Twee oktober is Springsteendag in Connecticut

Bruce Springsteen, alias The Boss, is op een bijzondere manier geëerd door de Amerikaanse staat Connecticut. Jodi Rell, de gouverneur van die staat, heeft twee oktober voortaan uitgeroepen tot Bruce Springsteendag. Dit heeft Rell bekendgemaakt naar aanleiding van een concert dat Springsteen vanavond geeft in Hartford in Connecticut. Hij roemt The Boss, die vele Grammy Awards op zijn schoorsteenmantel heeft staan, voor zijn bijdragen aan de Amerikaanse muziekcultuur.

De 58-jarige topmuzikant is samen met de E Street Band neergestreken in Hartford voor de aftrap van een lange reeks concerten. Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat de rockers weer samen gaan toeren.

De toernee houden Spingsteen en de E Street Band naar aanleiding van hun nieuwe CD 'Magic', die sinds afgelopen vrijdag in de winkels ligt. Het is hun eerste album sinds de in 2002 uitgekomen 'The Rising', die naar aanleiding van de aanslagen in Amerika werd gemaakt.

In de tussentijd heeft The Boss niet stilgezeten. Zo leverde hij in 2005 nog met 'Devils and Dust' een geweldig solo-album af. Vorig jaar is de CD 'We shall overcome: The Seeger sessions' verschenen, waarop hij nummers van de Amerikaanse folklegende Peter Seeger op geheel eigen wijze ten gehore brengt.


De 58-jarige Springsteen wordt niet voor niets The Boss genoemd