FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 april 2009

Regering Thailand heft noodtoestand op

De noodtoestand is morgen niet meer van kracht in de Thaise hoofdstad Bangkok. Dat maakte premier Abhisit Vejjajiva bekend tijdens een vergadering in het parlement.

De noodtoestand was van kracht sinds 12 april. Destijds was het zeer onrustig in de hoofdstad. Anti-regeringsdemonstranten eisten het aftreden van Abhisit en zijn kabinet.

Ook betoogden ze tijdens een top van Aziatische landen in de Thaise badplaats Pattaya. Abhisit zag zich genoodzaakt om de top voortijdig te staken en het hoge bezoek uit het buitenland te evacueren.

Noodtoestand in Thailand opgeheven.  (foto: ANP)

Heidfeld: "Ontwikkeling BMW gaat te langzaam"

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld vindt dat zijn team de auto voor 2009 niet snel genoeg doorontwikkeld. Daardoor loopt het team volgens de Duitser achterstand op de concurrentie op. BMW streed in 2008 lang mee om de titel, maar dit seizoen komt de Duits/Zwitserse renstal niet in de buurt van die prestaties.

Heidfeld meent dat de auto vanuit de wintertests te weinig doorontwikkeld is. Hijzelf heeft momenteel vier punten in het wereldkampioenschap dankzij zijn tweede plaats in Maleisië, terwijl zijn teamgenoot Robert Kubica nog met lege handen staat. "Ik denk dat we te weinig nieuwe onderdelen hebben geďntroduceerd. Tijdens de wintertests hadden we snelle tijden genoteerd en ik denk dat iedereen binnen het team er daarom vanuit ging dat we er wel goed voor zouden staan."

"In de eerste drie races is ons prestatievermogen langzaam maar zeker gezakt. Dat zal wel komen omdat de andere teams met nieuwe onderdelen op de proppen kwamen en wij niet. Omdat we dat hier in Bahrein ook niet hebben, verwacht ik niet echt veel van dit weekend," meldt een niet erg blije Heidfeld.

In Spanje komt de eerste grote update bij BMW Sauber. "Hopelijk kunnen we dan weer wat punten scoren. Maar ja, de andere teams gaan natuurlijk ook gewoon door met ontwikkelen. Tegen de tijd dat we in Barcelona aankomen hebben we al vier races achter de rug en dat is toch al een flink percentage."

Pubers jatten stempelautomaat uit tram

De politie van Den Haag heeft gisteren drie jongens opgepakt wegens een weinig zinvolle diefstal. Het trio had namelijk een stempelautomaat uit een tram gestolen.

Een politieman zag gistermiddag een paar knapen op een bankje zitten. Bij het aanschouwen van de agent, zetten de jongens het op een lopen, maar lieten een geel kastje op het straatmeubilair achter. Dit bleek dus een apparaat te zijn om strippenkaarten mee af te stempelen.

Hierop zette de agent gelijk de achtervolging in en hield de jongens staande. Het drietal gaf al snel toe dat ze de automaat uit een tram hadden gejat. Het trio, bestaande uit jongens van dertien, veertien en zestien jaar oud, werd door de politieman naar het politiebureau afgevoerd. In overleg met de ouders mocht het drietal met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten. 

Directie gegijzeld door personeel

De directie van het Belgische bedrijf Cytec, dat chemicaliën produceert, is door haar eigen personeel gegijzeld. Dit omdat de onderhandelingen over een sociaal plan vastzitten. De directie is voornemens 165 arbeidsplaatsen te schrappen.

Het administratief gebouw wordt door werknemers geblokkeerd met heftrucks. De actievoerders willen zo een sociaal plan afdwingen. Door de blokkade kunnen de directie en de vakbondsleden die in het gebouw aanwezig zijn niet naar buiten.

De directie van Cytec kondigde de ontslagen al in januari aan. Een productieafdeling van het bedrijf verhuist naar Italië.

Ilse DeLange bedolven onder 3FM Awards

Ilse DeLange sleepte vanavond drie prijzen in de wacht tijdens de uitreiking van de 3FM Awards. De luisteraars van het radiostation riepen de Almelose uit tot beste zangeres en winnares in de categorieën beste single en beste album.

De luisteraars van 3FM stemden de afgelopen maanden massaal op hun favoriete Nederlandse popacts in tien categorieën. De winnaars ontvingen hun prijzen tijdens een speciaal evenement in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ruim tweeduizend muziekfans genoten naast de uitreiking van optredens van onder anderen Blof, Alain Clark, Ilse DeLange en Novastar.

Ilse DeLange kreeg de prijs voor beste single voor het nummer So Incredible. Dinsdag kreeg zij al de Schaal van Rigter, voor meest gedraaide Nederlandse single op 3FM het afgelopen jaar. Haar album Incredible werd verkozen tot beste plaat van 2008. "Nog even en ik kan echt op deze hakken lopen", aldus de zangeres toen ze voor de tweede keer het podium op moest om de award voor beste zangeres aan te nemen.

Within Temptation werd uitgeroepen tot beste live act. Zangeres Sharon den Adel en haar mede-bandlid en man Robert Westerholt namen de prijs in ontvangst. "Heel bijzonder zo'n prijs in een jaar waarin we helemaal niet optreden", aldus de zwangere Sharon. De luisteraars van de radiozender bestempelden Novastar als beste alternatieve artiest van het afgelopen jaar. Zanger Joost Zweegers kon zijn geluk niet op, hij werd een dag eerder voor het eerst vader.

Krezip, dat in juni zijn laatste twee concerten geeft, werd geëerd met de award in de categorie beste artiest pop en beste band. Zonder zangeres Jacqueline Govaert, die vorige maand beviel van een zoon, nam de band de award in ontvangst. "We doen dit jaar bijna niets, maar krijgen alleen maar prijzen." Oud-Idolswinnares Nikki sleepte de prijs voor beste nieuwkomer in de wacht. Alain Clark werd uitgeroepen tot beste zanger.

Anouk werd uitgeroepen tot beste artiest rock, maar was zelf niet aanwezig. Bij gebrek aan de blonde zangeres haalde 3FM-dj Gerard Ekdom zijn vrouw op het podium om de prijs aan te overhandigen, "omdat zij ontzettend op Anouk lijkt". "Waarschijnlijk vraagt Anouk zich nu af; what has she got that I don't have? Nou, ik heb haar award", aldus Nicole Ekdom.

Drie 3FM Awards voor Ilse DeLange  (foto: ANP)

Weddenschap kankerpatiënt voor overleven

Een Britse kankerpatiënt kan een mooie grijpstuiver verdienen als hij voorlopig in leven blijft. Jon Mathews heeft namelijk een weddenschap afgelegd dat hij voor 1 juni niet de pijp uitgaat.

Drie jaar geleden kreeg de beste man te horen dat hij kanker had en nog maar een paar maanden voor de boeg had eer onze lieve Heer hem kwam halen. In plaats van zitten kniezen besloot de Brit een wedkantoor binnen te wandelen. Hier sloot Mathews de weddenschap af op het feit dat hij voorlopig nog even in leven blijft.

Hij besloot het leuk te houden en zette honderd pond in. Inmiddels is dit bedrag gegroeid tot het sommetje van vijfduizend pond. Dit bedrag verdubbelt als hij op 1 juni nog steeds in leven is. Mocht de Engelsman in de zomer van 2010 nog steeds op deze aardkloot rondhuppelen, dan levert hem dit zelfs een bedrag op van twintigduizend pond.

Helaas is het daarna gebeurd met de weddenschap, tot groot verdriet van Mathews. "Het is spijtig dat het dan afloopt, want momenteel voel ik mezelf onverwoestbaar", aldus de kankerpatiënt.

[Upd] Van Barneveld verslaat Klaasen

Raymond van Barneveld heeft donderdag het Nederlandse onderonsje gewonnen tijdens de elfde ronde van het Premier League Darts. Met deze zege heeft Barney een grote stap gezet richting plaatsing voor de halve finales van dit toernooi.

Klaasen kon lange tijd mee met Van Barneveld, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen. De uitslag was 8-5 in het voordeel van Barney.

Van Barneveld staat op dit moment op een vierde plaats met twaalf punten uit elf duels. De eerste vier uit de poule gaan door naar de halve finales. James Wade en Phil Taylor hebben zich al verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Klaasen staat laatste met zes punten uit elf duels.

Update 23.27 uur

Raymond Van Barneveld heeft zich geplaatst voor de halve finales. Nummer vijf in de stand, John Part, moest winnen om zich bij de beste vier te scharen, maar verloor zijn partij kansloos met 8-3 van Phil Taylor.

De Bakker redt het niet in Sofia

Tenniser Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken van het Challenger-toernooi in Sofia.

Onze twintigjarige landgenoot moest zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer. De Bakker ging in drie sets onderuit; 4-6, 6-3, 7-5.

Zijn Oostenrijkse opponent stond voor aanvang van het toernooi op de 256e plaats van de ATP-wereldranglijst, de Bakker zes plaatsen hoger.

Organisatie F1-race Donington aangeklaagd

Het lijkt er op dat de Formule 1-race op het circuit van Donington Park in 2010 in gevaar komt. De organisatoren van de race zijn door de eigenaren van het circuit Wheatcroft and Son Ltd voor de rechter gesleept wegens een betalingsachterstand van 2,75 miljoen euro.

Het gaat om een leasecontract dan Donington Ventures in 2007 met Wheatcroft and Son is aangegaan met een looptijd van 150 jaar. "Donington Ventures heeft er constant in gefaald om de financiële verplichtingen uit de huurovereenkomst na te komen, ondanks verschillende toezeggingen. We hebben juridische stappen zo lang mogelijk uitgesteld, maar hebben nu geen andere keuze dan de nog openstaande huur te vorderen en het huurcontract te beëindigen," aldus Kevin Wheatcroft in een verklaring.

Vanaf 2010 zou de Grand Prix van Groot-Brittannië voor 10 jaar op het verbouwde circuit worden gehouden. Dit is door de aanklacht een stuk minder zeker geworden. Mocht de Formule 1-race niet op Donington plaats kunnen vinden volgend jaar, dan verdwijnt deze van de kalender. Silverstone is volgens Bernie Ecclestone niet meer in beeld als vervangend circuit.

Zaakwaarnemer Trezeguet heeft oren naar AC Milan

In Italië verspreiden diverse geruchten zich, die gaan over David Trezeguet. De Franse spits zou Juventus inruilen voor AC Milan.

De laatste weken lijkt de verhouding tussen David Trezeguet en Juventus-coach Claudio Ranieri op een breekpunt te zijn aanbeland. Het is daarom niet ondenkbaar dat Trezeguet komende zomer uit Turijn vertrekt.

Naar verluidt is AC Milan geďnteresseerd in de geroutineerde Franse aanvaller. Zaakwaarnemer Antonio Caliendo zegt wel oren te hebben naar belangstelling van de Rossoneri.

"Als een ploeg als Milan belangstelling heeft voor David, dan is dat goed nieuws voor mij. Milan is een geweldige club en dat bevestigt dat mijn cliënt een waardige kampioen is. Ik ga echter pas onderhandelen als het seizoen voorbij is", aldus de zaakwaarnemer van Trezeguet.

Schaars sluit vertrek bij AZ niet uit

AZ-aanvoerder Stijn Schaars kijkt ernaar uit volgend jaar Champions League-voetbal te spelen. Toch sluit de middenvelder niet uit dat hij wellicht zijn geluk nog ergens anders zoekt.

"Ik wil graag Champions League spelen met AZ. Het kan best zijn dat ik ook daarna blijf. We hebben al onderhandeld en op zich zijn die gesprekken positief verlopen. Het kan zijn dat ik met deze club verder groei, maar je moet reëel zijn. Op een gegeven moment wil je wat anders", aldus Schaars tegenover Sportweek.

De AZ-middenvelder wil echter nog niet al teveel speculeren over de toekomst: "Wil ik straks überhaupt wel naar het buitenland? Ik kan altijd een blessure krijgen, wat ik niet hoop. Wat ik wil zeggen: je bent teveel afhankelijk van andere factoren om nu al een goed besluit te nemen over blijven of gaan. Wat morgen komt, is nog zo ver weg."

Hoeness: "Niemand heeft zich gemeld voor Ribéry"

Uli Hoeness, algemeen directeur van Bayern München, heeft korte metten gemaakt met de speculaties dat sterspeler Franck Ribéry komende zomer mogelijk de Allianz Arena uitloopt.

"Ik maak me daar niet druk om. Hij staat tot juni 2011 onder contract bij ons. We hebben geen aanbod op hem ontvangen. Er is evenmin belangstelling voor hem getoond", aldus Uli Hoeness tegenover Kicker.

Bayern staat momenteel op de tweede plaats in de Bundesliga, drie punten achter lijstaanvoerder Wolfsburg. Zaterdag komt Schalke 04 op bezoek. Hoeness zegt niet bang te zijn voor de ploeg uit Gelsenkirchen. "Als je je doelen wilt bereiken, dan moet je niet bang zijn voor je thuiswedstrijden."

Bendtner belooft Arsenal-supporters verbetering

Arsenal-spits Nicklas Bendtner heeft de supporters van zijn club beloofd te laten zien dat hij meer in zijn mars heeft.

"Men heeft nog niet alles van mij gezien, er komt nog veel meer en als men zich hiervan bewust is, zal alles beter gaan", aldus Bendtner.

"Ik voel dat ik dit seizoen meer deel uitmaak van de basiself en ik voel dat ik mijn spel verbeterd heb. We hebben een wat mindere periode meegemaakt, ikzelf ook, maar dat maakt mensen sterker, vastberadener en meer gefocust", zo voegde de 21-jarige Deen eraan toe.

Bendtner hoopt zich meer te kunnen ontwikkelen bij The Gunners. "Ik hou er niet van om te vertrekken en te janken 'ik moét spelen, ik moet dit en dat', ik word gewoon meer vastberaden."

Blanc: "Gourcuff blijft bij Bordeaux"

Girondins Bordeaux-coach Laurent Blanc denkt niet dat Yoann Gourcuff op korte termijn terugkeert naar AC Milan. De 22-jarige middenvelder ontwikkelt zich uitstekend bij de Zuid-Franse ploeg.

Momenteel speelt Yoann Gourcuff op huurbasis bij Girondins Bordeaux. Naar verluidt wil de Franse ploeg de middenvelder volledig overnemen. Coach Laurent Blanc heeft er vertrouwen in.

"Momenteel bestaat er een grote kans dat Gourcuff bij Bordeaux blijft en is de kans minder groot dat hij terugkeert bij AC Milan. Niet iedereen was ervan overtuigd dat hij kon uitgroeien tot een grote speler in de Ligue 1, maar hij is enorm tot bloei gekomen en we kunnen hem behouden", aldus Blanc in een interview met L'Équipe.

De doorbraak van Gourcuff heeft ook belletjes doen rinkelen bij Real Madrid, Sevilla, Arsenal en Bayern München. Aan deze clubs is de Franse international ook diverse malen gelinkt.

Zuma viert al feest met ANC-aanhang

Duizenden ANC-leden vierden vandaag alvast de verkiezingsoverwinning met een straatfeest in Johannesburg, de hoofdstad van Zuid-Afrika. Stralend middelpunt was de gedoodverfde aanstaande president Jacob Zuma, die hoopt op een tweederdemeerderheid voor zijn partij.

"We weten dat het tellen van de stemmen nog doorgaat, maar wij ruiken de 70 procent", keek Zuma vooruit naar de uitslag van de verkiezingen. Die wordt pas morgen verwacht. Gisteren gingen Zuid-Afrikanen massaal naar de stembus. Veel kieslokalen bleven tot in de nacht open om iedereen de kans te geven te stemmen.

Vanavond was ruim de helft van de stemmen geteld en stond het Afrikaans Nationaal Congres op 66,7 procent. De Democratische Alliantie blijft de belangrijkste oppositiepartij en staat op 16,2 procent. Nieuwkomer COPE, een afsplitsing van het ANC, is de derde partij met ongeveer 7,8 procent van de stemmen.

Huntelaar twijfelgeval voor topper tegen Sevilla

Het is nog niet duidelijk of Klaas-Jan Huntelaar met Real Madrid in actie komt tegen Sevilla. De Oranje-spits kampt met een lichte spierblessure.

Donderdag trainde Klaas-Jan Huntelaar apart van de groep vanwege een lichte spierblessure. De topper tegen Sevilla komt daarom mogelijk te vroeg voor de Achterhoeker.

Huntelaar treft in de ziekenboeg van Real een tweetal landgenoten. Arjen Robben zit daar met een kuitblessure, terwijl Wesley Sneijder het slachtoffer is van een geblesseerde hamstring.

Zowel Robben als Sneijder zijn de komende weken niet inzetbaar.

'Chrysler volgende week bankroet'

De Amerikaanse krant de New York Times meldt dat het Amerikaanse ministerie van Financiën het faillissement van autofabrikant Chrysler aan het voorbereiden is. Volgende week zou Chrysler in de zogeheten Chapter 11-procedure terechtkomen. Anonieme bronnen die aan deze zaak werken, hebben dit aan de krant gemeld.

Chrysler is een van de grote drie autofabrikanten van de VS, en verkeert al langere tijd in financiële problemen. Zo kreeg Chrysler al miljarden dollars steun van de Amerikaanse overheid. Ook General Motors (GM) zou zich opmaken voor een Chapter 11-procedure.

Een Chrysler 300

Laursen zet wellicht punt achter loopbaan

Volgende week zal Aston Villa-verdediger Martin Laursen de knoop doorhakken wat betreft het verdere verloop van zijn loopbaan als profvoetballer.

Martin Laursen speelde zijn laatste wedstrijd voor Aston Villa op 10 januari, sindsdien ondervindt de Deen problemen aan zijn fitheid.

"Natuurlijk wil ik graag doorgaan met voetballen, maar het is een feit dat volgende week wellicht mijn carričre ten einde is. Als dit het geval is, dan kan ik terugkijken op een mooie en lange loopbaan als voetballer", zo meldde Laursen aan TV2.

Dit seizoen blijft de verdediger problemen houden met zijn knie. Dit is de reden waarom hij wellicht een punt achter zijn carričre zet.

Agent beschuldigd van poging tot doodslag

Een Hengelose politieagent moet op zijn tellen passen. Een man uit Almelo heeft namelijk aangifte tegen de agent gedaan. Volgens Gerwin Kamphuis zou de politieman namelijk op 24 maart buiten zijn boekje zijn getreden.

Volgens Kamphuis heeft hij de bewuste agent vorige maand in Zenderen ingehaald met zijn auto. Dit vond Oom Agent niet leuk van de Tukker waarop hij de achtervolging inzette. Kamphuis beweert dat aan de wilde achtervolging abrupt een einde kwam toen de agent hem van de weg afdrukte. Vervolgens werd het rijbewijs van de Almeloër in beslaggenomen.

Kamphuis heeft vandaag bij de korpschef van politie in Enschede aangifte gedaan tegen de 'foute' agent. De politieman wordt beschuldigd van poging tot doodslag, intimidatie en het afleggen van van een valse verklaring.

Door middel van flyers riep Kamphuis eventuele getuigen op zich te melden. Slechts één getuige blijkt bereid te zijn tegen de agent te getuigen.

Bonobo ontsnapt in Apenheul

De Apenheul in Apeldoorn is vanmiddag opgeschrikt door een Bokito-achtig incident. Bonobo Zamba stond rond het middaguur ineens midden tussen de bezoekers. Hij was op de vlucht voor drie zwangere bonobo-vrouwtjes uit zijn groep.

Volgens de Apenheul wist hij in zijn wilde paniek te ontsnappen van het apeneiland. Dierverzorgers begonnen onmiddellijk met de ontruiming van het park en een dierenarts stond klaar met verdovingsgeweer.

Het lukte binnen een kwartier om de aap weer zijn verblijf in te lokken. Volgens de dierentuin was er geen sprake van agressie richting de bezoekers. Toch gaat de Apenheul maatregelen nemen om nieuwe incidenten te voorkomen.

De bonobo-groep wordt in tweeën gesplitst, zodat de vrouwtjes niet meer kunnen samenspannen. Ook wordt bekeken of de diepte van de gracht rond het apeneiland moet worden aangepast.

Met dank aan Spockjuh_ voor de submit.


Bonobo ontsnapt in Apenheul  (foto: DAG)

Rossi maakt mogelijk overstap naar vier wielen

MotoGP-coureur Valentino Rossi is van plan binnen afzienbare tijd de motorsport vaarwel te zeggen. De Italiaan stapt over naar vier wielen en zegt niet te denken aan de Formule 1, omdat hij daar te oud voor is. In plaats daarvan richt hij zich op het wereldkampioenschap rally.

"Het is altijd mijn grote hobby geweest," aldus Rossi die in juli nog zijn contract met Yamaha met twee jaar verlengde. "Ik groeide op met een vader die in rally auto's reed. Ik hoop dat wanneer ik klaar ben met de motorsport nog tien jaar in auto's kan racen."

"Ik had eind 2006 de kans om in de Formule 1 te gaan rijden. Ik heb veel met Ferrari gesproken en ik had serieuze plannen om in 2007 testrijder te worden en dan in 2008 te gaan racen. Maar ik besloot in de motorsport te blijven en daarmee is voor mij het hoofdstuk Formule 1 afgesloten."

De 30-jarige coureur heeft de afgelopen jaren verschillende rally's gereden en ziet opties bij het team van Ford. "Ik denk dat het World Rally Championship de beste optie voor me is. Ik heb een goede relatie met Ford, dus misschien wordt dat team het wel. Ik de zomer van 2010 zal ik de beslissing maken."

De beslissing zal wel van enkele factoren afhangen. Zo heeft Rossi 97 maal een Grand Prix gewonnen, terwijl motorsportlegende Giacomo Agostini 122 maal als eerste werd afgevlagd. "Wanneer je direct achter Agostini staat, dan begin je na te denken. Ik sta nog steeds 25 achter hem en als ik hem nog in wil halen, dan moet ik nog meer dan twee jaar doorgaan. Hierover beslis ik volgend jaar," aldus The Doctor. "Ik race nooit voor de records. De motivatie om het record te breken is voor mij niet genoeg om door te gaan. Ik moet het leuk blijven vinden."

Verhalen rond vertrek Mercedes aangewakkerd

Bestuursvoorzitter van Daimler Helmut Lense wil dat Mercedes uit de Formule 1 stapt. De aandeelhouders hebben er volgens hem geen vertrouwen meer in dat deelname aan de Formule 1 noodzakelijk is. Eerder deze maand doken er al geruchten op dat Mercedes uit de sport zou vertrekken.

In de Stuttgarter Zeitung meldt dat Lense het niet aan de aandeelhouders kan verkopen dat Mercedes nog in de Formule 1 actief is, terwijl de auto-industrie aan het vergroenen is. "Dit is het juiste moment om een signaal af te geven door uit de sport te stappen en ons meer te gaan richten op milieuvriendelijke ontwikkelingen voor onze straatauto’s," aldus Lense die twee miljard euro moet bezuinigen.

Mercedes Motor Sport-baas Norbert Haug is het van belang voor Mercedes om in de Formule 1 aanwezig te zijn. "Als wij er niet van overtuigd waren dat wij door de Formule 1 meer auto’s zouden verkopen, waren we hier niet geweest", aldus Haug tegen het Duitse persbureau DPA.

Mocht Mercedes zich terug moeten trekken uit de Formule 1, dan heeft dit verstrekkende gevolgen. De Duitse autofabrikant is eigenaar van 40% van de aandelen van McLaren en levert dit seizoen motoren aan Brawn GP en Force India.

Carice in 'Komt een Vrouw bij de Dokter-film'

Carice van Houten en Barry Atsma spelen de hoofdrollen in de speelfilm Komt een Vrouw bij de Dokter. Dat maakte regisseur Reinout Oerlemans vandaag bekend. Komt een Vrouw bij de Dokter is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Kluun.

Het boek is het schaamteloze verslag van Stijn die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw Carmen beleeft. Er zijn sinds de verschijning in 2003 ruim 800.000 exemplaren van het boek verkocht. Atsma (Voetbalvrouwen) speelt de rol van Stijn, Van Houten (Zwartboek) is zijn zieke vrouw Carmen. Anna Drijver (Bride Flight) neemt de rol van Roos op zich, de vrouw met wie Stijn vreemdgaat.

Acteur, presentator en tv-producent Oerlemans maakt zijn regiedebuut met Komt een Vrouw bij de Dokter. Zijn bedrijf Eyeworks produceert de film.

Komt een Vrouw bij de Dokter draait vanaf 26 november in de bioscoop.


Carice in 'Komt een Vrouw bij de Dokter-film'  (foto: DAG)

[NHL] Uitslag Flames - Blackhawks

De Calgary Flames hebben ook hun tweede thuiswedstrijd tegen de Chicago Blackhawks gewonnen, waardoor de stand in de serie nu 2-2 is. De Flames wonnen in een enerverende wedstrijd met 6-4. Het verschil werd gemaakt in de laatste periode. In de tweede periode vielen maar liefst zes goals.

Verder positief nieuws voor de Flames was dat center Olli Jokinen eindelijk weer eens scoorde. De aanvaller, die tijdens de trade deadline pas bij het team kwam, begon goed bij de Flames, maar maakte in de laatste 16 wedstrijden geen doelpunten. Deze wedstrijd scoorde hij direct tweemaal en leverde hij bovendien een assist. Jokinen: "Het was leuk om weer te scoren, maar het belangrijkst vind ik dat we ons in de derde periode goed herstelden. De tweede periode letten we 10 minuten niet goed op en kwamen ze direct terug van 4-1 naar 4-4."

De Blackhawks kwamen inderdaad goed terug van een achterstand van drie goals. Kris Versteeg, Cam Barker en Sami Pahlsson zorgden dat Chicago binnen acht minuten weer helemaal terug in de wedstrijd was. Hierna volgde sterk defensief spel totdat Eric Nystrom na 13 minuten een rebound het net in joeg. Captain Jarome Iginla mocht vervolgens tien seconden voor het einde de overwinning veiligstellen door de puck in het lege net te schuiven.

De Flames blonken deze wedstrijd vooral uit in fysiek spel. Jarome Iginla deelde een verwoestende bodycheck uit aan Chicago-verdediger Duncan Keith. In dezelfde shift kreeg hij nog een klap te verwerken nadat Jokinen hem tegen de paal aan ramde toen goalie Khabibulin de puck vast had. Vroeg in de tweede periode checkte David Moss Niklas Hjalmarsson hard tegen de boarding. Eric Nystrom, maker van de vijfde en dus winnende treffer van de avond: "We willen gewoon fysiek blijven spelen. We denken dat we ze uit kunnen putten door ze hard aan te pakken." Opvallend is echter wel dat juist de Flames veel geblesseerden hebben. Deze wedstrijd vielen Craig Conroy en Daymond Langkow geblesseerd uit terwijl Rene Bourque voor de wedstrijd al uit de opstelling gehaald werd.

Nijmeegse wethouder treedt af

De Nijmeegse SP-wethouder Peter Lucassen van Financiën treedt af. Dat kondigde Lucassen vandaag aan. Aanleiding zijn de problemen rond de Nijmeegse Keizer Karel Podia. Eergisteren stapte directeur Albert Krielen van de cultuurinstelling al op wegens onwaarheden in zijn cv.

Lucassen lag al langer overhoop met de gemeenteraad. Zo wist de wethouder niet dat de directeur van de Keizer Karel Podia jaarlijks twee ton opstreek voor zijn werkzaamheden in deeltijd.

De gemeente is aandeelhouder van de podia en had daarom volgens de raad wel op de hoogte moeten zijn. Eerder kwam Lucassen in de problemen bij de verkoop van vervoersmaatschappij Novio.

Morgen zou de Nijmeegse raad debatteren over de toestand bij de Keizer Karel Podia. Lucassen wilde dat debat niet afwachten. Gisteravond lieten raadsleden zich tijdens een commissievergadering al zeer kritisch uit over het functioneren van de wethouder.

Volgens Lucassen is er geen sprake van een conflict binnen het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders. Wel stelt de aftredende wethouder dat het in de discussie over de Keizer Karel Podia niet meer om de inhoud gaat, maar om zijn persoon. Het is voor hemzelf en voor het gemeentebestuur belangrijk om ruimte te creëren voor een nieuwe start, aldus Lucassen.

Het stadsbestuur laat een onafhankelijk feitenonderzoek doen naar de opgestapte schouwburgdirecteur Krielen. Zijn handelwijze, cv en declaratiegedrag worden tegen het licht gehouden.

Ook het toezicht op de directeur door de raad van toezicht en het gemeentebestuur is onderwerp van het onderzoek. Burgemeester Thom de Graaf heeft onderzoeksbureau Deloitte gevraagd om het onderzoek uit te voeren. Medio juni moeten de resultaten bekend zijn.


Nijmeegse wethouder treedt af  (foto: DAG)

[NHL] Uitslag Rangers - Capitals

De New York Rangers zijn er in hun tweede thuiswedstrijd wederom in geslaagd om een wedstrijd in deze serie te stelen van de Washington Capitals. Henrik Lundqvist keepte weer spectaculair en hoefde slechts een goal op te geven in 39 schoten op doel.

De Rangers komen door deze overwining op een 3-1 voorsprong in de serie, een voorsprong die weinigen hebben zien aankomen. De Capitals zijn dan ook in drie van de vier wedstrijden verreweg de betere ploeg, maar door plotselinge gebrek aan scoringskracht hebben de Rangers een 3-1 voorsprong. Het winnende doelpunt werd al vroeg in de tweede periode gemaakt door Chris Drury. De andere doelpuntenmaker voor de Rangers was verdediger Paul Mara. Voor de Washington Capitals maakte Alex Ovechkin eindelijk zijn eerste play-offgoal van het seizoen. Ovechkin was topscorer in het reguliere seizoen met 56 goals, maar wist in de play-offs tot aan deze wedstrijd nog niet te scoren.

De lovende woorden waren na afloop van de wedstrijd echter toch vooral voor Henrik Lundqvist. Zelfs tegenstander Ovechkin kon er niet omheen: "Tja, wat kan ik zeggen. Hij speelt gewoon geweldig.". Ook Capitals-coach Bruce Boudreau had mooie woorden voor hem over. "Iemand moet tegen die gast gaan scoren. Als je een team in eigen huis met 19-5 overtreft in aantal schoten op doel in de tweede periode en je staat nog achter, dan doet die keeper iets goed." Lundqvist zelf bleef er nuchter onder: "Ik heb het al eerder gezegd: dat is waar ze me zo belachelijk veel geld voor betalen."

De penalty-kill van de Rangers was wederom geweldig deze avond. Dat moest ook wel, want Avery veroorzaakte vier strafminuten in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Bij de eerste straf sloeg hij verdediger Milan Jurcina van achter in zijn gezicht, en bij de tweede sloeg hij Brian Pothier in zijn gezicht met zijn stick. De Rangers wisten de Capitals echter te beperken tot slechts één enkel schot tijdens deze powerplay-situaties.

[NHL] Uitslag Canadiens - Bruins

Na de Vancouver Canucks hebben ook de Boston Bruins zich geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs. Ook de Bruins sweepten hun tegenstander: 4-0 in de serie. Deze wedstrijd werd na een vroege achterstand vrij eenvoudig met 4-1 gewonnen.

De Canadiens begonnen goed in deze wedstrijd, die hun laatste kans was om nog enigszins terug te komen. Al na 39 seconden scoorde Andrei Kostitsyn. Boston pakte echter in dezelfde periode de voorsprong terug door na 17 en 19 minuten tegen te scoren. Doelpuntenmakers waren Michael Ryder en David Krejci. Vanaf dat moment geloofden de Canadiens er niet meer in. In de tweede periode domineerde Boston met een 14-4 voordeel in het aantal schoten op doel.

Bruins-verdediger Aaron Ward was erg blij met de overwinning op de oude rivaal: "Deze teams zijn al 100 jaar elkaars rivalen.". Deze rivaliteit werd echter vooral gedomineerd door de Candiens, die 27 van de 31 keer een play-offserie wonnen van de Bruins. De Bruins wonnen vooral door gedisciplineerd spel. "We hebben erg gedisciplineerd gespeeld. De meeste powerplays hebben we in de derde wedstrijd opgegeven, maar op dat gebied hebben we het goed gedaan," aldus Milan Lucic. Het beste voorbeeld was captain Zdeno Chara, de verdediger van meer dan twee meter. Hij pakte in de hele serie, ondanks provocaties van met name Georges Laraque, geen enkele straf.

Hoofdrolspeler Uncharted-film bekend?

Avi Arad is een druk mannetje. Nadat hij comic-verfilmingen nieuw leven heeft ingeblazen wil hij datzelfde gaan doen met game-verfilmingen. De eerste vier games die hij wil gaan verfilmen zijn Mass Effect, Lost Planet, Everquest en Uncharted. Hoewel alle vier de projecten nog geen concrete plannen hebben, schijnt er wel al een acteur genoemd te zijn die de rol van Nathan Drake op zich zal nemen in de Uncharted-film. Als deze geruchten kloppen, zal Matthew McConaughey te zien zijn als de klauterende en schietende Nate.

Hitlers schilderwerkjes brengen 106.500 euro op

Bij leven werd Adolf Hitler niet gezien als een begaafd kunstenaar, maar anno 2009 zijn verzamelaars bereid flinke bedragen neer te tellen voor schilderijen van zijn hand.

Een veiling van dertien door Hitler gemaakte schilderijen bracht vandaag 95.000 pond (106.500 euro) op. Het Britse veilinghuis Mullock’s schatte de waarde van de doeken voor de veiling nog op niet meer dan 6000 pond.

De schilderijen, waarop vooral landschappen staan afgebeeld, waren te koop aangeboden door een Britse ex-soldaat. Die beweert de kunstwerkjes in 1945 te hebben gevonden toen hij was gelegerd in de Duitse stad Essen.

Een verzamelaar nam de doeken over en borg ze op in een garage. In de jaren daarna vergat deze man dat hij de schilderijen in zijn bezit had. Een paar maanden geleden vond hij ze terug, waarschijnlijk tijdens een opruiming.

Adolf Hitler (1889-1945) ambieerde in zijn jonge jaren een carrière als kunstschilder. Tot twee keer toe werd hij echter afgewezen door de kunstacademie in Wenen. Later werd hij actief als politicus. Onder zijn leiderschap begon en verloor Duitsland de Tweede Wereldoorlog.


Hitlers schilderwerkjes brengen 106.500 euro op  (foto: DAG)

Van Persie mist Champions League duel

Robin van Persie zal komende week het duel in de halve finale van de Champions League met Manchester United moeten missen. De aanvaller heeft last van een verrekking in zijn lies.

"Hij zal de competitiewedstrijd tegen Middlesbrough, zondag, en het duel met United zeker missen", aldus Arsenal-manager Arsčne Wenger. De blessure van Van Persie is een forse tegenvaller voor Arsenal, dat in de Champions League ook niet kan beschikken over Andrej Arsjavin, de Rus is niet speelgerechtigd. Ook linkerverdediger Gael Clichy en centrale verdediger William Gallas zijn vanwege blessures niet beschikbaar.

Massa met KERS, Räikkönen zonder

Ferrari-coureur Felipe Massa zal dit weekend in Bahrein beginnen met KERS. De Braziliaan had het team hier om verzocht na de dramatische prestaties in China waar Ferrari wederom geen punten pakte. Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen zal vrijdag niet met het systeem gaan rijden.

Ferrari wil in Bahrein kijken wat de beste optie is voor het team, met of zonder KERS. Het Italiaanse team zit er dit seizoen niet goed bij door aerodynamische problemen en ook KERS werkt nog niet zoals het zo moeten. Daarom is er hard gewerkt aan het systeem.

Het is echter vreemd dat Massa met KERS rijdt en niet Räikkönen die de beschikking heeft over een lichtere auto, waar het inbouwen van het systeem voor minder nadeel zorgt. "Felipe heeft het wel aan boord zitten en we zullen vervolgens kijken wat de beste oplossing is. We willen de auto’s morgen met elkaar vergelijken om te zien voor wat voor verschillen KERS nu zorgt," aldus de Fin.

Räikkönen is nog niet overtuigd van het nut van KERS in de auto. "Je wagen zal er vast wel op bepaalde delen van het circuit sneller door gaan. Mijn auto was na de laatste kwalificatie echter helemaal niet slecht. Wellicht hadden we met KERS wat sneller kunnen zijn, maar er zit bij ons helemaal niet veel verschil in."

Kabinet stelt JSF-besluit uit tot 2010

De coalitie wil pas in 2010 een besluit nemen over deelname aan de testfase van de Joint Strike Fighter (JSF). In 2012, dus bij een volgend kabinet, komt er pas een definitief besluit over deze gedoodverfde opvolger van de F-16.

Dat betekent dat de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie de data in het regeerakkoord wijzigen. Het kabinet steunt de oplossing waarmee een crisis is afgewenteld. De regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie waren vandaag druk in de weer om uit de impasse rond de aanschaf van testtoestellen van de Joint Strike Fighter (JSF) te komen.

De Tweede Kamer is sinds zeven uur vanavond weer in debat over de kwestie. Premier Jan Peter Balkenende doet daar op verzoek van het parlement ook aan mee. Vice-premier Bos (PvdA) zei tegen de NOS: "We kunnen ons nu niet permitteren om in partijbelangetjes verstrikt te raken."

Voorafgaand aan het debat voerden de vice-premiers Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) overleg met Balkenende. Over de JSF, de beoogde opvolger van de huidige F-16, ontstond woensdag een patstelling tussen de PvdA-fractie en CDA-staatssecretaris Jack de Vries van Defensie.

De PvdA stemt nu niet in met aankoop, omdat de fractie vindt dat ze onvoldoende informatie heeft gekregen. Daardoor is een Kamermeerderheid tegen het kabinetsbesluit om twee testvliegtuigen aan te schaffen. Dat besluit is nu dus uitgesteld tot volgend jaar.


Kabinet stelt JSF-besluit uit tot 2010  (foto: DAG)

Salaris coureurs niet beperkt in Formule 1

FIA-president Max Mosley heeft volgens Autosport.com de Formule 1-teams laten weten dat de salarissen van de coureurs niet vallen onder het budgetplafond dat volgend jaar ingevoerd gaat worden. De rest van de uitgaven zal wel onder de beperking gaan vallen.

De teams kunnen tot volgende week donderdag aan Mosley laten weten wat zij een acceptabel bedrag vinden voor het budgetplafond. Een eerder genoemd bedrag van 30 miljoen euro kan nog bijgesteld worden. De World Motor Sport Council van de FIA heeft het laatste oordeel hierover.

Overigens is het budgetplafond niet verplicht in de Formule 1 vanaf 2010. De teams die zich er aan houden, mogen meer zaken aan de auto aanpassen dan de teams die dit niet doen. Hierdoor wordt het voordeel dat teams met meer budget hebben teniet gedaan.

Mus met peuk doet winkel in rook opgaan

Pech voor de inwoners van het Engelse dorpje Leasingham. De lokale buurtsuper is namelijk in brand gestoken. De dader werd gelukkig snel gevonden, al kan men deze niet achter tralies stoppen. De brandstichter blijkt namelijk een musje te zijn, die met een nog smeulende sigarettenpeuk de winkel in de hens zette.

Na een eerste onderzoek was de oorzaak van de mysterieuze brand nog onduidelijk. "Er was geen gaslek, en er kon ook geen kortsluiting geweest zijn", aldus een brandweerman. Pas na een tweede controle trof men enkele vogelnestjes op het dak van de ruïne aan. In een van de nestjes stuitten de onderzoekers op de resten van een sigaret.

De winkeleigenaar, Paul Sheriff, is onthutst over het feit dat de dader een weerloos musje blijkt te zijn. "Tijdens de spitsuren komen hier tientallen mensen om een pakje sigaretten. Het is onmogelijk te zeggen wiens sigaret uiteindelijk mijn winkel in de as heeft gelegd. Het is ongelooflijk dat zo'n klein beestje zo een enorme ravage kan aanrichten", vertelt Sheriff. 

Het arme vogeltje zal nog flink aan de bak moeten om de schade te vergoeden. De totale schade wordt namelijk geschat op zo'n 280.000 euro.

'Afkomst patiënt vastleggen voor beter onderzoek'

Artsen moeten de afkomst van hun patiënten gaan vastleggen. Als bekend is tot welke etnische groepen patiënten behoren, kan beter onderzoek worden gedaan naar de vraag waarom bepaalde bevolkingsgroepen een slechtere gezondheid hebben of minder vaak bij de dokter langs gaan.

Daarvoor pleit de organisatie voor gezondheidsonderzoek ZonMw in een rapport dat vandaag is verschenen. Bekend is dat de gezondheid van allochtonen minder is en dat zij minder toegang hebben tot de gezondheidszorg. Maar om uit te zoeken hoe dat precies komt, is veel meer onderzoek nodig. Daarvoor is registratie van etniciteit vereist.

In de Tweede Kamer is begrip voor de oproep van ZonMw, maar de registratie zal dan alleen maar gebruikt mogen worden voor gezondheidswinst en een betere preventie.

'AFM mag tophypotheek niet verbieden'

Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft vandaag in de Tweede Kamer gezegd dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) niet eigenhandig mag beslissen dat er geen tophypotheken meer verstrekt mogen worden. Dergelijke maatregelen moeten met de Kamer worden afgestemd, zei De Jager. "Zoals de voorzitter van de AFM ook al meldde, liggen in de huidige economische omstandigheden abrupte maatregelen niet voor de hand."

In de Tweede Kamer was geen goed woord te horen voor de plannen van de AFM, omdat starters hiervan het meeste nadeel ondervinden. De AFM wil dat er alleen nog maar hypotheken verstrekt worden die gelijk zijn aan de woningwaarde. Kosten koper en extra geld voor een verbouwing moeten dan op een andere manier worden gefinancierd, bijvoorbeeld door eigen geld in te leggen.

De Vereniging Eigen Huis noemde de maatregel de doodsteek voor de huizenmarkt en starters. Tweede Kamerlid Paul Tang zegt dat de AFM te weinig kijkt naar de verhouding tussen lening en inkomen van starters. Volgens hem moeten starters altijd wat meer lenen, maar lopen zij dit gat later weer in.

De AFM is een orgaan dat toezicht houdt op de kredieten die banken verstrekken en consumenten opnemen. De staatssecretaris begrijpt de zorgen die de autoriteit heeft, maar hij is van mening dat het schrappen van de tophypotheken te ver gaat.

Feyenoordfans woedend om paasvuur Lochem

De Gelderse voetbalclub Sportclub Lochem moet oppassen voor S.C.F. Hooligans, de harde kern van Feyenoord. Tijdens het traditionele paasvuur dat vorige week door de Achterhoekse club werd georganiseerd, belandden namelijk verscheidene Feyenoord fan-artikelen op de brandstapel.

De fans van de Rotterdamse club zijn woedend op de plattelandsclub. Op diverse supporterssites kondigen hooligans aan naar Lochem af te reizen om verhaal te komen halen bij 'de boertjes'.

De voorzitter van de Lochemse voetbalvereniging heeft inmiddels op de website van Sportclub Lochem zijn excuses aan de Rotterdammers aangeboden. Ook is er op de site te lezen dat de club heeft besloten het paasvuur van volgend jaar af te gelasten.

Kind van zes wil Sonic X heten

De zes jaar oude Christer uit Noorwegen had het zo gehad met zijn naam dat de jongeman besloot een verzoek voor naamsverandering in te dienen bij de koning van Noorwegen. Opvallend hieraan is dat de jongeman in kwestie graag de naam Sonic X zou willen hebben.
 
De jonge Christer schreef een brief naar koning Harald, die overigens in eerste instantie niet werd opgestuurd omdat zijn ouders zich nogal aarzelend opstelden. Toen Christer vervolgens maanden later aan zijn ouders vroeg waarom ze de brief nog steeds niet verstuurd hadden, besloten de twee alsnog gehoor te geven aan hun zoontje. Gek genoeg kreeg de familie niet veel later een antwoord van de koning.

Helaas kon koning Harald de jongen niet verblijden met een nieuwe naam. Opvallend hieraan is dat de reden waar de koning mee kwam niets te maken had met de vreemde naam Sonic X, maar alles te maken had met de leeftijd van de jonge Christer. De koning schreef dat Christer niet oud genoeg is om voor een naamsverandering in aanmerking te komen en dat hij het op 18-jarige leeftijd nog maar eens moet proberen.

Met de pakkende woorden "Het was een beetje stom" drukte Christer achteraf zijn teleurstelling uit. 
 
Meer gamenieuws lees je uiteraard op FOK!games

Balkenende: geen crisis over JSF

"Ik praat niet in termen van crisis." Dat zei premier Jan Peter Balkenende vandaag in de Tweede Kamer vlak voor het debat over de JSF. De premier zei dat hij het debat met vertrouwen inging, ondanks dat de PvdA gisteren nog altijd tegen het kabinetsbesluit was om in elk geval één testtoestel van de Joint Strike Fighter aan te schaffen.

Balkenende zei ook dat hij net een goed gesprek had gehad met de vicepremiers Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie). Balkenende verwees naar de moeilijke economische situatie waarin Nederland zich bevindt en zei dat iedereen zich volgens hem bewust is van zijn verantwoordelijkheid.

Belangrijke mannen op roltrap (foto: ANP)

F1-voorspeller: Grand Prix van Bahrein

Komend weekend staat de Grand Prix van Bahrein op het programma in de Formule 1. Daarom kun je jouw voorspelling voor de F1-voorspeller nog invullen tot donderdag 23 april 23:59 uur. Je kunt je voorspelling naderhand altijd nog bekijken.

Wat kun je winnen?

Je kunt dit jaar fantastische prijzen winnen. De nummer één wint de Coca-Cola ZERO Race Experience, een dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort aangeboden door Bleekemolens Race Planet. De nummers twee tot en met vier winnen een jaarabonnement op Formule1 RaceReport, het blad voor de Formule 1-fan. De nummers vijf tot en met veertien winnen ieder twee kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen.

Dus vul je voorspelling in tot donderdag 23 april 23:59 uur.

Salma Hayek trouwt nog maar eens

De Mexicaanse actrice Salma Hayek stapt nogmaals in het huwelijksbootje met haar Franse echtenoot François-Henri Pinault. Dit meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Hayek trouwde op Valentijnsdag al stiekem in Parijs met haar Franse multimiljonair, maar heeft besloten het geheel nog eens dunnetjes over te doen en nu wél gasten uit te nodigen. Onder meer Antonio Banderas, Penelope Cruz en zanger Luis Miguel zouden de plechtigheid bijwonen.

Volgens People trouwt het koppel ditmaal in Venetië, in het achttiende-eeuwse kasteel van Pinaults familie. De plek waar Hayek en haar Franse hub elkaar voor het eerst ontmoetten.

Ter Horst sluit deal met klokkenluider Bos

De klokkenluider van de bouwfraude krijgt een financiële vergoeding van de staat. Ad Bos kan daarmee de schulden aflossen die hij door de kwestie heeft opgebouwd de afgelopen jaren, schrijft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag aan de Tweede Kamer. De hoogte van het bedrag is niet bekendgemaakt. Ad Bos had in december een schadevergoeding van 10,5 miljoen euro geëist.

Bos raakte door de bouwfraudezaak werkloos en woont met zijn vrouw al jaren in een tweedehands camper. In de brief schrijft de minister dat de kwestie 'ook naar tevredenheid van betrokkene definitief' is afgewikkeld.

In de overeenkomst staat volgens Ter Horst dat het belang dat Bos heeft gediend 'zeer groot is'. De minister: "Nu kan hij samen met zijn familie weer met vertrouwen vooruit kijken."

Kind van zes wil zijn naam veranderen naar Sonic X

De zes jaar oude Christer uit Noorwegen had het zo gehad met zijn naam dat de jongeman besloot een verzoek voor naamsverandering in te dienen bij de koning van Noorwegen. Opvallend hieraan is dat de jongeman in kwestie wel graag de naam Sonic X zou willen hebben.

De jonge Christer schreef een brief naar Koning Harald, die overigens in eerste instantie niet werd opgestuurd omdat zijn ouders zich nogal aarzelend opstelden. Toen Christer vervolgens maanden later aan zijn ouders vroeg waarom ze de brief nog steeds niet verstuurd hadden, besloten de twee alsnog gehoor te geven aan hun zoontje. Gek genoeg kreeg de familie niet veel later een antwoord van de koning.

Helaas kon Koning Harald de jongen niet verblijden met een nieuwe naam. Opvallend hieraan is dat de reden waar de koning mee kwam niets te maken had met de vreemde naam Sonic X, maar alles te maken had met de leeftijd van de jonge Christer. De koning schreef dat Christer niet oud genoeg is om voor een naamsverandering in aanmerking te komen en dat hij het op 18-jarige leeftijd nog maar eens moet proberen.

Met de pakkende woorden "Het was een beetje stom" drukte Christer achteraf zijn teleurstelling uit.

Marokkaanse crimineel mag blijven

Een van de twee criminele Marokkaanse broers uit Slotervaart krijgt toch een nieuwe verblijfsvergunning. Dat heeft PvdA-fractievoorzitter Manon van der Garde volgens het Parool gisteren in de gemeenteraad gezegd.

Volgens Van der Garde heeft de Marokkaanse man gisteren een zaak tegen de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gewonnen. De IND wilde hem tot ongewenst vreemdeling verklaren omdat hij allerlei misdrijven had gepleegd.

Nu zijn verblijfsvergunning was verlopen zag de dienst zijn kans schoon. Maar de rechter heeft het verzoek afgewezen. De zaak van zijn broer, die in eenzelfde situatie zit, zou nog in behandeling zijn.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch en de politie in Slotervaart hadden aangedrongen op het afwijzen van de verblijfsvergunningen. De mannen zouden dan naar Marokko uitgezet kunnen worden.

Zie ook: http://frontpage.fok.nl/column/9438/1/-DriekOplopers:-Trap-die-kutmarokkanen-het-land-uit!.html

Cao-akkoord TNT definitief van tafel

De vakbondsleden hebben het cao-akkoord dat de bonden waren overeengekomen met postbedrijf TNT naar de prullenmand verwezen. Vandaag wezen de leden van Abvakabo het in meerderheid af, eerder hadden de leden van CNV Publieke Zaak en BVVP dat al gedaan.

Volgens het akkoord zouden postbodes en sorteerders minder gaan verdienen. TNT beloofde in ruil daarvoor dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen. De nieuwe cao zou leiden tot een kostenbesparing van 125 miljoen euro op jaarbasis.

Opnieuw onderhandelen over een cao heeft volgens vakbondsbestuurder Peter Wiechmann geen zin. "Het is duidelijk dat niet alleen dit akkoord, maar ook een vergelijkbaar akkoord geen kans van slagen heeft."

De vakbond gaat nu op een andere manier proberen gedwongen ontslagen bij het postbedrijf te voorkomen. De kans is volgens hem groot dat dit tot acties leidt. Vooralsnog wacht Wiechmann op concrete reorganisatieplannen van TNT.

Het postbedrijf betreurt de afwijzing van het principeakkoord. TNT heeft minder werk en moet bovendien concurreren met bedrijven die lagere lonen betalen. Daarom moet het bedrijf de kosten terugdringen, aldus het bedrijf. De besparing van 395 miljoen euro per jaar tot en met 2015 blijft overeind, liet TNT donderdag weten.

Het bedrijf kondigde al eerder reorganisatieplannen aan waarbij 11.000 banen verdwijnen. De bonden hadden gehoopt dat dit beperkt zou kunnen blijven door akkoord te gaan met minder loon.


Cao-akkoord TNT definitief van tafel  (foto: DAG)

Pepe denkt aan stoppen

Pepe heeft met afschuw gereageerd op zijn asociale gedrag tijdens de wedstrijd tegen Getafe FC. De verdediger van Real Madrid schopte Javi Gasquero, een speler van de tegenstander, eergisteren tot twee keer toe, nadat deze op de grond terecht was gekomen.

Pepe denkt er inmiddels over om zijn voetbalschoenen definitief op te bergen. "Dit is verschrikkelijk. Ik heb even echt geen zin meer om te voetballen," was het ontgoochelde commentaar van de verdediger. "Ik heb de beelden van het incident gezien en ik herken mezelf niet. Ik was volledig de controle kwijt, ik werd gek. Zo ben ik niet."

De kans is groot dat Pepe zwaar gestraft zal worden, maar dat is niet de grootste zorg van de speler. "De ergste straf die ik kon krijgen, is de manier waarop ik me nu voel. Als dit zo blijft en ik niet het verlangen heb om terug te keren naar het voetbal, ga ik misschien iets anders doen."

De overtreding van Pepe is hier nogmaals terug te zien

Niemiec pakte tweede rit Giro del Trentino

Przemyslaw Niemiec is er in geslaagd om de tweede rit in de Giro del Trentino op zijn naam te schrijven. De renner, die in dienst van Miche-Sella Italia rijdt, wist Ivan Basso en Giampaolo Caruso achter zich te houden.

De tweede etappe in de Italiaanse rittenkoers was 141 kilometer lang en ging van Riva del Garda naar Alpe di Pampeago. De beslissing viel pas in de laatste acht kilometer. Niemiec begon de laatste klim nog wel in het peloton, maar finishte uiteindelijk met een voorsprong van 22 seconden.

Janez Brajkovic zal morgen, als de derde etappe van de Giro del Trentino van start gaat, in de leiderstrui beginnen. Hij nam het tricot over van ploeggenoot Andreas Klöden, die gisteren de tijdrit won.

[Special] Degradatiekandidaten 2008/2009

De komende weken zullen voor zes ploegen uit de Eredivisie voornamelijk in het teken van handhaving staan. Zij maken allemaal nog kans op het spelen van play-offwedstrijden of moeten directe degradatie zien af te wenden. FOK!sport nam de betreffende ploegen eens onder de loep om te zien wie de beste papieren heeft.

Willem II

Willem II heeft vooralsnog de beste papieren om play-offwedstrijden te voorkomen. De Tilburgse formatie heeft nog maar drie punten nodig om lijfsbehoud veilig te stellen. Op dit moment hebben de Brabanders zes punten meer dan FC Volendam, dat nu nog op de zestiende plaats staat. In theorie kan men er dus voor zorgen dat men komend weekend handhaving in de Eredivisie bewerkstelligt.

In de laatste drie wedstrijden wist Willem II vier punten te pakken. Men won van NAC Breda (2-0), ging hard onderuit bij Ajax (7-0) en speelde vorig weekend gelijk tegen ADO Den Haag (3-3). Het programma van de Tilburgers biedt in elk geval perspectief om drie punten te pakken, aangezien nog tegen FC Groningen, Roda JC en PSV gespeeld gaat worden. Eerder dit seizoen werden de Groningers met 3-0 naar huis gestuurd, werd ook van de Limburgers gewonnen (2-0) en van de Eindhovense formatie verloren (2-0).

Resterend programma:

DatumThuisUit
26/04FC GroningenWillem II
03/05Roda JCWillem II
10/05Willem IIPSV


Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft handhaving in de Eredivisie volledig in eigen hand. De ploeg uit Almelo heeft op dit moment vier punten meer dan FC Volendam, dat nu nog zestiende staat, en zes punten meer dan de nummer achttien, De Graafschap. De club heeft in elk geval nog maar vier punten nodig om te voorkomen dat het play-offwedstrijden moet gaan spelen, wat overigens nog een lastige opgave gaat worden.

In de komende weken speelt Heracles Almelo, dat in de afgelopen weken vier punten wist te pakken, nog tegen PSV, Vitesse en FC Utrecht. Hiermee heeft de ploeg uit Almelo ook één van de zwaarste programma's van de clubs, die nog tegen degradatie vechten. Eerder dit seizoen had men het tegen dit trio erg lastig, aangezien van de Eindhovenaren werd verloren (4-0), tegen de Arnhemmers gelijk werd gespeeld (0-0) en ook van de ploeg uit de Domstad werd verloren (2-0).

Resterend programma:

DatumThuisUit
25/04Heracles AlmeloPSV
03/05VitesseHeracles Almelo
10/05Heracles AlmeloFC Utrecht


Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam zal in de komende drie weken minimaal één wedstrijd moeten winnen om directe degradatie af te wenden. De zorgen voor de ploeg uit Rotterdam zijn dan echter nog niet voorbij, want er liggen ook nog play-offwedstrijden op de loer. Het verschil met FC Volendam, dat nu zestiende staat, bedraagt slechts drie punten. Het zou dus zomaar kunnen dat de Kasteelbewoners nog voor lijfsbehoud moeten gaan vechten.

Toch moet Sparta Rotterdam zich nog eens achter de oren krabben, want in de laatste drie wedstrijden werd geen enkel punt gepakt. Twee duels daarvan waren tegen ploegen, die eveneens tegen degradatie vechten. Het programma van de Spartanen liegt er in elk geval niet om. Zij spelen namelijk nog tegen De Graafschap, Ajax en NEC. Eerder dit seizoen werd gelijk gespeeld tegen De Superboeren (3-3), ging men hard onderuit in de Amsterdam ArenA (5-2) en verloor men met een klein verschil in Nijmegen (1-0).

Resterend programma:

DatumThuisUit
24/04Sparta RotterdamDe Graafschap
03/05Sparta RotterdamAjax
10/05NECSparta Rotterdam


ADO Den Haag

ADO Den Haag staat op dit moment vijftiende in de Eredivisie en gaat nog een paar lastige weken tegemoet. Het verschil met De Graafschap, dat nu nog achttiende staat, bedraagt slechts drie punten. Het is dus nog allerminst zeker of de Haagse formatie ook volgend seizoen in de hoogste klasse van het betaald voetbal in Nederland te zien zal zijn. De ploeg zal in elk geval nog twee wedstrijden moeten winnen, wat nog een lastige opgave gaat worden.

De Haagse residentieclub pakte in de laatste drie wedstrijden slechts één punt. Tegen Willem II (3-3) wist men nog een punt te pakken, maar tegen AZ (4-1) en Sparta Rotterdam (1-2) lieten ze punten liggen. ADO Den Haag heeft voor het slot van de competitie in elk geval nog een pittig programma voor de boeg. Ze moeten het namelijk nog opnemen tegen Feyenoord, sc Heerenveen en Vitesse. Eerder dit seizoen werd al van de Rotterdam verloren (3-1), wist men in Friesland niet te winnen (1-0) en waren ook de Arnhemmers veel te sterk (3-1).

Resterend programma:

DatumThuisUit
26/04ADO Den HaagFeyenoord
03/05sc HeerenveenADO Den Haag
10/05ADO Den HaagVitesse


FC Volendam

Het heeft er alle schijn van dat FC Volendam de dans rond degradatie gaat ontspringen. De ploeg uit het Palingdorp stond vrijwel het hele seizoen op de laatste plaats, maar is de laatste weken aan een opmars bezig. De verschillen met de twee laatste ploegen zijn echter minimaal, dus men zal alles in het werk moeten stellen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

In de laatste drie wedstrijden pakten de Volendammers in elk geval zes punten, wat zeker een mooie score is. Zo verraste FC Volendam vriend en vijand door op De Dijk met 2-0 van Feyenoord te winnen. Een week later werd van SC Heerenveen verloren (1-0), maar van Sparta Rotterdam wist men weer te winnen (3-0). Bovendien heeft de ploeg uit het Palingdorp nog een redelijk programma voor de boeg. Ze moeten nog op bezoek bij Roda JC en De Graafschap en zullen in eigen huis FC Groningen ontvangen. Eerder dit seizoen werd van de Limburgers gewonnen (3-1), ging men hard onderuit in Groningen (5-0) en werd een mooie zege op De Superboeren geboekt (3-1).

Resterend programma:

DatumThuisUit
25/04Roda JCFC Volendam
03/05FC VolendamFC Groningen
10/05De GraafschapFC Volendam


Roda JC

Roda JC zal de komende drie weken nog vol aan de bak moeten om degradatie af te wenden. De ploeg staat nu nog op de zeventiende plaats, maar heeft slechts één punt meer dan De Graafschap, dat nu nog laatste staat. Bovendien is de Limburgse formatie ook nog in staat om play-offwedstrijden te voorkomen. Dan zal er echter wel voor gezorgd moeten worden dat er de komende wedstrijden punten worden gepakt. Het is overigens nog maar de vraag of dat gaat lukken.

In de afgelopen drie weken wist Roda JC slechts één punt te pakken door gelijk te spelen tegen NEC (1-1). Van Ajax (2-1) en FC Twente (4-2) konden de Limburgers niet winnen. De laatste wedstrijden zullen voor de Limburgers nog een helse klus worden, aangezien de ploeg FC Volendam, Willem II en Feyenoord nog tegen komt. Eerder dit seizoen wist men tegen dit trio geen enkel punten te pakken. In Volendam werd het uiteindelijk 3-1, in Tilburg bleef de schade beperkt tot 2-1 en in eigen huis ging men hard onderuit tegen de Rotterdammers (0-4).

Resterend programma:

DatumThuisUit
25/04Roda JCFC Volendam
03/05Roda JCWillem II
10/05FeyenoordRoda JC


De Graafschap

De Graafschap staat er momenteel het slechtste voor. De ploeg uit Doetinchem behaalde in 31 wedstrijden slechts 25 punten, waardoor men laatste in de competitie staat. De Superboeren zullen alles in het werk moeten stellen om hier vanaf te komen. Dat zal overigens nog niet mee gaan vallen, want ze spelen nog tegen twee andere degradatiekandidaten en NAC Breda.

In de laatste drie wedstrijden pakte De Graafschap slechts twee punten. Men speelde namelijk gelijk tegen Vitesse (0-0) en NEC (2-2). Daarnaast werd met een minimaal verschil van FC Groningen (1-0) verloren. De komende weken strijdt de ploeg nog tegen Sparta Rotterdam, NAC Breda en FC Volendam. Eerder dit seizoen werd gelijk gespeeld tegen de Rotterdammers (3-3), werd verloren van de Brabantse formatie (2-0) en werden drie punten verspeeld aan de club uit Volendam (1-3).

Resterend programma:

DatumThuisUit
24/04Sparta RotterdamDe Graafschap
03/05NAC BredaDe Graafschap
10/05De GraafschapFC Volendam


Tot slot volgt hieronder nog de stand in de onderste regionen van de Eredivisie, zodat ook duidelijk is welke ploeg vooralsnog het beste doelsaldo heeft. Dit is namelijk van belang bij een gelijk aantal punten.

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
12Willem II3196163334-55
13Heracles Almelo31710143134-49
14Sparta Rotterdam3186173041-65
15ADO Den Haag3177172834-52
16FC Volendam3176182735-63
17Roda JC3168172634-54
18De Graafschap3167182521-56

Final Fantasy-serie passeert 85 miljoen verkochte exemplaren

Square Enix heeft bekend gemaakt dat er ondertussen meer dan 85 miljoen exemplaren van spellen uit de, niet geheel onbekende, Final Fantasy-serie zijn verkocht wereldwijd. Van een andere serie van Square Enix, Dragon Quest, zijn ondertussen zo'n 47 miljoen exemplaren verkocht. Ook de beduidend minder grote serie Kingdom Hearts doet het leuk, met meer dan 12 miljoen verkochte exemplaren.

Nu Square Enix Eidos heeft overgenomen zullen de Tomb Raider-serie en de Hitman-serie, respectievelijk 30 en 8 miljoen keer over de toonbank gegaan wereldwijd, kunnen worden toegevoegd aan het rijtje succesvolle franchises van Square Enix. En met Final Fantasy XIII op komst, zullen de verkopen voorlopig niet stilstaan.

Het is weleens slechter gegaan met Square Enix.85 miljoen keer...

Voorbeschouwing Grand Prix van Bahrein

Een week geleden geleden zaten we in China en nu zijn we aanbeland in Bahrein voor de vierde ronde van het tot dusver spannende Formule 1-seizoen 2009. In Bahrein zijn er nieuwe kansen voor bijvoorbeeld Ferrari om punten te halen, ze staan nog steeds op een troosteloze laatste plek in het constructeurskampioenschap met nog geen enkel punt. Nu we zo weer langzamerhand op Europa afgaan begint de Grand Prix ook weer op een normaal tijdstip. Niet meer in de ochtend maar gewoon om 14:00 uur. En oh ja: we zitten in de woestijn dus van regen zullen we normaal gesproken geen last hebben. Maar van zand des te meer.

Het circuit in Bahrein is pas sinds 2004 te vinden op de F1-kalender. Het circuit is ontworpen door niemand minder dan Hermann Tilke, de huisarchitect van de Formule 1. De nadruk in het ontwerp lag op veel inhaalmogelijkheden, wat goed gelukt is. De baan is zeer breed en verder zijn er state-of-the-art faciliteiten.

Het circuit is met name zwaar voor de banden. Vanwege het woestijnzand zullen deze bovengemiddeld aan slijtage bloot worden gesteld. Ditzelfde zand zal ook de motoren op de proef stellen, die waarschijnlijk uitgerust zullen zijn met aangepaste luchtfilters. Een andere beproeving voor de motoren zal de hitte zijn. Bij vorige edities liep het kwik op tot maar liefst 42 graden Celsius. Naast betrouwbaarheid spelen ook downforce en tractie een grote rol. Tractie is met name van belang in de bocht voor start/finish.


Bron: FIA

Circuit lengte: 5.412 km
Aantal Ronden: 57
Race afstand: 308,238 km
Ronde record: 1:30,252 M Schumacher (2004)

Rijders

PosRijderNationaliteitTeamPunten
1Jenson ButtonEngelandBrawn-Mercedes21
2Rubens BarrichelloBrazilië Brawn-Mercedes15
3Sebastian VettelDuitslandRBR-Renault10
4Timo GlockDuitslandToyota10
5Mark WebberAustraliëRBR-Renault9.5
6Jarno TrulliItaliëToyota8.5
7Nick HeidfeldDuitslandBMW Sauber4
8Fernando AlonsoSpanjeRenault4
9Heikki KovalainenFinlandMcLaren-Mercedes4
10Lewis HamiltonEngelandMcLaren-Mercedes4
11Nico RosbergDuitslandWilliams-Toyota3.5
12Sébastien BuemiZwitserlandSTR-Ferrari3
13Sébastien BourdaisFrankrijkSTR-Ferrari1
14Adrian SutilDuitslandForce India-Mercedes0
15Felipe MassaBrazilië Ferrari0
16Kimi RäikkönenFinlandFerrari0
17Giancarlo FisichellaItaliëForce India-Mercedes0
18Kazuki NakajimaJapanWilliams-Toyota0
19Robert KubicaPolenBMW Sauber0
20Nelsinho PiquetBrazilië Renault0

Constructeurs

PosTeamPunten
1Brawn-Mercedes36
2RBR-Renault19.5
3Toyota18.5
4McLaren-Mercedes8
5BMW Sauber4
6Renault4
7STR-Ferrari4
8Williams-Toyota3.5
9Ferrari0
10Force India-Mercedes0


De eerste race op dit circuit wordt in 2004 verreden. In tegenstelling tot de algemene verwachting blijkt het wat koeler te zijn, wat in het voordeel werkt van de Bridgestone-coureurs en in het nadeel lijkt van de wagens die op Michelin-banden rijden. Ferrari met Michael Schumacher en Rubens Barrichello zijn oppermachtig en behaalt een knappe dubbel. De baan blijkt glad te zijn, aangezien veel coureurs even naast de baan terecht komen.

In 2005 is het Fernando Alonso die op overtuigende wijze de winst pakt voor Renault. Michael Schumacher kan de druk in het begin van de race opvoeren bij Alonso, maar valt in ronde negen uit met versnellingsbakproblemen. Rubens Barrichello eindigt voor Ferrari teleurstellend op een negende plaats. Eens te meer blijkt hoe zwaar de omstandigheden zijn in het warme woestijnland. Verschillende teams zien coureurs uitvallen met problemen aan motor of remmen.

In 2006 is Kimi Räikkönen in de McLaren het eerste slachtoffer van het nieuwe kwalificatiesysteem. In zijn allereerste ronde breekt zijn achterwielophanging en de Fin moet achteraan de grid starten. Michael Schumacher rijdt naar de poleposition en Felipe Massa maakt er een volledige eerste rij voor Ferrari van. Bij de start van de race pakt Schumacher de leiding, maar Alonso rijdt direct naar de tweede plaats en gaat op jacht naar de Duitser. De leiding krijgt de Spanjaard in handen tijdens de tweede serie pitstops, als hij de pits verlaat en met wat lef zijn wagen voor die van Schumacher weet te houden. Alonso rijdt makkelijk naar de overwinning toe. Räikkönen rijdt van achteraan de grid naar de derde plaats, op de voet gevolgd door Jenson Button. Debutant Nico Rosberg (Williams F1) valt op door de snelste raceronde neer te zetten.

In 2007 weet Felipe Massa de GP van Bahrein voor Ferrari op zijn naam te schrijven, gevolgd door Lewis Hamilton in de McLaren en Massa's teamgenoot Kimi Räikkönen. Het betekent voor Hamilton een record; zijn derde podium op rij in evenveel F1-wedstrijden. De race kent een incidentrijk verloop. In het begin was een herstart nodig en Jenson Button, Anthony Davidson, Adrian Sutil, Scot Speed, Takuma Sato, Mark Webber en David Coulthard moeten de race voortijdig beëindigen met diverse technische problemen.


Felipe Massa heeft de Grand Prix van Bahrein gewonnen in 2008. Räikkönen maakt er met de tweede plaats een dubbelslag voor Ferrari van. Felipe Massa pakt direct de leiding bij de start en Hamilton viel terug naar de tiende plaats. Sebastian Vettel haalt het einde van de eerste ronde niet, mogelijk vanwege een mechanisch defect. Hamilton rijdt in de tweede ronde zijn voorvleugel stuk op de wagen van Alonso. Terwijl de Brit moeite heeft om de wagen op de baan te houden, spinde Nelson Piquet jr., die al voor de start problemen met zijn tweede versnelling had. Button, Coulthard en Sutil vallen terug tot de achterhoede doordat ze een ongeplande pitstop moesten maken.

Kubica opent de eerste ronde pitstops, en het feit dat de Ferrari's nog een aantal ronden langer konden doorrijden, gaf aan dat de Pool extra licht was vertrokken. Op de baan kwamen Coulthard en Button elkaar tegen om de negentiende plaats en daarbij verloor de Honda-rijder zijn voorvleugel. Dat betekende een tweede ingelaste pitstop voor Button en een ronde later reed de Brit opnieuw de pits in, ditmaal om uit te stappen.

Bij de laatste serie pitstops kwamen ondertussen de beide Ferrari's achter elkaar binnen, wat kortstondig de eerste twee plaatsen opleverde voor BMW. Na de stops van Kubica en Heidfeld waren het toch weer Massa en Räikkönen die het veld aanvoerden en naar een dubbelwinst konden rijden.


Vrijdag 24 april 2009
09:00 - 10:30 vrije training 1
13:00 - 14:30 vrije training 2

Zaterdag 25 april 2009
10:00 - 11:00 vrije training 3
13:00 - 14:00 kwalificatie training

Zondag 26 april 2009
14:00 - Gulf Air Bahrain Grand Prix


Datum Tijd Programma
Za 25 april 12.55-14.15 uur RTL GP: Formule 1 - Bahrein - Kwalificatie
Zo 26 april 13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Bahrein - Pre-show
Zo 26 april 13.55-15.45 uur RTL GP: Formule 1 - Bahrein - Race
Zo 26 apr 15.45-16.00 uur RTL GP: Formule 1- Bahrein - Nabeschouwing
Zo 26 apr 20.00-20.30 uur RTL GP: Formule 1 - Bahrein - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 25 april 12.10-14.15 uur BBC1: Formule 1 - Bahrein - Kwalificatie
Zo 26 april 13.10-16.00 uur BBC1: Formule 1 - Bahrein - Race
Zo 26 april20.00-20.30 uur BBC3: Formule 1 - Bahrein - Samenvatting
Nederlandse tijden


DagMinimumMaximumNeerslagkansWeerbeeld
Vrijdag25 °C37 °C0 %zonnig
Zaterdag26 °C37 °C0 %zonnig
Zondag24 °C36 °C0 %half bewolkt
Bron: The Wheather Channel

Carvalho niet tegen Barcelona

Chelsea-verdediger Ricardo Carvalho zal volgende week, wanneer The Blues aantreden tegen FC Barcelona in de halve finale van de Champions League, definitief niet van de partij zijn.

De Portugees heeft last van een hamstringblessure, opgelopen in het duel tussen de reserves van Chelsea en West Bromwich Albion.

In eerste instantie ging men er vanuit dat de kwetsuur snel zou genezen. Coach Guus Hiddink heeft echter besloten om Carvalho niet op te roepen voor het Champions League-duel met Barcelona, aldus de website van de UEFA donderdag.

Davis en Pineau kopmannen bij Quick-Step

Ploegleider Patrick Lefevre heeft Allan Davis en Jerôme Pineau benoemd tot kopmannen van Quick Step, komende zondag tijdens Luik-Bastenaken-Luik.

De wielerformatie verschijnt komende zondag slechts met drie Belgen aan de start van de wielerklassieker. Ook Nederlander Addy Engels maakt deel uit van de seelctie. Morgen zal het Quick Step-team een gedeelte van het zware parcours verkennen. In een training van negentig kilometer zullen de coureurs vanaf de Côte de Wanne tot aan de finish in Ans rijden.

De volledige selectie: Carlos Barredo, Allan Davis, Dries Devenyns, Addy Engels, Kevin Hulsmans, Jerôme Pineau, Francesco Reda, Jurgen Van De Walle.

Geen Nederlanders in Milram-selectie voor L-B-L

Milram maakt geen gebruik van de diensten van onze landgenoten tijdens de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Dit maakte de wielerformatie bekend terwijl ze de selectie vrijgaven voor komende zondag.

Wim Stroetinga, Servais Knaven en Niki Terpstra zullen dus geen deel uitmaken van het peloton dat zondag van start gaat in Luik. Milram treedt aan met de Duitser Linus Gerdemann als kopman. Hij kan rekenen op de steun van onder andere de Duits kampioen Fabian Wegmann.

De volledige selectie: Johannes Fröhlinger, Linus Gerdemann, Christian Knees, Matthias Ruß, Björn Schröder, Peter Velits, Fabian Wegmann en Peter Wrolich.

Del Bosque stopt ermee na Spanje

Vicente del Bosque zal na zijn bondscoachschap bij Spanje een einde maken aan zijn trainersloopbaan. Volgens de 58-jarige trainer is de nationale ploeg van Spanje een mooi slot van zijn carriére als trainer.

"Daarna houd ik ermee op. Dan heb ik een prachtige loopbaan gehad", aldus Del Bosque tegenover persbureau AP. Het contract van de bondscoach loopt tot het WK van 2010, maar de verwachting is dat Del Bosque daarna aanblijft in deze functie: "Alleen God weet hoe lang ik hier bondscoach blijf. Maar daarna is het ook echt afgelopen."

Del Bosque is met Spanje aan een goede reeks bezig. De eerste zes WK-kwalificatieduels werden allen gewonnen. Eerder stond Del Bosque aan het roer bij de Spaanse topclub Real Madrid. Met deze ploeg won hij in 2000 en 2002 de Champions League.

School dicht wegens bommelding

Locatie Oscar Romero van scholengemeenschap Tabor in Hoorn houdt morgen uit voorzorg de deuren gesloten in verband met een bommelding. De school ontving maandag een brief dat op vrijdag 24 april een bom in het schoolgebouw afgaat. Dit maakte de schooldirectie vandaag bekend.

Het schoolbestuur neemt de dreiging serieus. Met politie en Openbaar Ministerie voerde de school vanochtend overleg over de situatie waarna is besloten de locatie uit voorzorg dicht te houden. Wel wordt het dreigingsgevaar als gering ingeschat.

Volgens directievoorzitter Wiebe Zoethout heerste donderdag onder de leerlingen niet veel onrust. "Met dit mooie weer vinden ze een extra vrije dag zo vlak voor de voorjaarsvakantie niet zo erg."

Over de herkomst van de brief is nog niets bekend. De politie onderzoekt dit nog.

Details debuut-teaser Assassin's Creed 2 nader bekeken

Dit jaar komt Ubisoft met Assassin's Creed 2. De game, die uitkomt voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC, gaat zich afspelen in de vijftiende eeuw; de tijd van de Renaissance. In de game spelen de uitvindingen van Leonardo Da Vinci een belangrijke rol. Veel meer weten we nog niet over de game. Gametrailers heeft vandaag de debuut-teaser eens onder de loep gekomen voor het geval jullie wat gemist hebben.

Tweetal mishandeld om bal in tuin

Een bal in de struiken van een man uit Steenwijk, was voor hem aanleiding om twee voetballende mannen te mishandelen. De man begon meteen ruzie te maken en deelde klappen en trappen uit aan het tweetal. Hij is aangehouden.

De mannen voetbalden op een sportveld aan de Parallelweg in Steenwijk. Toen hun bal in de struiken van de heetgebakerde man kwam, kwam hij meteen met een andere man verhaal halen. De woordenwisseling die volgde, moesten de voetballers met klappen en trappen bekopen.

Moisander tot 2014 bij AZ

Niklas Moisander heeft zijn doorlopende contract met AZ open gebroken en verlengd tot medio 2014. De verdediger, die vorig seizoen nog in de kleuren van FC Zwolle speelde, bleek dit seizoen een belangrijke pion in de selectie van Louis van Gaal.

"Ik ben hier heel blij mee, zeker omdat AZ het niet had hoeven doen. Ik had hier immers nog een contract tot 2011. Dit is zowel voor mij als voor AZ goed," aldus een tevreden Moisander. "Volgend seizoen gaan we de Champions League in en wil ik met AZ weer voor de landstitel strijden. Ik heb het hier goed, dit is een club waar het niet onrustig is. De leiding is goed en de supporters doen geen gekke dingen. In Nederland kan je het niet mooier hebben."

AZ heeft inmiddels ook aangegeven de contracten van Stijn Schaars en Sébastien Pocognoli te willen verlengen. Marcel Brands, technisch directeur van de Alkmaarse formatie, verwacht de gesprekken met de spelers op korte termijn af te ronden.

Wit Licht geselecteerd voor filmfestival Cannes

De Nederlandse speelfilm Wit Licht van regisseur Jean van de Velde is geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. De film met Marco Borsato in de hoofdrol is in de Zuid-Franse badplaats te zien onder de titel The Silent Army, meldde Van de Velde vandaag.

Het verhaal over kindsoldaten wordt vertoond in het programma Un Certain Regard. Van de Velde: "Ik heb Marco Borsato vanochtend meteen gebeld. Die had er slecht van geslapen en was om zes uur al wakker. Ook hij is helemaal gelukkig."

Het filmfestival vindt plaats van 13 tot en met 24 mei.

Gesink van start in Luik-Bastenaken-Luik

Robert Gesink zal komende zondag van start gaan in de grote voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik. De coureur van de Rabobankploeg moest afgelopen woensdag vanwege zijn knieblessure de Waalse Pijl afzeggen, maar is op tijd fit om zondag aan de start te verschijnen in Luik

De knieblessure liep Gesink op tijdens de Amstel Gold Race van afgelopen weekend, waarin hij knap derde werd. Volgens de website is hij van deze blessure voldoende hersteld om in La Doyenne te starten. Luik-Bastenaken-Luik is de oudste van alle voorjaarsklassiekers die jaarlijks terugkeren.

FNV-leden eens met sociaal akkoord

De leden van de FNV hebben bij het referendum over het sociaal akkoord massaal ja gezegd tegen de afspraken die werkgevers, werknemers en het kabinet hebben gemaakt over onder meer loonmatiging en de AOW.

Van de ruim 232.000 leden die hun stem hebben uitgebracht, stemde 94 procent voor het akkoord. Dit heeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius vandaag bekendgemaakt in Rotterdam.


FNV-leden eens met sociaal akkoord  (foto: DAG)

FOK!sport zoekt autosportfanaten

FOK!sport groeit en daarom zijn we op zoek naar autosportfanaten om ons team te versterken. Denk jij de persoon te zijn die we nodig hebben? Lees dan vooral verder.

FOK!sport brengt dagelijks een grote hoeveelheid nieuws over vrijwel alle sporten. Een website als deze kan niet zomaar blijven bestaan. Daarom zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen met het plaatsen van berichten. Momenteel zijn we vooral op zoek naar mensen die het leuk vinden om over autosport te berichten. Niet alleen Formule 1 en A1GP, maar ook Superleague Formula, IndyCar Series, GP2, NASCAR en DTM.

De eisen aan deze functie zijn beperkt; een goede kennis van de Nederlandse taal en het minimaal aantal posts per maand ligt op dertig. Als je elke dag één bericht maakt, dan haal je dit makkelijk.

Denk jij de persoon te zijn die wij zoeken? Stuur dan snel een mailtje met je username op FOK!, je leeftijd en de tijden waarop je beschikbaar bent naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie FOK!sport. Misschien dat jij dan over enkele weken deel uitmaakt van onze gezellige ploeg!

Lowlands maakt kaartjes ongeldig

De organisatie van het Lowlands-festival gaat keihard optreden tegen zwarthandel. Kaartjes die tegen woekerprijzen worden aangeboden op internet, worden binnenkort ongeldig gemaakt. Wie zich toch met een dergelijk kaartje aan de entree meldt, kan niet naar binnen.

Sinds dit jaar worden kaartjes voor Lowlands alleen online en telefonisch verkocht, zodat bijgehouden kan worden welke partijen grote hoeveelheden tickets opkopen. Op een voorlichtingssite van concertorganisator Mojo staat een lijstje van verdachte websites, waartoe onder meer budgetticket.nl en ticketsunlimited.nl behoren.

Voor zover kan worden nagegaan dat kaartjes onrechtmatig zijn doorverkocht, worden tickets ongeldig gemaakt.

Waarschijnlijk verschijnen binnenkort, als het festival helemaal is uitverkocht, de tickets voor woekerprijzen op internet, daarom waarschuwt Lowlands nu al.

De SP en het CDA in de Tweede Kamer zijn al enkele jaren bezig met een wet die de groeiende woekerhandel in concertkaartjes moet tegen gaan, maar die is nog steeds niet in werking.


Lowlands maakt kaartjes ongeldig  (foto: DAG)

De geschiedenis van de striptease (11a)

en de macht van de blote venusheuvel. We zijn er bijna met deze vervolgserie:

Vrouwen over naakte vrouwen……Mannen hoeven niet verbaast te zijn dat hun mening hier niet gevraagd is want over het algemeen is deze wel bekend. Er zullen heel weinig mannen zijn die niet graag een blote dame zien! Veel mannen zijn zelfs verbaast te horen dat de meeste vrouwen ook graag ontbloot vrouwelijk schoon zien, veel liever dan een blote man…..!!

Grote robots en explosies in Fallout: Broken Steel beelden

Binnenkort verschijnt de derde DLC van Fallout 3, namelijk Broken Steel. Broken Steel verschijnt 5 mei en zal 800 Microsoft punten kosten, oftewel ongeveer € 9,30. De uitbreiding speelt zich af na het einde van de game en laat spelers zich aansluiten bij de Brotherhood of Steel. Met hen ga je op pad om The Enclave veilig te maken. Vandaag hebben we bewegende beelden van deze DLC.

Sluiter naar kwartfinale in Antalya

Raemon Sluiter is doorgedrongen tot de kwartfinales van het futuretoernooi in Antalya. De Nederlander was veel te sterk voor de Duitser Sebastian Rieschick, die als derde geplaatst was. De setstanden waren 6-2 en 7-5.

Sluiter had overigens wat geluk nodig om het hoofdtoernooi in de Turkse stad te bereiken. De Nederlander werd in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi uitgeschakeld, maar werd uiteindelijk toch nog toegelaten. Daar hoorde wel de status van lucky loser bij.

Wielaert: "Ajax snakt naar CL-voetbal"

Ajax verzuimde afgelopen weekend de tweede plaats in de Eredivisie over te nemen van FC Twente. De Amsterdammers werden in Eindhoven met 6-2 over de kling gejaagd door PSV en hebben derhalve nog steeds niet het initiatief in de strijd om kwalificatie voor de Champions League.

Verdediger Rob Wielaert ziet bij Ajax dat het kampioenenbal een hot item is. "Je merkt dat de hele club naar Champions League-voetbal snakt", aldus de verdediger in het blad Sportweek. "Het zou goed zijn voor deze groep, we missen soms degelijk- en slimmigheid. Dat zag je ook tegen PSV. Wij helpen de tegenstander door fouten in de wedstrijd en zakken daarna weg. We zijn extreem in onze pieken en dalen."

FC Twente, de concurrent van Ajax in de strijd om Champions League-voetbal, is de club waarbij Wielaert in de winterstop vertrok. De verdediger vindt dat de Tukkers er momenteel beter voor staan dan zijn eigen ploeg. "Zij hebben een hogere ondergrens, spelen altijd een 6,5. Wij scoren vaak een vier of een acht. Zij hebben meer vastigheid. Komt omdat ze bijna altijd hetzelfde elftal kunnen opstellen."

Wielaert besloot met de woorden: "Bij Ajax zijn er veel meer blessures, dat is een voornaam verschil. Er is een periode geweest dat er bij Ajax iedere week een ander middenveld aan de aftrap stond. Dat is jammer, want deze selectie heeft enorm veel potentie. Alleen: in mentaal en fysiek opzicht kennen we te veel dips."

Kroon rekent op zware Luik-Bastenaken-Luik

Karsten Kroon rekent aanstaande zondag op een zware editie van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Dit heeft de Nederlander, die in dienst van Team Saxo Bank rijdt, tegenover het ANP laten weten.

"Normaal brak ik elk jaar op de Saint-Nicolas, of zoals vorig jaar op die nieuwe beklimming daar vlak voor," aldus Kroon, die hiermee naar zijn gewijzigde voorbereiding voor de voorjaarsklassiekers refereerde. "Dit jaar heb ik een iets ander programma gehad dan vorige jaren. Zo heb ik na de Ronde van Vlaanderen een week hard getraind en heb ik 's zondags nog een koers in Spanje gedaan. De zaterdag voor de Gold Race heb ik ook nog hard getraind om spanning op de benen te hebben. Ik denk wel dat dit heeft geholpen, ik hoop er ook zondag nog van te mogen profiteren."

Toch ziet Kroon ook nog wel een kans om zondag hoog te eindigen. "Ik denk dat de finish in Luik me iets beter ligt dan die in de Gold Race, omdat het een vlakke is. Het wordt opnieuw een Battle of the Fittest. Wie er wint? De sterkste van de sterksten."

Gifwolk ontsnapt bij DSM Venlo

Bij de vestiging van DSM Pharma Chemicals is vanmiddag rond half twee een lekkage ontstaan. Hierbij is de stof chloor-acetaldehyde vrijgekomen. Deze stof is zeer licht ontvlambaar en kan prikkende ogen veroorzaken.

De situatie wordt zeer serieus genomen. Het luchtalarm is afgegaan en het treinverkeer over de nabijgelegen spoorlijn Venlo - Nijmegen is stilgelegd. Het personeel van DSM is geëvacueerd. Medewerkers van omliggende bedrijven moeten binnen blijven en ramen en deuren gesloten houden.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat de situatie inmiddels gestabiliseerd is. Desondanks worden er nog steeds metingen verricht om te kijken of het gevaar geweken is. 

Met dank aan IkWilbert en White__Tiger voor de submit.

Demo Red Faction: Guerrilla nu te downloaden

Het is zover, knal je Xbox 360 of PlayStation 3 aan als je in bent voor een sloopfestijn, want de demo van Red Faction: Guerrilla is nu te downloaden vanaf PSN en Xbox Live. Je kruipt in de demo in de huid van Alec Mason en je doel is om een grote Walker te kapen van de onderdrukkende soldaten. Uiteraard kun je hierbij ondertussen de omgeving volledig slopen. Het level sluit af met een railshooter-element waarbij je al rijdend moet proberen de vijandelijke voertuigen op te blazen.

"The press and consumer buzz for Red Faction: Guerrilla continues to build, as gamers prepare for a new standard in open-world, destruction-based game-play," aldus Kevin Kraff, vice president of worldwide marketing, THQ. "The single-player demo will give consumers an exciting taste of what the full game will offer on June 2nd."

Complete line-up Grand Slam Tennis bekend

Electronic Arts heeft de volledige lijst met beschikbare spelers voor Grand Slam Tennis vrijgegeven. Een deel was al langer bekend, maar vandaag zijn er nog twaalf nieuwe spelers bijgekomen. Vooral de lijst met oud-spelers is flink gegroeid, zo zien we daar legendarische spelers als Pat Cash, Martina Navratilova en Justin Henin staan. Opvallend is dat er vooral veel mannen in de lijst staan, je zou bijna zeggen dat vrouwentennis niet interessant is. Extra feitje voor de geďnteresseerden, gezamenlijk hebben deze spelers 135 Grand Slams gewonnen waaronder 50 keer Wimbledon.

- Legendes mannen -
Pete Sampras
Björn Borg
John McEnroe
Boris Becker
Stefan Edberg
Pat Cash
Michael Stich

- Legendes vrouwen -
Lindsay Davenport
Martina Navratilova
Justine Henin
Christine Evert

- Pro's mannen -
Rafael Nadal
Roger Federer
Novak Djokovic
Andy Roddick
Jo Tsonga
Andy Murray
Kei Nishikori
Lleyton Hewitt

- Pro's vrouwen-
Serena Williams
Venus Williams
Ana Ivanovic
Maria SharapovaVrouw dankt leven aan beha

Een 57-jarige vrouw uit het Amerikaanse Detroit overleefde een schietpartij dankzij haar beha. Inbrekers bij haar buren spotten haar waarop één van de drie inbrekers een schot afvuurde.

De kogel ging door haar raam heen en ketste vervolgens af op de metalen versteviging van haar beha. De kogel wist niet eens haar huid te penetreren. Volgens de politie zou de vrouw het alarm bij haar buren hebben gehoord en daardoor naar het raam zijn gelopen om poolshoogte te nemen.

Het afketsen van het schot op de beha zorgde waarschijnlijk voor paniek bij de inbrekers. Na het incident haastten ze zich naar de auto en gingen er vandoor.

Robinho: "Geen spijt van overstap naar Man City"

De Braziliaan Robinho baarde afgelopen zomer opzien door voor een miljoenenbedrag Real Madrid in te ruilen voor Manchester City. Een groot succesverhaal is zijn periode in Engeland tot nu toe echter niet.

Robinho werd verdacht van verkrachting, maakte ruzie met manager Mark Hughes om vervolgens zomaar het trainingskamp op Tenerife te verlaten en werd onlangs zelfs beschuldigd van drugsgebruik door voetballegende Pelé. Daarentegen viel er afgelopen weekend weer eens iets positief over Robinho te melden. De aanvaller scoorde in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen West Bromwich Albion. Ondanks alle incidenten en de teleurstellende klassering van City blijft de Braziliaan positief gestemd wat betreft de toekomst.

"Ik heb absoluut geen spijt van mijn overstap naar deze club", zegt de 25-jarige Robinho in de Engelse media. "Dit is pas mijn eerste jaar en ik ga proberen ieder jaar beter te worden. Hopelijk ben ik hier in de toekomst nog gelukkiger. Mijn doel is in ieder geval om een lange tijd te blijven."

Zijn relatie met Hughes is volgens Robinho goed. "De trainer geeft me het volledige vertrouwen en het team helpt me om mijn beste voetbal te laten zien. Mijn verstandhouding met Hughes is dan ook uitstekend. Hij is een topmanager."

Berlusconi wil G8-top in L'Aquila

Premier Silvio Berlusconi van Italië wil dat de G8-top in juli verplaatst wordt naar L'Aquila, de eerder deze maand door een dodelijke aardbeving getroffen hoofdstad van de Abruzzen.

Dit heeft het Italiaanse nationale persbureau ANSA vandaag gemeld. Het kabinet heeft het voorstel overgenomen; nu moeten de overige leden van de club van rijkste landen nog akkoord gaan. Volgens de huidige planning moet de G8-top worden gehouden in Sardinië.

"Zie het als kamperen."  (foto: ANP)

Fortuna Sittard krijgt uitstel van KNVB

De KNVB heeft Jupiler League-club Fortuna Sittard twee weken langer de tijd gegeven om een plan van aanpak op te stellen. De Limburgers melden dit via de officiële website. Met de twee weken uitstel wordt de wens van de Limburgers vervuld.

De noodlijdende club had om meer tijd gevraagd, omdat men na het mislukken van de fusie met Roda JC te weinig tijd had gekregen om alle zaken op orde te brengen.

"De Beroepscommissie gaf aan dat zij onder de indruk waren van het hernieuwde enthousiasme dat in Sittard-Geleen is gecreëerd en de financiële afspraken die reeds zijn gemaakt. De Beroepscommissie ontvangt het bestuur van Fortuna op 6 mei voor een verdere onderbouwing van de toekomstplannen", aldus de tekst in de officiële verklaring.

Voor Fortuna Sittard was woensdag 22 april de dag van de waarheid. Een negatief besluit van de KNVB zou zo goed als zeker het einde van de club hebben betekend. "We zijn op de goede weg, dat zei ook de commissie", zei voorzitter Wil Meijers van Trots Op Fortuna (TOF) tegenover het Limburgse medium L1.

Fortuna Sittard moet nog een schuld van ongeveer twee miljoen euro zien weg te werken. De Limburgers zullen zich op 6 mei opnieuw moeten verantwoorden in Zeist. Na deze zitting zal er een beslissing worden genomen over het lot van de club.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Commissie ziet geen bezwaren CO2-opslag

De speciale commissie MER heeft geen bezwaren tegen de ondergrondse opslag van CO2 in Barendrecht. Dat heeft de commissie vandaag laten weten. Haar rapport stuurt ze naar de ministeries van VROM en Economische Zaken.

Shell wil in Barendrecht de kooldioxide die afkomstig is van de eigen raffinaderij in de Rotterdamse haven, opslaan in uitgeputte aardgasvelden. De oliegigant kreeg daarvoor subsidie van milieuminister Jacqueline Cramer.

Barendrecht is fel tegenstander van de opslag. De risico's zouden onduidelijk zijn en bovendien vrezen de bewoners dat de huizenprijzen dalen. De gemeente heeft echter weinig in de melk te brokkelen; de uiteindelijke beslissing of het proefproject doorgaat is aan het Rijk. Dan kan Shell de vergunningenprocedure in.

De Commissie concludeert dat het onderzoek dat Shell heeft laten doen, voldoende informatie geeft om een besluit te kunnen nemen over de vergunningaanvraag. Er kleven aan het project geen risico's, waardoor de proef doorgang kan vinden.

Commissie ziet geen bezwaar in opslag CO2  (foto: ANP)

PSV is zeker van Europees voetbal

PSV heeft zich gisteravond verzekerd van Europees voetbal, maar had daar wel de hulp van sc Heerenveen voor nodig. De Friezen plaatsten zich namelijk voor de finale van de beker, waardoor de vijfde plaats inmiddels ook recht geeft op deelname op het Europese podium.

De reden hiervoor is dat FC Twente ook al zeker is van deelname Europees voetbal. Hierdoor is het niet meer van belang op welke positie sc Heerenveen zal eindigen. Dit ticket schuift namelijk automatisch door naar de vijfde plaats in de Eredivisie.

"Het is een grote geruststelling dat we Europa ingaan. We hoeven geen play-offs te spelen en dat geeft rust," liet Jan Reker, algemeen directeur van PSV, weten.

Het is overigens nog niet duidelijk in welke ronde de Eindhovenaren zullen starten. Nu is het nog zo dat de ploeg uit de Lichtstad in de derde voorronde instroomt. Mocht FC Twente de beker winnen en niet als tweede in de competitie eindigen, dan start PSV in de tweede voorronde.

Crazy ads: De Taft Mustang

Te koop: Bekend van TV! De auto waarbij het kapsel ijzersterk is en zo door het dak heen gaat, is nu te koop. Volgens de adverteerder gaat het geld naar het goede doel, welke wordt niet vermeld. Ook kunnen vragen naar een hotmail adres en lijken de foto's gewoon geknipt te zijn uit de reclame oid.. lekker betrouwbaar..

De biedprijs staat op ruim 7000 euro.. hoewel je biedingen op Marktplaats eigenlijk nooit serieus moet nemen..

Interesse? 

Mourinho: "Werken in Italië een drama"

Inter-trainer José Mourinho heeft wederom uitgehaald naar het Italiaanse voetbal. De flamboyante Portugees vindt het werken in de Serie A "een drama". Volgens de trainer is de druk om te presteren in Italië onmenselijk hoog.

"Je kunt als trainer hier niets opbouwen. Het gaat er alleen maar om één of twee jaar te overleven", betoogt de Inter-coach tegenover La Gazzetta dello Sport. De Portugees is van mening dat Italianen alleen maar naar prestaties kijken. "Als je titelambities hebt, moet je onder alle omstandigheden ook kampioen worden. Zo niet, dan is het een drama."

Mourinho, die met Inter hard op weg is om de scudetto te veroveren, blaast in het gesprek tevens de loftrompet wat betreft het voetbal in Engeland. "Het voetbal in Engeland is mooier, spectaculairder en meer toekomstgericht. Een trainer kan daar ook bouwen aan het elftal van morgen. Dat is fantastisch, een paradijs voor een trainer", aldus de voormalig manager van Chelsea.

Multiplayer Punch-Out!! te zien op screenshots

Half mei is het dan zo ver, dan kunnen we de bokshandschoenen weer uit de kast halen want dan komt Nintendo met de remake van Mike Tyson's Punch-Out!!, maar dan zonder Iron Mike. Deze keer zul je het ook tegen elkaar op kunnen nemen, zoals te zien is in onderstaande screenshots. Het lijkt hierbij niet mogelijk om met andere karakters te spelen dan Little Mac (al heten ze dan Pete en Tucker), wat wel jammer is, want iedereen wil toch als King Hippo tekeer kunnen gaan?

Punch-Out!! ligt vanaf 22 mei in de winkels.

Opvolger van de gelijknamige titels op de NES en de SNES. De hoofdrol is weer voor Little Mac. Hij is een talentvolle jonge bokser uit de Bronx in New York, die vastbesloten is om wereldkampioen te worden. Daarvoor moet hij strijden tegen een hele reeks vreemde maar ook supersterke tegenstanders, waaronder befaamde figuren als Von Kaiser, King Hippo en Doc Louis.

Grootste troepenverplaatsing VS van Irak naar Afghanistan

Geniedivisies van het Amerikaanse leger zijn onderweg vanuit Irak naar door Taliban geteisterde regio’s in het zuiden van Afghanistan. Dit is de grootste troepenbeweging vanuit Irak naar Afghanistan tot nu toe.

Vorige week werd al begonnen met het verplaatsen van soldaten en apparatuur om mijnen te verwijderen en wegen vrij te maken. Vijfhonderd leden van het vierde geniebataljon moeten nu naar Afghanistan nadat ze slechts enkele weken geleden in Irak zijn aangekomen om daar twaalf maanden te dienen.

De aanleiding voor de operatie is het plan van president Obama om 17.000 extra troepen in Afghanistan te stationeren. Tegelijkertijd verminderen de Amerikaanse strijdkrachten hun personeel in Irak om uiteindelijk in 2011 totaal terug te trekken uit het land.

Aliens vs Predator begint dertig jaar na de film Aliens

In 2010 komen we als mensen weer eens vreselijk in de moeilijkheden, want niet alleen moeten we het uitvechten met Aliens in Colonial Marines, we komen ook nog eens tussen twee vuren als de Predators zich ermee gaan bemoeien in Aliens vs Predator. Van die laatste game was tot nu toe maar heel weinig informatie bekend, maar dankzij het Spaanse PlayMania weten we nu iets meer.

Aliens vs Predator zal zich afspelen dertig jaar na de situatie uit de eerste Aliens-film. De game neemt ons mee naar een planeet waar mensen in oorlog zijn met de Aliens en de Predators zien dat als een goede gelegenheid om eens even op jacht te gaan. Je zult in de huid kunnen kruipen van zowel de Marines, als de Predators en de Aliens, dat laatste hopelijk niet andersom. Elk ras heeft zijn eigen campaign en daarnaast zal er natuurlijk ook een multiplayer aanwezig zijn. Ook zeker is dat de game naar de PlayStation 3 komt, andere systemen zullen binnenkort ook wel onthuld worden.Operatie voor Tankink

Bram Tankink wordt aanstaande woensdag geopereerd. De renner van Rabobank heeft namelijk problemen met zijn zitvlak, waardoor een operatie inmiddels onvermijdelijk is.

"Afgelopen maandag ben ik, wegens aanhoudende klachten aan mijn zitvlak, naar het ziekenhuis geweest en heb daar een MRI-scan en een echo laten maken," aldus Tankink. "Daaruit kwam uiteindelijk de conclusie dat ik toch onder het mes moet omdat het anders een telkens wederkerend probleem gaat worden. Het is balen, maar zo schiet het ook niet echt op."

Tankink neemt overigens wel gewoon deel aan Luik-Bastenaken-Luik, die zondag wordt verreden. "Zondag rijd ik echter nog wel, omdat ik het volgens de arts niet veel erger kan maken. Echt lekker zit het niet maar zo erg als Parijs-Nice is het bij lange na niet. En als ik nu zou besluiten om niet te koersen lig ik 2 weken stil en dat is voor de komende maanden ook niet bevorderlijk."

Vonk richt zich op bekerfinale

Hans Vonk zal de komende weken niet in actie komen. De sluitpost van sc Heerenveen liep gisteren, tijdens het bekerduel tegen FC Volendam (0-2), een blessure aan zijn bovenbeen op en staat een aantal weken aan de kant.

Het is nog niet bekend hoe lang Vonk buitenspel staat. "De wedstrijd tegen Twente zaterdag wordt niets," aldus de keeper in een reactie. "Ik moet me maar alvast op de finale richten."

SC Heerenveen won het duel tegen FC Volendam uiteindelijk met 2-0 en plaatste zich voor de finale van de KNVB beker. Het is voor de Friezen de derde keer in de historie van de club dat de finale van het nationale bekertoernooi wordt bereikt.

Parra volgt Veldkamp op als bondscoach

Derek Parra is de opvolger van Bart Veldkamp als bondscoach van de Amerikaanse allrounders. De 39-jarige Amerikaan, die in 2006 stopte met langebaanschaatsen, zal zijn schaatsers voorbereiden op de Winterspelen in Vancouver van volgend jaar.

Parra nam vijf keer deel deel aan de WK allround en werd tijdens de WK allround in 2002 derde. Tijdens de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City behaalde Parra zijn grootste succes. De Amerikaan verwees toen Jochem Uytdehaage op de 1.500 meter naar het zilver.

'Rechter The Pirate Bay zaak was partijdig'

Advocaten van torrentsite The Pirate Bay willen dat de vorige week verloren zaak heropend wordt omdat een van de rechters in die zaak, Tomas Norström, lid is van diverse copyrightorganisaties.

Een Zweeds radiostation maakte gisteren bekend dat Norström lid is van een aantal Zweedse organisaties die pleiten voor strengere regels om auteursrechten te beschermen. Onder meer de IFPI, de filmindustrie en het Zweedse antipiraterijbureau zouden hier ook zitting nemen.
 
De advocaten van The Pirate Bay hebben nu een verzoek tot heropening van de rechtzaak verzocht, omdat er sprake is van belangenverstrengeling.  Volgens een aantal prominente Zweedse advocaten behoort een nieuwe rechtzaak serieus tot de mogelijkheden.  
 
"Norström had nooit betrokken moeten raken bij de zaak tegen The Pirate Bay. Als ik hem was geweest had ik de zaak nooit aangenomen", zegt een voormalige ombudsman voor Justitie.

Ook de voorzitter van de Piratenpartij Rickard Falkvinge is het niet eens met de gang van zaken.  Hij zegt dat het vonnis vernietigd moet worden.  De piratenpartij, een politieke partij die pleit voor nieuwe, vrijere regelgeving op het gebied van auteursrechten, is sinds de veroordeling van de vier van The Pirate Bay de 4e partij van Zweden.  In enkele dagen steeg het ledenaantal met meer dan 150% van 14,500 naar 36,500.  
 
Peter Sunde van The Pirate Bay schrijft op Twitter: "Het lijkt er op dat de rechter werkt voor de copyrightlobby." De rechter zelf zegt dat het lidmaatschap aan de organisaties zijn oordeel niet geeft gekleurd. "Deze activiteiten leiden niet tot belangenverstrengeling."

Door de onthulling komt het vonnis tegen de leden van The Pirate Bay op losse schroeven te staan. Vorige week kregen vier beheerders van de torrentsite een gevangenisstraf van 1 jaar en een forse geldboete. Tegen die beslissing zijn ze inmiddels in hoger beroep gegaan.

Bij andere sitehouders in Zweden zit de angst er voorlopig goed in. Torrentfreak meldt dat een viertal torrenttrackers inmiddels offline zijn. Een daarvan, Nordicbits, meldt op de site dat de grootste reden om te stoppen het nieuws over The Pirate Bay is.  Dit ondanks het feit dat de uitspraak niet tegen de site zelf gericht was.  The Pirate Bay blijft dan ook voorlopig gewoon online.
 
  

[IJshockey] Van Iersel naar Geleen

Jeffrey van Iersel gaat de Destil Trappers verlaten. Na de zomer vertrekt de ijshockeyer, die elf seizoenen lang bij de Tilburgers onder contract stond, namelijk naar Eaters Geleen.

De keuze van Van Iersel staat overigens niet op zichzelf. Tijdens het afgelopen seizoen kwam de 29-jarige ijshockeyer nauwelijks nog in actie voor de Trappers. Enkele dagen geleden maakte ook Bob Teunissen zijn vertrek bekend. Hij gaat naar Eindhoven, waar hij voor de Kemphanen zal gaan spelen.

Meisjes adopteren in Bioshock 2 screenshots

Wat kan er nog meer gezegd worden over Bioshock. De meesten zullen het verhaal al wel kennen van de game die een grote hit was in 2007 voor de Xbox 360 en PC en die een even grote hit werd toen het vorig jaar op de Playstation 3 verscheen. Dit jaar verschijnt het tweede deel van de serie waarin je als Big Daddy kleine meisjes zal moeten beschermen. Er zijn nu een boel nieuwe screenshots opgedoken die je hieronder kunt zien.Eidos overgenomen door Square-Enix

Vanaf vandaag bestaat Eidos niet meer. Eind maart werd al bekend gemaakt dat het ging gebeuren, maar nu is dan eindelijk de kogel door de kerk. Square-Enix heeft Eidos overgenomen. Naast de Hitman- en Tomb Raider-serie, krijgt Square-Enix ook aardig wat vestigingen erbij. Hieronder een overzicht van de vestigingen voor en na de overname. Hoe de toekomst van verschillende series van Eidos eruit ziet, weten we niet. Binnenkort wordt er ongetwijfeld meer bekend over de gang van zaken.


Bekijk de schaarsgeklede cast van de Onechanbara-film

Vrouwen in schaarse kleding die de wereld moeten beschermen tegen zombies, dat is waar Onechanbara om draait en eigenlijk niet eens het tweede gedeelte van die zin. Blijkbaar is dat niet alleen een briljant concept voor een game, het is een nog genialer concept voor een film, zo geniaal dat er dit jaar een sequel uitkomt in Japan. Chanbara Beauty THE MOVIE vorteX kent ditmaal Yuu Tejima die de hoofdrol vertolkt, een dame die schijnbaar graag gezien wordt in zo min mogelijk kleding en in de film dus ook niet veel aan heeft. De andere twee dames zijn Kumi Imura en Akari Ozawa.

Over een Europese lancering van de DVD is tot onze grote verrassing helemaal niks bekend. De grote vraag is dan ook of we dit pareltje ooit in onze DVD-speler mogen duwen.Jubileum mogelijk voor Makaay en Seedorf

Roy Makaay en Clarence Seedorf kunnen komend weekend een historische wedstrijd spelen. Beide routiniers staan op 499 competitieduels in het profvoetbal en kunnen de grens van 500 passeren.

Makaay kan zijn mijlpaal bereiken in de uitwedstrijd die Feyenoord zondag moet afwerken tegen ADO Den Haag. Das Phantom debuteerde op 4 september 1993 namens Vitesse in het betaalde voetbal in het duel met MVV. Zijn loopbaan voerde hem vervolgens langs de clubs CD Tenerife, Deportivo La Coruńa, Bayern München en nu dus Feyenoord.

Voor Seedorf begon het allemaal op 29 november 1992, toen hij als piepjonge middenvelder bij Ajax debuteerde in de wedstrijd tegen FC Groningen. Seedorf vertrok na zijn periode in Amsterdam naar Sampdoria en speelde vervolgens voor Real Madrid, Internazionale en AC Milan. De middenvelder hoopt de barričre van 500 competitieduels in de confrontatie tussen Milan en Palermo te slechten.

Zweedse Groningers lunchen met koningin

Marcus Berg, Andreas Granqvist en Fredrik Stenman hebben donderdagmiddag een afspraak met koningin Beatrix en de Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia.

Het Zweedse trio van FC Groningen is uitgenodigd voor een lunch met het koninklijke gezelschap naar aanleiding van het bezoek dat het Zweedse koningspaar donderdag brengt aan de provincie Groningen. Daar worden ze onder meer bijgepraat over de toekomstige ontwikkelingen over de Groninger havens. Rond het middaguur wordt het drietal verwacht voor de lunch in het provinciehuis van Groningen.

Dierenbeul (12) vastgelegd op video

Groot-Brittannië heeft geschokt gereageerd op een geval van dierenmishandeling. Het ongeloof werd nog groter toen het om een meisje van twaalf jaar bleek te gaan. Op het dertien minuten durende filmpje die The Sun ontving, is te zien hoe de twaalfjarige de anderhalf jaar oude hond Jasper slaat met zijn riem, en op zijn staart gaat staan terwijl ze hem schopt.

De 60-jarige Ray Green, eigenaar van Jasper, kon niet geloven wat hij zag. Ray is invalide en gaf het beestje regelmatig mee aan het kind om hem uit te laten. Ook de familie van het kind kon niet geloven wat ze zagen. 'We dachten echt dat ze een dierenliefhebber was', aldus de vader van het meisje. 'Ik begrijp niet waar die agressie vandaan komt. We hebben een poes thuis en we zouden een puppy voor haar kopen. Die zal er nu in ieder geval niet komen, ik kan niet geloven wat ik gezien heb. Ze zal hiervoor hard gestraft worden,' aldus de vader.

Dankzij een alerte buurtbewoner kwam de mishandeling aan het licht. 'Ik had haar al eerder zulke dingen zien doen', aldus de man, 'Daarom begon ik dit te filmen. De hond probeerde zich nog te verdedigen, maar ze schopte hem gewoon te hard. Ze zou tien jaar lang geen huisdieren mogen hebben. Je moet er niet aan denken dat ze over een paar jaar als babysit op kinderen gaat passen'.

Met dank aan bierspons, dj-scratch en WhiteTiger1 voor de submit.

De schokkende beelden.

[Giro] Millar zegt deelname toe

David Millar staat op 9 mei aan de start van de Giro d’Italia. De renner van de Garmin wielerploeg zal de Giro rijden als voorbereiding op de Dauphiné Libéré en de Tour de France. Overigens heeft Millar al gezegd dat hij de Giro niet zal uitrijden.

Millar heeft zich door een val in Parijs-Nice nog niet goed voor kunnen bereiden op de Tour de France. Dat is dan ook waarom hij aan de start verschijnt in Venetië. Overigens zal de 32-jarige Millar ook aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje.

Koukleumen is voor mietjes in Bad Company 2 screenshots

Dit jaren komen Digital Illusions en Electronic Arts met Battlefield: Bad Company 2. In deze game gaan we wederom aan de slag met de mannen uit het eerste deel om keiharde oorlogen de kop in te drukken. Destructieve omgevingen en mannen met snorren zijn belangrijke elementen uit de game. Battlefield: Bad Company 2 neemt spelers mee naar koude omgevingen met veel sneeuw. Dit komt ook duidelijk terug in de screenshots die we vandaag voor jullie hebben. Battlefield: Bad Company 2 komt later dit jaar uit voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC.
Velvet Assassin gaat goud en viert dit met screenshots

Enkele weken terug hadden we een muziekvideo van Velvet Assassin voor jullie. In de game kruipen spelers in de huid Britse geheim agente Violet Summer die moet strijden tegen de Nazi's. Zij die het verhaal van Violette Szabo kennen zullen misschien stukjes van het verhaal herkennen, hier is de game namelijk op gebaseerd. Vandaag is bekend gemaakt dat de game goud is gegaan en dus binnenkort in de schappen zal verschijnen. We hebben tevens enkele screenshots voor jullie.
Radio 538 is weer best beluisterde zender

Radio 538 is weer de meest beluisterde zender van Nederland. De commerciële hitzender had in februari en maart een marktaandeel van 11,1 procent. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 stak afgelopen maanden nog met kop en schouders boven iedereen uit door de Top 2000. Maar de publieke familiezender heeft nu een marktaandeel van 10,7 procent.

3FM wist een kleine winst te pakken, net als 100%NL en Radio 5. Verliezers zijn Radio Veronica en Arrow Classic Rock. Deze laatste moest onlangs de etherfrequenties inleveren omdat er een betalingsachterstand was. 11 maart verdween het radiostation van FM.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 18 minuten per dag naar de radio. Dat is net zo lang als in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks zo'n 9500 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden .

[Giro] Hushovd verschijnt niet aan de start

Thor Hushovd heeft besloten om dit jaar geen Giro d'Italia te rijden. De Noor van het Cervélo TestTeam reed een druk voorseizoen en heeft daarom besloten rust te nemen en zich volledig te richten op de Tour de France.

De 31-jarige sprinter won dit voorjaar Omloop het Nieuwsblad en een rit in de Ronde van Californië. Daarnaast werd hij derde in zowel Milaan-Sanremo en Parijs - Roubaix. Hushovd rijdt in voorbereiding op de Tour samen met Brett Lancaster, zijn vaste aantrekker voor de sprint, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Zwitserland.

De elfkoppige voorselectie van Cervélo voor de Giro ziet er als volgt uit:
Philip Deignan (IRL), Simon Gerrans (AUS), Volodymir Gustov (UKR), Jérémy Hunt (GBR), Ted King (USA), Ignatas Konovalovas (LTU), Daniel Lloyd (GBR), Joaquin Novoa (SPA), Serge Pauwels (BEL), Hayden Roulston (NZL), Carlos Sastre (SPA).

Schumacher: "Schrijf Ferrari nooit af"

Ferrari beleeft dit seizoen de meest dramatische seizoensstart in 28 jaar in de Formule 1. In de eerste drie races werden door het Italiaanse team geen punten gepakt, maar dit zegt volgens zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumachter niets. De Duitser stelt dat niemand het team uit Maranello af mag schrijven.

"We beseffen dat het niet goed gaat, maar we geven niet op. Dat heeft Ferrari in het verleden nog nooit gedaan. Je moet Ferrari nooit afschrijven. Dat is het mooie aan de Formule 1, je moet altijd vooruit kijken", zei Schumacher, die als adviseur aan Ferrari verbonden is, tegen het Duitse DPA.

De Duitser beseft dat het door het testverbod en het beperken van het gebruik van de windtunnel lastig zal worden. "In het verleden zouden we twee of drie keer zoveel tijd in de windtunnel doorbrengen. Nu is dat niet meer mogelijk."

'Tévez vertrekt bij Manchester United'

Het ziet ernaar uit dat Carlos Tévez aan zijn laatste wedstrijden in dienst van Manchester United bezig is. De twee jaar durende verhuurperiode, hij is eigendom van een investeerdersgroep, van Tévez komt na dit seizoen ten einde en de Argentijnse aanvaller past ervoor om bankzitter te blijven in Manchester.

Bij The Mancunians moet Tévez veelvuldig op de bank plaatsnemen ten faveure van de Bulgaar Dimitar Berbatov. Voor de Argentijn is dit een reden om zijn heil ergens anders te zoeken. De aanvaller schermt met aanbiedingen uit Spanje en andere competities.

"Ik heb er geen zin in de ene week wel te spelen en de volgende week weer op de bank te zitten", zei Tévez in een radio-interview over zijn huidige situatie in Manchester. "Zelfs als je hier drie goals maakt in een wedstrijd, ben je niet van een plek verzekerd. En aan het eind van het komende seizoen is ook het WK in Zuid-Afrika. Daar wil ik bij zijn."

Ook Aston Martin wil terugkeren in Formule 1

Verschillende kleinere autosportteams bestuderen de mogelijkheid om in 2010 de Formule 1 te betreden. Onder hen is Aston Martin dat mogelijk door Prodrive-baas David Richards teruggebracht wordt in de Formule 1.

Aston Martin deed in het verleden twee seizoenen mee in de hoogste klasse van de autosport met de DBR4 en DBR5. De auto's waren niet succesvol in 1959 en 1960, waarna het merk wegens gebrek aan succes zich terugtrok uit de Formule 1.

"Dit is een goede tijd om er in te stappen," aldus Richards die bij zijn plannen mogelijk financiële ondersteuning krijgt uit het Midden-Oosten. "Niets is beslist, maar de sleutel tot alles is de financiële realiteit die het budgetplafond kent." De motorhomes, hospitality units én de salarissen voor de coureurs vallen buiten het beperkte budget van dertig miljoen euro.

Aston Martin krijgt grote concurrentie bij haar plannen voor de terugkeer naar de Formule 1. Bernie Ecclestone wil maximaal 26 coureurs op de grid hebben staan en USGPE heeft zich al ingeschreven voor 2010. Daarnaast toonde eerder deze week Lola al haar interesse in de sport. De geruchten spreken ervan dat nog vijf andere partijen toetreding tot de Formule 1 ook wel zien zitten, dus haast is geboden met de plannen.

Update voor Company of Heroes

Vanaf vandaag is er een update beschikbaar voor Company of Heroes. De update brengt het spel naar versie 2.502 en lost een aantal problemen op. Om te beginnen worden een aantal bugs aangepakt en is er ook een kleine aanpassing in de gameplay van het spel. De update is op Steam te downloaden.

Hieronder vind je de patch-info:

Fixes

* Fixed a crash that occurred while automatching in an operation automatch.
* Fixed a crash that occurred in the Worldbuilder when saving a valid map.
* Action markers work again in the Worldbuilder.
* The default map folder in the Worldbuilder works again.


Gameplay:

* There is now a delay that affects how quickly an MG will swap between windows. An MG will have to stay at a window for a short period of time ~2 seconds before it can move to another window.Tiendalli mag niet gratis vertrekken

Winny Haatrecht, zaakwaarnemer van Dwight Tiendalli, heeft aan Feyenoord gevraagd of zijn cliënt transfervrij mag vertrekken of niet. De rechtsback kreeg eerder te horen dat er voor hem geen plaats is volgend seizoen.

De directie van de Rotterdammers was luid en duidelijk in hun berichtgeving. Tiendalli mag alleen worden verkocht. De speler is opgenomen in Feyenoords Talent Pool II. Indien hij gratis mag vertrekken zou dat de investeerders niet blij maken, die een kwart van de transfersom zullen ontvangen bij verkoop. Vooralsnog heeft de club nog geen aanbiedingen gehad voor de rechtsback.

Clinton: 'Pakistan dodelijke bedreiging'

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft Pakistan een 'dodelijke bedreiging' genoemd voor de veiligheid van de wereld. Zij verwijt de Pakistaanse regering het land over te leveren aan de Taliban en andere radicale groeperingen. Clinton deed haar uitspraken tijdens een zitting van de commissie buitenland van het Huis van Afgevaardigden.

Ze verwees daarbij naar de deal die de regering begin deze maand sloot met moslimradicalen in de Swatvallei, in het noorden van Pakistan. De Pakistaanse president Asif Ali Zardari stemde toen in met invoering van de sharia in de Swatvallei, in ruil voor vrede met de stamleiders die daar de macht uitoefenen.

Daarmee kwam op papier een einde aan twee jaar van strijd in het gebied. De oorlogsvoering kostte honderden mensen het leven en verdreef een derde van de bevolking van 1,5 miljoen.

Critici vrezen dat de overeenkomst de Taliban alleen maar hebzuchtiger en ambitieuzer zouden maken. Zij zouden het idee kunnen krijgen dat ook de hoofdstad Islamabad rijp is voor talibanisering of hun extreme versie van de islam. Clinton roept de Pakistaanse bevolking zich uit te spreken tegen het beleid van hun regering.

Pakistan

Keane nieuwe trainer Ipswich Town

Ipswich Town heeft Roy Keane als manager aangesteld. De 37-jarige Ier heeft een tweejarige contract ondertekend bij de Championsship-club nadat Jim Magilton ontslag kreeg.

Keane was tot december trainer van Sunderland en zal nu aan het werk moeten om Ipswich Town weer in de Premier League te halen. Marcus Evans, de eigenaar van de club, investeerde een slordige veertien miljoen euro en moet genoegen nemen met een teleurstellende negende plaats.“Ik ga werken bij een club die de potentie en infrastructuur bezit om weer deel uit te maken van de Premier League,” aldus Keane.

ING ziet herstel vertrouwen woningmarkt

Het vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt trekt volgens ING aan. Het aantal mensen dat de tijd nu gunstig vindt om een woning te kopen, is het afgelopen kwartaal toegenomen van 28 naar 54 procent, blijkt uit de ING Woonindex, een peiling onder huiseigenaren en starters.

Huiseigenaren zijn wel voorzichtiger geworden. Vier op de vijf zouden bij verhuisplannen eerst het huidige huis verkopen en dan pas een nieuwe woning aanschaffen. Toch denkt de gemiddelde huiseigenaar een half jaar dubbele lasten te kunnen betalen.

Fortuna Sittard krijgt uitstel van KNVB

De KNVB heeft Jupiler League-club Fortuna Sittard twee weken langer de tijd gegeven om een plan van aanpak op te stellen. De Limburgers melden dit via de officiële website. Met de twee weken uitstel wordt de wens van de Limburgers vervuld.

De noodlijdende club had om meer tijd gevraagd, omdat men na het mislukken van de fusie met Roda JC te weinig tijd had gekregen om alle zaken op orde te brengen.

"De Beroepscommissie gaf aan dat zij onder de indruk waren van het hernieuwde enthousiasme dat in Sittard-Geleen is gecreëerd en de financiële afspraken die reeds zijn gemaakt. De Beroepscommissie ontvangt het bestuur van Fortuna op 6 mei voor een verdere onderbouwing van de toekomstplannen", aldus de tekst in de officiële verklaring.

Voor Fortuna Sittard was woensdag 22 april de dag van de waarheid. Een negatief besluit van de KNVB zou zo goed als zeker het einde van de club hebben betekend. "We zijn op de goede weg, dat zei ook de commissie", zei voorzitter Wil Meijers van Trots Op Fortuna (TOF) tegenover het Limburgse medium L1.

Fortuna Sittard moet nog een schuld van ongeveer twee miljoen euro zien weg te werken. De Limburgers zullen zich op 6 mei opnieuw moeten verantwoorden in Zeist. Na deze zitting zal er een beslissing worden genomen over het lot van de club.

Ophef over 'Baby Shaker'

Apple heeft met het spel 'Baby Shaker' de woede van iPhone- bezitters opgewekt. In het spel kan men virtueel een baby dood schudden. Volgens de gebruiksaanwijzing van het spel zorgen 'baby's met hun onophoudelijk gejengel voor overlast. Voor Baby Shaker kon je daar niets aan doen, kijk nu hoelang je hun schattige gehuil kunt verdragen.'

Vervolgens dient de eigenaar van het spel de iPhone zo hard mogelijk te schudden. Als men hiermee succesvol is 'overlijdt' de baby en krijgt rode kruisjes door de ogen. 'Baby Shaker' was twee dagen te verkrijgen in de online winkel van Apple, maar is na klachten van verschillende organisaties verwijderd uit het assortiment.

Voorbeeld van het 'spel'.

Man Utd op titelkoers, Chelsea speelt gelijk

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Engelse titel. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won met 2-0 van Portsmouth en zag concurrent Chelsea afhaken in de titelstrijd. De mannen van Guus Hiddink speelden namelijk gelijk tegen Everton (0-0).

Manchester United kende een goede start van het duel en stond binnen tien minuten al op voorsprong. Een voorzet van Giggs werd door Rooney naar een doelpunt gepromoveerd. Voor de rest hadden The Mancunians de score al verder uit kunnen bouwen, maar men faalde in de afronding en ook keeper James was goed bij de les.

Ook in het tweede bedrijf bleef Manchester United het duel controleren en kwam Portsmouth er nauwelijks aan te pas. Toch duurde het tot de 82e minuut voordat er weer gescoord werd. Carrick faalde oog in oog met James niet en verdubbelde de score voor de thuisploeg.

Chelsea ondervond veel moeite tegen Everton, dat in de eerste helft een aantal mogelijkheden tot scoren kreeg. Met name de Braziliaan Jô mocht zich na afloop van het duel eens achter de oren krabben. De aanvaller kreeg een aantal prachtige kansen, maar wist de bal niet in de touwen te werken.

Na de thee leek Chelsea zich te herpakken, maar het was Everton dat de beste kans op de openingstreffer kreeg. Voormalig Ajacied Pienaar, die helemaal vrij stond, presteerde het echter om de naast het doel van keeper Cech te werken. In de extra tijd leken The Blues de drie punten alsnog te pakken, maar het schot van Drogba raakte slechts de lat.

Bridgestone wil smallere voorband in 2010

Bandenfabrikant Bridgestone zal waarschijnlijk volgend jaar in de Formule 1 een smallere voorband introduceren. Omdat dit jaar op slicks gereden wordt en na het verdwijnen van de groeven de banden even breed zijn gebleven, hebben de coureurs nu last van overstuur. Een smallere band lost dit op.

"We bespreken het nu met de FIA. We hebben nog niets beslist, maar het lijkt erop dat we een smallere voorband zullen maken. Dit wilden we al doen voor 2009, maar omdat alle auto's al waren ontworpen waren de teams hierop tegen, ook al hadden we ze erop gewezen dat ze last zouden krijgen van overstuur," aldus Hirohide Hamashima, hoofd bandenontwikkeling van het Japanse merk.

De voorbanden op de huidige grootte houden en dan de achterband vergroten is volgens Bridgestone niet een optie. "Dit kost heel veel geld, omdat je de machines moet aanpassen en er zijn ook andere zaken waar je rekening mee moet houden. In 1997 hadden we ook al smallere voorbanden, dus daar hebben we de machines nog van staan."

[Actie] Misdaad in de Lente

lente

De lente is weer begonnen. Een tijd waarin zon, vrolijkheid, buiten zijn en de opbloeiende natuur bij veel mensen centraal staan. Maar ook de lente heeft zo zijn schaduwzijdes. Misdaad mijdt de lente niet. Lammetjesroof, wraakzuchtige mannen in paashaaspakken of moord tussen de boterbloempjes, je kunt het zo gek niet verzinnen.

De fora Theater, Taal en Kunst en Misdaad organiseren de wedstrijd Misdaad in de lente Tot zondag 3 mei, 20:00 uur kun je meedoen in de volgende vier categorieën verhalen, gedichten, kunst en theater. Voel jij je in de lente extra misdadig en ligt jouw talent bij een van de vier categorieën doe dan mee via DIT topic.

Natuurlijk doe je niet alleen voor de faam op FOK! mee, maar ook maak je kans op één van de vijf boeken van van Sebastian Fizte, die we weg mogen geven in samenwerking met Uitgeverij de Fontein

boek

Wil je op het forum meepraten over de actie dan kan dat HIER!

Ryanair wil vetbelasting

Als het aan de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair ligt gaan dikke mensen meer betalen voor hun ticket, zodat dunnere medepassagiers goedkoper kunnen vliegen. Het idee kwam tot stand na een enquête waaruit bleek dat bijna dertig procent van de Ryanair-klanten voor een 'vetbelasting' is.

In de enquête werd aan ruim honderdduizend passagiers gevraagd wat hun favoriete kostenbesparing was. De vetbelasting kwam daaruit als grote winnaar, gevolgd door een toeslag van één Britse pond voor het gebruik van toiletpapier met daarop het gezicht van Ryanair-baas Michael O'Leary.

Hoewel bovenstaande als een verlate 1-aprilgrap van Ryanair klinkt, wordt deze vetbelasting al doorberekend in de Verenigde Staten. United Airlines maakte vorige week nog bekend dat te zware passagiers extra moeten betalen als zij niet in de normale economyclassstoelen passen. Volgens de luchtvaartmaatschappij past iemand in zo'n stoel wanneer de armsteunen van de stoelen naar beneden kunnen de gordel dicht gemaakt kan worden. Wanneer dit niet lukt heeft de passagier een aantal opties: betalen voor een tweede stoel, een andere vlucht nemen of een upgrade naar businessklas kopen, waar de stoelen wat ruimer zijn.

Via een nieuwe enquête wil Ryanair er nu achter komen wat passagiers de beste manier vinden om de vetbelasting in te voeren. Tot 27 april kunnen bezoekers van de website van de luchtvaartmaatschappij stemmen of reizigers meer moeten betalen voor iedere kilo die ze teveel wegen of voor ieder punt dat zij hoger scoren op de Body Mass Index (BMI). Het gewicht is hierbij vastgesteld op 130 kilogram voor mannen en 100 kilogram voor vrouwen of een BMI van 40. 

Ryanair-topman O'Leary kwam al eerder in opspraak nadat hij suggereerde een muntslot op de toiletten in vliegtuigen te doen. Momenteel rekent de prijsvechter al dertig pond extra voor wie meer dan een stuk bagage meeneemt en zestig pond voor wie een muziekinstrument mee wil nemen. Of O'Leary zo pinnig is dat reizigers extra moeten betalen voor een zuurstofmasker of reddingsvest zal de tijd uitwijzen.

Met dank aan Nathalietjuh voor de submit

Nederlandse squashsters uitgeschakeld

Squashsters Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom zijn gisteren in de eerste ronde van de Irish Open 2009, een met bijna twintigduizend euro gedoteerd proftoernooi, blijven steken.

De 32-jarige Naudé, tweevoudig nationaal kampioen, was de eerste Nederlandse die het onderspit dolf op ‘bijltjesdag’. De Amsterdamse verweerde zich kranig tegen de Mexicaanse Samantha Teran, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de nummer zes van de plaatsingslijst: 11-8, 8-11, 9-11 en 10-12.

Ook Naudé’s negen jaar jongere landgenote Noom ging onderuit tegen een hoger aangeslagen tegenstandster. Titelverdedigster Laura Lengthorn-Massaro, in Dublin als tweede geplaatst, was te sterk voor de Hoofddorpse die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi. Het werd 11-6, 11-5 en 12-10 in het voordeel van de mondiale nummer zeven, die de laatste tijd in goede vorm verkeert.

Waar de nederlagen van Naudé en Noom min of meer verwacht waren, kwam de nederlaag van de 33-jarige Atkinson als een donderslag bij heldere hemel. De voormalig wereldkampioene leek de laatste maanden terug op haar oude topniveau, getuige haar goede prestaties op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Tijdens de Ierse Open was hier echter weinig van te merken. De als vijfde geplaatste Nederlandse verloor in drie games van de ongeplaatste Maleisische Delia Arnold: 10-12, 5-11 en 9-11.

Het Nederlandse trio zal zich nu gaan voorbereiden op het Europese Kampioenschap voor landenteams dat volgende week van start gaat in het Zweedse Malmö. Samen met kopvrouw Natalie Grinham, die overigens het WISPA toernooi in Ierland aan zich voorbij liet gaan, gaan de Oranjedames dan op zoek naar de Europese titel. De Europese titelstrijd begint dinsdag 28 april.

IJs op Antarctica groeit fors

Wetenschappers van de British Antarctic Survey en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hebben ontdekt dat de ijskap op Antarctica gegroeid is. De afgelopen 30 jaar kwam er gemiddeld 100.000 hectare aan ijs bij.

De resultaten van de ijskernboringen en zeeijsstudies wijzen uit, dat het grootste deel van Antarctica, dat 90 procent van de ijsvoorraad op Aarde bevat en 80 procent van het zoete water, weinig last heeft van extreme ijssmeltingen.

Enkel het westelijke deel van Antarctica is aan het smelten. Het oostelijke deel, dat vier maal zo groot is als het westelijke deel, is de ijslaag in 10 jaar niet zo dik geweest. Het verlies aan ijs in het westelijke deel wordt hiermee ruimschoots overtroffen. De ijsgroei wordt veroorzaakt door veranderde omstandigheden in de atmosfeer.

Binnenkort worden de volledige resultaten van de British Antarctic Survey en NASA in het wetenschappelijke blad Geophyisical Research Letters gepubliceerd.

De resultaten kunnen grote gevolgen hebben voor de politiek en milieuorganisaties, die jarenlang beweerd hebben dat het ijs op de poolkappen in extreem tempo aan het smelten waren door het vermeende fenomeen van global warming.

IJs blijkt alleen smeltende op het westelijke deel van Antarctica (rood = relatief warm)

'Veel mis met Publieke Omroep'

De Publieke Omroep moet op de schop om beheersbaar en levensvatbaar te blijven in de snel veranderende mediawereld. Dat stelt de visitatiecommissie onder leiding van de voormalige Utrechtse burgemeester Annie Brouwer-Korf, die de prestaties van de Publieke Omroep en de afzonderlijke omroepen over de afgelopen vijf jaar heeft onderzocht.

Volgens de commissie is het bestel nu te ingewikkeld, te weinig slagvaardig en onvoldoende representatief: ondanks liefst 23 omroepen worden sommige bevolkingsgroepen en stromingen niet of te weinig bediend. Dat komt doordat de omroepen veelal hetzelfde doen, en er dus blinde vlekken blijven. Het huidige systeem garandeert onvoldoende dat die pluriformiteit en diversiteit er wel komen. Als dat niet verandert, moet de raad van bestuur meer geld en bevoegdheden krijgen ten koste van de omroepen.

Door de recente ledenjacht met allerlei cadeautjes van bestaande en talrijke nieuwe omroepen lag het publieke bestel al onder vuur als achterhaald en onhoudbaar. Ook de visitatiecommissie is kritisch. "Het heeft soms meer met kennis van marketing te maken dan met pluriformiteit of programmering", zegt Brouwer-Korf over de nieuwe omroepen. "Geen van de allochtone groeperingen heeft het bijvoorbeeld gehaald, en Wakker Nederland van De Telegraaf en PowNED van GeenStijl wel."


'Veel mis met Publieke Omroep'  (foto: DAG)

Uitslagen Rabo Hoofdklasse 22/04/2009

Er werden gisteren drie wedstrijden afgewerkt bij de vrouwen in de Rabo Hoofdklasse. Hieronder volgen de uitslagen.

Uitslagen dames:

Den Bosch - Rotterdam 4-3
8' Verhagen 1-0
15' Visser 1-1 (sc)
22' Kremers 2-1 (sc)
32' Paumen 3-1 (sc)
38' Visser 3-2 (sc)
44' Schopman 4-2 (sc)
50' Visser 4-3 (sc)

HDM - Laren 2-3
' Müller 0-1
' Müller 0-2
' Müller 0-3
' Kimman 1-3
' Daniel 2-3

Aquilar (HDM)

Hurley - Klein Zwitserland 0-2
' Danson 0-1
' Danson 0-2

Stand dames:

#PloegGespeeldGewonnenGelijkVerlorenPunten+/-
1Den Bosch201811558527
2Amsterdam201811557121
3Laren201424444827
4SCHC201055354235
5Klein Zwitserland201028324228
6Kampong20947313228
7HDM20668242939
8Rotterdam205312184451
9Nijmegen205312182944
10HGC204313152769
11Pinoké20221681450
12Hurley20141572165

Amsterdam, Den Bosch en Laren hebben zich al geplaatst voor de play-offs.

Italiaan valt in bagagekelder Schiphol

Bij het zoeken naar zijn legitimatiebewijs is een Italiaan, die voor het eerst in zijn leven met het vliegtuig reisde, in de bagagekelder van Schiphol gevallen. De man was zijn legitimatiebewijs kwijt en dacht dat deze aan het eind van de bagageband zou liggen. Hij klom op de band en duikelde vervolgens meters naar beneden, de kelder in.

De man werd door een medewerker van Schiphol tussen de bagage vandaan gehaald en overgedragen aan de marechaussee. De man kreeg een boete voor zijn actie. Zijn legitimatiebewijs heeft hij overigens niet teruggevonden. Hij moest een nieuw document aanvragen.

Met dank aan drjacklenl voor de submit.

Evans: "Het is een wonder dat ik vijfde werd"

Cadel Evans eindigde gisteren als vijfde in de Waalse Pijl. De renner van Silence-Lotto ging in de finale van de klassieker al vroeg aan, om zijn concurrenten met een straf tempo af te schudden.

Davide Rebellin versnelde echter op zo'n 200 meter voor de streep en niemand kon die aanval meer pareren, dus ook Evans niet.

"Ik ben vroeg aangegaan om iedereen te verschalken, maar dat lukte niet. Ik voelde mij vandaag niet zo goed als in de Amstel Gold Race. Het is dan ook een wonder dat ik hier nog vijfde word. Ik raakte bovendien ook nog betrokken bij een valpartij. Ik heb tegen mijn ploegmaten tijdens de wedstrijd gezegd, dat ze maar voor Philippe Gilbert moesten rijden," aldus de Australiër na afloop van de koers tegen Sporza.

Onschuldige pinner in Opsporing Verzocht

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond beelden getoond van een onschuldige man uit Kronenberg. De 25-jarige man was te zien in een filmpje over een gestolen pinpas. In het filmpje was te zien hoe hij stond te pinnen. Omdat hij zich van geen kwaad bewust was, meldde hij zichzelf bij de politie.

Nadat de politie de zaak heeft onderzocht, bleek dat de man inderdaad niets strafbaars had gedaan toen hij stond te pinnen. De politie heeft hem dan ook excuses aangeboden. Dat de verkeerde beelden uitgezonden zijn, kwam door een combinatie van menselijke en technische factoren. De tijdcode van de bewakingscamera en de pinautomaat liepen niet gelijk. Dit is voor de uitzending niet gecontroleerd.

Met dank aan Samcali voor de submit.

[Vergeten sporters] Carlos Valderrama

De sportwereld kent veel vergeten sporters. Sporters waarvan je niets meer hoort terwijl ze in het verleden goede prestaties hebben neergezet. Het kunnen ook sporters zijn die een korte periode wisten te pieken. Vorige keer ging het over de tennister Betty Stöve. Ditmaal weer een voetballer; Carlos Valderrama.

Carlos Alberto Valderrama, Palace, kortweg Carlos Valderrama genoemd, is een Colombiaan die 2 september 1961 in de Colombiaanse plaats Santa Marta ter wereld kwam. Hij wist uit te groeien tot één van de beste Colombiaanse spelers aller tijden. Zijn favoriete positie was de nummer tien. In zijn geboortestad is een standbeeld te vinden van Valderrama.

Op twintigjarige leeftijd begon de start van zijn enerverende voetballoopbaan. In het jaar 1980 mocht hij zijn profdebuut maken voor de Colombiaanse club Unión Magdalena. Hij speelde in totaal acht jaar in zijn vaderland, waar hij na Unión Magdalena ook het shirt van Millonarios en Deportivo Cali droeg. Tijdens zijn laatste jaar bij Deportivo Cali, in het jaar 1987, werd Valderamma benoemd tot Zuid-Amerikaans Voetballer van het Jaar.

In 1988 maakte Valderrama, uitgerust met een enorme geblondeerde haardos, de overstap naar Europa. Al snel kreeg de Colombiaan wegens zijn opvallende kapsel de bijnaam de Witte Gullit. Zijn debuut in Europa maakte Valderrama bij het Franse Montpellier HSC, dat destijds uitkwam in de Ligue 1. Met deze club won de middenvelder zijn eerste prijs in zijn voetballoopbaan. Hij wist met Montpellier de Franse beker te winnen. Bij de Franse club kwam de Colombiaan tot 77 wedstrijden, waarin hij vier keer het net wist te vinden. In 1990 maakte Valderrama de overstap naar het Spaanse Real Valladolid, maar dit draaide niet op een succes uit. De Spaanse club kwam dat jaar slechts uit in de Segunda División en na zeventien optredens en één doelpunt besloot Valderrama terug te keren naar Colombia. Daar tekende El Pibe een contract bij Independiente Medellín, maar wist pas een seizoen later echt weer terug op te krabbelen bij Atlético Junior. Bij laatstgenoemde club kwam Valderrama in totaal tot 82 wedstrijden en vijf doelpunten en wist hij in zowel 1993 als 1995 het Colombiaanse landskampioenschap te pakken. Ook werd hij in zijn eerste jaar bij Atlético Junior opnieuw uitgeroepen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar.

In 1996 probeerde de middenvelder zijn geluk weer te beproeven buiten zijn eigen land Colombia en met succes. Hij kwam vanaf het seizoen 1996/97 uit voor het Amerikaanse Tampa Bay Mutiny, waar hij twee seizoenen zou voetballen. Tijdens zijn eerste seizoen werd Valderrama meteen bekroond tot MLS Speler van het Jaar. Hij zou tot 2002 blijven spelen in de Major League waar hij na Tampa Bay Mutiny ook uitkwam voor achtereenvolgens Miami Fusion, opnieuw Tampa Bay Mutiny en Colorado Rapids. In totaal speelde Valderrama in de Verenigde Staten maar liefst 175 wedstrijden en scoorde hij zestien doelpunten. Ook kwam hij tot het magistrale aantal van maar liefst 98 assists. Na 2002 besloot Valderrama een punt te zetten achter zijn actieve voetballoopbaan. Twee jaar later zou Valderrama zijn voetbalschoenen toch weer van de wilgen te halen. Hij tekent een contract voor één jaar bij zijn club waar het allemaal begon, Unión Magdalena. Na een jaar besloot Valderrama uiteindelijk toch te stoppen met voetballen en speelde in februari 2004 zijn afscheidswedstrijd, waarin bekende spelers als José Luis Chilavert, Enzo Francescoli en Diego Maradona hun opwachting maakten. In datzelfde jaar werd Valderrama door FIFA geselecteerd tot één van de 125 beste, nog levende voetballers ter wereld.

Na zijn voetballoopbaan besloot Valderrama om voor het trainersvak te kiezen en werd assistent-coach van het Colombiaanse Atletico Junior. Bij deze club kwam hij in 2007 negatief in het nieuws. Hij zou tijdens een competitiewedstrijd tegen America vloekend en tierend langs de kant hebben gestaan na een dubieus gegeven penalty en uiteindelijk zou hij met een bankbiljet naar de scheidsrechter hebben gezwaaid, omdat Valderrama dacht dat de arbiter zou zijn omgekocht. De assistent-coach werd vervolgens naar de tribune gestuurd en na de wedstrijd schold Valderrama de scheidsrechter nog uit voor dief. Omdat er geen excuses kwamen van de kant van de Colombiaan, werd Valderrama geschorst voor maar liefst tien competitiewedstrijden en kreeg hij een boete van 7000 euro. Atletico Junior verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 en plaatste zich hierdoor niet voor de playoffs in de Colombiaanse voetbalcompetitie.

Valderrama heeft tot heden nog altijd de meeste interlands gespeeld voor Colombia In de periode 1990-2002 kwam de Witte Gullit tot maar liefst 111 interlands. Hierin wist hij 11 doelpunten te scoren. Hij kwam uit op het WK van 1990 en 1994 en speelde voor zijn land in de Copa América van 1991, 1993 en 1995. Tijdens al deze toernooien wist Valderrama echter met zijn land geen hoge ogen te gooien.

Soundtrack Braid uitgebracht

Vorig jaar werden we allemaal aangenaam verrast door het spel Braid. Een leuke puzzle-game met mooie grafics, toffe gameplay en hele fijne muziek. Ter ere van de pc-release van het spel is nu de hypnotiserende soundtrack officieel uitgebracht en vanaf vandaag te kopen. Naast de nummers uit de game staan er ook twee nieuwe remixen op. Op deze site is de soundtrack te beluisteren en aan te schaffen.


Toyota blijft grootste autofabrikant

Het Japanse Toyota is de Duitse concurrent Volkswagen toch voorgebleven als grootste autofabrikant ter wereld. Toyota verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar 1,76 miljoen auto's, zo bleek vandaag. Volkswagen maakte gisteren bekend dat het in dezelfde periode 1,35 miljoen wagens verkocht.

Vorig jaar wist Toyota voor het eerst in 77 jaar het Amerikaanse General Motors van de troon te stoten als 's werelds grootste automaker. Eerder deze maand deden geruchten de ronde dat VW op zijn beurt Toyota zou inhalen.

Ook al bleven de Japanners de grootste, ze verkochten in het eerste kwartaal bijna 27 procent minder auto's dan in dezelfde periode een jaar eerder. De verkopen van Volkswagen lagen 15,7 procent lager dan een jaar eerder.

Bakircioglü en Ajax om tafel

Kennedy Bakircioglü kreeg van Ajax-trainer Marco van Basten te horen dat er volgend seizoen geen plaats meer is. Deze week zal de speler met de club gaan bespreken over een transfersom indien er clubs komen die interesse hebben.

De Zweed heeft nog een contract tot 2011 maar veel speeltijd kreeg hij dit seizoen niet. Het is zijn tweede seizoen bij de Amsterdammers nadat hij in 2007 FC Twente verliet. Bij zijn vorige club was hij één van de uitblinkers maar desondanks heeft hij dat nog niet kunnen brengen bij Ajax. In totaal speelde Bakircioglü 26 duels voor Ajax.

Onderwijsraad wil scherpere exameneisen vmbo

De doorstroom van vmbo'ers naar een vervolgopleiding kan veel beter. De Onderwijsraad heeft vandaag voorstellen daartoe gedaan aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs.

Allereerst wil de raad scherpere exameneisen. Vmbo-leerlingen zouden bij hun eindexamen maximaal één 5 voor een basisvak mogen halen. De basisvakken op het vmbo zijn Nederlands en Engels en in veel van de gevallen ook wiskunde, afhankelijk van het pakket van de leerlingen.

Vervolgopleidingen, zoals het mbo en de havo, moeten vaak veel energie steken in het opkrikken van deze basiskennis van vmbo'ers. Met de strengere regels zou die kennis beter voorhanden zijn bij deze groep leerlingen.

Nu geldt voor het vmbo-eindexamen de regel dat leerlingen in totaal maximaal twee vijven mogen halen, mits zij dat kunnen compenseren. Het maakt niet uit voor welke vakken zij deze onvoldoendes halen. Daarin moet volgens de raad verandering komen.

Als het aan de raad ligt, gaat de regel in 2014 in. Op korte termijn ziet de raad oplossingen in de invoering van een 'diplomasupplement'. Vmbo-opleidingen moeten relevante informatie over hun leerlingen aan de vervolgopleidingen aandragen, zodat deze beter zicht krijgen in wie zij les gaan geven.

Lekker zweten (foto: ANP)

Kuipers: "Het was een strafschop"

Gisteravond verloor FC Volendam met 2-0 van SC Heerenveen in de halve finale van het bekertoernooi. Scheidsrechter Björn Kuipers had de bal op de stip moeten leggen in de eerste helft nadat Volendam-speler Dominique van Dijk naar de grond werd gewerkt door Michal Svec.

De scheidsrechter liet op dat moment doorspelen maar veranderde zijn mening na het duel. "Ik vond hem in de wedstrijd gemakkelijk naar de grond gaan. Nu ik de beelden terug zie weet ik dat de bal op de stip had moeten leggen en een rode kaart had moeten trekken", aldus een eerlijke Kuipers tegenover de camera's van RTL.

In de eerste helft was het Viktor Elm die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. In de tweede helft was het Danijel Pranjic die het duel besliste. "Het is zuur dat Kuipers ook menselijk blijkt en de strafschop niet geeft. Het is een essentiële fout en daar zijn wij nu de dupe van, " aldus een teleurgestelde Van Dijk.

Een samenvatting van de wedstrijd vind je hier

De Blinkerd in Schoorl afgebrand

In Schoorl is gistermiddag een sporthal afgebrand. Naar verluid is de brand begonnen op het dak, waar dakdekkers eerder bezig waren met de vernieuwing van het dak. Het is niet bekend of dit te maken heeft met de oorzaak van de brand. De politie heeft wel laten weten dat er gasflessen op het dak van de sporthal stonden.

Rond 20.30 uur was de brandweer de brand meester. Het dak van de sporthal is volledig ingestort, waardoor de hal als verloren beschouwd moet worden. Ook een auto en een caravan die naast de sporthal stonden waren niet meer te redden. De rieten kap van een nabijgelegen boerderij vloog nog wel in brand, maar kon snel geblust worden.

Bij het blussen kreeg de brandweer ondersteuning van diverse korpsen uit de regio. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, omdat er asbest in het dak zou zijn verwerkt. Metingen van de brandweer hebben inmiddels uitgewezen dat er inderdaad asbest vrij is gekomen, maar dat dit de minst schadelijke soort asbest is. De brandweer is gisteravond ook direct begonnen met het schoonspuiten van de omgeving van de sporthal.

Met dank aan Renni voor de submit.

'Bakker drukt straffeloos ¤ 84.000 achterover'

Een bakker uit Maarssen die is verdwenen met ruim 84.000 euro die hij ten onrechte op zijn rekening kreeg bijgeschreven, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Door een administratieve fout maakte het conferentiecentrum Meeting Plaza 84.540 euro over, in plaats van 845,40 euro, zoals de bedoeling was.

"Hoewel er formeel een strafbaar feit is te constateren, is het gemeenschapsbelang in dit geval dusdanig gering, dat ik thans geen reden zie om tot verder onderzoek en tot vervolging van de verdachte over te gaan", aldus het Openbaar Ministerie.

De foute overboeking vond op 9 maart plaats, een dag later werd de fout ontdekt. De bakker beloofde het geld terug te storten, maar na een aantal verzoeken dat daadwerkelijk te doen, bleek de bakker te zijn verdwenen. "Wel belde de bank dat het bedrag van de rekening van de bakker was verdwenen. Het stond echter nog niet op onze rekening", zo zegt directeur Ronald van den Hoff van het conferentiecentrum.

"Blijkbaar is het in Nederland mogelijk om zonder strafrechtelijke gevolgen 84.000 euro achterover te drukken", zegt Van den Hoff. Hij heeft beslag laten leggen op een pand in Arnhem, dat de bakker verhuurde. Van den Hoff heeft inmiddels een privédetective ingeschakeld en gaat proberen de bakker via het civiele recht te vervolgen. Hiertoe heeft hij een procedure aangespannen bij het hof in Arnhem. Het OM kon nog niet reageren.

Ook op ons forum wordt over dit onderwerp gediscussieerd.

Ajacieden belagen Heerenveen-supporters

Na een vechtpartij tussen fans van Ajax en Heerenveen gisteravond in Volendam zijn vier mensen gewond naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe erg zij gewond zijn geraakt. Eén persoon is aangehouden, maakte de politie bekend. Volgens getuigen was hij de aanstichter van de vechtpartij.

In Volendam vond gisteren een voetbalwedstrijd plaats tussen Volendam en Heerenveen. Het is niet bekend waarom de Ajax-supporters naar Volendam waren gekomen, aldus de politie. De Ajax-supporters hadden zich verzameld in een café aan de Brugstraat van Volendam. De Heerenveen-supporters zaten in een café aan de andere kant van dezelfde straat.

De vechtpartij ontstond rond 21.00 uur, toen Ajax-supporters het café waar de Heerenveen-supporters zich bevonden binnengingen. Het interieur van het café is volledig vernield en ook een aantal ramen moesten het ontgelden. Er moesten dertig politiemensen en drie politiehonden aan te pas komen om de vechtpartij te beëindigen. Hoeveel gewonden er in totaal zijn gevallen is niet bekend. De vier gewonden die naar het ziekenhuis werden gebracht hadden onder meer snijwonden en kneuzingen.

Met dank aan kL0j00h voor de submit.

Kijk voor meer voetbalnieuws op FOK!sport!

DVD: Dead Like Me - Seizoen 1

Je leven is klote, hebt altijd ruzie met je moeder en daarnaast is je zusje ook nog een vervelend kind. Dan word je gedwongen om een baantje te zoeken, maar helaas, het is alles behalve de droombaan die je had gewenst. Als klap op de vuurpijl landt er dan ook nog eens een toiletbril op je gezicht. Maar dan wel eentje vermomd als een vurige bal uit de ruimte. Het lijk 'game over' voor Georgie Lass, totdat blijkt dat ze het bonus-item is voor een Grim Reaper. Deze Grim Reaper gaat door naar het hiernamaals en zij neemt zijn plek over. Onder leiding van Rube en een kleine verzameling andere Reapers leert Georgie het vak, iets waar ze in eerste instantie helemaal geen zin in heeft. De Reapers hebben de taak om de zielen vlak voor de dood al te bevrijden. Doen ze dit niet, dan zal de ziel in het lichaam wegrotten. Maar naast deze 'baan' moet Georgie ook nog een menselijk leven leiden; gescheiden van haar familie en oude vrienden vindt ze een baan bij haar oude werkgever.

[NBA] Uitslag Magic - Sixers

De Orlando Magic hebben zich goed hersteld van de verloren duel een paar dagen geleden. Gisteravond werden de Philadelphia Sixers met 96-87 verslagen. In een uitverkocht Amway Arena is de stand op 1-1 gebracht in de best of seven series.

Courtney Lee is niet een naam die vaak voorkomt als topscorer van de Magic maar gisteravond bewees de shooting guard zijn waarde. Hij scoorde 24 punten en gaf drie assists. Dwight Howard, aanvoerder en normaal gesproken topscorer van het team, kwam slechts tot elf punten en tien rebounds. Hedu Turkoglu en Rashard Lewis waren beide goed voor zestien punten.

Andre Miller, een point guard die door vele al afgeschreven leek, scoorde gisteravond dertig punten en pakte zeven rebounds. Andre Iguodala was goed voor 21 punten en acht rebounds. Thaddus Young scoorde twintig punten maar desondanks gingen de Sixers onderuit. De volgende wedstrijd zal een thuisduel voor de ploeg uit Philadelphia worden.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUit UitslagStand
Orlando Magic Philadelphia Sixers 96-871-1
Denver NuggetsNew Orleans Hornets108-932-0
Atlanta HawksMiami Heat93-1081-1

Sony: Piraterij op PSP games neemt zieke vormen aan

Peter Dille van Sony gaf in een interview met Gamesutra aan dat Sony ontwikkelaars sinds 18 maanden helpt met het maken van games passend bij de PlayStation Portable. De eerste vruchten van deze actie komen in 2009 op de markt, bijvoorbeeld Dissidia Final Fantasy, Assassin's Creed en Rock Band.

Maar terwijl de PSP terug komt, blijft piraterij een enorm probleem. Dille is ervan overtuigd dat illegale software een hoop omzet afsnoept. "Het is niet goed voor ons, maar ook niet voor de ontwikkelgemeenschap. Als we naar data van BitTorrent sites kijken vanaf de dag dat Resistance: Retribution verkocht wordt en je kijkt hoeveel er illegaal gedownload worden, dan is dat gewoon misselijkmakend," aldus Dille.

Er wordt gespeculeerd over hardware upgrades voor de PSP om de lekken te dichten, maar dit is nooit bevestigd. Ook werkt dit niet voor de 50 miljoen PSP's die al verkocht zijn.

Dille vertelt dat Sony zich richt op meerdere paden. Één van die paden is scholing. "Ik ben niet naďef, maar ik denk dat de meeste mensen van zichzelf eerlijk zijn. We leren een hoop van de muziek-sector. Daar werd downloaden zo normaal, dat mensen begonnen te denken dat het dan niet erg kon zijn."

Ruzie bij AD over affaire Wolfsen

Het AD/Utrechts Nieuwsblad heeft in februari op het punt gestaan te publiceren over de huisvestingskosten van burgemeester Aleid Wolfsen. De chef van de stadsredactie had zijn goedkeuring er al aan gehecht, maar regionaal hoofdredacteur Arjeh Kalmann verhinderde de publicatie na een aantal telefoontjes en mailtjes van Wolfsen.

Dit blijkt uit een e-mailwisseling tussen verslaggever Hans Paul Andriessen en zijn hoofdredacteur. Andriessen had langdurig onderzoek gedaan naar de huisvestingskosten van de burgemeester.

In opdracht van de regionale hoofdredactie moest hij op 3 maart een mailtje sturen naar de burgemeester dat de krant op dat moment geen aanleiding zag om te publiceren over het onderwerp. Kalmann eiste ook van Andriessen dat hij schriftelijk zou verklaren dat zijn artikelen niet deugden en dat publicatie ervan de krant grote schade zou toebrengen.

De stadsredactie spreekt van een verstoorde werkrelatie met Kalmann door deze kwestie. Algemeen hoofdredacteur Jan Bonjer van het AD laat intern onderzoeken wat de afwegingen zijn geweest om het artikel niet te publiceren.

Wolfsen kwam in opspraak toen hij publicatie van een artikel met dezelfde strekking wist tegen te houden in het huis-aan-huisblad Ons Utrecht. Tijdens een persconferentie over de affaire schermde de burgemeester met het langdurige en gedegen onderzoek van het AD/Utrechts Nieuwsblad. Dat zou volgens de burgemeester als conclusie zou hebben gehad dat er niets te publiceren viel over de kwestie, omdat er niets aan de hand was met zijn huisvestingskosten.

Andriessen: "De burgemeester gebruikt mijn onderzoek om zich vrij te pleiten, terwijl hij zeer beslist weet dat het niet juist is wat hij zegt. Maar het meest kwalijke is dat hij hierin volledig wordt gedekt door Arjeh Kalmann."

Volgens een woordvoerder heeft de burgemeester er geen weet van gehad wat zich achter de schermen bij het AD/UN heeft afgespeeld. De woordvoerder erkent dat Wolfsen contact heeft gehad met verschillende redacteuren en de hoofdredactie. "Het ging over de inhoud en over onjuistheden. De burgemeester dacht dat er op journalistieke gronden niet is gepubliceerd."

Wiese grote held Werder in bekerclash tegen HSV

Werder Bremen heeft de eerste clash tegen Hamburger SV winnend afgesloten. In de halve finale van de DFB-Pokal was Werder-doelman Wiese de grote held. Hij stopte drie strafschoppen in de beslissende strafschoppenserie.

Het was een ietwat vreemde gewaarwording in de Nordbank Arena, de thuishaven van Hamburger SV. Waar normaliter de thuisploeg domineert, nam Werder het heft vanaf de eerste minuut in handen. De beste kansen waren dan ook, niet geheel verrassend, besteed aan de bezoekers. Hugo Almeida wist na zes minuten geen richting te geven aan een voorzet, waardoor HSV overeind bleef. Na elf minuten lag de bal toch achter Frank Rost in het doel. De doelman tikte een vrije trap van Diego tegen de lat, maar kon niet voorkomen dat Per Mertesacker de 0-1 maakte.

HSV rommelde maar wat aan en wist via José Paolo Guerrero na achttien minuten het eerste Hamburgse wapenfeit aan te tekenen. In het vervolg van de eerste helft hield Werder gemakkelijk stand. De thuisploeg daarentegen had veel moeite met de stugge defensie van de gasten.

Een goed begin na rust leverde HSV de eerste goede mogelijkheid op. Een voorzet van Marcell Jansen werd licht aangeraakt door Werder-goalie Tim Wiese, waardoor Jonathan Pitroipa op het verkeerde been stond om de trekker over te halen. De Noord-Duitsers zakten na het goede begin van het tweede deel weer een beetje in en lieten het initiatief aan Werder.

Zonder enige twijfel viel de gelijkmaker dan ook onverwacht. Ivica Olic faalde oog in oog met Wiese in eerste instantie, maar vervolgens toucheerde hij een schot van Guy Demel dusdanig, dat deze wel in het doel belandde: 1-1. Nadien liepen de gemoederen hoog op en kreeg David Jarolim nog een rode kaart.

De verlenging leverde geen winnaar op, ondanks enkele goede kansen voor Hamburger SV, dat via Olic en invaller Piotr Trochowski twee prima mogelijkheden kreeg. Pitroipa kreeg een minuut voor het einde van de wedstrijd de beste kans na een goede combinatie, maar op zijn weg naar het doel kwam Wiese fantastisch uit als zijnde kamikazepiloot. Daarmee had de doelwachter zich alvast voorbereid op katachtige acties om strafschoppen te stoppen. De penalty's van Jerome Boateng, Olic en Jansen werden door Wiese gekeerd waardoor Werder finalist is.

Sony: De Wii heer en meester van de kast

Mud-fight! De consoleboeren zijn er niet vies van en ook wij genieten elke keer als één van de grote drie weer eens onzinnige uitspraken over de ander doet. De laatste tijd mag het dan iets rustiger zijn in de modderpoel, nu komt Sony weer met een interessante uitspraak.

In een interview met Gamasutra heeft Peter Dille namelijk gezegd dat de Wii de heerser is van de kast, de Xbox 360 de heerser van het kantoor en de Playstation 3 die van de woonkamer. Volgens Dille wordt de Wii alleen bij feestjes en partijen uit de kast gehaald om er mee te spelen en verdwijnt deze daarna weer uit de huiskamer.


I don't want to steal Jack Tretton's quote, but he's fond of saying: "Microsoft owns the office; Sony owns the living room; and Wii owns the closet." And that's an aggressive, probably quotable line.

But the point he's trying to make is something that we find backed up in a lot of our research and focus groups: that people who are playing the Wii bring it out when friends come over and then put it back away — that the console that stays connected to the TV is a different system.

Of Dille gelijk heeft is natuurlijk de vraag. Wat zeggen jullie. Is jullie Wii al uit de kast gekomen en daar gebleven?

Terror Jaap: Joran fuckte mij ook

Ook Terror Jaap is niet ontkomen aan de manipulaties van Joran van der Sloot. Dat vertelde de corpulente Gouden Kooi-winnaar gisteren in de Coen & Sandershow op 3FM.

Jaap maakt een pilot voor een programma dat hij aan een omroep wil verkopen. Na lang onderhandelen wilde Joran van der Sloot wel meewerken. Terror Jaap koppelde Joran voor de camera's aan een leugendetector. Wat er precies is gevraagd en geantwoord is niet bekend, wel wilde Jaap verklappen dat hij aan het eind de opgestoken middelvinger van Joran kreeg.

"Aan het eind fuckte hij me ook", zegt Jaap. "Maar ik heb materiaal om hem terug te fucken. Geloof me, als dit is uitgezonden kan Joran nooit meer voet op Nederlandse bodem zetten." Wanneer de beelden te zien zijn hangt af van of Jaap zijn talkshow aan een zender of omroep kan slijten.

WADA waarschuwt vijf sportbonden

Het wereldantidopingbureau WADA heeft vijf sportbonden gedreigd met maatregelen. Dit omdat hun controlesysteem tegen dopinggebruik nog steeds niet voldoet.

WADA-baas John Fahey heeft dit woensdag gezegd in een interview in de Duitse krant Bild. "Het gaat om handbal, volleybal, turnen, worstelen en moderne vijfkamp", aldus Fahey.

De bonden hadden tot eind 2008 de tijd om hun dopingcodes aan te passen aan de WADA-reglementen, maar hebben dit niet gedaan. De WADA heeft ze uitstel gegeven tot de bijeenkomst in Montreal op 8 en 9 mei. Een uitsluiting op de Olympische Spelen dreigt. "Er zijn consequenties, maar daar zullen we het dan pas over hebben. Ik wil nu nog niet speculeren", zegt Fahey.

De Australiër toonde zich teleurgesteld over de houding van de wereldvoetbalbond FIFA, die spelers tijdens hun vakantie weigert te controleren. "Het is een uitnodiging aan sporters om in hun vrije tijd wel doping in te nemen."

Final Fantasy XIII demo verdrievoudigt PS3 verkopen

Elke console heeft een aantal sterke games nodig om mensen over te halen die console te kopen. Dit is natuurlijk allemaal al een tijdje bekend maar wie had gedacht dat een console meer zou gaan verkopen door een demo? Het is nu gebeurd in het altijd vreemde land van de rijzende zon.

Bij de Blu-ray film Final Fantasy VII Advent Children Complete, die vorige week in de Japanse winkels verscheen, zit namelijk een exclusieve demo van het langverwachte Final Fantasy XIII. Blijkbaar is deze zo gewild dat Japanners er speciaal een Playstation 3 voor aanschaften. In de week voor de release van de film werden 16.701 consoles verkocht. De week na de release staat de teller voor die week op maar liefst 57.000 exemplaren. Dit zou betekenen dat de PlayStation 3 de meest verkochte console in die week is.
Final Fantasy is op dit moment alleen in ontwikkeling voor de Playstation 3 en wordt dit jaar in Japan verwacht. Als alles goed is wordt de game daarna naar de Xbox 360 geport en verschijnt deze versie gelijktijdig met de Playstation 3 versie in Amerika en Europa in 2010.

Immers raakt geblesseerd

ADO Den Haag kan de komende weken mogelijk niet beschikken over Lex Immers. De publiekslieveling van de Haagse ploeg liep woensdagavond tijdens een oefenwedstrijd met de amateurs van HVV een blessure op.

Immers scoorde de 3-0 met het hoofd, maar knalde pal daarna op een HVV-verdediger. Per brancard werd hij van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Hoe lang Immers langs de kant zal staan zal vermoedelijk vandaag duidelijk worden. Trainer Raymond Atteveld kan de blonde speler goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud.

Guingamp verrassend naar finale Franse beker

Volledig onverwacht heeft tweedeklasser Guingamp gisteren ten koste van Toulouse de finale van de Coupe de France bereikt. Door een treffer in de absolute slotfase van de wedstrijd wist de tweedeklasser de gerenommeerde club te kloppen.

In het Stadium Municipal van Toulouse begonnen de bezoekers goed aan het eerste bedrijf. Door een doelpunt van Eduardo Ribeiro dos Santos kwamen de gasten na 28 minuten op een 0-1 voorsprong.

Het bleef ook geruime tijd bij die stand, totdat Toulouse-sluipschutter Andre Pierre Gignac zestien minuten voor tijd de gelijkmakende treffer noteerde. Badara Sčne werd uiteindelijk de grote held van de club uit Bretagne door in de allerlaatste minuut de winnende 1-2 te maken.

De finale van de Coupe de France wordt afgewerkt in het Stade de France. Guingamp zal het in de eindstrijd opnemen tegen Stade Rennes, dat dinsdag door een zege op Grenoble (0-1 door een doelpunt van Moussa Sow) de finale bereikte.

Selinger terug als bondscoach

Na maanden van moeizame onderhandelingen zal de Nederlandse Volleybalbond vandaag bekend maken dat Avital Selinger de nieuwe bondscoach is van het damesteam.

Selinger stopte vorig jaar als bondscoach maar op aandringen van de speelsters werden de onderhandelingen toch weer geopend. Eén van de eisen was dat hij zou stoppen als clubcoach van Martinus. De hogere financiële eisen die dit opleverde werden samen met hoofdsponsor Dela opgevangen. Het contract met Dela zelf werd ook verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

'Vissen kunnen zeeziek worden'

Volgens de Duitse zoöloog Reinhold Hilbig kunnen ook vissen zeeziek worden. Deze opmerkelijke bevinding deed de wetenschapper tijdens zijn onderzoek naar de effecten van gewichtloosheid in water. Dit onderzoek was onderdeel van het grotere onderzoek naar de invloed die de ruimte op de mens heeft.

Hilbig heeft voor zijn onderzoek 49 vissen in een aquarium gedaan dat vervolgens in een vliegtuig werd geplaatst. Om gewichtloosheid te stimuleren maakte het vliegtuig vervolgens een steile duikvlucht. De wetenschapper laat weten acht van de testvissen als reactie hierop rondjes begonnen te draaien. "Ze verloren compleet hun gevoel voor evenwicht en zin voor oriëntatie", aldus de wetenschapper in The Daily Telegraph. "Ze waren helemaal verward en het leek of ze op het punt stonden om te braken. Kortom: ze gedroegen zich als mensen die zeeziek zijn."

Na het onderzoek werden de acht zieke testvissen ontleed. Onderzoek aan hun hersenen moet aantonen waardoor hun gedrag precies werd veroorzaakt.

Met dank aan Nathalietjuh voor de submit.

Grant voert gesprekken met Tsjechische bond

Sinds Avram Grant moest vertrekken bij Chelsea zat hij zonder werk. De Tsjechische voetbalbond heeft de oefenmeester nu echter benaderd om bondscoach te worden.

Volgens een woordvoerder van de bond voeren de Tsjechen gesprekken met Grant, die met Chelsea de Champions League-finale bereikte. "Deze informatie kan ik bevestigen", zei de woordvoerder over de geruchten tegen Sky Sports. "We hebben met een officiële vertegenwoordiger van meneer Grant gesproken."

Ook Sven-Göran Eriksson wordt als kandidaat gezien van Tsjechie, dat er in de WK-kwalificatiereeks beroerd voor staat.

De Mul, Huysegems trappen Genk naar bekerfinale

Tweedeklasser Lierse had hoop op de Belgische bekerfinale na de 2-2 in het eerste duel, maar moest gisteren in de return diep buigen voor Racing Genk: 1-4.

Na een stormachtig begin van de bezoekers uit Genk kreeg Lierse meer vat op de gasten. Radzinski kreeg een prima kans, maar faalde in de afronding. De oud-speler van Anderlecht was in de eerste helft een plaag voor de defensie van Genk, dat wist dat het moést scoren.

Twee minuten na rust lukte dat. Oud-Ajacied Tom de Mul lobte fraai over Kujovic en zette de bezoekers op 0-1. Kort daarna was het duel min of meer beslist. Stijn Huysegems, deze winter over gekomen van FC Twente, velde het vonnis over zijn ex-werkgever: 0-2.

Dat Janssens vier minuten voor tijd de 1-2 binnen schoot leek nog een hete slotfase te betekenen, maar de gasten buitten de aanvalsdrang van Lierse maximaal uit. Twee knappe goals van opnieuw Huysegems en De Mul zetten de 1-4 eindstand op het bord.

Op 24 mei is KV Mechelen in Brussel de tegenstander in de finale.

Haai op de stoep

Een voorbijganger heeft vandaag de politie in de Australische kustplaats Warrnambool gewaarschuwd toen hij kort na middernacht bij de ingang van het kantoor van de plaatselijke krant op een levende haai stuitte.

"Toen we aankwamen, gooiden we wat water over het dier om te kijken of het nog ademde en toen spartelde het nog even", aldus een agent uit het plaatsje in de staat Victoria. De dienders bedachten zich geen moment, leenden een emmer en brachten de 70 centimeter lange haai naar zee. Het dier is inmiddels geïdentificeerd als een port jackson stierkophaai, die een lengte van 1,65 meter kan bereiken.

Het is onduidelijk wie de haai bij de lokale krant Standard heeft bezorgd en waarom. Als de dader wordt gepakt, wordt deze aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

'ANC aan de leiding in Zuid-Afrika'

Bij de verkiezingen in Zuid-Afrika gaat het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) aan de leiding. Na het tellen van 21 procent van de stemmen staat de regeringspartij op 60,6 procent, meldden Zuid-Afrikaanse media vandaag.

Oppositiepartij Democratische Alliantie (DA) kan vooralsnog op 21,8 procent rekenen. COPE, een afsplitsing van het ANC, heeft tot dusverre een score van 7,6 procent.

De 23 miljoen stemgerechtigde Zuid-Afrikanen stonden gisteren massaal in de rij om te gaan stemmen. Veel stemlokalen bleven langer open om iedereen de kans te geven zijn stem uit te brengen. De laatste van de ruim 19.000 stembureaus sloten donderdag in de vroege ochtend. De opkomst was volgens schattingen ongeveer 80 procent.

In spanning wachten de Zuid-Afrikanen af of het ANC een tweederdemeerderheid weet binnen te halen. In 2004 wist de partij nog bijna 70 procent van de kiezers achter zich te scharen. Waarnemers verwachten dat gisteren tussen de 60 en 66 procent van de kiezers op de regeringspartij van Jacob Zuma heeft gestemd.

  (foto: ANP)

Beerens: "Geluk heb je nodig"

Roy Beerens speelt half mei met SC Heerenveen de bekerfinale tegen FC Twente. Aan De Dijk werd gisteren afgerekend met FC Volendam: 0-2.

"Ja, ik vond het terecht", zegt Beerens tegen RTL 7 over de wedstrijd. "We hadden continu het overzicht. We waren soms een beetje dom, maar hebben het na rust goed uitgespeeld."

"Vandaag hadden we ook een beetje geluk", zegt hij over de niet gegeven strafschop, vlak voor rust aan Volendam. "We hebben het wel nodig, want we hebben een paar moeilijke wedstrijden voor de boeg."

"Het seizoen kunnen we nu mooi afsluiten omdat we Europees voetbal hebben. Ik denk dat iedereen zijn niveau haalde vanavond en dan zijn we goed genoeg om te winnen, blijkt."

Twente is de tegenstander in De Kuip. Hoe kijkt hij tegen die ploeg aan? "Als je kijkt naar de eerste wedstrijd in de competitie is dat niet mooi, want die verlies je met 6-0. Maar we zijn gemotiveerd. Je weet dat het een harde wedstrijd wordt met veel vechtlust. We gaan er alles aan doen om te winnen en die beker in Friesland te houden."

De Vries hoopt op steun voor compromis

Staatssecretaris Jack de Vries hoopt dat de PvdA goed nadenkt over het compromisvoorstel dat hij aan het einde van het Tweede-Kamerdebat over de JSF formuleerde. Als de politieke wil er is om er uit te komen, hoeft het niet tot een crisis te komen, zei hij na het debat.

De Vries stelt voor om nu alleen definitief te kiezen voor een eerste testvliegtuig. Daar moet 90 miljoen extra voor op tafel komen. Een schijntje in de ogen van De Vries nu het kabinet 6 miljard euro investeert om de economische recessie te bestrijden. En deelname aan de testfase levert werk op voor 750 mensen, aldus de staatssecretaris.

Over een tweede, door hem gewenste testvliegtuig, mag de Kamer dan volgend jaar beslissen. Dan wordt er gekeken naar de prijs van dat tweede toestel, die nu nog niet bekend is, en is er meer bekend over de geluidsoverlast van de JSF. Als de Kamer dan niet wil, kan De Vries het eerste toestel weer terugverkopen aan de Amerikanen, zo kreeg hij woensdag uit de VS te horen.

Over het voorstel van de PvdA om vlieguren in te huren was hij niet te spreken. Het was volgens hem al maanden bekend dat dat onmogelijk was. De Vries zei dat de PvdA niet zocht naar een oplossing maar eerder naar een blokkade voor een klaarliggend compromis. "Ik hoop dat ze er vannacht goed over nadenken en dan hun motie schrijven."

De kutkat Mo (3)

Het geluk in huize bazbo kon niet op. Ik had het ideale gezin: lieve vrouw, gezonde zoon en een kutkat. Vrouwlief kreeg niet veel kans om bij mij op schoot te zitten, want die plek was meestal ingepikt door een zwartharig gevaarte. Zoonlief kwam langzaam in de fase dat hij absoluut niet meer bij zijn pappie op schoot wilde, dus die vond het best. Vrouwlief vroeg zich wel eens af wie er meer lichamelijke aandacht van mij kreeg: zijzelf of die kutkat.

PC softwareverkopen USA, wie kent hem niet?

Dames en heren, zonder veel extra moeite: de PC softwareverkopen van de USA van 5 tot en met 11 april. Ik ga er weinig woorden aan vuil maken, niet omdat ik er geen zin in heb of het laat is, maar puur omdat het een enorm saaie lijst is. Geniet van de notering van Tales of Valor (waar binnenkort een review van komt) en kijk je ogen uit naar Empire: Total War en Left 4 Dead, want dat zijn de enige lichtpuntjes in deze dodelijk saaie lijst. Hopelijk volgende week iets spannenders!

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King Expansion Pack
2. The Sims 2 Double Deluxe
3. Company Of Heroes: Tales Of Valor
4. World Of Warcraft: Battle Chest
5. Empire: Total War
6. Left 4 Dead
7. Starcraft: Battle Chest
8. The Sims 2 Apartment Life Expansion Pack
9. World Of Warcraft
10. Nancy Drew: Ghost Dogs Of Moon Lake JC

Ernest Louwes: moordenaar met een missie

Hij is koud een dag op vrije voeten, maar Ernest Louwes pakt zijn publiciteitsoffensief meteen grondig aan. Hij moet en zal de wereld er van overtuigen dat hij niet de moordenaar is van de weduwe Wittenberg, de zaak waarvoor hij de afgelopen acht jaar vast heeft gezeten.

Aanvankelijk sprak de rechtbank in Zwolle Louwes in 2000 vrij, maar het gerechtshof in Arnhem veroordeelde hem in hoger beroep tot twaalf jaar cel. Later bleek het bewijs onvoldoende. De Hoge Raad dwong herziening van de Deventer moordzaak af en Louwes kwam vrij.
Maar onverwacht kwam het OM tijdens dit herzieningsproces op de proppen met  een reeks DNA-sporen op de blouse van het slachtoffer. Louwes kreeg opnieuw twaalf jaar cel. Volgens de veroordeelde en zijn medestanders zijn er echter ernstige fouten gemaakt in het DNA-onderzoek.

Louwes gaat nu actief strijden om zijn gelijk aan te tonen. Gisternacht om 0.00 uur werd hij op vrije voeten gesteld en al een paar uur later viel bij abonnees De Telegraaf op de mat, met daarin een voorpublicatie uit zijn boek, Schuldig.

Louwes schrijft daarin: 'De omstandigheden waarin verdachten worden vastgehouden, de subtiele manieren om iemand lichamelijk te verzwakken, in combinatie met bikkelharde verhoortechnieken kunnen iemand letterlijk slopen. Ik heb mijzelf jarenlang kwalijk genomen dat ik in zo’n labiele toestand ben beland.'

Op televisie vervolgde Louwes zijn queeste gisteravond, eerst met een interview bij RTL Exclusief om 21.30 uur. Daarna schoof hij aan bij Pauw & Witteman op Nederland 1.

Vandaag volgt een persconferentie in Den Haag, waar Schuldig wordt gepresenteerd. Op de website van zijn uitgeverij Kosmos schrijft Louwes: 'Lang heeft men mij monddood gemaakt maar die tijd is nu voorbij. Ik ben onschuldig en zal hoe dan ook alsnog aantonen dat ik niet de moordenaar van mevrouw Jacqueline Wittenberg ben.’

Louwes gebruikt zijn boek als podium om zijn kant van het verhaal te belichten.  ‘Ik wil graag uitleggen dat mijn veroordeling niet alleen een juridische misstap geweest. Het heeft mij en mijn gezin tien jaar van ons leven gekost, en de moordenaar loopt nog steeds ongestraft rond.’


Ernest Louwes: moordenaar met een missie  (foto: DAG)

Cabaretprijs Theo Maassen gestolen

Een cabaretprijs van Theo Maassen is gestolen uit de foyer van het Koningstheater in Den Bosch. Dat bevestigde directeur Frank Verhallen gisteren naar aanleiding van een bericht in het Brabants Dagblad.

Het gaat om een paarse spiegel die Maassen in 2006 ontving bij het winnen van de Poelifinario, een van de belangrijkste cabaretprijzen in Nederland.

Maassen had de spiegel geschonken voor het museum in het Koningstheater. De foyer is aangekleed met tientallen decorstukken, kostuums en rekwisieten uit kleinkunstvoorstellingen. Ook Sara Kroos heeft haar cabaretprijs, een rode spiegel, geschonken. Die hangt er nog wel.

De prijs van Maassen is waarschijnlijk maandagavond na een voorstelling ontvreemd, aldus Verhallen. "We balen er enorm van, want we zijn altijd erg zorgvuldig met de attributen. We hadden de spiegels net verhangen, waardoor er nog geen veiligheidsschroeven aan vastzaten."

Verhallen denkt dat iemand de spiegel als grap heeft meegenomen, omdat Theo Maassen in het verleden wel eens sportprijzen heeft ontvreemd, zoals uit de prijzenkast van PSV. "Maar ik vind dit een zeer misplaatste grap." Maassen heeft nog niet gereageerd, aldus de directeur.

Cabaretprijs Theo Maassen gestolen  (foto: ANP)

Turkije en Armenië gaan relaties verbeteren

De traditionele aartsvijanden Turkije en Armenië hebben afspraken gemaakt over het normaliseren van hun betrekkingen. Dat gebeurde in de Zwitserse stad Genève, tijdens besprekingen in het diepste geheim.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije maakte dat gisteren bekend. Volgens het ministerie is "concrete vooruitgang geboekt en bestaat er wederzijds begrip" tussen de buurlanden. Nadere details over het akkoord werden niet vrijgegeven.

De relatie tussen Armenië en Turkije is al decennia gespannen. Dat heeft vooral te maken met de massamoord of genocide op Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Ottomaanse Rijk. Sinds 1993 is de grens tussen Turkije en Armenië gesloten.

De laatste tijd waren er al tekenen dat de verhoudingen verbeterden. Zo bracht de Turkse president Abdullah Gül in september in de Armeense hoofdstad Jerevan een bezoek aan de voetbalwedstrijd Armenië-Turkije.

Bekijk het leven van een special agent

Als je van mysteries, plotwendingen, sinistere schurken, puzzels, avontuur en high tech gadgets houdt, dan is MySims Agents wat voor jou, aldus EA, die de eerste documenten en screenshots naar buiten bracht. In deze game kunnen spelers de spanning van het oplossen van het mysterie ervaren, terwijl ze opnieuw samen kunnen spelen met hun MySims vrienden.

Het spel, dat aangekondigd is voor de herfst en uit zal komen voor zowel de Wii als de DS verhaalt over heroďsche agenten die de stad moeten redden van haar ondergang. De verhaallijn en de gameplay zullen wel verschillend zijn op de Wii en de DS.

De Wii screenshotsDe DS screenshots

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.