12-jarige Robienna wilde ruzie sussen

De 12-jarige Robienna die donderdagavond laat in Amsterdam om het leven kwam door huiselijk geweld wilde een ruzie sussen. De politie heeft haar moeder en de ex-vriend van de moeder, die ook gewond raakten, aangehouden in dezelfde woning aan de Nova Zemblastraat in de Spaarndammerbuurt.

De 37-jarige moeder ligt nog in een ziekenhuis. De 48-jarige man zit vast. Hij kon op het politiebureau worden behandeld aan zijn verwondingen. Buurtbewoners hebben geschokt gereageerd op het familiedrama. Bij de woning hebben ze bloemen neergelegd en kaarsjes aangestoken. Ze komen vrijdagavond bijeen om hun verhaal te doen en steun te zoeken bij medewerkers van Slachtofferhulp. Ook burgemeester Job Cohen komt hier zijn medeleven betuigen.

De Sint Aloysiusschool, waar het meisje op zat, heeft de leerlingen vrijdagochtend geïnformeerd over het drama. De ouders van de leerlingen hebben een brief mee naar huis gekregen, aldus een woordvoerder van de school. Dinsdag komt slachtofferhulp langs. Op de Hyvespagina van Robienna laten vrienden berichtjes achter om hun medeleven te betuigen.


  (foto: ANP)