Grafisch Lyceum Rotterdam ook bedreigd

Ook bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam laat het bloedbad dat Tim K. aanrichtte, zijn sporen na. Gisteren werden op een Amerikaanse website bedreigingen ontdekt die tegen de school gericht waren. De politie is nog bezig met het onderzoek naar hoe serieus deze dreigementen genomen moeten worden. Ondertussen surveilleren agenten op de drie locaties van het Grafisch Lyceum. 

De dreigementen komen overeen met dreigementen die vorige week in Duitsland zijn geuit. Na het incident in Winnenden zijn daar tientallen scholen bedreigd. In Breda werd een man van 18 jaar opgepakt nadat hij, ook via internet, had gedreigd op een school aldaar een bloedbad aan te richten. 

Zowel de leerlingen als de leerkrachten van het Grafisch Lyceum zijn op de hoogte gesteld van de dreiging en de veiligheidsmaatregelen. Sommige leerlingen lijken het met een korreltje zout te nemen, getuige de reacties op de website van RTV Rijnmond. Zo schrijft een leerling: "Nou wij zitten hier dus echt doodsangsten uit! Nee hoor... er gaan alleen wel verhalen rond dat op de VMBO locatie niemand naar buiten mag en ja, het stikt hier van de politie. Nu maar hopen dat er een of andere zieke gast leuk probeert te zijn en het heeft gepost als een grap... zo niet? dan is dit mijn laatste berichtje! MAMA IK HOU VAN JE!"

Een andere leerling doet er wat lacherig over: "ik zit op dit moment in de les lekker de leeraar gek te maken en te verzinnen hoe we de politie gek kunnen maken maar toch we letten wel op dalijk gebeurt er iets en we houden veel discussie wat wel jammer is dat ik en mijn klas tot 5 uur blijven als het vrijdag was geweest stonden wij nu half 2 buiten maar ik denk niet dat het eeen grap is eigelyk ook al doen we zo wel."

Op dit moment is nog niet bekend hoe lang de politie op de scholen wil blijven surveilleren. 

Met dank aan V. voor de submit