child of Mine van Gun's 'n Roses. Zuiver zong ze niet. Bij de jury was gitarist Lars favoriet.

Tessa Kersten mag in de zomer optreden met Gerard Joling tijdens diens concertreeks For Your Eyes Only in Spaarnwoude. Maandag mag ze achter de schermen een kijkje nemen bij het optreden van haar grote voorbeeld Anouk op Pinkpop.

De blije winnares Tessa  (foto: ANP)

1/8 Amerikanen betaalt hypotheek niet

Betalingsachterstanden op hypotheken lopen in de VS fors op. In het eerste kwartaal steeg het aantal Amerikanen met een hypotheek dat achterloopt met het betalen naar 9,12 procent. Dat is het hoogste sinds 1972, toen begonnen werd met het bijhouden van de gegevens door de Mortgage Bankers Association (MBA).

In de cijfers over betalingsachterstand zijn hypotheekleningen opgenomen die minstens een maand achterlopen met betaling. Daar bovenop zijn ook nog eens mensen die zover achterlopen met hun betalingen, dat de geldverstrekker beslag legt op de woning.

Als ook deze cijfers worden meegenomen, blijkt het percentage wanbetalers op maar liefst 12,07 procent uit te komen, oftewel bijna 1 op de 8 Amerikaanse huizenbezitters met een hypotheek.

Presentator Glenn Beck over de geschiedenis van de huizenprijzen in de VS

Playboy-model traint mee met Duitsers

Britta Heidemann heeft de nationale ploeg van Duitsland vergezeld tijdens een bezoek aan China. De Duitse won tijdens de Olympische Spelen van Peking de gouden medaille op het onderdeel schermen.

Heidemann, die in september 2004 bekendheid verwierf door deel te nemen aan een naaktreportage in Playboy, nam deel aan één van de trainingen van Die Mannschaft.

De ploeg was in Shanghai voor een oefenwedstrijd voetbal tegen China. De Duitse formatie sleepte uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur. Lukas Podolski was verantwoordelijk voor de treffer van de Duitsers.

Twee foto's van Heidemann staan op de website van Het Laatste Nieuws.

Voor meer sportnieuws kijk je op sport.fok.nl!

Playboy-model traint mee met Duitsers

Britta Heidemann heeft de nationale ploeg van Duitsland vergezeld tijdens een bezoek aan China. De Duitse won ze tijdens de Olympische Spelen van Peking de gouden medaille op het onderdeel schermen.

Heidemann, die in september 2004 bekendheid verwierf door deel te nemen aan een naaktreportage in Playboy, nam deel aan één van de trainingen van Die Mannschaft.

De ploeg was in Shanghai voor een oefeninterland tegen China. De Duitse formatie sleepte uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur. Lukas Podolski was verantwoordelijk voor de treffer van de Duitsers.

Twee foto's van Heidemann staan op de website van Het Laatste Nieuws.

[FOK!games] Zoekt nieuwe redactieleden!

Heb jij altijd al eens voor FOK!games willen werken? Dan krijg je nu de kans want we zijn op zoek naar nieuwe redactieleden. Deze keer zijn we op zoek naar een drietal verschillende redacteurs: columnisten, reviewers en photoshoppers. Denk je dat jij een ongekend schrijftalent hebt of dat de columns op jouw game-blog niet genoeg aandacht krijgen? Heb jij weinig te doen in je weekenden? Misschien dat het dan eens tijd wordt om te solliciteren naar een 'baantje' bij FOK!games:

Reviewer:
De eerste voorwaarde waaraan een reviewer moet voldoen is natuurlijk dat hij/zij van gamen houdt en redelijk verstand heeft van wat er allemaal speelt in de games-wereld. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan "Wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in". Jij als gamer weet precies het juiste oordeel over een game te geven met daarbij een passende onderbouwing. Naast het beoordelen van games heb je als reviewer ook de taak om nieuwsberichten te plaatsen, met een quotum van dertig berichten per maand en één (p)review per maand.

Columnist:
Veel mensen hebben een duidelijke mening over bepaalde zaken in de games-wereld, maar er zijn weinig mensen die dit goed onder woorden kunnen brengen. Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. De columnisten hebben ook een quotum van dertig berichten en één column per maand.

Photoshoppers:
We zijn dus op zoek naar (goede) photoshoppers. Mensen met een grafische opleiding verdienen de voorkeur, maar als je jezelf photoshop hebt aangeleerd dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Het is de bedoeling dat je als photoshopper binnen FOK!games aan de slag gaat met nieuwe skins voor themaweken, blokjes voor de specials en allerlei andere kleine opdrachten waarbij creatieve photoshoppers nodig zijn. Je zult redelijk specifieke opdrachten krijgen, maar eigen inbreng is zeker gewenst. Photoshoppers zullen bijvoorbeeld zelf de plaatjes in de special-blokjes moeten verzinnen en zorgen dat de skins er leuk en representatief uitzien.

Solliciteren
Wil je weten wat je moet doen om te solliciteren klik dan snel door naar het bericht op FOK!games om te zien wat de voorwaarden zijn!

UCI schort deadline Astana op

Astana hoeft niet meer aan het ultimatum van 1 juni te voldoen. De voorzitter van de internationale wielrenunie (UCI), Pat McQuaid, gaf de wielerploeg opdracht om voor die datum de financiën op orde te hebben.

"Het gaat nu goed, maar we willen meer garanties van Astana hebben," aldus McQuaid, die zich met deze uitspraak indekt. "Daarom is die datum van 1 juni niet meer aan de orde. Maar die garanties over de nabije toekomst willen we wel krijgen, anders kan het in juni alsnog misgaan. Maar de signalen die ik nu heb wijzen in de goede richting."

Astana slaagde er namelijk niet meer in om de salarissen te betalen, waardoor een vertrek uit het peloton aanstaande was. De kans dat Lance Armstrong, één van de wielrenners van de ploeg uit Kazachstan, toch aan de Tour de France kan deelnemen.

Daags na de bekendmaking van de mogelijke sancties liet Johan Bruyneel, ploegleider van Astana, weten gewoon aan La Grande Boucle deel te nemen. "Misschien is het onder een andere vlag en met een andere sponsornaam, maar wij zijn er straks gewoon bij," was zijn commentaar toen.

Op 19 mei kwam naar buiten dat Astana er toch in was geslaagd om een deel van de lonen uit te keren. Hiervoor was overigens ook nog een protest van de renners nodig. Tijdens de zevende etappe van de Giro d'Italia kozen zij er dan ook voor om de naam van de sponsor van het shirt te halen. Alberto Contador en Levi Leipheimer, de kopmannen van de de wielerformatie, moesten maanden op hun salaris wachten.

Chelsea wil Hiddink mooi afscheid geven

Chelsea en Everton maken zaterdag uit wie de FA Cup mee naar huis mag nemen. De ploeg uit Londen is de uitgesproken favoriet en wil scheidend coach Guus Hiddink graag een mooi afscheid nemen.

Hiddink slaagde er namelijk in om de sterren van The Blues wakker te schudden en weer aan het voetballen te krijgen. Dit leverde uiteindelijk de derde plaats in het Premiership op. Bovendien reikte de Londenaren tot de halve finales van de Champions League, waar FC Barcelona uiteindelijk de betere bleek.

"Het zou prachtig zijn de manager te zien vertrekken met de FA Cup op Stamford Bridge," aldus John Terry, aanvoerder van Chelsea. "Hiddink heeft het respect van iedereen en alle spelers doen een stapje extra voor hem. De trainer is zo'n man die opwinding brengt op het veld. Als hij praat, zit je op het puntje van je stoel."

[Giro ] Di Luca geeft strijd niet op

Danilo di Luca heeft gisteren, tijdens de negentiende rit van de Giro d'Italia, een aantal aanvallen op de roze trui van Denis Menchov gedaan. De Italiaan zag al zijn pogingen echter stranden en heeft het tricot nog altijd niet in handen.

Di Luca wist nog wel acht extra bonificatieseconden op de streep te pakken. "Ik heb hem in problemen gebracht, maar ik zat zelf ook op mijn limiet," liet de renner van Team LPR na de etappe weten. "Over de etappe van zaterdag naar Agnoli ben ik optimistisch. De finale is op maat voor mijn capaciteiten. Ik zal proberen te zegevieren of in de sprint mee te doen voor bonificatieseconden."

De kans is groot dat de afsluitende tijdrit de beslissing moet gaan brengen. "Ik zal alles geven, maar natuurlijk is Menchov daar in het voordeel. Maar tot de laatste seconden in Rome zal het spannend blijven", besloot Di Luca.

Roparun 2009 start in Parijs

In Parijs gaat vanmiddag rond vier uur de Roparun 2009 van start, een non-stop estafetteloop naar Rotterdam. 273 teams van elk acht hardlopers leggen de ruim 500 kilometer in ongeveer twee dagen af. De hele karavaan van teams en begeleiders telt meer dan zevenduizend mensen.

De finish is maandagmiddag op de Coolsingel in Rotterdam. Het is de achttiende keer dat de jaarlijkse Roparun wordt georganiseerd.

De opbrengst van de loop is bestemd voor de zorg aan kankerpatiënten. Vorig jaar werd met 253 teams een recordbedrag van 4,3 miljoen euro opgehaald.

[E3 '09] Je moeder in een leren pakje in Bayonetta-trailer

Stel, jij bent één van de bedenkers en makers van de Devil May Cry-serie. Je besluit een andere game te gaan maken maar als echte schoenmaker blijf je bij je leest en kom je op het idee om praktisch dezelfde game te gaan maken, maar dan met een vrouw in de hoofdrol. Op deze manier is Bayonetta ontstaan die, zoals je in onderstaande trailer kunt zien, vol zit met heftige over-the-top actie.

Liefdesbrieven Edith Piaf onder de hamer

Een serie van 54 liefdesbrieven van de overleden Franse zangeres Edith Piaf worden op 25 juni geveild in Parijs. De brieven moeten tussen de 60.000 en 90.000 euro opleveren, maakte het Britse veilinghuis Christie's gisteren bekend.

Piaf schreef de brieven tussen 15 november 1951 en 18 september 1952 voor de Franse wielerkampioen Louis Gerardin. Aan hun liefdesaffaire kwam in 1952 een einde toen de zangeres in New York trouwde met de Franse acteur Jacques Pills.

Piaf vergaarde vooral roem dankzij het lied 'Non, Je Ne Regrette Rien'. De zangeres stond bekend door haar turbulente liefdesleven, drugsgebruik en overmatige alcoholconsumptie. Ze overleed in 1963 op 47-jarige leeftijd aan kanker.

Veertigste editie Pinkpop barst los

Voor de veertigste keer in zijn bestaan barst zaterdag het popfestival Pinkpop los. Ruim 65.000 muziekliefhebbers bevolken zaterdag het festivalterrein op de voormalige renbaan in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Van hen komen er 15.000 voor één dag, de andere bezoekers blijven drie dagen.

Om 15.00 uur bijten de Britse indierockers van de Noisettes het spits af in de tent, de Limburgse band Kings of the Day treedt gelijktijdig op het 3FM-podium op. De rockers wonnen een plek in de programmering van Pinkpop met een lokale bandjeswedstrijd.

Op de eerste dag van het populaire festival betreedt meteen de grootste ster van het driedaagse evenement het podium: Bruce Springsteen. Mede dankzij de aanwezigheid van Springsteen waren de kaarten voor de eerste dag binnen een recordtijd van 18 minuten uitverkocht.

Verder staan zaterdag onder meer Dr. Lektroluv, Elbow, Chris Cornell en The Killers op het programma.

Krezip vervangt zondag de Britse band Depeche Mode tijdens de 40e editie van Pinkpop in Landgraaf. Dat maakte de organisatie van het festival in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend op haar website.

Nadat Depeche Mode donderdag afzegde, in verband met de ziekte van zanger Dave Gahan, heeft de organisatie geprobeerd om een andere buitenlandse band tot een optreden te verleiden. Dit bleek op korte termijn niet meer haalbaar, waarna Krezip wel bereid werd gevonden. Maar ook dat was een hele klus, doordat enkele bandleden met vakantie in het buitenland waren.

Krezip houdt eind juni definitief op te bestaan, maar onder meer door een actie van 3FM-dj Claudia de Breij wist de organisatie van Pinkpop de band te strikken. Krezip brak in 2000 door in Nederland met een optreden op het festival in het Limburgse Landgraaf.

Het optreden van Krezip op het hoofdpodium van Pinkpop begint zondag om 19.15 uur. Placebo schuift daardoor op en zal nu om 21.15 uur de tweede festivaldag afsluiten.

 


Bier zal er bij deze warmte ruim geschonken worden!  (foto: DAG)

Uitspraak Chrysler pas volgende week

De faillissements-rechtbank in New York doet naar alle waarschijnlijkheid pas maandag uitspraak in de zaak van de noodlijdende Amerikaanse autogigant Chrysler. Dat zei een van de rechters vrijdag (lokale tijd).

Eerder werd verwacht dat de rechtbank vrijdag uitspraak zou doen, na slotargumenten van advocaten.

De faillissementsaanvraag van Chrysler wordt in hoog tempo behandeld door de rechtbank. Chrysler, dat al zijn fabrieken stillegde op het moment dat het faillissement werd aangevraagd, wil met hulp van de Italiaanse autofabrikant Fiat een doorstart maken.

Bos: 8 procent krimp onwaarschijnlijk

Minister Wouter Bos (Financiën) acht een economische krimp van 8 procent "onwaarschijnlijk". Hij zei dit gisteravond desgevraagd in het televisieprogramma Knevel& Van den Brink.

Deze week bleek dat de Rabobank inmiddels uitgaat van een krimp van 6 procent. Eerder had Bos aangeven dat hij rekening hield met iets meer dan 5 procent.

De minister zei dat niemand weet waar de neergang zal eindigen. "Dit is al een jaar of twee aan de gang", zei Bos. In januari 2008 dacht iedereen nog dat er in 2009 een economische groei van 2 procent zou zijn. "Nu is dat dus min 4, 5, 6 procent. Niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt. We ervaren dit allemaal van dag tot dag", zei de minister.

Desondanks verwachtte hij niet dat de neergang zal doorzetten tot een krimp van 8 procent. "Het gaat wel slecht met de economie, maar wel steeds minder slecht", zei Bos. Hij ziet steeds meer kleine lichtpuntjes.

Er is weliswaar nog wel een negatief consumentenvertrouwen en de neergang op de huizenmarkt, maar die "minnen" worden steeds kleiner volgens de minister. "Je raakt toch een keer de bodem en dan ga je met z'n allen omhoog. Het is nog steeds heel veel negatiefs, maar er zijn ook steeds meer kleine positieve signalen."

  (foto: ANP)

[Actie] Win! 'Het Spel van de Engel'

banner
Velen hebben er lang naar uitgekeken, maar op 28 mei 2009 komt Het spel van de engel dan eindelijk uit, het vervolg van het in 2004 verschenen De schaduw van de wind. Het spel van de engel is het tweede deel van een prachtig vierluik en speelt zich af in het Barcelona van de jaren 20 van de twintigste eeuw. Het volgt een jonge schrijver die door een mysterieus persoon benaderd wordt om een boek te schrijven. De Spaanse editie is in april 2008 onder de naam El juego del ángel gepubliceerd.

In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog. David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daar stuit hij op het sinistere, religieuze boek Lux æterna, verschenen bij de Parijse uitgever Andreas Corelli - Davids opdrachtgever - en geschreven door ene Diego Marlasca. Ooit behoorde Davids huis met de toren toe aan deze onfortuinlijke advocaat, die zich geheel op het schrijven toelegde, tot hij onder duistere omstandigheden thuis om het leven kwam. Spoedig blijken er tussen hemzelf en Marlasca meer parallellen te bestaan dan David kon vermoeden ... Het spel van de engel is een labyrintisch verhaal vol intriges, verraad, vriendschap en tragedie, maar ook een verhaal over de gevaarlijke kunst van het schrijven en de macht van woorden.

 

boek
Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Dat komt goed uit, want FOK! mag in samenwerking met uitgeverij Signatuur vijf exemplaren weggeven! Wil jij weten hoe jij kans maakt op dit boek? Neem dan snel een kijkje in het actietopic op het forum!
 
Lees ook de review die geschreven is van het boek.

Reizigers: streekvervoer het veiligst

Reizigers zijn tevredener over de veiligheid in het openbaar vervoer dan een jaar geleden. Ze geven een 7,9 voor de sociale veiligheid, net iets meer dan de 7,8 in 2008. Het personeel in het openbaar vervoer was vaker de dupe van incidenten.

Dat blijkt uit de gepresenteerde Reizigersmonitor Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer en de Personeelsmonitor sociale veiligheid stads- en streekvervoer. In het streekvervoer voelen passagiers zich het veiligst, zo blijkt uit het rapportcijfer 8 dat is toegekend. Werknemers in het openbaar vervoer blijken minder tevreden. In het stads- en streekvervoer geeft personeel gemiddeld een 6,3, net als in 2008. In de vier grote steden daarentegen voelen de werknemers in het ov zich beter, want daar steeg het cijfer van 6,2 naar 6,5.

Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) is blij dat de reizigers tevreden zijn. Maar: "We zien helaas wel dat het personeel met meer incidenten te maken krijgt. Dat kunnen we niet tolereren. Chauffeurs en controleurs moeten gewoon hun werk kunnen doen."

Volgens de gegevens kregen in de grote steden relatief meer medewerkers te maken met incidenten. "Maar het verschil wordt kleiner." In 2008 steeg het aantal mishandelingen, bedreigingen en ook diefstallen met 1 procent tot 41 procent. Personeel kreeg het meest te maken met bedreiging. Het aantal passagiers dat getuige was van incidenten bleef gelijk (23 procent). Verder daalde het aantal reizigers dat werd lastiggevallen (van 8,1 naar 7,7 procent).

De reizigers van de Nederlandse Spoorwegen zijn zich blijkens het onderzoek iets veiliger gaan voelen. In 2008 gaf 87 procent een rapportcijfer 7 of hoger. In 2007 was dit 85 procent. Het aantal mensen dat werd lastiggevallen, daalde van 16 naar 14 procent.

Na verscheidene incidenten, onder meer in Gouda, wordt geprobeerd de samenwerking tussen de verschillende ov-bedrijven, politie en justitie te verbeteren. Bovendien werkt de ingestelde werkgroep veiligheid openbaar vervoer aan voorstellen om de veiligheid in het openbaar vervoer, waaronder ook de trein, verder te verbeteren. Directe aanleiding daarvoor was onder meer de molestatie van twee NS-medewerkers op het station Almere-Centrum. Voor de zomer zal de werkgroep rapporteren aan de ministers van Binnenlandse Zaken en van Verkeer en Waterstaat. Een van de mogelijke maatregelen is om alle schade te verhalen op plegers van geweld en agressie.

  (foto: ANP)

Schiphol gaat bonussen uitdelen

Schiphol geeft bonussen aan luchtvaartmaatschappijen om meer van dat vliegveld gebruik te maken. De premies kunnen oplopen tot 4500 euro per vlucht. In totaal gaat het om miljoenen euro's. Dat zegt Schiphol topman Jos Nijhuis in een gesprek met het AD.

Hij hoopt dat door de premies luchtvaartmaatschappijen weer meer op Schiphol gaan vliegen. Er is een aantal maatschappijen dat minder gebruik maakt van de luchthaven. Ze vinden Schiphol te duur. Ook mijden reizigers Schiphol door de vliegtaks, die overigens per 1 juli verdwijnt.

Nijhuis, sinds oktober de opvolger van Gerlach Cerfontaine, zegt dat Schiphol niet de goedkoopste en grootste luchthaven van Europa wil zijn; wel wil hij de beste zijn. Daarom wil hij scoren op het gebied van klantvriendelijkheid, afhandelen van de bagage en vlot overstappen.

Team Fortress 2 milestones zijn terug

Team Fortress 2 heeft zijn milestones achievements weer terug! In de meest recente update had Valve een nieuw systeem gemaakt in de plaats van de achievements om wapens te unlocken, maar het systeem was erg willekeurig en veel spelers waren aan het zeuren. Met de nieuwe update zijn beide systemen in plaats: je kan wapens zowel willekeurig als met achievements vrijspelen. De volledige patchnotes:

# Added Sniper/Spy milestone achievements as an additional way players can get the new unlockables
# Arena Mode

* Added tf_arena_use_queue server convar. Turn this on to get the old queue behavior. Default is off
* Added tf_arena_round_time to set a timelimit on the round

# Added the userid of the player who built the teleporter to the "player_teleported" event
# Fixed player killed event causing server crash
# Fixed Spies not being telefragged when standing on an enemy teleporter exit with the Dead Ringer enabled
# Fixed attackers seeing the mini-crit particle effect for full crits if the victim has the Jarate effect enabled
# Fixed the Ambassador not doing damage to buildings
# Fixed Spies disguised as their own team not drawing blood effects
# Fixed players killed by flaming arrows not showing the appropriate death icon

Nieuw contract voor Juan

AS Roma heeft de dertigjarige Juan Silveira dos Santos een nieuw contract gegeven. Het nieuwe contract loopt tot 2013. Hiermee lijkt een transfer naar Spanje uitgesloten. Juan werd in 2007 van Bayer Leverkusen overgenomen.

Eerder dit seizoen waren er vele geruchten dat Juan naar Spanje zou vertrekken. Door het nieuwe contract zal de speler een slordige 5 miljoen euro voor de drie seizoenen verdienen. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Flamengo en kwam 69 keer uit voor zijn vaderland.

12-jarige Robienna wilde ruzie sussen

De 12-jarige Robienna die donderdagavond laat in Amsterdam om het leven kwam door huiselijk geweld wilde een ruzie sussen. De politie heeft haar moeder en de ex-vriend van de moeder, die ook gewond raakten, aangehouden in dezelfde woning aan de Nova Zemblastraat in de Spaarndammerbuurt.

De 37-jarige moeder ligt nog in een ziekenhuis. De 48-jarige man zit vast. Hij kon op het politiebureau worden behandeld aan zijn verwondingen. Buurtbewoners hebben geschokt gereageerd op het familiedrama. Bij de woning hebben ze bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. Ze komen vrijdagavond bijeen om hun verhaal te doen en steun te zoeken bij medewerkers van Slachtofferhulp. Ook burgemeester Job Cohen komt hier zijn medeleven betuigen.

De Sint Aloysiusschool, waar het meisje op zat, heeft de leerlingen vrijdagochtend geïnformeerd over het drama. De ouders van de leerlingen hebben een brief mee naar huis gekregen, aldus een woordvoerder van de school. Dinsdag komt slachtofferhulp langs. Op de Hyvespagina van Robienna laten vrienden berichtjes achter om hun medeleven te betuigen.


  (foto: ANP)

Afscheid van zes spelers bij Willem II

Willem II gaat afscheid nemen van zes spelers. De begroting van de club is voor volgend seizoen veel kleiner en daardoor moet de selectie verkleind worden. Van onder meer Kiki Musampa en Ibad Muhamadu worden de contracten niet verlengd, zo weet Omroep Brabant te melden.

Eerder was er sprake dat de contracten van Musampa en Muhamadu wel verlengd zullen worden maar de Tilburgse club ziet er toch nog vanaf. Verder mogen ook Mohamed Messoudi, Danny Mathijssen, Nuelson Wau en Oscar Moens op zoek naar een nieuwe club.

DVD: Law & Order Criminal Intent - seizoen 3

Je kunt als kijker flink langs elkaar heen praten als je het gaat hebben over Law & Order. Er zijn namelijk in de tijd dat deze show draait op de televisie meerdere versies geweest, en nog. Zo heb je Law & Order: Special Victims Unit gestart in 1999, Law & Order: Criminal Intent gestart in 2001, Law & Order: Trial by Jury gestart in 2005 helaas is deze versie maar een paar maanden uitgezonden en toen weer stop gezet. En last but not least Law & Order: Crime & Punishment gestart in 2002 en helaas gestopt in 2004. Zo zie je dus dat er in het verleden vier versies hebben gedraaid van deze serie. Langs elkaar heen praten is dus een eitje. Van de Criminal Intent-versie komt nu seizoen drie uit op dvd en daar zal deze review dan ook over gaan.

Jans: "Holla is in korte tijd volwassen geworden

Dit weekend spelen FC Groningen en NAC Breda om de laatste ticket voor de Europa league. Een overwinning en hierdoor voorrondes voor de Europa League zou een mooie bekroning worden voor het seizoen van Groningen. Een aangename verrassing dit seizoen is de ontwikkeling van Danny Holla.

"Hij heeft de grootste ontwikkeling van allemaal meegemaakt", vertelt Jans aan AD Sportwereld. "Danny draait een fantastisch seizoen. Hij speelt zowel in balbezit als bij balverlies erg functioneel. Hij is in korte tijd volwassen geworden. Je ziet dat terug in zijn coaching. Hij zet de spelers goed neer. Zij luisteren naar hem."

Holla blijft desondanks bescheiden. "Mooie complimenten", zegt hij. "Ik heb bijna alles gespeeld. Maar ik wil niet te lang achterom kijken. Ik ben pas 21 jaar. Ik richt me liever op de toekomst. Dit moet een vervolg krijgen. Samen met FC Groningen hoop ik me komend seizoen verder te ontwikkelen. Naar mijn gevoel zit er nog best rek in."

Eerder werd de speler aan FC Zwolle verhuurd maar daar speelde hij niet lang omdat Rasmus Lindgren aan Ajax verkocht werd. Hierdoor kwam de middenvelder terug bij “Het Trots van het Noorden”. "Ik zag dat als een blijk van waardering. De club volgde mij in Zwolle intensief. Helaas ben ik dat seizoen weinig meer in actie geweest. Ik kreeg last van mijn knie, was daardoor een paar maanden uit de roulatie."

Rechter: Vader moet Katja teruggeven

De 7-jarige Katja Leendertz uit Ede moet weer terug naar haar moeder. Dat is het voorlopige oordeel van een rechter in een kort geding dat daarover bij de rechtbank in Arnhem heeft gediend.

Hoewel de rechtbank nog niet zeker weet of de vader de dagvaarding voor het kort geding in goede orde heeft ontvangen, stelde de rechter vooralsnog alvast dat de vader onrechtmatig heeft gehandeld door het meisje zonder de toestemming van haar moeder mee te nemen. De vader plukte het meisje woensdag van het schoolplein in Ede en heeft haar vermoedelijk meegenomen naar de Verenigde Staten.

Cissé wil op Feyenoord wachten

Sekou Cissé heeft zijn zinnen gezet op Feyenoord. De spits van Roda JC heeft een goed gesprek gehad met de nieuwe coach Been en hoopt nog deze maand een contract te tekenen in Rotterdam.

Sekou Cissé wil graag voor Feyenoord uitkomen. De aanvaller van Roda JC is zelfs bereid te wachten op de club.

Ik zou graag voor Feyenoord spelen,” aldus Cissé. Een overstap naar Rotterdam zou opmerkelijk zijn, aangezien FC Twente al een persoonlijk akkoord zegt te hebben met de Ivoriaan. “We zijn er met de speler zelf uit,” aldus FC Twente-voorzitter Joop Munsterman deze week. “Het gaat om een driejarig contract.

Om persoonlijke redenen zou de speler de overstap naar Twente niet willen maken en wil graag wachten op Feyenoord. De Rotterdammers zijn op dit moment druk bezig de transfer te forceren door externe geldschieters.

De aanvaller zou een slordige 2.5 miljoen euro kosten maar dat bedrag zou ook verlaagd worden indien Roda JC degradeert. Daarnaast moet er een oplossing gevonden worden voor de salaris van de speler aangezien Feyenoord geen enkele ruimte heeft in de begroting voor volgend seizoen.

Crimineel kan gevangenis niet vinden

Een veroordeelde crimineel heeft in de Duitse plaats Löhne tevergeefs de gevangenis gezocht waar hij zijn straf moest uitzitten. Vertwijfeld vroeg de man agenten om hulp.

Uit het arrestatiebevel bleek al snel dat de 24-jarige delinquent zich had vergist. Hij had zich in Lünen moeten melden, 80 kilometer verderop. Ook had hij een maand eerder voor zijn straf moeten aantreden. De politie besloot daarop de verdwaalde crimineel in een cel in een naburige plaats op te sluiten. Hij zal naar Lünen worden overgebracht.

Opel gered door overname Magna

De Canadese auto-onderdelenproducent Magna neemt de noodlijdende autofabrikant Opel over van het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM). Dat heeft de Duitse minister van Financiën Peer Steinbrück in Berlijn bekendgemaakt, zo berichtten Duitse media.

Opel kan rekenen op een overbruggingskrediet van 1,5 miljard euro van de Duitse regering en 4,5 miljard euro aan leengaranties, aldus Steinbrück. Ook blijven de vier Opel-fabrieken in Duitsland open. Een ander belangrijk punt was de oprichting van een stichting die Opel beschermt in geval van een GM-faillissement.

Nog niet alle details over het akkoord zijn naar buiten gebracht. Magna zei eerder dat het ruim 500 miljoen euro wil investeren in Opel, maar dat het ongeveer 10.000 banen in Europa wil schrappen, waaronder 2500 in Duitsland. In het voorstel stond ook dat 35 procent van het bedrijf in handen zou blijven van GM, naast 10 procent in bezit van Opel-medewerkers.

Het hoofd van GM Europa, Carl-Peter Forster sprak van "een nieuwe toekomst voor Opel, de werknemers, het bedrijf en het merk". Hij voegde echter toe dat er nog harde onderhandelingen zullen volgen over de kleine lettertjes. De tweede topman van Magna, Siegfried Wolf, schatte dat het contract over ongeveer vijf weken wordt getekend.

De Duitse regering had haast bij het veiligstellen van Opel's toekomst, doordat het financieel noodlijdende GM naar verwachting maandag bankroet aanvraagt. Steinbrück benadrukte dat de overheid haar besluit niet licht had opgevat. Maar de risico's wegen volgens hem op tegen de gevolgen van een mogelijk faillissement van Opel.

Kijker zapt als woord Europa valt

De gemiddelde tv-kijker zapt weg van een programma zodra het over de Europese verkiezingen gaat. Bij een item in het NOS Journaal over de verkiezingen haken 200.000 tot 300.000 mensen binnen een minuut af. Dat stelde kijkcijferexpert René van Dammen in het radioprogramma Met het Oog op Morgen (NOS).

Van Dammen, werkzaam voor de dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep, bracht het kijkgedrag bij berichtgeving over de Europese verkiezingen in kaart in opdracht van Met het Oog op Morgen.

Alleen het tonen van de Europese vlag in het Journaal is al goed voor een abrupte afname van het aantal kijkers, concludeerde Van Dammen. Ook bij NOVA en andere rubrieken neemt de kijkdichtheid opvallend af als het over Europese politiek gaat.

Het commentaar van een Europarlementariër in een item van het consumentenprogramma Radar over kleurstoffen in snoepgoed, veroorzaakte een onmiddellijke wegschakeling van 150.000 kijkers, zo bleek. Ook de waardering van Europese onderwerpen is laag, stelt de onderzoeker. De uitzending van Pauw en Witteman waarin de Europese lijsttrekkers optraden was de slechtst gewaardeerde aflevering in drie seizoenen.

'Opvolger Ancelotti maandag bekend'

Carlo Ancelotti gaf aan bij AC Milan te blijven maar de clubleiding is alsnog bezig om een vervanger te zoeken. Voor het geval dat Chelsea-eigenaar Roman Abramovich vooralsnog de Italiaan overneemt als coach van de club uit Londen.

Eerder werden de namen van Frank Rijkaard en Marco van Basten genoemd als opvolger van Ancelotti. Nu wordt een andere clublegende genoemd als opvolger, namelijk technisch directeur Leonardo.

De 39-jarige Braziliaan was in de jaren negentig actief als aanvaller bij AC Milan. Hij werd met zijn thuisland ook wereldkampioen in 1994 en was verliezend finalist op het WK van 1998 in Frankrijk. La Gazzetta dello zou maandag meer nieuws over de trainer brengen. Zondag is de laatste speelronde in Italië en maandag zal de clubleiding over de trainerschap praten.

Jay Leno stopt met Tonight Show

De bekende Amerikaanse presentator Jay Leno (59) heeft gisteren na zeventien jaar afscheid genomen van The Tonight Show. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek aan het begin van zijn laatste talkshow in de avond.

"Toen ik begon, was mijn haar zwart en de president wit", grapte de presentator. Hij bedankte onder anderen Monica Lewinsky voor de affaire met oud-president Bill Clinton, zodat hij afgelopen jaren voldoende materiaal had om grappen over te maken. Ook bedankte hij zijn werkgever NBC.

Na de 3.775ste show "ben ik op een afgelegen plek te vinden waar niemand me kan vinden: NBC prime time". Leno begint in de herfst met een nieuwe talkshow die om tien uur 's avonds begint. Dit programma lijkt op de Tonight Show, maar trekt naar verwachting een groter aantal kijkers dan de 5 miljoen nog later in de avond.

Krezip toch nog op Pinkpop

Krezip vervangt morgen de Britse band Depeche Mode tijdens de 40e editie van Pinkpop in Landgraaf. Dat maakte de organisatie van het festival bekend. De  band die dit jaar uit elkaar gaat brak destijds ook door op Pinkpop.

Nadat Depeche Mode donderdag afzegde, in verband met de ziekte van zanger Dave Gahan, heeft de organisatie geprobeerd om een andere buitenlandse band tot een optreden te verleiden. Dit bleek op korte termijn niet meer haalbaar, waarna Krezip wel bereid werd gevonden. Maar ook dat was een hele klus, doordat enkele bandleden met vakantie in het buitenland waren.

Krezip houdt eind juni definitief op te bestaan, maar onder meer door een actie van 3FM-dj Claudia de Breij wist de organisatie van Pinkpop de band te strikken. Krezip brak in 2000 door in Nederland met een optreden op het festival in het Limburgse Landgraaf.

Het optreden van Krezip op het hoofdpodium van Pinkpop begint zondag om 19.15 uur. Placebo schuift daardoor op en zal nu om 21.15 uur de tweede festivaldag afsluiten.

[NBA] Uitslag Nuggets - Lakers

De Los Angeles Lakers staan voor de dertigste keer in de geschiedenis van de club in de finale van de NBA. De Denver Nuggets werden gisteravond met 92-119 verslagen. Hiermee is de eindstand op 4-2 gebracht.

Het was de avond van Kobe Bryant. De MVP van vorig jaar scoorde 35 punten, gaf tien assists en pakte zes rebounds. Bryant schoot twaalf van zijn twintig genomen schoten raak. De Spaanse center Pau Gasol was goed voor twintig punten en twaalf rebounds. Verder kwam er twintig punten van Lamar Odom en zeventien punten van Trevor Ariza. De laatste genoemde spelers zijn na dit seizoen transfervrij en zeer gewild door vele teams. Odom heeft al aangegeven te willen blijven in Los Angeles, zelfs voor minder geld. Ariza wilde geen uitspraken doen over zijn toekomst.

Carmelo Anthony vierde zijn 25ste verjaardag en scoorde ook 25 punten. Daarnaast was er 24 punten van JR Smith. Chauncey Billups bleef steken op tien punten en negen assists. Kenyon Martin scoorde dertien punten en pakte vijf rebounds. De tegenstander van de Lakers kan vanavond al bekend worden. De Cleveland Cavaliers spelen tegen de Orlando Magic in Cleveland. De Magic leidt de series met 3-2.

[E3 '09] Mini Ninjas houdt rekening met de kleine man

IO Interactive, bekend van Hitman, werkt hard aan de game Mini Ninjas. Het wordt een hack 'n slash met co-op. Voor wie deze game niet zal boeien: IO Interactive zal lessen over co-op hopelijk meenemen naar een volgende Hitmangame (en hebben hopelijk al wat geleerd van Kane and Lynch). Slechte woordgrappen in de titel zijn terecht aangezien in de onderstaande verhaaltrailer vers van de E3 ook een dergelijke grap valt.


Nana's Scheidingsfeuilleton (deel 1)

Een korte serie op zaterdag. Nana vertelt over haar scheiding. Vandaag de aanloop naar de breuk.

De dag, of beter gezegd nacht, dat ik hem uit de kroeg trok (of hij mij) herinner ik me nog goed. Echt verliefd was ik niet, maar hij was leuk, en interessant. Het geheimzinnige gedrag dat hij vertoonde, vond ik boeiend. Dat het geheimzinnige gedrag later slechts leugens bleken, kon ik toen nog niet vermoeden.

[E3 '09] Ratchet & Clank Future: A Crack In Time video

Op de E3 zal één van de grote titels die Sony gaat tonen Ratchet & Clank Future: A Crack In Time zijn. In deze PS3-game. Het spel begint met Ratchet die erop uit trekt om Clank te gaan redden. Beide leren gedurende het spel veel over hun oorsprong en wat hun doel in het leven is. Op het moment dat Ratchet Clank lijkt te vinden moeten beide de keuze maken om samen verder te gaan, of voorgoed afscheid van elkaar te nemen. Voordat we allemaal een traantje weg kan pinken, kunnen we met een glimlach kijken naar de eerste beelden van de gameplay.

[E3 '09] Battlefield: 1943 krijgt Coral Sea, na 43 miljoen kills

Binnenkort verschijnt Battlefield: 1943 voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC. De game is een remake van Battlefield: 1942 en kent drie van de meest geliefde maps uit die game. Wat jullie nog niet wisten is dat de game nog een vierde map zal kennen, namelijk Coral Sea. Coral Sea is speciaal ontworpen om spelers de intensiteit van luchtgevechten te laten ervaren en bevat het totaal nieuwe speltype Air superiority. De kaart is exclusief ontwikkeld voor vliegtuigen en biedt speler een nieuwe ervaring binnen de wereld van Battlefield.

Deze map is pas beschikbaar als er in totaal 43.000.000 kills gemaakt zijn op de servers van Battlefield: 1943, dus jullie hebben wat te doen!

Kees Lek weer in de prijzen!

Op SBS6 was vanavond opmerkelijk nieuws. Kees Lek bleek namelijk afgelopen zaterdag  wereldkampioen snordrager 2009 te zijn geworden in zijn categorie 'natural moustache'.

Het is de enige Nederlander die in de prijzen wist te vallen en was voor het kampioenschap speciaal naar Anchorage, in Alaska, afgereisd. Hij mag twee jaar pronken met de grandioze titel.

Het is niet de eerste keer dat Lek in de prijzen viel. In 1976 wist hij ook al de titel 'Mister snor De Kwakel' binnen te slepen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.