FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 juli 2007

De zieke geest van Karl Noten

Ik vraag me al de hele dag af of mensen die via LimeWire op kinderporno zoeken ongevraagd muziek toegestuurd krijgen. Je denkt: zo, even een paar lekkere filmpjes van jongens zoeken, toetst als zoektermen Boy en Young in, krijg je Do They Know It’s Christmas in je Shared Folder met Boy George en Paul Young, inclusief platenhoes. En om nou te rukken op kleine zwarte jongens uit een ver werelddeel met opgezette hongerbuiken.

Nederlandse modderlawine sleurt auto mee

Vanavond kreeg een 59-jarige automobilist uit Nijmegen de schrik van zijn leven. Hij werd meegesleurd in een heuse modderlawine. Deze modderlawine is ontstaan door een kleine aardverschuiving in het bij Nijmegen gelegen Berg en Dal. Volgens de politie is de man met de schrik vrijgekomen.

Door de vele regen die ons land de afgelopen weken teistert is de grond in het dorp doorweekt van al het water. De weg waar de man op reed, heeft aan beide kanten een hoge wal van aarde. Deze zijn door het vele water gaan schuiven en namen de auto van de man op hun weg naar beneden mee.

De weg werd onmiddellijk door politie en gemeente afgezet. Hierna werd er een grondverzetbedrijf bij gehaald die de weg met een shovel schoonmaakte. Er waren maar liefst 22 vrachtwagens nodig om al de modder af te voeren, maar nu is de weg dan ook weer brandschoon.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Nicolas Sarkozy breekt met traditie

Icoon BuitenlandsNicolas Sarkozy gaat breken met een lange traditie. Op 14 juli zal hij geen persconferentie geven en hij zal geen televisie-interview geven. Andere presidenten zoals Jacques Chirac en François Mitterand deden dat wel. De persconferentie en het interview waren eigenlijk vaste prik geworden op deze dag.

De nationale feestdag is er ter gedenking en ter viering van de bestorming van de Bastille-gevangenis in 1789 waarmee het begin van de Franse revolutie werd ingeluid. Quatorze Juillet wordt in Frankrijk traditioneel gevierd met veel vuurwerk. Er zijn vaak talloze festiviteiten. De ‘Chef van de Staat’ zal op 12 juli wel een verklaring geven in Epinal. Volgens zijn woordvoerder in het Elysée, zal hij bij deze gelegenheid uiteenzetten zijn ideeën over veranderingen die betrekking hebben op de staatsinstellingen.


Sarkozy gooit het roer om

SS'er ontloopt straf door vormfout

Icoon JustitieHet gerechtshof in Keulen heeft vandaag geoordeeld dat een Nederlands vonnis uit 1949 ongeldig is. Een SS’er die een drievoudige moord heeft bekend gaat hierdoor vrijuit. De 86-jarige man zou in 1944 in Breda, Voorschoten en Wassenaar drie mensen doodgeschoten hebben bij een wraakoefening tegen het Nederlands Verzet.

In 1947 wist de man uit Nederlandse gevangenschap te ontsnappen en naar Duitsland te vluchten. Hier vond hij in de buurt van Aken werk als mijnwerker. Hij werd door een Amsterdams oorlogstribunaal bij verstek ter dood veroordeeld. Deze straf werd later omgezet in levenslange gevangenisstraf.

Het Keulse hof heeft nu echter beslist dat een eerdere uitspraak ongeldig is, omdat de SS’er in Nederland nooit een eerlijke verdediging heeft kunnen voeren. Tijdens eerdere verhoren gaf de SS’er aan dat hij wel gewetensbezwaren had, maar dat hij uiteindelijk slechts bevelen opvolgde.

Door middel van deze uitspraak is de beslissing uit februari van het kantongerecht in Aken teniet gedaan. Deze had namelijk bepaald dat de SS’er wel de cel in moest. Hoewel het hof niet blij is met de beslissing vind het dat het grondrecht voor een eerlijk proces ook geldt voor de vervolging op oorlogsmisdaden.

Oefenwedstrijden 5 juli 2007

In voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Hieronder vind je een overzicht van de vandaag gespeelde oefenwedstrijden.

Regioteam Ruurlo - De Graafschap 0-8
Powel (3), Tarvajärvi (2), Schöne, Sebens

Regioteam Alstätte - FC Twente 0-12
Zomer, ed (3), Elia, Colak (2), Arnautovic, N'Kufo
Bijz: Alstätte verdediger Daniël Hilbrink maakte in de eerste helft drie eigen doelpunten.

Historisch: Brokkenpiloot Jos

Christijan Albers' positie bij het Spykerteam wankelt en de media zijn er als de kippen bij om hem naar voren te schuiven als een brokkenpiloot die dit seizoen niets waarmaakt. Uiteraard is dan al snel de link gelegd met Jos Verstappen, die een imago heeft van grindbakcoureur.

Al in zijn debuutjaar 1994 werd Jos Verstappen door zijn landgenoten bekritiseerd om zijn vermeende uitstapjes door de grindbakken. De 107 races die de Nederlander reed in de Formule 1, hebben dat beeld alleen maar versterkt. Maar is Verstappen wel een brokkenpiloot, of zijn zijn escapades meer het gevolg van domme pech? En is de Nederlander eigenlijk wel zo vaak in de grindbak terechtgekomen?


Verstappen crasht in zijn debuutrace

We beginnen uiteraard in 1994, toen Verstappen debuteerde bij Benetton. Van de tien races die hij toen reed, heeft hij er vier uitgereden. Vier keer eindigde zijn race in de grindbak, waarvan drie keer door zijn eigen schuld. In de Grand Prix van Italië werd hij van achter aangereden, in Duitsland viel hij uit door de beroemde pitbrand en in zijn debuutrace was hij het slachtoffer van een megacrash, die werd veroorzaakt door een onvoorzichtige Eddie Irvine, die door de FIA hiervoor zelfs drie races werd geschorst. Omdat het zijn eerste jaar was, konden de meeste ritjes door de grindbak worden verklaard door zijn onervarenheid met het materiaal of de circuits. Daarnaast wist de Nederlander wel drie keer in de punten te rijden, waaronder tweemaal op een derde plaats.

Het jaar erop reed Verstappen slechts vijf wedstrijden voordat het Simtekteam de strijd moest staken. Hij wist slechts één maal te finishen en viel verder alleen uit door defecte versnellingsbakken en koppelingen.


Verstappen's zware crash op Spa in 1996

In 1996 reed Verstappen wel een volledig seizoen van zestien wedstrijden, waarin hij maar liefst twaalf keer uitviel. Drie keer kon de non-finish aan de Nederlander zelf worden toegeschreven: in Monaco koos hij voor droogweerbanden op een vochtige baan, in Spanje spinde hij zonder aanwijsbare reden en in Duitsland mislukte een uitremactie op Johnny Herbert. Een enorme crash op Spa-Francorchamps werd veroorzaakt door het gaspedaal dat open bleef staan. Verder viel hij zes keer uit door mechanische pech en werd hij op Imola de pits uitgestuurd terwijl er nog getankt werd.

Het jaar erna wist Verstappen in acht races de wagen aan de finish te brengen. Slechts één race, in Australië, belandde de Nederlander in de grindbak door een eigen fout. Acht keer liet de Tyrrell hem in de steek, waaronder in de Argentijnse Grand Prix, toen een schitterende inhaalrace werd afgebroken door problemen met de benzinedruk.

1998 begon zonder stoeltje, maar halverwege het seizoen mocht hij instappen bij het team van Jackie Stewart. Dat hij slechts drie keer finishte in negen races, was compleet te wijten aan opgeblazen motoren en weigerende versnellingsbakken.

Het volgende team voor Verstappen was Arrows. De Nederlander wist in 2000 zeven keer over de lijn te komen, waarvan twee keer in de punten. Slechts één uitval kon worden toegeschreven aan de coureur: toen hij in Duitsland spinde. In 2001 kwam Verstappen zelfs twaalf keer voor in de lijst van gefinishte coureurs en het ongeluk met Montoya, waarbij de Nederlander, na op een ronde te zijn gezet, op de leider reed, was de enige keer dat er twijfel bestond over de schuldvraag.

Verstappen's Formule 1-carrière eindigde in 2003 bij Minardi. In de beroemde regenrace op Brazilië werd ook hij onderdeel van de peperdure parkeerplaats in bocht drie, waar bijvoorbeeld Michael Schumacher en Jenson Button al de strijd hadden moeten staken. Tien keer haalde hij de eindstreep, vijf van de zes DNF's werden veroorzaakt door het materiaal.

Samenvattend kunnen we dus concluderen dat Verstappen weliswaar in 58 van zijn 107 wedstrijden is uitgevallen, maar dat slechts tien keer de non-finish door de coureur voorkomen had kunnen worden. Van de ruim honderd races eindigden er tien in de grindbak, maar slechts zes keer daarvan kon de schuld bij de coureur worden neergelegd. Geen slecht resultaat, zeker niet gezien het soms erbarmelijke materiaal dat Verstappen kreeg toebedeeld.

NB: In dit oordeel zijn alleen de wedstrijden in ogenschouw genomen. Trainingen zijn vaak slecht gedocumenteerd en beschreven, waardoor het ondoenlijk is om uit te zoeken wat er in die sessies allemaal mis zou zijn gegaan. Daarnaast zal het beschreven imago van Verstappen voornamelijk zijn ontstaan door zijn gedrag tijdens de races, die immers veel beter bekeken werden dan de andere sessies.

NOS boos om BNN-actie in 8-uurjournaal

De KlimaatpolitieBNN-presentatrices Sophie Hilbrand en Nicolette Kluijver, die voor BNN het programma 'De Klimaatpolitie' presenteren, hebben vanavond het 8-uurjournaal van de NOS 'overvallen'. Tijdens het weerbericht met Gerrit Hiemstra liepen ze de studio binnen en vroegen ze de weerman aandacht te besteden aan de opwarming van de aarde.

De actie was niet vooraf besproken met het NOS Journaal. Journaal-presentator Philip Freriks kon er nog wel de humor van in zien en kondigde het Journaal af met de woorden: "Als u nou dacht dat wij dit zo gepland hadden, dan heeft u het mis. Het was niet een opzetje. Het was een volstrekte verrassing voor ons. Maar goed, ze waren welkom zullen we maar zeggen."

Hoofdredacteur Hans Laroes was heel wat minder gecharmeerd van de actie: "Het Journaal is geen podium voor actie. Hoe sympathiek een actie ook is, je blijft van het achtuurjournaal af.", aldus Laroes. Hij zegt het vooral ergerlijk te vinden omdat BNN een bevriende omroep is. "Zeker een bevriende omroep zou moeten weten dat dit echt tien bruggen te ver gaat."

Laroes zegt niet van plan te zijn om de NOS-studio extra te beveiligen naar aanleiding van het incident. "Sophie Hilbrand heeft toegang tot ons gebouw omdat ze hier een radioprogramma maakt. Maar het is heel vervelend als je iemand in goed vertrouwen toelaat en er dan zo'n flauwe grap wordt uitgehaald."

BNN-directeur Drillich zegt vooraf niet op de hoogte te zijn geweest van de actie, maar deze wel te steunen. Drillich: "Wij steunen het initiatief om bij een groot publiek aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Het 8-uurjournaal is een uitgelezen platform om veel mensen te bereiken."


Filmpje van De Klimaatpolitie in het NOS Journaal

Moeder van Ryan achterhaald

Icoon BuitenlandsHet onderzoek naar de ouders van Ryan, die eind juni werd achtergelaten in een fastfoodrestaurant in Frankrijk, gaat vooruit. Vandaag is bekend gemaakt dat men de moeder heeft weten te achterhalen. Het zou gaan om een Marokkaanse vrouw van 34 jaar, die werkeloos is. De jonge vrouw heeft ook nog een baby van een paar maanden. Zij bevindt zich in Casablanca, waarschijnlijk met haar jongste kind. Men heeft haar als de moeder aangewezen na verklaringen van ooggetuigen. De onderzoekers zullen snel contact opnemen met de Marokkaanse autoriteiten.

Een getuige wist te vertellen dat Ryan en zijn moeder een aantal weken geleden uit een Parijs appartement zijn vertrokken, waarschijnlijk vanwege geldkwesties. Zij hebben een tijdje bij een neef gewoond totdat de moeder weer terugging naar Marokko, een dag nadat ze haar oudste zoon had achtergelaten in het restaurant. De vader van Ryan is nog niet gevonden. Verschillende mannen die zeggen de vader te zijn, of die het geweest zouden kunnen zijn, hebben zich gemeld bij de politie, maar achteraf bleek geen van hen de vader te zijn.

Al meer dan een week probeert de politie het ‘raadsel Ryan’ op te lossen. Hij is drie of vier jaar, spreekt vloeiend Frans maar weigert iets te vertellen over zijn familie. Er is geen melding binnengekomen van vermissing. De rechtbank wil de moeder vervolgen voor ‘het achterlaten van een minderjarig kind onder de 15 jaar’. Ze kan 7 jaar gevangenisstraf krijgen en/of 100.000 euro boete.

NEC baalt: Niedzielan blijft

De transfer van Adrzej Niedzielan naar Wisla Krakow is afgeketst. De aanvaller was al geruime tijd in onderhandeling over een contract met de club uit zijn vaderland.

De Polen kwamen echter telkens weer met nieuwe voorwaarden, waarop Niedzielan besloot om de transfer af te blazen.

Het afketsen van de overgang komt NEC zeer slecht uit. Zij willen al geruime tijd hun duurste speler aller tijden kwijt, zodat er ruime vrijkomt voor versterkingen. Trainer Mario Been zal de Poolse aanvaller in ieder geval niet meer opstellen in het eerste elftal.

Overleg verhoging leeftijdsgrens prostitutie

Icoon Politiek Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin gaat met zijn collega van Justitie Ernst Hirsch Ballin overleggen over verhoging van de leeftijd voor prostitutie van 18 naar 21 jaar.

Hij betoonde zich donderdag gevoelig voor een voorstel van PVV-Kamerlid Fleur Agema om op deze manier het werk van loverboys lastiger te maken.

Agema bracht in overleg met de minister naar voren dat veel slachtoffers van loverboys zich gaan prostitueren zodra ze 18 zijn. Beneden die leeftijd is prostitutie verboden. Door verhoging van de leeftijdsgrens wordt het voor loverboys moeilijker om meisjes te ronselen, verwacht Agema.

Binnenkort alleen 21+ ?

Willem-Alexander herkozen in IOC

Prins Willem-Alexander is vandaag op de 119e IOC-sessie in Guatemala herkozen als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

De prins heeft sinds 1998 zitting in dit sportcomité. Door de herverkiezing gaat hij een tweede termijn van acht jaar in. Hij was overigens niet de enige die herkozen werd. Onder andere FIFA-voorzitter Sepp Blatter en prins Albert van Monaco werden opnieuw benoemd.

Van Geel hekelt buitenlandse topclubs

Vandaag begonnen de Ajacieden met de eerste training van het seizoen en na die training gaf technisch directeur Martin van Geel een persconferentie, waar hij zijn licht liet schijnen over het gedrag van buitenlandse topclubs.

Volgens Van Geel gedragen die topclubs zich nonchalant. Hij raakte de afgelopen weken gefrustreerd van het aantal lage biedingen op spelers die hij ontving: "Die clubs denken dat ze alle spelers voor een prikkie kunnen halen in Nederland. Men denkt zo over Scandinavie, maar tegenwoordig lijkt Nederland daar ook wel bij te horen. Belachelijk lage bedragen zijn het."

Verder liet de technisch directeur weten dat hij Wesley Sneijder niet van de hand wil doen, zeker als de clubs niet willen voldoen aan de vraagprijs van de Amsterdammers. "We willen niet ieder jaar bouwen. Een vervanger van Sneijder heeft ook weer tijd nodig. Daar gaan weer een paar jaar overeen en dan kunnen wij weer opnieuw beginnen.", aldus Van Geel.

26-jarige 'vlucht' voor rechtszaak

Icoon JustitieEen 26-jarige verpleegster uit Nieuw-Lekkerland die vandaag terecht moest staan wegens dood door schuld is niet op komen dagen op haar rechtszitting. Ze moest vanmiddag voorkomen omdat ze vorig jaar maart onverdunde kalium via een infuus aan een patiënt toegediend zou hebben. Hierdoor overleed toen een patiënt in het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid.

Tot grote verbazing van Justitie in Rotterdam kwam de vrouw niet opdagen op de rechtszitting. Ze bleek voor een ‘lange vakantie’ naar de Verenigde Staten vertrokken te zijn. Door het vertrek van de vrouw kon de rechtszitting, die voor vanmiddag gepland stond, niet doorgaan.

Plaats voor nieuwe patiënten
Verpleegster op de vlucht geslagen?

Postbode treedt op als verloskundige

Een 27-jarige postbode uit Wales heeft tijdens het postbezorgen iets wonderlijks meegemaakt. Terwijl Ryan Davenport druk bezig was de post te bezorgen, hoorde hij een vrouw om hulp roepen. Hij zette zijn postzak op de grond en liep naar het huis waar het geroep vandaan kwam.

In het huis was de 33-jarige Melanie Newman bezig een kind te baren. Davenport greep de telefoon en belde de verloskundige. Deze gaf hem instructies die hij letterlijk moest uitvoeren.

Enige tellen later kwam Sophie ter wereld. Ondanks het flinke gewicht van ruim acht pond, was het meisje maar liefst drie weken te vroeg. "Het ging erg snel. Ik had met moeite de brieven overhandigd en een minuut later was de kleine al geboren", zo vertelde de postbode.

Lafeber leidt op beroemde K Club

Maarten Lafeber staat na de eerste dag dag aan de leiding van de European Open in Kildare. De Eindhovenaar kwam tot een ronde van 64 slagen, zes onder par.

Op de beroemde K Club, waar in de 2006 nog de Ryder Cup werd gespeeeld, was Lafeber foutloos. Hij gaat alleen aan de leiding en heeft één slag voorsprong op vier achtervolgers. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen met 500m ingekort. (par was 72 en is 70). "Kun je de bal niet op de fairways houden, dan kost je dat slagen, want de rough is bijna onbespeelbaar", aldus Lafeber, die zich afgelopen week niet wist te plaatsen voor de Britse Open, de derde Major van dit jaar.

Voor Robert-Jan Derksen verliep de eerste dag minder. Met een totaal van 73 slagen staat hij slechts gedeeld 116e.

One Too Human screen

IGN heeft nieuw beeldmateriaal van de Xbox 360 game Too Human. Veel is het helaas niet, één enkele screen:

In Too Human speel je een cybergod, Baldur, welke de taak heeft gekregen de mensheid te redden van hun ondergang. In het eerste deel van de Too Human trilogie neem je het op tegen het stoppen van gigantische oorlogsmachines. Gevechten moeten groots en meeslepend worden.

Eerste single player Halo 3 screen

Bungie heeft de eerste in-game, single player, screen vrijgegeven en je kunt 'm uiteraard op FOK!games bekijken:


Even klikken voor de grote versie

Heel veel info is er verder niet, Bungie had enkel de volgende tekst bij de screen: Well, well well, what's going on here? We're saying nothing about what's going on in the above image other than it is a screenshot taken in-game from Halo 3. You may now commence rabid speculation, inevitably followed by wishing that you were friends with a super genius doctor who was willing to drive you to Sept. 25 in his '80s sports car.

Politie stopt met 'bonnenjacht'

Icoon PolitieDe politie gaat zich meer richten op het bestrijden van criminaliteit en het terugdringen van overlast. Dat staat in een brief van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken die volgende week naar de Tweede Kamer zal gaan. Aan het bonnenjagen komt daarmee een einde.

Volgens de minister ligt de nadruk in de 'prestatiecontracten' die in 2003 met de korpsen zijn afgesloten teveel op het uitschrijven van bonnen. Die 'weeffout' wil Ter Horst herstellen.

De Nederlandse Politiebond is er blij mee. "Het klinkt mij als muziek in de oren", zegt voorzitter Hans van Duijn. "Zowel agenten als publiek kunnen hier erg blij mee zijn." De Raad van Hoofdcommissarissen is ook verheugd dat de minister meer nadruk legt op de kwaliteit van het werk.

Met dank aan Pineut voor de submit.

Lagere straffen Denemarken

De beroepscommissie van de UEFA heeft de straffen voor Denemarken, naar aanleiding van het incident waarbij een Deense fan scheidsrechter Herbert Fandel aanviel tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, iets verlaagd.

De beroepscommissie bevestigde de 0-3 overwinning van Zweden die de tuchtcommissie al had opgelegd. De overige straffen werden echter verlaagd. Denemarken hoeft nog maar twee in plaats van vier duels op minimaal 140 kilometer van Kopenhagen te spelen. De twee andere wedstrijden worden omgezet in een voorwaardelijke straf met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast is de boete gehalveerd naar een bedrag van 30.222 euro.

Demonstranten rennen naakt door Pamplona

Icoon Buitenlands Meer dan dertig enthousiaste Nederlandse demonstranten deden vandaag mee aan het evenement Running of the Nudes. De meesten van hen waren bijna naakt en slechts getooid met plastic stierenhoorns en rode shawls. Het evenement werd dit jaar voor de zesde keer gehouden.

Het evenement, dat ook dit keer werd georganiseerd door Peta en het Comité Anti stierenvechten, vond plaats in Pamplona (Spanje). Het moet een vriendelijk en feestelijk alternatief zijn voor de jaarlijkse stierenrennen en gevechten die daarop volgen.

"Honderden naakte renners hebben vandaag in Pamplona aan toeristen laten zien dat er een opwindend alternatief is voor het opgefokte najagen van in paniek geraakte stieren, die vervolgens worden gefolterd en vermoord in een stierengevecht. De Running of the Nudes is een win-win-win situatie - deelnemers hebben plezier, Pamplona krijgt toch haar toeristen en stieren overleven om weer een nieuwe Spaanse zonsopgang te mogen zien." verklaart PETA directeur Poorva Joshipura.

Waarom

PETA en het Comité Anti Stierenvechten organiseren de jaarlijkse evenementen omdat de stieren, voor zij de straat opgejaagd worden, vaak gruwelijk bewerkt worden met elektrische stokken en gestoken worden met scherpe stokken. Bij het stierenrennen glijden ze dan ook nog vaak uit op de glibberige keien waarbij ze ernstig gewond raken. Bij het stierengevecht dat er op volgt, worden ze gefolterd en afgemaakt in de arena voor de ogen van duizenden toeschouwers. Veel van de stieren worden voor de gevechten eerst verdoofd met tranquillizers. Ook worden vaak de nekspieren van de dieren doorgesneden zodat ze hun kop niet meer kunnen optillen. De festiviteiten rond het stierenvechten duren een week.

Marten Jesse
Marten Jesse, een van de deelnemers tegen het stierenvechten

Wellicht tandzorg jongeren in basispakket

Icoon EconomieHet vergoeden van de tandzorg voor jongeren tussen de 18 en 22 jaar zonder eigen risico is haalbaar en betaalbaar. Dat maakte minister Ab Klink (Volksgezondheid) donderdag duidelijk in de Tweede Kamer.

In plaats daarvan keert de periodieke tandartscontrole voor alle volwassenen niet terug in het basispakket van de zorgverzekering. Dat was wel afgesproken in het regeerakkoord.

Woensdag toonde Klink zich op aandringen van de Tweede Kamer al positief over het alternatief om de tandzorg voor jongeren te vergoeden. Na het inwinnen van advies bij onder meer Zorgverzekeraars Nederland en de NPCF, het samenwerkingsverband van patiënten- en consumentenorganisaties, was Klink donderdag helemaal overtuigd. Daarnaast blijkt het alternatief met 115 miljoen euro goedkoper dan de tandartscontrole voor volwassenen in het basispakket (184 miljoen).

Het voorstel de tandzorg voor jongeren tussen 18 en 22 jaar te vergoeden is afkomstig van tandartskoepel NMT. Dan gaat het niet alleen om controle, maar ook om behandelingen. De gedachte is dat juist deze groep bij het uit huis gaan extra kwetsbaar wordt voor bederf van het gebit.

Een afspraakje bij de tandarts zal een stuk leuker zijn.

Eisen Madonna tijdens soundcheck Live Earth

Icoon ShowbizzDe organisatoren van Live Earth zijn geschrokken van het eisenpakket van 'material girl' Madonna. Op 7-7-2007 treedt ze op in het Wembley Stadion vanwege het grote Live Earth concert.

Volgens een bron eist Madonna voor de soundcheck in haar kleedkamer: "12 doosjes met aardbeien, 8 spiegels ter grootte van haarzelf, een springtouw, Yorkshire thee, biologische groene thee en luchtverfrisser met vanille geur."

De organisatoren zijn erg benieuwd wat het eisenpakket van Madonna op de dag van het concert zelf zal zijn. Ze doen in ieder geval hun uiterste best om elke artiest het gevoel te geven dat ze de hoofdact zijn.
Met dank aan Andyvie voor de herschreven submit.

Opnieuw zitvlakblessure voor Freire

Oscar Freire heeft een kwetsuur aan de linkerkant van zijn zitvlak. Eerder kreeg de renner van Rabobank last aan de rechterzijde van zijn zitvlak. Dat kostte hem toen in 2005 de Tour.

"Het is dezelfde soort blessure als destijds. Drie dagen geleden was er nog niets aan de hand. Maar ik heb mijn zadel verwisseld en twee dagen later begon de ellende", aldus de Spanjaard die inmiddels zijn oude zadel weer gebruikt.

De 31-jarige Freire zal desalniettemin gewoon van start gaan aankomende zaterdag. "Even dacht ik eraan niet te starten, maar wat wil je. Dit is de Tour de France. Ik moet vertrekken in de proloog, al zie ik mijn kansen om Parijs te halen opnieuw heel kleintjes in. Het is een oude kwetsuur waarmee ik af te rekenen heb. De enige oplossing is rusten, rusten en nog eens rusten, maar dat gaat niet in de Tour de France. Ik laat elke dag wat zalf aan mijn zitvlak smeren. Daar behelp ik me mee, meer kunnen we niet doen. De positie aan mijn zadel wijzigen, levert ook niet het verhoopte resultaat op. Mijn conditie is goed, maar met die blessure kom ik niet echt ver."

Man zwaargewond na val van balkon

Icoon OngelukEen 85-jarige man uit Tholen is zwaargewond geraakt toen hij in de nacht van woensdag op donderdag van zijn balkon was gevallen. Dat gebeurde in zijn woonplaats aan de Doelweg.

De bejaarde werd uren later zwaargewond en onderkoeld teruggevonden. Hij heeft zijn heup en beide benen gebroken. Waarschijnlijk heeft hij ook nog een breuk in zijn nek. Volgens een buur lag het oudje op zijn buik en schreeuwde hij om hulp. De pechvogel is naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Zijn toestand is kritiek.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Michael: 'Herinvoering ground effect overwegen'

Sam Michael ziet het herinvoeren van het ground effect als dé oplossing om meer inhaalacties te creëren in de hedendaagse F1. Volgens de technisch directeur van Williams is het betaalbaar én eenvoudig om in te voeren.

De FIA zoekt het momenteel vooral in standaard aërodynamica en flexibele vleugels. Volgens Michael is dat juist niet de oplossing. "Als je bolides hebt die enorm veel downforce creëren, is het erg lastig om in te halen. Naar een punt met minder downforce en kracht gaan lijkt niet de juiste oplossing. Kijk naar de Formule 3; het is de meest saaie racerij die je maar kan zien. Downforce verminderen is niet de oplossing voor de Formule 1," onderbouwt de Brit zijn mening. "Ik denk echter wel dat je voordeel kan halen uit de ervaring die de Formule 1 opdeed in de jaren tachtig, toen het gebruik van ground effect meer werd gebruikt dan nu. Het punt wat de Formule 1 waarschijnlijk erger heeft gemaakt is het kwijt raken van ground effect, en het omhoog halen van de voorvleugel, die is in vijf jaar tijd 150 millimeter omhoog gegaan," vervolgt Michael zijn betoog.

Bang dat de bolides te snel worden is hij niet: "Je zal de prestatie ergens anders moeten aanpassen, maar dat kan bijvoorbeeld bij de banden. Als de bolides te snel worden, kan Bridgestone dat bij de volgende race al veranderen. Het is best gemakkelijk, daar moeten we een voordeel uit halen."

"Iedere keer dat we hier naar hebben gekeken, hebben we gezien dat het twee miljoen Engelse pond kost om twee wagens te maken, en iedereen zegt dat ze dat graag zouden willen betalen. Ik denk dat het niet te riskant is om naar een wagen met groundeffect te gaan," aldus Michael.

Ground effect is een uitvinding van de legendarische Colin Chapman. Door middel van ‘skirts’ genereert de auto meer grip doormiddel van de zuiging onder de auto, als ware het een vacuüm. De bolides kunnen hierdoor sneller door de bochten. In de Amerikaanse Champ Car-series wordt momenteel wel gebruik gemaakt van ground effect.

Ferri Somogyi terug in Goede Tijden

Icoon TelevisieActeur Ferri Somogyi keert terug in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Na de zomerstop komt hij terug in de rol van Rik de Jong. Dat maakte producent Endemol vandaag bekend.

Rik komt terug uit Nieuw-Zeeland voor zijn dochtertje Rikki, het meisje is in de soap inmiddels zeven jaar oud. Het is niet duidelijk of Ferri lang in GTST gaat spelen. In de soap op RTL4 was hij zeven jaar te zien als Rik. In 2002 emigreerde hij naar de VS om daar door te breken als acteur, maar dat mislukte. Daarna was hij in Nederland nog te zien in Hotel Big Brother.


Ferri Somogyi keert terug in GTST

Paula Abdul laat Simon Cowell poepie ruiken

De zangeres en jurylid van de Amerikaanse versie van Idols, Paula Abdul, is van plan een bijzondere parfum aan de man te brengen. De parfum zal ruiken naar kattenpis en koeienstront.

Met dit bijzondere luchtje wil Abdul de stoel van haar Idolscollega Simon Cowell onderspuiten. De reden van deze actie laat zich raden. Cowell schopt namelijk weleens mensen tegen het zere been met zijn kritiek.

"Het idee kwam ineens in me op! Ik noem het luchtje Ode to Simonella. Volgend seizoen zal ik Simon ermee verrassen", verklaart een vrolijke Abdul.

Gelukkig loopt de gewezen zangeres ook nog rond met serieuze plannen voor een lekker ruikende parfum. "Mijn luchtje, Sexy Thoughts, is leuk, chic en vrouwelijk", zo vertelde ze in het televisieprogramma TV show Acces Hollywood.

Vrouw (21) dood door botsing met trein

Icoon VervoerEen 21-jarige vrouw uit het Noord-Hollandse Castricum is vanochtend om het leven gekomen toen ze in haar woonplaats door een trein werd gegrepen. De vrouw was op het laatste moment onder de slagbomen doorgekropen om haar trein te halen. Op dat moment reed een andere trein haar aan.

Door het ongeluk liepen reizigers vertragingen op van meer dan zestig minuten. Tussen Alkmaar en Uitgeest reden tijdelijk geen treinen. Reizigers tussen Alkmaar en Amsterdam moesten omreizen via Hoorn. Na 11.00 uur kwam het spoor vrij en kwam het treinverkeer weer op gang.

Djokovic te sterk voor Hewitt

Novak Djokovic heeft zich voor de kwartfinales op Wimbledon weten te plaatsen. Na vier uur en een kwartier spelen versloeg de als vierde geplaatste Serviër Lleyton Hewitt met 7-6 (8), 7-6 (2), 4-6 en 7-6 (5).

Djokovic en Hewitt kregen het publiek regelmatig op de banken met prachtige lange rally's vanaf de baseline. De Australiër had in de eerste set de winst voor het grijpen, maar in de tiebreak verspeelde hij een voorsprong van 6-3. In het vervolg van de wedstrijd waren beide spelers erg gewaagd aan elkaar. Djokovic was op de belangrijkste momenten echter net even wat sterker.

"Het is echt geweldig om Lleyton op zijn favoriete ondergrond te verslaan," aldus Djokovic na afloop van de partij.

'Laatste kans voor Albers'

Colin Kolles, de teambaas van Spyker F1, eist na de flater van Christijan Albers in Frankrijk een foutloze race van de Nederlander in Groot-Brittanië. Mocht dat niet lukken, dan lijken de dagen van de Nederlander geteld. Het Duitse blad Bild meldt dat testrijder Markus Winkelhock al klaar staat om het stoeltje van Albers over te nemen.

"Het is mijn job om klaar te zijn om te racen, maar verder wil ik niet deelnemen aan alle speculatie rondom Christijan", aldus Winkelhock die de boot nog even afhoudt.

Of de dagen van Albers als coureur bij Spyker inderdaad geteld zijn is nog lang niet zeker, maar feit is wel dat teambaas Collin Kolles van zowel Albers als teamgenoot Adrian Sutil een foutloos weekend eist in Groot-Brittannië.

"Het heeft weinig zin om steeds opnieuw op onze race in Frankrijk terug te blikken. We moeten dat weekend vergeten en er voor zorgen dat we deze keer geen fouten maken. Adrian (Sutil) toonde in de beginfase van de Franse GP aan dat we de snelheid van onze concurrenten kunnen evenaren. Zonder fouten behoort een goed resultaat tot de mogelijkheden," aldus Kolles.

Albers op Magny-Cours

Ivanovic naar laatste vier Wimbledon

Ana Ivanovic heeft zich geplaatst voor de halve finale op Wimbledon. De jonge Servische, verrassend finaliste op Roland Garros, was met 4-6, 7-5 en 6-2 te sterk voor Nicole Vaidisova.

Ivanovic, als zesde geplaatst in Londen, startte nerveus tegen de als veertiende geplaatste Tsjechische. Ze leverde meteen haar servicegame in en kon niet meer terugbreken waardoor Vaidisova de eerste set met 6-4 won.

De tweede set was een spannend gevecht, waarin de Servische aan het langste eind trok. Toen waren alle zenuwen bij haar weg en kon Ivanovic de partij eenvoudig naar zich toe trekken.

Ivanovic moet het in de halve finales opnemen tegen Venus Williams, die eerder vandaag de Russin Svetlana Kuznetsova versloeg. De andere halve finale gaat tussen de als eerste geplaatste Justine Henin en Marion Bartoli, die gisteren Michaëlla Krajicek uitschakelde.

Gewonden door ontsporing metro Londen

Icoon OngelukTemidden van alle ophef over terroristische aanslagen is vandaag in de Britse hoofdstad Londen een metrotrein ontspoord. Hoewel al snel duidelijk was dat het een ongeluk betrof, was de chaos en paniek er niet minder om.

Drie metrostellen liepen uit de rails op de Central Line nabij Bethnal Green. Bijna veertig mensen raakten lichtgewond. Elf moesten even naar het ziekenhuis, aldus Britse media.

In totaal zaten circa zevenhonderd mensen ongeveer twee uur vast in de tunnelbuis. Het ging om de inzittenden van de ontspoorde metro en een andere metrotrein die erachter reed en moest stoppen. De ontsporing was mogelijk het gevolg van 'materiaal' dat op het spoor terecht was gekomen.


Elf mensen naar het ziekenhuis na ontsporing

BioShock achievements bekend

Er is (de laatste tijd) nogal weinig nieuws over BioShock, maar als het er is is het belangrijk. Nu dus ook; op het internet zijn de achievements verschenen. Het spel bevat in totaal 50 achievements waarmee je een totaal van 1000 gamerpoints kan halen.

Completed Welcome
10 Gamerpoints
Maxed One Track
20 Gamerpoints
Maxed All Tracks
50 Gamerpoints
Bought One Slot
5 Gamerpoints
Upgraded a Weapon
5 Gamerpoints
One Fully Upgraded Weapon
5 Gamerpoints
Two Fully Upgraded Weapons
5 Gamerpoints
Three Fully Upgraded Weapons
10 Gamerpoints
Four Fully Upgraded Weapons
10 Gamerpoints
Five Fully Upgraded Weapons
10 Gamerpoints
Weapon Specialist
20 Gamerpoints
Fully Researched Thug Splicer
10 Gamerpoints
Fully Researched Gun Splicer
10 Gamerpoints
Fully Researched Spider Splicer
10 Gamerpoints
Fully Researched Houdini Splicer
10 Gamerpoints
Fully Researched Nitro Splicer
10 Gamerpoints
Fully Researched Rosie
10 Gamerpoints
Fully Researched Bouncer
10 Gamerpoints
Fully Researched Little Sister
10 Gamerpoints
Prolific Photographer
5 Gamerpoints
Research PhD
20 Gamerpoints
Quality Research Photo
20 Gamerpoints
Researched a Splicer
5 Gamerpoints
One Successful Hack
5 Gamerpoints
Hacked a Security Bot
10 Gamerpoints
Hacked a Security Camera
10 Gamerpoints
Hacked a Turret
10 Gamerpoints
Hacked a Vending Machine
10 Gamerpoints
Hacked a Safe
10 Gamerpoints
Skilled Hacker
40 Gamerpoints
Basic Inventor
5 Gamerpoints
Avid Inventor
10 Gamerpoints
Ammo Inventor
25 Gamerpoints
Little Sister Savior
100 Gamerpoints
Tonic Collector
50 Gamerpoints
Historian
50 Gamerpoints
Seriously Good At This
40 Gamerpoints
Dealt with every Little Sister
40 Gamerpoints
Lucky Winner
10 Gamerpoints
Toaster in the Tub
10 Gamerpoints

Verder zijn er nog 10 secret achievements te vinden, deze bevatten in totaal 285 gamerpoints.

Uitgebreide info over de achievements zijn hier te vinden.

Verkeerslicht geeft fietser voorrang bij regen

Groen lichtIn het Brabantse Oosterhout heeft men de primeur: een verkeerslicht dat bij harde regen de fietser voorrang geeft op de automobilist. Idee is dat automobilisten tijdens een regenbui toch wel droog zitten, maar dat het voor fietsers prettiger is als ze snel door kunnen rijden.

Bovenin het verkeerslicht zit een sensor die meet hoe hard het regent. Als het te nat wordt, geeft de sensor een seintje aan de verkeerscomputer. De verkeerscomputer zorgt er vervolgens voor dat het licht voor aankomende fietsers op groen springt.

Remi Kok, verkeersdeskundige bij de gemeente Oosterhout, bedacht het 'regenverkeerslicht' toen hij zelf in de stromende regen stond te wachten voor het rode licht. Fietsers in Oosterhout lijken het nieuwe verkeerslicht wel te kunnen waarderen.

De parlementaire huiskat

Afgelopen maandag debatteerde de Tweede Kamer over zichzelf. Er lag een voorstel van het presidium met een pakket aan bezuinigingsvoorstellen en er werd in algemene zin ook gesproken over het functioneren van de Tweede Kamer.

De uitkomst van dat debat? De bezuinigingsvoorstellen werden voorlopig afgewezen. Kamerleden mogen business class blijven vliegen en ze hoeven hun Senseo apparaat nog niet in te leveren. Verder komt er nog een zware commissie die het functioneren van de kamer gaat doorlichten.

Okay, dat was het dan. Of niet? Nou er was nog iets anders.

Pinautomaat geeft te veel geld na blunder

Icoon OpmerkelijkEen pinautomaat in het Britse Grays was korte tijd even bijzonder populair onder de pinners. Door een fout van het bankpersoneel kwam er te veel geld uit. Men had per ongeluk briefjes van twintig pond (bijna dertig euro) neergelegd op de plek van de briefjes van tien pond (zo'n vijftien euro).

Toen de bank de fout ontdekte werd er een bordje bij de automaat gehangen om mensen te vragen een andere automaat te gebruiken. Daar lieten de klanten zich echter niet door tegenhouden. Ze haalden het bord gewoon weg en pinden alsnog. Sterker: "Mensen telefoneerden naar hun vrienden om ook te komen," aldus een gelukkige pinner.

Na 45 minuten werd de automaat dan maar helemaal uitgeschakeld. De bank heeft alle klanten geïdentificeerd. Ze mogen het teveel aan uitgekeerd geld echter gewoon houden, omdat de bank van mening is dat klanten niet gestraft mogen worden voor de blunder.

Hoeveel geld het foutje de bank precies kost, is niet duidelijk. Als men er helemaal niets van had gemerkt, had de schade volgens een expert tot een bedrag van 10.000 pond (bijna 15.000 euro) kunnen oplopen.

Perez teleurgesteld in houding Ajax

Kenneth Perez is vandaag tegen zijn zin in op de eerste training van Ajax verschenen. De Deen was liever maandag bij PSV begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"Ik hoop dat er nog snel iets veranderd", zei de aanvaller nadat duizenden supporters van Ajax hem toejuichten. "Laten we duidelijk zijn. Aan steun van de aanhang heeft het natuurlijk nooit ontbroken. Supporters zien waarschijnlijk ook dat ik afgelopen jaar een hoog rendement heb gehaald. Ik wil echter meer. Ik wil geen wisselspeler zijn. Ik wil alles spelen."

De technisch directeur van de Amsterdammers, Martin van Geel, respecteert de mening van Perez. "Kenneth hoeft van ons niet weg. Maar we willen hem ook niet in de weg staan. Het is echter niet zo dat we hem zo maar van de hand doen. Perez wilde eerst naar Feyenoord. Ajax en Feyenoord waren akkoord over de transfersom. Kenneth wilde echter toen toch naar PSV. Dat vinden we bij Ajax ook best. Maar dan moet PSV wel net zoveel als Feyenoord betalen. In dat geval verhuist Perez naar PSV," aldus Van Geel.

Nadal ternauwernood door

De als tweede geplaatste Rafael Nadal heeft zich met veel moeite weten te plaatsen voor de kwartfinales op Wimbledon. Tegen Michail Joezjny kwam de Spanjaard met 2-0 achter in sets, maar na een wonderbaarlijk herstel wist hij de wedstrijd met 4-6, 3-6, 6-1, 6-2 en 6-2 alsnog naar zich toe te trekken.

Nadal, die ook al een vijfsetter tegen Robin Söderling speelde, oogde aanvankelijk vermoeid. De Rus wist daar wel raad mee en liet de verliezend finalist van vorig jaar alle hoeken van de baan zien.

Na een vroege break in de derde set was Nadal echter weer de oude. In het restant van de wedstrijd liet hij Joezjny met prachtige passeerslagen, goed voetenwerk en prima opslagen totaal kansloos.

Leerling dreigt met pistool op ROC Tiel

Icoon MisdaadHet ROC Rivor in Tiel aan de Bachstraat is vanmiddag enige tijd ontruimd geweest nadat een docente tijdens een diploma-uitreiking was bedreigd met een pistool. De dader was een 18-jarige leerling die niet bepaald tevreden was over zijn cijfers. Tijdens een gesprek met de lerares haalde hij een pistool tevoorschijn.

Na de bedreiging verliet de jongen de school. Een 17-jarige jongen, vermoedelijk een medeplichtige, werd even daarna door de politie buiten de school aangehouden. De 18-jarige bedreiger ging even later in de boeien. De twee boden geen verzet tijdens hun aanhouding.

Tijdens het incident waren er niet veel scholieren aanwezig op de school. De uitreiking van de diploma's heeft uiteindelijk gewoon plaats kunnen vinden.

Met dank aan macmouse voor de submit.

Britten verbazen zich over Beckhams borsten

ShowbizzHeel Groot-Brittannië is van slag wegens de boezemmaat van Spice Girl Victoria Beckham. Heeft ze nou maatje 70 B, zoals ze zelf beweert, of zijn ze groter? De Engelsen zijn er in rep en roer over, beweert De Telegraaf althans.

Velen vermoeden dat de 33-jarige Beckham haar borsten flink heeft laten opvullen. Ze verscheen in kleding waarbij haar bolle borsten bijna uit haar strakke topje plopten.

''Als zij maatje B heeft, ben ik David Beckhams tweelingbroer'', ''Ze zijn gewoon enorm opgepusht'' en ''Ze kiepert bijna voorover''. Deze reacties stonden te lezen in een Britse krant. Boze tongen beweren overigens dat de borsten van Posh Spice al in 1999, na de geboorte van haar eerste zoon, onder het mes zijn gegaan.70B?

Greenpeace overtreedt milieuwetgeving

Icoon Milieu

Bij een Greenpeace-actie die vanochtend plaatsvond voor het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam zijn negen actievoerders gearresteerd op basis van de milieuwetgeving. Dat maakte de politie bekend. Greenpeace had twintig ton steenkolen op de stoep van het bedrijf gestort om het bedrijf ervan te overtuigen te kiezen voor schone energie in plaats van kolencentrales.

''Nuon is medeverantwoordelijk voor het klimaat, en heeft als eerste een milieuvergunning voor hun kolencentrale aangevraagd'', zei Femke Bartels van Greenpeace. ''Om te laten zien wat ze aanrichten, brengen we de vuile kolen die ze willen gebruiken voor het opwekken van energie vandaag naar hen terug.'' De energiebedrijven proberen zichzelf een schoon imago aan te meten door bijvoorbeeld het sponsoren van Live Earth. "De grote investeringen gaan echter naar zwart in plaats van groen'', aldus Bartels. Greenpeace toonde eerder met onderzoek van het DLR-instituut (het Duitse TNO) aan, dat een duurzame energietoekomst mogelijk is zonder kolencentrales.

Een woordvoerster van Nuon laat weten dat Greenpeace zich baseerde op onjuiste informatie. "Over het algemeen waarderen we de inzet van Greenpeace. Zeker de acties voor een schoner klimaat. Maar het gaat hier niet om een conventionele kolencentrale. Het is juist een centrale waar we zo schoon mogelijk willen produceren". De woordvoerster legt uit dat de centrale werkt op kolenvergassing. De centrale draait niet alleen op kolen, maar ook op biomassa en aardgas. "We zouden de helft van de kolen in biomassa om kunnen zetten. Door het vergassen is er juist minder uitstoot van stikstof en zwavel", aldus Nuon.

Roy Beerens naar sc Heerenveen

Roy Beerens maakt de overstap van PSV naar sc Heerenveen. De jonge aanvaller tekende in Friesland een overeenkomst voor drie seizoenen.

Het afgelopen seizoen werd Beerens verhuurd aan NEC, waar hij een goede indruk maakte. Ook maakte hij deel uit van de succesvolle selectie van Jong Oranje.

PSV deed twee keer een poging om zijn contract te verlengen, maar kon hem niet garanderen meer speeltijd in Eindhoven te krijgen. PSV wilde de aanvaller graag weer verhuren, maar Beerens drong zelf aan op een transfer.

Omdat de jeudinternational nog een contract tot medio 2008 had, zal Heerenveen een afkoopsom aan de landskampioen moeten betalen.

Excuses Britney voor uithaal met plu

Icoon ShowbizzPopdiva Britney Spears heeft excuses aangeboden voor haar woedeuitval naar een paparazzifotograaf en diens auto. In februari sloeg ze, daags nadat ze haar hoofd had kaalgeschoren, er op los met een paraplu. Dat gebeurde toen ze naar het huis van haar ex Kevin Federline in San Fernando Valley ging.

Toen Federline niet opendeed, koelde ze haar woede op de auto van een haar achtervolgende paparazzo.

Op de Amerikaanse showbizzsite X17 is een brief van Britney geplaatst waarin haar excuses staan. ''Ik was mij aan het voorbereiden voor een rol in een nieuwe film. De film gaat over een stel waarin de vrouw eigenlijk meer de man in huis is. Ik liet mij te veel meeslepen, sorry daarvoor!''

Stel je vragen aan....

Eerder kon je vragen stellen aan Bastiaan Tamminga, Sheila Verschuur en Ho Ping Tung. Ditmaal kun je je vragen stellen aan de oud-trainer van ADO Den Haag, Lex Schoenmaker.

Wie is Lex Schoenmaker?

Lex Schoenmaker is op 23 augustus 1947 geboren in Den Haag. Begon zijn carrière als voetballer bij FC Den Haag (het latere ADO Den Haag) en speelde ook nog een tijd bij Feyenoord. Voor de Rotterdamse club wist hij 19 maal in Europees verband te scoren, een record dat op de dag van vandaag nog altijd staat. Na zijn avontuur in de Havenstad keerde hij weer terug bij ADO maar werd wel verschillende malen uitgeleend aan Amerikaanse voetbalclubs. In zijn actieve loopbaan wist hij 144 maal het net te vinden in de Eredivisie en 25 maal in Europese wedstrijden.

In 1982 werd de Hagenaar Assistent van Rob Baan bij ADO Den Haag. In 2001 werd Schoenmaker voor het eerst hoofdtrainer bij een club, namelijk FC Dordrecht. Hierna trainde hij nog verschillende ander clubs maar in november 2006 keerde Schoenmaker terug bij zijn oude liefde ADO Den Haag, eerst als assistent van Frans Adelaar, later als hoofdtrainer. Komend seizoen zal Lex Schoenmaker ADO Den Haag adviseren.

Stel je vraag voor zaterdag 7 juli, dan zullen wij een selectie maken uit de leukste vragen en deze stellen aan Lex Schoenmaker.

V. Williams verrast Kuznetsova

Venus Williams heeft zich vanmiddag weten te plaatsen voor de halve finales op Wimbledon. De Amerikaanse tennisster was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de als vijfde geplaatste Svetlana Kuznetsova.

Met mokerslagen vanaf de baseline wist Williams Kuznetsova murw te krijgen. Door blessures is de 27-jarige Amerikaanse wat weggezakt op de wereldranglijst, op Wimbledon is ze slechts als 23e geplaatst.

Voor Venus is het de zesde maal in haar loopbaan dat ze de laatste vier bereikt van het grandslam in Londen. In 2000, 2001 en 2005 won ze het grastoernooi.

Winterspelen 2014 in Sotsji, Rusland

Icoon Sport

De Russische badplaats Sotsji organiseert in 2014 de Olympische Winterspelen. De stad kreeg gisterenavond de meeste stemmen bij de verkiezing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Guatemala-stad.

Salzburg (Oostenrijk) en Pyeongchang (Zuid-Korea, dus niet Pyongyang) waren de andere kandidaten. Salzburg viel al in de eerste stemronde af. De Oostenrijkse kanselier Alfred Gusenbauer sprak van "een verkeerde keuze". Jeon Yong-kwan van de Zuid-Koreaanse delegatie vroeg zich openlijk af wat Zuid-Korea fout had gedaan. De Winterspelen in 2010 worden in Vancouver (Canada) gehouden.

Er is veel kritiek op de keuze van Sotsji. De keuze is opmerkelijk, omdat er in de stad boven Georgië vrijwel geen enkele faciliteiten beschikbaar zijn. Alles zal vanaf de grond opgebouwd moeten worden, terwijl in Zuid-Korea het gehele complex al beschikbaar was. Ook heeft Greenpeace kritiek, omdat veel sportcomplexen in natuurgebieden gebouwd worden.

Critici stellen dat Sotsji alleen maar heeft kunnen winnen door gelobby en grote dure campagnes. Zo heeft de Russische president Vladimir Poetin een buitenhuisje in Sotsji. Het zou zonder dure campagnes niet meer mogelijk zijn om een Olympisch evenement te organiseren. Toch is Sotsji een echte sport- en vakantiestad: zo komen onder andere de tennissers Yevgeny Kafelnikov en Maria Sjarapova hier vandaan.


Rusland blij met de keuze

Krajicek klaar op Wimbledon

Michaëlla Krajicek is nu helemaal klaar op Wimbledon. Vanmiddag verloor ze met haar Poolse partner Agnieszka in de derde ronde van het damesdubbel met 2-6, 7-5 en 2-6 van de als vijfde geplaatste Kveta Peschke (Tsjechië) en Rennae Stubbs (Australië).

Gisteren werd Krajicek uitgeschakeld in de kwartfinales van het damesenkel. Gisteravond bleef ze in het gemengd dubbel in de eerste ronde steken.

Scarlett Johansson heeft neusring

Icoon ShowbizzScarlett Johansson, vorig jaar oktober nog verkozen tot 'Sexiest Woman Alive', heeft zich een neusring laten aanmeten. De gevierde actrice werd daarmee gespot toen ze in een korte broek en neptattoo op haar onderarm in New York over straat liep.

Die foto's van haar in korte broek riepen bij 'critici' de vraag op of de 22-jarige Amerikaanse inmiddels een dikke kont aan het krijgen is. Onze zuiderburen maken zich drukker om de neusring. Het Nieuwsblad stelt dat ze met de 'stierenring' niet langer de mooiste vrouw ter wereld is.

Vorig jaar zei de actrice overigens het zelf eigenlijk maar niets vindt dat ze op haar uiterlijk wordt beoordeeld. ''Ik heb liever dat mensen me bewonderen om andere dingen. Mijn hersenen bijvoorbeeld. En hoe zit het met mijn hart? En mijn nieren en mijn galblaas?'''Sexiest Woman Alive'

Sahin voor één jaar naar Feyenoord

Feyenoord is nog niet uitgewinkeld. Na Roy Makaay, Kevin Hofland en Giovanni van Bronckhorst hebben de Rotterdammers nu een speler gehuurd. Het gaat om het grote Turkse talent Nuri Sahin van Borussia Dortmund.

In Duitsland en ook in zijn vaderland Turkije wordt Nuri Sahin gezien als een groot talent. De achttienjarige middenvelder heeft op zijn jonge leeftijd al tien interlands op zijn naam staan en speelt sinds 2005 in het eerste van Borussia Dortmund.

Sahin zal in Rotterdam worden herenigd met zijn oud-trainer Bert van Marwijk.

Grotwoning levert anderhalve ton op

Icoon grotwoningIn het Britse Worcestershire is een opmerkelijke woning verkocht voor maar liefst 148.000 euro. Geen villa, geen penthouse, geen landhuis maar een grotwoning ging onder de hamer. De BBC meldde dit vandaag. Verwacht werd dat het bijzondere optrekje ‘maar’ ongeveer 37.000 euro zou opleveren.

Een vrouw uit de buurt heeft het optrekje gekocht. De woordvoerder van het veilinghuis verklaart: "Ze heeft het gekocht omdat ze de woning in de oorspronkelijke staat wil bewaren." Volgens de woordvoerder was de animo voor de grotwoning overweldigend: “Er was zelfs een kandidaat-koper uit Spanje bij”. Hij voegt er aan toe dat hij nog steeds opgewonden is over de verkoop: "Zo vaak verkoop je geen grotten."

Experts betwijfelen of de grot voor bewoning geschikt is. De grot beschikt namelijk niet over voorzieningen zoals elektriciteit en water.De grotwoning

Super Smash Bros. Brawl besturing uitgelegd

De standaard besturing voor Smash Bros. Brawl is uitgelegd en werkt als volgt:

Standaard-aanval, A-knop:


Sterke aanval, richting + A-knop:


Smash-aanval, richting (kort) + A-knop:


Naast de besturing zijn er ook nog beelden verschenen van Giga Bowser, een power-up van Bowser welke je enorm doet groeien (Giga Bowser is tijdelijk):


Power up en TRANSFORM!


En zoals gewoonlijk rennen de vrouwen hard weg

Helaas zal Smash Bros. Brawl niet speelbaar zijn op de E3. Ook is een exacte releasedatum nog niet bekend, maar winter '07-'08 lijkt het meest waarschijnlijk.

[Upd] Bjarne Riis laat zich niet afschrikken

Bjarne Riis heeft gezegd dat hij gewoon van plan is de komende Tour de France bij te wonen. Eerder adviseerde de organisatie van de Tour hem dat de Deense manager van Team CSC weg moest blijven uit de wielerronde.

Twee maanden geleden bekende de Scandinaviër dat hij EPO gebruikte tijdens zijn Tourzege in 1996. Daaropvolgend schrapte de organisatie van de Franse etappekoers de Deen van de lijst met winnaars.

Een woordvoerder van Team CSC heeft gezegd dat Riis morgen gewoon aanwezig is in Londen. "Zoals het er nu naar uitziet is Bjarne aanwezig bij de persconferentie en zal hij de Tour volgen."

Riis krijgt ook alle steun van sponsor vanwege het anti-dopingprogramma dat hij onlangs lanceerde. "Het anti-dopingprogramma van CSC is sterk, onafhankelijk en transparant", complimenteerde ook UCI-voorzitter Pat McQuaid de ploeg vorige maand.

Update

Bjarne Riis heeft besloten de Tour de France aan zich voorbij te laten gaan. Hij maakte vandaag zijn definitieve beslissing bekend. Hij wil dat de renners van CSC zich puur op de Tour kunnen concentreren en niet lastig worden gevallen door de dopingperikelen rondom Riis.

OM eist 16 jaar cel tegen Johan S.

Ontkennend 'zedenmonster' Johan Frederik S. heeft vandaag voor de Haagse rechtbank 16 jaar celstraf tegen zich horen eisen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft S. zich schuldig gemaakt aan een serie brute verkrachtingen van vrouwen. Hij bedwelmde zijn slachtoffers voor hij ze misbruikte.

S. zijn vier gewelddadige verkrachtingen en één poging daartoe ten laste gelegd. De rechtbank beschikt over meer verklaringen van meisjes over de 'gewelddadige en bizarre' seksuele voorkeuren van de 26-jarige zoon van een advocatenechtpaar. Niet alle slachtoffers hebben echter aangifte gedaan.

S. werd 'wereldberoemd' nadat Justitie een opsporingsbericht verspreidde waarin ze de verdachte met naam en toenaam noemde en zijn gezicht toonde. Later, toen het vermoeden bestond dat de Sassenheimer naar het buitenland was gevlucht, volgde een internationaal arrestatiebevel.

Eén van de vrouwen die aangifte deed, is Johans ex-vriendin. Zij vertelde dat hij vaak onmiddellijk seks eiste en haar daarbij pijn deed. Hij verkrachtte haar de avond dat ze de relatie hadden beëindigd, zo verklaarde ze. Dat gebeurde ook met gebruik van een verdovend middel.

S. ontkende gisteren tijdens de rechtszaak alle aanklachten. De rechters lieten toen weten dat niet erg geloofwaardig te vinden. De uitspraak is over 14 dagen.

Get ready for something new

Niet alleen Microsoft, maar ook Sony gaat hun nieuwste console gebruiken om E3 content met de users te delen. Tijdens de E3 zal Sony namelijk regelmatig de PlayStation Store updaten met nieuwe trailers en mogelijk ook demo's.


Een beetje onduidelijk, maar het staat in de banner

De E3 begint over een paar dagen, op 11 juli. FOK!games houdt jullie uiteraard zoveel mogelijk op de hoogte!

Balkenende enthousiast over WK 2018

Jan Peter Balkenende en staatssecretaris Jet Bussemaker van Sport zijn allebei "erg enthousiast" over het idee om in 2018 het wereldkampioenschap voetbal in Nederland en België te organiseren. De premier zei dit vandaag tijdens een gesprek met een delegatie van de KNVB.

Balkenende zei dat het organiseren van het WK goed zijn voor de sport. Daarnaast zou ook de maatschappelijke betekenis ervan groot zijn. "We kennen allemaal het Oranjegevoel bij grootschalige voetbalevenementen. Ook het economische effect van een WK in Nederland moet niet worden onderschat", aldus de premier.

De KNVB heeft nog niet gevraagd om een definitief politiek besluit. "Daarvoor is het nu ook nog te vroeg. Maar het kabinet vindt het wel een fantastisch initiatief."

De KNVB zal met andere betrokkenen een notitie opstellen waarin alle gevolgen van de organisatie van een WK in kaart zullen worden gebracht. Volgend jaar zal dan op basis daarvan worden beslist of Nederland en België zich kandidaat gaan stellen.

Na de NES komt de RES

Creatieve gamers zijn er altijd al geweest, getuige de casemods die zo nu en dan langskomen. Eens in de zoveel tijd komen er echter ook projecten langs die écht iets anders maken van een console. Zo ook het RES© project van Benjamin Gaulon.

De RES is een muziekapparaat dat zes NES controllers gebruikt. Elke controller kan een bepaald aantal geluiden maken (bijvoorbeeld bas of drum):

[1] Bass [library of 67 sounds]
[2] Drum [library of 18 drum kits]
[3] Percussions [library of 169 sounds]
[4] Percussions [same library as [3]
[5] Voices, Music Loops, Scratch... [library of 193 sounds]
[6] Synthesizer [library of 227 sounds]

Een voorbeeld van de NES controller die de drum verzorgt:

Tot slot de RES in werking:

Live Earth-concert in Brazilië verboden

Icoon MuziekEr zijn wellicht zaterdag maar zeven in plaats van acht Live Earth-concerten. De Braziliaanse rechter heeft het concert op het wereldberoemde strand van Copacabana in Rio de Janeiro verboden. De politie heeft niet genoeg manschappen om het concert te kunnen begeleiden.

De politie verwacht al rellen omtrent de wedstrijd van het Braziliaanse voetbalelftal. In Venezuela speelt het elftal een wedstrijd op het Copa America-toernooi.

Live Earth-concerten worden over de hele wereld gehouden om zo de opwarming van de aarde onder de aandacht te brengen. De organisatie gaat op zoek naar een oplossing om het concert toch door te laten gaan.

Op het concert in Brazilië zouden onder meer Lenny Kravitz, Macy Gray, Pharrell Williams en Jorge Ben optreden. Er werden zo'n 700.000 bezoekers verwacht.

Met dank aan rulerofdeath voor de submit.

SingStar interview

Op de PlayStation-blog van Sony is een interview verschenen met een van de makers van SingStar voor de PS3. De belangrijkste punten uit dit interview zullen we kort samenvatten:

SingStar wordt geleverd met twee microfoons die kwalitatief dik in orde zijn en professioneel moeten aanvoelen
SingStar kent originele tracks en artiesten en de in de serie zijn al meer dan 8 miljoen units verkocht
De online catalogus is een primeur voor muziekgames, geen enkele andere muziekgame kent een dergelijk grote catalogus van te downloaden tracks
Dankzij de online mogelijkheden van de PS3 is het nu mogelijk om liedjes te kiezen die je zelf wilt, je hebt keuze uit honderden liedjes
Nieuw in SingStar voor de PS3 is My SingStar Online, hier kun je opgeslagen filmpjes (met behulp van de EyeToy opgenomen) online zetten en bekijken. Filmpjes kunnen privé of wereldwijd online gezet worden
Tijdens de E3 zullen alle overige details bekend gemaakt worden

SingStar voor de PS3 moet in augustus in de Europese winkels liggen.

Aliens zoeken in Roswell in Aurora: The Secret Within

Uitgever Lexicon Entertainment gaat een adventure over de gebeurtenissen in Roswell op de markt brengen. Het spel is ontwikkeld door de Italiaanse ontwikkelaar BluMiAl Studios.

Roswell is natuurlijk bekend vanwege de vele theoriën rond een neergestorte vliegende schotel. Het Amerikaanse leger verklaarde later dat het om een weerballon ging, maar tot op de dag van vandaag geloven vele mensen dat er toch echt buitenaardse wezens gevonden zijn. Rond dit fascinerende onderwerp draait het verhaal van Aurora. Detective Pileggi raakt betrokken bij de verdwijning van een boer. Gedurende het onderzoek ontdekt hij dat alles waar hij tot dan toe in geloofde in zijn leven een illusie blijkt te zijn.

Aurora - The Secret Within is een ‘point and click’ adventure en zal meerdere eindes kennen. Het spel zal 27 juli in de winkels liggen.

CPA: "Ook handtekening ploegleiders en -artsen"

De CPA, de vereniging van beroepswielrenners, wil dat ook ploegleiders, teamartsen, managers en organisatoren hun handtekening zetten onder de antidopingcode van de internationale wielrenunie UCI.

"In het belang van gelijkheid en transparantie", aldus een verklaring van de CPA die het onaanvaardbaar vindt dat alleen wielrenners verantwoordelijk worden gehouden voor het creëren van een dopingvrije sport. "Iedereen die werkzaam is in de wielersport, ongeacht zijn functie, is medeverantwoordelijk voor ons imago. De antidopingverklaring krijgt pas werkelijk betekenis als iedereen tekent."

Durex zoekt 200 condoomtesters

Icoon OpmerkelijkVorig jaar zocht Durex 10.000 mensen in de Benelux die condooms wilden testen, nu is Durex in Australië weer op zoek naar 200 mensen die de Durex condooms willen testen. Durex noemt het ook de leukste baan ter wereld. Iedereen die de achttien jaar gepasseerd is mag gaan solliciteren voor de functie van condoomtester.

Durex zal de condoomtesters niet betalen. De condoomtesters krijgen wel een bon van zestig dollar (44 euro) om een keuze te kunnen maken uit de producten van Durex en één van hen zal een bonus van 1000 dollar (733 euro) kunnen winnen. Sollicitanten moeten wel uitleggen waarom zij een goede condoomtester zouden zijn. Eén ding staat echter al vast: niemand zal veel bezwaar hebben om overuren te gaan draaien.

Softwareverkopen Japan

De wekelijkse verkoopcijfers vanuit Japan zijn bekend. We hebben dit keer een hoog aantal nieuwe noteringen in de top 10, zes stuks maar liefst. Wat wel hetzelfde is als anders zijn de vele noteringen voor de Nintendo DS.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Super Robot WarsPS2Banpresto346.000346.000
Zelda: Phantom HourglassNDSNintendo137.000439.000
Itadaki StreetNDSSquare-Enix60.000209.000
Eye TrainingNDSNintendo49.000314.000
Ratchet & ClankPSPSony39.00039.000
Wii SportsWiiNintendo37.0001.792.000
Tales of Fandom 2: LukePS2Bandai Namco34.00034.000
Tales of Fandom 2: TiaPS2Bandai Namco30.00030.000
Donkey Kong Bongo BlastWiiNintendo30.00030.000
Initial English TrainingNDSBenese30.00030.000

De nummers 11 t/m 30

11./00. [NDS] Home Teacher Hitman Reborn! DS Flame Rumble (Takara-Tomy)
12./07. [WII] Wii Play (Nintendo)
13./00. [NDS] Reading Training (Benesse)
14./09. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
15./10. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
16./00. [PS2] Neon Genesis Evangelion: Battle Orchestra (Broccoli)
17./14. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
18./13. [NDS] More English Training (Nintendo)
19./00. [PS3] Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas (Ubi Soft)
20./12. [NDS] Osu! Tatakae! Ouendan 2 (Nintendo)
21./16. [NDS] Brain Age (Nintendo)
22./17. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
23./15. [NDS] Prof. Layton and the Mysterious Village (Level 5)
24./00. [WII] Legend of the River King (Marvelous Interactive)
25./00. [PS2] Baroque (Sting)
26./21. [NDS] English Training (Nintendo)
27./06. [WII] Hajime no Ippo: Revolution (AQ Interactive)
28./22. [NDS] Momotarou Dentetsu DS: Tokyo & Japan (Hudson)
29./23. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)
30./26. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)

Verdeling per console

NDS - 18
PS2 - 5
WII - 5
PSP - 1
PS3 - 1
Xbox 360 - 0

OM: Agenten martelmoord treft geen blaam

Icoon JustitieDe twee agenten die vorige maand naar het doodmartelen van de 28-jarige Rotterdammer Björn Jue stonden te luisteren, hebben correct gehandeld. Dat stelt het Openbaar Ministerie vandaag in een verklaring.

De agenten waren opgeroepen nadat buren hadden gebeld dat in de woning naast hen iemand ijselijk zat te schreeuwen en gillen. Maar na overleg met het hoofdbureau werd besloten dat de agenten moesten wachten op assistentie omdat er mogelijk een gijzeling aan de gang zou zijn. Na een half uur vielen de agenten met versterking de woning alsnog binnen. Jue was er toen al zo slecht aan toe dat hij korte tijd later aan zijn verwondingen bezweek. De twee hoofdverdachten waren toen al ontkomen. Ze werden korte tijd later vlak in de buurt aangehouden.

Een woordvoerster van het OM stelt dat het gebruikelijk is dat agenten ter plaatse eerst overleggen met het hoofdbureau voordat tot actie wordt overgegaan. ''Het kan niet zo zijn dat politiemensen meteen naar binnen rennen. Hun eigen veiligheid is ook van belang.''

De Partij Voor de Vrijheid (PVV) heeft de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken gevraagd maatregelen te nemen om iets dergelijks in de toekomst te voorkomen. De Tweede Kamerfractie van de PVV vindt dat bij het gegil van mensen in nood altijd onmiddellijk optreden van de politie vereist is.

In verband met de martelmoord in de woning aan de Pastoriedijk in Pernis zitten drie verdachten vast. Bewoner Wouter A. (25) en diens vriend Jeffrey van S. (25) alsmede een 24-jarige vrouw die door kwaadsprekerij over het slachtoffer de twee mannen zou hebben aangezet tot hun daad.

Korte update: RTV Rijnmond meldt dat de Rijksrecherche onderzoek gaat doen naar het gebeuren. Dat moet duidelijk maken wat er precies heeft plaatsgevonden.

Man jat vrouwenslipjes

Een 20-jarige medewerker van een bedrijf in Apeldoorn is betrapt toen hij damesslipjes stal. Hij stal de slipjes toen hij bij klanten van het bedrijf thuis aan het werk was. Toen de damesslipfetisjist gisteren betrapt werd, had hij volgens de politie in zijn auto nog tientallen slipjes liggen.

De zaak werd bekend toen een inwoonster van Arnhem ondergoed uit haar kledingkast miste, nadat de damesslipfetisjist in haar huis zijn werk deed. De vrouw nam contact op met het bedrijf, dat gelijk actie ondernam. Gistermorgen kwam de werkgever met de slipjesdief bij de politie in Arnhem. Het is niet bekend sinds wanneer de man ondergoed meenam. Gezien de hoeveelheid slipjes die in zijn auto lagen moet hij op verschillende adressen zijn slag hebben geslagen. De ondergoeddief zit nog vast.

Silverstone houdt rekening met regen

Silverstone Circuit, waar dit weekend de Grand Prix van Engeland wordt gehouden, heeft extra maatregelen genomen met het oog op de slechte weersvoorspellingen.

Het hele land wordt al een tijd geteisterd door hevige regenval. Richard Phillips, managing director van Silverstone Circuit, zei gisteren dat er aanvullende maatregelen zijn genomen om het weekend in goede banen te leiden. Zo zijn er noodplannen opgesteld om een chaos op de parkeerplaatsen van het circuit te voorkomen. In het raceweekend van 2000 stonden duizenden bezoekers met hun auto's vast in de modder door de hevige regenval.

"Complete delen van het land staan blank en Wimbledon lijkt haar derde week in te gaan," verklaarde Phillips. "We houden het weer scherp in de gaten en hebben nu een aantal noodplannen gemaakt om de overlast voor de fans te minimaliseren." Tevens is de politie ingeschakeld om de situatie op de campings rond het circuit in de gaten te houden.

Overigens wordt het slechtste weer voorspeld voor de vrijdag. Volgens de huidige verwachtigingen lijken zaterdag en zondag redelijk droog te blijven.

'Tévez naar Manchester United'

Carlos Tévez verklaarde onlangs nog dat hij pas na afloop van het toernooi om de Copa América een besluit wil nemen over zijn toekomst. De geruchten worden echter steeds sterker dat Manchester United zijn nieuwe werkgever wordt.

Aankomend weekeinde zou de overgang van de Argentijnse international, die nu nog onder contract staat bij West Ham United, al zijn beslag moeten krijgen.

Afgelopen zomer verhuisde Tévez met zijn landgenoot Javier Mascherano naar West Ham, waar ze beiden een moeizame start kenden. Tévez maakte zijn faam aan slot van het seizoen alsnog waar bij The Hammers. Dankzij zijn goals bleef West Ham in de Premier League.

Transfer De Mul vindt nog geen doorgang

De overgang van Tom de Mul naar Sevilla laat nog op zich wachten. Ajax heeft al meer dan één week niks gehoord van de Spaanse club. De Spanjaarden willen De Mul graag hebben, maar de interesse lijkt niet echt concreet.

Sevilla volgt De Mul, die graag wil vertrekken naar Spanje, al maanden. Martin van Geel, de technisch direxteur van de Amsterdammers, heeft echter laten weten dat de Zuid-Europeanen zich al een week stil houden.

Voor de positie van rechtsbuiten heeft Ajax nu wel iemand op proef in de persoon van Sameegh Doutie. Hij wordt alleen niet gezien als directe speler in het a-team.

Brazilië dankzij Robinho door

Brazilië heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de strijd om de Copa America, het voetbalkampioenschap van Zuid-Amerika. De titelverdediger won met 1-0 van Ecuador.

De goal van de Brazilianen werd gescoord door Robinho, zijn vierde van het toernooi. Hij benutte in de 56e minuut een strafschop die hijzelf versierde. De ploeg van bondscoach Dunga eindigt met zes punten als tweede in de groep.

[CCWS] Doornbos gelooft in eigen titelkansen

Robert Doornbos heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn huidige goede vorm door kan zetten tot het einde van het Champ Car-seizoen. Doornbos is bezig aan zijn eerste seizoen in de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1 en wist bij vijf van de races het podium te bereiken. Het hoogtepunt was afgelopen weekend, toen hij de race op het circuit van Mont Tremblant wist te winnen.

De Nederlandse coureur van Minardi Team USA gaat nu samen met Sebastien Bourdais aan de leiding in het kampioenschap. En Doornbos gaat die strijd graag aan. “Ik denk dat het vanaf nu elke race een gevecht om de meeste punten gaat worden en we moeten op ons best blijven om mee te blijven doen voor de zeges. Ik denk dat we dit wel kunnen volhouden. Ik voel me erg goed, comfortabel binnen het team en ik heb het gevoel dat ik de jongens goed kan motiveren. Naarmate het seizoen vordert worden wij alleen maar sterker. Dat zullen we komend weekend in Toronto weer laten zien. Het zelfvertrouwen is groter dan ooit en ik hoop dat we een passend vervolg kunnen geven aan de zege op Mont Tremblant”, aldus Doornbos.

Armstrong: "Landis is onschuldig"

Lance Armstrong heeft gezegd dat hij denkt dat zijn landgenoot Floyd Landis geen doping heeft gebruikt.

Desalniettemin vreest Armstrong dat de arbitragezaak een verloren kwestie is voor zijn landgenoot. Landis won de Tour de France vorig jaar, maar werd direct daarna betrapt op dopinggebruik.

"Als ik logisch nadenk, gaat hij verliezen", aldus de Amerikaan. "Het Amerikaanse anti-dopingagentschap heeft nog nooit een zaak verloren. Atleten zijn flink in het nadeel. Eerlijk gezegd, het hele systeem is zo opgezet dat sporters niets in te brengen hebben. Helaas voor Landis in dit geval, want ik denk dat hij niets gebruikt heeft. Dat dacht ik altijd al en dat denk ik nog steeds," aldus Armstrong die zelf vaak is beschuldigd van het nemen van doping maar bewijzen daarvoor zijn er nooit geleverd.

Booy koos niet voor het geld

In AD Sportwereld heeft Foeke Booy gezegd dat hij blij is dat hij na moeizame onderhandelingen een éénjarig contract heeft getekend bij het Saoedi-Arabische Al-Nassr.

"Een geweldig avontuur", aldus de trainer. "Natuurlijk roept iedereen nu dat ik ben gezwicht voor zakken vol dollars, maar dat is onzin. De visie van de prins spreekt me aan. Ik ontken niet dat ik er financieel flink op vooruit ga, maar ik heb absoluut niet gekozen voor het geld", aldus Booy die zegt dat het hem om de uitdaging gaat. "De prins weet wat hij wil. De club is de laatste jaren in verval geraakt. Dat wil hij veranderen. Hij kiest doelbewust voor een Nederlandse trainer om binnen de club structuur aan te brengen, inclusief het opzetten van een jeugdopleiding."

"In beginsel kan alles daar. De club heeft de beschikking over een prachtig trainingscomplex, met zelfs slaapkamers voor de spelers. Geld speelt nauwelijks een rol. Alleen de kennis ontbreekt. Die nemen wij mee", aldus Booy, die sinds 2002 coach van Utrecht was. "Natuurlijk ga ik met weemoed weg bij FC Utrecht. Dat is toch na al die jaren mijn club. Maar ik heb altijd gezegd dat ik niet de Utrechtse Foppe de Haan ben."

Valverde tekent alsnog UCI-code

Twee dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk heeft ook Alejandro Valverde het antidopingcharter van de internationale wielrenunie UCI ondertekend. Valverde, kopman van de Spaanse ploeg Caisse d'Epargne, is favoriet voor de eindoverwinning.


Om mee te mogen doen aan de Tour, moeten de renners de code ondertekenen. In de verklaring nemen ze afstand van dopingpraktijken. Wie alsnog wordt betrapt, levert een jaarsalaris in als boete. De ondertekening van Valverde is opvallend, de afgelopen tijd werd zijn naam voortdurend in verband gebracht met de Spaanse dopingdokter Fuentes.

Twee Tour-ploegen moeten nu nog de antidopingverklaring ondertekenen; het Belgische Quick Step en het Deens CSC. CSC heeft al gezegd dat ze de verklaring, onder protest, zullen tekenen.

Ecclestone: "Punten McLarencoureurs veilig"

Fernando Alonso en Lewis Hamilton hoeven niet bang te zijn dat ze punten verliezen als McLaren gestraft zou worden in het spionageschandaal. Dat zei Bernie Ecclestone vandaag.

Buiten het feit dat McLaren zelf de zaak heeft onderzocht, is nu ook de FIA bezig met een grondig onderzoek naar de spionagezaak, waarbij McLaren's chief designer Mike Coughlan Ferrarigeheimen zou hebben ontvangen van Ferrari-engineer Nigel Stepney. De autosportbond heeft aangegeven haar onderzoek uitsluitend te baseren op eventuele breuken van de Internationale Sportcodes en de Formule 1-reglementen.

Bernie Ecclestone heeft echter verzekerd dat de twee McLarencoureurs zeker kunnen zijn van hun kampioenschapspunten, mocht McLaren gestraft worden voor haar aandeel in de zaak. Over of en hoe het team gestraft zou kunnen worden, liet Ecclestone zich niet uit.

Borstvergroting populair bij Italiaanse meiden

Icoon OpmerkelijkItaliaanse meiden die slagen voor hun examens, willen het liefst een borstvergroting als cadeau. Borstvergrotingen zijn bij de meiden nog populairder dan een auto of een zomervakantie.

Angelica Pesce, een 18-jarig meisje uit Rome, heeft gezegd dat zij en veel van haar vriendinnen tijdens de eerste weken na de examens hun borsten willen laten vergroten. “Ik vind een borstvergroting een nuttig cadeau”, zegt het meisje. “Een auto gaat maar enkele jaren mee en een vakantie is na een week al voorbij. Van mijn nieuwe borsten kan ik mijn hele leven genieten.

Coulthard ook in 2008 bij RBR

David Coulthard zal ook in 2008 achter het stuur kruipen voor Red Bull Racing. De 36-jarige Schot zou het contract zelfs al getekend hebben. Dat meldt het Duitse Auto Motor und Sport. Het zal het vierde jaar zijn dat Coulthard voor het Oostenrijkse team uitkomt.

"Ik hou nog steeds van racen. Ik doe mijn werk goed, en ik lever kwaliteit af. Ik heb nog steeds de snelheid, maar ben nu ook gewapend met veel ervaring. Ik ben niet bang om hard te werken, en we zijn de grondvesten voor toekomstig succes aan het opbouwen. Ik vind het niet erg dat ik al 36 jaar oud ben wanneer mensen mij vragen hoelang ik nog door ga. Ik denk alleen aan leeftijd wanneer sommige idioten er naar vragen, wat niet onbegrijpelijk is, want ik zit dichter bij het einde van mijn carrière dan bij het begin," aldus Coulthard.

'Verkrachter' uit Delft niet vervolgd

Icoon BinnenlandsDe 21-jarige man uit Delft die ervan werd verdacht een 18-jarige vrouw uit dezelfde stad te hebben verkracht op de motorkap van een auto, wordt niet vervolgd. Dat heeft het OM in Den Haag vandaag bekendgemaakt. De 18-jarige vrouw zei dat ze in de nacht van 11 op 12 februari werd verkracht door de 21-jarige man. Omstanders grepen niet in, omdat ze dachten dat het om vrijwillige seks ging. Een voorbijganger maakte zelfs een foto van het vrijende koppeltje.

Na een getuigenoproep van de politie meldde de man zich op het politiebureau. De man was kort na de zogenaamde verkrachting op vakantie gegaan. Volgens de Delftenaar was er geen sprake van seks onder dwang. Justitie verhoorde ook een aantal getuigen. Het OM concludeerde op basis van de verhoren dat er absoluut geen sprake is van verkrachting. Daarom is de zaak tegen de 21-jarige man geseponeerd.

Inmiddels is ook bekeken of de vrouw vervolgd moet worden omdat ze een valse aangifte heeft gedaan. Justitie ziet hier vanaf. “Na een zorgvuldige afweging mede op grond van de persoonlijke omstandigheden van de aangeefster”.

Aanslagbiljetten gedumpt door postbode

Icoon OpmerkelijkWoon je in regio Dordrecht en heb je nog geen blauwe brief op je deurmat gekregen? Dan is de kans groot dat hij in een van de veertien vuilniszakken vol post zat die een milieucontroleur aantrof. In de zakken zaten ook 1400 aanslagen van de belastingdienst. De stapel post was afkomstig van een medewerker van Sandd.

Het postbedrijf had de samenwerking met de betreffende postbode al in maart opgezegd, omdat in zijn bezorggebied regelmatig post niet werd bezorgd. Woordvoerder Robert Jan Deelen laat weten dat ook Sandd verbaasd was dat er zoveel post door de man werd achtergehouden. Of de ex-postbode vervolgd wordt laat de gemeente Dordrecht door Justitie beslissen.

Aanslagbiljet Belastingdienst
Alsnog je aanslagbiljet invullen

Bouw binnenkort je eigen Efteling

Icoon DigitalDe Python, de houten Pegasus en de Bob, iedereen weet dat je daarmee de attracties van de Efteling bedoelt. Normaal moet je daarvoor helemaal naar Kaatsheuvel, maar vanaf 12 oktober kun je deze attracties, en nog meer bekende Efteling-attracties naar je toe halen in het spel Efteling Tycoon.

In Efteling Tycoon bouw je je eigen Efteling met alle originele Efteling-attracties. Net als in andere pretparktycoon-games is het de bedoeling om je park succesvol te maken en de beste manager te worden.

Menno Eijck, General Manager Sales & marketing Atari Benelux, het bedrijf dat het spel gaat uitgeven: "Het is een fantastische kans om als game uitgever een lokale game te kunnen ontwikkelen voor een groot merk als de Efteling. De populariteit van de Efteling kent geen grenzen en is dezelfde doelgroep die nu ook de Rollercoaster Tycoon games speelt. Bij het spelen van de game Efteling Tycoon zul je het ultieme Eftelinggevoel krijgen!"

Vivian Schoofs, Licensing Manager van de Efteling: "Efteling Tycoon biedt ons de gelegenheid om de rijke wereld van de Efteling bij de mensen thuis te brengen. Al spelend raken gebruikers bekend met alle Efteling-facetten en leren mensen het totaalaanbod van het attractiepark kennen. Bovendien kan men in de huid van de Efteling-directeur kruipen."

Efteling Tycoon staat gepland voor 12 oktober 2007 en zal voor de PC gaan verschijnen.
Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Taakstraf voor ophangen posters

Icoon OpmerkelijkEen vrouw die posters ophing van de man die tien puppy's dumpte in een ondergrondse vuilcontainer vorig jaar, is door de politierechter veroordeeld tot 15 uur taakstraf. De Rotterdamse Ilona van Nispen had de posters opgehangen om, naar eigen zeggen, de mensen te waarschuwen voor de ‘puppy-dumper’.

De man die de puppy's in de container gegooid had, werd eerder dit jaar al veroordeeld tot een taakstraf van 28 uur. Van de tien puppy's die in de container op Rotterdam-Zuid gedumpt werden, zijn er nu nog zes in leven.

Moederhond met gedumpte pups
Moeder met haar pups kort na de redding

Hostels Amsterdam zijn Britten meer dan beu

Hostels in het centrum van Amsterdam weren in toenemende mate Britse toeristen. Ze zijn luidruchtig en richten vernielingen aan. Ook bewoners van de binnenstad zijn de Britten meer dan beu. Ze schreeuwen en pissen waar het ze maar uitkomt. Als één van hen de hoeren bezoekt staat buiten een groep maten hem luidruchtig aan te moedigen met beestachtig gebrul.

Manager Zielinski van hostel The Bulldog omschrijft het op de Amsterdamse zender AT5 als volgt: ''Engelsen maken heel veel lawaai. Ze zijn zo ontzettend aanwezig en hebben totaal geen respect voor de medegasten. Ze kunnen zich niet beheersen wat betreft drugs en drank. '' Bovendien pissen en poepen ze geregeld in de bedden. Volgens hem wil geen enkel fatsoenlijke hostel de Britten hebben.

Economische gezien vormen de zuipende, blowende en hoerenbezoekende Britten echter een behoorlijke factor. Ze zijn met 2 miljoen overnachtingen per jaar verantwoordelijk voor 20% van het toeristentotaal in Mokum.Leuk filmpje op AT5

Met dank aan static voor de submit.

Heavenly Sword demo komt er snel aan

Op de weblog van de head producer van de game Heavenly Sword is te lezen dat er zeker weten een demo zal komen en zelfs heel binnenkort.

I can confirm that we are, of course, going to be releasing a demo for Heavenly Sword and soon! This will be downloadable via the Playstation Network so keep an eye out for this in the very near future and i mean very near future! Aldus de head producer.

Daarnaast liet hij nog wat extra info los aan de hand van verschillende vragen. Zo zal er bijvoorbeeld bloed in de game aanwezig zijn tijdens de gevechten, maar wel heel subtiel. De game zal draaien op 720p, maar over een framerate liet hij niks los. Op dit moment zijn ze nog bezig met het pletten van bugs in de game, en dat betekent dat ze op schema liggen met de productie. Daarnaast wist hij ook nog vermelden dat het spel ongeveer 12-15 uur zal duren als je hem voor de eerste keer speelt.

Met dank aan Cyberia18 en wanda voor het submitten van dit nieuws

Jack Thompson naar de psychiater?

Website gamepolitics.com heeft van onze grote vriend Jack Thomspon een email gehad waaruit blijkt dat the Florida Bar het liefst de anti-geweld guru aan een reeks psychologische testen wil onderwerpen. Ook willen ze zijn vergunning 91 dagen inhouden.

Jack zelf is not amused en schijnt al druk in onderhandeling te zijn met de hoge heren:

"[...]
Mediation failed today because there was no mediation whatsoever [Florida Bar official] Ms. Tuma not only did not move off her [suspension] demand one iota, not one smidgeon, but she instead upped her demand by requiring that Thompson undergo a battery of psychological tests as part of the fabulous deal The Bar offered him

Ms. Tuma [sic] last demand going into the mediation was a 91-day suspension, and she opened and ended with that and a shrink's couch. This is bad faith.

This mediation was a charade. Finally, [Thompson] requests a status conference herein as soon as possible so that we can shut this Star Chamber down. Thompson is not the one who needs a psych evaluation.
[...]""En wat ziet u hierin mijnheer Thompson?"
"Euh.. Grand Theft Auto?"

Scans van Lost Odyssey

In het Japanse blad Famitsu zijn een aantal nieuwe screenshots verschenen van de RPG (Role Playing Game) Lost Odyssey. In het artikel staat ook nog een klein beetje extra info over de game.

De game staat zeker weten nog in de planning voor dit jaar en nu zijn ze bezig met het balanceren van de gameplay. Dit omdat de gevechten zo intens zijn dat er op dit moment teveel gevechten zijn om het leuk te houden. Tijdens de E3 zal er een nieuw filmpje getoond worden, en deze zal halverwege juli ook op de Marketplace verschijnen.Londense metro ontspoord

Icoon BuitenlandsVolgens de eerste berichten is in de metro van Londen een ongeluk gebeurd. Ongeveer zes coupés zijn ontspoord. Op het moment dat het ongeluk plaatsvond zaten er mogelijk honderden mensen in de twee metro's. Veel hulpdiensten zijn ter plaatse.

Passagiers worden per voet vanuit de tunnel geëvacueerd. Volgens de autoriteiten zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat het om een terreuraanslag gaat. Britse media zeggen dat er nog geen gewonden bekend zijn. Verdere details zijn nog onbekend.

'Zedenmonster' Johan S. ontkent alles

Gisteren stond hij dan eindelijk voor het eerst voor de rechter. De 25-jarige zedenverdachte Johan Frederik S. die november vorig jaar door de Braziliaanse autoriteiten aan Nederland werd uitgeleverd.

S. werd in Nederland 'wereldberoemd' nadat Justitie een opsporingsbericht verspreidde waarin ze de verdachte met naam en toenaam noemde en zijn gezicht toonde. Later, toen het vermoeden bestond dat de Sassenheimer naar het buitenland was gevlucht, volgde een internationaal arrestatiebevel.

S. wordt door het Openbaar Ministerie in Den Haag beschuldigd van een reeks brute verkrachtingen. Dertien aangiften van slachtoffers heeft het OM maar liefst in het dossier gestopt. Hij zou de vrouwen, die hij versierde in café's, hebben bedwelmd om hen daarna in alle mogelijke openingen te verkrachten. De meeste van de vrouwen kende hij uit het uitgaanscircuit rond het Leidseplein in Amsterdam.

S. ontkende gisteren alles. Er was niets van waar. Hij noemde zichzelf slachtoffer van een reeks gewetenloze vrouwen die hem vals beschuldigen van brute verkrachtingen. Hij had alleen met wederzijdse toestemming wat 'gevoosd en geknuffeld' met de vrouwen. Van geslachtsverkeer was geen sprake geweest, zo beweert S.

Het dossier spreekt overigens niet erg in S. zijn voordeel. Zo is zijn sperma in de vagina of rond de anus van een aantal slachtoffers aangetroffen. Daarnaast vond de politie in zijn auto slaappillen en injectienaalden, op zijn slaapkamer een vervalst recept voor slaappillen en is vanaf zijn computer op internet gezocht naar informatie over bedwelmende middelen. Bovendien komen belastende verklaringen van alle vrouwen op heel veel details overeen.

Vandaag gaat de rechtszaak tegen S., die psychiatrisch onderzoek door het Pieter Baan Centrum weigert, verder.

Binnenkort Blue Dragon demo?

Het was al een tijdje bekend dat er in Amerika een demo van Blue Dragon zou verschijnen, en de verwachting was dat Europa kort daarna zou volgen.

De demo is in Amerika nog steeds niet uit, maar in de Nederlandse Xbox.com nieuwsbrief is te lezen dat de demo al op de marketplace is te vinden. Een korte check leert ons dat de demo nog niet online staat, maar meestal zijn zulke 'fouten' een teken dat dit wel binnenkort gaat gebeuren. Grote kans dat de demo online gaat tijdens de E3, wanneer Microsoft weer komt met 'Bringing it Home'.Met dank aan Gdemon voor het melden van dit nieuws op het forum

Karl Noten per direct van tv gehaald

Icoon TelevisieDe AVRO heeft het programma 'Nederland in Beweging' per direct van de buis gehaald. De beslissing volgt op de veroordeling van Noten wegens het bezit van kinderporno. De Utrechtse politierechter legde hem daarvoor gisteren 150 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf op.

De afleveringen van 'Nederland in Beweging', dat door de week 's ochtends op Nederland 1 de wat oudere Nederlander tot beweging moet aanzetten, waren al tot het einde van het jaar opgenomen. Die zijn nu waardeloos geworden.

Voormalig topatlete Olga Commandeur, Notens medepresentator, reageerde vandaag in De Telegraaf geschokt op de veroordeling van de 41-jarige fitnesstrainer uit Harmelen. ''Ik ben me rot geschrokken. Karl maakt nooit seksuele toespelingen, is altijd juist galant en keurig.''

Noten, die onder meer een sportschool runt in Harmelen, is ook fysiotherapeut. Het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) heeft hem inmiddels geschorst.

Limewire
De kinderporno op Notens laptop werd door de politie gevonden na een tip van het ict-bedrijf dat Notens computersysteem en websites beheert. De politie spoorde vervolgens de filmpjes en foto's op met software waar de fitnesser zelf niet over beschikte. De politierechter noemde gisteren de films die Noten heeft gedownload ''walgelijk en het product van zieke geesten''.

Volgens de advocate van Noten werd de interesse van haar cliënt voor kinderporno gewekt toen hij bij toeval op een dergelijk filmpje was gestuit bij het zoeken naar plaatjes van spelende kinderen. Zo kwam hij op het idee om verder te zoeken. Ze betoogde verder dat haar cliënt de kinderporno, die hij binnenhaalde met Limewire, alleen heeft bekeken en niet heeft verspreid. Volgens haar had hij de plaatjes en filmpjes direct na het bekijken ''vernietigd''.Noten en Commandeur

Wat vind jij van deze kwestie? Laat je mening horen in de poll!
Met dank aan Skinkie voor de submit.

Politie luisterde naar doodmartelen R'dammer

Icoon MisdaadDe 28-jarige Rotterdammer Björn Jue is vorige maand in een woning in Pernis doodgemarteld terwijl de politie buiten stond te luisteren naar zijn doodstrijd. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juni werd het slachtoffer door Wouter A. (25) en diens vriend Jeffrey van S. vastgebonden. Ze begonnen hem in koelen bloede te martelen, waarop Jue uit alle macht om hulp bleef roepen.

Buren, gealarmeerd door het gegil, waarschuwden de politie. Twee agenten die ter plekke kwamen besloten echter niet de deur te forceren maar versterking op te roepen. Dat duurde een klein half uur. Al die tijd schreeuwde het slachtoffer het uit, terwijl de agenten buiten samen met bezoekers van een nabijgelegen café, voor de woning stonden te luisteren. Als er wel direct actie was ondernomen door de twee agenten, had Björn waarschijnlijk nog geleefd, zo schrijft De Telegraaf.

De gang van zaken is bevestigd door het Rotterdamse Openbaar Ministerie. Het OM zegt vooralsnog echter geen reden te zien om de Rijksrecherche onderzoek naar de bizarre gebeurtenissen te laten doen.

Gisteren werd in deze zaak overigens een derde verdachte opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Dat betreft een 24-jarige vrouw uit de havenstad. Ze zou een kennis van het slachtoffer Björn zijn. Door het vertellen van kwaad over hem zijn de twee eerder opgepakte verdachten mogelijk aangezet tot hun daad.

De ex-vriendin Magda van verdachte Wouter A. deed de afgelopen week in de media haar relaas over het gebeurde. Wouter zou zijn geïnspireerd door de horrorfilm Hostel 2. Daarin wordt iemand doodgemarteld.


Björn Jue

CD: Tom Helsen - Hilite Hotel

Belgische muzikanten en de Humo Rock-Rally lijken vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. De meeste grote namen van onze zuiderburen hebben dan ook een podiumplaats van deze competitie op hun naam staan. Zo ook Tom Helsen, die met een tweede plaats in 1996 zijn naam op de kaart zette. Een muzikaal broekie was het toen nog eigenlijk, die met een paar sterke nummers en een inventieve cover van dEUS' Hotellounge hoge ogen gooide. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder en brengt hij zijn vierde album uit: Hilite Hotel.

Rudge weg bij Roda JC

Humprey Rudge vertrekt van Roda JC naar RKC Waalwijk. De 29-jarige speler mag transfervrij weg bij de Limburgers.
Rudge had een doorlopend contract bij Roda maar zijn kansen op speeltijd waren minimaal. Hierdoor kwam de verdediger in beeld bij RKC omdat Peter van den Berg besloot bij Den Bosch te blijven. Rudge speelde tot nu toe 131 profwedstrijden waaronder 85 voor Roda JC in vier verschillende periodes. Hij maakte drie keer een uitstap naar andere clubs.

Pakistan verhoogt druk op radicale moskee

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse autoriteiten hebben vanochtend de druk opgevoerd op radicale moslims die zich in een moskee in de hoofdstad Islamabad hebben verschanst.

Veiligheidstroepen probeerden met een reeks waarschuwingsschoten de islamitische studenten er toe te bewegen zich over te geven en het complex te verlaten. Militairen forceerden ook een toegangspoort van de sinds dinsdag belegerde Rode Moskee.

De militante moslims reageerden door terug te schieten en handgranaten te gooien. Enkele uren eerder konden de autoriteiten de leider van de omstreden moskee arresteren. Hij probeerde te vluchten in een allesbedekkend gewaad voor islamitische vrouwen.


Leger houdt toezicht bij Rode Moskee

Boek: Evelyn Doyle - Waar is de zon?

Leg een stapeltje zakdoeken klaar voordat je dit boek open slaat. Waar is de zon? is het hartbrekende vervolg op het boek Evelyn van Evelyn Doyle, de dochter van Desmond Doyle. Desmond Doyle was een jonge vader van zes kinderen, die verlaten werd door zijn vrouw. Omdat het destijds in de Ierse wet verboden was om als man alleen kinderen op te voeden, zijn zijn zes kinderen tot hun zestiende toegewezen aan de staat. Het boek Evelyn gaat over de strijd van Desmond om zijn kinderen weer terug te krijgen en wordt verteld vanuit de visie van de nog maar negen jaar oude Evelyn. Dit vervolg gaat verder waar Evelyn is gestopt. De familie gaat met zijn allen, inclusief stiefmama Jessie, in Dublin wonen, waar een zware tijd aanbreekt. Zakdoeken!

Filedruk stijgt sterk

Icoon File De filedruk in het eerste half jaar van 2007 was 17,3 procent hoger dan in de eerste helft van het vorige jaar. Dat blijkt uit de halfjaarrapportage van de VerkeersInformatieDienst (VID).

In vijf van de zes maanden stond er flink meer file, alleen maart was wat rustiger dan een jaar eerder. De stijging in de eerste helft van 2007 is zeer fors, in 2006 was de stijging 10,5 procent. In de afgelopen vijf jaar is de filedruk in de eerste zes maanden nog nooit zo snel gestegen. Filedruk, ook wel filezwaarte genoemd, is de lengte maal de duur van de files.

Een deel van de stijging is te verklaren door de grote hoeveelheid neerslag die in de eerste zes maanden is gevallen. Verder was er volgens de VID ook sprake van autonome groei.

Belangrijkste knelpunt blijft het wegvak Hoogmade-Zoeterwoude-Rijndijk, waar de Brug over de Oude-Rijn, de rijbaanversmalling en de 'zware' aansluitingen bij Zoeterwoude en Hoogmade de belangrijkste redenen zijn voor de hoogste plaats in de knelpuntenlijst. De Coentunnel (op de binnenring van de A10) en Hedel (op de A2 richting 's-Hertogenbosch) staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. Opvallende stijger is de Moerdijkbrug op de A16 richting Rotterdam, die op de vierde plaats in de lijst staat.

Files, steeds meer, steeds langer

Met dank aan highway101 voor de submit.

'Clown Bassie had vaker losse handjes'

Icoon ShowbizzClown Bassie zou wel vaker losse handjes hebben gehad op kermissen. Luisteraars van Omroep Brabant komen met allerlei verhalen over Bassie. In de Eindhovense wijk Stratum zou de clown een jaar geleden een jongen hebben geslagen.

Hij wilde ook geen handen schudden ''omdat hij daar eczeem van zou krijgen'', zo vertelde een vrouw uit Eindhoven. Afgelopen week zou hij ook een kind hebben geslagen op de kermis in Berkel-Enschot. De ouders van het kind zijn naar de politie gestapt en hebben een aanklacht ingediend wegens mishandeling. Bassie heeft op zijn beurt weer een aanklacht ingediend wegens smaad en wil een schadevergoeding van vijfduizend euro.

In Valkenswaard zou hij een vrouw met haar kleinkinderen hebben uitgescholden. Dat gebeurde twee jaar geleden op de kermis. De kleinkinderen wonen in Zuid-Afrika en kwamen met hun oma naar de kermis. Bassie zou hebben geweigerd om ze een handje te geven en riep het gezelschap toe: ''Al komen ze uit Timboektoe, sodemieter op''. De toeschouwers waren zeer verbaasd over de reactie van de clown. Volgens de luisteraar van Omroep Brabant maakte hij de indruk alsof hij een glaasje te veel op had.

Daarnaast belde er ook nog een vrouw uit Overijssel die vertelde dat ze in 1980 met haar zoon op een kermis in Brabant was. Daar vroegen ze aan Bassie of hij een lp wilde signeren. De clown had daar kennelijk geen zin in want hij zou hebben geroepen: ''Vuile mongool, ik teken voor jou niks''.

Clown Bassie heeft politiebeveiliging gekregen. Grappenmakers hebben een affiche gemaakt met de oproep: 'Wie het oranje haar van Bassie weet te bemachtingen krijgt een meter bier'.

Met dank aan darkmania voor de submit.

Chili naar kwartfinales Copa America

Chili heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Copa America. De Chileense voetballers speelden in hun laatste groepsduel gelijk tegen het al geplaatste Mexico: 0-0. Door het resultaat is Mexico winnaar van groep B.

Voor de eindklassering zijn de Chilenen afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Brazilië en Ecuador. De Chilenen hebben vier punten, Brazilië heeft er drie. In het slechtste geval eindigt Chili als derde. De twee beste nummers drie uit de drie groepen gaan verder, en het puntentotaal van Chili is voldoende om tot die beste nummers drie te behoren.

Minister: geen Ronde van Rheinland-Pfaltz in 2007

De minister van Binnenlandse Zaken van het Duitse Rheinland-Pfaltz, Karl Peter Bruch, heeft gisteren gezegd datt de Ronde van Rheinland-Pfaltz volgend jaar niet zal plaats vinden.

De minister wijt de annulering aan "alle dopingaffaires die de geloofwaardigheid van het wielrennen aantasten". De regering van de deelstaat heeft inmiddels beslist om de subsidies voor de wielerronde in te trekken. Daarnaast wordt er geen politiemacht meer ter beschikking gesteld van de organisatie.

De minister "betreurt de beslissing, maar wenst hiermee een duidelijk signaal te geven. Wij willen geen sport steunen die door dopinggevallen geteisterd wordt".

De Ronde van Rheinland-Pfaltz (cat 2.1) is de belangrijkste wielerwedstrijd die in het gebied georganiseerd wordt. De vierde editie, afgelopen mei, werd gewonnen door de Duitser Gerald Ciolek.

Fignon: "Vinokoerov en Klöden zijn favoriet"

Laurent Fignon, oud-Tourwinnaar zegt dat bij de komende Tour Astana-wielrenners Aleksandr Vinokoerov en Andreas Klöden topfavoriet zijn. De Fransman ziet Frank Schleck, Alejandro Valverde, Carlos Sastre, Levi Leipheimer en Rabo-kopman Denis Mentsjov als outsiders.

Fignon verwacht dat Astana de kaart Vinokoerov zal trekken en dat Klöden zijn Kazachstaanse kopman bijstaat. „Het wordt voor Vinokoerov namelijk één van de laatste mogelijkheden om de Tour te winnen”, denkt Fignon, die het oveigens niet zal verbazen als Vino in de Alpen of Pyreneeën een goed klassement zou verspelen.

De Kazak verloor eerder dit jaar al de eindwinst in de Dauphiné Libéré, omdat hij in een bergrit minuten verspeelde op de concurrentie. „Als hij een slechte dag in de bergen heeft, wordt het moeilijk voor hem om die tijd goed te maken in de tijdritten”, aldus de Fransman.

'Nog veel martelingen in Turkije'

Icoon BuitenlandsTurkije maakt zich nog steeds schuldig aan moord, verdwijningen en marteling van gevangenen. Ook worden gevangenen nog steeds slecht behandeld door regeringsfunctionarissen.

Dit gebeurt ondanks de belofte van de overheid de mensenrechten te beschermen en wanpraktijken door functionarissen aan te pakken. Dat is de conclusie van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een rapport dat donderdag verscheen.

Onderzoek naar schendingen van de mensenrechten door politieagenten wordt gehinderd door het Openbaar Ministerie en rechters, aldus Amnesty. Volgens de organisatie is het rechtssysteem in Turkije dringend aan hervormingen toe en moet het de bescherming van de burgers centraal stellen en niet de belangen van staatsinstellingen en regeringsfunctionarissen.

De organisatie vindt dat overheidsfunctionarissen niet langer ongestraft hun gang kunnen gaan. Ook moet een einde komen aan de intimidatie van journalisten en advocaten die opkomen voor de mensenrechten.

Amnesty pleit voor de instelling van een onafhankelijke instelling die onpartijdig onderzoek kan doen naar schending van mensenrechten door overheidsdienaren.

De organisatie verwijst onder meer naar een betoging in de Oost-Turkse stad Diyarbakir tegen de regering vorig jaar die uitmondde in massale arrestaties, waarbij arrestanten, onder wie kinderen, op politiebureaus werden gemarteld of mishandeld.

De organisatie wijst er wel op dat het aantal meldingen van mishandeling en moord minder is dan in de jaren tachtig en negentig. Het Europese Hof voor de Mensenrechten heeft Ankara meermalen op de vingers getikt wegens mensenrechtenschendingen.

'Christina Aguilera zwanger'

Icoon ShowbizzSexy zangeres Christina Aguilera is zwanger van haar eerste kind. Dat heeft de vader van de 26-jarige Amerikaanse zangeres bevestigd aan het tijdschrift Life & Style.

De zwangerschap is geen verrassing, het stel zou zich al enige tijd voorbereiden op een zwangerschap. "Ik ben erg opgewonden" en "Ik wil dat Christina al haar doelen bereikt. Ik wens haar al het geluk van de wereld.", aldus de vader van Aguilera in het tijdschrift.

De afgelopen weken gonsde het al van de geruchten dat Aguilera en haar man Jordan Bratman een baby verwachten. Een woordvoerder van het koppel wil het nieuws echter niet bevestigen.

Aguilera en Bratman hebben sinds 2002 een relatie. In november 2005 stapte het koppel in het huwelijksbootje.

Met dank aan Fresco voor de submit.

Toeristen geëvacueerd vanwege bosbranden

Icoon BrandNiet óveral in Europa is het weer regenachtig en bewolkt. Want er zijn gisteren bij de ANWB alarmcentrale tientallen meldingen binnengekomen uit Spanje. Het gaat om Nederlandse toeristen die vanwege bosbranden werden geëvacueerd van hun campings. Deze campings staan aan de Noordoost-Spaanse Costa Dorada, aldus een woordvoerder.

Bekend is dat het in elk geval om twee campings bij Montroig del Camp aan de kust bij Tarragona gaat. Zeker vier mensen hebben ademhalingsproblemen door de rook. De bosbranden kwamen te dichtbij.

Ook in Frankrijk zijn er gedupeerden. Bij het Franse Muy moesten zes campings met 1800 gasten worden ontruimd wegens een bosbrand. Door de bosbranden is al ruim duizend hectare verwoest. Gisteren is tijdelijk de A8 en de RN7 gedeeltelijk afgesloten geweest wat leidde tot veel files.
Met dank aan Fredo55 voor de submit.

In the Picture!(met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

"Programma "weg van de snelweg" nieuw leven ingeblazen. "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: VissieKieker

VissieKieker is de derde die meedingt naar de weekprijs van week 5.

PeJaKo is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 5.

Undergod is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 5.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

 

previous picture

 

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

DVD: Dit was het nieuws - Gevaarlijk Grappig

"Weet je nog hoe Thomas Acda in de huid van Harm Edens kroop, hoe de ontroerende broederliefde tussen de broertjes Bolland tot grote hoogte steeg en hoe Theo Hiddema zich de mond niet liet snoeren?" Dat is de vraag die gesteld wordt op de achterzijde van de dvd 'Dit was het nieuws - gevaarlijk grappig'. Waarschijnlijk zul je hem ontkennend moeten beantwoorden. Maar in hoeverre is de actualiteitswaarde van belang voor de dvd van dit komische programma, gebaseerd op het Britse 'Have I got News for You'?

In de ban van de ring

"Wat zoek je, Bas?" vroeg de collega. "Kan ik je helpen?"
"Ik sta hier en ineens valt het me op dat-ie weg is."
De collega keek me aan met een glimlach. "Maar wat zoek je dan?" lachte ze nog maar eens.
"Volgens mij had ik hem net nog." Ik keek de vloer van de kantine eens rond. Bukkend maakte ik een rondje om de tafels. Ik schoof wat stoelen aan de kant, in de verwachting dat hij misschien achter een poot lag. Nergens lag het kleinood.

Efteling Tycoon aangekondigd

De Python, de houten Pegasus en de Bob, iedereen weet dat je daarmee de attracties van de Efteling bedoelt. Normaal moet je daarvoor helemaal naar Kaatsheuvel, maar vanaf 12 oktober kun je deze attracties, en nog meer bekende Efteling-attracties naar je toe halen in het spel Efteling Tycoon.

In Efteling Tycoon bouw je je eigen Efteling met alle originele Efteling-attracties. Net als in andere pretparktycoon-games is het de bedoeling om je park succesvol te maken en de beste manager te worden.

Menno Eijck, General Manager Sales & marketing Atari Benelux: "Het is een fantastische kans om als game uitgever een lokale game te kunnen ontwikkelen voor een groot merk als de Efteling. De populariteit van de Efteling kent geen grenzen en is dezelfde doelgroep die nu ook de Rollercoaster Tycoon games speelt. Bij het spelen van de game Efteling Tycoon zul je het ultieme Eftelinggevoel krijgen!"

Vivian Schoofs, Licensing Manager van de Efteling: Efteling Tycoon biedt ons de gelegenheid om de rijke wereld van de Efteling bij de mensen thuis te brengen. Al spelend raken gebruikers bekend met alle Efteling-facetten en leren mensen het totaalaanbod van het attractiepark kennen. Bovendien kan men in de huid van de Efteling-directeur kruipen.

Efteling Tycoon staat gepland voor 12 oktober 2007 en zal voor de PC gaan verschijnen.
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.