Sony: Piraterij op PSP games neemt zieke vormen aan

GameBabe
Peter Dille van Sony gaf in een interview met Gamesutra aan dat Sony ontwikkelaars sinds 18 maanden helpt met het maken van games passend bij de PlayStation Portable. De eerste vruchten van deze actie komen in 2009 op de markt, bijvoorbeeld Dissidia Final Fantasy, Assassin's Creed en Rock Band.

Maar terwijl de PSP terug komt, blijft piraterij een enorm probleem. Dille is ervan overtuigd dat illegale software een hoop omzet afsnoept. "Het is niet goed voor ons, maar ook niet voor de ontwikkelgemeenschap. Als we naar data van BitTorrent sites kijken vanaf de dag dat Resistance: Retribution verkocht wordt en je kijkt hoeveel er illegaal gedownload worden, dan is dat gewoon misselijkmakend," aldus Dille.

Er wordt gespeculeerd over hardware upgrades voor de PSP om de lekken te dichten, maar dit is nooit bevestigd. Ook werkt dit niet voor de 50 miljoen PSP's die al verkocht zijn.

Dille vertelt dat Sony zich richt op meerdere paden. Één van die paden is scholing. "Ik ben niet naïef, maar ik denk dat de meeste mensen van zichzelf eerlijk zijn. We leren een hoop van de muziek-sector. Daar werd downloaden zo normaal, dat mensen begonnen te denken dat het dan niet erg kon zijn."