FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 maart 2008

Turkije doodt vijftien leden van de Koerdische PKK

De Turkse luchtmacht en artillerie hebben vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag het noorden van Irak bestookt. Zeker vijftien leden van de Koerdische Arbeiderspartij PKK zijn daarbij sinds vrijdag om het leven gekomen. Dit heeft de Turkse generale staf zaterdag gemeld.

De militaire leiding gaf tevens aan dat zij de bewegingen van de PKK in Noord-Irak nauwlettend in de gaten blijft houden om bedreigingen van het Turks grondgebied te voorkomen.

In februari vielen Turkse grondtroepen buurland Irak binnen om PKK-bases te vernietigen. De PKK vecht voor een onafhankelijke of autonome Koerdische staat in het zuidoosten van Turkije. Die strijd heeft al aan zo'n 40.000 mensen het leven gekost.

Carice maakt kans op Duitse Oscar

Carice van Houten maakt kans op een Lola, het Duitse equivalent van de Oscar. De Nederlandse filmster is genomineerd voor haar rol in de oorlogsfilm 'Zwartboek'. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro.

Op 25 april, als de Lola's worden uitgereikt in Berlijn, wordt duidelijk of Van Houten in de prijzen valt. De 31-jarige brunette neemt het in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol op tegen de Duitse actrices Nina Hoss, Valerie Koch en Victoria Trauttmansdorff.

De Duitse acteur Waldemar Kobus is genomineerd voor een bijrol in 'Zwartboek'. Hij speelt in de film van Paul Verhoeven een officier van de Duitse SS.

Haar met een Gouden Kalf bekroonde rol als de joodse zangeres Rachel Steinn betekende voor Van Houten de internationale doorbraak. Tom Cruise was zo onder de indruk van haar acteerprestaties dat hij haar vroeg om zijn vrouw te spelen in het oorlogsdrama 'Valkyrie'.

De uitreiking van de Deutsche Filmpreise volgt op het Lola Festival, dat van 16 tot en met 20 april plaatsvindt in verschillende Duitse steden. De uitreiking is op 25 april te volgen via de Duitse omroep ARD.

Capcom hernoemt Gamers Day

Ieder jaar houden bedrijven als EA en Ubisoft een eigen event voor hun eigen games. Ook Capcom blijft niet achter. Het event van Capcom kennen we onder de naam Gamers Day. Capcom heeft nu echter bekend gemaakt dat deze naam vervangen is door CAPTIVATE08.

Het evenement zal op 29 april plaatsvinden in Las Vegas. Het grote verschil met de oude Gamers Day zit hem in het feit dat er nu ook mensen uit het grote volk worden uitgenodigd; het grote volk dat actief is op de Capcom-site welteverstaan. Capcom zal dit jaar ook aanwezig zijn bij de E3, Comic-Con, Games Convention en de Tokyo Game Show.

Urker vissers mogelijk naar Malta

De Visserijcoöperatie Urk wil de helft van de vissersvloot overbrengen naar Malta in de Middellandse Zee. Uitvoering van het plan is afhankelijk van financiële steun van de overheid, die tot nu toe echter "niet staat te trappelen".

Directeur Jan de Boer van de coöperatie heeft vandaag een bericht daarover in het AD bevestigd. Door de hoge olieprijs en steeds afnemende quota voor de Noordzee hebben de vissers op Urk het steeds moeilijker. Het aantal vissersschepen op het voormalige eiland in de Zuiderzee is tot ongeveer 75 gedaald.

De visserijcoöperatie heeft een joint-venture gesloten met RH Marine, de grootste vismaatschappij in Libië. Omdat de verse vis in een EU-land aan land moet worden gebracht, zal dat op Malta gebeuren. De schipper en machinist van de schepen komen uit Urk. De bemanning zal uit Libiërs bestaan, die in een nog op te richten school in hun land worden opgeleid.

Als de overheid met geld over de brug komt, kan een proef van zes maanden met twee schepen uitwijzen of visserij op tong en andere vissen in de wateren rond Libië rendabel is. De coöperatie kan gebruikmaken van een leegstaand visverwerkingsbedrijf bij de haven van Sirte in het Afrikaanse land. Vandaaruit zullen de vissen naar Noord-Afrikaanse landen en de Verenigde Arabische Emiraten worden geëxporteerd.

Ingrid is de Dancing Queen

Ingrid heeft vandaag de finale van het SBS-programma Dancing Queen gewonnen. De 24-jarige danseres liet met haar 'dansmoves' rivale Nana (25) achter zich. Ingrid werd gekroond met de speciale Dancing Queen-kroon van de Argentijnse ontwerper Rodrigo Otazu.

Ruim 3000 vrouwen gaven zich op voor het showprogramma, gepresenteerd door Nance. Uiteindelijk moesten negen deelneemsters acht weken lang in de live-uitzendingen bewijzen dat ze diverse dansstijlen, van streetdance tot ballet tot jazzdance, onder de knie hebben. De Haarlemse Ingrid danste al die tijd met professioneel danser Uri.

Hoogbejaarde fietser geschept door trein in Wierden

Een 80-jarige fietser uit Wierden is zaterdag verongelukt door een botsing met een trein in zijn woonplaats. Hij wilde rond 14.30 uur tussen de gesloten spoorbomen aan de verkeerde kant van de weg de overgang aan de Nijverdalsestraat oversteken. Daarbij zag hij de aankomende trein over het hoofd, vermoedt de Twentse politie.

Na het ongeluk werd het treinverkeer tussen Wierden en Rijssen stilgelegd. Tussen Deventer en Almelo reden geen intercity's. Vanaf 16.00 uur reden er bussen, waarna een halfuur later het treinverkeer kon worden hervat.

Lopen voor water

Ruim 500 wandelaars en hardlopers deden vandaag mee aan een actie van Walk4water. Zij liepen van Enkhuizen naar Lelystad over de dijk en haalden daarmee ruim 300.000 euro op. De actie ging uit van vluchtelingenzorg.

De organisatie wilde mensen bewust laten voelen hoe het is om kilometers voor water te moeten lopen. Tevens vestigde zij de aandacht op het wereldwijde drinkwaterprobleem. De actie trok twee keer zoveel deelnemers dan vorig jaar. Het geld gaat naar een waterproject in Uganda.

 

 

EU vermijdt kritiek op China om Tibet

De Europese Unie heeft zich zaterdag 'diep bezorgd' betoond over de situatie in Tibet. Maar de ministers van buitenlandse zaken van de EU-landen, die in Slovenië bijeen zijn, vermeden China direct te bekritiseren.

In een verklaring zeiden de ministers de mensenrechtensituatie in China scherp in de gaten te houden. Zonder China als de schuldige aan te wijzen herhaalden de ministers hun 'diepe bezorgdheid over de gebeurtenissen in de autonome Chinese regio Tibet'. Ze riepen op tot een einde aan het geweld en tot het goed behandelen van arrestanten.

Beijing zegt dat bij demonstraties tegen de Chinese overheersing van Tibet 22 doden vielen, maar Tibetaanse ballingen spreken van 140 doden. Chinese troepen pakten de demonstranten hard aan. De EU roept op tot een vreedzame oplossing in Tibet en laat het daarbij, zeiden Europese diplomaten. Van een hele of gedeeltelijke boycot van de Olympische Spelen deze zomer in China werd niet gerept. Dat is een zaak van de EU-landen afzonderlijk.

Meer moslims dan katholieken

Het aantal moslims op de wereld is groter dan het aantal katholieken. De katholieken hebben hun toppositie in de ranglijst van religies moeten afstaan. Er zijn echter nog steeds meer christenen dan islamieten.

Volgens de rooms-katholieke kerk maakten moslims in 2006 19,2 procent uit van de 6,5 miljard mensen op aarde, de katholieken 17,4 procent. Alle christenen bij elkaar vormen een derde van de wereldbevolking, aldus de jongste telling door het Vaticaan die het dagblad van de kerk, de L'Osservatore Romano, presenteert.

Volgens de krant krijgen moslims meer kinderen dan katholieken. De katholieke bevolking groeit nog wel, van 2005 naar 2006 met 1,4 procent tot 1,13 miljard. In Latijns-amerika is de helft van de bevolking katholiek.

Uitslagen Eredivisie 29-03-2008

Vanavond werden er in de Eredivisie vier duels gespeeld. Hieronder zijn alle uitslagen terug te vinden.

SC Heerenveen - Ajax 2-4
44’ Suárez 0-1
55’ Perez 0-2 (penalty)
60’ Sulejmani 1-2 (assist Beerens)
55’ Huntelaar 1-3 (assist Suárez)
89’ Huntelaar 1-4 (assist Suárez)
90+2’ Pranjic 2-4 (assist Sulejmani)

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Gele kaart: Grindheim, Dingsdag, Zuiverloon (SC Heerenveen), Silva, Davids, Vertonghen (Ajax)

Opstellingen

SC Heerenveen: van Dijk, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Svec (Jong-a-Pin/63), Beerens (Poulsen/69), Bradley, Grindheim (Paulo Henrique/60), Pranjic, Sibon, Sulejmani

Ajax: Stekelenburg, Silva, Heitinga, Vermaelen (Kuffour/88), Vertonghen, Lindgren, Perez (Sarpong/72), Davids, Rommedahl (Bakircioglü/90), Huntelaar, Suárez


NEC - PSV 0-0

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Zonneveld (PSV)

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Vadócz, Holman, Sibum, Lens, van Beukering, Bobson

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Zonneveld, Farfán, Simons, Afellay, Bakkal (Culina/88), Dzsudzsák (Méndez/61), Koevermans (Lazovic/68)


Heracles - Roda JC 0-0

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: García-García (Heracles), Sonkaya, van Tornhout, Tioté (Roda JC)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Rahim, Wuytens, Looms, Quansah, García-García, Maas, Schilder, Everton (van der Bergh/63), Lakic

Roda JC: Tyton, Sonkaya, Saeijs, de Fauw, de Jong (Bödor/76), Tioté, Meeuwis, W. Janssen, Hadouir, Yulu Matondo (van Tornhout/63), Lamah (Cissé/66)


Excelsior - VVV-Venlo 2-1
10’ Soltani 0-1 (assist Begois)
78’ van Steensel 1-1
80’ Braber 2-1

Toeschouwers: 3.500
Scheidsrechter: van Egmond
Stadion: Woudestein
Gele kaart: Piqué, Graafland, van Peppen (Excelsior)
Rode kaart: den Ouden (51) (Excelsior)
Bijzonder: Oost mist in de 67e minuut een strafschop

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Altheer, van Nieuwstadt, van Steensel, Piqué, Braber, Luijckx (Steur/53), Pardo (Demir/83), Koolwijk (van Peppen/90+1), den Ouden, Voskamp

VVV-Venlo: Begois, Mampuya, Verdellen (Kantelberg/84), Reekers (Blondelle/65), Fleuren, Linssen, Jungschläger (Kahya/70), Honda, Amrabat, Oost, Soltani

Schaatser Rozendaal ernstig ziek

Marathonschaatser Miel Rozendaal is ernstig ziek. Bij de Alkmaarder is lymfeklierkanker geconstateerd.

De voormalige winnaar van de KNSB-Cup en een alternatieve Elfstedentocht won afgelopen winter twee marathons. Rozendaal is onlangs geopereerd aan een gezwel in zijn nek. Daarbij werd weefsel verwijderd. "Dat werd op kweek gezet. De uitslag was niet positief. Ik heb non-Hodgkin. De kwaadaardige cellen moeten de komende tijd worden bestreden door stralingstherapie. Ik ben nu twee keer bestraald. Er volgen nog achttien behandelingen. De artsen hebben goede hoop dat ik herstel", aldus Rozendaal.

Politie drijft zwijnen van snelweg

Politieagenten en jachtopzieners hebben gisteravond twee wilde zwijnen en tien biggetjes van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Hoog Soeren verdreven. Met auto's is een muur langs de weg gevormd om te voorkomen dat de varkens de rijbanen op zouden lopen.

Passanten waarschuwden de politie dat de zwijnen in de berm van de snelweg liepen. De politie zette het verkeer op de drukbereden weg stil en vormde met dienstauto's een muur tussen de dieren en de weg. Jachtopzieners dreven de varkens daarna terug in het bos. In het hek langs de rand van het bos bleek een gat te zitten, waardoor de dieren vermoedelijk zijn uitgebroken. Het gat is ondertussen gedicht.

Gadhafi vaart uit tegen Arabische leiders

De excentrieke dictator van Libië, Moammar Gadhafi, is zaterdag flink uitgevaren tegen Arabische leiders. Op de top in Damascus maakte hij het idee van de Arabische Liga om een Arabisch atoomprogramma op te zetten belachelijk.

"Hoe kunnen we dat doen? We haten elkaar, we wensen elkaar al het slechts toe en onze inlichtingendiensten zweren tegen elkaar samen. We zijn onze eigen vijand", zei Gadhafi in een geïmproviseerde toespraak. Andere leiders luisterden verbijsterd dan wel meewarig toe. Een ondiplomatieke filippica van Gadhafi is uitgegroeid tot een traditie op de jaarlijkse Arabische top.

Gadhafi ging tekeer tegen de Arabische landen omdat ze niets deden om de Amerikaanse invasie van Irak tegen te houden. "Hoe kunnen we accepteren dat een buitenlandse macht een Arabische leider ten val brengt terwijl wij staan toe te kijken?" Saddam Hussein was een bondgenoot van de Verenigde Staten, maar was niet meer bruikbaar, zei hij. "Jullie zijn aan de beurt", waarschuwde hij de Arabische leiders. "Vernietiging zal jullie deel zijn." Sommige leiders keken verbaasd, andere begonnen te lachen om de directheid van Gadhafi.

Gadhafi zelf heeft de afgelopen jaren toenadering gezocht tot de VS, ooit zijn aartsvijand. Libië heeft zijn massavernietigingswapens opgegeven en smartengeld betaald aan de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op het Pan Am-toestel in 1988. Het land hoopt op een bezoek van minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice, die eerder door Gadhafi in het openbaar 'Liza' werd genoemd.

De feiten weerhouden Gadhafi er niet van om de Amerikaanse dominantie te veroordelen en andere Arabische landen te bekritiseren om hun nauwe banden met Washington.

Gadhafi schamperde over de onenigheid in de Arabische gelederen. "Waar is de waardigheid van de Arabieren? Hun toekomst, hun bestaan? Alles is verdwenen. Ons bloed en onze taal moge hetzelfde zijn, maar er is niets dat ons kan verenigen. Als zij (de Arabieren) zich niet kunnen verenigen, zullen (de Arabische landen) verworden tot protectoraten. Ze zullen gemarginaliseerd worden en tot afvalstortplaatsen verworden", zei Gadhafi.

'Grapje' leidt agenten naar wietplanten

Een 23-jarige Brabander is vrijdagnacht aangehouden omdat hij de politie had gebeld met de valse melding dat er indringers in een huis in Wijk en Aalburg waren. In de woning trof de politie niet de bewoner aan, maar wel drie anderen. Zij vertelden dat ze met toestemming van de bewoner in het huis verbleven.

De bewoner kwam vervolgens samen met een vriend naar huis om tekst en uitleg te geven. Vervolgens werd duidelijk dat de meegekomen vriend de politie rond 02.10 uur had gebeld. Het ging om een grap, vertelde hij. De 23-jarige man uit Wijk en Aalburg werd gearresteerd voor het doen van een valse melding, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. Ook de bewoner moest mee omdat agenten twaalf wietplanten aantroffen in de woning aan het Kraaijenveld.

Dochter vindt Hillary betere president dan Bill

Zou Hillary Clinton een betere president zijn dan haar man Bill? Hun dochter Chelsea denkt van wel.

Chelsea werd geconfronteerd met de gewetensvraag op een bijeenkomst in een ziekenhuis in Pennsylvania, waar ze sprak over haar moeders plannen voor de gezondheidszorg. De 28-jarige voormalige 'first daughter' begon te lachen en zei dat ze inderdaad denkt dat Hillary beter zal zijn dan Bill. "Daar ben ik het mee eens", zei Bill later op de dag in North Carolina.

Hillary moest glimlachen toen ze hoorde wat haar dochter had gezegd. Ze wilde niet gelijk commentaar geven. "Ik moet eerst met haar zelf spreken", zei ze.

Hillary is in een felle strijd verwikkeld met medesenator Barack Obama om de Democratische nominatie. De verkiezingen hebben plaats begin november.

Dode krijgt parkeerboete

Een in 1982 overleden Belg heeft vorige week een parkeerboete gekregen. Dit heeft de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vandaag gemeld.

Kortrijkse 'pakmadammen' (plaatselijk jargon voor vrouwelijke parkeerwachters) slingerden op 22 maart een groene Citroën op de bon op de Groenmarkt in de West-Vlaamse stad aan de Leie. De bekeuring kwam terecht bij de zoon van Albert Vanhuysse die meer dan een kwart eeuw geleden stierf. Voor zijn dood reed hij rond in een Renaultje.

Volgens de politie rijdt er mogelijk iemand rond met een valse nummerplaat. De boete is inmiddels kwijtgescholden.

'Britney is klysma-verslaafd'

Britney Spears heeft een nieuwe verslaving gevonden: klysma's om haar darmen te laten zuiveren. La Spears schijnt veelal te leven op fastfood en alcoholische drankjes, iets dat natuurlijk niet zo gezond is. Ook van drugs schijnt ze niet vreemd te zijn.

Sinds kort is deze moeder van 2 kinderen dan ook ook kind aan huis van een lokale kliniek in Beverly Hills. Een medewerkster van deze kliniek vertelde aan de Britse krant The Mirror: "Britney zit na een darmspoeling beter in haar vel. Ze heeft het gevoel dat ze veel meer energie heeft en dat haar lichaam gezonder is."

Met dank aan Pwn_zoon voor de herschreven submit

Egypte: film Wilders 'weerzinwekkend'

De Koran-film van Geert Wilders is weerzinwekkend. Westerse landen moeten wetten aannemen die dit soort "belediging van de godsdienst" verbieden.

Dit heeft de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, Ahmed Abul Gheit, zaterdag gezegd. Fitna "weerspiegelt het racistische en weerzinwekkende denken" van zijn maker en diens "diepe onwetendheid" inzake de islam en zijn leer, aldus de bewindsman.

Geen gevangenen uit België in Nederlandse cellen

Nederland stelt zijn gevangenissen niet beschikbaar voor criminelen die in België zijn veroordeeld. België wil cellen die in Nederland leegstaan gebruiken, omdat de gevangenissen in dat land overvol zitten. Maar het overnemen van Belgische gedetineerden is juridisch niet mogelijk.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie zaterdagavond gezegd in reactie op berichtgeving van RTL Nieuws. België komt momenteel zo'n 1600 cellen tekort. In Nederland is juist sprake van een overschot van honderden cellen.

De Belgische autoriteiten hebben het Nederlandse ministerie van Justitie in december officieel benaderd met de vraag of ze leegstaande cellen tijdelijk kunnen gebruiken. De Belgen willen voor een periode van drie jaar driehonderd plaatsen huren in Nederland. Bij voorkeur in gevangenissen in de buurt van Breda en Maastricht.

De VVD in de Tweede Kamer wil opheldering over de afwijzing van het verzoek.

Toch EU-verklaring over Fitna

De Europese Unie is het vandaag toch eens geworden over een gemeenschappelijk standpunt over de film Fitna van Geert Wilders. Eerder vandaag leek dat niet te lukken. Maar vanmiddag lukte het tot grote tevredenheid van minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken toch  tijdens informeel overleg in Slovenië met zijn collega's uit de 27 EU-landen.

De ministers stellen dat ze het standpunt van de Nederlandse regering volledig steunen. Ze wijzen net als het kabinet Fitna af en stellen dat de film islam gelijkstelt met geweld. Die voorstelling wordt door de EU-ministers ''scherp afgewezen''.

Ze stellen tegelijkertijd dat mensen die zich beledigd voelen door de film daarin geen excuus mogen vinden voor agressie of bedreigingen. Ook vinden de ministers dat de productie van de film valt binnen het uitoefenen van het recht op vrijheid van meningsuiting.

Verhagen drong aan op de gemeenschappelijke verklaring omdat EU-voorzitter Slovenië eerder had gesteld dat Wilders' film tot doel heeft ''haat aan te wakkeren''. Een mening die de Nederlandse regering niet deelde, omdat het aan een rechter is om daarover te oordelen.  Haatzaaien is in Nederland een strafbaar feit. De regering hield het op een film die ''doelbewust gevoelens kwetst''.

Servië: Mladic wordt gearresteerd

Dat beloofde de minister van Buitenlandse Zaken zaterdag. Servië heeft zaterdag de Europese Unie verzekerd dat Ratko Mladic snel wordt gearresteerd en uitgeleverd aan het Joegoslaviëtribunaal.

De Servische minister van buitenlandse zaken, Vuk Jeremic, sprak met ambtgenoten van de EU-landen in Slovenië. Het was de eerste ontmoeting op hoog niveau sinds de eerste EU-landen vorige maand de onafhankelijkheid van Kosovo erkenden. Jeremic noemde de erkenning gevaarlijk, niet-productief en illegaal.

Maar hij benadrukte dat Servië aan het verzoek van de EU zal voldoen door oud-generaal Mladic, die is beschuldigd van oorlogsmisdaden, 'in de zeer nabije toekomst' uit te leveren aan het tribunaal in Den Haag. Servië heeft al vaker verzekerd dat Mladic op het punt stond gearresteerd te worden, maar hij is nog steeds voortvluchtig, net als andere veronderstelde oorlogsmisdadigers uit de oorlogen in voormalig Joegoslavië in de jaren '90.

Servië wenst toe te treden tot de EU, die heeft duidelijk gemaakt dat dit in de toekomst zal gebeuren. De EU heeft liever niet dat Servië een bondgenoot blijft van Rusland. Maar de EU is ook verdeeld. Nederland en België willen dat Servië eerst de veronderstelde oorlogsmisdadigers uitlevert, behalve Mladic met name ook de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic. Landen als Frankrijk en Zweden zijn voor snelle Servische toetreding tot de EU.

[WK baan] Zilver voor Mulder op keirin

Teun Mulder is er in geslaagd om tijdens het WK baanwielrennen in Manchester de zilveren medaille te pakken. Dit deed hij op het onderdeel keirin, dat door de Chris Hoy werd gewonnen. Eerder vandaag pakte de Schot ook het goud tijdens de sprint.

In 2005 pakte Mulder de wereldtitel op dit onderdeel. Een andere voormalig titelhouder, Theo Bos, wist de eerste ronde van de keirin niet te overleven. "Ik ben zeer tevreden," aldus een tevreden Mulder. "Ik kwam nog heel dicht bij Hoy. Ik had hem graag geklopt, dan had ik ook een beetje revanche genomen voor Theo."

Arvesen wint E3 Prijs Vlaanderen

Kurt-Asle Arvesen is er in geslaagd om de 51e E3 Prijs van Vlaanderen op zijn naam te schrijven. De 33-jarige renner was in de finale van deze ronde het sterkste. Rabobank kende een dramatische koers en zag Gerben Löwik en Marc de Maar met botbreuken uitvallen.

Arvesen en Lars Bak, beide van Team CSC, zaten in een vroege kopgroep die uit veertien renners bestond. Zij kregen een voorsprong van maximaal zes minuten. Op 55 kilometer van de finish, bij de Taaienberg, zocht Tom Boonen de aanval op. De Belg van Quick-Step kreeg Fabian Cancellara mee. Hierdoor reden de twee sterkste renners tussen de kopgroep en het peloton in.

De achterstand van Boonen en Cancellara op de kopgroep slonk snel, aangezien het duo uitstekend samenwerkte. Deze samenwerking strandde echter, nadat de winnaar van Milaan-San Remo het niet voor elkaar kreeg om de Belg op de Tiegemberg uit het wiel te rijden. De renner van Team CSC gokte er namelijk op dat hij, na de laatste helling, door Boonen naar de koplopers zou worden gebracht. Mocht dat niet lukken, dan zou hij nog twee ploeggenoten vooruit hebben.

Op datzelfde moment werd in de kopgroep volop aangevallen. In de slotfase leek het er op dat David Kopp het juiste moment had gekozen. De Duitser plaatste op drie kilometer van de meet een demarrage en wist uit de handen van zijn achtervolgers te blijven. Arvesen was echter iets anders van plan. De Noor wist ijzersterk terug te komen en wist Kopp in de laatste kilometer voorbij te rijden.

Maarten Tjallingii mocht zich de beste Nederlander noemen. De renner van Skil-Shimano eindigde net buiten de top tien.

Boze automobiliste rijdt in op politiescooters

Twee politiemensen zijn vandaag aangereden door een 21-jarige automobiliste uit Amsterdam die boos was vanwege een bekeuring. De scootersurveillanten raakten lichtgewond. De Amsterdamse is aangehouden, liet de politie weten.

De vrouw kreeg in eerste instantie een boete omdat zij had geparkeerd op een parkeerplaats voor invaliden. Na de afhandeling reed zij boos, tegen het verkeer in, weg. De surveillanten gingen achter haar aan om haar daarop aan te spreken. De bestuurster stopte wel, maar gaf gas toen de agenten vroegen of ze aan de kant wilde gaan. Daarbij raakte zij de scooters en de agenten.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de eenentwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Capelle 0-0
Excelsior Maassluis - ASWH 0-0
FC Lisse - Zwaluwen '30 / Henver 4-1
Noordwijk - DOTO 0-0
Quick Boys - Rijnsburgse Boys 0-2
SHO - Katwijk 2-3
TOGR - Ter Leede 1-1

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Kozakken Boys 0-0
Bennekom - Geinoord 2-1
GVVV - Spakenburg 5-1
Hoek - LRC Leerdam 3-0
Nivo Sparta - DOVO 2-3
Sparta Nijkerk - Kloetinge 3-0
IJsselmeervogels - Nunspeet 3-2

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - Staphorst 2-0
DOS Kampen - ONS Sneek 0-4
Excelsior '31 - PKC '83 1-2
Flevo Boys - HHC Hardenberg 3-1
VVOG - Go Ahead Kampen 2-0
WHC - ACV 1-3

Oranje Nassau - SC Genemuiden werd afgelast

Poederbrief blijkt uitnodiging strandfeest

De 'poederbrief' die vanmiddag voor veel commotie zorgde in verpleeghuis Zuydtwijck in Leiden blijkt een uitnodiging voor een strandfeest te zijn. Dat heeft de politie gemeld.

Personeelsleden van het verpleeghuis waarschuwden om 14.00 uur de politie nadat zij in een envelop een poederachtige substantie hadden aangetroffen. Omdat de politie de mogelijkheid van een antraxaanval niet uit kon sluiten, werd het verpleeghuis direct afgesloten. Na onderzoek bleek het echter om zand te gaan, die een uitnodiging voor een strandfeest begeleidde.

Man zwaargewond na botsing met kermisattractie

Een man is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij een bakje van een kermisattractie in Brielle tegen zijn hoofd had gekregen. Hij was in het draaigebied van de attractie 'Speed' gekomen, een windmolen die twee bakjes rondslingert waarin vier personen kunnen zitten. Onderzocht wordt hoe het incident heeft kunnen gebeuren, laat een woordvoerder van de politie weten.

De toestand van de gewonde, wiens identiteit nog niet bekend is, is volgens de politie niet kritiek. Hij is met hoofdletsel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het ongeluk vond even voor 17.00 uur plaats. De attractie is tijdelijk stilgelegd, maar gaat later zaterdag weer draaien, omdat het ongeluk niet het gevolg is van een technisch mankement.

De kermis, tijdelijk gevestigd op een parkeerterrein aan de Thoelaverweg, begon donderdag en gaat door tot en met maandag.

Van Grunsven wint wereldbeker dressuur

Anky van Grunsven heeft vanmiddag in de Brabanthallen de wereldbeker dressuur veroverd met winst in de laatste wedstrijd.

Nederlands beste amazone versloeg in de kür op muziek haar grote rivale Isabelle Werth. De Duitse scoorde 82,600%, terwijl Van Grunsven haar IPS Salinero naar 85,200% reed. Vrijdag was Werth de Nederlandse nog de baas in de Grand Prix, maar vandaag wist de Duitse met Warum Nicht geen potten te breken.

Imke Schellekens-Bartels werd vierde met Hunter Douglas Sunrise (77,400%) en Laurens van Lieren veroverde de zesde plek met een score van 76,200%.

Army of Two demo op 1 april

EA heeft aangekondigd op 1 april een demo uit te brengen voor Army of Two. Aangezien de aankondiging van EA weinig grappigs bevat, gaan we ervan uit dat dit echt geen 1 april grap is. De demo bevat een co-op trainings missie, en een Somalia level waarbij de spelers moeten samenwerken om een Warlord te verslaan. Voor meer informatie over het spel kun je uiteraard hier de review lezen.

Voor de PS3-bezitters is het allemaal wat minder grappig, voor hen is er geen demo.

Svec start in de basis tegen Ajax

Michal Svec start zaterdagavond in de basis tegen Ajax. De speler van SC Heerenveen fungeert namelijk als vervanger van Calvin Jong-a-Pin, die door een knieblessure niet in actie zal komen. De Tsjech werd in de winterstop aangetrokken en tekende een contract voor 4,5 jaar.

Mocht SC Heerenveen het duel van Ajax winnen, dan zullen zij de tweede plaats van de Amsterdammers overnemen. PSV zou in dat geval kampioen kunnen worden als ze bij NEC zegevieren.

FOK!Blog Babe Battle #60

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Gabi en in de rechterhoek Satin. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Meer files door werkeloze spitsstroken

Op de A1 bij het Knooppunt Hoevelaken liggen splinternieuwe spitsstroken, maar die worden niet gebruikt. Het gevolg: 33 procent meer files. Dat heeft de Verkeersinformatiedienst uitgerekend. Het gaat om het traject Barneveld-Amersfoort, de A1.

De spitsstroken hebben miljoenen gekost. Maar bezwaarprocedures van milieuorganisaties zorgen er al drie jaar voor dat de stroken niet gebruikt kunnen worden. Het gevolg is dus dat de uitlaatgassen producerende auto's dus meer stil staan.

De economische schade bij Hoevelaken loopt intussen ook op. Volgens berekeningen gaat het om tientallen miljoenen euro's. Gisteren deed werkgeversorganisatie VNO-NCW al een oproep aan de overheid de spitsstrook direct open te stellen. De organisatie houdt op 4 april, de driejarige 'verjaardag' van de spitsstrook, een manifestiatie voor ondernemers.

Powel: "Ik miste de strijd in de ploeg"

De kans is groot dat FC Groningen aan het einde van het seizoen niet bij de top vijf zal horen. Vrijdagavond speelde de formatie van trainer Ron Jans gelijk tegen De Graafschap (1-1). De directe concurrentie heeft de mogelijkheid gekregen om verder uit te lopen.

"Mathematisch gezien is er nog een kans, maar dan moeten we ons niet opnieuw laten overbluffen", liet speler Berry Powel na afloop van het duel weten. "Ik heb nu de strijd in de ploeg gemist. We hebben heel veel duels verloren. Het was niet best."

Toch wist Powel tegen zijn oude werkgever te scoren. "Toch ben ik heel weinig bij het spel betrokken geweest. Doelman Brian van Loo heeft me nog het meeste aangespeeld. Over het rendement mag ik niet klagen. Ik heb maar één kans gehad."

CD: Miss Kittin - BatBox

Buiten haar scene is Miss Kittin nog steeds een relatief onbekende dame. Door samenwerking met artiesten als Sven Väth ("Je T’aime"), T. Raumschmiere ("The game is not over") en Felix da Housecat (op de catchy track "Silver Screen") kan Caroline Hervé, zoals haar echte naam luidt, echter nog steeds rekenen op een hoop credibility. Of dat nog steeds terecht is, moet haar laatste album BatBox uitwijzen.

Rotterdam Airport dicht na noodlanding

Vliegveld Rotterdam Airport is vanmiddag gesloten na een noodlanding van een ultralightvliegtuig. Dat heeft een zegsman gemeld. Het landingswiel van het toestel haperde, waardoor een normale landing niet meer mogelijk was.

De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. Luchtverkeersleiding Nederland heeft een onderzoek ingesteld naar het incident en onderzoekt momenteel het wrak. De luchthaven vermoedt dat het toestel rond half zes wordt vrijgegeven.

Omdat het vliegveld maar één start- en landingsbaan heeft, is er tot die tijd geen enkel luchtverkeer van en naar Rotterdam Airport mogelijk. In elk geval drie vluchten van Transavia worden hierdoor gedupeerd. De twee binnenkomende vluchten wijken uit naar Eindhoven of Schiphol. De vertrekkende vlucht is voorlopig geannuleerd.

Afghanistan eist wereldwijd verbod Fitna

De regering van Afghanistan heeft vandaag een wereldwijd verbod van de Koran-film van Geert Wilders geëist. Fitna "bevat beledigingen aan het adres van de grote profeet van de islam, Mohammad", aldus een door het ministerie van Cultuur en Informatie in Kabul uitgegeven verklaring.

De publicatie van de film is "een verkeerde interpretatie van de vrijheid van meningsuiting, die zal leiden tot haat tussen de mensen van de wereld", aldus de Afghaanse regering.

'Ruim zestig Chinezen vast om protesten in 1989'

Zestig tot honderd Chinezen zitten nog vast vanwege de demonstraties voor meer democratie in 1989 die begonnen op het Tiananmen-plein in Beijing. Dat heeft mensenrechtenactivist John Kamm zaterdag gezegd.

China moet de gevangenen vrijlaten, zei Kamm, die erop wees dat het imago van de Aziatische grootmacht in het buitenland momenteel slecht is vanwege het geweld door Chinese troepen in Tibet. Amnestie voor de demonstranten zou dat beeld in de aanloop naar de Olympische Spelen verbeteren, zei hij. Het Chinese leger sloeg de opstand in 1989 met harde hand neer. Er vielen honderden doden.

[WK baan] Vos wereldkampioen puntenkoers

Marianne Vos is in Manchester wereldkampioen op de puntenkoers geworden. Het is het eerste goud voor Nederland op het WK baan.

Vos slaagde erin een ronde voorsprong te pakken. Omdat ze ook solo over de finish kwam pakte ze genoeg punten voor de titel. Met de titel kwalificeert Vos zich waarschijnlijk ook direct voor de Olympische Spelen. In Beijing wil Vos zowel op de puntenkoers op de baan en op de wegwedstrijd uitkomen.

De 20-jarige Vos werd eerder in haar carrière ook al wereldkampioen op de weg en bij het veldrijden.

Filmkeuze Lindsay bevalt vader Lohan niet

Michael Lohan, de vader van Lindsay Lohan, is niet te spreken over de filmkeuze van zijn dochter. "Ik hoop echt dat Lindsay terugkeert naar het soort films dat tot haar succes heeft geleid", vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Ik zou het fijn vinden als ze meer mainstreamfilms zou maken."

Eerder deze week werd bekend dat de 21-jarige actrice een volgeling gaat spelen van de beruchte sekteleider en moordenaar Charles Manson. Vorig jaar vertolkte ze in de flop 'I know who killed me' de rol van een paaldanseres die te maken krijgt met een seriemoordenaar. Lindsay maakte naam met familiefilms als 'The parent trap' en 'Freaky Friday'.

Volgens Michael zit er meer potentie in de filmcarrière van zijn dochter. "Als je het soort ster bent dat Lindsay is, moet je een breed publiek aanspreken", stelt hij.

Fransen verstoppen cocaïne in treintoilet

Twee mannen, vermoedelijk uit Frankrijk, zijn zaterdagochtend aangehouden met 481 gram cocaïne. Een van hen had een deel ervan op zak, de rest was op het Centraal Station van Rotterdam door de ander verstopt in een treintoilet.

Twee agenten van de spoorwegpolitie zagen rond 10.00 uur twee mannen in de hal van het station zich verdacht gedragen. Een van de twee ging de trein naar Brussel in. Hierop werd de ander gefouilleerd, waarbij 130 gram cocaïne werd gevonden. De tweede man kwam daarna de trein weer uit. De agenten vermoedden dat hij drugs in de vertrekkende trein had verstopt.

Gewaarschuwde agenten troffen in Roosendaal in het toilet bij twee eersteklaswagons 351 gram cocaïne aan. De mannen van 21 en 40 zitten vast.

Verhagen veroordeelt bedreiging tegen LiveLeak.com

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken veroordeelt de bedreigingen aan het adres van personeel van de Britse website LiveLeak.com. Het bedrijf zag zich na bedreigingen vrijdag genoodzaakt de film Fitna van Geert Wilders van de website te halen. Op tientallen andere sites, waaronder wijzelf, google video en youtube, zijn inmiddels mirrors opgedoken. Ook via usenet en torrents valt de film binnen te halen.

"Er is geen enkel excuus voor bedreigingen en geen enkel excuus voor geweld. Dat hebben we altijd gezegd. We verwerpen geweld en bedreigingen en dat geldt ook hier", aldus Verhagen zaterdag voor overleg met zijn EU-collega's in Slovenië.

Verhagen verwachtte het met hen eens te kunnen worden over een gezamenlijke verklaring van de EU over de film van Wilders. EU voorzitter Slovenië had vrijdag gesteld dat Fitna "aanzet tot haat". Premier Jan Peter Balkenende was in zijn oordeel donderdag niet verder gegaan dan te zeggen dat de film geen ander doel dient dan het "kwetsen van gevoelens".

Die gemeenschappelijke verklaring van alle 27 EU-landen komt er echter niet. Er komt wel een verklaring van EU-voorzitter Slovenië over 2008 als Europees jaar van de 'interculturele dialoog', met daarin een aantal regels over Fitna.

Het kabinet is toch tevreden met de uitkomst, omdat er al veel internationale adhesiebetuigingen zijn binnengekomen de afgelopen dagen.

Eerste Unreal Tournament 3 Bonus Pack beschikbaar

Zoals traditie met de Unreal Tournament games heeft Epic zijn eerste Bonus Pack uitgebracht, een gratis uitbreiding met in dit geval drie nieuwe maps om in te vechten.

De eerste map is een remake van Unreal Tournament klassieker Morbias, de deathmatch-kaart die bij vele gamers in het netvlies gebrand staat. Een andere klassieker die in een nieuw jasje is gehesen is Facing Worlds, de klassieke CTF map met de twee hoge torens. Als laatste is er ook een nieuwe kaart toegevoegd, Searchlight. Deze is geschikt voor CTF en is designed for both z-axis rooftop runs and strategic indoor gameplay.

De Bonus Pack is nu te vinden op de het PlayStation Network en is ook gratis te downloaden voor de PC op onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Beyond Unreal
Worthplaying
Ausgamers

]
De originele Facing Worlds in Unreal Tournament

Ajax voetbalt door bij blessure tegenstander

Ajax zal niet meer de bal over de zijlijn schieten als een tegenstander geblesseerd op de grond ligt. De Amsterdamse club laat het vanaf dit weekend over aan de scheidsrechter om te bepalen of het spel wordt stilgelegd of niet.

Dit is een gevolg van de wedstrijd tegen FC Twente. Ajax-spelers twijfelden meerdere malen of ze de bal wel of niet over de zijlijn zouden spelen. De trainer van Ajax, Adrie Koster hakte uiteindelijk de knoop door: "Zo staat het in de spelregels en zo heb ik de spelers geïnstrueerd voor de wedstrijd tegen Heerenveen".

Man heeft seks met picknicktafel

Nadat verschillende mannen seks hadden met een lantaarnpaal, asfalt, een parkhek, een stofzuiger en een fiets, vond een 40-jarige Amerikaan vast dat hij niet achter kon blijven. Hij werd namelijk opgepakt voor seks met een picknicktafel.

De politie verklaart dat de man op vier verschillende gelegenheden, altijd tussen 10.30 en 12.00, gezien werd terwijl hij bezig was met de picknicktafel. De Amerikaan, getrouwd en vader van drie kinderen, wordt aangeklaagd omdat hij zijn tafel in het openbaar liefhad in de buurt van een basisschool.

Een buurman vertelde dat hij de man de ronde, metalen picknicktafel op zijn kant zag leggen. Vervolgens gebruikte de picknickliefhebber het ronde parasolgat om aan zijn gerief te komen. De buurman keek echter niet alleen toe, maar hij pakte zijn camera en overhandigde de band aan de politie.

Contador wint rittenkoers in Spanje

Alberto Contador heeft de rittenkoers Castilla y Leon op zijn naam geschreven. In de laatste etappe kwam zijn positie niet in gevaar.

De laatste etappe was een vlakke etappe waar de Astana-ploeg de controle kon houden over het peloton. De etappe eindigde in een sprint waar de Nederlander Thomas Dekker de winst binnen leek te slepen. In de laatste meters ging Koldo Fernandez, die rijdt voor Euskaltel, hem echter nog voorbij.

In het klassement veranderde niets. Dat betekent dat Alberto Contador de Ronde van Castillië heeft gewonnen. Mauricio Soler en Thomas Dekker werden respectievelijk tweede en derde.

Ook Nederland krijgt smeergeld bij GTA IV pre-order

Dat Australië een land vol (ex-)criminelen is, dat weet iedereen. Maar dat Microsoft nu ook aan ons nuchtere Hollanders smeergeld aan gaat bieden, dat is nieuw! Ze zullen waarschijnlijk wel inspelen op onze krentigheid, want net als eerder in Australië zit er nu ook hier in Nederland bij een pre-order van GTA IV 500 Microsoft punten toegevoegd.

Het is echter nog onduidelijk of dit ook met terugwerkende kracht geldt, anders kan Microsoft vast een forse meute gamers verwachten die hun 500 punten op komen eisen.

Naast de 500 punten zit er ook exclusieve content bij het pre-order pakket.

[WK baan] Bos uitgeschakeld, Mulder door

Theo Bos en Teun Mulder wisten zich beide niet rechtstreeks te plaatsen voor de tweede ronde van de keirin. De twee wielrenners mochten het nog eens proberen tijdens de herkansing.

Bos werd vierde in zijn serie, Mulder derde. Alleen de eerste twee plaatsen zich rechtstreeks voor de tweede ronde. Op de herkansing stelde Bos, de wereldkampioen van 2006, wederom teleur. Hij kwam ook niet door tijdens de herkansing. Mulder, de wereldkampioen van 2005, is het wel gelukt om middels de herkansing zich te plaatsen voor de tweede ronde op de keirin.

Def Leppard nummers komen naar Guitar Hero 3?

Def Leppard, de band met de eenarmige drummer, gaat drie nummers leveren voor een muziek/ritme-game, waarschijnlijk Guitar Hero 3.

In een interview met een radiostation bevestigde gitarist Garnett Lee dat er drie nummers van hun in een game terecht zouden komen, namelijk Photograph, Animal, en Rock of Ages. Het gerucht ging eerst dat de band in Guitar Hero 4 op zou draven, maar gezien de hoeveelheid nummers lijkt een songpack voor Guitar Hero 3 waarschijnlijker.


Def Leppard - Photograph

[WK baan] Schep wint brons

Peter Schep heeft tijdens het WK baanwielrennen in Manchester de bronzen medaille gewonnen op de puntenkoers. Vasili Kirajenka won goud, het zilver ging naar Christophe Riblon.

Van de zestien sprints die werden verreden won hij er drie. Twee sprints voor het einde had Schep nog kans op de zilveren medaille. Riblon was echter een stuk sterker dan de Nederlander. Schep had zich niet optimaal voorbereid op de puntenkoers, hij focust zich dit WK meer op de koppelkoers. Schep won de puntenkoers in 2006.

[WK baan] Hoy wint in sprint

Chris Hoy is wereldkampioen geworden op het onderdeel sprint op het WK baanwielrennen. In de finale versloeg de Schot de Fransman Kevin Sireau. Brons was er voor Mickaël Bourgain, ook afkomstig uit Frankrijk.

Op de baan van Manchester was Hoy een stuk sterker dan zijn Franse opponent in de finale. In de kwartfinale versloeg Hoy de titelverdediger Theo Bos. Het is de eerste gouden medaille voor Hoy op het onderdeel sprint bij een WK. Bij andere onderdelen was hij al goed voor zes gouden plakken.

Djokovic klaar in Miami

Novak Djokovic is al in de tweede ronde uitgeschakeld in Miami. De Serviër, die vorig jaar won in Miami, liet zich verrassen door Kevin Anderson: 7-6 (1), 3-6 en 6-4.

Het Master Series-toernooi is sterk bezet, vrijwel alle toppers zijn aanwezig. Djokovic, die de Australian Open en het Master Series-toernooi van Indian Wells won, behoorde tot één van de grote favorieten voor de eindzege.

Contador blijft Astana trouw

Ondanks dat Astana dit jaar niet deel mag nemen aan de Tour de France blijft Alberto Contador, de winnaar van vorig jaar, Astana gewoon trouw. Dat liet hij weten middels een officiële verklaring.

Vanwege de dopingperikelen rondom Astana van de afgelopen jaren kreeg de ploeg geen uitnodiging van de ASO om de Tour te rijden. Daardoor gingen diverse geruchten rond dat Alberto Contador naar een andere ploeg ging om de Ronde van Frankrijk te mogen rijden. Caisse d'Epargne zou zich al gemeld hebben voor de diensten van de Spanjaard.

Contador geeft echter aan gewoon bij Astana te blijven: "Laat een ding duidelijk zijn: ik zal vanwege de Tour niet voor een andere ploeg kiezen. Ik hoop dat met deze verklaring een einde komt aan het gespeculeer over een ploegenwissel. Ik blijf mijn ploeg en sponsors gewoon trouw."

'Exclusieve content GTA IV maakt geen verschil'

Volgens veel analisten gaat niet alleen de prijsverlaging van de 360, maar ook de exclusieve content een belangrijke rol spelen in welke versie van GTA IV het beste gaat verkopen. Sony heeft hier een andere verwachting over.

Scott Steinberg, Marketing VP van SCEA, vertelt dat maar een klein percentage van de 360-gebruikers deze content zullen downloaden. Deze content zal volgens Steinberg dus geen verschil maken in het aantal verkopen per console.

"If you've ever played San Andreas... There's a lot of game to Grand Theft Auto and there is going to be a lot of game to GTA 4 to the point where I think people will have that GTA experience on the PS3, day and date, same core game shipping on the 360. Perhaps they'll be shipping some episodic content in the fall, but there's a whole lot of product shipping on the PS3 in April and I personally don't think there's going to be a huge percentage of folks who jump into downloadable content for another price when they're still playing the core product"

Pepsi komt met komkommerfrisdrank

Zo tegen 1 april ben je geneigd niks meer te geloven, maar blijkbaar heeft Pepsi een geheel nieuwe frisdrank op de markt gebracht. De Japanse markt wel te verstaan. In de schappen kun je tegenwoordig frisdrank met komkommersmaak kopen.

Met Pepsi Ice Cucumber kunnen Japanners deze zomer lekker fris blijven. Er zit overigens geen echte komkommer in, het zijn slechts toegevoegde smaakstoffen. "Maar", zo belooft Pepsi woorvoerdster Aya Takemoto ons, "het heeft wel de zelfde frisse verkwikkende smaak van een verse komkommer." Het wachten is nu op frisdrank met de smaak van radijsjes, prei en augurk. Pepsi IJs Komkommer is overigens alleen (nog) verkrijgbaar in Japan.

Komkommer

Lekker, een komkommerfrisdrank.

Mr. Gran Turismo neemt plaats achter het stuur

In onderstaand filmpje neemt de man achter de Gran Turismo serie, Kazunori Yamauchi, ons mee in de wereld van GT5 Prologue. Hij begint in de PowerHouse Amuse S2000 op de High Speed Ring, waarna hij ons meeneemt naar het Quick Tune Screen waar hij ons kort de werking van laat zien. Verder zien we hem ook de real time adjustment feature op het nieuwe Logitech stuur gebruiken. Ook krijgen we de nieuwe drift mode voor ogen, in dit geval in een Ferrari F430. Let echter niet al te veel op de nogal rare achtergrondmuziek.

De video is hier te bekijken!

Tracks van Grand Theft Auto IV te downloaden via webwinkel

Het is natuurlijk geen geheim dat Rockstar Games een gouden formule had ontdekt met de radio in hun GTA games. De muziek die men kon luisteren is hot en andere games namen dit al snel over. Hoe succesvol deze formule wel niet is blijkt wel met Grand Theft Auto IV. Rockstar heeft met webwinkel Amazon.com een deal gesloten aangaande de muziek uit de game. Spelers kunnen doorspelen welke muziek uit de game ze hot vinden en deze informatie wordt weer doorgespeeld naar Amazon. Deze nummers komen op deze manier in aanmerking voor een toekomstige download.

Grand Theft Auto IV zal een totale tracklist van meer dan 200 gelicenseerde nummers bevatten. Als de speler tijdens de game een vette beat hoort die hij wel graag in zijn bezit wil hebben, kan hij via een menu in de GSM in de game de track 'markeren'. Wanneer de speler vervolgens naar Amazon.com gaat, staat dat nummer al helemaal gereed om te downloaden en hoeft de speler enkel de aankoop te bevestigen.

Deze dienst wordt echter voor alsnog alleen nog maar in de Verenigde Staten aangeboden, omdat Amazon op dit moment enkel muziekdownloads aanbiedt in dit land. Of deze dienst ook naar Europa komt is nog niet bekend.

Prototype verschijnt in de winkels zonder multiplayer mode

Radical Entertainment is hard bezig aan hun game Prototype, van deze game wordt veel verwacht en dat is de makers maar al te duidelijk. Ze hebben hoge eisen gesteld aan hun nieuwste titel.

Protoype zou een game worden die vooral op de singleplayer mode was gericht. Echter doordat er vanuit de gameswereld vaak naar boven komt dat co-op gaming zeer hot is, hebben de makers ook deze mogelijkheid onderzocht. Producer Tim Bennison heeft echter onlangs toch te kennen gegeven dat deze mode uit de game geschrapt is. De online co-opmode was de enige multiplayermode in Prototype, dus vanaf nu zal de game singleplayer only worden. Radical Entertainment geloofde niet dat de multiplayer goed tot zijn recht zou kunnen komen in hun game en heeft daarom deze radicale beslissing genomen.

Tim Bennison verklaart: "From its inception PROTOTYPE was planned first and foremost as a single player open-world/action game. Naturally, with Alex's genetically mutated shape-shifting abilities, we started to explore what would happen if he were to sub-divide into two PROTOTYPEs and what kind of multiplayer gameplay we could create around that concept. We've been looking at this potential multiplayer idea much more closely as PROTOTYPE's development has been progressing, and while it's a great concept and gameplay bonus, our conclusion is that we won't be able to pull it off with the same level of quality and polish that we're aiming for with the original single player story.

We want gamers to really dig into the main elements of PROTOTYPE, find out about Alex and his past, play through all the storyline and uncover everything there is to find out in the Web of Intrigue, explore all Alex's different powers and abilities, and use the "Deceive or Destroy" gameplay to get through the game in multiple ways. As you can see there's already a ton for us to deliver just in PROTOTYPE's single player experience, so we really need ALL of our resources focused on shipping what we originally set out to do: PROTOTYPE as a ground-breaking, single player open-world/action title."

Prototype zal uitkomen voor zowel de PC, Xbox 360 als de PlayStation 3.

Russen filmen Nederland vanuit de lucht

Vandaag worden de Benelux-landen vanuit de lucht gefotografeerd en gefilmd door een Russisch vrachtvliegtuig. Op vliegbasis Volkel zullen de opnamen ontwikkeld worden. De luchthaven is, net als gisteravond, speciaal geopend voor de komst van de Antonov-30.

De observatievlucht is toegestaan vanwege het Open Skies Verdrag. Dit verdrag is sinds 1 januari 2002 van kracht en verplicht Nederland om jaarlijks maximaal zes waarnemingsvluchten in het luchtruim toe te laten van NAVO-partners en het voormalige Warschaupact.

Sinds 2002 hebben de Russen elk jaar een observatievlucht uitgevoerd. Het doel van de vluchten is het bevorderen van het vertrouwen tussen de voormalige tegenstanders uit de Koude Oorlog.

Duitsland werd gisteren gefotografeerd en vandaag zijn de Russen begonnen in Brussel. Ze zullen via Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland vliegen. Uiteindelijk landt de Antonov-30 op vliegbasis Volkel. Het team zal aan het einde van de dag weer vertrekken.

Minister vraagt Jami af te zien van islamfilm

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) heeft Eshan Jami opgeroepen geen aanstootgevende film tegen de islam te maken. Het eerste fragment dat Jami inmiddels heeft voorvertoond geeft een beeld van een tekenfilm over de islam waarop de minister niet zit te wachten.

,,Doe alsjeblieft niet mee aan die valse beeldvorming die een wig drijft in onze samenleving'', zei Hirsch Ballin vanochtend in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

De minister hoopt dat Jami luistert naar de oproep die het kabinet deze week heeft gedaan rondom het verschijnen van Wilders' film Fitna. ,,Ik denk dat hij dan over een heel andere film moet gaan nadenken dan die waarvan we de eerste aanstootgevende beelden hebben gezien.''

Het fragment dat Jami toonde, betrof een getekende profeet Mohammed die in staat van opwinding met zijn 9-jarige vrouw Aisa hand in hand op weg is naar de moskee om haar daar te ontmaagden. In moslimkringen is het een groot taboe om alleen al de profeet uit te beelden.

Madonna wil Britney verlossen

De paparazzi moeten Britney Spears met rust laten. Dat vindt Madonna. "Ze moeten een stap terug doen", zei ze vrijdag tijdens een interview op de Amerikaanse radiozender Yo on E! "Eerlijk waar, laten we haar redden."

Ook Lourdes, het 11-jarige dochtertje van de wereldster, leeft mee met de gevallen popprinses. "Ze weet wie Britney is, maar ze kijkt niet echt televisie en leest geen roddelbladen", vertelde de 49-jarige zangeres. "Ik denk dat ze wel een idee heeft van wat er aan de hand is en ik denk dat ze Britney in bescherming wil nemen."

Madonna lijkt voortdurend met Britney bezig te zijn. Op donderdag vertelde ze tijdens een interview op radiozender Z100-FM al gek te zijn op haar nieuwe album 'Blackout'. "Ik sport op haar plaat. Ik doe dan een combinatie van pilates en dansaerobics", zo zei Madonna toen.

De zangeres is momenteel druk bezig met de promotie van haar nieuwe plaat 'Bad candy', die vanaf eind volgende maand in de winkel ligt. Onlangs verscheen de eerste single van het album, '4 minutes', waarop ook Justin Timberlake te horen is.

Play-offs om voorronde Champions League geschrapt

De play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League (CL) worden afgeschaft.

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen in de eredivisie is de nummer twee in het eindklassement van de reguliere competitie weer zoals vroeger zeker van deelname aan het kwalificatietoernooi voor de CL. De tweede play-offs om één UEFA-Cupticket blijven wel bestaan.

''We gaan in een afgeslankte vorm verder'', liet FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop zaterdag weten. Frank Rutten, directeur van de belangenvereniging van de achttien eredivisieclubs (ECV), bevestigde de hervormingsplannen. ''Maandag moeten de clubs schriftelijk hun goedkeuring aan de veranderde opzet geven'', legde hij uit.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Rattengedrag

Het zit Rita Verdonk ook niet mee. Niet alleen belandde zij met een spierblessure in het ziekenhuis, zij het voor tijdelijk, wordt haar toekomstige campagne ook nog eens overschaduwd door de film van Wilders. De huidige situatie in ogenschouw genomen, benijd ik Rita Verdonk dan ook zeker niet. Des te meer niet nu het er ook nog sterk op begint te lijken dat zij slechts omringd wordt door nitwits en ratten. Neem nu die meubelmaker - die met die Franse achternaam, want dat staat zo sjiek - die Jan Des Bouvrie, die ook genoemd werd als Rita's adviseur. Die wist niet hoe snel hij naar de Pers moest rennen om te vertellen dat hij niet Rita's adviseur is, maar haar slechts advies gaf. Voor haar interieur zeker, ja, zo lust ik er nog wel één. Wat een angsthaas.
En nu ik het toch over de Pers heb, bij dat krantje moet Rita ook niet meer zijn. Die pretenderen zo bevrijdend te zijn, maar passen stiekem wel censuur toe.

CD: Duffy - Rockferry

Het lijkt een beetje op een nieuw programma van Endemol Productions te worden. The Next Amy, zou het kunnen heten. Amy MacDonald heeft haar voornaam al mee, Adele gooit hoge ogen met haar stembereik en Kate Nash is een beetje het buitenbeentje voor de titel. Duffy lijkt vooraf de favoriet te zijn. Net als de echte Winehouse een ontzettende hype op Britse gronden. Duffy lijkt op het eerste gezicht echter wat handelbaarder, liever en mentaal gezonder. Minder interessant voor de roddelpers misschien (al heeft ze een prima koppie voor een cover), maar wel prettig voor het publiek dat een concertkaartje koopt. De kans dat ze komt opdagen is in ieder geval groter.

[Upd] 'Play-offs toch niet op de schop'

Vanaf volgend jaar zullen er alleen nog maar play-offs gehouden worden om een plaats in de UEFA cup. De play-offs die gespeeld worden tussen de nummer 2 tot en met de nummer 5 zullen dus gaan verdwijnen. Dat meldt de NOS.

Er was de laatste tijd veel kritiek op de play-offs. Daarom is dus besloten dat vanaf volgend jaar de nummer 2 van de competitie ook daadwerkelijk een ticket krijgt voor de voorrondes van de Champions League. De nummers drie, vier en vijf zullen dan gaan deelnemen aan de UEFA cup.


Update 11:33 uur
De KNVB zegt dat de berichtgeving over afschaffing van de play-offs onjuist is. Dat laat de KNVB op haar site weten. Mocht er al een standpunt zijn van de clubs uit de Eredivisie, wordt dat eerst besproken in de werkgroep optimalisering voetbalpiramide'. Daarin zitten ook vertegenwoordigers van de Jupiler League en van de KNVB.

Een bestuursbesluit van de KNVB legt vervolgens de competitievorm vast en het advies van de werkgroep zal meegenomen worden.

Vanenburg slaat speler FC Emmen

Gerald Vanenburg, trainer van FC Eindhoven, reageerde zijn frustraties na afloop van het duel tegen FC Emmen (2-3) af op Frank Boers. De verdediger van Emmen werd door de trainer van de Eindhovenaren geslagen. De speler deed een poging om een opstootje rond arbiter Bart van der Scheer te sussen.

Vanenburg wist met FC Eindhoven, dat mogelijk uit het betaald voetbal moet verdwijnen, pas één keer te winnen. De oefenmeester wilde namelijk verhaal halen bij Van der Scheer, die als scheidsrechter debuteerde, aangezien hij het niet eens was met de bijgetrokken blessuretijd. Hierin wist FC Emmen namelijk nog een keer te scoren, waardoor zij met de drie punten aan de haal gingen. Broers probeerde Vanenburg uiteindelijk weg te trekken, maar moest dit met een klap bekopen.

Volgende week heeft FC Eindhoven overigens een gesprek met de Nederlandse voetbalbond (KNVB) over het voortbestaan als betaald voetbalorganisatie (BVO). Het is aannemelijk dat Vanenburg, die aan het eind van het seizoen vertrekt, binnenkort een bericht van de tuchtcommissie van de KNVB zal krijgen. Hij zal dan zijn vertoonde gedrag moeten verantwoorden.

Vice-premiers laken reactie SGP over Fitna

De vicepremiers Wouter Bos (PvdA) en André  Rouvoet (ChristenUnie) zijn niet te spreken over de mening die SGP-leider Bas van der Vlies heeft geuit over de film Fitna van PVV-leider Geert Wilders. Van der Vlies had donderdag na een eerste bezichtiging van 'Fitna gezegd dat Wilders in zijn film ''zorgvuldigheid betracht en niet bewust probeert te kwetsen.” De SGP-voorman noemde de film ''een prikkelende inzet voor het debat''.

Vice-premier Rouvoet noemt de uitspraken van Van der Vlies ''verwonderlijk.” De CU-bewindsman vindt het ''zeker geen zorgvuldige film''.

PvdA-leider Bos schreef gisteren zelfs een open brief naar Van der Vlies.  Bos zegt ''stomverbaasd” te zijn over de reactie van de SGP'er. ''Hoe zou je reactie zijn geweest als deze film over het christendom en de Bijbel zou zijn gegaan?”  Bos is teleurgesteld dat de nestor van de Tweede Kamer geen afstand heeft genomen van de film van Wilders. ''Jij vertegenwoordigt in het parlement een partij die een op religieuze basis afgebakende minderheid vertegenwoordigt. Jij vraagt met het oog daarop regelmatig begrip voor de positie van minderheden, de ruimte die hen geboden moet worden, het belang van hun godsdienstovertuiging, de noodzaak van begrip en respect. Dat je al die uitgangspunten kennelijk minder belangrijk vindt nu het om een andere levensbeschouwing dan de jouwe gaat, vind ik niet democratisch en stelt me diep teleur.”

Van der Vlies zegt in een reactie dat hij als SGP’er ''nooit op die manier zo'n film zou hebben gemaakt''.  De vraag van Bos hoe de SGP-leider zou hebben gereageerd als er een dergelijke film over de bijbel zou zijn gemaakt, noemt Van der Vlies niet ter zake doende:  ''Met die vraag kan ik niets beginnen. Om de eenvoudige reden dat zo’n film niet te maken is.”

Van der Vlies begrijpt verder de commotie over zijn uitspraken niet: ''Vrij algemeen is het oordeel, ook uit kringen van de Nederlandse moslims, dat de film eigenlijk wel meevalt. De moslims blijken door de film helemaal niet zo gekwetst te zijn.''

Het officiele standpunt van de SGP (Staakundig Gereformeerde Partij) over de islam luidt dat het een godsdienst is ''die de stabiliteit van onze democratie en maatschappij in gevaar brengt. De invloed van deze godsdienst, die mensen van het heil afvoert, moet daarom tegengegaan worden. Dat laat onverlet dat we moslims zien als onze medemensen die we op respectvolle wijze vanuit onze christelijke overtuiging zullen bejegenen''.

Leegloop dreigt bij RBC

Een leegloop dreigt bij RBC Roosendaal. De huidige nummer acht van de Jupiler League neemt al dan niet gedwongen afscheid van diverse spelers.

Eerder werd al bekend dat Danny Guijt de Brabanders gaat verruilen voor SC Cambuur-Leeuwarden. Benjamin Martha heeft een nieuwe aanbieding geweigerd, terwijl huurling Jeffrey Vlug terug zal keren naar Sparta. De club wil zelf niet verder met Laurens ten Heuvel, die momenteel al is verhuurd aan Stormvogels / Telstar, Lassane Sidibe en Jonas Van Landschoot. Iwan Redan aarzelt of hij zijn aflopende contract moet verlengen, Gerry Koning onderzoekt andere mogelijkheden en Kees Kwakman kan tegen een gelimiteerde transfersom vertrekken als de club niet promoveert.

RBC gaat wel door met Benny Kerstens. De optie in zijn contract is gelicht. Met Henk Vos, Ariën Pietersma, Sjack van Rijsbergen, Petr Dragoun en Frits Paap wordt binnenkort gesproken.

FC Volendam snijdt in selectie

FC Volendam snijdt flink in de selectie. De koploper van de Jupiler League laat mogelijk elf spelers vertrekken.

Voor het zestal Hamit Yildiz, Niels Joren, Henk Kluessien, Yannick de Wit, Harry Zwarthoed en Luciano Dompig zit er mogelijk nog een nieuwe aanbieding in, nadat de club hun aflopende contracten niet wilde verlengen. Mogelijk gebeurt dit onder nieuwe voorwaarden alsnog. Dit geldt niet voor Raymond Homoet, Youri Petrov en Michiel Hemmen. Zij dienen sowieso een andere werkgever te zoeken. Twee spelers vertrekken transfervrij uit Volendam. Aanvaller Abdelhali Chaiat gaat naar De Graafschap, verdediger Paul Quasten naar Willem II.

Uitslagen Jupiler League speelronde 35

De Jupiler League nadert inmiddels zijn ontknoping. De komende weken worden er nog drie speelronden afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen van dit weekend, de nieuwe stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
FC Dordrecht Helmond Sport 0-1
FC Zwolle FC Volendam 1-2
RBC Roosendaal AGOVV 2-1
BV Veendam TOP Oss 0-2
Haarlem FC Den Bosch 0-2
FC Eindhoven FC Emmen 2-3
Fortuna Sittard Cambuur Leeuwarden 2-0
ADO Den Haag RKC Waalwijk 0-1
FC Omniworld MVV 1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 FC Volendam 35 19 11 5 68 81-43
2 RKC Waalwijk 35 19 11 5 68 79-43
3 FC Den Bosch 35 19 7 9 64 56-36
4 FC Zwolle 35 17 12 6 63 67-39
5 ADO Den Haag 35 16 9 10 57 55-45
6 Helmond Sport 35 17 6 12 57 51-44
7 MVV 35 15 10 10 55 60-47
8 RBC Roosendaal 35 13 10 12 49 45-44
9 TOP Oss 35 12 10 13 46 50-59
10 FC Emmen 35 12 10 13 46 56-71
11 Go Ahead Eagles 34 14 2 18 44 51-59
12 FC Dordrecht 35 11 11 13 44 58-49
13 FC Omniworld 35 10 14 11 44 54-46
14 Stormvogels Telstar 34 13 4 17 43 38-44
15 BV Veendam 35 10 14 11 41 54-63
16 Fortuna Sittard 35 10 8 17 38 44-64
17 AGOVV 35 11 5 19 35 57-87
18 Cambuur Leeuwarden 35 8 8 19 32 41-64
19 FC Eindhoven 35 7 8 20 29 43-75
20 Haarlem 35 5 12 18 27 35-53

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Jack TuypFC Volendam24
2Gunter ThiebautMVV21
3Ruud ter HeideAGOVV Apeldoorn16
=Koen van der BiezenFC Den Bosch16
=Fabio CaraccioloFC Eindhoven16

Programma komende week:

DatumThuisUit
30/03Stormvogels Telstar Go Ahead Eagles
04/04Cambuur Leeuwarden ADO Den Haag
04/04TOP Oss Haarlem
04/04FC Emmen FC Dordrecht
04/04Stormvogels Telstar FC Omniworld
04/04Helmond Sport Fortuna Sittard
04/04RKC Waalwijk FC Zwolle
04/04MVV FC Eindhoven
04/04Go Ahead Eagles BV Veendam
04/04AGOVV FC Volendam
04/04FC Den Bosch RBC Roosendaal

Mario & Sonic pakken weer het goud in de Dutch Charts

Na twee weken plek twee bezet te hebben gehouden, heeft Mario & Sonic at the Olympics de eerste plek weer weten terug te pakken. Vorige week stond Rainbow Six: Vegas 2 voor de Xbox 360 nog op één. Nu moet die het doen met de derde plek.

Hoogste nieuwe binnenkomer is de nieuwe uitbreiding voor Command & Conquer voor de PC. Voor de rest zien we veel Braintraining games, en zien we dat Mario Party weer terug is in de lijst op een tiende plek.

Hieronder staat het volledige lijstje. Voor de lijstjes per console kan je hier terecht.

quote
1 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
2 COMMAND 7 CONQUER 3 KANE'S WRATH (PC) ELECTRONIC ARTS
3 TOM CLANCY RAINBOW SIX VEGAS 2 (XBOX 360) UBISOFT
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
5 TOM CLANCY RAINBOW SIX VEGAS 2 (PS3) UBISOFT
6 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
7 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
8 THE SIMS 2/VRIJE TIJD (PC) ELECTRONIC ARTS
9 ARMY OF TWO (PS3) ELECTRONIC ARTS
10 MARIO PARTY (Nintendo DS) NINTENDO

DS-4
PC-2
PS3-2
Xbox 360- 1
Wii-1

Binnenvaartschip zinkt bij Lemmer

Een binnenvaartschip met 1700 ton grint is in de nacht van vrijdag op zaterdag in problemen gekomen bij de Rotterdamse Hoek tussen Urk en Lemmer. Het schip maakte water door het slechte weer.

De Nederlandse schipper slaagde er nog in het 80 meter lange schip buiten de vaargeul te manoeuvreren, waarop het voorschip zonk. De stuurhut ligt nog boven water.

Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten zijn de schipper en de matroos van het schip, de Princess, gehaald.

De Rotterdamse Hoek ligt op de vaarroute tussen het Ketelmeer en Lemmer. Volgens de Kustwacht is er voldoende ruimte voor andere schepen om te passeren.

Einde seizoen Van de Laak

FC Groningen kan voorlopig geen beroep doen op Koen van de Laak. De aanvaller liep, tijdens het duel tegen De Graafschap (1-1), namelijk een forse blessure aan zijn enkel op, nadat Purrel Fränkel hem onderuit haalde.

Jan de Jonge, trainer van De Graafschap, bood tijdens de persconferentie zijn excuses aan. "Zwaar gescheurde enkelbanden", was het resultaat van het onderzoek van de medische staf van FC Groningen. De verwachting is dat Van de Laak zes weken niet kan spelen, waardoor zijn seizoen voorbij is. Eerder kon de aanvaller ook al niet in actie komen, vanwege een zware hersenschudding.

'Kerken verliezen strijd van het paranormale'

De gevestigde kerken moeten de strijd tegen het paranormale circuit langzaamaan opgeven. Zij moeten toezien hoe hun eigen omroepen meepikken uit de ruif van dat circuit. Organisaties die zich verzetten kwakzalverij en bijgeloof gaan ten onder.

Dat stelt de Nijmeegse godsdienstwetenschapper Frans Jespers. Jespers doet aan de Radboud Universiteit onderzoek naar nieuwe religieuze bewegingen. Hij noemt het paranormale circuit een vorm van volksreligie, wat van oudsher wordt gevoegd door bijgeloof en boerenbedrog.

Volgens Jespers heeft ''het spirituele offensief van betovering'' vooral voet aan de grond gekregen door de grote aandacht van televisiezenders.

Belgisch protest tegen zomertijd

Niet overal in Europa gaan de klokken en horloges een uur vooruit naar zomertijd. De leden van de Belgische Vereniging tegen het Zomeruur (BVTZ) blijven na zaterdag hardnekkig de wintertijd hanteren.

Dat uurtje verschil bespaart amper energie, beweert Ann Ceusters uit de Antwerpse deelgemeente Merksplas. Energiebesparing was ooit de reden voor de Europese Unie om de zomertijd in te voeren.

''Ik vind het raar dat daar na dertig jaar niet meer resultaten van beschikbaar zijn'', zegt ze in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Ze ziet juist nadelen: ''Ik heb de eerste dagen net als veel andere personen last van dat uurtje verschil.''

Ceusters houdt haar klok en horloge op wintertijd. ''Tot mijn kinderen protest aantekenen'', zegt ze. ''Ik kijk al uit naar het laatste weekeinde van oktober.''

[NBA] Bryant trefzeker in verloren wedstrijd

Sinds de blessure van Pau Gasol van de Lakers loopt het niet goed voor de ploeg uit Los Angeles. Gisteravond werd er met 114-111 thuis verloren van de Memphis Grizzlies.

Kobe Bryant, de ster van de Lakers, kreeg twee technische fouten in de vorige wedstrijd voor opmerkingen op de scheidsrechters. Hij moest het veld verlaten en de Lakers verloren de wedstrijd zonder hun grote leider. Bryant had wat goed te maken voor de fans, dat waren zijn woorden voor de wedstrijd. Hij begon de wedstrijd uitstekend met de gedrevenheid die je van hem verwacht. Hij scoorde 53 punten en pakte nog eens tien rebounds. Dit was de enige pluspunt van de jongens in purple and gold. De Sloveen Sasha Vujacic scoorde veertien punten maar had maar liefst zeventien pogingen daarvoor nodig.

Bij de Grizzlies was de score wat eerlijker verdeeld. Topscorer bij de ploeg uit Memphis was Rudy Gay met 28 punten. De Serviër Darko Milicic scoorde twintig punten en pakte twaalf rebounds. De voormalige Laker Kwame Brown kwam niet aan spelen toe. De blessuregevoelige center, die ooit door Michael Jordan als de nieuwe Shaquile O’Neal gezien werd, had een glimlach op zijn gezicht terwijl hij naar het scorebord keek.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersMemphis Grizzlies111-114
Seattle SonicsCharlotte Bobcats93-96
Sacramento KingsWashington Wizards108-114
Milwaukee BucksOrlando Magic86-103
Utah JazzLos Angeles Clippers121-101
Toronto RaptorsNew York Knicks103-95
Philidelphia SixersPhoenix Suns93-107
Indiana PacersNew Jersey Nets123-115
Boston CelticsNew Orleans Hornets112-92
Atlanta HawksChicago Bulls106-103
San Antonio SpursMinnesota Timberwolves99-84

Homohater mag niet optreden in Antwerpen

De homohatende reggae en dancehall deejay Bounty Killer uit Jamaica mag morgen niet optreden in Antwerpen. Hij zou daar in een club acte de présence geven, maar na kritiek van onder meer het Antwerpse stadsbestuur en de Belgische homobeweging, heeft de organisator besloten het optreden af te zeggen.

De 35-jarige Jamaicaan had vooraf beloofd dat hij zich tijdens het optreden niet haatdragend zou uitlaten over homo's en lesbiennes. Voor  de Belgische Holebifederatie was dat niet genoeg. Bounty Killer wordt namelijk al jarenlang internationaal bekritiseerd omwille van zijn liedteksten die aanzetten tot extreem geweld tegen homo's. Hij spoort aan om homo's te vermoorden. Ook weigerde hij de 'Reggae Compassionate Act' te ondertekenen, waarin artiesten beloven dat  ze geen expliciet homofobe teksten meer zullen zingen.

De Holebifederatie vindt dat een artiest die homohaat verspreidt, niet in België een podium behoort te krijgen. Ook niet als hij daar zijn mond houdt. ''In andere landen gaat hij rustig voort met het verspreiden van haat. Zijn houding tegenover homo's verandert niet. De reactie van de programmator was oneerlijk en niet consequent. Waarom zou ons land een forum moeten geven aan iemand die opruiende taal hanteert en predikt dat homo's vermoord moeten worden?  We zijn blij dat de organisator uiteindelijk beslist heeft dat het concert niet kan doorgaan'', aldus een woordvoerder van de federatie.

Bounty Killer treedt binnenkort ook op in Duitsland. Daar heeft hij een contract moeten ondertekenen dat hem verbiedt zijn anti-homoteksten tijdens optredens te verspreiden. Voor de concertorganisator aldaar is dat genoeg.

 

[spoiler] GTA IV Achievements lijst gelekt?

Bij de meeste games worden de achievements die in een game zijn te halen, vlak voor de release bekend gemaakt. Bij een grote game als GTA IV heb je natuurlijk de kans dat mensen er alles aan doen om dit lijstje al zo vroeg mogelijk te hebben. Nu, precies een maand voor de release, lijkt het erop dat de achievements zijn gelekt.

Een user op de Gamespot-forums heeft een aantal screens van zijn Xbox live gepost, waarin we de achievements van GTA IV kunnen zien. De namen van de verschillende achievements komen erg overeen met de humor die we in een GTA IV game mogen verwachten. Toch weten we niet zeker of dit lijstje echt is, totdat we de game kunnen spelen.

Mocht je de game graag willen spelen zonder dit te weten, dan zou ik niet verder kijken.








Regering oneens met EU-verklaring Fitna

Nederland is het niet eens met de keiharde veroordeling die Slovenië, als voorzitter van de Europese Unie, gisteren uitsprak over de film Fitna van Geert Wilders. Daar waar premier Jan Peter Balkenende het donderdagavond namens de Nederlandse regering over een film had die ''doelbewust gevoelens kwetst'', sprak Slovenië over een film die tot doel heeft ''haat aan te wakkeren''.  Slovenië is tot aan juli voorzitter van de EU.

Aanzetten tot haat is in Nederland een ernstig strafbaar feit. Om die reden kan zelfs een politieke partij worden verboden. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken neemt dan ook afstand van de verklaring die Slovenië namens de EU uitsprak. ''Of er met de film sprake is van een strafbaar feit, is iets waar het Openbaar Ministerie over gaat'', aldus Verhagen gisteravond in een reactie.

Volgens Verhagen is de Sloveense verklaring niet formeel namens alle 27 EU-landen uitgesproken. De tekst ervan was opgesteld door de Sloveense minister van Buitenlandse Zaken Dimitrij Rupel, na een telefoongesprek met Verhagen. Maar Verhagen was niet op de hoogte van de letterlijke bewoordingen.

De CDA-bewindsman hoopt dat hij later vandaag,  tijdens overleg met zijn EU-collega's in Slovenië, het eens kan worden over een gezamenlijke EU-verklaring waar de Nederlandse regering wel achter kan staan.

VN 
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon liet zich gisteren overigens ook in scherpe bewoording uit over Wilders zijn film. Ban zei dat er geen rechtvaardiging is voor haatzaaien of aanzetten tot geweld.

Drie mensenrechtenexperts van de Verenigde Naties veroordeelden de film gisteren omdat het ''een zeer verdraaid beeld geeft door uitsluitend moslims met geweld en terrorisme te associëren.'' Publieke uitingen waarin aanhangers van een bepaald geloof worden afgeschilderd als een bedreiging voor de vrede zijn onverantwoordelijk, aldus de experts van de VN op het gebied van racisme, vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting. De drie drongen aan op kalmte en riepen op tot een vreedzame dialoog.

Scheurend over het asfalt in Race Driver Grid gameplay

Vorige week hadden we voor jullie een onrealistisch realistische trailer van Race Driver Grid. Deze nieuwe race-game van Codemasters ziet er niet alleen heel realistisch uit, maar de schade aan auto's en weggedrag van de auto's zou ook heel echt moeten aanvoelen. Nu hebben we dat eindelijk de eerste echte gameplay beelden van jullie.

Race Driver: GRID zal een straatrace game worden, die je mee zal nemen op een tocht als nooit tevoren. Het uiteindelijke doel van de game is om de beste straatracer van de wereld te worden. In deze titel zul je moeten gaan strijden op prachtige circuits in de VS, Europa, Japan en nog andere onbekende oorden. Overigens zul je niet alleen kunnen gaan straatracen, maar kun je ook meedoen aan officiële competities op echte circuits.

Britse minister wil met Taliban praten

Groot-Brittannië en andere democratische landen moeten bereid zijn te onderhandelen met de Taliban en andere gewelddadige organisaties om een verdere verspreiding van het terrorisme te helpen voorkomen.

Dat zegt de Britse minister van Defensie Des Browne vandaag in The Daily Telegraph. Browne stelde dat hij door zijn werkzaamheden als minister voor Noord-Ierland tot het besef is gekomen dat het Westen moet communiceren met islamitische extremisten. Hij zei dat het zaak is die groepen te overtuigen dat ze hun doelstellingen ook via de politieke weg kunnen bereiken. Volgens Browne kunnen elementen binnen de Taliban ''voor de politieke dimensie'' worden gewonnen.

Overleg met het terreurnetwerk al-Qaeda gaat Browne te ver. Maar naast de Taliban ziet hij mogelijkheden voor onderhandelingen met Hezbollah, de radicaalislamitische beweging in Libanon.

VN: Hariri vermoord door crimineel netwerk

De voormalige Libanese premier Rafik Hariri is vermoord door een crimineel netwerk dat ook andere terroristische aanslagen pleegde. Dat staat in een rapport dat vrijdag is gepresenteerd aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Daniel Bellemare, het hoofd van de commissie die de moord op Hariri onderzoekt, zei echter alleen namen te willen noemen in een aanklacht, die zal worden geformuleerd zodra er voldoende bewijsmateriaal is verzameld.

De anti-Syrische Hariri kwam op 14 februari 2005 om het leven bij een aanslag in Beiroet, die aan nog 22 mensen het leven kostte. De VN stelde een onderzoek in, dat nog altijd loopt. In Libanon zitten vier pro-Syrische generaals al bijna twee jaar vast in verband met de aanslag, maar geen van hen is in staat van beschuldiging gesteld.

Volgens Bellemare werkt Syrië 'over het algemeen voldoende' met het VN-onderzoek mee. De komende maanden zal het team van Bellemare zich richten op de verbanden binnen het netwerk achter de moord.

De VN maakten vrijdag bekend genoeg geld te hebben binnengekregen om het tribunaal voor de berechting van verdachten van de aanslag op Hariri een jaar te kunnen laten draaien. VN-lidstaten hebben zestig miljoen dollar toegezegd en dat is genoeg voor het eerste jaar.

De Veiligheidsraad besloot bijna een jaar geleden tot de oprichting van het in Nederland te vestigen tribunaal. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon moet het besluit nog bekrachtigen, maar kan dat pas doen als het erop lijkt dat het tribunaal ook het tweede en derde jaar over voldoende financiële middelen kan beschikken. Concrete toezeggingen zijn daarvoor niet vereist.

Libanon moet 49 procent van de kosten voor het tribunaal betalen. Onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben geld beloofd.

Utrechtse reljeugd in actie na Fitna

In Utrecht heeft Marokkaanse reljeugd het knip- en plakwerk van PVV-leider Geert Wilders' film Fitna aangegrepen om twee auto's in brand te steken. Op muren en bouwcontainers nabij het Maasplein in de Rivierenwijk hadden de jongeren leuzen als: ‘Fitna Maasplein Hamas’ en ‘De dood voor Wilders’ gekliederd.

Jonge Utrechtenaren van Marokkaanse komaf die er rondliepen, zeiden dat de rellen zeker te maken hadden met het verschijnen van Fitna. ''Het is een waardeloze kutfilm. Maar het is wel beledigend voor ons. Ik denk dat Wilders vroeger gepest is door Marokkanen en dat hij nu zo gefrustreerd is dat hij zo is geworden,’’ aldus een van de jongens op het Maasplein

De politie heeft het over kwajongensstreken en wilde de autobranden niet in verband brengen met de leuzen die aangebracht waren. Marokkaanse buurtvaders zeiden niet te begrijpen wat er aan de hand was. Hoewel het wel vaker onrustig is op het Maasplein, hadden ze geen rellen verwacht naar aanleiding van de film.

Met dank aan Tarak en Wokkel voor de submit.

Topbestuurders verdienen weer meer

Topbestuurders van AEX-genoteerde bedrijven verdienden in 2007 gemiddeld 4 miljoen euro, een stijging van 23 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt zaterdag uit een inventarisatie door de Volkskrant van de jaarverslagen van 19 van de 25 AEX-bedrijven.

Topman Jeroen van der Veer van Shell voert de lijst van veelverdieners aan met een jaarinkomen van 9,4 miljoen euro. Hij wordt op de voet gevolgd door topvrouw Nancy McKinstry van Wolters Kluwer (8,5 miljoen euro) en Crispin Davis van Reed Elsevier (8,3 miljoen euro).

De krant heeft bij de berekening van het inkomen het vaste salaris, bonus, pensioenen en overige inkomsten zoals vermeld in het jaarverslag meegenomen, plus de winsten uit verzilverde opties. Ook is de waarde van definitief toegekende prestatieaandelen opgeteld bij het inkomen.

'On-islamitisch' radiostation bij Kabul in de as

Brandstichters hebben vrijdag een radiostation bij de Afghaanse hoofdstad Kabul in de as gelegd. Vier gewapende mannen drongen in alle vroegte naar binnen, knevelden de twee bewakers en staken het gebouw in brand, zei de politie. Volgens de directeur van Radio Zafar was het station bedreigd omdat de programma's moreel verdorven en on-islamitisch zouden zijn. Behalve aan de islam besteedt het station ook aandacht aan sport, nieuws en muziek. Twee van de zestien medewerkers zijn vrouwen.

In de zuidwestelijke provincie Nimroz leverde een politie-eenheid die gespecialiseerd is in het vernietigen van papavervelden urenlang slag met guerrillastrijders. Twee agenten kwamen daarbij om en drie raakten gewond. Zes verdachten werden gearresteerd, zei het hoofd van de provinciale politie. De papaverteelt is bijzonder lucratief, omdat de plant de grondstof levert voor opium, waarvan Afghanistan verreweg de grootste leverancier in de wereld is.

Ook vrijdag vermoordden twee gewapende mannen een tribale leider in de provincie Kandahar die nauw betrokken was bij pogingen om in de streek tot vrede en verzoening te komen.

Nieuwe regels voor 'eigen doelpunt' in voetbal

De Europese voetbalbond UEFA heeft de regels over het toewijzen van een eigen doelpunt vastgesteld. Een schot op doel dat nog van richting wordt veranderd door een tegenstander, komt op naam van de schutter te staan.

Een poging die naast dreigt te gaan en alsnog door een tegenstander tot treffer wordt gepromoveerd, wordt aangewezen als eigen doelpunt. ''Er is veel discussie over van richting veranderde doelpunten en wie die op zijn naam moet krijgen'', aldus UEFA-voorzitter Michel Platini. ''We wilden daar duidelijkheid over krijgen, zodat de regels nu bij alle wedstrijden hetzelfde zijn.''

Klaas-Jan Huntelaar raakte in januari een doelpunt kwijt, omdat de KNVB zijn treffer in de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) uiteindelijk aanwees als eigen doelpunt van Edson Braafheid. Tot onvrede van de Ajax-spits, die vond dat de regels hierover niet duidelijk zijn.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Rapper Edin eist verwijdering Fitna

De Nederlands-Marokkaanse rapper Salah Edin eist dat Geert Wilders zijn film Fitna van het internet verwijdert. Dat zei hij gisteravond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Wilders heeft in zijn film een op Mohammed B. gelijkende foto van Edin gebruikt in plaats van een foto van Mohammed B. zelf. De afbeelding is te zien terwijl enkele citaten van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, te horen zijn. Wanneer Wilders geen gehoor geeft aan de oproep, stapt Edin naar de rechter om de PVV-voorman aan te klagen.

De rapper heeft Geert Wilders een brief gestuurd waarin hij zijn eis kenbaar heeft gemaakt. Wilders heeft volgens Edin laten weten dat de politicus de verkeerde foto niet met opzet heeft gebruikt.

Edin erkende dat het niet toevallig is dat zijn foto op die van Mohammed B. lijkt. ''Maar ik heb die foto op een bewuste, artistieke manier naar buiten gebracht. Wilders heeft de foto zonder mijn toestemming gebruikt en er misbruik van gemaakt.''

NVJ
De Nederlandse journalistenvakbond (NVJ) heeft Wilders per brief gevraagd zijn film aan te passen.

De NVJ is door zijn Deense equivalent DUJ ingeschakeld, omdat Wilders het copyright van cartoonist Kurt Westergaard heeft geschonden. Een tekening van de Deense cartoonist is te zien in Fitna, maar Westergaard heeft hiervoor geen toestemming gegeven. Het was nooit zijn bedoeling dat de cartoon zou worden gebruikt voor politieke propaganda. DUJ en de tekenaar hebben de NVJ gevraagd in Nederland juridische stappen te nemen. Wilders heeft tot maandagmiddag de tijd om te reageren op de brief. Doet hij dat niet, dan volgt een kort geding.

Wilders gebruikte een prent van de cartoonist waarop de profeet Mohammed is afgebeeld met een bom in zijn tulband. De tekening zorgde eerder al voor veel ophef, waarna Westergaard moest onderduiken. Het is nog niet bekend of de Deen een schadevergoeding gaat eisen en hoe hoog dit bedrag zal zijn

Programmamaker Robbie Muntz tenslotte vindt het laakbaar dat zonder zijn medeweten een stukje interview met Theo van Gogh in Fitna is gebruikt.

Fitna
Voor wie de film nog niet heeft gezien, een mirror staat onder meer hier op FOK!.

Coach Vanenburg slaat speler van Emmen

Gerald Vanenburg heeft gisteravond na afloop van de wedstrijd Eindhoven - Emmen (2-3) blijk gegeven van zijn frustratie door de Drentse speler Frank Broers een klap te geven. Deze probeerde een opstootje rond scheidsrechter Bart van der Scheer te sussen.

De coach van FC Eindhoven, dat als het aan de KNVB ligt uit het betaald voetbal verdwijnt, heeft met zijn huidige Brabantse werkgever pas één keer gewonnen. Na de nieuwe tegenvaller wilde Vanenburg bij de 30-jarige debuterende arbiter verhaal halen over de bijgetrokken blessuretijd. Daarin scoorde de Drentse ploeg. Broers wilde de boze oud-international wegtrekken en kreeg prompt een tik.

Eindhoven heeft volgende week een gesprek met de KNVB over zijn voortbestaan als BVO. Vanenburg, die de club sowieso verlaat, zal waarschijnlijk een uitnodiging krijgen van de tuchtcommissie om zijn gedrag te komen toelichten.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

AEL kapittelt Wilders in tegenfilm

De Arabisch-Europese Liga (AEL) heeft gisteravond haar beloofde tegenfilm gepubliceerd als reactie op de anti-Koranfilm Fitna van Geert Wilders. In 'Al Mouftinoun' wordt de PVV-politicus als racist en zionist neergezet.

De film, te zien op de internetsie YouTube, begint met enkele gewelddadige passages uit de Bijbel. Vervolgens wordt over Wilders gezegd dat hij een zionist en racist is. ''Als Wilders geen racist is, dan is niemand dat'', stelt de AEL in de film.

In Al Mouftinoun zijn veel beelden te zien van moslims als slachtoffer, zoals Palestijnen die door Israëliësche militairen worden mishandeld en gevangenen die door Amerikaanse militairen zijn gemarteld.

Aan het einde van de ruim zeven minuten durende film suggereert Abdoulmouthalib Bouzarda, kandidaatvoorzitter van de AEL, dat Wilders op basis van een Koranvers de doodstraf verdient, maar die bewering blijkt een grap en het vers afkomstig uit de Talmud, een Joods geschrift.

 

Maxi Jazz (Faithless) speelt zaal Panama leeg

Icoon MuziekMaxi Jazz van Faithless heeft geen beste beurt gemaakt vannacht in de Amsterdamse club Panama. De rapper/DJ was geboekt in de club om tot half vier de grote zaal als plaatjesdraaier plat te krijgen. In plaats daarvan speelde hij de zaal leeg.

Volgens een 3FM reporter van het programma 'Nachtegiel' ging het al mis bij het eerste nummer. Hij zette een Bob Sinclar-achtig nummer op en meteen was de sfeer weg. Daarna volgden nog een paar foute platen en de zaal werd steeds leger. Zijn hit 'God is a DJ' draaide hij slechts in een loop waar hij niet meer uitkwam. Uiteindelijk kapte Maxi Jazz een uur eerder dan was afgesproken. De zaal was toen al zo goed als leeg. Afgesproken interviews werden ook niet meer gegeven. Volgens bezoekers was het wél gezellig in de kleine zaal.


Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.