FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 maart 2009

Politiewagens vaak betrokken bij ongeluk

Bij ongevallen met politievoertuigen zijn in drie jaar tien agenten en een burger omgekomen en raakten 440 burgers en 43 politiemensen gewond. De totale (letsel- en materiële) schade bedroeg 46 miljoen euro.

Dit blijkt uit een landelijk overzicht van ongevallen met politievoertuigen in de jaren 2005-2007. De politie inventariseerde voor het eerst alle schadegevallen, na een verzoek van de Volkskrant op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). De cijfers over 2008 zijn nog niet beschikbaar.

De Nederlandse Politiebond (NPB) trok in 2006 aan de bel over het grote aantal ongelukken waarbij een politievoertuig is betrokken. Dat leidde tot een nieuwe, aanvullende rijopleiding voor alle agenten die politieauto's besturen. Tot nu toe is er geen grote belangstelling voor de speciale rijlessen. Van de twintigduizend agenten die ervoor in aanmerking komen, zaten er vorig jaar twaalfhonderd in de lesauto. Voor dit jaar is hetzelfde aantal aangemeld, terwijl de Politieacademie capaciteit heeft voor het tienvoudige.

De Nederlandse politie beschikte in 2007 over 13.254 voertuigen (9.838 personenauto's, 1.829 bestelwagens en 1.487 motoren). In dat jaar reed de politie 8.301 keer schade door eigen schuld. Dat betroffen zowel parkeerschades als ernstige ongelukken. Een jaar eerder waren er met 180 voertuigen minder 90 schadegevallen meer.

Van de gemiddelde jaarlijkse schade, ruim 15 miljoen euro, kan 2,3 miljoen euro worden verhaald. De WA-verzekering neemt zo'n 3,4 miljoen voor haar rekening. De kostenpost voor de politie bedraagt 10,6 miljoen per jaar.

De inventarisatie is niet uitputtend. Zo is niet uitgezocht bij hoeveel aanrijdingen de politie al dan niet terecht gebruik maakte van zwaailicht of sirene. Evenmin is bekend hoe vaak een agent strafrechtelijk is vervolgd voor het veroorzaken van een ongeluk.

Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft eerder laten weten zich zorgen te maken over de vele verkeersongevallen met politievoertuigen. Ze wil dat alle politiekorpsen vanaf 1 januari 2010 deelnemen aan de landelijke rijvaardigheidstraining.

Politiewagens vaak betrokken bij ongeluk  (foto: DAG)

FIA introduceert Rookie testdagen

De FIA heeft dinsdag besloten dat Formule 1-teams na afloop van het seizoen drie testdagen beschikbaar krijgen om rookies de kans te geven om te testen. Deze tests zijn echter wel aan strenge regels gebonden.

Er mogen aan de tests alleen coureurs deelnemen die in de 24 voorafgaande maanden niet meer dan twee races gereden hebben en niet meer dan vier dagen achter het stuur van een Formule 1-bolide gezeten hebben. Ook is het aantal tests die gebruikt kunnen worden voor de aerodynamica beperkt. Er zijn voor dit onderdeel acht testdagen ingeruimd die alleen plaats mogen vinden op door de FIA goedgekeurde rechte stukken of ovals. Wel mag er dan gedurende het seizoen gereden gaan worden.

Derde testdag Jerez 17-3-2009

Jenson Button heeft op de derde testdag in Jerez de snelste tijd gereden. De Brit kwam in de Brawn GP-auto tot een tijd 1:17.844, waarmee hij Nico Rosberg, Nelson Piquet jr. en Lewis Hamilton te snel af was.

McLaren kwam er in Spanje wederom niet aan te pas. Hamilton noteerde wederom de langzaamste tijd en lijkt het gat met de concurrentie nog niet te kunnen dichten. Piquet jr. was de drukste man van de dag, want de Braziliaan kwam tot 128 ronden. Het was ook meteen de laatste testdag van Brawn GP en Renault. Alleen Williams en McLaren testen morgen verder.

Pos.Coureur Team TijdRonden
1 J. Button Brawn GP 1:17.844 114
2 N. Rosberg Williams 1:18.071 66
3 N. Piquet Renault 1:18.382 128
4 L. Hamilton McLaren 1:19.121 118

Werklozen moeten naaien voor hun geld

Mensen met een uitkering kunnen vanaf deze week in Heerenveen terecht voor een cursus naaien. Een reïntegratiebureau heeft namelijk een nieuw project gelanceerd, met de naam ‘Verstel Goed'. Men hoopt dat de bijstandsouders op deze manier sneller een baan kunnen vinden.

Aan het project doen achttien Friezen mee, waaronder zelfs twee mannen. De eerste tijd krijgt men nog begeleiding in het naaien, maar het is de bedoeling dat de ouders dit later alleen afkunnen. Indien de leerlingen zijn geslaagd, zullen ze aan de slag moeten om kleren van bejaarden te herstellen of vermaken.  

Arsenal door in FA Cup

Arsenal heeft zich geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. In de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi versloeg de club van Robin van Persie Hull City met 2-1.

Nick Barmby zette de bezoekers in de dertiende minuut op een 0-1 voorsprong. De verdediging van de Tigers hield lang stand, maar in de 74e minuut scoorde Robin van Persie de 1-1. Zes minuten voor tijd kopte William Gallas vanuit buitenspelpositie de 2-1 binnen.

Arsenal neemt het op 18 april in de halve finale van de FA Cup op tegen Chelsea. Op 19 april spelen Everton en Manchester United de andere halve finale. Beide wedstrijden worden net als de finale op Wembley gespeeld.

Trambestuurder stuurt pikfoto naar passagiere

Een trambestuurder heeft vandaag een fikse boete gekregen van de rechtbank van het Duitse Karlsruhe. Voor het sturen van foto's van zijn stijve penis moet de man maar liefst 1800 euro betalen.

Terwijl de man zijn tram door de straten van Karlsruhe stuurde, wilde de geile beer met zijn gsm foto's van zijn erecte geslacht sturen via bluetooth. Door middel van deze verbinding kunnen de foto's worden verzonden naar iedereen die zijn bluetooth heeft aanstaan. Zo kon het gebeuren dat een vrouw die met de tram meereed de foto's ontving.

De vrouw, die hier absoluut niet van gediend was, zag toevallig dat de trambestuurder foto's aan het versturen was met zijn gsm. Toen de passagiere verhaal wilde halen bij de geile chauffeur, gaf deze gelijk toe de foto's te hebben verzonden. Hij verklaarde dat hij de foto's alleen naar zijn vriendin had willen sturen.

De arme trambestuurder heeft nu van zijn baas de zak gekregen. Of ook andere passagiers de pikante foto's hebben ontvangen, is helaas niet bekend.

'Miguel op weg naar Premier League'

Miguel staat in de belangstelling van diverse Engelse clubs. Aston Villa en Everton hebben verregaande interesse in de Portugese verdediger die op dit moment het shirt van Valencia draagt.

De 29-jarige Miguel kan bij zijn huidige club op weinig speelminuten rekenen en kan daarom voor een laag bod de Sinaasappelstad verlaten. Naar verluid moet de Portugese international, die alleen in zijn eerste jaar een vaste waarde was, een kleine vier miljoen opbrengen. De rechtsback liet weten een overstap naar de Premier League wel te zien zitten.

Miguel kwam voor zijn komst in 2005 naar Valencia uit voor de Portugese club Benfica. Met dat team won hij in zijn laatste seizoen de landstitel. Daarvoor speelde de verdediger voor Estrela Amadora.

Politie zoekt ontsnapte gevangenen Bon Futuro

Op Curaçao is vandaag een grootscheepse zoekactie begonnen naar vier ontsnapte gevangenen. Ze namen de benen nadat twee gewapende gevangenen in de Bon Futuro gevangenis korte tijd twee gevangenisbewaarders hadden gegijzeld.

Tijdens de gijzeling deden verschillende gevangenen een ontsnappingspoging. Vier van hen slaagden er in te ontsnappen. De gijzeling duurde maar een kwartier. De gijzelnemers zijn niet ontsnapt, zo blijkt uit de eerste berichten.

In de Bon Futuro gevangenis op Curaçao zitten ruim zeshonderd gevangenen opgesloten. De gevangenis heeft regelmatig te maken met ontsnappingen.

Ontsnapt op Curaçao  (foto: ANP)

The Hoff doet mee aan Ready 2 Rumble

Atari lanceerde vandaag met Ready 2 Rumble: Revolution een boksgame waarin de speler kan boksen met grappige personages, waaronder look-a-likes van Arnold Schwarzenegger, John Travolta en David Hasselhoff. Met de laatstgenoemde lijkt Atari erg blij te zijn, maar niet alleen Atari is blij, ook The Hoff zelf lijkt het leuk te vinden.



Ready 2 Rumble is een boksgame met een humoristische uiterlijk en maakt gebruik van unieke Motion Controls. De serie was twee generaties terug begonnen door Punch Out!! te volgen met karakteristieke personages. Het vechten is echter uitgebreider en is waarschijnlijk door de Motion Controls een stuk intensiever in dit deel.

Van der Sar slaat uitnodiging af

Edwin van der Sar gaat niet in op het voorstel van bondscoach Bert van Marwijk om plaats te nemen onder de lat in de komende twee kwalificatiewedstrijden voor het WK. De doelman van Manchester United en recordinternational slaat de uitnodiging voor het Nederlands elftal af.

In de herst van 2008 werd Van der Sar ook gevraagd om terug te keren in Oranje. Toen stemde hij er mee in en stonden er WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Noorwegen op het programma.

Dit keer heeft Van Marwijk wederom keepersproblemen; Stekelenburg is tweede keeper bij Ajax, Vorm (FC Utrecht) en Timmer (Feyenoord) zijn beide niet geheel fit. "Ik heb Van der Sar benader omdat ik het in elk geval geprobeerd wil hebben. Ik wist voordat ik Van der Sar belde eigenlijk al wat hij zou antwoorden", zo zei Van Marwijk.

Verlies basketballers Amsterdam

EclypseJet MyGuide Amsterdam hebben hun eerste duel in de kwartfinale van de EuroChallenge 2009 verloren. Het Cypriotische Proteas EKA AEL was in Limassol ts sterk.

De Cyprioten wonnen in eigen huis met 82-72. Donderdag is de return in Amsterdam. Mocht die door de Nederlanders gewonnen worden volgt er een beslissende derde wedstrijd op Cyprus.

In de eerste helft ging de ploeg van Arie Shivek nog gelijk op met Proteas. Bij rust was de stand 39-37. In het derde kwart nam de club uit Cyprus een tussensprint, sloegen een gat van een punt of acht en gaven die voorsprong niet meer weg. Topschutter bij de thuisclub was Haris Mujezinovic met 17 punten. Bij Amsterdam was Teddy Gipson met eveneens 17 punten het meest trefzeker.

YouTube Rickrollhype levert 12 euro op

De Rickrollhype heeft producer/schrijver Pete Waterman (die van Stock and Aitken) maar liefst 12 euro aan YouTube-royalties opgeleverd. Dat heeft Waterman bekendgemaakt. Rickrollen is als je denkt dat je een bepaald filmpje te zien krijgt maar dan ineens Rick Astley ziet en/of hoort met zijn jaren 80-hit Never Gonna Give You Up.

Volgens Waterman is Rick Astley zo'n 100 miljoen keer langsgekomen op de site. In jaren 80 verkoopcijfers zijn dat een paar riante villa's, maar in het YouTube-tijdperk kun je er nog niet eens één cd van kopen. Waterman klaagt dan ook over YouTube. "Waarom zouden mensen muziek kopen als je het gratis kunt zien op sites als YouTube." Eerder deze maand blokkeerde YouTube al Britse internetters van de vele muziekvideo's omdat eigenaar Google niet bereid is hogere royalties te willen betalen.



Lekker geil masturberen!

Man (55) neergestoken door wildvreemde

Afgelopen middag is in Lelystad een 55-jarige man in zijn  tuin neergestoken door een volslagen vreemde. Er was totaal geen aanleiding voor de steekpartij, waarbij het slachtoffer in zijn hals geraakt werd. Hij werd in het ziekenhuis behandeld, zo meldde de politie. 

Het is niet de eerste keer dat er in Lelystad zonder aanleiding mensen neergestoken worden. Vorig jaar nog formeerde de politie een speciaal team nadat er twee mensen waren neergestoken in de Waterwijk. Toen werden een 60-jarige vrouw en een 63-jarige man zonder aanleiding neergestoken, ook door een wildvreemde man. 

Destijds ging de politie er al vanuit dat de dader wellicht één en dezelfde persoon was. Er is een uiterst karig signalement beschikbaar van de dader. Hij is licht getint, en droeg een driekwart blauw-paarse jas en een muts in dezelfde kleur. 

Met dank aan Neegij voor de submit. 

Opnieuw euforie op Wall Street

Wall Street is wederom fors hoger gesloten. Na de enorme koersstijgingen van vorige week wist de breedsamengestelde S&P 3,2 procent hoger te sluiten. Technologie-index Nasdaq noteerde 4,1 procent hoger. Sinds het dieptepunt van vorige week maandag wist de S&P al 16,8 procent omhoog te klimmen.


Het sentiment werd vooral gevoed door positieve signalen dat de bodem bereikt zou zijn op de Amerikaanse huizenmarkt. Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg in februari met maar liefst 22 procent tot een jaarlijks gemiddelde van 583.000. De stijging was onverwacht, economen rekenden op een afname. Ook het aantal bouwvergunningen steeg drie procent. Op de Amerikaanse huizenmarkt is de wereldwijde financiële crisis begonnen.


Aantal in aanbouw genomen woningen VS afgelopen 24 maanden (x miljoen)

Ook werd het optimisme gevoed door de vele reddingsplannen van de Amerikaanse overheid die deze week moeten rondkomen. In Amsterdam sloot de hoofdgraadmeter AEX echter dieprood, met een min van 2,3 procent op 210,87 punten. Het verlies was vooral te wijten aan zwaargewicht ArcelorMittal. Geruchten over een aandelenemissie deden het aandeel vandaag de das om, met een verlies van 12 procent. De top van het grootste staalconcern ter wereld ontkende de geruchten echter in alle toonaarden.

Reddingsplannen VS op een rij

Dance Dance Revolution naar de iPhone

Gamen op de mobiele telefoon wordt de laatste paar jaar steeds groter. Met de komst van de iPhone komen zelfs games als Metal Gear Solid naar het apparaat. Binnenkort komt daar een nieuwe grote titel bij, namelijk Dance Dance Revolution S. Deze game zal 'Exciting gameplay that uses your fingers' bevatten. Of het net zo inspannend zal zijn als een potje ouderwets voetenwerk valt dus te betwijfelen. Aan de hand van de onderstaande trailer kan men in ieder geval alvast in de stemming komen. De game gaat uitkomen op de iPhone en iPod Touch.

FOK!games Special: Alles over Ensemble Studios

 

Het is 1995 wanneer Tony Goodman, Rick Goodman, Bruce Sullivan en Bruce Shelley Ensemble Studios oprichten. De studio werd gevestigd in Dallas, Texas en zo begon een frisse studio aan het ontwikkelen van games. Velen kennen Ensemble Studios van het spel Age of Empires. Ook het recent uitgebrachte Halo Wars is van de hand van deze studio.

 

Op 9 september vorig jaar werd helaas gemeld dat Ensemble Studios haar deuren ging sluiten wanneer Halo Wars voltooid was. Werknemers van Ensemble Studios werden zo goed mogelijk opgevangen door Microsoft in andere functies van het bedrijf, maar sommigen startten hun eigen studio. Het is zonde om zo’n grote studio te zien gaan, maar we gaan in deze special vol trots terugkijken op de games die Ensemble Studios heeft voortgebracht.

Klik hier om het hele verhaal achter deze studio te lezen! Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

FOK!Fotowedstrijd maart 2009, eten en drinken

  
De FOK!fotowedstrijd!
 
FOK! organiseert elke maand een fotowedstrijd met een uitdagend onderwerp. Iedereen met een camera kan hier aan mee doen! Denk je dat jij je camera volledig onder controle hebt? Kun jij de foto bij het opgegeven onderwerp maken die andere users aanspreekt? Dan kun je met deze wedstrijd mooie prijzen winnen!
 
De fotowedstrijd wordt elke maand vanuit het fotografieforum georganiseerd. Waar we vorige maand samen met het theater, taal en kunst-forum een wedstrijd hadden bedacht doen we dat deze maand met het Culinesse à gogo-forum. 
Een mooie foto van een gerecht of een foto van een mooi gerecht? Dat verschil is nu bepalend. Deze is het onderwerp namelijk eten & drinken.
 
 
De winnende foto die door FOK! werd gekozen
 
 
 
De FOK!fotowedstrijden zijn open voor iedereen. Ook het vergeven van de prijs hangt grotendeels van jullie af! Na de inzendtermijn kan namelijk gestemd worden op de foto's waardoor de winnaars worden bepaald!
 
Lees het centrale topic even goed door zodat je alle regels meekrijgt!

Inzenden kan tot 28 maart 2009, 22.00 uur
Stuur je foto op naar: fotowedstrijd@fok.nl
(denk aan de maximum breedte en geef je foto als bestandnaam je nickname op FOK! mee). 
 
Over deze wedstrijd brainstormen of praten? Dat kan hier:
 
De prijzen
Deze maand mogen we in totaal 3 doeken weggeven van HerinneringenOpLinnen.nl
 
HerinneringenOpLinnen.nl is de grootste aanbieder van canvasdoeken op internet. Zij printen je foto op canvas en spannen dit vervolgens op een houten frame. Zo ontstaat er een schitterend en persoonlijk resultaat van je eigen foto op doek!
HerinneringenOpLinnen.nl stelt 3 canvasdoeken ter beschikking voor de FOK!fotowedstrijd. De 2 users met de meeste stemmen krijgen een doek. Wie het derde doek krijgt wordt bepaald door FOK!.
 

Strafvermindering voor Riccò

Ricardo Riccò heeft strafvermindering gekregen van het CAS. Zijn schorsing is teruggebracht van twee jaar tot twintig maanden.

Riccò werd vorig jaar tijdens de Tour de France betrapt op Cera. Riccò krijgt de vermindering omdat hij de Franse autoriteiten hielp in de zoektocht naar andere zondaars. Riccò, die hoopte vanwege zijn medewerking in het onderzoek een jaar strafvermindering te krijgen, kan nu vanaf 17 maart 2010 weer koersen.

Quick-Step renner Hovelijnck zwaargewond na val

Quick-Step renner Kurt Hovelijnck is bij een val in een trainingsrit zwaargewond geraakt. Hij ligt met hersenletsel in kritieke toestand op de Intensive Care van het universiteitsziekenhuis in Gent.

Hovelijnck kwam samen met ploeggenoot Wouter Weylandt ten val. Volgens Weylandt sloeg Hovelijnck over de kop toen zijn wiel los schoot. In het ziekenhuis werd vervolgens een schedelbreuk bij de 27-jarige renner geconstateerd.

Priester blijkt slimme dief te zijn

De politie van Limburg heeft een 53-jarige man opgepakt. Onder de dekmantel van priester wist de man over heel Limburg diverse diefstallen te plegen. De man wist onder andere mobieltjes, laptops, sleutelbossen en portemonnees buit te maken. Ook zou hij zelfs een auto hebben gejat.

Het afgelopen jaar dook de 'priester' onder andere op in Bunde, Heerlen, Kerkrade en Schimmert. Daar waren scholen, kinderdagverblijven en zelfs kloosters niet heilig voor hem. 

Als iemand de man zonder vast woon- of verblijfplaats in de gaten kreeg, haastte hij zich om te zeggen dat hij priester was. Ook deed hij zich voor als inspecteur van het ministerie van Vrom of als inspecteur van de brandweer. In alle gevallen trapte men hier met open ogen in.

Ambtenaar Duiven verdacht van oplichting en witwassen

Een 45-jarige ambtenaar werkzaam bij de gemeente Duiven wordt verdacht van witwassen en oplichting en zou hiermee de gemeente Duiven hebben gedupeerd.

De politie ontving in februari een aangifte van de gemeente Duiven waarop zij een onderzoek gestart is. Uit het onderzoek is gebleken dat er vanaf 2004 tot en met december 2008 diverse valse facturen betaald werden aan een nepbedrijf van een 36-jarige compaan van de ambtenaar. Ook is er een verdenking dat de man geld naar zijn eigen rekening gesluisd heeft en hier zelf feest van gevierd heeft.

Desbetreffende ambtenaar is vorige week maandag aangehouden en verhoord en woensdag vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Ook de 36-jarige medeverdachte, die verdacht wordt van oplichting en/of witwassen, en de partner van de ambtenaar, die verdacht wordt van 'het kunnen vermoeden dat de extra inkomsten niet legaal waren', zijn verhoord in kader van het onderzoek en inmiddels in vrijheid gesteld. Het onderzoek zal deze week afgerond zijn, waarna de politie het dossier naar het Openbaar Ministerie zal zenden.

Nooit met vreemden praten, ook niet in Animal Crossing

Het moet niet gekker worden! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten houdt Amerika van overdrijven, vooral als het draait om games. Vandaag is er een nieuwsbericht van News 17 uitgezonden waarin dit keer Animal Crossing wordt aangevallen. Je leest het goed, Animal Crossing.

Volgens News 17 wordt dit spel namelijk gebruikt om op ongeschikte manieren met kinderen in contact te komen. Ze nemen als voorbeeld het feit dat waarschijnlijk alle ouders hun kinderen hebben verteld nooit met vreemden te praten, maar als je in het spel bent kun je je relatie opbouwen met dieren. Een stapje hoger volgens News 17, is het feit dat het spel je ertoe dwingt brieven te schrijven, cadeautjes weg te geven en klusjes te klaren.Er wordt in het bericht gemeld dat de speler de game helemaal kan personaliseren van personage tot stad, maar als je eenmaal met het internet verbonden bent kun je met iedereen in contact komen. Verder vertelt News 17 dat het geen reden is om paranoïde te worden, maar alleen iets is om op te letten.

Het is waar, Tortimer is het kwaad zelve.

's Werelds zeldzaamste kat doodgereden

In Spanje is dit weekend de zeldzaamste kat ter wereld doodgereden. Het lullige is dat het beest nog drachtig was ook.

Volgens een Spaanse milieuambtenaar is de Iberische Lynx in een natuurreservaat overreden. Vervolgens besloot de dader het arme beest ook nog even een paar kogels door het lijf te jagen.

De zwangere poes werd gevonden in Donana in Andalusië, een van de enige twee natuurreservaten ter wereld waar de bijzondere lynx nog voorkomt. Volgens het ministerie van milieu in Spanje zijn er nog maar tweehonderd exemplaren van het beest in leven. Dit maakt de Iberische Lynx de zeldzaamste katachtige ter wereld.

'T-pad sterft langzame dood'

De T-pads van Pickwick die een paar jaar geleden werden geïntroduceerd worden nauwelijks nog verkocht. De Nederlandse theedrinker drinkt veel liever een bakje thee dat is gezet met een zakje. Per jaar wordt er gemiddeld 101 liter per persoon gedronken.

Bas Tulner, marketingmanager bij Pickwick, zegt dat het zeker niet aan de kwaliteit ligt: "De echte theeliefhebber wil zijn oude gewoonte niet opgeven. Dan kan je het lekker vertrouwd laten trekken, net zo lang als je zelf wilt. Dat geeft een moment van rust. Daar hechten Nederlanders aan."

Uit nieuwsgierigheid probeerden veel mensen de T-pads wel uit toen ze net in de winkel lagen. Inmiddels hebben veel consumenten de pads alweer links laten liggen. Pickwick vindt het jammer dat het produkt niet meer goed verkoopt, "maar zo werkt het nou eenmaal."

Verfilming MacGyver in de maak

Goed nieuws voor diegene die is blijven hangen in de eighties. Een van de leukste series van de jaren tachtig wordt namelijk verfilmd. New Line Cinema heeft namelijk een verfilming van MacGyver in de pijplijn zitten.

New Line Cinema beseft gelukkig dat het niet zo eenvoudig is om alle actie op het witte doek te laten projecteren. De filmmaker hoopt dan ook dat ze goede schrijvers weten te strikken die een leuke en avontuurlijke film kunnen maken.

De serie, met als hoofdpersoon geheimagent Angus MacGyver, liep van 1985 tot 1992. MacGyver, een glansrol van Richard Dean Anderson, hield wereldwijd miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. Op het schoolplein werden de volgende schooldag uitgebreid de spectaculaire reddingsacties van de tv-held besproken. Met zijn multifunctionele zakmes wist MacGyver zich namelijk uit elke situatie te bevrijden.

De film zal worden gemaakt door de producers Dino en Raffaella De Laurentiis. Het duo was eerder al verantwoordelijk voor films als Flash Gordon en Hannibal.


Jeugdsentiment!

Ouwehand vraagt uitstel van betaling aan

Ouwehand heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het Katwijkse visbedrijf zegt daartoe gedwongen te zijn door de moeilijke marktomstandigheden in binnen- en buitenland. Bij Ouwehand is een bewindvoerder aangesteld die nagaat hoe het de activiteiten kunnen doorgaan.

Als het aan de bewindvoerder ligt wordt het bedrijf zoveel mogelijk in stand gehouden. Ook wil hij zoveel mogelijk banen behouden.

Er werken ongeveer tweehonderd mensen voor het bedrijf. Ouwehand is met name bekend van de (zure) haring en de rolmops, maar heeft ook gebakken en gerookte vis.

Britney laat haar kut zien (NSFW)

Voor de tweede keer in een week tijd is Britney Spears niet zo slipjes-achtig. Vorige week konden haar fans al horen hoe Brit dol enthousiast door de microfoon aan haar staff meldde dat haar "poes" zichtbaar was. Nu kunnen haar fans wederom genieten van haar ongeschoren geslachtsdeel.

Britney was lekker aan het relaxen samen met haar zoontjes en vriendin aan het strand toen een fotograaf een heel leuk kiekje maakte van Spears in een bikini die je bijna geen bikini meer kan noemen. En natuurlijk was ook hier Brits broekje nét aan de te kleine kant.

Benieuwd naar Britneys mini bikini met uitstekend vlees? Klik dan hier.

Negen kandidaten voor WK 2018

Nederland en België moeten het opnemen tegen acht andere kandidaten voor de organisatie van het WK voetbal in 2018. Gisteren liep de deadline af voor landen om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK.

Vandaag maakte de FIFA de kandidaten voor de organisatie van het WK officieel bekend. In december 2010 beslist de wereldvoetbalbond welk land of landen dat toernooi mag organiseren. Naast die van Nederland en België is er een gezamenlijke kandidatuur van Spanje en Portugal. Australië, Engeland, Indonesië, Japan, Mexico, Rusland en de Verenigde Staten willen het toernooi alleen organiseren.

Alle landen die het toernooi in 2018 willen organiseren zijn ook direct kandidaat voor de organisatie van het toernooi in 2022. Qatar en Zuid-Korea stelden zich alleen kandidaat voor dat laatste toernooi. Ook daarover wordt in december volgend jaar beslist. Mocht het toernooi van 2018 worden toegwezen aan een land uit Europa, dan zijn de andere Europese landen kansloos voor de organisatie van het WK vier jaar later.

'Export kinderbijslag moet stoppen'

De 'export' van de kinderbijslag voor kinderen die in Turkije en Marokko naar school gaan, moet worden stopgezet. Dat willen de CDA, VVD en PVV. Dat is de uitkomst van een debat dat vandaag met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken werd gehouden. Het debat over fraude met kinderbijslag werd aangevraagd door de VVD. 

Volgens Kamerlid Mirjam Sterk, CDA, is het niet mogelijk om een dergelijk verdrag eenzijdig stop te zetten. Ook het eenzijdig afsluiten van een nieuw verdrag is niet mogelijk. Ze stelde voor om een nieuw bilateraal verdrag aan te gaan met Marokko en Turkije. Hierbij zou de export van uitkeringen gehandhaafd blijven "met uitzondering van de kinderbijslag". Ook wees zij erop dat Nederland vaker probeert te overleggen met landen over onderwerpen "waarvan niet op voorhand duidelijk is of die landen daarin meegaan".

Wat wel mogelijk zou zijn is dat de de exportkinderbijslag verlaagd wordt. Als kinderen in het buitenland naar school gaan, en 'uitwonend' zijn, hebben de ouders nu nog recht op een dubbele uitkering. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft laten weten dat ze scherper zal gaan controleren op Marokkaanse en Turkse gezinnen die dubbele kinderbijslag ontvangen omdat hun kinderen in het thuisland naar school gaan.

54 procent van de Marokkaanse en 31 procent van de Turkse gezinnen heeft vorig jaar mogelijk gefraudeerd met de kinderbijslag. Dat bleek uit een steekproef gehouden door de SVB. De Kamer zal binnenkort, op verzoek van de PVV, een spoeddebat houden om meer duidelijkheid te verkrijgen over de mogelijke fraude.

Met dank aan DikVoormekaar voor de submit. 

Altheer voorlopig niet in actie

Verdediger Jeffrey Altheer zal de komende weken niet op de velden verschijnen. De speler van Excelsior heeft last van een enkelblessure.

Altheer liep zijn kwetsuur op in de wedstrijd tegen FC Dordrecht van afgelopen vrijdag. Hierdoor moest hij al voor rust gewisseld worden. Uit nader onderzoek kwam naar voren dat de enkelbanden van Altheer letsel hebben opgelopen. Hij heeft nu enkele weken rust voorgeschreven gekregen.

Jongeren Duitsland lopen wél warm voor extreem rechts

Meer Duitse jongeren zijn actief in extreem rechtse bewegingen dan in de ‘gewone’ politiek. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek (PDF) dat in opdracht van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd.

Het is schokkend dat extreem rechts succesvoller is bij het werven van mannelijke jongeren dan de gevestigde politieke partijen, aldus de auteur van het rapport. Het landelijke onderzoek is in 2007 en 2008 uitgevoerd onder 45.000 scholieren tussen de 14 en 16 jaar.

Van de jongens in die leeftijdcategorie is 5 procent aangesloten bij een neonazigroep, terwijl slechts 2 procent betrokken is bij reguliere politieke partijen. Het percentage meiden bij extreem rechtse groepen ligt op 2,6 procent. Vooral in het voormalige Oost-Duitsland zijn deze bewegingen populair.
Vijandig tegenover buitenlanders

Ook blijkt uit het onderzoek dat 20 procent van de mannelijke jongeren zeer vijandig tegenover buitenlanders staat. Bij de jonge vrouwen is een op de tien die mening toegedaan. Ook worden neonazisymbolen, zoals hakenkruisen, door gemiddeld 10 procent van de jongeren gebruikt. Volgens 14 procent van de ondervraagden was de Holocaust "niet vreselijk” en hebben de Joden hun uitroeiing in naziconcentratiekampen deels aan zichzelf te danken.

Jongeren Duitsland lopen wél warm voor extreem rechts  (foto: DAG)

Gevangenisbewaarders gegijzeld op Curaçao

Twee gevangenbewaarders van de Bon Futuro gevangenis op Curaçao zijn vandaag iets voor de middag (lokale tijd) gegijzeld door gevangenen. Dat heeft een woordvoerder van de gevangenis bevestigd.

Volgens lokale media zouden in de chaos die is ontstaan door de gijzeling ook drie gevangenen zijn ontsnapt, maar dat kon nog niet worden bevestigd.

Inmiddels is er een grote politiemacht naar de gevangenis gestuurd. De bewaarders zouden worden vastgehouden in een cel.

Orie: "Tevreden, maar het moet anders"

De coach van de DSB-schaatsploeg,Jac Orie, heeft gezegd dat hij tevreden terugkijkt op afgelopen seizoen.

Wel had hij tijdens het WK afstanden, afgelopen week in Vanvouver, gezien waar het aan schortte: de laatste ronde en de bochten van zijn sprinters moeten volgend seizoen beter. “Wedden dat dat lukt?”, aldus Oire die desalniettmin tevreden is. "Niet buitengewoon tevreden over dit seizoen, maar tevreden. We hebben natuurlijk bakken pr’s gereden dit jaar.”

Tijdens het WK afstanden was er voor zijn sprinters alleen brons voor Margot Boer op de 1.000 meter. Volgens de schaatstrainer is de ‘superscherpte’ van zijn rijders in de laatste ronde verminderd. “Dus daar moeten we een buffertje zien te bouwen, zodat we dat volgend jaar ook nog kunnen aan het einde van het jaar. Die laatste ronde is het eerste dat er bij ons aangaat. In het begin van het seizoen ging dat nog goed, maar hier niet meer. Dat laatste rondje is ons zwakste aspect.”

Overigens is dat niet het enige probleem zei Orie, ook hebben zijn schaatsers problemen met de bochten als de snelheid heel hoog ligt. "Dat is in Vancouver, op deze laaglandbaan, nog niet zo’n probleem, maar die andere jongens, die voor ons eindigden op de 1000 meter, die rijden die bochten net iets beter en in die bochten wordt het verschil gemaakt. En wedden dat we dat er uit krijgen bij mijn jongens? Mijn jongens gaan volgend jaar de bochten anders schaatsen. Ik denk dat je het kunt gaan zien, niet alleen in de eindtijd, maar ook op televisie.”

Uitspraken Van Veldhoven krijgen staartje

De aanklager betaald voetbal van de KNVB start een onderzoek naar de aantijgingen van Harm van Veldhoven aan het adres van arbiter Richard Liesveld. De oefenmeester van Roda JC gaf de scheidsrechter namelijk de schuld van de verloren wedstrijd tegen FC Groningen (2-0).

"Je vraagt je af wie aan het fluiten was: de scheidsrechter of het publiek? Het publiek bepaalde wie geel kreeg," was de ongezouten kritiek van Van Veldhoven na afloop van de wedstrijd. Hij refereerde ook nog naar de beslissingen van het arbitrale kwartet in andere wedstrijden. "Ik zie al weken rare dingen gebeuren. Ik heb steeds meer het gevoel dat Kerkrade te ver weg is en de fusie al beklonken is. Daardoor is het moeilijk voor ons iets af te dwingen. Dat ligt me zwaar op de maag."

Deze uitspraken zijn voor de aanklager de reden om een vooronderzoek te starten. Van Veldhoven zou door zijn uitspraken een aantal regels overtreden hebben, die in de gedragscode voor officials betaald voetbal staan. Daarnaast is de oefenmeester niet van plan zijn uitspraken niet terug te nemen.

Roda JC vertoeft momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie. Het verschil met De Graafschap, dat nu laatste staat, bedraagt slechts twee punten. Ook het verschil met de vijftiende plaats is maar twee punten.

Franse pers: "Gerets is een tovenaar"

Ajax kan morgen de borst nat maken in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Olympique Marseille, althans volgens de Franse media. De Fransen beschikken namelijk over de Belgische trainer Eric Gerets, sinds afgelopen zondag 'een tovenaar' volgens de media in Frankrijk.

"De Belgische trainer heeft zijn ploeg weer volkomen in de hand. Dat bleek na de zege in Parijs op PSG", luidde het lyrische commentaar van L'Équipe na de 1-3 overwinning van Marseille in de topper tegen rivaal Paris Saint-Germain. Hierdoor is L'OM weer helemaal terug in de strijd om de Franse titel.

"Sommige spelers werden ietwat ontzien, evenwel zonder het nodige succes. Nu is het geduld van Gerets op. De Belg heeft lak aan pseudo-vedetten. Sterspelers als Hatem Ben Arfa en Mamadou Niang kregen tegen PSG een plek op de bank. Een berekende gok, die goed uitpakte", aldus het verdere commentaar van de Franse krant.

"Nu vrijwel iederen bij OM fit is, zal de solidariteit in de groep erg belangrijk worden. De landstitel en de UEFA Cup hangen ervan af", wordt er gezegd over de ploeg van Gerets, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt. "Maar met zijn prestaties zet Gerets het bestuur flink onder druk."

Winnaar F1: coureur met meeste zeges

In de Formule 1 wordt de wereldkampioen voortaan bepaald door het aantal zeges dat een coureur heeft gehaald in een seizoen. Dat heeft de World Motor Sport Council (WMSC) vandaag bepaald in een vergadering. Hiermee worden de wensen van veel teams en van Bernie Ecclestone vervuld.

Onlangs kwam de Formula One Teams Association (FOTA), waarin alle F1-teams vertegenwoordigd zijn, met een voorstel om een andere puntentelling in te voeren. Daarbij zou de nummer één twaalf punten krijgen, de nummer twee negen en de nummer drie zeven. Zo zou er meer verschil ontstaan in de plek waar de coureurs eindigen in een race. Maar dat voorstel is dus vandaag verworpen door de FIA.

Het huidige puntensysteem (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt voor de eerste acht van een race) blijft bestaan. Ook het eerdere idee van Ecclestone, een medaillesysteem voor de eerste drie plekken, werd afgekeurd. Ecclestone zelf trok dat medailleplan weer in, na veel protesten van fans en teams. Waar de FIA het wel mee eens was, was het idee achter het medaillesysteem, namelijk dat een zege meer waarde moest krijgen.

Daaruit is nu het besluit ontstaan om het grootste aantal overwinningen als leidraad te nemen voor het wereldkampioenschap. Als meerdere coureurs een gelijk aantal zeges heeft, gaat de wereldtitel naar de rijder met de meeste punten. Ook de rest van het klassement blijft bepaald worden door de punten. Bij het constructeurskampioenschap zal niets veranderen: het team met de meeste punten wint de eretitel.

De hele discussie ontstond toen aan het eind van het seizoen 2008 Lewis Hamilton (McLaren) wereldkampioen werd met vijf overwinningen, terwijl Ferrari-coureur Felipe Massa wel één overwinning meer had behaald. Teambaas van Ferrari, Luca di Montezemolo, pleitte toen direct na de laatste race in Brazilië voor een verandering in de puntentelling van het Formule 1-kampioenschap, door een betere beloning te willen voor een zege.

Lees hier de volledige tekst van het besluit van de WMSC (Engels).

Telstar laat Ubbergen weer gaan

Rodney Ubbergen maakt geen deel meer uit van de selectie van Telstar. De doelman werd in de winterstop nog op amateurbasis vastgelegd als vervanger voor de vertrokken Serge van den Ban. Ondanks het feit dat men tevreden was over de prestaties van Ubbergen, is het toch tot een afscheid gekomen.

"Het is een heel complex gebeuren dat te maken heeft met tijd en geld", legt technisch directeur Cees Glas uit tegenover Elf Voetbal. "Als we met Rodney verder zouden willen, dan moesten we hem voor een bepaalde datum een contract aanbieden. Dat hebben we vervolgens overwogen, maar gezien de financiële situatie hebben we toch maar besloten daarvan af te zien."

Vonnis Fritzl-proces vervroegd

Het vonnis tegen het Oostenrijkse 'keldermonster' Josef Fritzl wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdagmiddag uitgesproken. De plaatsvervangend voorzitter van de rechtbank in Sankt Pölten, waar Fritzl sinds maandag terechtstaat, uitte vanmiddag de verwachting dat de uitspraak een dag eerder komt dan gepland.

De rechtbank keek op de tweede procesdag naar de getuigenis op videoband van de 43-jarige Elisabeth, de dochter van Fritzl die 24 jaar door hem werd verkracht en opgesloten in een kelder onder zijn huis. Zij baarde zeven kinderen. De zitting vond achter gesloten deuren plaats om de privacy van de slachtoffers te beschermen.

Het Oostenrijkse persbureau APA kon vandaag het gezicht van de incestverdachte vastleggen toen hij na de middagpauze de rechtszaal binnenliep. Eerder had Fritzl telkens zijn gezicht afgeschermd met een blauwe map.

De advocaat van de 73-jarige Fritzl verklaarde voor de tweede zitting dat zijn cliënt niet zal reageren op de getuigenis van zijn dochter. "Hij heeft alles al gezegd", reageerde raadsman Rudolf Mayer op vragen van de pers toen hij bij de rechtbank arriveerde.

De verdachte zei gisteren zelf al dat hij schuldig is aan verkrachting en incest. Maar hij stelde dat hij de moord op een van de kinderen die hij bij zijn dochter verwekte, niet op zijn geweten heeft.

[Special] Eddie the Eagle

Er zijn sporters die je niet zal onthouden vanwege hun prestaties, maar vanwege andere dingen. Een van die sporters is Michael Edwards, ook wel bekend als Eddie the Eagle, bekend van het skischansspringen.

Eddie the Eagle, geboren als Michael Edwards op 5 december 1963, werd wereldberoemd tijdens de Olympische Winterspelen van 1988 die in het Canadese Calgary werden gehouden. De Brit, die het jaar ervoor bij WK 55e werd, wist zich als eerste Britse schansspringer ooit voor de Spelen te plaatsen dankzij een sprong van 77 meter bij een wedstrijd in Oostenrijk.

Het voorkomen van Edwards was opvallend: Hij woog 82 kilogram, wat voor een schansspringer extreem zwaar is, en droeg een bril waarvan de glazen voortdurend besloegen. Hierdoor kon hij tijdens het springen vanaf de schans nauwelijks iets zien. Hij eindigde in Calgary dan ook als laatste op zowel de 70 meter- als de 90 meter-schans.

Vanwege de prestaties van Edwards stelde het Internationaal Olympisch Comite een nieuwe regel in, de Eddie The Eagle Rule. De eisen om aan de Spelen mee te mogen doen, werden aangescherpt. Deelnemers moesten voortaan aan meerdere internationale toernooien meedoen en je kon je alleen kwalificeren als je in de top vijftig van beste sporters stond. Overigens was er wel een kanttekening bij deze regel, aangezien het niet voor alle sporten gold. Tijdens de Olympische Spelen van 1998 in Nagano deed de Keniaan Philip Boit mee bij het langlaufen. Hij had anderhalf uur nodig over de tien kilometer klassiek, terwijl de winnaar er minder dan 25 minuten over deed.

Aanvankelijk werd Edwards vanwege zijn uiterlijk Mr. Magoo genoemd, pas later werd het The Eagle. De naam The Eagle kreeg hij vanwege zijn manier van springen en de manier waarop hij terecht kwam. Dit kon worden vergeleken met een duik van een adelaar.

Zijn manier van springen, zijn aparte verschijning en zijn gebrek aan succes maakten hem de lieveling van de media en hij had veel fans over de hele wereld. Hoe slechter hij presteerde, hoe populairder hij werd. Na de Spelen van 1988 werd hij veel gevraagd voor praatprogramma's over de gehele wereld en mocht hij allerlei lintjes doorknippen. Hij schreef een boek en scoorde in eigen land een hit met het lied Fly Eddie Fly.

Edwards probeerde zich nog te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van 1992 en 1994, maar slaagde hier niet in. Daarna sloot hij een sponsorcontract met de Britse luchtvaartmaatschappij Eagle Airlines om zich volledig te kunnen richten op de kwalificatie voor de Spelen van 1998 in Nagano. Maar net als in 1992 en 1994 wist hij niet in die missie te slagen.

Met een afstand van 105,0 meter is Edwards tot op de dag van vandaag nog steeds Brits recordhouder. In 2010 komt er een film uit over deze sportheld.

De Bakker verslaat gokkende Italiaan

Zowel Thiemo de Bakker als Jesse Huta Galung heeft zich voor de tweede ronde van het Challenger-toernooi in het Italiaanse Caltanissetta geplaatst.

Huta Galung versloeg de Roemeen Adrian Ungur vrij eenvoudig met 6-2 en 6-0. De Bakker versloeg de voormalig nummer 49 van de wereld Daniele Bracciali. De Italiaan is terug van een schorsing nadat hij door de ATP voor drie maanden werd geschorst. Bracciali zou vijftig keer voor vijf euro op tenniswedstrijden hebben gewed. Inmiddels is Bracciali de nummer 833 van de wereld.

Matwé Middelkoop werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij verloor met 6-1 en 6-3 van de Italiaan Francesco Aldi.

Slaappatiënten kregen ten onrechte ademapparatuur

Zeshonderd mensen met slaapproblemen worden komende weken door Kempenhaeghe in Heeze benaderd voor een mogelijk consult door de instellingsarts. Aanleiding is dat een arts die in het centrum voor slaapgeneeskunde werkte, op onjuiste gronden patiënten een ademhalingsapparaat voorschreef.

Dat vertelde een woordvoerster van Kempenhaeghe vandaag. De arts in kwestie is niet meer werkzaam voor Kempenhaeghe. Of hij is ontslagen wil de instelling niet zeggen. Ook over zijn motieven wordt gezwegen. Het is onduidelijk hoeveel van de zeshonderd patiënten de ademhalingsapparatuur ten onrechte kregen toegewezen. Alle medische dossiers vanaf 2003 worden nu aan de hand van een telefonische enquête nagetrokken.

De fout kwam aan het licht toen een andere instellingenarts een van de behandelde patiënten onderzocht. Kempenhaeghe heeft de zaak gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Slaappatiënten kregen ten onrechte ademapparatuur  (foto: DAG)

Nieuwe namen Pinkpop

The Gaslight Anthem, The Rifles, You Me at Six, Dr. Lektroluv en Hollywood Undead zijn toegevoegd aan de line-up van muziekfestival Pinkpop. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Pinkpop heeft dit jaar plaats van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni. Op het programma staan verder onder anderen Bruce Springsteen & The E-Streetband, The Killers, Depeche Mode, Madness en Snow Patrol.

De kaarten voor de veertigste editie van het populaire festival gingen zaterdag 7 maart in de verkoop. Binnen achttien minuten waren alle 15.000 tickets voor de eerste dag van het evenement uitverkocht. In totaal gingen die dag ruim 51.000 kaarten over de toonbank.

In verband met de komst van Bruce Springsteen en zijn E-Streetband naar Landgraaf verhoogde de organisatie het aantal beschikbare kaarten voor de zaterdag naar 15.000 stuks. Voor zowel zondag als maandag zijn 10.000 dagkaarten beschikbaar. Daarnaast gingen 50.000 toegangsbewijzen voor alle drie de dagen van het festival in de verkoop. Inmiddels zijn meer dan 70.000 tickets verkocht.


Nieuwe namen Pinkpop  (foto: DAG)

Ajax wil Deens talent strikken

De 17-jarige Nicolai Boilesen is dichtbij een contract met Ajax. De jonge verdediger, die ook wordt begeerd door AS Monaco en Manchester United, is opgemerkt door Ajax' Scandinavische scout John Steen Olsen. Boilesen zal vandaag met de clubleiding van Ajax praten.

"Ajax heeft een contract voor hem klaarliggen", zegt Steen Olsen tegenover de Deense media over Boilesen, die momenteel eigendom is van Bröndby IF. "Hij hoeft alleen maar te tekenen."

De jonge verdediger heeft wel oren naar een overstap naar de Amsterdamse club. "Ik ben benieuwd wat Ajax mij te bieden heeft", zegt Boilesen, die in zijn vaderland Denemarken vergeleken wordt met Daniel Agger. "Het is in ieder geval hartstikke spannend allemaal."

Brandende auto rijdt zonder bestuurder weg

Bij het blussen van een autobrand in de Duitse stad Münster kwam de plaatselijke brandweer voor een verrassing te staan: zonder de bestuurder in de buurt startte de motor zichzelf en reed de auto weg.

De automobilist had de auto langs de kant van de weg gezet toen hij rook onder de motorkap vandaan zag komen, aldus een politiewoordvoerder. Hij trok daarop de sleutel uit het contactslot en belde de brandweer. "Toen die begon te blussen, startte de motor als door magie en reed de auto zonder bestuurder weg", aldus de zegsman. De spookrit eindigde tegen een geparkeerde auto.

 


Brandende auto rijdt zonder bestuurder weg.

WMSC: "Budgetlimiet in 2010"

De World Motor Sport Council (WMSC) van de FIA heeft gisteren in een vergadering besloten dat de Formule 1-teams in 2010 niet meer dan 33 miljoen euro (30 miljoen Britse ponden) per seizoen mogen uitgeven. Dit zou de onderlinge competitie moeten bevorderen.

Ook al is dit besluit een historische, het is ook een vrijwillige keuze van de teams om zich aan de limiet te houden. De FIA hoopt door het instellen van een bestedingslimiet, dat het makkelijker wordt voor nieuwe teams om aan de F1 mee te doen, en dat de teams die geen motorfabrikant achter zich hebben staan, zich langer weten te handhaven in de sport.

Als een team zich wel houdt aan het lagere budget, krijgt het in ruil daarvoor meer technische vrijheden van de autosportbond. Op die manier hoopt de FIA alle teams in de F1 meer gelijk te trekken. De bond hoopt dat kleine teams die weinig te besteden hebben, sportief voordeel vinden in het meer mogen aanpassen van de wagens dan de teams die ongebreideld hun geld spenderen.

Onder de budgetlimiet van 33 miljoen euro vallen ook de salarissen van de coureurs, zo verklaarde FIA-baas Max Mosley. "Alles behalve het motorhome (als het team dat heeft) en de boetes die door de FIA opgelegd worden. Alle lasten vallen eronder, zelfs de salarissen van de coureurs en de teambaas", zei Mosley desgevraagd.

Ook wat technische details aan privileges voor de teams die zich wel aan de limiet willen houden, werden uitgelegd door Mosley: "Een ander maar standaard onderstel; beweegbare vleugels; geen limiet aan toerental van de motor; geen homologieverplichtingen; geen limieten aan materiaal, testen, simulatoren, windtunnels enzovoort - de meeste van de recent geïntroduceerde bezuinigingsmaatregelen zullen niet gelden voor die teams."

"Toch zullen maatregelen als het verbod op bijtanken en het parc fermé op zaterdag voor alle teams gelden. We denken ook aan een KERS met meer capaciteit voor de kostenbeperkte teams. Maar alles zal moeten bekostigd worden van de 30 miljoen pond - zonder uitzonderingen en zonder gratis of gesubsidieerde hulp van buitenaf."

Alles wat van een team aan een ander team geschonken wordt, valt ook binnen de limiet. Tenzij een item aan alle teams beschikbaar wordt gesteld tegen een gereduceerd tarief (bijvoorbeeld banden) waardoor iedereen gelijk profiteert van kostenbesparingen. De motoren zullen in 2010 onder dezelfde regels vallen als dit seizoen, behalve dat er geen toerentalbegrenzer op hoeft te zitten en dat er geen bevriezing in de ontwikkeling is.

Mosley zei dat alle kosten van een auto nagekeken zullen worden, ook als een team een eigen motor heeft. De huidige regel dat één team maar aan één ander team een motor mag leveren, blijft bestaan.

Er zijn nog meer besluiten genomen in de vergadering vandaag, daarover bericht FOK!sport in andere berichten.

Lees hier de volledige tekst van het besluit van de WMSC (Engels).

Honden verscheuren toerist Sicilië

Op Sicilië knokt een Duitse toerist voor haar leven nadat ze vanochtend werd aangevallen door een roedel zwerfhonden. Dit melden verschillende Italiaanse media vandaag. Het is de tweede hondenaanval op het Italiaanse eiland in korte tijd, op hetzelfde strand als waar de vrouw werd verrast door de beesten werd zondag al een jongen gedood door een roedel van 50 zwerfhonden.

De 24-jarige Duitse werd getackeld door een tiental wilde honden op het strand bij de plaats Scicli, in het zuidoosten van Sicilië. De vrouw hield ernstige bijtwonden in haar gezicht, armen en benen over aan de aanval.

Dankzij het snelle ingrijpen van omstanders wist de vrouw de aanval te overleven. Met een helikopter is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Catania. Volgens een ooggetuige was de aanval 'verschrikkelijk' en had de vrouw 'zonder het snelle ingrijpen van anderen deze aanval nooit overleefd'.

Italië kampt met honderdduizenden zwerfhonden. Het fenomeen van de ‘cani randagi’ komt vooral voor in de verarmde zuidelijke regio’s voor, zoals Sicilië.

Honden verscheuren toerist Sicilië  (foto: DAG)

Ferry Corsten met eigen show op wereldtournee

In navolging van onder anderen dj Tiësto gaat Ferry Corsten met zijn soloshow de wereld over. Zijn eerste concertreeks genaamd Twice in a Blue Moon: The Experience begint op 29 mei in het Putra World Center in Kuala Lumpur, Maleisië. Dat maakte het management van de succesvolle dj vandaag bekend.

"Ik ben verheugd om te gaan toeren met dit nieuwe concept en zie het als een uitdaging om voor de eerste keer met een eigen productie de wereld over te gaan", aldus Corsten. Twice in a Blue Moon (TIABM) is de naam van het derde album van de Rotterdamse dj en producer, dat in oktober 2008 uitkwam op zijn eigen Flashover Recordings.

De concerttournee zal in 2009 en 2010 de wereld overtrekken. Meer tourdata worden binnenkort bekendgemaakt.

Put your hands up for....  (foto: ANP)

PhysX-engine van NVidia nu gratis voor PS3-developers

Sony en NVidia hebben een overeenkomst getekend die er voor zorgt dat developers van PS3-games voortaan gratis toegang hebben tot de NVidia PhysX-engine. Met deze middleware kunnen developers vrij vlot een beekje vol laten stromen met water, puin naar beneden laten vallen of bomen laten wiegen in de wind.
PhysX is een soortgelijk product als de Havok Physicsengine, die al eerder in de PS3-SDK opgenomen was.

Python vreet hond op

Een hond uit Australië is op een wel hele nare manier aan zijn einde gekomen. Baasje Patty Buntine wist dat er iets niet pluis was toen Bundi de hond niet kwam opdagen tijdens het ontbijt. Het was namelijk vaste prik voor het dier om tijdens het ontbijt aanwezig te zijn. Vandaar dat de bezorgde Patty buiten op zoek ging naar haar huisdier en zodoende trof ze tot haar schrik een reusachtige slang aan. Wat meteen opviel was de grote bult die zichtbaar was bij het beest. Onmiddellijk wist ze dat die bult veroorzaakt werd door haar hond.

"Ik voelde me vreselijk", aldus de vrouw. "Het is helemaal niet leuk om in te denken hoe de laatste minuten van Bundi eruit zagen. Ik ben overigens verrast dat de slang haar überhaupt wist te vangen. Ze was namelijk altijd zeer levendig en racete met volle vaart weg wanneer ze wist dat ze in bad moest." De hond was een Maltezer en woog zo'n 5,8 kilogram, terwijl de olijfpython meer dan het dubbele woog.

De lokale slangenexpert David Reed werd gebeld voor het vangen van de slang. Volgens hem is dit iets wat zelden voorkomt: "Ik heb veel telefoontjes gehad over slangen die een hond beten en zelfs olijfpythons die babypuppy's aten, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus de heer Reed.

De slang, inclusief bult, is hier te bewonderen. 

Xbox Live statistieken afgelopen week

Ze zijn er weer, de Xbox Live statistieken van de week van 9 maart. Zoals verwacht komen Resident Evil 5 en Street Fighter binnen in de top 10; Halo 3 staat nogal fier bovenaan.

Xbox 360 Top Live Titles
1 Halo 3
2 Call of Duty: WaW
3 Call of Duty 4
4 Gears of War 2
5 GTA IV
6 Resident Evil 5
7 Halo Wars
8 Left 4 Dead
9 FIFA 09
10 Street Fighter IV

Top Arcade Titles (Full Versions purchased)
1 Peggle
2 Crystal Defenders
3 Castle Crashers
4 Watchmen: The End is Nigh
5 NCAA Basketball 09 March Madness Edition
6 Worms
7 UNO
8 3 on 3 NHL Arcade
9 A Kingdom for Keflings
10 Ultimate Mortal Kombat 3

Original Xbox Top Live Titles (based on UU’s)
1 Halo 2
2 Star Wars: Battlfrnt 2
3 Counter-Strike
4 Fable
5 Conker: Live Reloaded
6 Splinter Cell Chaos
7 Doom 3
8 Star Wars: Battlefront
9 Call of Duty 3
10 Burnout 3

Top Community Games
1 RC-AirSim
2 Aquarium HD
3 DrumKit
4 ZP2K9
5 Bowling X
6 Rumble Massage
7 Miner Dig Deep
8 TV Calibration
9 Remote Masseuse
10 Tanks.V.S

Opnieuw 20 jaar tegen verdachten metselmoorden

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft dinsdag in hoger beroep opnieuw gevangenisstraffen van 20 jaar geëist tegen drie verdachten van de zogenoemde metselmoorden. Twee broers zouden met hun vader het plan hebben bedacht om in 2004 twee mannen te vermoorden en hen daarna in te metselen achter een muur.

De 24-jarige Jeroen Dekkers uit Zaandijk en de 25-jarige Rob Mahabier uit Zaandam werden op 12 augustus 2004 in een woning in de Haagse Cartesiusstraat vermoord. Ze werden maanden later teruggevonden, ingemetseld in een pand aan de Wolmaransstraat.

De officier van justitie eiste dinsdag een gevangenisstraf van 20 jaar voor verdachte Soenil D. De inmiddels 40-jarige Soenil kreeg eerder door de rechtbank in Den Haag een levenslange gevangenisstraf opgelegd na een eis van 20 jaar. Volgens justitie moet de 'afschuwelijke daad' zwaar worden bestraft, maar is het uitgangspunt dat de verdachte weer terug kan keren in de maatschappij van belang.

Zijn broer Aniel D. (39) werd eerder vrijgesproken door de rechtbank. De officier stelt dat hij ook 20 jaar achter de tralies moet omdat hij, net als zijn 62-jarige vader, schuldig zou zijn aan het medeplegen van de moord. Eerder kregen twee andere mannen straffen gelijk aan hun voorarrest voor het wissen van sporen. Het OM verweerde zich daar dinsdag niet tegen.

Volgens de familie D. zou het tweetal uit de Zaanstreek hen hebben afgeperst. Dekkers en Mahabier zouden naar het huis aan de Cartesiusstraat zijn gekomen om geld op te eisen. De verdachten zeggen dat er geen sprake was van een plan. Soenil D. handelde uit noodweer omdat de slachtoffers zijn vader en hem met een mes hadden bedreigd. Maar justitie denkt dat er sprake was van een 'lokplan'. Advocaat Gerard Spong zei in zijn pleidooi dat de verdachte anders wel een vuurwapen in huis zou hebben gehad.

De uitspraak is op 15 april.

Geen LAN-partijen in StarCraft II?

Tijdens een chatsessie tussen StarCraftfans en Kevin Yu, communitymanager bij Blizzard, werd gevraagd naar de LAN-functionaliteiten van StarCraft 2. Yu kon geen bevestigend of ontkennend antwoord geven.

Hieruit kunnen we afleiden dat de LAN-functionaliteiten in ieder geval momenteel nog niet aanwezig zijn in de game. Aangezien Diablo III het ook al zonder LAN-multiplayer moet stellen, is het echter aannemelijk dat StarCraft II ook wel eens zonder LAN-multiplayer in de winkels zal komen te liggen.
Blizzard heeft echter goede redenen om geen LAN-multiplayer in hun games op te nemen. Je dwingt mensen op deze manier via internet te spelen, wat illegale versies van de game terugdringt en de inkomsten via advertenties op Battle.Net vergroot.

Meiden Next Top Model krijgen nieuwe kans

De gedupeerde meiden die zaterdag urenlang in de rij stonden om auditie te doen voor de dertiende editie van het populaire programma America’s Next Top Model, krijgen een tweede kans. Dat liet presentatrice en oud-model Tyra Banks weten op de weblog van de show.

In de lange rij wachtenden in New York ontstond chaos en raakten uiteindelijk zes mensen gewond (beelden). Banks laat weten: "We doen er alles aan om te zorgen dat we de meiden die geen auditie konden doen, toch nog een keer kunnen zien.”

Duizenden mensen stonden al uren in de lange rij toen plotseling paniek uitbrak, waarschijnlijk nadat een auto vlakbij met veel rook was opgetrokken. De situatie liep verder uit de hand toen een man uit een auto sprong en tasjes van de dames begon te stelen. Twee vrouwen en een man zijn gearresteerd, aldus de politie.


Meiden Next Top Model krijgen nieuwe kans  (foto: DAG)

Groener: "Arnautovic moet het nog leren"

Rob Groener kan zich niet voorstellen dat Marko Arnautovic zich racistisch richting Ibrahim Kargbo heeft opgesteld. De aanvaller van FC Twente zou de speler van Willem II voor 'nigger' hebben uitgemaakt.

"Ik ken niemand die zo ver van racisme afstaat als Marko. Het idee alleen al is bespottelijk," liet Groener, die tevens zaakwaarnemer van Arnautovic is, weten. "De meeste van zijn vrienden zijn ook donker of Turks, ook in de spelersgroep van FC Twente. En Sergio Zijler is zelfs een boezemvriend. Marko behoorde in Oostenrijk, als halve Serviër, nota bene zelf tot een minderheid."

Groener moest overigens wel toegeven dat Arnautovic een kort lontje heeft. "Hij is nog jong en roept soms dingen die hij beter niet kan roepen. Maar dat gebeurt in het vuur van de strijd, omdat hij een echte winnaar is. Marko is nog jong, hij moet het vak nog leren. Maar hij is ook een heel sociale jongen, die openstaat voor iedereen."

Stewardess blijkt pornoactrice

Een Britse stewardess van vliegtuigmaatschappij Ryanair blijkt er een wel heel opwindende bijbaan op na te houden. De 22-jarige Edita Schindlerova klust bij als pornoactrice. Onder de naam Edita Bente duikt zij op internet op in meerdere seksfilms en weinig verhullende fotoshoots, meldt de Britse sensatiekrant The Sun verlekkerd.

Collega's kwamen per toeval achter haar geheim. 'We hadden geen idee dat ze dit in haar vrije tijd deed', reageerde een van hen. Het 'lek' blijkt een piloot die volgens Edita 'niets beters te doen heeft dan het internet afspeuren.'

Ryanair doet overigens niet moeilijk over Edita's pornopraktijken. 'Wat onze medewerkers buiten werktijd doen is hun zaak.' De vliegtuigmaatschappij had de fysieke kwaliteiten van de stewardess overigens al eerder opgemerkt; Edita staat in hoge hakken en bikini op de laatste Ryanair-kalender.


Stewardess blijkt pornoactrice  (foto: DAG)

Amy Winehouse ontkent mishandeling

De Britse zangeres Amy Winehouse stelt dat zij niet schuldig is aan de mishandeling van een fan op een benefietevenement vorig jaar. De 25-jarige ster moest zich vandaag voor de rechtbank in Londen verantwoorden nadat de vrouw in kwestie begin maart een aanklacht tegen Winehouse had ingediend.

De aanklacht kostte Winehouse al een concert in Amerika. Ze kreeg geen visum om volgende maand op te treden op het Coachella festival in Californië.

In juli wordt de zaak verder behandeld.

Amy Winehouse ontkent mishandeling  (foto: ANP)

Speler VVGZ betreurt 3 rode kaarten

Stefan Vermeulen, de speler die afgelopen weekend drie keer een rode kaart kreeg, heeft zijn spijt betuigd. De speler van VVGZ kreeg de prenten voor een grove overtreding, het uitdelen van een kopstoot en het beledigen van bestuursleden van Rijsoord.

"Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, vooral voor de mensen van VVGZ," liet Vermeulen in een reactie weten. "Het elftal draait dit seizoen niet goed. Ook nu stonden we weer achter en dat leidde tot de nodige frustraties. In de laatste minuut kreeg ik een waas voor ogen. Vreselijk stom en ik heb er ook veel spijt van. Maar het valt helaas niet meer terug te draaien."

VVGZ verloor het duel tegen Rijsoord met (2-0). De verwachting is dat het bestuur van de club uit Zwijndrecht nog met een straf voor de speler zal komen. Ook de Nederlandse voetbalbond (KNVB) zal zich nog over de kwestie buigen.

Het bestuur van VVGZ liet overigens nog wel weten dat Vermeulen niet geroyeerd zal worden.

Bijna vliegtuigcrash in Filipijnen

Het was vandaag behoorlijk schrikken voor de 88 passagiers van een vliegtuig in de Filipijnen. Het vliegtuig was al geland, maar moest onmiddellijk weer opstijgen. Er reed namelijk een auto op de landingsbaan. Doordat de piloot snel reageerde werd een ongeluk voorkomen.
 
In de auto zat de zoon van iemand die op het vliegveld werkt. Hij gaf zijn vriendin autorijles op de landingsbaan. Gelukkig zag de piloot het snel en vloog weer een stukje omhoog. Niemand raakte gewond. De vader van de 'rijleraar' is echter geschorst.

 

Knieblessure Vandamme valt mee

Jamaïque Vandamme kan weer opgelucht adem halen. De speler van Roda JC vreesde voor een ernstige blessure aan zijn knie, maar onderzoeken hebben uitgewezen dat het meevalt. Het is zelfs mogelijk dat de aanvaller dit seizoen nog in actie kan komen.

In de laatste minuten van het duel tegen FC Utrecht (0-0) kwam Vandamme ongelukkig in botsing met Wesley de Ruiter, keeper van de ploeg uit de Domstad. Met veel moeite wist de aanvaller van de Limburgers het duel uit te spelen.

Na afloop van het duel vreesde men voor een gescheurde kruisband. In het ziekenhuis werd echter duidelijk dat het slechts om een opgerekte kruisband ging. Daarnaast heeft zijn meniscus ook nog wat schade opgelopen.

Roda JC verwacht dat er geen operatieve ingreep nodig zal zijn. Vandamme zal in elk geval veel rust moeten houden, zodat hij aan het einde van deze voetbaljaargang nog in actie kan komen.

Bekijk een deel van de line-up van Grand Slam Tennis

Electronic Arts komt later dit jaar met hun eerste tennisgame volledig ontwikkeld voor de Nintendo Wii. Deze game zal naast een leuke line-up aan bekende topspelers van nu en vroeger ook de enige tennisgame zijn met de officiële licentie voor een van de meeste prestigieuze toernooien ter wereld: Wimbledon. Vandaag hebben we een trailer voor jullie waarin een aantal spelers te zien is en de looks van de game duidelijk naar voren komen.

Súarez aanvoerder tegen Olympique Marseille

Luis Suárez zal woensdag aanvoerder zijn van Ajax, dat in de eigen Amsterdam Arena zal gaan proberen een 2-1 achterstand goed te maken tegen Olympique Marseille in de achtste finale van de UEFA Cup.

Doelman Maarten Stekelenburg was tot voor kort captain van de Amsterdammers, maar zit sinds de heenwedstrijd in Marseille op de bank bij Ajax. Zijn opvolger Thomas Vermaelen is woensdag geschorst, terwijl zijn stand-in Rasmus Lindgren zal ontbreken vanwege de naweeën van een hersenschudding.

Trainer Marco van Basten durft het wel aan met Suarez als aanvoerder. "Hij is sinds maandag een getrouwd man", aldus de coach, die hiermee doelde hij op het bliksemhuwelijk van de Uruguayaan met zijn geliefde Sofia op het Amsterdamse stadhuis. "Dat schept verplichtingen. Het komt dus wel goed."

Skil-Shimano naar Tour de France

Skil-Shimano neemt komende zomer deel aan de Tour de France. De organsatie van deze wielerronde gaf de ploeg namelijk een wildcard. De organisatie van de Franse wielerronde, de ASO, maakte dit dinsdag bekend.

De laatste jaren was Skil-Shimano al actief in wedstrijden, die door de ASO werden georganiseerd. Afgelopen week nam de wielerploeg ook al deel aan Parijs-Nice, die door Luis León Sanchez werd gewonnen.

Nederland is dit jaar dus met twee ploegen in La Grande Boucle vertegenwoordigd. Rabobank is de andere Nederlandse ploeg, die in de zomer in Frankrijk te zien zal zijn.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Scarponi eindwinnaar in Tirreno-Adriatico

Mark Cavendish heeft de laatste rit in de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Brit was in de straten van San Benedetto del Tronto, waar een massasprint de beslissing moest brengen, de betere en liet Tyler Farrar en Baden Cooke achter zich.

Michele Scarponi zag zijn leidende positie in het algemeen klassement niet meer in gevaar komen en werd zodoende de eindwinnaar van deze editie.

Wim de Vocht (Vacansoleil), Olivier Kaisen (Silence-Lotto) en Mikhail Ignatiev (Team Katyusha) vormden het groepje dat vooruit reed. Zij slaagden er echter niet in om een massasprint te voorkomen.

Speler VVGZ betuigt spijt

Stefan Vermeulen, de speler die afgelopen weekend drie keer een rode kaart kreeg, heeft zijn spijt betuigd. De speler van VVGZ kreeg de prenten voor een grove overtreding, het uitdelen van een kopstoot en het beledigen van bestuursleden van Rijsoord.

"Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, vooral voor de mensen van VVGZ," liet Vermeulen in een reactie weten. "Het elftal draait dit seizoen niet goed. Ook nu stonden we weer achter en dat leidde tot de nodige frustraties. In de laatste minuut kreeg ik een waas voor ogen. Vreselijk stom en ik heb er ook veel spijt van. Maar het valt helaas niet meer terug te draaien."

VVGZ verloor het duel tegen Rijsoord met (2-0). De verwachting is dat het bestuur van de club uit Zwijndrecht nog met een straf voor de speler zal komen. Ook de Nederlandse voetbalbond (KNVB) zal zich nog over de kwestie buigen.

Het bestuur van VVGZ liet overigens nog wel weten dat Vermeulen niet geroyeerd zal worden.

Alpha Protocol krijgt trailer en releasedatum

SEGA heeft bekend gemaakt dat de spionage-RPG Alpha Protocol vanaf oktober in de winkels zal liggen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De nieuwe gameplaytrailer die is gelanceerd om dit te vieren, toont voor het eerst beelden uit het spel zelf en laat zien hoe je wereldwijd naar exotische locaties kunt reizen om terroristenkampen te infiltreren en allerlei onsmakelijke personages te bespioneren via zelf gekozen methodes.

Benieuwd naar wat je van de game kunt verwachten. Lees dan onze preview.

Loyaliteit kent zijn prijs, niemand weet dit beter dan Michael Thorton, een getalenteerde jonge geheim agent, verstoten door zijn regering. Nu is er een klein probleem, en dat is dat Thorton de enige is met de kennis om een op handen zijnde internationale crisis te voorkomen. Om dit te doen gebeuren moet Thorton zich afsluiten van de mensen die hij zwoor te beschermen. Elke keuze die hij maakt tijdens de game zal het spelverloop en zijn karakter beïnvloeden. Al zijn beslissingen hebben invloed op het lot van de wereld.

Skil-Shimano naar Tour de France

Skil-Shimano neemt komende zomer deel aan de Tour de France. De organisatie van deze wielerronde maakte donderdag bekend dat de Nederlandse wielerploeg een wildcard heeft gekregen.

"We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de directie Cyclisme van de A.S.O. in onze organisatie én onze visie stelt", aldus teammanager Iwan Spekenbrink. "Onze ploeg heeft de afgelopen twee jaar de nodige groei doorgemaakt: zowel in organisatorische opzicht, als voor wat betreft ons rennerspotentieel. We zijn de laatste twee jaar in de breedte een stuk sterker geworden en onze renners hebben bewezen dat ze het hoogste niveau aankunnen."

Skil-Shimano bevestigde dit beeld nog maar eens met het aanvallende rijden in Parijs-Nice, waar de jonge Fransman Jonathan Hivert als achtste in het eindklassement eindigde. Spekenbrink: "Onze doelstelling voor de Tour de France is eigenlijk hetzelfde als voor de meeste andere wedstrijden waarin we aan de start komen: aanvallend, attractief én met een sterke teamspirit koersen."

Nederland is dit jaar dus met twee ploegen in La Grande Boucle vertegenwoordigd. Rabobank is de andere Nederlandse ploeg, die in de zomer in Frankrijk te zien zal zijn.


Alle deelnemende ploegen aan de Tour de France:

Naam ploegNaam ploegNaam ploeg
Team MilramTeam Saxo BankTeam Columbia
Quick-StepCaisse d'ErpagneTeam High Road
Silence LottoEuskaltel-EuskadiGarmin-Slipstream
AG2RAgritubelBbox Bouygues Telecom
CofidisFrançaise des JeuxLampre
LiquigasAstanaRabobank
Skil-ShimanoTeam KatyushaCervélo Test Team

Uitgedroogd lijk in sauna gevonden

Een 81-jarige man in Burg, Noord-Duitsland, is in zijn sauna overleden. Zijn vrijwel uitgedroogde lichaam werd ontdekt door zijn werkster en moet zeker enkele dagen in de sauna gelegen hebben. Dat werd vandaag bekendgemaakt door de politie. 

Het lichaam van de man, die alleen leefde, verloor zoveel water door de temperatuur van 110 graden Celsius. Hierdoor kon het praktisch uitdrogen. Hij is waarschijnlijk overleden aan een hartinfarct.

Met dank aan poldergeist voor de submit. 

Xbox Live accounts gestolen door Phishers

Ongeveer 270 Xbox Live-accounts zijn gestolen via een Phishing site. Deze lijst is nu verschenen op diverse Hacker-sites. De meeste accounts zijn bemachtigd tussen november en december van het afgelopen jaar. Het gaat om Xbox Live-accounts waarmee men in kan loggen op andere websites. Dit bewijst maar weer dat je nooit jouw inloggegevens moet achterlaten op niet-officiële/dubieuze sites! Je creditcardgegevens kunnen hierdoor in verkeerde handen vallen.

Timbaland helpt met de ontwikkeling van Beaterator

Timbaland is geen onbekende in de muziekwereld. De rapper/producer heeft talloze hits op z'n naam staan en werkt graag samen met mooie dames. Z'n nieuwe project leidt echter naar voor hem onbekend terrein: videogames.

In tegenstelling tot Fiddy of het complete Def Jam-label zal hij niet op de voorgrond treden in de game, maar werkt hij achter de schermen samen met Rockstar om een nieuwe rhythmgame te ontwikkelen. De game heet Beaterator en zal ergens deze zomer exclusief op de PSP uitkomen. De game zal een mixer bevatten en een verzameling aan rhythmgames.


Wellicht heeftie door deze deal wél geld om naar exotische oorden te vliegen...

Kwambai en Kipsang favoriet in Rotterdam

De marathon van Rotterdam heeft James Kwambai gestrikt voor de 29ste editie die voor zondag 5 april op het programma staat. De Keniaan was vorig jaar in Berlijn goed voor een toptijd van 2.05.36, waarmee hij tweede werd achter de Ethiopiër Haile Gebrselassie.

Kwambai is op papier de snelste loper, voor zijn landgenoten William Kipsang, die vorig jaar het parkoersrecord in de Maasstad op 2.05.49 bracht, en Richard Limo, die een persoonlijk record van 2.06.45 kan overleggen. Er komen in totaal zeven atleten aan de start die onder de 2.08 hebben gelopen.

Volgens de organisatie is het deelnemersveld sterker dan ooit. "Dat zeggen we elk jaar", bekende racemanager Eric Brommert, "maar het klopt ook. Het is een mix van atleten met ervaring op de marathon en aanstormende talenten die een halve marathon onder het uur aankunnen. Met deze groep atleten moet het bij goede weersomstandigheden mogelijk zijn op een eindtijd van 2.05 of zelfs eronder te mikken."

Koen Raymaekers is de enige Nederlandse topper die zijn gezicht laat zien in Rotterdam. De 29-jarige atleet uit Cothen wil zijn persoonlijk record van 2.12.44 aanvallen en tevens vormbehoud tonen voor het marathonteam dat in augustus aan de wereldkampioenschappen in Berlijn meedoet. Luc Krotwaar heeft zich geblesseerd afgemeld, evenals Nederlands kampioen Greg van Hest en Sander Schutgens. Hugo van den Broek, die vorig jaar in Amsterdam met 2.13.51 de beste Nederlandse tijd van 2008 liep, mijdt de voorjaarsmarathons. Martin Lauret is herstellende van een buikoperatie.

Ze hebben allemaal vorig jaar aan de WK-limiet voor het team voldaan, maar moeten nog wel dit jaar vormbehoud tonen. "Volgend jaar is de dertigste editie van de marathon van Rotterdam en geldt de wedstrijd tevens als Nederlands kampioenschap. Ik ga er vanuit dat er dan meer Nederlandse toppers aan de start verschijnen", aldus Brommert.

Hutton terug in Schotse selectie

De Schotse bondscoach George Burley heeft 26 spelers opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels met het Nederlands Elftal en IJsland. Opvallendste naam in de selectie is Alan Hutton.

De verdediger van Tottenham Hotspur heeft vanwege een voetblessure niet meer gespeeld sinds de laatste interland van Schotland, vorig jaar november tegen Argentinië.

Schotland en Nederland staan op 28 maart in Amsterdam tegenover elkaar. Op 1 april neemt de ploeg van Burley het in Glasgow het tegen IJsland.

De Schotse selectie
Doel: Craig Gordon (Sunderland), Allan McGregor (Rangers) en David Marshall (Norwich City)

Verdediging: Graham Alexander (Burnley), Darren Barr (Falkirk), Christophe Berra (Wolverhampton Wanderers), Kirk Broadfoot (Rangers), Gary Caldwell (Celtic), Alan Hutton (Tottenham Hotspur), Jamie McAllister (Bristol City), Stephen McManus (Celtic), Gary Naysmith (Sheffield United) en David Weir (Rangers)

Middenveld: Scott Brown (Celtic), Kris Commons (Derby County), Barry Ferguson (Rangers), Darren Fletcher (Manchester United), Paul Hartley (Celtic), James Morrison (West Bromwich Albion), Gavin Rae (Cardiff City) en Gary Teale (Derby County)

Aanval: David Clarkson (Motherwell), Steven Fletcher (Hibernian), Chris Iwelumo (Wolverhampton Wanderers), Ross McCormack (Cardiff City) en Kenny Miller (Rangers)

WR Alshammer ongeldig

Het wereldrecord dat de Zweedse Therese Alshammar dinsdag zwom op de 50 meter vlinderslag bij de Australische kampioenschappen in Sydney, komt niet in de boeken. Volgens een woordvoerder van de Australische zwembond is het record ongeldig verklaard omdat ze twee pakken over elkaar droeg.

De wereldzwembond FINA heeft afgelopen zaterdag nieuwe regels ingevoerd om de grote rol van de zwempakken terug te dringen. Een van de maatregelen is dat de zwemmers maar één outfit mogen dragen. Volgens de Australische bond had de federatie deze eis al in de reglementen voor de Australische titelstrijd opgenomen. Alshammar droeg twee pakken over elkaar om met name haar drijfvermogen te vergroten. De officials ontdekten na bestudering van de televisiebeelden dat Alshammar een pak te veel droeg en besloten haar te diskwalificeren.

De 31-jarige Alshammar snelde naar een tijd van 25,44. Het record staat al sinds juni 2007 met 25,46 op haar naam. De Zweedse tekende protest aan tegen het niet geldig verklaren van haar toptijd. Ze trok dit echter terug nadat haar was uitgelegd dat het dragen van meerdere pakken volgens de Australische regels sinds eind februari al verboden is.

Ze zwom haar tijd in de series. Ze traint sinds dit jaar in Australië en kreeg als buitenlandse toestemming in de voorrondes van de nationale kampioenschappen te starten. Ze mag niet meedoen aan de halve finales en finales. Alshammar was dolblij na haar record. "Ik verbaas mezelf wel. Maar ik heb hier een paar fantastische maanden achter de rug. Dit is het beste land in de wereld om te zwemmen.” Na de diskwalificatie barstte ze in huilen uit. De Australische coach Alan Thompson gaf toe dat er nog wel wat verwarring is over de regels. "Maar ze droeg twee pakken en dat mag niet. Dat is duidelijk."

Grote brand in koopjeshal Zwanenburg

Bij een bedrijfspand in Zwanenburg is vanmorgen rond half tien een zeer grote brand uitgebroken.

Door tijdig en kundig optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar een pand naast de koopjeshal. Op het moment dat de brand uitbrak was de winkel nog gesloten.

Bij de brand op het industrieterein kwam zo veel rook vrij dat de brandweer omwonenden in een naastgelegen wijk adviseerde om ramen en deuren gesloten te houden. De hal is volledig uitgebrand. Een mogelijke oorzaak van de brand is nog niet bekend. 












Foto's door: FOK!fotograaf Michel van Bergen

Zenden heeft vertrouwen in return

Boudewijn Zenden kijkt vol vertrouwen uit naar de UEFA Cup-return tegen Ajax. De aanvallende middenvelder van Olympique Marseille heeft bovendien een appeltje te schillen met Ajax-trainer Marco van Basten.

"Onder zijn bondscoachschap ben ik - tegen Liechtenstein - één keer opgeroepen", zegt de 32-jarige Zenden tegen De Telegraaf. "En daarna is het angstvallig rustig gebleven. Ik houd er niet zo van om oude koeien uit de sloot te halen, maar kan wel zeggen, dat dit niet prettig is geweest."

Hoewel het duel met Ajax morgen wordt gespeeld, vloog Olympique gisteren al vanuit Parijs naar Schiphol. "We speelden zondag tegen Paris St. Germain, konden wel terug naar Marseille, maar zouden dan op dinsdag wéér in het vliegtuig moeten stappen", zei hij met de zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd. Waar de reserves in de vooravond kort aan de slag gingen op het veld van vv Noordwijk, werden de basisspelers onderworpen aan een kort strandloopje. "Dat was na alle trainingskampen met Oranje wel een déjà vu", lachte Zenden voordat hij kort door het ijskoude zeewater banjerde. "Alles in het teken van het herstel."

Aan de kust genoot de zwager van John Heitinga na van de wedstrijd in het Parc des Princes. "Als je scoort, één assist geeft, als doorgebroken speler verantwoordelijk bent voor de rode kaart van Zoumana Camara én in de media wordt uitgeroepen tot man van de wedstrijd, is dat een heerlijk gevoel", beschreef de middenvelder zijn gemoedstoestand. "Zeker als je weet dat Paris St. Germain-Olympique Marseille de 'Barça-Real Madrid van Frankrijk' is, we koploper Olympique Lyon tot op één punt zijn genaderd en ik de laatste tijd niet zo vaak in de basis stond."

De oud-speler van PSV, FC Barcelona, Chelsea, Middlesbrough en Liverpool kende een sterke start van het seizoen, speelde bijna alles. "Maar in januari raakte ik geblesseerd aan een zenuw in mijn onderbeen, waardoor ik geen gevoel meer had in mijn voet. De blessure kon alleen met rust genezen en terwijl ik aan de kant stond, begon het elftal te draaien. Ik hoop dat ik in Parijs mijn kans heb gepakt en de trainer overtuigde van mijn waarde."

Zijn routine kan van pas komen, denkt de oud-international. "Ajax heeft zonder meer een elftal met veel kwaliteit, maar bestaat uit veel jonge jongens en heeft minder routine dan Marseille. Dat kan - als wedstrijden heel close worden - wel eens de doorslag geven." In de hoofdstad hoopt Zenden zich in de kijker van een mooie club te spelen. "Ik heb een aflopend contract en ben in de zomer vrij om te gaan en staan waar ik wil", gooit hij er een open sollicitatie uit. "Nee, PSV heeft me nog niet benaderd. Maar Nederland is zeker een optie voor me. Ik sta overal voor open. Alhoewel, voor Qatar en dergelijke vind ik het nog te vroeg."

Ajax is morgen gewaarschuwd. "Het is helaas geen garantie. Maar na de ingebruikname van de ArenA heb ik daar een aantal keren met PSV gespeeld. En ik kan met niet herinneren dat ik er ooit heb verloren", zegt Zenden. "En ook met het Nederlands elftal kwam ik daar altijd graag." Ook uit de cijfertjes put hij vertrouwen. "Gek genoeg zijn wij dit jaar uit beter dan thuis. Dat blijkt uit alle statistieken."

Te dik om te werken

De buren noemen hen 'The telly tubbies' of met andere woorden de tv kijkende tubbies. Het gezin van vier uit het Engelse Blackburn weegt samen 523 kilogram. Zij vinden zichzelf te dik om te werken. Ze zijn werkeloos, zijn druk met tv kijken en hebben geen tijd voor een dieet. De vader zegt af en toe zo moe te zijn van tv kijken dat hij een dutje moet doen.

Phillip Chawner (53) en zijn vrouw Audrey (57) wegen elk 152 kg. Samantha (21), hun oudste dochter, weegt 112 kg en het jongste telgje, Emma (19) weegt schoon aan de haak 107 kg. Ze beweren dat hun obesitas het gevolg van een erfelijke ziekte is. Het Engelse gezin krijgt jaarlijks ongeveer 25.000 euro aan steun van de staat. Vader Phillip vindt dat bedrag echter ontoereikend voor de kosten van de rekeningen en het eten wat er dagelijks doorgaat. Volgens Chawner is het niet hun schuld dat ze te dik zijn om te werken en verdienen ze meer geld te krijgen.

Twee jaar geleden kreeg het gezin voor het eerst publiciteit in de media. Emma deed mee aan de voorrondes van X-Factor. Helaas faalde ze hierin en het gezang om drie uur 's morgens zorgde ervoor dat de familie, na klachten van de buren, uit huis werd gezet. Het gezin is hier te bewonderen.

'80% ijsberen verdwenen binnen 50 jaar'

Volgens het WWF (World Wide Fund for Nature) is het slechts een kwestie van tijd voordat de ijsbeer geheel van de aardbodem verdwijnt. Door velen wordt aangenomen dat de opwarming van de aarde veroorzaakt wordt door de massale koolstofdioxide-uitstoot. Dit zorgt ervoor dat het ijs waarop de beren leven langzaamaan smelt. Uit een onderzoek is gebleken dat naar verwachting 20.000 van de 25.000 ijsberen binnen vijftig jaar verdwenen zullen zijn. Het fonds pleit daarom ook voor snelle maatregelen zodat het uitsterven voorkomen kan worden.

"De belangrijkste maatregel die we moeten nemen is het voorkomen van de verdere klimaatsverandering", aldus ijsbeercoördinator van het WWF Geoff Tork. "Anders zal de leefomgeving van deze beer helemaal verdwijnen. Normaal focussen we ons vooral op de jacht en andere 'irrelevantere' dreigingen, maar deze vallen in het niet vergeleken bij de opwarming van de aarde."

Er is kans dat er een redding gaat komen. In 1973 hebben namelijk vijf landen uit het Noordpoolgebied een overeenkomst getekend waarin staat dat ze de ijsbeer zullen redden wanneer dit nodig is. Deze week zullen deze landen voor het eerst in 25 jaar formeel bijeenkomen in Noorwegen. Het WWF zal bij deze ontmoeting dan ook een actieplan presenteren voor het redden van de ijsbeer.

Sportleraar mept kinderen in elkaar

Een sportleraar in Nieuwegein ging gisterenavond door het lint nadat hij gepest werd door twee meiden van dertien jaar. Terwijl de 43-jarige man les aan het geven was, tikten de meiden een aantal keer op de ramen van het lokaal waar hij bezig was. Hij ergerde zich hieraan, en 'na het zoveelste geintje' was hij het echt zat. 

Hij vloog naar buiten, achter de twee aan. Hij greep ze vast aan hun haar en sloeg en schopte de meiden waardoor zij lichtgewond aan hun hoofd raakten. Ze hebben aangifte gedaan van mishandeling. De leraar zit inmiddels achter slot en grendel. 

'Zenit wil United-reserve Kuszczak aantrekken'

The Daily Mail komt met het bericht dat Zenit Sint-Petersburg van plan is doelman Tomasz Kuszczak over te nemen van Manchester United. De Pool Kuszczak is momenteel reserve bij United achter de Nederlander Edwin van der Sar.

Kuszczak vertrok op jonge leeftijd naar Duitsland, waar hij het grootste deel van de tijd onder contract zou staan bij Hertha BSC. Bij de Berlijners brak hij echter nooit door. Zijn loopbaan zou pas in Engeland echt tot wasdom komen. Als keeper van West Bromwich Albion speelde Kuszczak in het seizoen 2005/2006 28 wedstrijden in de Premier League.

Manchester United pikte de Pool in 2006 op. Sindsdien speelde hij achttien competitiewedstrijden voor The Mancunians. Zenit, dat vier miljoen euro op tafel wil leggen voor Kuszczak, ziet in de doelman de opvolger voor Vyacheslav Malafeev, die waarschijnlijk zal vertrekken bij de club.

90-jarige naar rechter om 14-jarige bruid

Een negentigjarige man uit Mekka, die met een buitenlandse getrouwd is, krijgt nul op rekest van de autoriteiten in zijn land. Zijn veertienjarige vrouw liep in de huwelijksnacht bij hem weg, nadat zij door de man gekocht was voor een hoge prijs. Omdat hij haar terug wilde, stapte hij naar de rechter. 

Helaas, hij wordt door de autoriteiten in het islamitische land niet geholpen. Niet omdat zijn bruid minderjarig was, maar omdat hij geen toestemming had gevraagd voor een huwelijk met een buitenlandse vrouw. 

Met dank aan marcel-o voor de submit.

'O'Neill moet Capello opvolgen'

Aston Villa-manager Martin O'Neill zou de belangrijkste kandidaat zijn om op termijn bondscoach van Engeland te worden. De Noord-Ier wordt bij de Engelse voetbalbond FA beschouwd als de perfecte opvolger voor de Italiaan Fabio Capello.

Bij de FA zou men met name gecharmeerd zijn van het feit dat O'Neill met Engelse spelers goed voetbal op de mat legt. "De kansen van O’Neill zijn zeer zeker gestegen. Hij wordt gezien als de ideale kandidaat", zegt een bron binnen de FA in The Sun.

Capello heeft nog een contract voor vierenhalf jaar bij de Engelse bond, maar de overeenkomst bevat een clausule waardoor hij bij teleurstellende resultaten weg zou kunnen na het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Ook de namen van Arsène Wenger en Sir Alex Ferguson worden genoemd, maar bij de FA twijfelt men er sterk aan of beide heren wel geïnteresseerd zijn in de job.

Contador nog te nerveus

Het is bekend dat Alberto Contador van topklasse is, vindt ook Lance Armstrong. Echter, de Spaanse wielrenner is nog wel te nerveus. Dat zei Armstrong in de Franse krant L’Equipe.

“Het is duidelijk dat hij nog veel te leren heeft”, aldus Armstrong. “Hij is de beste renner ter wereld, maar het enige minpunt, met respect, is dat hij te nerveus is. Eigenlijk is hij te goed om nog zo zenuwachtig te zijn.”

Komende zomer is de Tour de France waarin beide renners in dienst van Astana zullen gaan rijden. Beide renners zijn voor het eerst samen te zien in de Ronde van Castilla y Leon in Spanje, volgende week. “Alberto kan leren van mij en onze ploegleider Johan Bruyneel. Ik weet veel van wielrennen en het is belangrijk voor hem om te leren hoe je kunt ontspannen. Daarom hebben we besloten samen in Castilla y Leon te rijden”, aldus Armstrong.

Roberto Carlos droomt van terugkeer bij Real

Mocht Florentino Perez in juli voor de tweede keer tot voorzitter van Real Madrid worden verkozen, dan mag hij in ieder geval Roberto Carlos bellen. De Braziliaanse linksback, inmiddels 35 jaar, zou graag weer onder Perez willen spelen voor De Koninklijke.

"Fenerbahçe geeft me de mogelijkheid om nog tien, vijftien jaar te spelen, maar Real is Real. Ik heb veel respect voor Florentino", adoreert Roberto Carlos de presidentskandidaat in AS. "Onlangs heb ik mijn contract verlengd, maar er kan zoveel gebeuren in het voetbal."

Pérez was tussen 2000 en 2006 al eens voorzitter van Real. In die periode beleefde Roberto Carlos ijzersterke jaren als vleugelverdediger van de Madrilenen. "Real is de club van mijn leven. Ik heb er elf jaar gezeten en onvergetelijke dingen meegemaakt. Ik ben nu 35 jaar, maar ik weet zeker dat ik nog drie jaar op topniveau kan spelen. Als je maar goed traint en gemotiveerd blijft."

'Krkic aast op verhuur bij komst nieuwe spits'

Volgens de Spaanse krant AS wil FC Barcelona-aanvaller Bojan Krkic volgend seizoen verhuurd worden wanneer de Catalanen besluiten een nieuwe spits aan te trekken. Door de aanwezigheid van Thierry Henry, Samuel Eto'o en Lionel Messi komt de 18-jarige Krkic dit seizoen weinig aan spelen toe bij Barça.

De wedstrijd tegen Almeria van afgelopen zondag betekende voor Krkic pas zijn tweede basisplaats in de Spaanse competitie dit seizoen. Het talent zorgde er met twee treffers voor dat de Catalanen Zuid-Spanje met drie punten konden verlaten: 0-2.

Ajax zou in de winterstop geïnteresseerd zijn geweest om Krkic te huren, maar de jonge aanvaller gaf er destijds de voorkeur aan zijn kans af te wachten bij Barcelona. Intussen wordt Valencia-spits David Villa nadrukkelijk in verband gebracht met de huidige koploper van La Liga.

Lindgren mist duel met Marseille

Rasmus Lindgren zal woensdag niet van de partij zijn in de UEFA Cup-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille. De Zweedse middenvelder kampt met de naweeën van een hersenschudding.

Ajax-trainer Marco van Basten had gehoopt Lindgren woensdag te kunnen opstellen, maar de clubarts van de Amsterdammers geeft de Zweed geen toestemming om te spelen.

Lindgren liep in de heenwedstrijd in Frankrijk een hersenschudding op toen hij in botsing kwam met een tegenstander. Hierdoor moest hij afgelopen weekend in de wedstrijd tegen De Graafschap ook al verstek laten gaan. Volgens AT5 zal Vurnon Anita de vervanger zijn van Lindgren.

Aboutaleb: snert is niet Hollands

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is van mening dat snert niet Hollands is. Hij zei dit gisteren tijdens een actie van De museumtram, die gratis erwtensoep met halal kippenvlees erin uitdeelde, speciaal voor de nieuwe burgemeester.

"Iedereen denkt dat snert een Hollandse specialiteit is, maar dat is niet zo. Erwtensoep was het goedkoopste gerecht dat mijn Marokkaanse oma kon maken, met erwten, olijfolie en gedroogd vlees. Een echte boerenmaaltijd die kracht gaf. En daarna kon je het land weer op," aldus Aboutaleb.

Tot en met mei wordt elk weekend erwtensoep geserveerd in De museumtram, met rookworst. De halalversie was een eenmalige actie speciaal voor Aboutaleb. "Ik eet alleen ritueel geslacht vlees, anders eet ik het niet."

'Extra mensen bij Wilders-berichten'

Als er een bericht over Geert Wilders op de website van de Telegraaf komt, kunnen de moderators hun borst nat maken. "Dan kunnen we meteen extra mensen gaan inschakelen", zo zei Claudia van der Laan van Novia Facts gisteravond in FOK!radio. "Als er een Wilders-bericht komt vragen we ook weleens aan de redactie of ze bij andere berichten de reactie-mogelijkheid kunnen uitschakelen." Dat Wilders zoveel reactie oproept is ook op FOK! te merken. Voor de rest zijn er toch veel verschillen tussen de manier van modereren op de FrontPage van FOK! en de nieuwssite van de Telegraaf.

Novia Facts is door de Telegraaf ingehuurd om te modereren. "In het begin deden ze dat zelf, maar daar waren ze na drie dagen wel klaar mee", aldus Van der Laan. Een team van zo'n twintig moderators bekijkt alle gemiddeld 8000 reacties die er per dag op Telegraaf.nl worden gezet. "Ze werken maximaal vier uur per dag. Dat kun je echt niet langer doen, want het is heel intensief." Om zeven uur in de ochtend begint de moderatie en om elf uur 's avonds stopt het. "Op 1 dag hebben we dus zes of zeven moderators zitten." Het is niet nodig om te registreren. "Dus een reactie is echt een muisklik weg."

Anders dan op FOK! worden reacties bekeken voor plaatsing. "De Telegraaf heeft 23 huisregels gemaakt. Zo mag discriminatie niet en wordt er op fatsoen gelet", legt Van der Laan uit. "Er wordt vaak gezegd dat we censureren. Maar dat is echt niet het geval. Als mensen gewoon een nette reactie neerzetten, is er niks aan de hand." Doordat er vooraf wordt gemodereerd, duurt het meestal zo'n twintig minuten voordat een reactie online komt. "Discussies onder mensen die reageren wil de Telegraaf niet. Het moet over een artikel gaan en niet over de reactie van iemand anders. Daar hebben ze bij de Telegraaf voor gekozen." FOK! krijgt weleens te maken met het Meldpunt Discriminatie Internet. "Onze moderators hebben een cursus van ze gehad. Dus tegenwoordig krijgen we nog maar zo'n twee keer per jaar een klacht van het MDI."

Er is opvallend weinig kritiek over de Telegraaf in de reacties te lezen, maar dat is ook niet zo gek. Reageren over de Telegraaf zelf mag niet. "Dat hebben ze als regel: mopperen op de Telegraaf mag niet. Dus die reacties komen er niet door."

Van der Laan heeft bewondering voor de moderatie op FOK!. "Ik vind het heel knap van jullie. Ik zie ook niet echt vreselijke reacties nu op de site staan. Dat je toch zo'n club moderators bij elkaar krijgt die dat vrijwillig doet, vind ik knap." De moderators bij Novia Facts verdienen zo'n acht tot negen euro per uur. Het zijn voornamelijk studenten en herintredende vrouwen die modereren. "Je doet het maximaal vier dagen per week." Je werkt dus niet in een gezellige crew zoals FOK! en je moet tegen negatieve reacties kunnen. "Mensen die reageren hebben vaak hun mening klaar en denken verder niet echt na over nuance. Het is zwart of wit. Grijs bestaat niet."

De luisteraars van FOK!radio zijn ook best tevreden over de moderatie op FOK!. Uit een speciale poll (rechts onder in beeld) blijkt dat 18 procent de moderatie gewoon goed vindt. 35 procent vindt het wel redelijk. 11 procent noemt het te streng, waar 9 procent het juist te soepel vindt. 7 procent vindt het matig en 9 procent te links. 2 procent vindt de moderatie rechts en 9 procent heeft geen mening.

Het gesprek met Novia Facts is terug te luisteren op Radio.fok.nl.

'Asielzoeker Darfur vermoord na uitzetting'

Een asielzoeker uit Darfur, die door Groot-Brittannië was teruggestuurd naar Sudan, is kort na aankomst vermoord door de Sudanese veiligheidsdienst. Dat zegt de voorzitter van een Darfurese belangenorganisatie in Groot-Brittannië, Mohammed Elzaki Obubeker, vandaag in de Britse krant The Independent.

Het slachtoffer was in 2005 gevlucht van Darfur naar Groot-Brittannië, nadat de Arabische Janjaweed-milities een bloedbad hadden aangericht in zijn thuisdorp. Hij kreeg echter geen asiel en werd in augustus vorig jaar uitgezet naar Sudan.

Na aankomst zou hij zich een paar maanden hebben schuilgehouden in de hoofdstad Khartoum. Toen hij zich veilig waande, wilde hij terugkeren naar zijn familie in Darfur, aldus de krant. "De veiligheidsdiensten zijn hem gevolgd", zegt Obubeker, een neef van het 32-jarige slachtoffer. "Voor de ogen van zijn vrouw en zoon werd hij doodgeschoten."

Orbis ontslaat 700 mensen

Bij het Limburgse bedrijf Orbis verdwijnen 700 banen omdat het bedrijf miljoenen moet gaan bezuinigen dit jaar. Het pas geleden geopende OMC, Orbis Medisch Centrum, is zeer uitgebreid, en voorzien van de laatste technieken.

Helaas blijkt nu dat al die technische hoogstandjes en de bouw van het ziekenhuis zichzelf niet terugverdienen, waardoor het bedrijf moet gaan reorganiseren. Hierbij verdwijnen 500 fulltime banen van de totaal 6000, voor 150 mensen probeert Orbis binnen de organisatie plaats te vinden. Op dit moment overleggen vakbonden en Orbis over een sociaal plan, vorig jaar kwamen de partijen nog overeen dat er bij reorganisatie geen gedwongen ontslagen zouden vallen.

Tijdens een raadsinformatiebijeenkomst gisteravond hebben de politieke partij GroenLinks en vakbond AbvaKabo aangedrongen op een openbaar onderzoek naar het beleid van de raad van bestuur en raad van Toezicht van Orbis. Zij vinden het onaanvaardbaar dat de leden van het voormalige raad van bestuur hun riante salarissen behouden terwijl het bedrijf telkens verder in de rode cijfers loopt. Gemeente Sittard wil pas meefinancieren aan het sociaal plan als de kwaliteit van zorg gewaarborgd wordt door Orbis.

 

'Spaarlampen zijn ongezond'

Britse artsen waarschuwen voor de gezondheidsgevaren die spaarlampen met zich meebrengen. De lamp bevat kleine hoeveelheden kwik en geeft UV-straling af. De artsen zouden graag een verbod zien op de verkoop van spaarlampen. Aangezien de Europese Unie rond 2012 juist alle gloeilampen wil verbieden, is het niet waarschijnlijk dat er ook een verbod op spaarlampen komt.

De artsen voeren verschillende redenen aan om de spaarlamp te verbieden. Zo hebben studies uitgewezen dat de UV-straling die deze lampen uitstralen het risico op huidkanker vergroot. Dat een extra glazen omhulsel het grootste deel van de straling kan tegenhouden, is maar bij weinigen bekend.

Voorts bevatten de lampen kwik, dat vrijkomt als de lamp breekt. De kleine hoeveelheid die dan vrijkomt, kan toch grote gevolgen hebben volgens de artsen. Weken na het vrijkomen van de stof, kan het nog in de lucht hangen, doordat het bijvoorbeeld in gordijnen en vloerbedekking trekt.

Het derde punt van zorg is de elektromagnetische straling van de lampen. Tot op één meter afstand blijkt deze erg hoog te zijn.

Met dank aan Bregalat en mouthman voor de submit.

Chaos in Grand Theft Auto: Chinatown Wars video's

Over enkele dagen ligt Grand Theft Auto: Chinatown Wars officieel in de winkels. De game kent een vogelvluchtperspectief met 3D graphics. Vandaag hebben we enkele video's om het wachten iets draaglijker te maken. Het gaat om het openingsfilmpje en drie video's met beelden van de gameplay. Tot nu toe krijgt de game erg hoge cijfers. Of we de game hier bij FOK!games ook zo goed vinden lees je binnenkort.




Opmars beurzen zet niet door

De beleggers op de Europese aandelenmarkten vonden het dinsdag welletjes na vijf achtereenvolgende dagen van koersstijgingen. Onder invloed van het lagere slot van Wall Street maandag en een tegenvaller bij American Express besloten zij een deel van hun winsten te verzilveren.

Staalconcern ArcelorMittal maakte een harde smak na een gerucht dat de onderneming nieuwe aandelen gaat uitgeven om de schulden terug te dringen.

"We worden gecorrigeerd voor de golf winstnemingen op Wall Street maandag", zei een handelaar in Amsterdam. Aan het einde van de ochtend stond de AEX, de index van meest verhandelde fondsen in Amsterdam, 1,8 procent lager op 211,86 punten. De MidKap-index was een fractie lager op 288,76 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt daalden 0,4 tot 0,9 procent.

Geen enkele sector wist de dans te ontspringen. ArcelorMittal ging 6 procent onderuit, waarmee het de grootste negatieve bijdrage leverde aan de AEX. Maandag ging er ook al 7 procent van de koers af. Volgens de Britse krant Financial Times komt ArcelorMittal met een claimemissie waarmee het 5 miljard euro wil ophalen. "Meestal als het met zoveel details in Financial Times staat is het geen gerucht meer. Ik heb het idee dat hier wel een kern van waarheid inzit", aldus fondsmanager Corné van Zeijl van SNS.

Shell, een ander zwaarwegend fonds in de AEX, verloor 2,5 procent. Het olieconcern meldde dinsdag dat het de olie- en gasreserves afgelopen jaar in stand heeft kunnen houden. Eind 2008 had het Nederlands-Britse concern de beschikking over 11,9 miljard vaten aan olie-equivalent, hetzelfde aantal als de twee voorgaande jaren.

Vastgoedonderneming Corio was de grootste stijger in de AEX met een 2,4 procent hogere koers. Volgens Van Zeijl is het aandeel de laatste maanden achtergebleven bij de sector.

AMG, een producent van onder meer hoogwaardige metalen voor de ruimte- en luchtvaartindustrie, ging aan kop bij de MidKappers met eeen winst van 3,5 procent. Maandag ging AMG, dat woensdag zijn resultaten over 2008 bekendmaakt, al ruim 14 procent omhoog.

De euro noteerde dinsdagochtend op 1,3005 dollar tegen 1,3020 dollar bij het slot van de Europese beurzen maandag.

Man (23) overlijdt in giertank

De brandweer in het Friese Warns heeft gisteren een vader en zoon uit een giertank moeten redden. De 23-jarige zoon heeft het niet overleefd. De man vermoedde dat de tank niet goed functioneerde en klom erin. Door de giftige dampen die in de tank hingen, raakte hij bewusteloos en viel.

De 47-jarige vader van het slachtoffer raakte ook bewusteloos door de dampen toen hij zijn zoon achterna ging. De reeds gealarmeerde brandweerlieden moesten met ademluchtmaskers de tank in om de slachtoffers te redden. De reddingsactie werd bemoeilijkt door het krappe mangat van de tank. De vader van de ongekomen man ligt nog in het ziekenhuis.

Met dank aan Evelien voor de submit.

Maker eerste game overleden

Thomas Goldsmith, door velen beschouwd als de bedenker van het eerste videospel, is aan het begin van deze maand op 99-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd gisteren pas bekend gemaakt.

Goldsmith heeft veel betekend voor de ontwikkeling van de televisie en met name voor de verbetering van de beeldbuis, waardoor een duidelijker beeld mogelijk werd. Hij baseerde zich daarbij op de oscilloscoop, met dat verschil, dat het elektronisch signaal over het hele beeldscherm werd verdeeld en niet slechts op een punt gericht was. Het resultaat was dus een duidelijker beeld.

Deze uitvinding was de basis voor het eerste videospelletje, dat in 1947 uitkwam en in 1948 werd gepatenteerd. De bedoeling was om raketten op een doel te richten. De raketsimulator was geïnspireerd op radarbeelden uit de Tweede Wereldoorlog.

Bedenker eerste videospel overleden

Thomas Goldsmith, door velen beschouwd als de bedenker van het eerste videospel, is aan het begin van deze maand op 99-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd gisteren pas bekend gemaakt.

Goldsmith heeft veel betekend voor de ontwikkeling van de televisie en met name voor de verbetering van de beeldbuis, waardoor een duidelijker beeld mogelijk werd. Hij baseerde zich daarbij op de oscilloscoop, met dat verschil, dat het elektronisch signaal over het hele beeldscherm werd verdeeld en niet slechts op een punt gericht was. Het resultaat was dus een duidelijker beeld.

Deze uitvinding was de basis voor het eerste videospelletje, dat in 1947 uitkwam en in 1948 werd gepatenteerd. De bedoeling was om raketten op een doel te richten. De raketsimulator was geïnspireerd op radarbeelden uit de Tweede Wereldoorlog.

Met dank aan Volpez voor de submit.

Marvel en Gazillion Entertainment brengen Marvel Onlinegames

Gazillion Entertainment is een ambitieus bedrijf. De vrij jonge studio is inmiddels 300 man groot en werkt aan een MMO-uitvoering van LEGO. Vandaag is bekend geworden dat ze nog een grote speler aan de haak hebben weten te slaan: Marvel Comics.

De uitgever van stripboeken heeft een contract met Gazillion dat er voor zorgt dat Gazillion Entertainment de rechten op het gebruik van alle Marvel-personages krijgt. Dit recht geldt alleen voor online multiplayergames, de rechten voor single-playergames blijven in handen van de huidige eigenaren (SEGA, Activision).
De eerste game die Gazillion onder de Marvelvlag gaat uitbrengen is Super Hero Squad, gebaseerd op een nieuwe, op kinderen gerichte cartoon van Marvel die in de herfst van 2009 op het Amerikaanse Cartoon Network te zien zal zijn. De game zal ergens in 2010 het levenslicht zien.

Dit contract, dat Gazillion verzekert van het gebruik van elk van de meer dan 5000 Marvel-karakters gedurende tien jaar, zou ook kunnen betekenen dat een Marvel MMORPG weer een mogelijkheid zou kunnen worden. Cryptic Studios werkte eerder namens Microsoft aan een MMORPG gebaseerd op de superheldenfranchise, maar de ontwikkeling van deze game werd in 2007 stopgezet.

Ninja Gaiden II komt naar de Playstation 3

Ninja Gaiden en zijn vervolg op de Xbox 360 in 2008 waren twee zeer moeilijke games. Het laatste deel verscheen exclusief op de Xbox 360 maar de kans was altijd aanwezig dat de game de overstap zou maken naar de Playstation 3 omdat dit ook al was gebeurd met het eerste deel. Het lijkt er nu erg sterk op dat Ninja Gaiden II naar de Playstation 3 zal komen.

Dit is allemaal bekend geworden na een uitgelekte scan van het blad Famitsu. Tecmo zou namelijk op de GDC aankondigen dat de game naar de Playstation 3 zou komen, alleen is het nieuws nu dus al bekend.

De overstap van Ninja Gaiden II is opmerkelijk te noemen omdat ontslagen geestelijk vader van Ninja Gaiden, Tomonobu Itagaki, zich sterk heeft uitgesproken tegen een port op de Playstation 3. In een interview had hij namelijk aangegeven dat de game een Xbox 360 exclusieve game zou blijven en dat het een schande voor Tecmo zou zijn mocht dit veranderen.

We've announced it as an Xbox 360 exclusive, but I don't own Tecmo the company. But if that were to ever happen it would be a loss of face for everyone involved.

Voor meer informatie hierover zullen we waarschijnlijk moeten wachten tot de GDC. Hieronder is de bewuste scan uit Famitsu te zien.



Big Sister in beeld op screenshot Bioshock 2

In 2007 lanceerde Take Two Bioshock voor de PC en Xbox 360. Later verscheen ook een PS3-versie. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan Bioshock 2 die op de PC, Xbox 360 en PS3 moet gaan verschijnen. De oude informatie bleek niet te kloppen en onlangs verscheen er echte informatie over de game.

Één van de grootste veranderingen is de toevoeging van de Big Sister, de voornaamste vijand uit Bioshock 2. Vandaag is iets wat lijkt op de eerste screenshot van de game verschenen.



Verbetering gezondere leefstijl zet niet door

Nederlanders zijn het afgelopen jaar niet echt gezonder gaan leven. De rokers namen geen afscheid van de tabak, het overgewicht bleef en bijna een op de twee mensen bewoog onvoldoende. De zware drinkers matigen zich wel iets. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

In eerdere jaren ging het beter wat betreft roken en lichaamsbeweging. Vorig jaar rookte 28 procent van de Nederlanders van twaalf jaar en ouder, net zoveel als in 2007. Van de vrouwen rookte 24 procent en van de mannen 31 procent.

Het percentage Nederlanders van twaalf jaar en ouder dat voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen lag in de twee opeenvolgende jaren op 56 procent.

Fiscale paradijzen zijn verleden tijd

De stap van Zwitserland om het bankgeheim af te zwakken is een doorbraak in de strijd van de Europese Unie en de Verenigde Staten tegen zwart sparen. Vorige week liet het Zwitserse ministerie van Financiën weten namen te verstrekken aan andere landen als sprake was van belastingontwijking.

De Zwitserse toezegging komt na vergelijkbare geluiden uit onder meer Luxemburg, België, Liechtenstein en Andorra. Voor de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) was dit het signaal intensiever te speuren naar particulieren die hun geld daar uit het zicht van de fiscus houden.

De afbraak van het bankgeheim is in een stroomversnelling geraakt door de kredietcrisis. 'Overheden hebben geld nodig en zien niet graag belastinginkomsten weglekken naar andere landen', zegt Arjo van Eijsden, partner bij Ernst & Young Belastingadviseurs.

De druk op landen met een bankgeheim is ook toegenomen door ex-werknemers van KBC in België en een bank in Liechtenstein die de namen van spaarders doorspeelden aan de belastingdiensten van buurlanden. 'Hierdoor kwam met name in Duitsland weer veel aandacht voor belastingontduiking', zegt Paul te Boekhorst, senior belastingexpert bij KPMG Meijburg & Co.

Tbs'er ontsnapt uit Eindhovense kliniek

Een 23-jarige tbs'er is gisteren aan het eind van de middag ontsnapt uit de beveiligde forensische kliniek de Woenselse Poort van de GGZ in Eindhoven (GGzE). Een woordvoerder van het landelijk parket heeft dat gezegd.

Justitie doet geen mededelingen over de veroordeling van de man. De Woenselse Poort behandelt mensen met meervoudige, complexe en langdurende psychiatrische problemen.

De politie heeft via sms een opsporingsbericht verstuurd met het signalement van de man maar dat heeft tot op heden niet tot resultaat geleid, aldus de zegsman. Het Korps landelijke politiediensten is bezig met een opsporingsonderzoek.

Aalbers: "NEC praat met meerdere trainers"

Adrie Koster lijkt vooralsnog de beste papieren te hebben om Mario Been na dit seizoen als trainer van NEC op te volgen. Dat zegt zijn zaakwaarnemer, Karel Ploegsma. Technisch directeur Carlos Aalbers heeft echter laten weten dat club meerdere opties onder de loep zal leggen.

"Ik ga niet in op namen. Wat Ploegsma zegt, is voor zijn rekening," aldus Aalbers in een reactie. "Wij praten nog met meerdere gegadigden. Met hen hebben we inmiddels een eerste gespreksronde achter de rug. We gaan nu op korte termijn het vervolgtraject in, want het is de bedoeling dat we nog deze maand de nieuwe trainer bekend kunnen maken."

Koster, die nu nog de scepter over Jong Ajax zwaait, zou ook nog in de belangstelling van De Graafschap en Sparta staan.

Adriaanse belangrijke kandidaat PSV

Co Adriaanse is in de race voor het trainerschap bij PSV. De Raad van Commissarissen (RvC) van de Eindhovense club heeft de oefenmeester, die nu nog bij Red Bull Salzburg onder contract staat, als kandidaat naar voren geschoven.

De kandidatuur van Adriaanse is nog afkomstig van president-commissaris Frits Schuitema en diens voorganger Jan Timmer. Beide heren overleggen regelmatig over de beleidszaken binnen PSV.

Adriaanse gaf eerder al aan oren te hebben naar de functie van trainer bij de Eindhovense formatie. Daarnaast heeft hij zijn huidige contract bij Red Bull Salzburg nog niet verlengd, omdat hij graag nog eens bij een Nederlandse topploeg aan de slag zou gaan. In het verleden was de 61-jarige trainer ook al actief voor onder andere Willem II, AZ en Ajax.

De RvC nam de beslissing, om Adriaanse naar voren te schuiven, ook door het feit dat er nog altijd onduidelijkheid bestaat rond de toekomst van Fred Rutten. Deze trainer staat nog tot medio 2010 bij Schalke 04 onder contract. Daarnaast heeft zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma, laten weten dat hij niet van plan is om zelf zijn biezen te pakken.

Duitse arbiter voor Ajax in UEFA Cup

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft Florian Meyer aangewezen als leidsman voor het UEFA Cup-duel tussen Ajax en Olympique Marseille, dat voor donderdag op de rol staat.

Het is niet voor het eerst dat Meyer de leiding heeft over een wedstrijd van Ajax. Op 15 augustus 2007 namen de Amsterdammers het in de voorronde van de Champions League op tegen Slavia Praag. In de Amsterdam ArenA was de ploeg uit Tsjechië uiteindelijk beter en won met 1-0.

Ajax zal er woensdag voor moeten zorgen dat de 2-1-achterstand tegen de Fransen wordt weggepoetst. Trainer Marco van Basten moet het in elk geval zonder Gregory van der Wiel en Thomas Vermaelen stellen. Het duo is namelijk geschorst voor het treffen met de Fransen, waar Eric Gerets de scepter zwaait.

Vermaelen trots op aanvoerderschap

Het passeren van doelman Maarten Stekelenburg door coach Marco van Basten had voor Ajax-verdediger Thomas Vermaelen een onverwacht aangenaam gevolg. De Belg is sinds de thuiswedstrijd tegen Fiorentina aanvoerder van de Amsterdammers.

Het feit dat hij nu captain is, zorgt er volgens Vermaelen niet voor dat hij nu meer aanwezig is. "Niet meer dan voorheen. Ik ben nog steeds geen grote prater, maar als me wat dwars zit, zeg ik het. Al denk ik altijd eerst na over wat ik zeg. Vooral met mijn spel wil ik de groep aansporen", aldus de Belgische verdediger tegenover Sportweek.

Vermaelen twijfelde een half jaar geleden nog openlijk over het aanvoerderschap. "Ik heb gezegd dat je het moet afdwingen met je spel. Het gaat de laatste tijd goed met me, ik heb vertrouwen en dat betaalt zich uit. Het komt vooral doordat ik al lange tijd fit ben, ik voel me sterk."

Na Klaas Jan Huntelaar, Rasmus Lindgren en Maarten Stekelenburg is Vermaelen de vierde aanvoerder van dit seizoen bij Ajax. Het maakte de Belg echter niet minder trots. "Huntelaar is weg en Stekelenburg speelt niet. De trainer heeft mij de voorkeur gegeven boven Lindgren. Ik vind het een hele eer en hoop de band lang te kunnen dragen."

Federer en Murray door in Indian Wells

Roger Federer is er maandag in geslaagd om de laatste zestien van het ATP Masters 1000-toernooi in Indian Wells te bereiken. De Zwitser kende een stroeve start van zijn partij tegen Ivo Karlovic, maar maakte het uiteindelijk beheerst af. De setstanden waren 7-6(4) en 6-3.

Ook Andy Murray wist zich voor de achtste finales in de Amerikaanse stad te plaatsen. De Brit, die als vierde geplaatst is, had maar twee sets nodig om van de Fransman Paul-Henri Mathieu te winnen. De standen waren 6-3 en 6-2.

Scarponi verwacht geen problemen meer

Michele Scarponi slaagde er gisteren in om de leiderstrui van de Tirreno-Adriatico over te nemen van Andreas Klöden. De Italiaan moet het tricot nog één dag vast zien te houden. Als hem dat lukt, is hij de winnaar van de Italiaanse wielerkoers.

"Ik verwacht geen problemen meer. Ik kan rekenen op een sterke ploeg", liet Scarponi in een reactie weten. Bij Team Diquigiovanni, de werkgever van de Italiaan, staan ook Gilberto Simoni en Davide Rebellin onder contract.

Scarponi dacht in eerste instantie dat hij zijn aanval, in de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico, te vroeg had ingezet. "Ik dacht dat ik mijn aanval op de Sasso Tetto te vroeg had ingezet, maar met de hulp van Garzelli, Nibali en Basso kon ik de kloof uitdiepen."

Tanks en explosies in beelden CoH: Tales of Valor

THQ heeft weer een lading screenshots vrijgegeven van de standalone expansion Company of Heroes: Tales of Valor. Deze game bevat drie campagnes die je drie kanten van de Tweede Wereldoorlog laten zien. Zo zul je in een Tiger Tank strijden tegen de Britse Armor Division op D-Day, verder mag je Amerikaanse paratroopers leiden in de uren na D-Day om uiteindelijk te pogen de geallieerde aanval tegen te houden met de Wehrmacht.

Company of Heroes: Tales of Valor ligt vanaf 10 april in de winkels.









'Van Bommel verlengt bij Bayern'

Een officiële verklaring is er nog niet naar buiten gekomen, maar volgens Chris van Nijnatten van het Algemeen Dagblad zal middenvelder Mark van Bommel zijn aflopende contract bij Bayern München met een seizoen verlengen.

Van Bommel twijfelde heel lang over de aanbieding van zijn Duitse werkgever. Bayern wilde slechts een verlenging van één jaar, omdat het geen risico wil nemen met oudere spelers. De bijna 32-jarige Van Bommel gaf de voorkeur aan een tweejarige overeenkomst.

Mocht Van Bommel inderdaad bijtekenen in München, dan zou dat een flinke tegenvaller betekenen voor PSV. De Eindhovenaren hadden de middenvelder graag terug willen halen komende zomer. Bij zijn afscheid in 2005 beloofde Van Bommel ooit terug te keren bij PSV.

Screenshots en artwork van King of Fighters XII

Dit jaar keert de vijftien jaar oude fighting-serie King of Fighters terug naar de consoles. Om dit derde lustrum te vieren zullen de characters voor het eerst niet meer bestaan uit sprites, maar wordt alles high-res met handgetekende achtergronden. Volgens Shane Bettenhausen, New Business Development Director van Ignition Entertainment heeft alleen KoF nog de authentieke 2D-sfeer die bij een klassieke fighter hoort en zal dat een mooie manier zijn om een eerbetoon te brengen aan de serie.

I couldn’t think of a more appropriate way to commemorate The King of Fighter’s 15-Year Anniversary than with a gorgeously animated, high-definition installment that updates the KOF legacy for a new generation. While other fighting games have abandoned the time-consuming process of creating beautiful 2D art, KOFXII fully embraces the refined aesthetic beauty that only human hands can produce.



Werkstraf na aftuigen van liefdesrivale

Een 22-jarige vouw uit Rotterdam is gisteren veroordeeld voor het afranselen met naaldhakken en een broekriem van een rivale. In hoger beroep werd zij veroordeeld tot een werkstraf van zestig uren. Het slachtoffer, dat toen als toiletjuffrouw in de Spijkenisser discotheek Y-land werkte, was een one-night stand van haar vriend. Die affaire viel niet in goede aarde bij de jaloerse verdachte.

Destijds zocht de vriend opnieuw contact met de gedupeerde en maakte een afspraak met haar om na sluitingstijd nog wat bij te praten. Het slachtoffer liep argeloos met de vriend naar zijn auto waar zijn partner al stond te wachten. De toiletjuffrouw denkt achteraf dat zij het slachtoffer is geworden van een complot, zij werd die avond door beide te grazen genomen. 'Een ordinaire confrontatie', vond hofaanklager D. Kuipers.


Hoge hakken, echte liefde.

Gordon wellicht gast in Zomergasten

Margriet van der Linden (39) is de nieuwe presentator van het VPRO-programma Zomergasten. Dit maakte ze gisteren bekend in De Wereld Draait Door. Ook werd bekend dat Gordon mogelijk te gast is een van de afleveringen.

Gordon zei vorig jaar al te zijn gevraagd maar te zijn doorgeplaatst naar dit jaar. Of hij ook aanschuift bij Van der Linden moet worden afgewacht. Ze volgde vorig jaar Cisca Dresselhuys op als hoofdredacteur van het feministische maandblad Opzij.

Van der Linden werkte na haar studie journalistiek bij het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW), De Ronde Van Witteman en RTL Nieuws. Voor RTL5 presenteerde ze 5 In Het Land. Van 1998 tot 2002 was Van der Linden correspondent in New York voor TweeVandaag en SBS6.

  (foto: ANP)

Dierenomroep Piep! werft in Amsterdam

Omroep Piep! organiseerde gisteren een manifestatie op de Dam om deze natuurvriendelijke organisatie aan 50.000 leden te helpen.

Met deze leden wil omroep Piep! een echte omroep worden die informatieve programma's over natuur, dieren en milieu uitzendt. Of ze de 50.000 leden halen is maar zeer de vraag. Van de vele nieuwkomers wist alleen Wakker Nederland de benodigde 50.000 leden te halen. Piep! heeft tot 1 april de tijd.

Interview: Cody McFadyen

Met donkere wolken in de lucht arriveer ik bij het Ambassade Hotel in Amsterdam. Terwijl ik de laatste aantekeningen en vragen voor het interview van zo meteen doorneem, loopt er een man van een meter vijfenzeventig achter me. Hij heeft kort, blond haar en een zwarte bril op zijn neus. Als ik de deur van het hotel open, houd ik deze beleefd voor hem open. Een zeer Amerikaans “Thank you” klinkt, maar voor wie ik de deur open hield is nog een raadsel.
Eenmaal binnen loopt de man naar een tafeltje in de lobby. De blonde vrouw aan de tafel stelt de Amerikaan voor aan een bebaarde man die ook een interview met hem heeft. “This is Cody McFadyen.” Met een glimlach op het gezicht kijk ik de receptioniste aan. Daarnet heb ik de deur opengehouden voor de man met wie ik een gesprek heb, zonder het te weten.

Vliegtuig in problemen Maastricht Airport

Een vrachtvliegtuig van Cargolux is vanochtend van de baan geraakt op Maastricht Aachen Airport. Het vliegveld is gesloten, liet de politie weten.

Niemand raakte gewond. Tijdens het taxiën kwam de Boeing 747 door nog onbekende oorzaak met het neuswiel naast de baan in het gras terecht en kon geen kant meer op. Voor het toestel weer op de baan gezet kan worden, moet eerst de vracht eruit worden gehaald.

Met dank aan Juicyhil voor de submit.

Dead Rising 2 en Lost Planet 2 verschijnen pas volgend jaar

In een Major Nelson's podcast, heeft medewerker Chris Kramer van Capcom, aangegeven dat de langverwachte Dead Rising 2 en Lost Planet 2 pas volgend jaar zullen gaan verschijnen.

Dit zei de medewerker over de twee games:
"Capcom's kind of on a 30 year high right now, it's a pretty amazing place to be - between everything we've got going right now, between the launch of Street Fighter IV and Resident Evil 5, and our big titles for next year, Lost Planet 2 and Dead Rising 2."


TV: Wipeout

De tijden van Spel zonder Grenzen liggen ver achter ons. Judith Bosch en Dick Passchier waren jarenlang hét gezicht van deze internationale zeskamp-spelshow, later opgevolgd door Ron Boszhard en Jack van Gelder. Lang hebben we moeten wachten op een soortgelijk programma, maar nu lijkt er dan toch een opvolger te zijn. Wipeout is in Amerika al enige tijd een enorme hit en langzaamaan nemen meer en meer landen het format over. Ook Nederland kan sinds half februari wekelijks genieten van dit programma. Een waardig opvolger?

Invloed uitbehandelde kankerpatiënten

Kankerpatiënten die zijn uitbehandeld kunnen vanaf vandaag zelf uitzoeken of er een geschikte experimentele behandeling voor hen is op een site met neutrale informatie over lopende onderzoeken en behaalde resultaten.

De vier grote stichtingen, KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van kankerpatiëntenorganisaties, het Integraal Kankercentrum Zuid en het Integraal Kankercentrum Oost, hebben sinds vandaag een site gelanceerd. Op deze site staan diverse experimentele behandelingen en onderzoeken. Tot vandaag was desbetreffende informatie alleen voor artsen beschikbaar. Met de gevonden informatie op de website wordt samen met de eigen behandelaar gekeken of de patiënt in aanmerking kan komen voor een dergelijke 'trial'.

Momenteel is de algemene informatie over de experimentele behandeling op de website compleet. In het overzicht staan op dit moment nog een klein aantal experimentele onderzoeken, dat binnenkort wordt uitgebreid.

Esmée Denters verliest YT-account

Zangeres Esmée Denters is haar filmpjes en muziek op de videosite YouTube kwijt. YouTube heeft per ongeluk haar account verwijderd. Dat meldt zij zelf op de Twitter-website. Het talent van de zangeres werd ontdekt door de filmpjes.

De 19-jarige zangeres is zeer onaangenaam verrast door de actie van de website. "Ik kan het niet geloven. Ik word gek nu, dit kan niet gebeuren!" Ze doet haar best om haar account weer online te krijgen.

Met dank aan de filmpjes kreeg Denters een platencontract bij het label van popster Justin Timberlake. Binnenkort staat ze in het voorprogramma van zanger Enrique Iglesias en op 5 mei treedt ze op in de Ahoy in Rotterdam.



Esmee bij DWDD.

Pleidooi voor ivf-verlofregeling

Vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling zoals ivf ondergaan, zouden een wettelijke regeling voor verlof moeten krijgen. Daarvoor pleit patiëntenvereniging Freya vandaag in de Volkskrant. "Wij krijgen wekelijks meldingen van mensen die conflicten hebben op hun werk als gevolg van deze behandelingen", zegt een woordvoerster van de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht op verzoek van Freya bleek dat vrouwen die een behandeling willen ondergaan in principe nergens aanspraak op kunnen maken. "We zien vaak dat vrouwen zich er uiteindelijk bij neerleggen , ook omdat de behandeling zelf al stress genoeg oplevert. Ze verzwijgen het, melden zich ziek of nemen vakantiedagen op. Maar in zo'n tijd hebben ze die vakantie misschien juist hard nodig."

Boek: Marieke Henselmans - Crisis-checklist

Het is crisistijd, dat kan niemand ontgaan gaan. We hebben de klimaatcrisis, de kredietcrisis en deze heeft weer geleid tot een economische crisis. De laatste twee voelen we als consument vooral in onze portemonnee. We nemen ons dagelijks voor om het een en ander eens beter op een rij te zetten, zodat we meer salaris hebben dan maand, in plaats van meer maand dan salaris. Tijd voor een handige Crisis-Checklist. Dit was ook de gedachte van Marieke Henselmans en zij schreef dan ook dit handige kleinood.

Völler: "Olimpico niet geschikt voor voetbal"

Als speler van AS Roma behaalde hij er veel successen, maar volgens Rudi Völler is het Olympisch stadion van Rome niet geschikt voor voetbalwedstrijden. Een opmerkelijke uitspraak, aangezien eind mei de finale van de Champions League daar wordt gespeeld.

Völler, die van 1987 tot 1992 bij AS Roma speelde, was in Rome om de bal te presenteren die bij de aankomende finale zal worden gebruikt. Olimpico brengt door de Duitser veel mooie herinneringen naar boven.

"Stadio Olimpico is een leuk stadion," vertelt Völler tegenover Iris Press. "Ik heb hier mooie momenten meegemaakt; met AS Roma, maar ook het nationale team waarmee we in 1990 wereldkampioen werden."

Ondanks de herinneringen vindt Völler het stadion niet geschikt voor voetbal. "Dit is geen echt voetbalstadion vanwege die sintelbaan. De tribunes staan ver van het veld, waardoor je de wedstrijd niet goed kunt zien."

De oud-topvoetballer hoopt dat er in Italië de komende jaren nieuwe stadions zullen worden gebouwd. "Hopelijk willen de clubs geld investeren in moderne stadions, die meer geschikt zijn voor het voetbal. Ook in Italië wil men stadions die vergelijkbaar zijn met die in Frankrijk, Engeland en Spanje en de stadions die wij voor het WK van 2006 hebben gebouwd."

Sluiter naar hoofdtoernooi Albufeira

Raemon Sluiter heeft zich via het kwalificatie-toernooi weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de future in Albufeira, Portugal. De Nederlander versloeg de Fransman Nicolas Rosenzweig in twee sets met 6-3 en 6-0.

De Rotterdammer keert terug na een lange tijd van afwezigheid en moet zijn comeback beginnen op de future-toernooien. De 30-jarige tennisser zal het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi moeten opnemen tegen de Kroaat Marin Bradaric.

Gerucht: nieuwe PlayStation 2 controller

Een patent aangevraagd door Sony Computer Entertainment creëert de vermoedens dat er ergens een nieuwe game controller ligt in Sony's onderzoekslaberatoria. De controller die nog geen naam heeft, heeft een LED aan de voorkant en een externe stroomvoorziening. Het uitgezonden licht wordt opgevangen door een goedkope camera. De controller is vernieuwend in de zin dat er meer verschillende kleuren licht geproduceerd worden, om beter te kunnen omgaan met verschillen in belichting.

Daar de informatie uit een patent komt, is het onbekend waarvoor het apparaat gebruikt zal gaat worden. De tekeningen tonen echter de PlayStation 2, waarvoor ook al een goedkope EyeToy camera beschikbaar is.




Zal de PlayStation 2 2010 halen?

Championship manager 2009 uitgesteld

Eidos heeft aangekondigd dat de lanceerdatum van Championship Manager 2009 wordt aangepast. De lanceerdatum stond op 25 april.

Eidos heeft aangekondigd dat de bedrijfsstrategie is om games van de hoogste kwaliteit te ontwikkelen en om de beste kwaliteit te leveren aan hun klanten het spel uitgesteld is. De nieuwe versie zal een aantal, nog aangekondigde nieuwe mogelijkheden gaan bevatten. Deze mogelijkheden en de nieuwe lanceerdatum zullen zo snel mogelijk bekend gemaakt worden, aldus Eidos.





Orly Aeroport - Ode aan Jacques Brel

Chatistu stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Een adieu in de hal van een vlieghaven. Vaarwel, tot ons weerzien bij God, adieu. De een spreidt zijn vleugels en vliegt de hemel tegemoet, zo lijkt het. Op weg naar de zon, maar zijn wieken verbranden en zijn bloed verdampt. Zijn hart verschroeit, terwijl het hare door verdriet uit haar lichaam wordt gerukt en verscheurd. De ander blijft achter in de hel, brandend in het vuur van verlangen.

Bankdirecteur stal van rijken en gaf aan armen

Een 62-jarige Belgische bankdirecteur heeft meer dan een miljoen euro van de rekeningen van rijke klanten gehaald en dat uitgeleend aan arme mensen. Dat bleek maandag tijdens een rechtszaak in Brugge, waar de man door de aanklager werd bestempeld als een moderne Robin Hood.

De bankdirecteur begon in 1995 met het uitlenen van geld aan mensen die geen krediet meer konden krijgen. Hij deed dat in eerste instantie van zijn eigen spaargeld. Toen dat opraakte, begon de man geld te 'lenen' van zijn rijke klantenkring. Dat duurde tot 2001.

Justitie vervolgt de man voor valsheid in geschrifte. De rechter doet op 20 april uitspraak.

Opgepakte terrorismeverdachten willen excuus

De familie die ervan verdacht werd betrokken te zijn bij het beramen van een aanslag in Amsterdam Zuid-Oost wil excuses van politie en justitie. In het televisieprogramma NOVA spraken vier van de zeven opgepakte familieleden na hun vrijlating.

Sinds dat ze vrijdag weer vrij kwamen, hebben ze niets meer gehoord van politie en justitie. Woordvoerder Mohammed, zoon van een van de verdachten: "Een simpel telefoontje had al veel weg kunnen nemen."

Hun woningen zijn beschadigd en volledig overhoop gehaald, zo blijkt uit hun relaas. Persoonlijke eigendommen, zoals pinpassen, computers, horloges of paspoort hebben ze nog niet teruggekregen. De familie is teleurgesteld dat ze eerst worden neergezet als terroristen. En nu blijkt dat ze er niets mee te maken hebben, horen ze niets van de overheid.

Ze toonden wel begrip dat justitie "het zekere voor het onzekere" heeft genomen. Maar niet de manier waarop. "Ze zijn in hun eer aangetast en boos hoe ze na hun vrijlating zijn behandeld", vertelt Mohammed. "Ze zijn gewoon op straat gezet."

Volgens politie en justitie hadden de zeven familieleden banden met een van de daders van de aanslagen in Madrid, vijf jaar geleden. Mohammed: "De politie heeft mij de tape laten horen." De rechercheurs wilden volgens hem weten of hij de stem herkende. De vrouw op de tape zei dat er drie mannen uit Spanje in een busje onderweg waren naar Nederland, aldus Mohammed. En dat ze misschien konden overnachten op de adressen van de inmiddels vrijgelaten familie.

Obama boos over bonussen AIG

De Amerikaanse president Barack Obama noemde het maandag "schandalig" dat de Amerikaanse verzekeraar AIG 165 miljoen dollar aan bonussen uitkeert aan zijn personeel. Hij vroeg minister van Financiën Timothy Geithner alle mogelijke juridische stappen te ondernemen om dit te blokkeren.

AIG, dat met 170 miljard dollar aan overheidssteun overeind is gehouden, betaalde de bonussen over 2008 afgelopen zondag. Het bedrijf zegt daaraan juridisch gebonden te zijn.

"Hoe kunnen ze deze schande verdedigen tegenover belastingbetalers, die het bedrijf overeind houden?", zei Obama. De officier van justitie in New York, Andrew Cuomo, gaf topman Edward Liddy van AIG maandag tot het eind van de dag om details over de controversiële bonussen te verstrekken. Als Liddy hier niet mee komt, zal het tot een rechtszaak komen, aldus Cuomo.

Everquest bestaat tien jaar

Sony Online Entertainment lanceerde in 1998 een open bèta voor de MMO Everquest. Maar liefst 60.000 gamers deden hier aan mee. In 1999 was de volledige game beschikbaar. Dat betekent dat Everquest dit jaar tien jaar bestaat, en dat moet gevierd worden. Daarom hebben we vandaag de volgende video voor jullie. In de video worden enkele bijzondere feiten gepresenteerd.

Zo is er in tien jaar, hou je vast 10.000.000.000.000.000 bytes aan data verwerkt en er lopen 11.221 ratten rond. Voor meer indrukwekkende feiten kun je terecht bij onderstaande video.

Aliens, kuddedieren en een beetje liefde in Flock trailer

Ruim een week geleden hadden we de eerste beelden van Flock, een game waarin je met een UFO kuddedieren naar je moederschip moet lokken. Wat de aliens vervolgens met de kuddedieren doen is niet bekend, maar wij hier bij FOK!games zijn heel erg aan de onschuld van deze game gaan twijfelen. Flock komt binnenkort uit op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Tot die tijd moeten jullie het doen met deze nieuwe trailer.

Sollied nog niet tevreden over Heerenveen

Sc Heerenveen-trainer Trond Sollied is nog niet tevreden over de positie op de ranglijst van de Friese club. Heerenveen staat momenteel vierde in de Eredivisie en volgens de Noor had er dit seizoen veel meer ingezeten.

"We hadden minimaal tien punten meer moeten hebben", aldus Sollied. "Als iedereen bij de start van het seizoen was geweest en we een trainingskamp hadden kunnen beleggen, hadden we in oktober al vierde gestaan. Om deze ploeg geschikt te maken voor de top moet hier en daar iets veranderen. Wat? Dat zeg ik niet."

"We gaan intern een discussie voeren. Als we op alle fronten willen meedoen, moeten alle posities dubbel bezet zijn," aldus de oefenmeester die aan zijn eerste seizoen bij Heerenveen bezig is.

FIA stemt over gewijzigde puntentelling

De FIA zal vandaag bij een vergadering van de World Motor Sport Council stemmen over een gewijzigde puntentelling in de Formule 1. Ook zal er gesproken gaan worden over de andere plannen die de FOTA recentelijk bekend maakte.

De FOTA heeft voorgesteld het puntensysteem als volgt te veranderen. De winnaar van een Grand Prix krijgt 12 punten, de nummer twee 9, de nummer drie 7 en de nummer vier 5 punten. Daarna worden er nog tot en met plaats acht punten gegeven. Mocht de FIA met het voorstel instemmen dan geldt deze telling al voor dit seizoen.

De FOTA is met het voorstel gekomen na een enquête die gehouden is onder de fans. "We hebben een uitgebreid onderzoek onder de fans gehouden en we konden de uitslag niet negeren," aldus McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. "Er waren mensen die de status quo de beste oplossing vonden, maar het publiek vond deze oplossing beter."

"We hebben als FOTA er unaniem mee ingestemd en we willen het voorstel dit jaar geïntroduceerd zien worden. We moeten nu met de FOM en FIA samenwerken om overeenstemming over dit punt te bereiken."

Naast het puntenvoorstel worden er ook bezuinigingen in de sport besproken. FIA-president Max Mosley is groot voorstander van een goedkopere Formule 1 met meer gestandaardiseerde onderdelen. Ook wil hij dat het onnodig geldverspillen van de teams in de sport stopt. "Het was al erg voor de huidige situatie, maar nu is het een complete ramp," aldus Mosley.

Het Romeinse Rijk in twee minuten met Grand Ages: Rome

Het opbouwen van Romeinse Rijk heeft nogal wat tijd gekost. 'Dat kan sneller,' moet Haemimont Games gedacht hebben. Met Grand Ages: Rome, die begin maart voor de PC is verschenen, kunnen we de gloriedagen van het Romeinse Rijk meemaken. Het gaat alleen een stukje sneller. In de onderstaande video zien we hoe we binnen twee minuten een prachtige Romeinse stad in elkaar kunnen flansen. Onze Egamer was in ieder geval zeer te spreken over dit concept.

Blessures Van Beukering en Koenders vallen mee

Jhonny van Beukering en Milano Koenders kunnen mogelijk snel weer in actie komen voor NEC, aldus de club op haar digitale thuis.

Beide spelers liepen in het competitieduel met ADO Den Haag een blessure op. Aanvaller Van Beukering kreeg in het duel met de club uit de Residentiestad last van zijn enkel. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij een botkneuzing in de rechterenkel heeft.

Milano Koenders daarentegen heeft een forse kneuzing opgelopen aan zijn linkervoet. Verwacht wordt dat zowel Koenders als Van Beukering aanstaande donderdag de training weer kan hervatten.

Net als de rest van de NEC-selectie moet het tweetal een boete betalen voor de wanprestatie tegen ADO. Trainer Mario Been was woest over het slappe spel van de club uit Nijmegen. NEC verloor in Den Haag met 3-0.

McLaren werkt aan luchtstromen rond diffuser

McLaren gebruikt bij de testsessie in Jerez een apparaat dat de luchtstroom aan de achterzijde van de auto nabij de diffuser moet meten. De bolide kampt met een gebrek aan downforce en het team hoopt zo een oplossing te vinden.

Deze winter blijkt de nieuwe diffuser een van de belangrijke punten te zijn om downforce te creëren. Williams, Toyota en Brawn GP zoeken met hun ontwerp de grenzen op van de nieuwe technische reglementen en halen een deel van hun winst er vandaan. McLaren wil nu hetzelfde proberen om een deel van de achterstand die het team heeft in te lopen.

Vanaf 2010 twee Topklassen bij de amateurs

Het bestuur amateurvoetbal heeft ingestemd met het plan om met ingang van het seizoen 2010-2011 twee Topklassen in te voeren; één voor de zaterdag- en één voor de zondagamateurs. Dat meldt de KNVB maandagavond op hun website.

De bedoeling is dat de Topklassen bestaan uit zestien clubs. Daaronder blijven zes hoofdklassen bestaan die elk veertien clubs tellen. Met ingang van 2010-2011 kan een club uit de Jupiler League degraderen naar de Topklassen.

Logischerwijs mag de kampioen van de Topklasse een seizoen later in de Jupiler League spelen. Mocht de kampioen dat niet willen, dan mag alleen de verliezend finalist gebruik maken van het recht om te promoveren.

Het voorstel wordt de komende maand door de clubs besproken in regio- en districtsvergaderingen. Op 6 juni komt de KNVB met een definitief besluit.

Landzaat maakt comeback bij Jong Feyenoord

Denny Landzaat heeft na maandenlang blessureleed eindelijk weer speelminuten gemaakt bij Feyenoord. De middenvelder speelde mee met Jong Feyenoord, dat de beloften van FC Utrecht met 3-1 versloeg.

Landzaat speelde op 31 augustus zijn laatste duel in het eerste van Feyenoord. De 32-jarige Amsterdammer had daarna maandenlang last van een hamstringkwetsuur.

De 38-voudig international is tevreden met zijn terugkeer. "Ik ben heel uit de wedstrijd gekomen en dat is nu het belangrijkste," aldus Landzaat op de officiële website van Feyenoord. "Eerder heb ik in deze fase van mijn revalidatie een terugslag gehad. Vandaag is dat niet gebeurd en dat geeft een goed gevoel. Wedstrijden als deze heb je nodig om terug te komen."

Landzaat, die tegen Jong Utrecht alleen de eerste helft speelde, kwam in januari 2008 over van Wigan Athletic. De Amsterdammer speelde pas twaalf duels en hoopt in de uitwedstrijd tegen Volendam zijn rentree te maken in Feyenoord 1.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.