FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 maart 2009

Economisch rapport toch naar Kamer

Premier Jan Peter Balkenende heeft besloten het rapport van topambtenaren waarin alle mogelijke maatregelen staan om de economische crisis te bestrijden, uiteindelijk toch naar de Kamer te sturen. Maar dat gebeurt pas nadat het kabinet besloten heeft over een crisispakket.

Balkenende heeft dat de Kamer laten weten in antwoord op een verzoek van het presidium van de Kamer. Dat kwam er op initiatief van GroenLinks-leider Femke Halsema. Tot nog toe weigerde het kabinet steeds de stukken van de werkgroep-Gerritse (genoemd naar de hoogste ambtenaar op het ministerie van Financiën, Ronald Gerritse) en een rapport van de Centraal Economische Commissie te openbaren.

Balkenende betreurt het dat delen van de ambtelijke stukken zijn uitgelekt. "Het lijkt mij daarom zeer onverstandig om het lekken van stukken als het ware te belonen met openbaring." Maar de documenten worden nu toch gestuurd, zodra het kabinet heeft besloten over crisismaatregelen. Balkenende zegt wel dat zijn besluit geen precedent is voor de toekomst.

Beter toezicht op deurwaarders nodig

De Koninklijke beroepsorganisatie van gerechtsdeurwaarders moet actiever toezicht houden op individuele kantoren. Dat blijkt uit een rapport van een commissie die heeft gekeken hoe de organisatie functioneert. De resultaten zijn vandaag aangeboden aan staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie.

Nederland telt ongeveer negenhonderd gerechtsdeurwaarders. Ze zijn, net als notarissen, zowel ondernemer als openbaar ambtenaar. Ze brengen bijvoorbeeld dagvaardingen uit, leggen beslag op goederen of doen commercieel incassowerk.

Deurwaarders moeten onafhankelijk tussen de partijen staan. De commissie signaleert echter dat ze vaak hun oor naar de opdrachtgever laten hangen en dan dus minder oog hebben voor de belangen van de schuldenaar. De beroepsorganisatie moet daartegen corrigerend optreden, meent de commissie.

Wilders: ik wil premier worden

"Ik wil premier worden". Dat zei Geert Wilders vanavond na afloop van een partijbijeenkomst in Steyl, gemeente Venlo. Hoewel hij de momenteel voor zijn partij PVV uiterst gunstige peilingen kan relativeren, denkt Wilders dat de PVV op termijn toch de grootste partij wordt.

"Dat gaat ooit gebeuren, en dan is het een hele eer om de functie van minister president te vervullen", zei Wilders. De PVV-voorman sprak voor een gehoor van tweehonderd gasten in een besloten bijeenkomst. Daarbij stelden zich enkele mensen kandidaat voor de PVV voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Justitie eist tbs tegen moeder 'Bijenkorfdrama'

Justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Amsterdam tbs met dwangverpleging geëist tegen de 25-jarige J. van T. De vrouw gooide 22 oktober 2007 in warenhuis de Bijenkorf in Amsterdam haar dochtertje van anderhalf jaar van vier hoog naar beneden. De baby overleed hierdoor.

Van T. sprong zelf ook naar beneden. Ze raakte zwaargewond, maar overleefde de val. Volgens justitie is ze schuldig aan moord, maar was ze tijdens het incident wel sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Meerdere gedragsdeskundigen hebben namelijk vastgesteld dat de vrouw ten tijde van het incident een psychose had.

Wat er die dag precies door haar hoofd ging, weet Van T. niet meer. "Ik was helemaal de weg kwijt. Ik stond op de automatische piloot, leek het wel", verklaarde ze vandaag. Wel wist ze nog dat ze al enkele weken waanideeën had. Zo dacht ze dat satanisten haar en haar dochter wilden vermoorden.

De rechtszaak stond voor een groot deel in het teken van wat er precies met Van T. aan de hand was. Meerdere gedragsdeskundigen hebben haar het afgelopen anderhalf jaar onderzocht. Zij zijn het erover eens dat de vrouw ten tijde van haar daad psychotisch was. Over de oorzaak daarvan verschillen zij echter van mening.

De psycholoog en de psychiater die Van T. in eerste instantie onderzochten, stellen dat ze lijdt aan een ernstige persoonlijkheidsstoornis (borderline). Uit contra-onderzoek kwam echter naar voren dat daarvan helemaal geen sprake is. De psychose zou onder meer het gevolg zijn van het gebruik van afslankpillen en de grote hoeveelheid cafeïne die daarin zit.

De officier van justitie was het eens met het eerste onderzoek. Zij pleitte daarom voor tbs met dwangverpleging. Advocaat Gerald Roethof van de verdachte hechtte meer waarde aan de andere conclusies. Hij vond een minder zware behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis dan ook een beter idee.

De rechtbank doet uiterlijk 30 maart uitspraak.

Mijn twee ooms Harry

Oom Harry had het in zijn leven nou ook niet echt getroffen. Zijn zoon Bert, mijn neef, was een enorme kluns, want altijd was hij wel ergens over gestruikeld of vanaf gevallen. Ook zijn vrouw was niet echt een lachebekje, vaak zat ze er de zondagen chagerijnig bij. Toch bleef oom Harry altijd vrolijk en hielp overal in de buurt met timmer- en verbouwwerkzaamheden en werd daarom in de buurt Harry de Timmerman genoemd. "Mijn timmer man" zei tante Wilma vaak, maar haar woorden hadden nooit een trotse klank.

Tweede testdag Jerez 16-3-2009

Fernando Alonso heeft vandaag op de tweede testdag in Jerez verrassend de snelste tijd gereden. De Spaanse Renault-coureur kwam tot een tijd van 1.18.343, waarmee hij Rubens Barrichello nipt voorbleef. Derde werd Jenson Button.

Barrichello zette al vroeg met de Brawn Grand Prix-auto een snelle tijd op de klokken die ook na de lunch niet door teamgenoot Button verbeterd kon worden. Uiteindelijk was het Alonso die er in een ultieme poging nipt onderdoor ging. McLaren werkte de gehele dag weer aan het verbeteren van de downforce en Lewis Hamilton bleef op een seconde van zijn voormalige teamgenoot Alonso steken. Nico Rosberg simuleerde de racesituatie en kwam tot 123 en de langzaamste tijd van de dag.

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Alonso Renault 01:18.343 99
2 R. Barrichello Brawn GP 01:18.398 62
3 J. Button Brawn GP 01:18.892 12
4 L. Hamilton McLaren 01:19.513 85
5 N. Rosberg Williams 01:19.783 123

Blind in Oranje-selectie onder 19

Daley Blind is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar.

Dat team zal eind maart tijdens een oefenstage van een week twee oefenwedstrijden spelen. Op vrijdag 27 maart ontmoet het Servië, op 31 maart treft het Roemenië. Op de reservelijst staan nog twee Ajacieden, doelman Sergio Padt en middenvelder Rodney Sneijder, het jongere broertje van Wesley.

Oranje onder 19 word getraind door Wim van Zwam. Zijn assistenten zijn Wim Kieft en Wim Dusseldorp.

De selectie:
Doel: Leonard Nienhuis (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Mike Boelee (AZ), Jeffrey Bruma (Chelsea), Patrick van Aanholt (Chelsea), Ridney Cairo (PSV), Johnny de Vries (sc Heerenveen).

Middenveld: Kay Velda (PSV), Georginio Wijnaldum (Feyenoord), Marko Vejinovic (AZ), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Kelvin Leerdam (Feyenoord).

Aanval: Nacer Barazite (Arsenal), Serhat Koç (FC Eindhoven), Luuk de Jong (De Graafschap), Luis Pedro (Feyenoord), Luciano Narsingh (sc Heerenveen).

Vrouw vermoordt vriendin en eet haar op

Het Russische persbureau Interfax maakte vandaag een luguber nieuwtje bekend. Een vrouwelijke inwoner van Siberië is gearresteerd omdat ze haar vriendin heeft gedood, en daarna opgegeten. Begin deze maand waren de twee in de buurt van Irkoetsk aan het doorzakken toen ze ruzie kregen.

Hierop vermoordde de verdachte haar vriendin met een bijl. Vervolgens zou ze delen van het lichaam van de vrouw klaar hebben gemaakt en verorberd hebben. Het restant heeft ze gedumpt in een vuilnisbak in de buurt. De vrouw heeft alles bekend.

Staatsschuld-teller stijgt met 60k per minuut

De Nederlandse staatsschuld stijgt met 1000 euro per seconde volgens Tweede Kamer fractievoorzitter Van Geel van het CDA. Hij deed deze uitspraak op 7 maart voor de camera van de NOS. Ondanks deze vooruitzichten zijn de coalitiepartijen nog niet met een oplossing gekomen.

Als tegenactie voor dit 'treuzelen' heeft oppositiepartij D66 een teller op haar website gezet die bijhoudt hoeveel de staatsschuld gestegen is sinds de uitspraak van Van Geel begin maart. De teller staat inmiddels al boven de 800 miljoen euro. De coalitiepartijen willen 5 miljard bezuinigen maar hebben nog geen overeenstemming over de manier waarop. Ondertussen blijft de Nederlandse staatsschuld dus lekker doorstijgen...

 

staatsschuldmeter
'Vanavond al ruim over de 800 miljoen euro.'

 

Canadezen bang voor Killzone 2-posters

Killzone 2 is een enorme hit wereldwijd. De makers van de game maken dit goed duidelijk door wereldwijd reclame op te hangen van de game. Dit wordt uiteraad gedaan om de verkoopcijfers nog meer op te schroeven. Jammer genoeg is Canada een van de landen dat zo niet blij is met de reclame van Killzone 2. De intimiderende look van Visari en zijn Helghast onderdanen zouden mensen en vooral kinderen namelijk 'bang' maken.

“My kids, who come from a lot of different countries, who have to experience violence, who basically come here to seek shelter and safety, that’s the stuff they don’t need to see,” said Mirza, noting the game’s iconic “menacing head with glowing eyes”.

SCE Canada heeft aangegeven alle posters rondom scholen te verwijderen en zal in de toekomst zaken als dit voorkomen.

Zware blessure voor PSV-huurling Manco

PSV-speler Manco, die de tweede seizoenshelft op huurbasis uitkomt voor Willem II, is maandag op de training van de Tilburgers zwaargeblesseerd geraakt.

Volgens het AD liep de vleugelspeler een zware blessure op aan zijn knie. De kleine aanvaller, die bij Willem II op meer speeltijd hoopte, moest per brancard van het veld worden gedragen. In het ziekenhuis moest nader onderzoek aantonen hoe erg de blessure is van Manco.

Tot nu toe kwam Manco slechts tweemaal in actie voor de club uit Tilburg. Dit leidde tot onvrede bij PSV, die meer speelminuten wilde zien voor hun speler.

Coalitie overlegt in Catshuis over recessie

Na drie dagen van relatieve rust zijn de onderhandelaars van de drie regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie vanmiddag weer bijeen gekomen om te praten over een pakket maatregelen dat Nederland door de recessie moet slepen. De besprekingen hebben voor het eerst plaats in het Catshuis in plaats van in het torentje van premier Jan Peter Balkenende.

Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) zei bij aanvang van het overleg: "Als iedereen zijn weekeinde goed benut heeft, ben ik niet zonder optimisme." De zes onderhandelaars en onafhankelijk voorzitter Balkenende zaten afgelopen donderdag voor het laatst samen aan tafel. Toen slaagden ze er na een impasse van twee dagen in weer een tikje voortgang te boeken.

Afgelopen weekeinde hield de PvdA haar congres. Vooraf werd nog gevreesd voor moties om de aanschaf van de JSF uit te stellen, maar PvdA-leider Wouter Bos en fractievoorzitter Mariëtte Hamer vroegen en kregen het vertrouwen en de ruimte om zelf aan de onderhandelingstafel de knopen door te hakken. Het congres heeft de PvdA-top geen dictaat opgelegd, constateerde Bos tevreden.

Bezuinigingen
Maar daarmee is een akkoord nog niet binnen handbereik. De partijen zijn het nog altijd oneens over de vraag wanneer hoeveel moet worden bezuinigd. Ze zijn het wel min of meer eens over ongeveer 5 miljard euro aan extra investeringen om de economie aan te jagen.

De werkgevers zetten vandaag nieuwe druk op het coalitie-overleg. Het kabinet moet haast maken, liet voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW weten. Wientjes pleit onder meer voor uitstel van betaling van btw van een maand. Dit kan het bedrijfsleven tijdelijk voor 3,5 miljard tot 4 miljard euro verlichten. "Wij vragen niet om miljarden aan subsidies. Als ondernemingen later btw betalen, is dat niet structureel belastend voor de overheid", aldus Wientjes.


Overleg in het Catshuis  (foto: ANP)

Bloederige veldslagen in Third Soldier

[Update]
Er is zojuist een video verschenen met gameplaybeelden.

[Oorspronkelijk bericht]
De debuut trailer van Third Soldier is vanaf vandaag te zien. Deze "close combat experience" geeft je duizenden vijanden om tegen te vechten. Je kunt de ideale vechter creëren door een ongelimiteerd aantal verschillende combinaties van modifiers en power-ups.

We zullen snel meer gaan horen van deze game die ontwikkeld wordt door Diezel Power.

Nederlandse bankier zegt sorry

Hoewel Floris Deckers, bestuursvoorzitter van de Van Lanschot Bankiers, zelf nooit aan risicovolle beleggingen gedaan heeft, biedt hij wel zijn excuses aan voor het aandeel dat de banken hebben in de huidige kredietcrisis. Hij zegt sorry voor het feit dat hij gezwegen heeft, terwijl wel op de hoogte was van deze praktijken.  

Deckers betuigt zijn spijt op de opiniepagina van het NRC handelsblad. In Nederland was er nog geen bankier die op dergelijke wijze sorry heeft gezegd voor de economische malaise waar we in verkeren. Hier was veel kritiek op na een hoorzitting in de Tweede Kamer, in landen zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gebeurde dat namelijk wel. Nederlandse banken vinden dat zij minder risico's genomen hebben dan andere banken.

Deckers, die van zichzelf zegt dat hij een 'fatsoenlijke' bankier is verklaart in het NRC: "Als mij dan als bankier gevraagd wordt of ik me schuldig voel, zou ik kunnen antwoorden dat ik als bestuurder van Van Lanschot geen aanleiding zie tot schuldigheid, en dus tot verontschuldigingen. Soms probeer ik me er met een grapje vanaf te maken. Soms zeg ik dat het je verontschuldigen voor zaken waaraan je part noch deel hebt gehad, potsierlijk is. En soms zeg ik: er zijn banken geweest die de problemen hebben opgezocht, en andere die het is overkomen. Om van die laatste groep te vragen excuses te maken, lijkt me wat ver gezocht."

Even verderop biedt hij zijn excuses aan: "Maar dat ik het ongemakkelijke gevoel, dat ik daarbij had, niet breder uitgemeten heb, verwijt ik mijzelf wel en vind ik ook verwijtbaar. Dat anderen het ook niet gedaan hebben, of wellicht anders zagen, ontslaat mij niet van mijn verantwoordelijkheid. Voor het niet nemen van die verantwoordelijkheid past tenminste bescheidenheid. Maar in de huidige recessie, bij de omvang van de problemen in de bancaire sector, en van iemand die ook de rest van zijn werkzame leven met recht een fatsoenlijke bankier wil zijn, passen verontschuldigingen. Die bied ik hierbij aan."

Praat ook mee over de kredietcrisis in het subforum. 

Hele familie te zat om auto te rijden

Een Barendrechtse familie heeft de politie van Schiedam zaterdagavond handenvol werk bezorgd. De hele familie bleek namelijk flink in de olie te zijn.

De 39-jarige bestuurder werd betrapt op het rijden met drank op. Kan iedereen overkomen, dus vroeg de politie of zijn vrouw misschien het gezin met twee kinderen naar huis zou kunnen rijden. Maar helaas, omdat ook de echtgenote van de man te veel had gedronken, mocht ook zij de wagen niet naar huis rijden.

Hierop werd de man des huizes door de politie meegenomen naar het politiebureau. Moeder mocht in de auto blijven zitten om samen met de kinderen de komst van een nuchter familielid af te wachten.

Gelukkig, even later kwam er versterking in de vorm van de oom en tante en de moeder van de zatte bestuurder. Maar ook dit drietal mocht het hulpeloze gezin niet naar huis rijden. Alle drie hadden namelijk eveneens te diep in het glaasje gekeken.

Hierop besloot de voltallige familie in actie te komen. Zij vonden het lullig dat de politie hen niet liet vertrekken, terwijl er twee kleine kinderen op de achterbank zaten. Hierop werd de oom ook meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek hij zo veel alcohol in zijn bloed te hebben, dat ter plekke zijn rijbewijs in beslag werd genomen.

Golfer uit de kleren tijdens wedstrijd

De Zweedse golfer Henrik Stenson hoopt dat hij niemand geschokt heeft met zijn actie in Florida. Zijn vorige slag belandde namelijk in een modderpoel. Om bij zijn volgende zwaai zo schoon mogelijk te blijven besloot de golfer zich te ontdoen van zijn kleding en sloeg in zijn onderbroek de bal op het droge. Hierna kleedde hij zich uiteraard weer aan.

Het was niet de eerste keer dat dit de Zweed overkwam, begin van dit jaar moest hij al eens een wedstrijd uitspelen terwijl hij onder de modder zat en geen reservekleding bij zich had. De beroemde speler Phil Mickelson reageerde eerlijk op het voorval: "Ik weet niet of ik zoiets zou durven"

"Maxwell wil weg, Milan een optie"

Als het aan Mino Raiola ligt, speelt Maxwell volgend seizoen in het shirt van AC Milan. Raiola, zaakwaarnemer van Maxwell, wil zijn speler helpen aan een nieuwe club, aangezien de Braziliaan ontevreden is bij Internazionale.

De oud-speler van Ajax komt weinig aan spelen toe bij de club van José Mourinho en wil daarom uitkijken naar een nieuwe club. Raiola vertelt tegenover Sky Sport Italia: "Ik denk dat voor Maxwell het avontuur bij Inter erop zit. Hij is de beste linksback in Europa, dus er komen altijd aanbiedingen binnen."

Een overstap naar stadsgenoot AC Milan wordt door Raiola niet uitgesloten: "Ik schrijf AC Milan niet af. Maxwell heeft nog een contract voor een jaar, maar als beide clubs eruit komen, waarom niet? Al denk ik dat een club buiten Italië simpeler te vinden is."

Man breekt in bij taekwondoleraar

Een wel heel domme inbreker dacht onlangs een grote slag te slaan in een sportschool. De man had pech, want net op dat moment werd er taekwondoles gegeven in de sporthal te Fox Point in de Amerikaanse staat Wisconsin.

De man wilde afgelopen dinsdag inbreken, maar had niet geïnformeerd wat voor lessen er zoal worden gegeven. Zo kon het gebeuren dat de arme man de baas van de sportschool tegen het lijf liep, die net bezig was met een privéles taekwondo. Taekwondoleraar David Kang hoorde namelijk gestommel in zijn kantoor, en besloot poolshoogte te nemen. Hij bedacht zich niet, maar greep de inbreker bij zijn nek en hield hem vast tot de politie kwam opdagen.

Toch wist de inbreker uit de klemmende greep te ontsnappen en zette het op een lopen. Kang wist hem echter in te halen en bij de kraag te grijpen. Ditmaal ontkwam de inbreker hem niet, zodat de man kon worden gearresteerd.

Het sfeerverslag van RedemptioN

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user RedemptioN het duel tussen MSV Duisburg en SC Freiburg. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een voetbalwedstrijd.

Het is zondag 15 maart 2009. Voor de derde keer ga ik naar een voetbalwedstrijd in Duitsland. Na eerst Eintracht Frankfurt te hebben bezocht in het prachtige Commerzbank Arena en vervolgens naar Fortuna Düsseldorf te zijn geweest (die ondanks dat ze in de derde divisie spelen, wel in de grote LTU arena aantreden) was het nu tijd voor een korte trip naar Duisburg. De lokale MSV speelt zondag om 14:00 een zeer belangrijke wedstrijd, want op het moment van schrijven is er nog steeds de mogelijkheid om weer terug te promoveren naar de Bundesliga. De tegenstander van zondag is echter wel de huidige nummer 1; SC Freiburg.

Ik sta redelijk vroeg op om nog even alle voorbereidingen te treffen en om 11 uur vertrekken we vanuit Arnhem richting Duisburg. We hebben kaartjes gereserveerd op de staantribune, dus vroeg aanwezig zijn is een must, anders sta je in de hoeken van het stadion. We komen rond een uur of twaalf veilig aan in Duisburg en ook dichtbij het stadion is parkeren gewoon gratis. We lopen rustig richting het stadion van De Zebra’s, zoals MSV Duisburg ook heet, en de drukte rond dit tijdstip voorspeld al een goed gevuld stadion. Al toeterend horen we een Volkswagen Van aan komen rijden die zwart rood gekleurd is: een groep fans van Freiburg. Waar in Nederland de VW compleet zou worden afgebroken, gebeurt er hier helemaal niets. Iedereen kijkt om, lacht en loopt vervolgens weer lekker rustig verder richting het stadion. Even snel nog een foto nemen van de hoofdtribune, om vervolgens snel de kaartjes op te halen die netjes klaar lagen. Voor negen euro op de staantribune kan je nog eens naar een wedstrijd gaan.

Mijn zwager en ik kopen nog snel een mooie sjaal en gaan dan snel naar binnen waar we nog een veel te dure cola kopen van een voor ons onbekend merk, maar dat kan je verwachten. Het stadion is anderhalf uur voor de wedstrijd aan de fan-kant van Duisburg toch al redelijk gevuld. Snel lopen we naar een goede plek bij een reling en we drinken rustig de cola op. Ongelofelijk om te zien dat zelfs het hele supportersvak van Freiburg vol zit. Wat ook opvallend is, is het aantal vrouwen wat er in Duitsland naar het voetbal gaat. Het is in ieder geval duidelijk dat voetbal in Duitsland toch een stuk meer leeft dan in Nederland. Het stadion zelf is een mooie voetbaltempel die helemaal in het teken staat van MSV Duisburg, met de stoelen in het donkerblauw en de clubnaam met de traditionele witte kleur hier tussenin verwerkt.

De spelers van Freiburg lopen inmiddels warm en de keeper van Duisburg staat ook al op het veld. Opeens begint de complete staantribune daarboven te klappen. Het grote scherm laat de catacomben zien en de spelers komen het veld op om warm te lopen. De sfeer zit er in ieder geval al goed in!

Vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd wordt het eerste clublied door de stadionspeakers ingeleid. Iedere supporter op de tribunes pakt zijn sjaaltje en begint er heftig mee te zwaaien, zo ook de vriendelijke opa voor ons die echter niet snapt hoe die de sjaal moet vast houden op dat moment. Iedereen zingt mee en je zou eigenlijk tussen de supporters moeten staan om te voelen hoe geweldig het is wanneer het hele stadion mee zingt. Na het eerste inleidende clublied komt kort voor de aftrap het echte clublied van De Zebra’s. Iedereen houdt zijn sjaal vast en zingt uit de volle borst mee. De spelers komen op en ondanks dat het lied al een minuut is afgelopen, wordt het nog twee keer voltallig mee gezongen voordat iedereen begint te klappen voor de spelers. Ook hier hebben de supporters weer een groot aantal mooie vlaggen mee genomen. In totaal zijn er 18.000 van de ruim 26.000 plaatsen bezet.

De wedstrijd begint. Freiburg begint zeer sterk en dwingt in de eerste tien minuten toch al flink wat kansen af. De Zebra’s weten het evenwicht in de wedstrijd te herpakken en wat ontstaat is een heerlijke eerste helft met harde overtredingen en een groot aantal kansen. De hele eerste helft door blijven de supporters van Duisburg hartstochtelijk zingen wat verder gaat dan de gebruikelijke "Olé Olé" en "Forza Club". Het blijft tot de rust 0-0, maar het is duidelijk dat de wedstrijd niet zonder doelpunt kan blijven.

Tijdens de rust hangen we rustig tegen de reling en zien we twee families het tegen elkaar opnemen in een penalty shoot-out. Redelijk standaard bij wedstrijden en verder dus niet heel erg bijzonder. We besloten om maar geen eten of drinken te halen, want dan zouden we de mooie plekken natuurlijk kwijt zijn.

De spelers komen eindelijk op voor de tweede helft en nu speelden De Zebra’s richting de fanatieke supporters. Een mooie tweede helft stond op ons te wachten. De wedstrijd begon zoals het bij de eerste helft geëindigd was. De kansen bleven op en neer gaan en het was wachten op het eerste doelpunt. In totaal zijn er rond de twintig corners in de wedstrijd geweest, maar hier is niet één doelpunt uit voortgekomen. De wedstrijd vorderde en tussenstanden van andere wedstrijden werden op het grote scherm getoond; de nummer twee Greuther Fürth, en dus directe concurrent van MSV kwam 2-1 achter tegen VfL Osnabrück. Het hele publiek ging nog extra achter De Zebra’s staan en de spanning werd alsmaar groter. Kansen bleven komen, maar het doelpunt bleef nog steeds achterwege, toen werd het 3-1, 4-1 en zelfs 5-1 voor VfL Osnabrück. Dit was hét moment voor MSV om hun slag te slaan. In de 78ste minuut viel dan ook eindelijk de bevrijdende 1-0. Iedereen in het stadion ging los. Toen in de 83ste minuut ook nog eens de 2-0 viel, kon de dag niet meer stuk. In de laatste tien minuten was MSV veel te sterk voor Freiburg en het had zelfs nog in 4-0 kunnen eindigen, maar de 2-0 was uiteindelijk een terechte uitslag voor een mooie goede voetbalpot.

Waar in Nederland het halve stadion vlak voor het einde leeg loopt, blijft in Duitsland iedereen tot het einde van de wedstrijd zitten. Als de thuisploeg dan ook nog een gewonnen heeft, blijft bijna iedere supporter zitten, zo ook zondag. Met veel gezang en geklap komen de spelers uiteindelijk naar de tribune toegelopen. Ze bedanken iedereen voor hun steun en gaan vervolgens op het gras zitten. De coach van het team zat er nog niet bij en zijn naam werd hardop gescandeerd en uiteindelijk kwam ook hij aanlopen. Toen iedere speler uiteindelijk zat, ging een groot gedeelte van de staantribune ook zitten. Één supporter leidt vervolgens het gezang in en iedereen op de tribune en alle spelers op het veld vieren feest! Een geweldig einde van een goede voetbalpot en een zeer geslaagde dag.

Op de terug weg naar de auto zien we wederom iets wat uniek is en wat in Duitsland gewoon kan. Alle supporters, van zowel de thuis als uit ploeg lopen door elkaar zonder dat iemand ook maar provocerend gedrag vertoond. Ondanks al het bier wat door de supporters gedronken wordt, blijft de sfeer buiten het stadion heerlijk. Aangekomen bij de auto stappen we rustig in en binnen twee minuten zitten we zonder verkeersproblemen weer op de snelweg. Duits voetbal heeft mijn hart in ieder geval gestolen.

Liverpool wil niet op 15 april voetballen

Op 15 april is het twintig jaar geleden dat de Hillsborough-ramp gebeurde. Vandaar dat Liverpool een verzoek bij de UEFA heeft ingediend om op die dag niet ingepland te worden voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League.

Michel Platini wil er een stokje voor steken om Liverpool op die datum te laten spelen. "We zijn ons bewust van het grote belang van de datum 15 april voor Liverpool en zijn supporters", laat de UEFA-voorzitter weten. "We hebben al een tijdje contact met Liverpool over deze zaak en begrijpen de gevoelens van de club. Dat het een twintigjarige herdenking betreft, is een extra reden er rekening mee te houden."

Op 15 april 1989 stond de halve finale van de FA Cup tussen Nottingham Forrest en Liverpool op het programma. In het gedrang op de tribunes kwamen bij de ramp in het Hillsborough-stadion 96 Liverpool-supporters om het leven.

FOK!radio: Moderators van de Telegraaf in FOK!radio

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Scheldkanonnades, doodsverwensingen en FiPo's zijn niet alleen een probleem van FOK!. Ook bij grote nieuwssites als de Telegraaf is er een mogelijkheid om te reageren en dus ook om ellende als comment te plaatsen. Het bedrijf Novia Facts uit Almere zorgt voor de moderatie van de websites van de Telegraaf. Hoe gaan zij te werk? Wat komen zij zoal tegen en vooral: wat vinden ze van de moderatie op FOK! We gaan het aan ze vragen, want ze zijn live in de uitzending van FOK!radio. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Hoe vind jij de moderatie op FOK!? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Van Nuongirl horen we de update van FOK!sport. Natuurlijk horen we ook weer al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy en de PR-update van BrandX.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

CDA dolblij met christelijk lied Toppers

Het CDA is helemaal in zijn sas met het lied dat de Toppers gaan zingen op het Eurovisie Songfestival. Volgens het gemeenteraadslid Brenda van der Drift van de relipartij in Maassluis bevat het lied 'Shine', dat geschreven is door Gordon, een blijde boodschap van de Heer.

In het tijdschrift van de Andreas-, Petrus- en Paulusparochie heeft Van der Drift een vrije vertaling geplaatst van het bewuste lied. 'Dus het enige dat we moeten doen, is liefhebben degenen die we haten. Het zal onze duisternis in licht veranderen, het zal ieders licht ontsteken', zo luidt haar vertaling.

"Wat u ook mag vinden van de ‘Toppers’ in hun glitterpakjes, dat zij deze boodschap aan een miljoenenpubliek gaan brengen, vind ik helemaal toppie!", aldus het CDA-gemeenteraadslid.


Weer eens wat anders dan al het gescheld en gevloek van de hedendaagse muziek

Concert: Maria Mena in Tivoli

Maandag jongstleden stond de Noorse Maria Mena op de Utrechtse planken van Tivoli voor haar voorlopig laatste show in Nederland. Nu klinkt dat een stuk definitiever dan dat het in werkelijkheid is aangezien ze over een paar maanden alweer op Pinkpop staat. Ze last nu een tijdelijke break in voordat het festivalseizoen gaat beginnen. In Tivoli was er niet heel veel van te merken dat ze toe was aan een pauze. Eén opmerking over het feit dat de hele band familie, vrienden en geliefden wel erg begon te missen maakte ze. Maar voor meer dan anderhalf uur was ze erg enthousiast en redelijk praatgraag, zoals we wel van haar gewend zijn.

'Rijkaard moet nieuwe trainer Chelsea worden'

Frank Arnesen zal volgens The People de nieuwe technisch directeur van Chelsea worden. De eerste taak van het huidige hoofd van de scouting en de jeugd wordt een nieuwe trainer vinden als vervanger van Guus Hiddink.

Interim-trainer Hiddink zou hebben laten weten dat hij na 30 mei alleen nog maar bondscoach van Rusland zal zijn. Ballack en Cech hebben in de pers de Achterhoeker gevraagd om te blijven, maar Hiddink blijft maar tot het einde van het seizoen in Londen. Arnesen zal, als nieuwe technisch directeur, een belangrijke stem hebben in de keuze voor de nieuwe trainer van de Blues. De voorkeur van de Deen zou uitgaan naar Frank Rijkaard.

Rijkaard was tot het einde van vorig seizoen werkzaam bij FC Barcelona en geniet nu van een sabbatical. Als tweede keus wordt Ancelotti, die momenteel trainer van AC Milan is, genoemd.

Star Wars: The Old Republic video toont verhaal en setting

Bioware en Lucasarts zijn samen hard bezig met een MMO die zich af gaat spelen in het universum van Star Wars. Deze MMO, Star Wars: The Old Republic genaamd, moet spelers het klassieke Star Wars gevoel geven en tegelijkertijd het verhaal verbreden. Vandaag hebben we een nieuwe video van Star Wars: The Old Republic waarin het verhaal en de setting centraal staan. Star Wars: The Old Republic zal exclusief verschijnen op de PC, wanneer dit zal zijn is nog niet bekend.

Gras groeit alleen op de PlayStation 3

In onze review waarin het spel Flower 82% scoorde, werd al aangegeven dat het gras "beeldschoon" te noemen is.

In een interview stelt Kellee Santiago, co-oprichter en directrice van ThatGameCompany dat het gras-systeem de PS3 200.000 blaadjes tegelijk laat renderen, waardoor de speler het gevoel krijgt dat de wind er doorheen blaast.

Een vriend van Kellee vroeg haar hoe ze het voor elkaar had gekregen om de schijn te wekken dat er zoveel blaadjes zijn. Zij moest hem teleurstellen en zeggen dat ze dit voor elkaar hadden gekregen op de SPUs (Synergistic Processing Units) op de Cell-processor van de PlayStation. Hierdoor is het wel onmogelijk dat de game er op een ander systeem hetzelfde uitziet, maar dat is één van de voordelen van het exclusief ontwikkelen voor één systeem, aldus Kellee Santiago.Veel gras!

Co-op actie in Army of Two: The 40th Day screenshots

Vorige week heeft EA Montreal aangekondigd dat er hard gewerkt wordt aan het vervolg van Army of Two, die gaat verschijnen onder de naam Army of Two: The 40th Day. Co-op staat in deze game wederom voorop.

Army of Two: The 40th day neemt ons mee naar Shanghai dat wordt getroffen door een ramp van epische proporties en Rios en Salem zitten uiteraard midden in de ellende.Het bericht werd vergezeld door een screenshot en vandaag doen we daar eens fijntjes vijf nieuwe screenshots bij.


Grafisch Lyceum Rotterdam ook bedreigd

Ook bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam laat het bloedbad dat Tim K. aanrichtte, zijn sporen na. Gisteren werden op een Amerikaanse website bedreigingen ontdekt die tegen de school gericht waren. De politie is nog bezig met het onderzoek naar hoe serieus deze dreigementen genomen moeten worden. Ondertussen surveilleren agenten op de drie locaties van het Grafisch Lyceum. 

De dreigementen komen overeen met dreigementen die vorige week in Duitsland zijn geuit. Na het incident in Winnenden zijn daar tientallen scholen bedreigd. In Breda werd een man van 18 jaar opgepakt nadat hij, ook via internet, had gedreigd op een school aldaar een bloedbad aan te richten. 

Zowel de leerlingen als de leerkrachten van het Grafisch Lyceum zijn op de hoogte gesteld van de dreiging en de veiligheidsmaatregelen. Sommige leerlingen lijken het met een korreltje zout te nemen, getuige de reacties op de website van RTV Rijnmond. Zo schrijft een leerling: "Nou wij zitten hier dus echt doodsangsten uit! Nee hoor... er gaan alleen wel verhalen rond dat op de VMBO locatie niemand naar buiten mag en ja, het stikt hier van de politie. Nu maar hopen dat er een of andere zieke gast leuk probeert te zijn en het heeft gepost als een grap... zo niet? dan is dit mijn laatste berichtje! MAMA IK HOU VAN JE!"

Een andere leerling doet er wat lacherig over: "ik zit op dit moment in de les lekker de leeraar gek te maken en te verzinnen hoe we de politie gek kunnen maken maar toch we letten wel op dalijk gebeurt er iets en we houden veel discussie wat wel jammer is dat ik en mijn klas tot 5 uur blijven als het vrijdag was geweest stonden wij nu half 2 buiten maar ik denk niet dat het eeen grap is eigelyk ook al doen we zo wel."

Op dit moment is nog niet bekend hoe lang de politie op de scholen wil blijven surveilleren. 

Met dank aan V. voor de submit

Proef met treinkaartjes kopen via internet

Treinreizigers kunnen bij wijze van proef sinds vandaag bij de NS treinkaartjes kopen via internet. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gezegd. Aan het eind van de middag waren al honderden kaartjes online aangeschaft.

Het gaat om enkele reizen, retourtjes, dagkaarten en railrunners. De NS houdt de proef, omdat uit onderzoek onder de gebruikers van de reisplanner bleek dat de overgrote meerderheid (82 procent) veel voelde voor online kaartverkoop. De NS hoopt door de nieuwe dienst meer kaartjes te verkopen.

"Het is voor reizigers comfortabeler een kaartje vanuit huis te kopen", aldus de woordvoerder. Bovendien denkt de NS door de kaartverkoop via internet nieuw aanbod te creëren.

Resident Evil 5 klopt Wii Fit in het Verenigd Koninkrijk

Het is weer tijd voor de softwarecharts van het Verenigd Koninkrijk. Vorige week kwam Resident Evil 5 uit voor de Xbox 360 en Playstation 3. De game gaat als een warm broodje over de toonbank en komt dan ook meteen binnen op één. Resident Evil 5 stoot daarmee Wii Fit van de eerste plek. Hieronder de top tien op een rij en daaronder de gehele top 40.

1. Resident Evil 5
2. Wii Fit
3. HAWX
4. Professor Layton
5. Killzone 2
6. FIFA 09
7. Call of Duty: World at War
8. Empire: Total War
9. Halo Wars
10. Mario & Sonic at the Olympic GamesMadonna wil nog een kind uit Malawi

Madonna overweegt om nog een kind te adopteren uit het Afrikaanse land Malawi. Dat zei de ster in reactie op vragen van een lokale krant.

In 2006 haalden Madonna en haar echtgenoot Guy Ritchie de destijds 13 maanden oude David Banda uit een weeshuis in zijn straatarme thuisland. Rond die adoptie ontstond nogal wat commotie.

Volgens critici negeerden de autoriteiten speciaal voor Madonna een wet die het buitenlanders verbiedt kinderen uit Malawi te adopteren.

"Veel mensen, vooral vrienden uit Malawi, zeggen dat David een broertje of zusje uit zijn vaderland zou moeten hebben. Ik overweeg dat, maar wil daar alleen op ingaan met steun van de overheid en bevolking", aldus de Amerikaanse zangeres.

Vorig jaar keurde een rechtbank in Malawi de adoptie van David officieel goed. De ster belooft dat haar scheiding van regisseur Guy Ritchie niet betekent dat de kinderen van het stel een van beide ouders moeten missen. "Ik geloof sterk in het begrip familie. Dus alles gaat op heel vriendelijke voet. We zijn het erover eens dat onze kinderen altijd een sterke connectie moeten hebben met alletwee de ouders."

Madonna wil nog een kind uit Malawi  (foto: ANP)

Onderzoek tegen vader schutter Winnenden

Tegen de vader van de 17-jarige schutter van Winnenden is een onderzoek geopend wegens dood door schuld. Dat maakte een woordvoerster van de politie vandaag bekend.

De vader had het wapen waarmee zijn zoon Tim vijftien mensen en zichzelf doodschoot, tegen de voorschriften in bewaard in zijn slaapkamer. Ook had hij thuis 4600 kogels opgeslagen. De man had het wapen in een kluis moeten leggen. Hij bewaart zijn andere veertien wapens wel in een safe.

Tim Kretschmer schoot vorige week woensdag in zijn voormalige school negen scholieren en drie docenten dood. Op zijn vlucht vermoordde hij nog drie mensen, om vervolgens de hand aan zichzelf te slaan.

Onderzoek tegen vader schutter Winnenden  (foto: ANP)

Huntelaar elke dag gelukkiger in Madrid

Klaas Jan Huntelaar begint zich steeds meer op zijn gemak te voelen bij Real Madrid. Met zijn vijfde en zesde treffer voor De Koninklijke was de Nederlandse goaltjesdief afgelopen weekend belangrijk in de met 2-5 gewonnen wedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Voor Huntelaar gaat alles derhalve even over rozen. "Ik voel me goed bij Real. Elke dag ben ik gelukkiger met het leven hier", zegt de spits maandag in Marca. Real en de Nederlander kunnen zich sinds afgelopen dinsdag volledig richten op de Spaanse competitie. Het avontuur in de Champions League kende met een 4-0 nederlaag tegen Liverpool een ontluisterend einde voor de Koninklijke.

Huntelaar, die niet speelgerechtigd was voor de Madrilenen, keek in Spanje machteloos toe hoe zijn ploeggenoten van de mat werden gespeeld in Engeland. Door de zware nederlaag stond de selectie van Real onder grote druk. Huntelaar: "We wisten dat we niet mochten falen na het verlies tegen Liverpool. De Primera División is de enige competitie die dit jaar nog over is voor ons en we moeten er alles aan doen om de titel te winnen."

Telstar houdt zes contractspelers over

De selectie van Telstar voor komend seizoen is nog maar karig bezet. De club heeft slechts zes spelers met een doorlopend contract.

De overige selectiespelers van de periodekampioen uit de Jupiler League krijgen aan het eind van deze maand allemaal een formele ontslagbrief. Mogelijk zal Telstar daarna nog wel met enkele spelers gaan onderhandelen over een nieuw contract. Dit is afhankelijk van de gesprekken die men voert met AZ. De Alkmaarders werken samen met Telstar en verhuren al diverse spelers aan die club. Telstar hoopt dit komend seizoen weer te doen.

In de huidige selectie hebben alleen Anthony Correia, Koen Stam, Benito Olenski, Frank Korpershoek, Touvarno Pinas en topschutter Glynor Plet een doorlopend contract.

Veel actie in trailer Alpha Protocol

Er is zojuist een nieuwe trailer verschenen van de RPG Alpha Protocol. In de trailer zien we heel veel actie en uiteraard de bijbehorende RPG elementjes. Alpha Protocol moet ergens rond Q3 2009 uitkomen voor de Xbox 360, PS3 en de PC.


Loyaliteit kent zijn prijs, niemand weet dit beter dan Michael Thorton, een getalenteerde jonge geheim agent, verstoten door zijn regering. Nu is er een klein probleem, en dat is dat Thorton de enige is met de kennis om een op handen zijnde internationale crisis te voorkomen. Om dit te doen gebeuren moet Thorton zich afsluiten van de mensen die hij zwoor te beschermen. Elke keuze die hij maakt tijdens de game zal het spelverloop en zijn karakter beïnvloeden. Al zijn beslissingen hebben invloed op het lot van de wereld.

Drie keer rood in één wedstrijd

Stefan Vermeulen kan een flinke schorsing tegemoet zien. De speler van amateurclub VVGZ uit Zwijndrecht ontving tijdens het duel tegen Rijsoord (2-0) maar liefst drie keer een rode kaart.

Vermeulen ontving de eerste rode prent na een smerige overtreding op de achillespees van tegenstander Rutger van Dijk. Vervolgens vond hij het nodig om de aanvoerder van Rijsoord, Jacco van Pelt, een kopstoot te geven. Hij zat op het moment van het incident in de dug-out. Tot slot werden twee bestuursleden van Rijsoord door Vermeulen uitgescholden, wat hem de derde rode kaart opleverde.

Voor VVGZ was het al een rampzalige wedstrijd. Na 25 minuten wedstrijd stond de eersteklasser nog met tien spelers op het veld, nadat Marius Bal een charge op Raymond Smit had uitgevoerd. Bovendien zat de coach van VVGZ niet meer op de bank. Hij werd door arbiter Van de Ketterij weggestuurd.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Peking zet Vogelnest te koop

China wil af van het futuristische olympisch stadion, bijgenaamd het vogelnest. Het stadion is daarom te koop gezet. Geïnteresseerden moeten wel een grote zak met geld meenemen, want de verkoop het bouwwerk moet 500 miljoen dollar opbrengen.

Een topman van CITIC, het concern dat nu voor de exploitatie van het stadion zorgt, zegt dat een toekomstige eigenaar prima geld kan verdienen aan het stadion dat plaats biedt aan 91.000 mensen. Toerisme en (sport)evenementen zouden de grootste bron van inkomsten kunnen zijn. "De meeste stadions in de wereld zijn niet winstgevend te maken. Maar in China ligt dat anders. Wij zijn met velen en de stadions in Peking liggen in dichtbevolkte gebieden. Dat biedt mogelijkheden voor exploitanten."

BMW Sauber kan met KERS racen

Het Formule 1-team van BMW Sauber heeft aangegeven dat het Kinetic Energy Recovery System ver genoeg ontwikkeld is om er mee te gaan racen. Het is echter onduidelijk of de renstal ook direct vanaf de start van het seizoen het systeem in wil gaan zetten.

Teambaas Mario Theissen zegt dat per race bekeken zal worden of het nadeel van het extra gewicht van het systeem opweegt tegen de voordelen. "Met het systeem hebben we gedurende 6,6 seconden per ronde 82 PK extra. Aan de andere kant staat dat het systeem extra gewicht aan de auto toevoegt en de balans en bandenslijtage anders maakt. Dit moeten we telkens per coureur en per circuit bekijken."

BMW heeft de introductie van KERS de afgelopen jaren gesteund en Theissen is dan ook blij met de door het team geboekte progressie. "Het terugwinnen van de remenergie betekent het betreden van een heel nieuw terrein in de Formule 1. Dit was een grote uitdaging; eentje die wij met veel inzet en doorzettingsvermogen opgepakt hebben."

Als ik zie wat we allemaal in korte tijd bereikt hebben, dan is dat erg indrukwekkend. Op dit gebied heeft de Formule 1 de handschoen van het versnellen van de technologische ontwikkelingen voor de toekomstige straatauto's opgepakt," aldus Theissen.

Scarponi nieuwe leider in Tirreno-Adriatico

Michele Scarponi mag zich de nieuwe leider in de Tirreno-Adriatico noemen. De renner van Team Diquigiovanni kwam in de zesde etappe van de rittenkoers als eerste over de finish. Stefano Garzelli en Ivan Basso completeerden de top drie.

Scarponi, Garzelli, Basso en Vicenzo Nibali openden op de Sasso Tetto de aanval op Andreas Klöden, die in het algemeen klassement aan de leiding ging. Na het passeren van de top had het kwartet al een aardig gaatje geslagen, wat men steeds verder wist uit te bouwen.

Op tien kilometer voor de finish werd Egoi Martinez, die tot dan toe alleen op kop reed, ingehaald door het kwartet. Nibali kon het tempo uiteindelijk niet meer bijhouden en moest afhaken. De overgebleven drie renners reden gezamenlijk naar de finish, waar Scarponi uiteindelijk de snelste in de sprint was.

Drie keer rood voor amateur

Stefan Vermeulen kan een flinke schorsing tegemoet zien. De speler van amateurclub VVGZ uit Zwijndrecht ontving tijdens het duel tegen Rijsoord (2-0) maar liefst drie keer een rode kaart.

Vermeulen ontving de eerste rode prent na een smerige overtreding op de achillespees van tegenstander Rutger van Dijk. Vervolgens vond hij het nodig om de aanvoerder van Rijsoord, Jacco van Pelt, een kopstoot te geven. Hij zat op het moment van het incident in de dug-out. Tot slot werden twee bestuursleden van Rijsoord door Vermeulen uitgescholden, wat hem de derde rode kaart opleverde.

Voor VVGZ was het al een rampzalige wedstrijd. Na 25 minuten wedstrijd stond de eersteklasser nog met tien spelers op het veld, nadat Marius Bal een charge op Raymond Smit had uitgevoerd. Bovendien zat de coach van VVGZ niet meer op de bank. Hij werd door arbiter Van de Ketterij weggestuurd.

Klose wekenlang uitgeschakeld

Het is nog maar de vraag of Miroslav Klose dit seizoen nog aan voetballen toe komt. De aanvaller van Bayern München ondergaat namelijk een enkeloperatie en is naar verwachting zes tot acht weken uit de roulatie.

Klose viel afgelopen zondag, tijdens het gewonnen duel tegen VfL Bochum (0-3), uit met een gekwetste enkel. Het is in elk geval zeker dat Die Rekordmeister de 30-jarige speler gaat missen. Dit seizoen trof hij al tien keer doel in de Bundesliga en maakte daarnaast zeven treffers in de Champions League.

De blessure van Klose komt trainer Jürgen Klinsmann in elk geval heel slecht uit. Twee andere aanvallers van Bayern München, Luca Toni en Franck Ribéry, zijn nog niet hersteld van hun kwetsuren. Hierdoor zal de oefenmeester flink moeten gaan puzzelen.

'Honderden klachten agressie tegen buschauffeurs'

Het meldpunt voor agressie tegen buschauffeurs van FNV Bondgenoten heeft de afgelopen week "honderden klachten" ontvangen. Dat heeft een woordvoerder vandaag gezegd.

De zegsman kon nog niet zeggen om hoeveel klachten het precies gaat. De meldingen die telefonisch binnen zijn gekomen moeten nog worden verwerkt.

FNV Bondgenoten stelde vorige week een meldpunt in waar buschauffeurs gevallen van geweld, intimidatie en agressie in de bus konden melden. Het meldpunt maakt deel uit van een actie om de veiligheid op bussen te verbeteren. De ervaringen van de buschauffeurs worden 30 maart in een zwartboek gepresenteerd.

Buschauffeurs regelmatig het haasje (foto: ANP)

Holleeder weet niet waarom hij de schuld krijgt

Willem Holleeder weet niet waarom hij nu juist als de man achter het afpersen van de vermoorde vastgoedhandelaar Kees Houtman wordt afgeschilderd. Dat vertelde hij vandaag op een vraag van een van de rechters over wat voor motieven de getuigen zouden hebben gehad om hem 'onterecht' te beschuldigen.

Het gerechtshof in Amsterdam behandelde de vermeende afpersing van Houtman in het hoger beroep van het afpersingsproces dat tegen Holleeder en zijn medeverdachten loopt. Daarin kwamen onder meer de verklaringen van de vrouw en dochter van Houtman en van de inmiddels ook geliquideerde cafébaas Thomas van der Bijl aan bod.

Volgens Van der Bijl en Maria Houtman (weduwe van de in 2005 geliquideerde Kees Houtman) stond Holleeder 'aan de overkant' toen de vastgoedhandelaar werd bedreigd door twee andere verdachten. "Het is gewoon niet zo", aldus Holleeder. "Ik weet niet wat er aan de hand is. Het komt misschien omdat ik sinds 2002 in media veel genoemd ben dat ik afgeperst zou hebben. Maar dat is niet zo. Ik had gewoon een vriendschappelijke band met Houtman. Ik kende Kees al vanaf mijn brommertijd."

Holleeder verwees even later als mogelijk motief naar het beruchte interview dat de eveneens vermoorde crimineel John Mieremet in 2002 met dagblad De Telegraaf had. Daarin beschuldigde Mieremet hem van afpersingen. Holleeder: "Daar heb ik ook heel veel last van gehad. Daarom zit ik nu hier. Daar heeft hij het ook voor gedaan. Maar ik heb Kees niet afgeperst en ik heb anderen daar ook niet toe aangezet."

Ook gaf Holleeder aan dat Van der Bijl ook bij andere kwesties heeft gezegd dat hij in de buurt was. "Onzin, ik ben bij al die gevallen er niet bij geweest. Waarom wordt klakkeloos aangenomen wat Van der Bijl heeft gezegd?"

De zaak wordt volgende week maandag voortgezet. Dan moet vanaf 13.00 uur voormalig officier van justitie en huidig Tweede Kamerlid Fred Teeven getuigen. Teeven was enkele jaren geleden nog actief betrokken in het grootscheepse onderzoek naar Holleeder. Hij moet opheldering verschaffen over contacten die hij en andere opsporingsambtenaren hebben gehad met enkele getuigen.

Het gaat daarbij om drie anonieme getuigen, van wie er twee niet langer anoniem zijn: Thomas van der Bijl en Maria Houtman. De derde, wel anoniem gebleven getuige is getuige 'C'. Aan de hand van het getuigenverhoor van Teeven willen de advocaten van Holleeder onder meer controleren of aan de getuigen in kwestie door justitie toezeggingen zijn gedaan in ruil voor hun, voor Holleeder belastende verklaringen.

Brawn: "Snelheid BGP001 geen truc"

Ross Brawn heeft in een interview met het Duitse Auto Motor und Sport aangegeven dat de snelheid van de BGP001 geen truc is. In de media doken geruchten op dat de Formule 1-auto van Brawn Grand Prix onder het minimum gewicht zou zijn of weinig brandstof mee zou nemen, maar de Brit ontkent dat.

Brawn wil een goede toekomst voor het team opbouwen en daar past geen truc bij. "Ik wil met sponsors een langetermijnrelatie opbouwen en geen bedrijven binnenhalen die voor een dubbeltje op de eerste rang zitten." Zelfs de grootste critici in de Formule 1 komen nu tot de conclusie dat de nieuwe auto ongeacht de afstelling echt snel is. Het verdwijnen van de mindere Honda-motor is hier mede debet aan.

Rubens Barrichello is zeer te spreken over de Mercedes-motor die het team nu gebruikt. "Het is ongelofelijk hoe soepel deze motor rijdt. Als ik accelereer, dan heb ik gevoel wat ik kan verwachten. De krachtbron is voorspelbaar en goed te beheersen."

Een muzikale dreun voor je kop

1989, of eigenlijk een jaartje eerder. Op een verjaardag had mijn broer het over een muzikant die hem hevig aansprak. Dat moest dus wel wat zijn, gezien het feit dat die broer een buitengewoon introvert tiep is en bovendien nauwelijks enthousiast te krijgen voor wat dan ook. Als hij over iets de loftrompet steekt wil ik dus best effe luisteren. Zoiets als een inkijk in de zieleroerselen van iemand met de emotionaliteit van een tuintafel. De werkelijkheid is natuurlijk anders, maar dat weet alleen zijn gezin. 

Broers binnenkort profvoetballer af

Go Ahead Eagles-verdediger Frank Broers houdt het na dit seizoen voor gezien in het betaalde voetbal. De 31-jarige Broers zal komend seizoen actief zijn voor zaterdaghoofdklasser Kozakken Boys.

Broers debuteerde in het seizoen 1997/1998 als speler van NAC Breda in het profvoetbal. Alleen in het seizoen 1999/2000, toen de Bredase club in de eerste divisie acteerde, was de verdediger basisspeler. Ook de clubs FC Emmen, Sparta-Rotterdam en VVV-Venlo staan op het CV van Broers.

Derksen bezig aan laatste seizoen

Voor Dirk-Jan Derksen zit zijn profcarrière er na dit seizoen op. De 36-jarige spits, die momenteel zijn brood verdient bij Helmond Sport, debuteerde in 1990 in het betaalde voetbal.

"Ik heb lang nagedacht, maar sta volledig achter deze beslissing", zegt Derksen op de website van Helmond Sport. "Ik heb een mooie loopbaan als betaald voetballer gehad en ben trots op wat ik hierin bereikt hebt. Ik hoop dat ik mijn carrière bij Helmond Sport op waardige wijze kan afsluiten."

Sinds zijn debuut voor FC Den Bosch in 1990 speelde Derksen voor maar liefst elf verschillende clubs in het profvoetbal. De aanvaller zal vanaf 1 juli aan de slag gaan als commercieel medewerker bij VVV-Venlo, één van zijn voormalige werkgevers.

Minister legt palingvisserij voor een maand stil

De palingvisserij gaat in oktober op slot. Minister Gerda Verburg (Visserij) kondigde dat maandag aan. Als compensatie voor het verlies aan inkomsten krijgen palingvissers onder voorwaarden 700.000 euro. De financiële bijdrage is gekoppeld aan een plan om zogenoemde schieraal op weg te helpen naar de paaigronden in de Sargossozee.

Het aalbestand in Nederland is er zo slecht aan toe dat sluiting van de visserij onvermijdelijk is. Maar Verburg beperkt voorlopig de periode tot één maand. Ze wilde aanvankelijk de palingvisserij twee maanden stilleggen, en bood 400.000 euro compensatie. Palingvissers trokken daarom eind vorig jaar uit onvrede naar Den Haag.

Het nu aangepaste plan waarover Verburg woensdag met de Tweede Kamer praat, komt er op neer dat de vissers 50 ton aan schieraal - in de regel gemiddeld vijf jaar oude palingen die geslachtsrijp zijn - over barrières als gemalen en stuwen heenzetten. Op die manier kunnen schieralen ongehinderd naar de Sargossozee zwemmen. Door in oktober niet te vissen, kan volgens Verburg ongeveer 100 ton geslachtsrijpe aal naar zee trekken.

De vissers moet de handhaving zelf regelen en garanderen. Ze moeten daarvoor een plan indienen bij Verburg. Als blijkt dat het plan niet van de grond komt of onvoldoende werkt, gaat de palingvisserij alsnog voor twee maanden op slot.

De Combinatie van Beroepsvissers juicht niet over de aanpassingen. Het zit de palingvissers dwars dat er nu toch een maand niets gevangen mag worden. 'En dan uitgerekend in oktober. Dat is echt de topmaand waarin de meeste schieraal wordt gevangen. Het zou de vissers weleens 30 tot 40 procent van hun jaarinkomen kunnen schelen', stelt de zegsman van de Combinatie van Beroepsvissers.

Het geld dat Verburg daar tegenover stelt, compenseert volgens hem 'nooit de inkomsten van de topmaand oktober'. De vissers bestrijden niet dat er wat moet gebeuren om de paling er bovenop te helpen. 'Maar de cijfers die dit herstelplan onderbouwen, zijn niet goed. Doe dat huiswerk over en kijk pas dan verder. Als er hardere cijfers zijn, kun je altijd nog kijken of en hoe de visserij zou moeten veranderen.'


Foto bij: Minister legt palingvisserij voor een maand stil  (foto: DAG)

KNVB onderzoekt gedrag Arnautovic

De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat een onderzoek instellen naar het gedrag van Marko Arnautovic. Afgelopen zaterdag, tijdens en na de competitiewedstrijd tegen Willem II, ging de Oostenrijkse aanvaller van FC Twente met tegenstander Ibrahim Kargbo in de clinch.

Na de wedstrijd wilde de spits uit Oostenrijk de hand van de middenvelder van Willem II niet schudden. Kargbo: "Ik had per ongeluk op zijn teen gestaan. De scheids vertelde hem ook dat ik dat niet expres had gedaan, maar hij reageerde toch met die woorden. Ik speel nu drie jaar in Nederland, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Volgens Kargbo zei de 19-jarige Oostenrijker: "fuck off, you black nigger”.

De aanklager van de KNVB heeft zowel Arnautovic als Kargbo om een verklaring gevraagd en zij moeten allebei binnen een week reageren. Op basis van alle beschikbare informatie zal de aanklager een beslissing nemen.

Transfergeruchten week 11

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Rafael van der VaartReal MadridChelsea
Glen De BoeckCercle BruggeRC Genk
Ibrahim AfellayPSVInternazionale
Kevin KuranyiSchalke 04Lokomotiv Moskou
Moussa DembeleAZArsenal
Jerzy DudekReal MadridFeyenoord
Casio RamosPSVSparta (huur)
Danny BuijsFeyenoord/ADO Den HaagNAC Breda of FC Twente
Roy Beerens sc HeerenveenAjax, Feyenoord, AZ, FC Twente of PSV
Jonathan LegearAnderlechtPSG
Luuk de JongDe Graafschapsc Heerenveen of FC Twente
Jan Vennegoor of HesslinkCelticFC Twente
David VillaValenciaManchester City
Yuri ZhirkovCSKA MoskouChelsea
Matthew AmoahNAC BredaFC Twente
Pieter-Jan MonteyneGerminal Beerschot AntwerpenSparta
Martijn MonteyneGerminal Beerschot AntwerpenSparta
Jeremain LensAZFeyenoord
Xabi AlonsoLiverpoolReal Madrid
Steven GerrardLiverpoolReal Madrid
Nemanja VidicManchester UnitedInternazionale
Jermaine JenasTottenham HotspurInternazionale
John Obi MikelChelseaInternazionale
Didier DrogbaChelseaInternazionale
Álvaro NegredoAlmeríaAZ
Miguel VelosoSporting LissabonArsenal of Bolton Wonderers
Etienne Shew-AtjonFC UtrechtIJsselmeervogels
Said BakkatiGo Ahead EaglesIJsselmeervogels

Epic zal nieuwe Unreal Engine 3 foefjes laten zien op GDC

Op de komende Game Developers Conference zal Epic achter gesloten deuren hun nieuwste toevoegingen aan de Unreal Engine 3 laten zien.

De eerste toevoeging is Unreal Lightmass, een nieuwe belichting-uitreken-unit. Deze produceert statische belichting met next-gen effecten zoals accurate zachte schaduwen, diffuse en speculaire interreflectie en color bleeding. Daarnaast is Swarm, Epics gedistribueerde computer framework geupdate zodat het uitrekenen van belichting nu tot tien keer sneller gaat.

De tweede belangrijke toevoeging is de Unreal Master Control Program, een online service architectuur die Epic ontworpen heeft voor gebruik met Gears of War 2. De service biedt ondersteuning aan aankondigingen, populatie tracking, data collectie van hardware, profielen en statistieken waarmee het mogelijk is om heatmaps en dergelijke te genereren.

Daarnaast komt Epic Games China ook met een geïntegreerde back-end voor MMO-games, en komt er ook een nieuwe content browser waarmee het stukken makkelijker moet worden om game-assets te vinden in de enorme hooistapel die games soms kunnen worden, onder andere dankzij het gebruik van thumbnail previews.

Tim Sweeney, CEO en technisch directeur van Epic had er het volgende over te zeggen:

We looked at how easy it was to search the net with Google, and find photos on Flickr, and redesigned Unreal Engine 3's content searching and tagging along those lines. The result was a productivity boon for artists and designers.


Eén van de vele games die gebruik maakt van de Unreal Engine 3

Metal Gear Solid Touch krijgt datum + screenshots

De Metal Gear Solid-reeks is al verschenen op veel platformen met veel verschillende soorten games. Het wachten is het op de eerste Metal Gear Kart, maar dat is een ander verhaal. De nieuwste game is Metal Gear Solid Touch op de iPhone en iPod Touch. Hiervan is nu een datum en een prijs bekend.

De game verschijnt op 19 maart en is te downloaden voor een bedrag van 4,99 euro. Ook zijn van de game een aantal nieuwe screenshots verschenen die je hieronder kunt zien.

House of the Dead: Overkill breekt een fucking record

Onze Nebo was al zo enthousiast over de game en wij vroegen ons al af: hoe kan dat nou?! Dat is vandaag duidelijk geworden, House of the Dead: Overkill heeft namelijk een plekje in het Guinness World Records Gamer’s Edition verworven door het vaakst fuck te zeggen in een game, namelijk 189 maal.

In de totaal nieuwe categorie van "meeste scheldwoorden in een game" wist House of the Dead: Overkill meteen de boeken in te komen door in drie uur 189 maal "fuck" te zeggen. Dit komt neer op één keer "fuck" per minuut of 3% van alle gebruikte woorden.

De categorie voor het meeste schelden bestond al voor films, muziek en televisie, media waarin het gebruik van het woordje "fuck" al stukken meer is ingeburgerd vergeleken met games. Ja, de dames en heren developers kunnen een voorbeeld nemen aan onderstaand filmpje!


En dit is pas deel één van de drie!

Scheidsrechters verdacht van omkoping

Twee Duitse toparbiters in het handbal worden in verband gebracht met een omkoopschandaal. Het tweetal, Frank Lemme en Bernd Ullrich, zou in 2006, in ruil voor geld, de uitslag van een Europacup-finale hebben gemanipuleerd. Het zou om een bedrag van 50.000 dollar gaan dat na afloop in hun bagage werd gevonden.

Vandaag zijn de twee arbiters door de Europese handbalfederatie voorlopig op non-actief gezet. Het duo zou deze week de EK-kwalificatiewedstrijd Macedonië - IJsland fluiten.

Lemme en Ullrich ontkennen de beschuldigingen, maar ze hebben wel toegegeven dat een Rus hen in 2006 heeft geprobeerd om te kopen. Ze willen echter geen naam noemen omdat ze bang zijn voor represailles.

Kruistocht tegen rommel

Op verschillende plaatsen in Utrecht duiken stickers op met de tekst 'Vies hè?'. Jaime van Kessel, een 19-jarige student mediatechnologie uit Utrecht, is een actie tegen rommel begonnen. Hij hoopt binnenkort die stickers op meer vieze plaatsen in Nederland tegen te komen.

Van Kessel ergert zich mateloos aan de rommel die mensen op straat achterlaten. 'Mensen pleuren dingen zo op straat terwijl er twee meter verderop een prullenbak staat', zegt van Kessel. Hij heeft voor zijn kruistocht de hulp van vrienden ingeroepen. Het is niet de bedoeling dat hele steden nu met die stickers behangen worden. De student hoopt hiermee te bereiken dat mensen zich bewust worden van de rommel om hen heen.

Uitgevers dwingen Sony om prijs PlayStation 3 te verlagen

Sony ligt onder druk van uitgevers om de prijs van de PlayStation 3 te verlagen, iets wat volgens analist Mike Hickey van Janco Partners Inc. binnen twee maanden zal gebeuren met $50 tot $100. Op dit moment is Sony's goedkoopste telg nog $200 duurder dan Microsofts goedkoopste Xbox 360 en $150 duurder dan Nintendo's geldprinter Wii. Doet Sony dit niet dan dreigt er een verschuiving van de investeringen die de uitgevers doen van Sony's machine richting Nintendo's wonderdoos.

Deze move is eigenlijk al begonnen, EA heeft aangekondigd zich meer te richten op de Wii, iets wat hoofd van de sportafdeling Peter Moore een logisch stap vindt want "je kunt niet de speler met de helft van de markt negeren." Ook van Activision Blizzard kwam laatst woord dat ze de Wii serieuzer gaan nemen, iets wat niet slecht is gezien hun inkomstencijfers waaruit blijkt dat de Wii 70% meer geld in het laatje brengt dan de PlayStation 3.

Sony zelf ziet de noodzaak van een prijsdaling nog niet zo in. Peter Dille, vice-president marketing namens SCEA wist het goed te verwoorden: "Everybody in the development community would love for the PS3 to be free, so they could just sell razor blades." Daarnaast ziet Sony zich gesterkt door exclusieve titels als Killzone 2 en het feit dat games steeds vaker multiplatform gaan: een game op de Xbox 360 valt relatief gemakkelijk ook op de PlayStation 3 werkend te krijgen en zorgt zo voor een relatief goedkopere game.

Hoe deze machtsstrijd zich gaat ontwikkelen zullen we de komende maanden zien.

Taliban sluiten vredesonderhandelingen uit

Een woordvoerder van de radicaalislamitische Taliban heeft vandaag bezworen dat zijn organisatie doorgaat met het plegen van aanslagen in Afghanistan totdat alle buitenlandse troepen het land hebben verlaten. Daarmee reageerde de militante moslimbeweging op geruchten dat Taliban-leider Mullah Omar bereid zou zijn tot vredesonderhandelingen.

Gisteren berichtte de Britse krant Sunday Times dat Omar had ingestemd met het sturen van Taliban-vertegenwoordigers naar een vredestop. Saudi-Arabië wil de top organiseren en financieren.

Sluiter blijft winnen

Raemon Sluiter blijft winnen bij zijn rentree op de tennisbaan. De Rotterdammer is nog een winstpartij verwijderd van het hoofdtoernooi in het Portugese Albufeira.

Sluiter won vandaag in de derde kwalificatieronde met 6-1 en 6-3 vrij eenvoudig van de Spanjaard Juan Beaus Barquin. Ook zijn eerste twee partijen in de kwalificatie won de 30-jarige Rotterdammer eenvoudig.

Sluiter maakt in Portugal zijn rentree na een afwezigheid van meer dan een jaar. Omdat hij geen officiële ATP-ranking heeft, moet hij helemaal onderaan beginnen. De future-toernooien, waaronder die van Albufeira, zitten twee niveaus's onder de ATP-Tour.

Rosicky blijft blessuregevoelig

Het is al ruim een jaar geleden dat Tomás Rosicky voor Arsenal gespeeld heeft. De middenvelder heeft alweer te kampen met blessures waardoor zijn rentree nog langer is uitgesteld. De Tsjech speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd voor de ploeg uit Londen.

De voormalige speler van Borussia Dortmund en Sparta Praag zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen niet in actie komen. De 28-jarige Rosicky speelde op 26 januari vorig jaar zijn laatste duel voor Arsenal. In dat duel tegen Newcastle United voor de FA Cup viel hij uit met een blessure dat hem tot heden aan de kant houdt. "Tomás heeft een kleine terugslag, waardoor hij er twee weken uit ligt", legde de Franse oefenmeester uit op de website van Arsenal. "We moeten blijkbaar toch voorzichtig met hem zijn. Ik verwacht dat hij over twee weken definitief aan de groepstraining mee kan gaan doen."

Contador had niets te verliezen

Alberto Contador beëindigde Parijs-Nice op de vierde palats in het algemeen klassement. In de laatste etappe, die gisteren werd verreden, probeerde de Spanjaard alles om de gele trui terug in zijn bezit te krijgen. Zijn missie faalde uiteindelijk.

Contador kwam als tweede over de finish tijdens de laatste rit van de etappekoers. "Na de voorlaatste etappe heb ik tegen mijn ploeggenoten gezegd dat ik het wilde proberen, tot aan de meet in Nice," liet de renner van Astana weten. "Ik wist dat aanvallen aan de voet van de Col de la Porte, met nog tachtig kilometer te gaan, erg moeilijk was. Maar ik had niks te verliezen en genoeg motivatie om te vechten."

Daarnaast maakte Contador ook de balans nog even op. "Ik vertrek erg content en moraal gezien voel ik me beter dan de uiteindelijke vierde plaats. Ik heb laten zien dat mijn trainingen erg goed gaan."

De Spaanse renner zal zich nu op de Ronde van Casillia y Leon gaan richten. "Ik zal daar niet met dezelfde motivatie staan als in Parijs-Nice. Daar zal ik meer aan voorbereiding denken dan aan de overwinning. We zullen wel zijn hoe de wedstrijd daar gaat, niet vergeten dat het team daar sterker zal zijn dan het team hier."

Ook leegloop bij Inter Milan

Inter Milan werd dit jaar in de Champions League uitgeschakeld door Manchester United. Dit is reden voor voorzitter Massimo Moratti om wat spelers op de transferlijst te zetten. De misgelopen inkomsten zijn de reden hiervoor.

Om compensatie te vinden voor de vroege uitschakeling in de Champions League zullen onder andere Mancini, Ricardo Quaresma, Nicolas Burdisso, David Suazo, Victor Obinna en Nelson Rivas op de transferlijst gezet worden. Ze hopen hiermee ongeveer 45 miljoen euro binnen te halen. José Mourinho moet een rapport samenstellen waarin hij spelers naar voren draagt die op deze lijst nog toegevoegd moeten worden.

Transfer Tamerus naar China dreigt af te ketsen

Het lijkt erop dat Gertjan Tamerus zijn voetballoopbaan niet gaat vervolgen in China. De aanvaller van NAC Breda leek onlangs de overstap te gaan maken naar Shaanxi Chanba.

Tamerus is echter weer teruggekeerd in Nederland en trainde gistergochtend weer mee met NAC, waar hij overbodig is en mag vertrekken. "De club was tevreden over me, maar heeft - naar het schijnt - geen geld om een buitenlander aan te trekken. Ik wacht maar af", legt Tamerus de situatie uit in BN/De Stem.

Tamerus verruilde in de zomer van 2006 Heracles Almelo voor NAC. In Breda kon hij echter nooit van grote waarde worden. Al geruime tijd is de aanvaller op zoek naar een nieuwe werkgever.

Jongen (12) randt negen kinderen aan

Een twaalfjarige Belgische jongen heeft zeker negen kinderen aangerand in het medischpedagogisch instituut in Brasschaat waar zij allen verbleven. Sommige kinderen zaten juist in de instelling vanwege seksueel misbruik. Twee weken geleden kwam het misbruik aan het licht.

Aanvankelijk deden drie kinderen hun verhaal, nadat een van hen een woedeuitbarsting kreeg toen de dader tijdens een spel te dicht bij hem kwam. Daarna is het zelfs nog tot verkrachting gekomen. Inmiddels is het aantal slachtoffers al opgelopen tot negen.

"Mijn twee zonen zaten in dezelfde leefgroep als de dader. Ze waren als beschermingsmaatregel in MPI Remi Quadens geplaatst omdat ze door hun stiefvader waren misbruikt. Na enkele maanden zag ik ze heropleven, maar plots merkte ik opnieuw terughoudendheid. Ik zag onmiddellijk dat er iets aan de hand was, maar ze wilden niet zeggen wat. Bang dat ze zouden worden gestraft, bleek achteraf," zo lieten een anonieme vader en zijn advocate optekenen.

De directie van het instituut wil niet reageren op vragen. Volgens een aantal ouders is de directie van mening dat het personeel niets kan worden verweten, zij hebben geen fouten gemaakt. De dader is inmiddels overgeplaatst naar een andere instelling en moet zich voor de jeugdrechter verantwoorden.

Hiddink: "Misschien wordt United nerveus"

Chelsea-manager Guus Hiddink was afgelopen weekend content met het feit dat Liverpool met 1-4 won van Manchester United. Hiermee is de strijd om de Engelse titel nog niet gelopen.

In tegenstelling tot United won Chelsea afgelopen weekend wel. Manchester City werd met 1-0 verslagen door de brigade van Hiddink. "We moeten nu afwachten hoe United reageert. Het is mogelijk dat ze een beetje nerveus worden", aldus de Varssevelder tegenover de BBC.

The Mancunians hebben nog wel een wedstrijd in te halen tegen Portsmouth op 22 april. "Maar het is duidelijk dat de spanning na dat onverwachte resultaat op Old Trafford terug is", vindt Hiddink. "We moeten blijven winnen om te volgen," weet Hiddink. "Op die manier blijft de spanning er tot aan het einde in, en daar zou iedereen blij mee moeten zijn."

Digitaal museum WO2 geopend

Musea en instellingen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog, hebben op internet een digitaal museum en kenniscentrum opgezet. Zij lanceerden vandaag www.wo2online.nl, een website met een zo compleet mogelijk overzicht van beschikbare en vooral betrouwbare kennis over de Tweede Wereldoorlog.

Vanuit de overheid bestond de behoefte aan een website over de oorlog met een duidelijke afzender en objectieve informatie, aldus een woordvoerster van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Vooral scholieren die een werkstuk voorbereiden over de Tweede Wereldoorlog, kunnen hier gebruik van maken. "Op internet is wel veel informatie te vinden, maar het is niet altijd duidelijk wie de afzender is."

Löw: "Ballack aanvoerder Duitsland WK 2010"

Chelsea-middenvelder Michael Ballack weet nu al zeker dat hij de aanvoerder van de Duitse nationale ploeg zal zijn tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika. De voorwaarden zijn uiteraard dat Ballack fit blijft en Duitsland zich plaatst voor het eindtoernooi.

De bondscoach van Duitsland, Joachim Löw, beloofde Ballack in Bild de aanvoerdersband. Deze uitspraak mag opmerkelijk genoemd worden, aangezien beide heren vorig jaar nog onenigheid met elkaar hadden. Ballack zei destijds dat Löw meer respect moest tonen richting de ervaren spelers.

"Het was een stevig conflict", zegt Löw over het conflict met de middenvelder van Chelsea. "Maar in het voetbal zijn er altijd conflicten en we maken allemaal fouten. Als Ballack fit is, is hij er in 2010 bij als aanvoerder."

Van Veldhoven neemt uitspraken niet terug

Roda JC-trainer Harm van Veldhoven verbaasde vrijdagavond door te beweren dat het erop lijkt dat de KNVB de club uit Kerkrade uit de Eredivisie wil hebben. Ook nu de gemoederen wat bedaard zijn, blijft Van Veldhoven achter zijn woorden staan.

"Ik heb die uitspraken niet gedaan in de emotie na een wedstrijd. Ik vind nog steeds dat de afgelopen tijd een aantal duels eigenaardig is verlopen", aldus Van Velhoven tegenover het Eindhovens Dagblad. "Dat geldt niet alleen voor ons. Bij Heerenveen-Sparta zie ik zaterdag ook een paar vreemde dingen gebeuren."

"Als je een fout maakt, geef het dan toe", gaat de oefenmeester door met zijn betoog. "We maken allemaal fouten. Tegen PSV krijgen we een strafschop tegen nadat Kah een bal in het gezicht had gekregen. Die scheidsrechter durfde zijn fout tenminste toe te geven. Maar vrijdag draaide de scheidsrechter er constant omheen."

"Van Gaal, Van Basten en Jans mogen zich wel beklagen. Als de trainer van een kleinere club het roept, staat alles op z'n kop. Maar wij moeten niet over ons heen laten lopen. Ik vond het belangrijk onze stem te laten horen. Dat heb ik nu gedaan en daarmee is het wat mij betreft gedaan."

Inzaghi maakt 300e doelpunt

Filippo Inzaghi is er zondag in geslaagd om zijn 300e doelpunt als profvoetballer te maken. Dit deed de Italiaan in het competitieduel tegen Siena (1-5), waarin hij twee keer wist te scoren.

Inzaghi maakte zijn doelpunten in de Italiaanse Serie A, de nationale beker en diverse internationale toernooien voor onder andere AC Milan, Juventus en Atalanta. Zijn allereerste doelpunt maakte de 35-jarige voetballer in 1992. Toen was Siena ook de tegenstander en kwam de Italiaan nog uit voor Leffe.

Toen het 300e doelpunt een feit was, toonde Inzaghi het aanwezige publiek een t-shirt met de tekst 300. "Dat had ik zaterdag gemaakt, ik wist dat mijn eerste goal tegen Siena was, het zou het lot zijn dat ik mijn 300ste tegen dezelfde club zou maken," liet de spits na afloop weten.

Inzaghi is overigens nog niet van plan om te stoppen met het maken van doelpunten. "Ik wil zo lang mogelijk doorgaan. Mezelf kennende zal het een zware dag worden als ik moet stoppen. Maar ik prijs me gelukkig met onze coach, die me af en toe ontziet tijdens de training. Ik ben bijna 36 en ik kan niet meer aan alles meedoen."

Aanhoudend blessureleed frustreert Cvitanich

Zijn eerste seizoen bij Ajax loopt niet helemaal van een leien dakje voor Dario Cvitanich. De spits regelmatig geplaagd door blessureleed, waardoor hij nog geen lange reeks wedstrijden heeft kunnen neerzetten.

Ook gisteren in de wedstrijd tegen De Graafschap moest Cvitanich er voortijdig af. Hamstringklachten dwongen de Argentijnse Kroaat ertoe na een uur spelen de strijd te staken. Blij van het al het blessureleed wordt Cvitanich dan ook niet. "De medische staf is aan het studeren op mijn blessures en dan vooral op de terugkerende hamstringklachten", aldus de spits in het Algemeen Dagblad.

Dat onwillige hamstrings hem in Argentinië ook al parten speelden, ontkent Cvitanich. "Ik heb er daar één keer last van gehad. Mijn eigen analyse is dat ik hier in het begin enorm heb moeten wennen aan de speelstijl. Daar heb ik ook lichamelijk last van gehad. Ik heb bij Ajax nog nooit een langere reeks van wedstrijden kunnen spelen. Elke keer als ik het gevoel heb in een ritme te komen, raak ik weer geblesseerd. Ik kan dan ook niet tevreden zijn over mijn seizoen. Ik ben wel blij dat ik vandaag heb gescoord. Het geeft moed om door te gaan."

Grote sponsor Limburgse fusieclub blijft uit

De mogelijke nieuwe fusieclub in Zuid-Limburg heeft geen grote sponsor weten te vinden, zo heeft woordvoerder Arie de Zeeuw van de stuurgroep Topvoetbal in Limburg bevestigd tegenover L1. Daar er nu een grote sponsor ontbreekt, zal de eventueel op te richten club met een lage begroting aan de slag moeten.

Momenteel worden door de stuurgroep de laatste details afgerond van het businessplan, dat later deze week openbaar gemaakt zal worden. De twee Roda-stichtingen zullen op basis van dit plan hun oordeel moeten geven over het wel of niet doorgaan van de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard.

De stuurgroep zal komende week overleg plegen met de gemeentes Kerkrade en Sittard-Geleen en de provincie Limburg. Het is de bedoeling dat de overheid een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan de sanering van de schulden van zowel Fortuna Sittard als Roda JC. De gemeente Sittard-Geleen verklaarde een tijdje geleden hier een tegenstander van te zijn.

Chinese sporters liegen over leeftijd

Een botonderzoek, dat is uitgevoerd door het sportbureau in de Chinese provincie Guangdong, heeft uitgewezen dat duizenden Chinese atleten liegen over hun leeftijd. Op deze manier hopen ze sportief voordeel te behalen.

Van de 13.000 onderzochte sporters waren er meer dan tweeduizend in werkelijkheid ouder dan hun officieel opgegeven leeftijd. Meestal twee jaar, soms zelfs zeven.

De onderzoekers namen röntgenfoto's van met name tieners en analyseerden de botstructuur. "We moeten concluderen dat atleten die liegen over hun leeftijd, kennelijk geen andere manier weten om hun concurrenten te verslaan", aldus een woordvoerder van het sportbureau.

Met het onderzoek bevestigen de onderzoekers de geruchten die al langer de ronde deden over Chinese sporters. Vorig jaar, tijdens de Olympische Spelen in Peking, werd openlijk getwijfeld aan de leeftijd van Chinese turnsters. Zij zouden in werkelijkheid juist jonger zijn dan de leeftijd die ze opgaven. Een atleet moet, om deel te mogen nemen aan de Spelen, minstens zestien jaar zijn. Die beschuldigingen werden overigens toen door de internationale gymfederatie van de hand gewezen.

Dead Space: Extraction duurt even lang als Dead Space

In een interview met het productieteam achter Dead Space: Extraction zijn wat interessante weetjes opgedoken over de game. De game zal volgens de makers geen port-versie zijn, maar echt een op zichzelf staande game die even lang zal duren als het origineel. Lees hieronder de meest opvallende stukjes van het interview.

• Dead Space Extraction will take "about as long as it took players to play through Dead Space," according to someone unnamed on EA's production team. If that's so, they're building a rail shooter (yeah, it's a rail shooter) to last a dozen hours or so. It'll be interesting to see how they do that without getting boring or repetitive.

• New areas of Aegis VII (the mining colony where the infection breaks out) and the ship Ishimura will be revealed.

• The co-op mode will allow a second player to jump in mid-session, rather than require both players to start the mission together from the beginning.

• Vague promises of new weapons, badder enemies, different bosses to battle, etc.

Rusland wil OPEC-lid worden

De Organisatie voor Petroleum-Exporterende Landen, ofwel OPEC, zinspeelde al langer op een toetreding van Rusland tot de club. Rusland, dat in totaal meer gas en olie dan Saoedi-Arabië exporteert, heeft na lange weigering aangegeven erover na te gaan denken.

De Russen willen gefaseerd toetreden, en zouden daarmee de OPEC een veel grotere economische en politieke macht geven. Zij stellen hierbij wel enkele voorwaarden. Zo wil Rusland dat de OPEC de productie drastisch omlaag schroeft zodat de prijs weer omhoog gaat. In Rusland zelf is de productie al flink gezakt, volgens de Russen door een gebrek aan nieuwe investeringen.

Een harde eis van Rusland is, dat de OPEC begint af te stappen van het handelen in dollars. Rusland stelt voor de oliehandel een mandje van verschillende valuta als de euro en de yen voor, zodat een eventuele ontwaarding van de dollar de OPEC minder hard zal raken. Het is nog niet bekend of dit plan goed valt in de VS.

De ex-Sovjetstaat is inmiddels 'permanent toeschouwer' in de OPEC. Zodra aan Ruslands eisen gehoor wordt gegeven, zal het land zo spoedig mogelijk toetreden.

Staatsloterij licht publiek voor over winkansen

De Staatsloterij gaat het publiek voorlichten over de winkansen per prijs en het uitkeringspercentage per trekking. Dat bevestigde een woordvoerder van de Staatsloterij maandag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf.

De kansspelexploitant heeft het aan de Universiteit Tilburg verbonden bedrijf Centerdata opdracht gegeven onderzoek te doen om een en ander mogelijk te maken. De bedoeling is dat het nog voor de zomer rondkomt.

De Staatsloterij wil ook dat de Postcodeloterij en de Lotto overgaan tot publicatie van winkansen en uitkeringspercentage. Met deze loterijen wordt de samenwerking gezocht.

De Staatsloterij wil opener en transparanter zijn naar het publiek, zei de woordvoerder. "Kennelijk leven er veel vragen onder het publiek en die willen wij graag beantwoorden."

De stichting Loterijverlies.nl beweert al enige tijd dat de Staatsloterij minder uitkeert dan het in haar reclameboodschappen suggereert. De stichting, een initiatief van advocatenfirma Morand Juridische Bijstand, liet zondag weten te beschikken over documenten van de Staatsloterij die dat nog eens zouden bevestigen.

De Staatsloterij zegt dat er geen direct verband is tussen 'de nieuwe openheid' en de activiteiten van Loterijverlies.nl, dat vorig jaar september een juridische procedure is gestart tegen de kansspelexploitant.

'weer niks gewonnen'  (foto: ANP)

Fritzl bekent verkrachtingen en incest

De Oostenrijker Josef Fritzl heeft vandaag tijdens zijn proces bekend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting en incest. Maar hij sprak tegen dat hij schuldig zou zijn aan moord op een pasgeboren kind van hem en zijn dochter Elisabeth. "Niet schuldig", reageerde Fritzl op deze aanklacht van het openbaar ministerie. De 73-jarige ontkende ook dat hij Elisabeth als slavin hield.

Schuldig of gedeeltelijk schuldig achtte de verdachte zich wel aan jarenlange vrijheidsberoving van zijn dochter en van meerdere kinderen die hij bij haar verwekte.

"Het is de daad van één dader, niet de misdaad van een hele plaats of een heel land", benadrukte de voorzittende rechter aan het begin van het proces. Tweehonderd journalisten zijn op de rechtszaak af gekomen. Het grootste deel van de zitting heeft achter gesloten deuren plaats om de slachtoffers te beschermen. Voor het proces in Sankt Pölten zijn uitvoerige veiligheidsmaatregelen getroffen.

Fritzl  (foto: ANP)

SEGA komt met Vancouver 2010, eerste trailer

SEGA en het IOC hadden al eerder aangekondigd de samenwerking rond de Olympische Spelen door te zetten tot de Winterspelen in Vancouver van volgend jaar. Inmiddels heeft SEGA officieel de eerste titel aangekondigd die rond die licentie zal verschijnen: het gaat hierbij, niet heel verrassend, om Vancouver 2010. Vandaag heeft Sega ook gelijk de eerste trailer vrijgegeven van het skischansspringen met welliswaar nog "work in progress"-beelden.

Vancouver 2010™ is een authentieke simulatie van diverse evenementen op de Olympische Winterspelen, die in 2010 gehouden zullen worden in Vancouver. In het spel staat de extreme snelheid van alle winterse sporten garant voor een regelmatige stoot adrenaline. Daarnaast laat de gloednieuwe uitdagingsmodus je op ongeëvenaarde wijze opgaan in het grootste sportevenement ter wereld.

[IJshockey] Tilburg wint tweede finaleduel

De Tilburg Trappers zijn er in geslaagd om het tweede duel in de play-offs om de Nederlandse ijshockeytitel, tegen HYS Den Haag, met 6-4 te winnen. Hierdoor staan beide ploegen nu weer op gelijke hoogte.

Het was vooral de afwerking van de Tilburg Trappers, dat problemen voor de Haagse formatie opleverde. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar in een aantal gevallen voorkwamen de paal en de lat een doelpunt.

In alle perioden wisten de Tilburgers telkens twee keer te scoren. Vervolgens voerde de Haagse formatie de druk op, waardoor ook zij uiteindelijk wisten te scoren. De verdediging van de Brabantse club stond echter als een huis en ook het keeperswerk van Thompson voorkwam een nederlaag.

Duiven in Kootwijkerbroek lijden aan pseudo vogelpest

Bij de duiven van een duivenmelker in Kootwijkerbroek is vorige week de Newcastle disease aangetroffen. Zeventig duiven waren inmiddels besmet, waarvan vijftig zijn overleden. De overige vogels zijn afgemaakt in overleg met de eigenaar en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Verder worden in de omgeving van de duivenmelker de omringende pluimveebedrijven geïnformeerd en gemonitord, ook worden verschillende verenigingen die te maken hebben met vogels ingelicht.

Newcastle disease is een zeer besmettelijke vogelziekte, veroorzaakt door een paramuxovirus, en wordt ook wel pseudovogelpest genoemd. Nederlandse pluimvee-telers zijn al verplicht om hun pluimvee te laten vaccineren tegen deze ziekte, eigenaren van hobbyvogels die evenementen bezoeken met hun dieren moeten ook hun vogels laten vaccineren. De ziekte is niet gevaarlijk voor mensen.

Uitslagen Italië speelronde 28

Vandaag werd in Italië de 28 speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Internazionale te sterk voor Fiorentina

Inter blijft een ruime voorsprong houden op de concurrentie in de Serie A. De koploper en regerend kampioen van Italië was zondagavond met 2-0 te sterk voor Fiorentina. Zlatan Ibrahimovic bewees maar weer eens zijn waarde voor de Nerazzurri door twee keer te scoren.

De eerste treffer van de Zweed kon al na elf minuten worden genoteerd. Daar het verschil lange tijd slechts één goal was, bleef de spanning aanwezig in San Siro. Met zijn tweede treffer maakte Ibrahimovic in de blessuretijd van de tweede helft aan alle onzekerheid een einde.

AC Milan boekt ruime zege op Siena

AC Milan heeft vanmiddag met duidelijke cijfers gewonnen van AS Siena, de nummer veertien van de Italiaanse Serie A. Door onder meer twee goals van Pato en twee van Filipop Inzaghi werd het 1-5. AS Roma ging op bezoek bij Sampdoria en hield een punt over aan dat duel.

Met de rust stond het 0-2 voor Milan. In de zevende minuut nam Milan al de leiding nadat Andrea Pirlo een strafschop benutte. Op slag van rust zorgde Inzaghi voor een verdubbeling van de score; 0-2. Tien minuten na rust maakte de Braziliaanse aanvaller er 0-3 van. Na een uur spelen deed Massimo Maccarone nog wat terug door er 1-3 van te maken. Goals van Pato en Inzaghi bepaalde de eindstand op 1-5.


Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Cagliari Genoa 0-1
Juventus Bologna 4-1
Reggina Napoli 1-1
Sampdoria AS Roma 2-2
Atalanta Torino 2-0
AC Siena AC Milan 1-5
US Palermo Lecce 5-2
Lazio Roma Chievo 0-3
Udinese Catania 1-1
Internazionale Fiorentina 2-0

Stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 28 20 6 2 66 51-21
2 Juventus 28 18 5 5 59 47-22
3 AC Milan 28 16 6 6 54 51-28
4 Genoa 28 13 9 6 48 37-27
5 Fiorentina 28 14 4 10 46 38-29
6 AS Roma 28 13 7 8 46 43-37
7 US Palermo 28 13 3 12 42 39-37
8 Lazio Roma 28 12 5 11 41 39-40
9 Cagliari 28 11 6 11 39 33-29
10 Atalanta 28 12 3 13 39 33-31
11 Napoli 28 10 6 12 36 33-33
12 Udinese 28 9 9 10 36 38-39
13 Catania 28 9 7 12 34 29-34
14 Sampdoria 28 8 9 11 33 28-35
15 AC Siena 28 8 7 13 31 23-31
16 Chievo 28 6 9 13 27 24-36
17 Bologna 28 6 8 14 26 31-46
18 Torino 28 5 9 14 24 25-42
19 Lecce 28 4 11 13 23 24-46
20 Reggina 28 3 11 14 20 22-45

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Di VaioBologna19
2IbrahimovicInternazionale17
3GilardinoFiorentina15
=MilitoGenoa15
5PatoAC Milan14

Programma volgende week:

Datum Thuis Uit
21/3CataniaLazio Roma
21/3AS RomaJuventus
22/3TorinoSampdoria
22/3FiorentinaAC Siena
22/3GenoaUdinese
22/3InternazionaleReggina
22/3ChievoUS Palermo
22/3BolognaCagliari
22/3LecceAtalanta
22/3NapoliAC Milan

Resident Evil 5 meer dan vier miljoen keer verscheept

Dat resident Evil 5 een grote hit zou gaan worden konden velen van ons al wel voorspellen. De franchise gaat al erg lang mee en met het zeer grote succes van het vorige deel waren de verwachtingen van dit deel erg hoog.

De game verscheen afgelopen vrijdag en is sinds dien al meer dan vier miljoen keer verscheept. Dit heeft Capcom bekend gemaakt. Dit betekend niet dat de game al meer dan vier miljoen keer is verkocht aan consumenten maar toch zal dit niet ver van de vier miljoen af liggen. Met dit gigantische aantal is dit de beste launch van een Resident Evil game tot nu toe.Definitief laatste seizoen Overmars

Aan het eind van dit seizoen stopt Marc Overmars definitief met betaald voetbal. Begin dit seizoen maakte de 35-jarige vleugelaanvaller, na vier jaar afwezigheid, zijn rentree in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles. Daar speelt hij op amateurbasis.

Tegenover De Stentor heeft Overmars gezegd dat hij er niet nog een seizoen aan vast wil plakken. "Dat lijkt me een kansloze zaak. Ik heb soms het idee dat mensen denken dat ik een doorstart wilde maken. Maar dat is nooit de bedoeling geweest."

Overmars is er nog niet uit of hij volgend seizoen ook actief zal zijn als bestuurslid technische zaken van Go Ahead. "Ik weet nog niet wat ik ga doen. Dat hangt echt van dit seizoen af, dat wil ik rustig bekijken. Het halen van de play-offs is wat mij betreft ook cruciaal. Dat wordt nu wel steeds lastiger als we niet winnen. Maar we hebben nog steeds wel alle kans."

Opta: bel onbekende nummers buitenland niet terug

Telecomwaakhond Opta waarschuwt consumenten onbekende buitenlandse nummers niet terug te bellen. De telecomautoriteit is getipt over mogelijk misbruik via de mobiele telefoon. Dat liet Opta vandaag weten.

Het gaat om mensen die op hun mobiel gebeld worden door Italiaanse en Griekse telefoonnummers (+39 en +30 als landcode). Daarnaast heeft Opta eerder gewaarschuwd voor het terugbellen naar 0088-nummers.

Als consumenten hun telefoon opnemen, hangt de beller snel op. Wanneer gebelde personen terugbellen, wordt een bandje gestart met het geluid van een overgaande telefoon. Zo hebben consumenten niet door dat ze bellen met een duur betaalnummer. Opta zelf kan niet tegen het misbruik optreden, omdat de telecomwaakhond dat volgens de wet alleen kan bij misbruik via Nederlandse telefoonnummers.

Opta: bel onbekende nummers buitenland niet terug  (foto: ANP)

BNN komt met nieuwe reeks Spuiten & Slikken

BNN begint zondag (23.00 uur, Nederland 3) aan een nieuwe reeks van Spuiten & Slikken. De talkshow over drugs en seks is inmiddels aan zijn achtste reeks toe, nadat de show op 10 oktober 2005 van start ging.

BNN heeft een onderzoek naar het seksgedrag van jongeren laten doen en gebruikt de "opmerkelijke" resultaten daarvan als leidraad voor de komende uitzendingen, meldde een BNN-woordvoerster vandaag.

De presentatie van het programma is opnieuw in handen van Filemon Wesselink. BN'ers op rode lopers ontkomen ook dit voorjaar niet aan de pikante vragen van het Spuiten & Slikken-team. In de eerste uitzending is het Boekenbal aan de beurt. "Heel schrijvend Nederland krijgt de vraag voorgelegd welk beest zij in bed zijn. En wie wil er nou niet weten dat Harry Mulisch voor doggystyle gaat?", zegt de BNN-woordvoerster.

'Bijna iedereen gedraagt zich weleens asociaal'

Vrijwel alle Nederlanders (95 procent) gedragen zichzelf weleens asociaal, zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Dat blijkt uit een enquête die SIRE heeft laten uitvoeren. De organisatie begint vandaag een campagne om mensen te wijzen op hun eigen asociale gedrag.

Zo praten of bellen mensen hard in openbare ruimtes (13 procent), gedragen ze zich agressief in het verkeer (11 procent) of smakken, snurken danwel boeren ze in het openbaar (9 procent).

Vier van de vijf Nederlanders zegt zich voor te kunnen stellen dat anderen zich aan hun gedrag zouden kunnen ergeren. Een kleine 20 procent is weleens daadwerkelijk door anderen aangesproken op asociaal gedrag.

Iets meer van de helft van de ondervraagden zei zich wel eens onbeschoft te gedragen in winkels. Zo zegt 35 procent wel eens snel van rij te veranderen bij de kassa, of tijdens het afrekenen te bellen met een ander (11 procent). In het openbaar vervoer zitten ze harop te bellen of houden ze met hun bagage een tweede plaats bezet. Iets meer dan 10 procent zei wel eens rommel op straat te gooien.

Weinig ondervraagden gaven aan hun hond op straat te laten poepen, terwijl uit andere onderzoeken blijkt dat hondenpoep ergernis nummer 1 is op de ranglijsten in Nederland.

Aan de enquête werkten ruim honderd mensen mee. De campagne is voor SIRE de honderdste in het bestaan van de organisatie.


'Bijna iedereen gedraagt zich weleens asociaal'  (foto: DAG)

Punch-Out!! en Pokémon Platinum komen in mei

Nintendo heeft een aantal data bekend gemaakt van games die de komende maanden in de schappen zullen verschijnen. De eerste game die we mogen verwachten is Rhythm Paradise voor de Nintendo DS. Deze ritmegame zal vanaf 1 mei te verkrijgen zijn. Een paar weken later volgt dan de nieuwe Pokémon ook voor de Nintendo DS. Vanaf 22 mei zal je Pokémon Platinum kunnen spelen, welke door zijn nieuwe WiFi-mode tot twintig spelers tegelijk samen laat spelen.

De laatste titel die we dan nog in mei mogen verwachten is de remake van de klassieke NES-titel Punch Out!!. Een exacte datum wilde Nintendo voor deze boksgame nog niet noemen, maar fans hoeven dus nog maar twee maanden te wachten. In juni komen er dan ook nog twee titels aan. Dat zijn Donkey Kong Jungle Beat in de New Play Control-serie en Walk With Me! Do You Know Your Walking Routine?. Voor de ritmegame is nog geen datum bekend, de stappenteller zal vanaf 5 juni beschikbaar zijn.


Punch Out!! verschijnt in mei

Valencia toont interesse in Biseswar

Diego Biseswar heeft er nog een optie bij als hij besluit te vertrekken bij Feyenoord. Behalve de interesse van FC Twente staat de spits nu ook in de interesse van Valencia, aldus het Algemeen Dagblad.

De 21-jarige Biseswar heeft zijn contract met Feyenoord nog niet verlengd omdat hij nog twijfelt. Een gesprek met toekomstige coach Mario Been heeft hem daarin nog niet geholpen. FC Twente heeft echter al duidelijk interesse getoond in de spits. PSV had ook interesse, maar dit zag de aanvaller zelf niet zitten.

De belangstelling voor Biseswar is opmerkelijk, aangezien aan het begin van het seizoen er geen toekomst voor de aanvaller leek te zijn in De Kuip. Hij kwam op huurbasis uit voor Heracles Almelo en De Graafschap, maar wist daar geen potten te breken. Dankzij de vele blessures bij Feyenoord wist hij zich echter in de basis te spelen.

Vlammende combat in Tekken 6 screenshots

We moeten er nog heel wat maandjes op wachten, maar wellicht keert eind dit jaar een van de oudste fighting-series terug naar de consoles. Het zesde deel in de Tekken-saga moet naast een flinke grafische upgrade ten opzichte van zijn voorgangers, de meeste speelbare characters ooit bevatten, de mogelijkheid bieden tot een hoop online vermaak en een uitgebreid tooltje om aan characters te sleutelen.

Voorlopig staat Tekken 6 gepland voor een release in het vierde kwartaal van dit jaar voor de PlayStation 3 en Xbox 360.Tomasson mist mogelijk WK-kwalificatieduels

De kans is groot dat Feyenoord het weer enige tijd zonder Jon Dahl Tomasson zal moeten doen. Tomasson moest in de 54ste minuut een wissel vragen vanwege hamstringklachten. De Deense bondscoach Morten Olsen is hierdoor ook teleurgesteld.

"Het is natuurlijk triest", aldus Olsen. "Jon was na vier maanden blessureleed pas kort terug op het veld. Hij was scherp en fit in de laatste wedstrijden."

Vandaag zal er meer duidelijkheid komen over de blessure. De Deen zal een aantal onderzoeken ondergaan om de ernst van de blessure te achterhalen. Dan zal Olsen ook duidelijkheid krijgen over de beschikbaarheid van Tomasson voor de WK-kwalificatieduels tegen Malta en Albanië

Feyenoord moet echter nog meer spelers missen. Zowel Kevin Hofland als Henk Timmer vielen voortijdig uit. Vlemmings verwacht echter geen ernstige blessures bij het duo.

Moore: "Boksgames horen tot het verleden"

Vorige week was de EA Sports Season Opener in San Francisco, daar sprak het Amerikaanse IGN kort met EA Sports baas Peter Moore. Er werd hem gevraagd welke sport hij nog graag in de EA-verzameling zou opnemen. Moore gaf als antwoord dat hij goed zou opletten wat de toekomst is van Mixed Martial Arts. Hoewel Fight Night 4 nog in ontwikkeling is, heeft boksen wat hem betreft afgedaan en moet er gekeken worden naar nieuwe markten.

We keep a very close eye on where things like Mixed Martial Arts are going. Obviously we've got Fight Night -- we're incredibly excited about Fight Night -- but boxing, for me, sadly feels like it's the past of fighting and Mixed Martial Arts feels like it's the future of fighting. So when we look at where people's attention is going, that's something we keep a very close eye on.

THQ is momenteel al bezig met de ontwikkeling van een game op basis van de Ultimate Fighting Championship-licentie. Moore zal dus waarschijnlijk goed gaan kijken naar hoe deze titel het gaat doen in de winkels.

'Vrije transfer dure Feyenoorders'

De Telegraaf meldt dat, behalve de door Michel Perridon voorgestelde salarisvermindering, er meer maatregelen op stapel staan om drastisch te bezuinigen.

Er zou worden overwogen om een aantal grootverdieners in de selectie een vrije transfer te gunnen. Op deze manier zou de salarispost kunnen worden teruggebracht zonder over de hele linie op het salaris te korten. Tim de Cler, Roy Makaay, Denny Landzaat en Kevin Hofland zouden enkele van de namen zijn die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen. De leiding van Feyenoord zou dit hebben besproken met de groep investeerders.

De algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde, heeft gezegd dat hij niet blij is met de uitspraken van Perridon over salarisvermindering in de media. Wel erkent Gudde dat er maatregelen moeten worden genomen: "We moeten met een sluitende begroting komen en daarvoor biedt de kaasschaafmethode onvoldoende soelaas. Er zullen drastische maatregelen volgen in het belang van het voortbestaan van Feyenoord. Daarvan zijn alle partijen overtuigd".

De groep investeerders wil niet dat hun geld wordt gebruikt om de schuld van 21 miljoen euro af te bouwen, iets wat Gudde begrijpt. "Begrijpelijk, die is opgebouwd in het verleden en daarvoor wensen ze niet op te draaien. Daar moet Feyenoord een oplossing voor vinden. Door middel van een sluitende begroting, betere prestaties en een paar grote transfers."

De uitspraken van afgelopen weekend van Perridon over salarisvermindering zijn verkeerd gevallen bij de selectie van de Rotterdamse club. "Contracten moeten worden gerespecteerd en bij dit soort uitspraken heeft op dit moment niemand baat. Er moet rust zijn, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op het sportieve", aldus aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoords president-commissaris Dick van Well zei gisteren overigens dat de spelers niet bang hoeven te zijn dat ze salaris moeten inleveren.

Man mishandelt ouders

In het Brabantse Etten-Leur is zondagavond een 40-jarige man op verdenking van het mishandelen van zijn ouders en op brandstichting van zijn ouderlijk huis aangehouden. De ouders waren zo mishandeld door hun zoon dat ze met een ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

De brandweer was de brand snel meester, behalve aan het ouderlijk huis is er ook schade aan een naastliggend pand. Zoonlief is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de Concordialaan gedeeltelijk afgezet.

Met dank aan WilliamBlake voor de submit.

'Hogere NHG stimuleert woningmarkt'

Uit een online-onderzoek van De Hypotheker blijkt dat de helft van de huizenbezitters de financiële mogelijkheid heeft om door te stromen naar een andere woning, als de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verhoogd van €265.000 naar €350.000. De stagnering van de huizenmarkt kan daarmee volgens de organisatie een halt worden toegeroepen.

"Als we niets doen, ontwikkelt zich een prop in de woningmarkt. Starters zien nu hun kans schoon om toch in aanmerking te komen voor een koopwoning, maar dan moeten mensen die al een koopwoning hebben wel doorstromen,", aldus directeur van De Hypotheker Bas Millenaar.

Doorstromers zoeken doorgaans een woning tussen €250.000 en €400.000, maar nemen nu niet de stap om een andere woning te zoeken. "Die hebben nu niets aan de NHG. Het kabinet mist een kans als het nu weer niets doet aan de NHG. Verhogen van het garantiebedrag is een goed ontstoppingsmiddel om de prop in de huizenmarkt weg te krijgen."

Armstrong: "Contador moet nog hoop leren "

Zaterdag, in Parijs - Nice, kwam Astana-renner Albert Contador de man met de hamer tegen. De Spanjaard kwam op ruime afstand van de winnaar binnen, maar hij had daarvoor een verklaring.

"Vandaag was ik 15 kilometer voor de finish helemaal leeg. Ik moest vanaf de start al hard werken en vergat onderweg ook te eten en drinken", aldus Contador zaterdag na afloop van de etappe. Hij eindigde uiteindelijk als 33e en moest bij de meet van zijn fiets af worden geholpen.

Lance Armstrong, ploeggenoot van Contador bij Astana, zag de etappe op tv. "Een ongelukkige dag voor Alberto. Veel talent, maar hij moet nog een hoop leren”, aldus de Amerikaan.

Honkballers uitgeschakeld

Voor de Nederlandse honkballers zit de World Baseball Classics erop. Gisteren won het team van de Verenigde Staten de eliminatiewedstrijd van de tweede ronde met 9-3 van Oranje.

De Nederlandse mannen waren niet opgewassen tegen de slagkracht van de Amerikanen. Na zes innings stond Oranje al op een hopeloze 8-0 achterstand. In de zevende inning deed het team van bondscoach Rod Delmonico nog iets terug via een rake klap van Yurendell De Caster en in de achtste sloeg Bryan Engelhardt een homerun. Maar dit was niet genoeg voor de winst.

Later deze week spelen de Verenigde Staten om een plek in de halve finales.

Aanhang verlangt naar IJzeren Rita

Trots op Nederland, de partij van Rita Verdonk, hield gisteren een meedenkdag in de Jaarbeurs in Utrecht. Doel van de bijeenkomst was het actief meedenken van burgers over het partijprogramma en de toekomst van TON. Er waren zo'n 250 mensen afgekomen op de meedenkdag, die ook kritische geluiden lieten horen. De Verdonk van de afgelopen jaren, vaak IJzeren Rita genoemd, is wat veel aanhangers weer willen zien.

"Er zijn veel dingen gebeurd binnen onze beweging, die niet hadden mogen gebeuren," zo zei Verdonk in haar toespraak. Inmiddels heeft TON nog maar één zetel over in de peilingen, waar dat er een jaar geleden nog 26 waren. "2009 is het jaar van de aanval," verklaart Verdonk.

"Eén zetel, het is om te huilen. Ze is veel te laks geweest. Ze moet lijnen uitzetten en doorvoeren. Als ze niets doet is het afgelopen. Je moet het Fortuyn-effect krijgen," zo luidt de kritiek van een van de aanwezigen. Ook Ans Hartnagel, raadslid van Leefbaar Capelle is teleurgesteld en zou IJzeren Rita graag weer terugzien om het geloof in de partij terug te krijgen. "Je wilt die verandering. Ik wil meedoen, maar het enige dat ik hier doe, is meeluisteren. Er komen goede ideeën uit de zaal, maar dan zeggen de witte mannen achter de tafel: Daar hebben we onderling al over gesproken. Daar moet ik bij een gemeentehoorzitting niet mee aankomen."

Verdonk blijft zelf in ieder geval geloven in haar kansen: "We hebben vandaag parlementaire geschiedenis geschreven. De burger heeft kunnen meedenken en invloed uitgeoefend op het programma van een politieke beweging." Ze belooft half mei met haar werkprogramma naar buiten te treden.

Kargbo: "Arnautovic noemde me black nigger"

Zaterdagavond speelde Willem II tegen FC Twente. Voor Ibrahim Kargbo was het geen prettige wedstrijd. Hij had weinig controle over de spits van Twente, Marko Arnautovic. Kargbo werd zelfs door de spits uitgescholden, althans volgens de verdediger.

Arnautovic maakte namens Twente de 0-2 en vervolgens aaide hij Kargbo over zijn hoofd. De verdediger was hier niet over te spreken. Na de wedstrijd wilde de spits uit Oostenrijk de hand van de middenvelder van Willem II niet schudden. Kargbo: "Ik had per ongeluk op zijn teen gestaan. De scheids vertelde hem ook dat ik dat niet expres had gedaan, maar hij reageerde toch met die woorden. Ik speel nu drie jaar in Nederland, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Volgens Kargbo zei de 19-jarige Oostenrijker:” fuck off, you black nigger”. Steve McClaren, de coach van Twente, heeft niet gesproken met Arnautovic maar zei wel dat hij racisme niet wil hebben in zijn team. De jonge spits ontkent de beledigingen.

Uitslagen Zondaghoofdklasse

Gisteren werd er in de Zondaghoofdklasse weer een volledig programma afgewerkt. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Hollandia - FC Omniworld 0-3
10' Saïd Saïdi Amor 0-1
26' Iry Etwi 0-2
71' Iry Etwi 0-3

65. Luke Staats (Omniworld/2x geel)

DWV - Elinkwijk 1-2
42' Mounir Raji 1-0
45' Bastin Verweij 1-1
58' Bastin Verweij 1-2

FC Hilversum - ADO'20 3-2
4' Dion Glumac 0-1
20' Joey Carolina 0-2
39' Tom Clobus 1-2
44' Tom Clobus 2-2
64' Serkan Ozturk 3-2

HBS - AFC 0-0

VVSB - Westlandia 0-2
71' Raily Ignacio 0-1
86' Raily Ignacio 0-2

Kevin Keij (VVSB)

Haaglandia - Argon 4-1
20' Nick Keizer 1-0
51' Britil Hosé 2-0
57' Jahrizinho Vale 3-0
62' Patrick Lokken 3-1
67' Mourad Mghizrat 4-1

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia173534-18
2. Haaglandia173134-28
3. Hilversum163031-27
4. Argon173031-20
5. VVSB182928-20
6. AFC152831-20
7. FC Omniworld182131-29
8. ADO'20162026-26
9. HBS182021-37
10. Hollandia151819-20
11. Elinkwijk161620-29
12. VUC141316-28
13. DWV17109-29

Hoofdklasse B

Papendrecht - Baronie 0-1
90'+2Vincent Vervoort 0-1

LONGA - EVV 1-1 0-1
' Kristof Aelbrecht 0-1 (penalty)
90'+2Bram Somers 1-1 (penalty)

Meerssen - Dijkse Boys 2-1
4' Roy Andrien 1-0
86' Enis Genç 1-1
90'+3Erik Wintjens 2-1

Gemert - OJC Rosmalen 2-0
38' Bart van der Reijken 1-0
86' Mark van Dijk 2-0

Schijndel - Deurne 1-2
' Bart van Schijndel0-1
' Maarten Vos 0-2
' Engin Ozer 1-2

JVC Cuijk - Venray 1-2
23' Freek Thoone 0-1
80' Bas Joosten 0-2
90' Dennis Schaap 1-2

DESK - UNA uitgesteld

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie183932-19
2. Gemert173128-14
3. EVV173126-18
4. UNA162729-19
5. sv Meerssen182731-33
6. Dijkse Boys172527-21
7. JVC Cuijk182529-26
8. Papendrecht182425-26
9. DESK172330-37
10. Schijndel / Bol Accountants182322-20
11. OJC Rosmalen181920-21
12. sv Deurne161819-19
13. sv Venray161729-35
14. LONGA18315-54

Hoofdklasse C

WSV - Sneek Wit Zwart 2-2
51' Sjoerd Jens 1-0
58' Kevin Koenen 1-1
75' Samir Makhoukhi 2-1
80' Theo Ydema 2-2

Alcides - De Treffers 2-1
4' Joey van den Berg 0-1
40' Yume Ramos 1-1
70' Anne Mark Dassen 2-1

SC Joure - WKE 1-2
7' Nico de Jong 1-0
28' Robert Fik 1-1
60' Robert Fik 1-2

F.C. Lienden - Be Quick 1887 2-1
25' Jeroen van der Kerkhof 1-0 (penalty)
40' Rudmer Wiersma 1-1
90' Jesse Pastoors 2-1

12. Wieger van der Ven (Be Quick 1887)

Quick '20 - Germania 2-2
12' Jordi Kamphuis 1-0
22' Jordi Kamphuis 2-0
28' Michiel Mollink 2-1
31' Patrick van Leeuwe 2-2

De Bataven - Babberich 2-1
20' Abdel Haouli 0-1
28' Rein Meekels 1-1
31' Twan Derksen 2-1

70. Abdulai Rogers (Babberich/2x geel), 75. Sander Kuiperij (Babberich)

Achilles '29 - HSC '21 3-1
15' Gradus Hempenius 1-0
45' Tim Verhoeven 2-0
52' Maarten Smulders 2-1
70' Luuk d'Hooghe 3-1

Bijzonderheid Wedstrijd lag bijna een kwartier stil, vanwege een blessure van de grensrechter.

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. WKE173338-15
2. Quick '20163131-20
3. FC Lienden173036-23
4. Achilles'29183029-21
5. HSC'21182937-25
6. De Treffers172720-17
7. Be Quick 1887172422-20
8. Sneek Wit Zwart172220-22
9. WSV161823-31
10. sc Joure161820-30
11. Alcides171820-39
12. De Bataven181518-29
13. Germania161313-25
14. Babberich161222-32

Bernanke: eerste tekenen van herstel zichtbaar

De eerste tekenen van economische opleving zijn zichtbaar en volgend jaar zet het herstel in. Dat zei voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, in een interview dat gisteravond in de Verenigde Staten is uitgezonden.

Bernanke sprak van enkele hoopgevende signalen die wijzen op een opleving. Hij waarschuwde dat er pas echte vorderingen kunnen worden gemaakt als er "politieke wil is om de problemen op te lossen". Bernanke verwees mogelijk naar Republikeinse critici van de plannen van de Amerikaanse president Barack Obama.

Het is voor het eerst in circa twintig jaar dat een zittende Fed-voorzitter bereid was een televisie-interview te geven. "Dit zijn uitzonderlijke tijden. En dit is een kans om Amerika direct toe te spreken", aldus Bernanke.

Bernanke: eerste tekenen van herstel zichtbaar  (foto: ANP)

DVD: Bloodrain

Het is 1808, Korea. Het eiland Donghwa wordt opgeschrikt door een transportschip dat voor de kust in vlammen opgaat. De lading van het schip, die zeer kostbaar was en bestemd zou zijn voor de koning, gaat verloren. Tijd voor onderzoek. en dus komt inspecteur Won-kyu (Seung-won Cha) naar Donghwa om de zaak te onderzoeken. Nauwelijks voet aan de grond gezet hebbende, begint een mysterie dat zijn weerga niet kent. De ene na de andere gruwelijke moord vindt plaats op het eiland. Volgens de inwoners zijn hier duistere krachten de oorzaak van, maar Won-kyu wil dit niet geloven. Hij is ervan overtuigd dat er een rationele verklaring moet zijn voor de moorden en gaat met zijn team aan het werk om deze te achterhalen. Een race tussen inspecteur en moordenaar... hoe lang zal het duren voor het moorden stopt en wat heeft de papiermolen die op het eiland staat ermee te maken?

Nadal meteen op stoom in Indian Wells

Zonder problemen heeft Rafael Nadal de derde ronde bereikt van de Masters van Indian Wells. De nummer één van de wereld versloeg de Duitser Michael Berrer met 6-2 en 6-1. Nadal, die een bye had in de eerste ronde, treft nu de Rus Dmitri Tursunov.

Novak Djokovic, die zijn titel verdedigt in Indian Wells, had het een stuk moeilijker. Met 7-5 en 6-4 versloeg Djokovic de Argentijn Martin Vassallo Arguello. Djokovic moet het in de derde ronde opnemen tegen de Duitser Tommy Haas.

Cvitanich: "Ik hoef niet te vertrekken"

Darío Cvitanich beschouwt Ajax als een topclub en denkt dan ook niet aan Europese topclubs. De laatste jaren bleek Ajax voor vele spitsen een tussenstop te zijn. De spits, die pas zijn eerste seizoen bij Ajax speelt, wil Ajax zeker niet als tussenstop gebruiken.

"Velen denken aan Chelsea, Manchester of Barcelona, van mij hoeft het niet. Het is mijn droom om een grote naam in het Europese voetbal te worden. Ik wil die droom in Amsterdam waarmaken, Ajax is geen tussenstation, hopelijk kan ik hier mijn hele carrière blijven."

"Het is een droom van me om voor Argentinië te spelen, maar ik moet het eerst maar eens laten zien bij Ajax. Het is moeilijk om daarbij te komen, omdat er spelers zijn als Lionel Messi, Sergio Agüero, Carlos Tévez en Gonzalo Higuaín." Cvitanich heeft ook de Kroatische nationaliteit, maar de FIFA besliste dat hij niet voor Kroatië mocht spelen: "Dat is jammer, meer niet. Als het mogelijk was geweest, had ik het graag geprobeerd. Maar ik had al niet veel hoop dat het ging lukken."

[NBA] Lakers winnen van Mavs

De Los Angeles Lakers hebben gisteravond een makkelijke winst geboekt op de Dallas Mavericks. De heren uit Texas werden met 107-100 verslagen in de Staples Center.

Bij de Lakers kreeg Trevor Ariza een basisplaats in plaats van Luke Walton. De jonge speler, die overkwam van de Orlando Magic, bewees meteen waarom die basisplaats hem gegund werd. Hij sloot de wedstrijd af met 26 punten en drie assists. Lamar Odom scoorde tien punten maar de power forward pakte wel veertien rebounds, waarvan zes offensieve. Kobe Bryant was degelijk en scoorde vanuit alle onmogelijke hoeken. De MVP van vorig seizoen kwam uiteindelijk tot 28 punten. De Spanjaard Pau Gasol kwam tot 25 punten, en miste slechts één schot. Hij nam in totaal dertien schoten en raakte er twaalf. Hij mocht drie vrije worpen nemen waarvan hij er slechts één raakte.

De Dallas Mavericks maakten weinig gebruik van hun bankspelers. Brandon Bass, Jason Terry en James Singleton waren de enige bankspelers die speeltijd kregen. Terry benutte zijn minuten uitstekend door 29 punten te scoren. Singleton was goed voor zestien punten en tien rebounds. De Duitser Dirk Nowitzki scoorde wel twintig punten maar speelde wel een vrij matige wedstrijd.

"Nieuwe LittleBigPlanet-project is f*cking cool"

Afgelopen jaar verscheen LittleBigPlanet voor de Playstation 3. De game werd geprezen om zijn originaliteit en kreeg van veel websites en gamers de Game of the Year award. Nu zullen veel mensen zich afvragen wat Media Molecule verder gaat doen met de LittleBigPlanet-franchise. Volgens Alex Evans, co-founder van Media Molecule, zal hun LittleBigPlanet een nieuwe onverwachte wending gaan nemen.

Tijdens een brain-storm sessie met het team kwamen ze met bepaalde ideeën waarin ze allemaal helemaal in op gingen.


It's a quite interesting thing because it was like a magnet. Everyone sort of [joined in] on that thing, then I suddenly saw these people kind of going, 'Oh my god, far from being tired of LBP, I suddenly see this untapped potential.

And in ways that hopefully will still be fresh so when it comes back, people won't be like, 'Yeah, they just exploited that thing, and it's really ****ing obvious that they would do that.' I think LBP is in their future, and hopefully in surprising ways.

Wat deze nieuwe ideeën zijn is nog niet bekend. Wel is het zeker dat het niet over het nieuwe LittleBigPlanet-project op de PSP gaat. We zullen dus even moeten afwachten waar Media Molecule nu mee gaat komen.

Gordon Ramsay alweer voor de rechter

Voor de derde keer deze maand moet de Britse topkok Gordon Ramsay voor de rechter verschijnen in verband met schulden van zijn bedrijf. Leveranciers van zijn restaurants klagen Ramsay aan omdat ze nog 5000 pond (5400 euro) van hem tegoed hebben. Dat meldde de Britse krant Daily Mail vandaag.

Het is niet de eerste keer dat Ramsay, die bekendstaat om zijn agressieve optreden tegenover zijn leerlingkoks, in de financiële problemen lijkt te zitten. Sinds afgelopen zomer kloppen leveranciers regelmatig aan met een officiële aanklacht. Ramsay verkocht al een aantal restaurants in Parijs, Praag, Hollywood en Londen.

Ook het privéleven van de topkok staat de laatste maanden in de belangstelling. Hij zou zeven jaar lang een buitenechtelijke relatie hebben gehad. De vrouw, Sarah Symonds, heeft een half miljoen euro gekregen voor de rechten van het boek dat ze over de affaire gaat schrijven.

Gordon Ramsay alweer voor de rechter  (foto: ANP)

Kramer: "Het ging precies volgens plan"

Nederland won gisteren goud op de ploegenachtervolging bij de mannen op de slotdag van de wereldkampioenschappen afstanden in Vancouver.

Volgens Sven Kramer verliep de winnende race precies volgens plan. "Het ging goed in de communicatie. We hebben het prima gedaan”, aldus Kramer die in actie kwam met zijn ploeggenoten Carl Verheijen en Wouter Olde Heuvel.

"Ik had moeite om het tempo aan het einde te volgen. Ik heb nu gezien hoe het niet moet," aldus Olde Heuvel maar Kramer was het daar niet mee eens: "Je hebt het hartstikke goed gedaan”.

Afellay: "Hebben onszelf tekort gedaan"

PSV leed gisteren een kostbare 1-0 nederlaag tegen Feyenoord. De Eindhovenaren kregen in De Kuip kansen op de zege, maar lieten alle mogelijkheden onbenut en bleven uiteindelijk met lege handen achter.

Middenvelder Ibrahim Afellay had er na afloop flink de pest in. "Veel kansen en goed spelen, daar koop je geen punten voor", sipte hij voor de camera van de NOS. "Het is wederom een grote teleurstelling. Je benut de kansen niet die je afdwingt. Je geeft vrijwel helemaal niets weg en één moment is ons dan fataal. Dit komt heel hard aan."

"In de tweede helft ging het beter en creëerden we onze echte kansen, toen kwam de wedstrijd echt los. Je doet er nog alles aan om het tij te keren door opportunistisch te gaan spelen. Maar het mocht helaas niet zo zijn. Ik denk dat we onszelf enorm tekort hebben gedaan door zoveel kansen te missen, niet alleen vandaag maar ook in de voorgaande wedstrijden waarin we de betere ploeg waren."

Boek: Berthold Gunster - Huh?! De techniek van het omdenken

Het zijn crisistijden en dat zijn juist de periodes waarin we als mens op zoek zijn naar houvast, naar positiviteit tussen al het negativisme. Het is dan ook een goede tijd voor boeken met een positieve insteek, zo moet ook Berthold Gunster gedacht hebben. Onlangs kwam zijn nieuwste boek uit: Huh?! De techniek van het omdenken. De timing had niet beter gekund, we hebben allemaal wel behoefte aan een rooskleurigere kijk op het leven, maar weten niet goed hoe we dit moeten bereiken. Gunster helpt je daarbij.

Heijblok boos op Suárez en Haverkort

De Graafschap-doelman Erik Heijblok was na afloop van de wedstrijd tegen Ajax enorm boos op Ajax-aanvaller Luis Suárez, die in zijn ogen te veel theater had gemaakt tijdens het duel. Ook scheidsrechter Ben Haverkort was het lijdend voorwerp van de kritiek van Heijblok.

Zo vond de doelman dat Haverkort in de fout ging bij de vrije trap waaruit de 1-0 van Suárez viel. "Ik stond er recht achter, het was echt een schande dat Haverkort daar een vrije trap voor gaf", zei Heijblok tegen De Gelderlander.

Toen Suárez na rust een strafschop kreeg na een overtreding van Leon Hese, knapte Heijblok wederom uit zijn vel. "Als dat een penalty is, dan weet ik het niet meer. Even daarvoor deed Suárez ook al zoiets. Toen ging hij neer en deed hij of hij iets had gebroken. Toen hij zag dat Ajax de bal niet uitspeelde, stond hij ineens op. Als ik scheidsrechter was geweest, had ik hem meteen geel gegeven. Sommigen zeggen dat het slim is, ik noem het gewoon spelbederf. Haverkort floot vandaag slecht. Maar voor alle duidelijkheid, dat is niet de reden dat wij hier verloren hebben."

"Dat we nu onderaan staan, doet pijn. De laatste drie duels, tegen Twente voor de beker, tegen Heracles en vandaag bij Ajax, hebben we het naar omstandigheden goed gedaan. Ik voel wel een basis voor de rest van de competitie, het is niet zo dat we ons al bij de situatie hebben neergelegd."

Hofstede enkele weken 'out'

FC Volendam zal enkele weken niet kunnen beschikken over Bernard Hofstede. De aanvallende middenvelder raakte zaterdag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd aan zijn bovenbeen.

Een onwillige spier in het bovenbeen dwong Hofstede er in Almelo toe al na 33 minuten de strijd te staken. De middenvelder werd vervangen door Jack Tuyp. "Het voelt niet goed, ik ben bang dat dit wel weer enkele weken gaat duren", zei Hofstede tegenover RTV Noord-Holland. Voor de middenvelder is de bovenbeenblessure na problemen aan de knie en hamstring zijn derde kwetsuur van dit seizoen.

Hiddink moet Deco voorlopig weer missen

Middenvelder Deco zal de komende weken niet in actie kunnen komen voor Chelsea. De Portugees raakte in de wedstrijd tegen Manchester City wederom geblesseerd aan zijn hamstring.

"Hij was fit, heeft hard gewerkt om weer te kunnen spelen", aldus interim-manager Guus Hiddink over de blessure van Deco. "Maar hij kreeg toch weer last. Ik denk dat hij er wel weer een tijdje uit zal zijn. Ik heb mijn twijfels of het nog wel goed komt voor het einde van het seizoen. We moeten afwachten hoe het loopt."

Ook spits Didier Drogba moest vroegtijdig naar de kant, maar volgens Hiddink is er met de Ivoriaan weinig aan de hand. "Ik denk dat hij morgen of uiterlijk overmorgen weer oké zal zijn."

Spaceshuttle Discovery gelanceerd

Ruimteveer Discovery is gisteravond (lokale tijd) gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida voor een missie van dertien dagen. De bemanning van de spaceshuttle - zes Amerikanen en een Japanner - brengen de laatste zonnepanelen naar het internationale ruimtestation ISS. De reis naar het ISS duurt naar verwachting twee dagen, meldden Amerikaanse media.

Ook komen de bemanningsleden met een nieuw urinefilter, een apparaat dat drinkwater kan winnen uit de urine van de astronauten. Vorig jaar was al een dergelijk filter naar het ISS gebracht, maar door technische problemen heeft die nooit goed gewerkt.

Met de zonne-energie en het urinefilter kunnen voortaan zes astronauten, in plaats van de huidige drie, voor langere tijd aan boord van het ISS verblijven. Die verdubbeling moet in mei een feit zijn.

De Discovery had eigenlijk woensdagavond (plaatselijke tijd) moeten vertrekken. Maar bij het vullen van de brandstoftanks, enkele uren voor de lancering, was een brandstoflek aan het licht gekomen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA besloot daarop de lancering op te schorten.

Eerder was de lancering al vier keer uitgesteld omdat de NASA twijfelde aan de betrouwbaarheid van een klep, die gebruikte brandstof moet afvoeren van de motoren van de Discovery. Daardoor zou de druk in de eerste minuten van de vlucht tot gevaarlijke hoogtes kunnen oplopen, met mogelijk een fatale explosie tot gevolg. Uit voorzorg werden alle kleppen vervangen, en de NASA beweert dat alle problemen zijn verholpen.

Met dank aan bolk voor de submit.

 


  (foto: ANP)

Schaatsen: uitslag ploegenachtervolging

Het wereldkampioenschap afstanden werd gisteren afgesloten met de ploegenachtervolging. Zowel de dames als de heren werden vorig jaar wereldkampioen, beide ploegen verdedigden dus hun titel.

 

Dames
Canada is in Vancouver wereldkampioen op de achtervolging bij de vrouwen geworden. Kristina Groves, Christine Nesbitt en Brittany Schussler reden als enige een tijd onder de drie minuten en bleven daarmee Nederland en Japan ruim voor.

In de eerste rit kwam Japan in actie tegen Rusland en de Japanse vrouwen bleven hun tegenstandsters nipt voor. Een rit later nam Canada het tegen Polen op. De Canadese vrouwen reden een zeer goede race en wisten de rondetijden laag te houden. Ze kwamen dan ook uit op een tijd van 2:58.25.

In de derde race nam Duitsland het op tegen Tsjechië, maar de Duitse vrouwen misten Claudia Pechstein en konden ondanks een goed begin niet een scherpe tijd laten noteren. In de laatste rit nam Nederland met Renate Groenewold, Ireen Wüst en Jorien Voorhuis het op tegen de Verenigde Staten. Het team kon de snelheid van Canada niet bijhouden er werd zo onttroond als wereldkampioen.

Heren
Nederland heeft in Vancouver de ploegenachtervolging gewonnen. Carl Verheijen, Sven Kramer en Wouter Olde Heuvel troefden in Canada in 3:41.26 het verrassende Zweden en de Verenigde Staten af.

In de eerste rit moest Zweden het opnemen tegen Noorwegen. Van de beide Scandinavische landen was het Noorwegen dat het initiatief nam, maar Zweden bleef goed bij. Uiteindelijk gaf het bij elkaar blijven van het Zweedse team de doorslag en werden de Noren verslagen. Een rit later nam Nederland het op tegen de Verenigde Staten dat zonder Shani Davis en Chad Hedrick reed. Nederland nam meteen de leiding en pakte ruim de leiding over.

In de derde rit nam Duitsland het op tegen Japan. Beide landen konden geen vuist maken tegen de concurrentie en eindigden in de langzaamste tijden. Canada moest het in de laatste rit opnemen tegen Italië. Aanvankelijk reed het thuisland een seconde achter de tijd van Nederland, maar omdat het team uit elkaar viel, wist Italië Canada nog in te halen, maar niet naar het podium te rijden dat voor Nederland, Zweden en de Verenigde Staten was.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Proces tegen Fritzl begint

In Oostenrijk begint vandaag de geruchtmakende zaak tegen Josef Fritzl, de man die zijn dochter 24 jaar lang in een kelder opgesloten hield en vele malen verkrachtte. De 73-jarige Oostenrijker moet zich verantwoorden voor onder meer moord, duizenden verkrachtingen, langdurige vrijheidsberoving, incest en slavernij.

Fritzl sleurde zijn dochter Elisabeth in 1984 op 18-jarige leeftijd in een zelfgemaakte kelder onder zijn huis in het stadje Amstetten. Daar stichtte de familieman in het geheim een tweede gezin met haar.

Fritzl verkrachtte haar stelselmatig. Elisabeth baarde zeven kinderen, waarvan er drie ondergronds opgroeiden. Drie andere kinderen werden door Fritzl mee naar boven genomen, stiekem voor de voordeur gelegd, 'spontaan' gevonden en geadopteerd door hem en zijn echtgenote. Een helft van een tweeling, die enkele dagen na de geboorte stierf, zou hij in de kelder hebben verbrand.

Het proces is naar verwachting binnen vier dagen afgerond. De zaak vindt plaats achter gesloten deuren ter bescherming van de slachtoffers. Fritzl wil voor de rechtbank in Sankt Pölten schuldig pleiten aan vrijheidsberoving, verkrachting en incest, aldus zijn advocaat.

Man overleden onder verdachte omstandigheden

De politie heeft gisterenavond een zwaargewonde man aangetroffen in een woning aan de Dissel in het Brabantse Maarheeze. Later op de avond overleed de man aan zijn verwondingen. De politie meldde dat er een verdachte is aangehouden.

De tot nu toe onbekende man werd door de politie gevonden rond 17.30 uur. Reanimatiepogingen mochten niet baten. Vanwege verdachte omstandigheden startte de politie een onderzoek en rond 21.00 uur werd de 23-jarige bewoner van de woning aangehouden. Wat de verdachte omstandigheden waren, wil de politie niet kwijt.

Charlie en Brooke Sheen verwelkomen tweeling

Brooke Sheen (31), de vrouw van de Amerikaanse acteur Charlie Sheen (43), is zaterdag bevallen van een tweeling. Dat meldde de website van USA Today gisterenavond.

Een maand geleden werd Brooke Sheen vanwege vroegtijdige weeën opgenomen in het ziekenhuis. Twee dagen later mocht ze weer naar huis. Zaterdagavond zijn de jongens, Max en Bob, geboren. Zowel de baby's als de moeder maken het goed, aldus een vriend van de familie.

Voor Brooke Sheen is het de eerste keer dat ze moeder wordt. Charlie Sheen, bekend van de populaire tv-serie Two and a Half Men, heeft al drie dochters uit vorige relaties.

[WK] Nederland wint ploegenachtervolging

Nederland heeft in Vancouver de ploegenachtervolging gewonnen. Carl Verheijen, Sven Kramer en Wouter Olde Heuvel troefden in Canada in 3:41.26 het verrassende Zweden en de Verenigde Staten af.

In de eerste rit moest Zweden het opnemen tegen Noorwegen. Van de beide Scandinavische landen was het Noorwegen dat het initiatief nam, maar Zweden bleef goed bij. Uiteindelijk gaf het bij elkaar blijven van het Zweedse team de doorslag en werden de Noren verslagen. Een rit later nam Nederland het op tegen de Verenigde Staten dat zonder Shani Davis en Chad Hedrick reed. Nederland nam meteen de leiding en pakte ruim de leiding over.

In de derde rit nam Duitsland het op tegen Japan. Beide landen konden geen vuist maken tegen de concurrentie en eindigden in de langzaamste tijden. Canada moest het in de laatste rit opnemen tegen Italië. Aanvankelijk reed het thuisland een seconde achter de tijd van Nederland, maar omdat het team uit elkaar viel, wist Italië Canada nog in te halen, maar niet naar het podium te rijden dat voor Nederland, Zweden en de Verenigde Staten was.

Pos.LandTijd
1 Nederland3:41.26
2 Zweden3:45.73
3 Verenigde Staten3:46.07
4 Italië3:46.23
5 Noorwegen3:46.31
6 Canada3:46.42
7 Duitsland3:48.90
8 Japan3:49.37

[WK] Canadese vrouwen winnen ploegenachtervolging

Canada is in Vancouver wereldkampioen op de achtervolging bij de vrouwen geworden. Kristina Groves, Christine Nesbitt en Brittany Schussler reden als enigen een tijd onder de drie minuten en bleven daarmee Nederland en Japan ruim voor.

In de eerste rit kwam Japan in actie tegen Rusland en de Japanse vrouwen bleven hun tegenstandsters nipt voor. Een rit later nam Canada het tegen Polen op. De Canadese vrouwen reden een zeer goede race en wisten de rondetijden laag te houden. Ze kwamen dan ook uit op een tijd van 2:58.25.

In de derde race nam Duitsland het op tegen Tsjechië, maar de Duitse vrouwen misten Claudia Pechstein en konden ondanks een goed begin niet een scherpe tijd laten noteren. In de laatste rit nam Nederland met Renate Groenewold, Ireen Wüst en Jorien Voorhuis het op tegen de Verenigde Staten. Het team kon de snelheid van Canada niet bijhouden er werd zo onttroond als wereldkampioen.

Pos.LandTijd
1 Canada2:58.25
2 Nederland3:02.02
3 Japan3:04.06
4 Rusland3:04.92
5 Duitsland3:05.79
6 Verenigde Staten3:07.21
7 Tsjechië3:09.36
8 Polen3:31.07

Professor Layton and the Demon God's Flute artworks

Japan heeft inmiddels de gehele eerste trilogie van Professor Layton, terwijl wij Europeanen nog steeds enkel Professor Layton and The Curious Village hebben. Professor Layton and Pandora's Box en Professor Layton and the Last Time Travel komen ook nog naar Europa, maar wanneer is onbekend.

Level-5 bereidt momenteel de Nintendo DS game Professor Layton and the Demon God's Flute voor die de nieuwe trilogie in gaat luiden. Deze game wordt een prequel die drie jaar voor Professor Layton and the Curious Village begint. Het draait in deze game onder andere om de ontmoeting tussen Layton en zijn hulpje Luke. Vandaag hebben we enkele nieuwe stukjes artwork voor jullie.

Vloeibare eieren voor de luie mens

Voor mensen die enorm uitgeput raken bij het kraken van een eitje is er goed nieuws. Een Brits bedrijf heeft namelijk een vervanging voor eieren gevonden waardoor deze inspanning niet meer nodig is: vloeibare eieren verpakt in een kartonnen pak. Dit is volgens de uitvinders dé oplossing voor onze luie medemens.

Het product, dat als "Egg In An Instant" zal verschijnen op de Britse markt, bevat tien hele eieren per halve liter. De gepasteuriseerde vloeistof blijft ongeopend 21 dagen goed. Wanneer men de verpakking echter opent, kan het product nog maar drie dagen worden bewaard. Er is overigens goed nieuws voor de dierenliefhebbers onder ons: er komt ook een versie uit waarin enkel scharreleieren verwerkt zijn.

Volgende week zal het wondermiddel geïntroduceerd worden bij de International Food Exhibition te Londen. De producenten hopen dat hun vloeibare eieren zo spoedig mogelijk naast de melk en de yoghurt zullen staan in de plaatselijke supermarkt.

Militairen VS gedood in Afghanistan

In de Oost-Afghaanse provincie Nangarhar zijn zondag vier Amerikaanse militairen omgekomen door een aanslag. Ook drie Afghaanse burgers kwamen om, aldus een woordvoerder van de internationale troepenmacht ISAF in Kabul.

De Taliban zei verantwoordelijk te zijn voor de aanslag met een bermbom. De bom werd tot ontploffing gebracht toen een militair konvooi passeerde.

Het aantal buitenlandse militairen dat alleen dit jaar al in Afghanistan omkwam, is hiermee opgelopen tot 61. Zondag kwamen in Kabul twee burgers om door een aanslag. Een zelfmoordenaar blies zichzelf op toen een militair konvooi passeerde.

'Meer gevaar voor aanslagen VS door Obama'

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Amerikanen kwetsbaarder gemaakt voor terroristische aanslagen door het beleid van diens voorganger te wijzigen. Dat heeft de voormalige vice-president Dick Cheney zondag gezegd tegenover de tv-zender CNN.

Volgens Cheney waren de "alternatieve" ondervragingstechnieken onder ex-president George Bush "absoluut noodzakelijk" om na 11 september 2001 verdere aanslagen te voorkomen.

Vlak na zijn aantreden in januari maakte Obama een einde aan de ruwe ondervragingsmethoden door Amerikaanse instanties, zoals waterboarding (gesimuleerde verdrinking). Volgens Omaba is dit een vorm van marteling. Obama wil ook het gevangenenkamp Guantanamo Bay sluiten.

Israëlische agenten gedood op Jordaanoever

Onbekenden hebben op de Westelijke Jordaanoever zondag twee Israëlische politieagenten doodgeschoten, aldus de politie. Het incident gebeurde vlakbij de Joodse nederzetting Massua in het noorden van de Jordaan-vallei.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de Imad Mughniyeh-groep. Die is vernoemd naar een commandant van de Hezbollah-partij die in februari vorig jaar omkwam bij een aanslag met een autobom in Damascus.

Fortis Holding verwacht 22,5 miljard verlies

Fortis Holding verwacht een verlies van 22,5 miljard euro over 2008. Dat heeft het Belgische concern zondagavond bekendgemaakt. Het laat weten dat er op dit moment geen ruimte is om dividend uit te keren.

De cijfers zijn slechter dan verwacht. Er was eerder uitgegaan van een verlies van 19,1 tot 20,1 miljard euro. De definitieve resultaten worden op 31 maart bekend.

Fortis meldde ook dat een 'memorandum of understanding' met de Chinese levensverzekeraar Ping An is verlopen. Ping An, met een belang van bijna 5 procent een van de hoofdaandeelhouders van Fortis, is nu vrij zijn aandelen te verkopen.

Toyota was bijna uit Formule 1 gestapt

Naast Honda heeft ook autofabrikant Toyota door grote verliezen er aan gedacht om de stekker uit het Formule 1-project te trekken. Teambaas Tadashi Yamashina heeft uiteindelijk na lang praten de directie van het Japanse bedrijf weten te overtuigen dat het team door moest gaan.

Eerder deze winter doken er al geruchten op dat ook Toyota zich terug moest trekken uit de Formule 1, maar uiteindelijk mocht het team toch blijven. Tegenover de Japanse krant the Daily Yomiuri verklaarde Yamashina: "Ik heb heel erg mijn best moeten doen om het bestuur ervan te overtuigen dat stoppen niet de juiste oplossing zou zijn. Ik stelde voor een aanzienlijke kostenbesparing door te voeren."

De teambaas was blij dat Panasonic besloot aan te blijven als hoofdsponsor, waardoor het team in de Formule 1 kon blijven. "Ik was extreem blij dat Panasonic hun sponsorcontract te vernieuwen, want ook zij hadden wat financiële problemen."

Volgens Yamashina heeft het aanwezig zijn van Toyota in de Formule 1 ook zijn weerslag gehad op de producten die het bedrijf maakt. "De zeven jaar dat wij actief zijn, hebben het innovatieproces van de fabriek geholpen en een flinke bijdrage geleverd aan de verkoop van onze producten." Maar hij heeft van de directie wel meegekregen dat er dit jaar races gewonnen moeten gaan worden, iets wat volgens de Japanner ook kan. "We moeten winnen. En ik ben er zeker van dat het ons ook gaat lukken."

Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.